ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Στην αρχαιότητα: Εξωγήινοι ή μήπως ένας πολύ πιο ανεπτυγμένος γήινος πολιτισμός; - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Στην αρχαιότητα: Εξωγήινοι ή μήπως ένας πολύ πιο ανεπτυγμένος γήινος πολιτισμός; - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Troll30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
TrollΜέλος
19/02/2007, 20:21:54
quote:

ανακαλυψη τροχου 3800 πχ

ο ραμσηςII εζησε τo 1300πχ(πεθανε το 1225πχ)
μην λεμε και οτι θελουμε

Μόνο αυτό;

Πως εξηγείς τότε αυτό που υποστηρίζουν οι Αρχαιολογοι ότι στην κατασκευή της μεγάλης πυραμίδας δεν χρησιμοποιούσαν τροχό, αλλά την τριβολογία όπως υποστηρίζει και ο επιστήμονας της παρέας;(περίπου το 2600πχ)

ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ,
ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ.

TrollΜέλος
19/02/2007, 20:32:41
quote:
ο ραμσηςII εζησε τo 1300πχ(πεθανε το 1225πχ)
μην λεμε και οτι θελουμε

Επίσης, σύμφωνα πάντα με τη θεωρία του γεμίσματος-σβησίματος των ιερογλυφικών, πως ξέρουμε ότι το σημάδι που φαίνεται σαν τροχός είναι του Ραμσή ΙΙ ή κάποιου προκατόχου του;

19/02/2007, 20:51:36
quote:
Πως εξηγείς τότε αυτό που υποστηρίζουν οι Αρχαιολογοι ότι στην κατασκευή της μεγάλης πυραμίδας δεν χρησιμοποιούσαν τροχό, αλλά την τριβολογία όπως υποστηρίζει και ο επιστήμονας της παρέας;(περίπου το 2600πχ)

αν υπολογησεις το βαρος που εχουν οι πετρες που αποτελουν τις πυραμιδες θα καταλαβεις οτι η μετακινηση τους με τροχηλατα δεν ηταν εφικτη

quote:
Επίσης, σύμφωνα πάντα με τη θεωρία του γεμίσματος-σβησίματος των ιερογλυφικών, πως ξέρουμε ότι το σημάδι που φαίνεται σαν τροχός είναι του Ραμσή ΙΙ ή κάποιου προκατόχου του;

γιατι ειναι πολυ δυσκολο να εχουμε το ιδιο γραμμα(συμβολο)στην καταληλη θεση
αλλα και να δεχτουμε οτι ειναι προκατοχου ποτε φτιαχτηκε το συγκεκριμενο χτισμα;;;
και κατι ακομη δεν χρειαζεται να εχει ανακαλυφθει ο τροχος για να εχουν φτιαξει το κυκλικο σχημα γιατι και ο ηλιος και η σεληνη σχεδιαζονται κυκλικα εκτος και αν ξερεις εσυ καποιο αλλο σχημα να εδιναν σε αυτα τα σωματα πριν την ανακαλυψη του τροχου

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του

19/02/2007, 20:54:20
quote:
Άν δεν σε ικανοποιεί η εξήγηση περιμένουμε και τις δικές σου αφού πρώτα υποθέσουμε οτι οι τοιχογραφίες παριστάνουν ελικόπτερα, αεροπλάνα πυραύλους υποβρύχια γενικά όλα αυτά που επικαλείσαι οτι είναι.

Εμένα ρωτάς αγαπητέ bob;
Εμένα πάντως με κάλυψε η απάντηση του jonnie!

quote:
Καλά δεν σας πέρασε καθόλου από το μυαλό ο συγκεκριμένος "καλλιτέχνης" κάπου να είχε δει κάτι τέτοιο ή λέω ή, κάποιος να του τα περιέγραψε;

Σε αυτή την περίπτωση θα έπρεπε όλο το κείμενο (που το βάζει πιό πάνω ο bob) να περιγράφει αυτή την ιστορία. Γεγονός που δεν ισχύει.

quote:
Βεβαια με προβληματιζει η τεχνικη του γεμισματος γιατι θα παρουσιαζοταν διχρωμια και "λεκεδες" . Αληθεια ηταν πρακτικη στην αρχαια Αιγυπτο η το υποθετεις ;

palimpsests: Egyptologists use the word for texts and representations inscribed in stone that have been scraped away, either completely or partially, often with a plaster filling being applied, and then a new inscription carved on top.
Απ ότι φαίνεται δεν άφηναν διχρωμίες ή λεκέδες αλλιώς δεν θα έμπαιναν στον κόπο να το κάνουν.

