- ΝΕΟ ΜΕΛΟΣ (Χαιρετισμός) - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Καλώς ήρθες στη μεγάλη παρέα του esoterica.gr
Σίγουρα υπάρχουν πολλά θέματα που ζητούν την συμμετοχή σου. Άντε λοιπόν σήκωσε τα μανίκια, ακόνισε τις σκέψεις....
Καλωσόρισες.
Σε χαιρετώ φιλικά.
ΦΙΛΕ RASPOYTIN ΚΑΛΩΣΟΡΗΣΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ.
ΠΑΝΤΑ ΧΑΙΡΩΜΑΙ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΩ ΝΕΑ ΑΤΟΜΑ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ESOTERICA.gr.
ΒΛΕΠΩΝΤΑΣ ΑΥΤΟ ΝΙΩΘΩ ΠΩΣ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ.
ΕΥΕΛΠΙΣΤΩ ΣΤΗΝ ΓΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΜΕΣΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΟΥ.
ΘEΛΩ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩ ΦΙΛΕ RASPOYTIN ΟΤΑΝ ΑΝΟΙΓΕΙΣ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΕΙΣ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ "Απόψεις, Προτάσεις κ.ά. "
http://www.esoterica.gr/forums/forum.asp?FORUM_ID=4
Η ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
http://www.esoterica.gr/forums/forum.asp?FORUM_ID=23
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΑΠΛΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΦΟΡΟΥΜΣ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
Θα συμφωνήσω με τον φίλο AVATARGR σχετικά με την κατηγοριοποίηση των Θεμάτων. Το παρόν θα μεταφερθεί στο Forum Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.(από το .-= Η ΨΥΧΗ =-. που το φιλοξένησε αρχικά).
Επίσης κατανοώντας την ανάγκη αρκετών καινούριων φίλων μας να αναγγείλουν την συμμετοχή τους στις Ομάδες Συζήτησης ή τέλος πάντων να κάνουν μία "εναρκτήρια δήλωση" (![]()
), αλλά θεωρώντας ότι δεν θα είναι και τόσο λειτουργικό να υπάρχουν πολλά διαφορετικά θέματα για τον ίδιο λόγο, επεξεργαζόμαστε την προοπτική να υπάρχει ένας συγκεκριμένος χώρος για όλες τις περιπτώσεις. Κάτι σαν... "Αίθουσα Υποδοχής"!
Τι λέτε;;
-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"
-------------------------
ΦΙΛΕ Admin ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΙΔΕΑ ΕΝΑ ΦΟΡΟΥΜ "Αίθουσα Υποδοχής" ΟΠΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΑΓΓΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΦΟΡΟΥΜΣ ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ NA ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΟΠΟΙΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ. ![]()
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
**ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
Va(l)nta
Διχασμένη προσωπικότητα
+ Mοναδική απόγονος
Thoth Tρισμέγιστου
+(ξανά) αδερφή TAT Kύβου
ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΙΔΕΑ Η ΑΙΘΟΥΣΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ.ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΟΤΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΛΗ ΘΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΠΡΙΝ ΞΕΚΗΝΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ESOTERICA.

quote:
ΧΑΙΡΕΤΩ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΣΑΣ ΔΙΑΒΑΖΩ ΕΔΩ ΚΑΙ 3ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΓΙΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΝΕΡΓΟ ΜΕΛΟΣ...!
ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΡΦΗ ΑΥΤΗ Η ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ, ΠΟΥ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΡΙΕΣ, ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΣΟΥ, ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΝΑ ΔΙΔΑΞΕΙΣ ΝΑ ΑΦΟΥΓΚΡΑΣΤΕΙΣ...
ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ...
ΑΦΡΟΔΙΤΗ..[-].
Ως απόγονος μικρασιατών που έχει βρεθεί πολλές φορές στην γλυκιά πατρίδα και νιώθοντας ακόμη μικρασιάτης (γιατί το αίμα νερό δε γίνεται) άνοιξα αυτό το θέμα επιθυμώντας να μιλήσω με συμπατριώτες μου και να ανταλλάξουμε απόψεις, μνήμες μεγαλύτερων μα κυρίως να μην ξεχάσουμε ούτε εμείς ούτε οι απόγονοί μας για να επιστρέψουμε οριστικά μια μέρα εκεί από όπου μας έδιωξαν.
Θα ήθελα όμως να κάνω μία παρατήρηση.
Νομίζεις οτι σε ένα forum που είναι ανοικτό σε όλους, είναι σωστό να λές οτι θα ήθελες να μιλήσεις με άτομα Μικρασιατικής καταγωγής...?

