- ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ - ΠΕΡΙΕΡΓΟΙ "ΕΣΩ- ΑΠΟΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΙ" - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Το πρώτο γράμμα είναι σαν ΑΛΦΑ που προεκτείνετε η μεσαία γραμμή του προς τα έξω, ενώ παράλληλα είναι λοξή. Αν αυτό το γράμμα το βλέπαμε σε χάρτη ή κείμενο που μας στέλνει να βρούμε κάτι, θα έπρεπε να προεκτείνουμε αυτή την γραμμή και το γράμμα ή το σχήμα που θα έτεμνε ήταν αυτό που θα μας έδειχνε το επόμενο βήμα μας, άσχετα αν το κείμενο έλεγε κάτι άλλο για παραπλάνηση. Αν η χρονολογία κατασκευής του ναού είναι σωστή τότε θα έλεγα πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να υπάρχει εκεί κάποια κρύπτη του σχεδίου "κόκκινη προβιά" ή οποία μπορεί να έχει αρθεί, μια και επίσημα λέγετε ότι έχουν αρθεί αυτές οι κρύπτες.
Και για να μην απορείτε, ανάλογα την περίπτωση, μπορεί και ολόκληρος ναός να έχει κτιστεί μόνο και μόνο για να μαρκάρει ή να προφυλάξει κάποια κρύπτη ή μια υπόγεια αίθουσα γενικότερα.
---------------------------------------
Λάθη δεν κάνει όποιος δεν κάνει τίποτα.

Edited by - CM on 03/07/2006 12:37:19
Ένα περίεργο πράγμα.
Όποτε βλέπω Παγώνια σε Εκλησία, αυθόρμητα μου έρχεται στο νού η φράση, "Η Φωλιά του Παγωνιού".
Μήπως να με προϊδεάζει η φημολογία γύρω από το Εκλησσάκι της Σπηλιάς της Πεντέλης ?
quote:
Έχω δεί Παγώνια και σε μια άλλη Εκλησσία στην Αθήνα, Κέντρο, επί της οδού Αιόλου.Ένα περίεργο πράγμα.
Εγώ αν σου πω ότι δεν έχω δει εκκλησία χωρίς παγώνια θα με πιστέψεις?
Μάλιστα δεν τα είχα ποτέ προσέξει μέχρι τη στιγμή της "Φωλιάς" όπου και άρχισα να τα παρατηρώ και να τα ανακαλύπτω παντού...
Συνήθως είναι σε αγιογραφίες περιστοιχίζοντας τον Ιησού Χριστό ή στον Δεσποτικό θρόνο σε ξυλόγλυπτη μορφή ή σε άλλου είδους γλυπτό όπως αυτό που αναφέρω εδώ...
quote:
Όποτε βλέπω Παγώνια σε Εκλησία, αυθόρμητα μου έρχεται στο νού η φράση, "Η Φωλιά του Παγωνιού"
Eγώ να δεις!!...
quote:
Μήπως να με προϊδεάζει η φημολογία γύρω από το Εκλησσάκι της Σπηλιάς της Πεντέλης ?
Για λέγε, λέγε...
quote:
Αν η χρονολογία κατασκευής του ναού είναι σωστή τότε θα έλεγα πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να υπάρχει εκεί κάποια κρύπτη του σχεδίου "κόκκινη προβιά" ή οποία μπορεί να έχει αρθεί, μια και επίσημα λέγετε ότι έχουν αρθεί αυτές οι κρύπτες.
Τι θα γίνει παιδί μου CM με το τσιγκέλι θα στα βγάζουμε?
Τι εστί επιχείρηση κόκκινη προβιά?
Εκεί κρύβαν τους κομμουνιστές στους δύσκολους καιρούς?
Τι θα έλεγες να μοιραστείς μαζί μας όσα ξέρεις γι'αυτό?
Και γω σου υπόσχομαι να σου αποκαλύψω την ημερομηνία που είναι στα δεξιά της εικόνας και που δε φαίνεται στη φωτογραφία...![]()
![]()

Για το "σαμπί" ούτε εγώ είμαι σίγουρη, αλλά η όλη επιγραφή μου μοιάζει για χρονολογία ή έστω κάποιον αριθμό.
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
quote:
Τα εκλησσάκια της Πεντέλης, όπως και η οι λέξεις "σχέδιο κόκκινη προβιά" είναι σε μια ταινία, που την έχω δεί πολλές φορές. Άλλη μια επανάληψη ?
Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού...
Aυτό ισχύει για το "εξαμαρτείν"...
Τώρα για την γραφική επανάληψη ισχύει το λατινικό:
"dis scribit dis legit"
Aν δεν ξέρεις λατινικά πες μου και στο μεταφράζω...
Οστρια καλημέρα!![]()
Τώρα θα πω το κοινότυπο: "Πάλι ταυτίζονται οι απόψεις μας"![]()
CM τα στοιχεία που μας έδωσες με οδηγούν σε μεγάλο ποσοστό προς αυτή την κατεύθυνση... Ο χρόνος συμπίπτει τέλεια...
Κατόπιν τούτου λύνεται η "συνεδρίασις" και αναμένεται η επόμενη εικόνα προς σχολιασμό. Οπως είπα άλλωστε και στο αρχικό μου μήνυμα το τόπικ τούτο έχει σκοπό τη "συλλογή" και τον σχολιασμό-αποσυμβολισμό περίεργων εικόνων.
Ευχαριστώ τους συνομιλητές για τα φώτα που μας έδωσαν γιατί χωρίς αυτά το μυαλό μου θα πελαγοδρομούσε ακόμη σε σκοτεινά τούνελ...![]()