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

RMDΜέλος
19/02/2007, 22:18:09

Αγαπητε Γηγενη εσο εστω Ευγενης ....

Ειπα :

quote:
:Οσον αφορα τις οποιες αποδειξεις οπως εγραψα πιο πανω ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΦΟΡΟΥΜ . Βαλε λιγο την λογικη να δουλεψει .

Απαντας :

quote:
σε αυτο εχω απαντησει αν υπηρχαν αποδειξεις τοτε θα τις ποσταρανε σε μεγενθυση τωρα που υπαρχουν μονο υποθεσεις υπαρχουν δυσκολιες παρουσιασης

Μα αγαπητε οποια φωτογραφια και αν παρουσιαστει σ αυτο η σε οποιοδηποτε αλλο φορουμ ειναι εξ ΟΡΙΣΜΟΥ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΙΜΗ . Ακομα και αν παρουσιαστει σε ολα τα media της Γης , ειναι παλι αμφισβητησιμη και ολοι ξερουμε ποσες φορες χαλκευμενες φωτογραφιες προβληθηκαν ως αυθεντικες , εν αγνοια των υπευθυνων των ΜΜΕ .

Πιο κατω λες ...

quote:
παλι θα υπαρξει μια μεγαλη εκπληξη αλλα δεν ειχαν ολοι οι ελληνες την δυνατοτητα να διδαχτουν ελληνικα ελπιζω να γνωριζεις οτι πανω στην γη υπαρχουν μερη που δεν υπαρχουν σχολεια που διδασκουν ελληνικα
ναι ναι ειναι δυνατον υπαρχουν και τετοια μερη
απιστευτο ετσι;;

τωρα αν συγκρηνεις την γνωση η οχι των ελληνικων με την επιστημονικη επαρκια τοτε εισαι για γελια και για κλαματα
παραδειγμα συμφωνα με την λογικη σου

-κυριε αισταιν γνωριζεται να γραφεται ελληνικα;;

-οχι

-οχι;;
τοτε λυπαμε αλλα αμφυσβητω την επιστημονικη σας επαρκια

-εσεις κυριε γιακουμπ γνωριζεται να γραφεται ελληνικα;;

-οχι

-αχρηστος και εσεις

-εσεις κυριε εντισον;

-οχι

-αντε με τους αλλους λοιπον

Λυπαμαι αλλα αναγνωριζω και ΛΟΓΙΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ !!
Αν και το να επιχειρηματολογεις με παραλογα σκεπτομενους ανθρωπους ειναι χασιμο χρονου , εντουτοις θα ηθελα να σου επισημανω οτι ο Αινσταιν , ο Εντισον και ο Γιακουμπ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ . Ως εκ τουτου δεν ηταν υποχρεωμενοι να ομιλουν και να γραφουν ελληνικα και μαλιστα ορθως .
Να επισημανω ακομα και την ΜΕΓΑΛΟΜΑΝΙΑ που υποκρυπτουν τα παραλογα επιχειρηματα σου αφου ουτε λιγο ουτε πολυ τοποθετεις τον εαυτο σου αναμεσα τους !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Να επισημανω επισης οτι πολλοι ξενοι ομιλουν και γραφουν απταιστα την ελληνικη γλωσσα την οποια εσυ δεν προσπαθησες να μαθεις ποτε (ποτε δεν ειναι αργα) .
Οσον αφορα την πιθανη σου επιστημονικη επαρκεια , σε ποιο τομεα αραγε , πιστεψε με , δεν δινεις καμια ελπιδα ακομα και στον καλοπροαιρετο αναγνωστη .

quote:

quote: RMD
Νέο Μέλος

15 Μηνύματα Απεστάλη: 19/02/2007, 00:55:55
--------------------------------------------------------------------------------

Επισης αγαπητοι ορθολογιστες , κατοχοι πανεπιστημιακων τιτλων , δεν σας τιμουν και προκαλουν σκεπτικισμο για την επιστημονικη σας επαρκεια ,τα απιστευτα σε ποσοτητα και ποιοτητα ορθογραφικα λαθη .