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...
Νομίζω πως σε κάλυψα
Δεν κατάλαβα κάτι όμως.
quote:
κι αυτό κακό το βρίσκεις;
Δε νομίζω να βρήκα τίποτα άλλο που είπες κακό.
Απλά όταν ανοίγεις ένα θέμα δημοσίως, θα ακούσεις κι αντίθετες απόψεις και θα πρέπει να το δεχθείς.
Αυτά!
Audieu! ![]()

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...
Αυτά!
====
σε αυτό σου απάντησα και στο άλλο θέμα που με ρώτησες κι εκεί. Δέχομαι τις αντίθετες απόψεις, δε δέχομαι τον προσβλητικό τρόπο.
Ελπίζω να ξαναορίσεις στην κουβέντα
Αλλά πιστεύω ότι και ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των σημερινών Νεοελλήνων έχει τουλάχιστον έναν πρόγονο από τη Μικρά Ασία.
Στις αναφορές σου για το Βενιζέλο,κλπ, θα έλεγα ότι το μεγαλύτερο λάθος του όπως και αυτών που τον διαδέχτηκαν ήταν ότι ήθελαν να φτάσουν μέχρι την Άγκυρα! Ήταν άσκοπο, ανώφελο και επιζήμιο.
Πιστεύω ότι θα μας αρκούσαν τα Μικρασιατικά παράλια, τα Στενά και η Πόλη, αν μπορούσαμε να τα διαφυλάξουμε μέσα από τις διεθνείς συνθήκες και φυσικά το στρατό όταν είχαμε την Ελληνική Διοίκηση στο θύλακο της Σμύρνης. Αλλά έπρεπε να έχουμε και επίγνωση των δυνάμεών μας και να μην προχωρήσουμε πιο πέρα...
Είναι μεγάλες κουβέντες πάντως αυτές, όπως και να έχει, και η ιστορία έχει γραφτεί με τον τρόπο που γράφτηκε δυστυχώς...

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "
1. ανέδειξε ένα Σωκράτη για τον εκτελέσει
2. ανέδειξε ένα Θεμιστοκλή για να τον διώξει
3. ένα Κολοκοτρώνη που τον φυλάκισε και λίγο έλειψε να τον κρεμάσει κι όλας.
και νομίζω ότι υπάρχουν κι άλλοι.
Έχεις πάει ποτέ απέναντι;
quote:
Θα προσπαθήσω να ανεβάσω το γράμμα του στην Πηνελόπη Δέλτα όταν έχασε τις εκλογές του 1920, είναι συγκλονιστικό
Εννοείς αυτό στο οποίο ο ίδιος ο Βενιζέλος ζήτησε "συγγνώμη" εν είδει αυτοκριτικής επειδή κατά τα λεγόμενά του "κούρασε" και "πίεσε" τον λαό παραπάνω από τις δυνάμεις του? (Κάποιοι στρατιώτες ήδη συμπλήρωναν την 3-ετία, και κατά ένα μεγάλο ποσοστό αυτή ήταν και η αιτία που ο Βενιζέλος έχασε τις εκλογές, ασχέτως αν μετά ο διάδοχος τα έκανε χειρότερα...).
Καλό θα είναι να το ανεβάσεις πάντως, όπως και να έχει...
quote:
Ο Βενιζέλος ένα λάθος έκανε για μένα, εμπιστεύτηκε τον ελληνικό λαό ο οποίος πάντα πρόδιδε όσους τον ευεργετούσαν:1. ανέδειξε ένα Σωκράτη για τον εκτελέσει
2. ανέδειξε ένα Θεμιστοκλή για να τον διώξει
3. ένα Κολοκοτρώνη που τον φυλάκισε και λίγο έλειψε να τον κρεμάσει κι όλας.και νομίζω ότι υπάρχουν κι άλλοι.
Αυτό το στοιχείο είναι γενικότερο χαρακτηριστικό της φυλής (μικροψυχία,φθόνος,αχαριστία) αλλά νομίζω ότι πρέπει να το συζητήσουμε στο θέμα της "Δημοκρατίας" που άνοιξε ο Vril (και θα εξηγήσω τους λόγους εκεί αργότερα)...
quote:
Έχεις πάει ποτέ απέναντι;
Έχω πάει, και φυσικά θα ξαναπάω όποτε θα μου δίνεται η ευκαιρία, γιατί είναι μέρη των προγόνων μου και αυτό δεν ξεγράφεται ούτε σβήνεται ποτέ ό,τι και να γίνει και όπως και να χαραχτούν τα "σύνορα" και ό,τι και να λένε οι "συνθήκες"...