quote:quote:
Τα εκλησσάκια της Πεντέλης, όπως και η οι λέξεις "σχέδιο κόκκινη προβιά" είναι σε μια ταινία, που την έχω δεί πολλές φορές. Άλλη μια επανάληψη ?
Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού...
Aυτό ισχύει για το "εξαμαρτείν"...Τώρα για την γραφική επανάληψη ισχύει το λατινικό:
"dis scribit dis legit"
Aν δεν ξέρεις λατινικά πες μου και στο μεταφράζω...
Χου χου χου χα χα χαααα....
Μήπως η "ταινία" που λέω, είναι η άποψη του Γ. Μπαλάνου, που την αναφέρει στο γνωστό βιβλίο του για την Πεντέλη ?
UHU. Τα κολλάει όλα και για πάντα... και τα κολάει γερά.

quote:
Φίλε Βρίλ, μου δημιουργείται η εντύπωση ότι το ειρωνικό σου σχόλιο απευθύνεται σε εμένα.
Ωχ !
Ξεκινάω έτσι, γιατί έτσι είπα όταν διάβασα το σχόλιό σου Ιωάννη.
Το έχω το βιβλίο σου, δεν ήξερα οτι εκδίδεις και δεύτερο.
Το βιβλίο που ανέφερα, θεωρείται η "Βίβλος" όσων ασχολούνται με το θέμα της Πεντέλης και πράγματι αναφέρονται και οι δύο φράσεις κλειδί που ανέφερα σε αυτό. Εφόσον λές, ότι οι πληροφορίες σου δεν προέρχονται από αυτό, που σε πιστεύω, βλέπω έναν ενδιαφέροντα παραλληλισμό γύρω από μια ιδέα που μου πέρασε παλαιότερα από το μυαλό.
Το βιβλίο σου το βρίσκω αρκετά ενδιαφέρον, και αν και δεν ασχολούμαι με την αναζήτηση θυσαυρών όπως τους εννοείς, επειδή ασχολούμαι όμως συστηματικά με τη Σπηλαιολογία, καλό είναι να έχω διαβάσει και το βιβλίο σου. Ανυπομονώ λοιπόν για το δεύτερο !
Πιστεύω ότι η έννοια "έρευνα πεδίου" είναι κάτι, που το καταλαβαίνουμε από κοινού πολύ καλά και οι δύο. Ελπίζω ότι καταλαβαινόμαστε και στα υπόλοιπα ! ![]()
Προφανώς λοιπόν δεν εκφράστηκα έτσι, ώστε να γίνω κατανοητός πέρα από το στενό κύκλο αυτών που παθιαζόμαστε με τα Πεντελομυστήρια !

quote:
Βασικά μίλησα περί "κόκκινης προβιάς" γιατί είναι η μόνη εξήγηση που θα μπορούσα να δώσω στο θέμα αυτό.
Πολύ σωστός ο συνειρμός αφού δένει και χρονολογικά...
Και επειδή σου "χρωστάω" κάτι... η χρονολογία στα κάτω δεξιά της εικόνας είναι 1960.
Υ.Γ. Ασχετο... κανα Οθωνα (πεντάδραχμο του 33) σε F ή VF έχεις?
Εχω ένα κενό στη συλλογή μου...

quote:
Μίνα το βασικότερο πρόβλημα της ζωής μας είναι πως είμαστε γεννημένοι φτωχοί με ακριβά γούστα.]
Επεσες διάνα αγαπητέ Γιάννη!
quote:
Δυστυχώς δεν έχω δεύτερο πεντάδραχμο, αν όμως πέσει στα χέρια μου χάρισμα σου.
Για φτωχό όμως σε βρίσκω πολύ LARGE...

quote:
Για παράδειγμα, αν δω ένα βέλος που δείχνει δεξιά και έχει μήκος 10 εκατοστών, θεωρώ αρχικά ότι με στέλνει δεξιά στα 10 ή στα 100 μέτρα. Αν στα 100 μέτρα δω σκαλισμένη μια γλάστρα με λουλούδι (τούρκικο σημάδι) , τότε μπορώ με βεβαιότητα να πω ότι το συγκεκριμένο βέλος πράγματι σε στέλνει στα 100 μέτρα και άρα κάθε εκατοστό του μήκους του ισοδύναμη με 10 μέτρα
Ολα αυτά ακούγονται πολύ ενδιαφέροντα! Μπορείς να μας δώσεις και άλλα παραδείγματα;
Avallon βάλε κι άλλες φωτο να τις ψάξουμε, μου αρέσει το σπορ! ![]()
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

Και γω έχω firewall αλλά προειδοποίηση δεν παίρνω...

Μιας και πήρατε φόρα δεν αποσυμβολίζετε και αυτή την ορθόδοξη επιγραφή:![]()
![]()
![]()
![]()
Φιλάκια...
Oculatis Abis (Φεύγεις οξυδερκής)
Ο ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΟΥ...
"ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΟΙ" (Δυστυχώς...)
Οι απορίες σου αρκετά εύλογες... και νομίζω ότι έχουν γίνει κάποιες αναφορές σε σχετικό θέμα... Επειδή βλέπω ότι σε καίει η απάντηση γιατί δεν αντιγράφεις το ποστ αυτό στο θέμα "H φωλιά του Παγωνιού"?
Εδώ αλλωστε προσπαθούμε να αποδώσουμε νόημα σε πολύ συγκεκριμένα πράγματα ... σε περίεργες εικόνες...