Μη αντιλαμβανομενος την ειρωνικη αντιφαση του γραπτου μου με προβληματιζει ακομα περισσοτερο η ΛΟΓΙΚΗ ΣΟΥ ΕΠΑΡΚΕΙΑ . Φυσικα "τσιμπησες" μονο εσυ ....

quote:
βρε RMD θα μπορεσεις να αποδειξεις κατι εστω και το ελαχιστο απο αυτα που χτυπιεσε οτι ειναι σωστα;;;

απεδειξε οτι οι βζινβζουνιες που λες ειναι εστω και κατα ελαχιστα σωστες και ασε εμενα στην ανορθογραφια μου
μαθε τουλαχιστον τι ειναι τα ιερογλυφικα

Αν η επιστημονικη σου εργασια ειναι αναλογη της προχειροτητας με την οποια διαβασες τα γραπτα μου ......και κατεληξες στο συμπερασμα οτι χτυπιεμαι να αποδειξω ως σωστες διαφορες βζιβζουνιες , τοτε φοβαμαι οτι και το σχολειο ακομα για σενα υπηρξε ΚΡΥΦΟ .

Οσο για το αποφθευγμα σου , τρομαρα σου , Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του

....μαθε να το γραφεις ΣΩΣΤΑ ! Εισαι αυτος που κανει το αντιθετο ...ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΣ το κεφαλι σου . Μετα θες να σε παρουμε και στα σοβαρα ...

Γραψε οτι θελεις ως απαντηση αλλα για να στεναχωρηθεις (η να χαρεις) δεν θα ξανακανω τον κοπο να σου απαντησω .

19/02/2007, 23:14:27
quote:

Μα αγαπητε οποια φωτογραφια και αν παρουσιαστει σ αυτο η σε οποιοδηποτε αλλο φορουμ ειναι εξ ΟΡΙΣΜΟΥ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΙΜΗ . Ακομα και αν παρουσιαστει σε ολα τα media της Γης , ειναι παλι αμφισβητησιμη και ολοι ξερουμε ποσες φορες χαλκευμενες φωτογραφιες προβληθηκαν ως αυθεντικες , εν αγνοια των υπευθυνων των ΜΜΕ .

μεγα συνομωσια

quote:
Λυπαμαι αλλα αναγνωριζω και ΛΟΓΙΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ !!
Αν και το να επιχειρηματολογεις με παραλογα σκεπτομενους ανθρωπους ειναι χασιμο χρονου , εντουτοις θα ηθελα να σου επισημανω οτι ο Αινσταιν , ο Εντισον και ο Γιακουμπ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ . Ως εκ τουτου δεν ηταν υποχρεωμενοι να ομιλουν και να γραφουν ελληνικα και μαλιστα ορθως .

η αναφορα στους μη ελληνες σοφους γινετε για νασου πω ποσο παραλογο ειναι αυτο που λες

quote:
Επισης αγαπητοι ορθολογιστες , κατοχοι πανεπιστημιακων τιτλων , δεν σας τιμουν και προκαλουν σκεπτικισμο για την επιστημονικη σας επαρκεια ,τα απιστευτα σε ποσοτητα και ποιοτητα ορθογραφικα λαθη .

quote:
Να επισημανω ακομα και την ΜΕΓΑΛΟΜΑΝΙΑ που υποκρυπτουν τα παραλογα επιχειρηματα σου αφου ουτε λιγο ουτε πολυ τοποθετεις τον εαυτο σου αναμεσα τους !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ψυχολογε μου εσυ
μετα απο αυτην σου την διαπιστωση δεν απορω καθολου πως δεχεσε χωρις ουτε μια αποδειξη οτι οι εξωγηινοι εχουν κανει την διαδρομη κεντρο γαλαξια γη
ποιο ευκολη απο την διαδρομη ομονοια πειραια τον δεκαπενταυγουστο

quote:
Να επισημανω επισης οτι πολλοι ξενοι ομιλουν και γραφουν απταιστα την ελληνικη γλωσσα

οπως και πολλοι ελληνες ομιλουν και γραφουν απταιστα καποια αλλη γλωσσα

quote:
Οσον αφορα την πιθανη σου επιστημονικη επαρκεια , σε ποιο τομεα αραγε , πιστεψε με , δεν δινεις καμια ελπιδα ακομα και στον καλοπροαιρετο αναγνωστη .