.
.
.
Για το γράμμα που λες, ναι σε αυτό αναφέρομαι. Εμένα με είχε συγκινήσει πολύ όταν το διάβαζα και νομίζω ότι λύνει πολλές απορίες επί του θέματος.
Όταν πήγες εκεί δεν αισθάνθηκες σαν ήσουν στο φυσικό σου περιβάλλον; Δε σου μύριζε Ελλάδα; Ακόμη και πολλοί από τους Τούρκους μοιάζουν με Έλληνες και μάλιστα κάποιοι λένε ότι είχαν Ελληνίδα μάνα ή Έλληνα πατέρα.
quote:
νομίζω ότι μάλλον στο θέμα της αχαριστίας θα πρέπει να το συζητήσουμε...
Το είπα γιατί, σε μια ορίτζιναλ Δημοκρατία θα ήταν υποτίθεται αποδεκτό εάν και εφόσον ο λαός (η κρατούσα "πλειοψηφία") αλλαζε γνώμη και αποφάσιζε να "λιθοβολήσει" τον εκάστοτε "ηγέτη" όσο "καλός" και αν ήταν αυτός... αλλά σε μια "πεφωτισμένη δεσποτεία" όπως ήταν και είναι όλες οι σύγχρονες "δημοκρατίες" αυτό δεν είναι αποδεκτό. Αλλά φυσικά αυτή η ανάλυση θα γίνει σε άλλο topic, όπως και να'χει...
quote:
Όταν πήγες εκεί δεν αισθάνθηκες σαν ήσουν στο φυσικό σου περιβάλλον; Δε σου μύριζε Ελλάδα; Ακόμη και πολλοί από τους Τούρκους μοιάζουν με Έλληνες και μάλιστα κάποιοι λένε ότι είχαν Ελληνίδα μάνα ή Έλληνα πατέρα.
Είναι αλήθεια ότι όταν πήγα στην Πόλη αισθάνθηκα έτσι. Σαν να με "τράβαγε" ο τόπος περισσότερο. Συντελούσε ίσως η ψυχολογία μου που είχε καλλιεργηθεί όλον αυτό τον καιρό, συντελούσαν τα βυζαντινά και μεταβυζαντινά μνημεία, η "αύρα" του τόπου, ακόμα και πολλοί από τους Τούρκους με την ανιδιοτελή ή και ιδιοτελή οικειότητα και φιλικότητά τους...Δεν ξέρω, μάλλον όλα μαζί συνετέλεσαν, πάντως έτσι ακριβώς αισθανόμουν, ότι ήμουν στο φυσικό μου περιβάλλον!

.
.
.
quote:
Έλληνες της Μικρασίας
Θεματάρα & γουστάρω.
Νομίζω όμως πως πρέπει να μεταφερθεί σε άλλη ενότητα. Έτσι, για να μπορέσω κι εγώ να γράψω κάτι, όχι μεταξύ τυρού & αχλαδιού, αλλά μεταξύ Μπουγιούκ & Αϊβαλιού...