βαφεας πυρηνικων κεφαλων

quote:

Μη αντιλαμβανομενος την ειρωνικη αντιφαση του γραπτου μου με προβληματιζει ακομα περισσοτερο η ΛΟΓΙΚΗ ΣΟΥ ΕΠΑΡΚΕΙΑ . Φυσικα "τσιμπησες" μονο εσυ ....

μην τα θες ολα στο πιατο βαλε το μυαλο σου σε λειτουργια

quote:
Αν η επιστημονικη σου εργασια ειναι αναλογη της προχειροτητας με την οποια διαβασες τα γραπτα μου ......και κατεληξες στο συμπερασμα οτι χτυπιεμαι να αποδειξω ως σωστες διαφορες βζιβζουνιες , τοτε φοβαμαι οτι και το σχολειο ακομα για σενα υπηρξε ΚΡΥΦΟ .

αν θα κανεις ελεγχο της επιστημονικης μου εργασιας προσεχε μην ειναι η μπογια υγρη και βαψεις τα ρουχα σου

quote:
Οσο για το αποφθευγμα σου , τρομαρα σου , Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του

....μαθε να το γραφεις ΣΩΣΤΑ ! Εισαι αυτος που κανει το αντιθετο ...ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΣ το κεφαλι σου . Μετα θες να σε παρουμε και στα σοβαρα ...

το θεωρω προσβολη να με παρουν στα σοβαρα ατομα που πιστευουν οτι οι εξωγηινοι κανουν τουρισμο στην γη
αυτοι περνουν στα σοβαρα τον λιακο και τον φουρακη

quote:
Γραψε οτι θελεις ως απαντηση αλλα για να στεναχωρηθεις (η να χαρεις) δεν θα ξανακανω τον κοπο να σου απαντησω .

ευτυχως που μου το ειπες για να βρω αλλον τροπο να περνω την ωρα μου

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του

TrollΜέλος
20/02/2007, 01:17:20
Ωραία, αν δεχτώ τις παραπάνω θεωρίες δεν απαντήθηκε το κυρίως ερώτημά μου ακόμα.
Πως καταφεραν να ευθυγραμμίσουν τις πυραμίδες της Γκίζας με τον αστερισμό του Ωρίωνα όπως ήταν το 10450πχ ή το 36450πχ ή το 62450πχ. δεδομένου του γεγονοτος ότι ο Ωρίωνας περναει απο το συγκεκριμένο σημείο, (δυτικά του γαλαξία στο νοτιο ουρανό 11 περίπου μοίρες πάνω απο τον ορίζοντα) κάθε 26.000 χρόνια.;;;

ΗλίαςΡΜέλος
20/02/2007, 01:39:25
Την απάντηση την έχεις Troll σε αυτό που ζητάς. Πληροφορίες σου δόθηκαν που μπορεις να ψάξεις για να τη βρεις, αλλά δεν το έκανες. Περιμένεις να στη σερβίρουν στο πιάτο;

Μάθηση χωρίς διάβασμα και αναζήτηση δεν υπάρχει...

TrollΜέλος
20/02/2007, 01:54:05
quote:
Την απάντηση την έχεις Troll σε αυτό που ζητάς. Πληροφορίες σου δόθηκαν που μπορεις να ψάξεις για να τη βρεις, αλλά δεν το έκανες. Περιμένεις να στη σερβίρουν στο πιάτο;

Εσύ που το έψαξες δηλαδή δεν μπορείς να μας το πείς με δικά σου λόγια;

Εστω, αν έχεις τη καλοσύνη μου λές σε παρακαλώ που θα βρώ απάντηση στο συγκεκριμένο μου ερώτημα;

ΗλίαςΡΜέλος
20/02/2007, 02:24:32
Tέλος πάντων...

Πριν λίγες μέρες δόθηκαν αυτά τα λινκ:

http://www.hallofmaat.com/modules.php?name=Topics (ή απλώς http://www.hallofmaat.com/ για την κεντρική σελίδα)

http://www.antiquityofman.com/pseudoscience.html

Αν πάς εκει εύκολα βρίσκεις άρθρα που απαντάνε στο ερώτημά σου:
Ενδεικτικά μόνο...

http://www.antiquityofman.com/Orion_Fairall.html
http://doernenburg.alien.de/alternativ/orion/ori00_e.php

...Khufu's pyramid is the largest of a line of three - together with that of Khafre and the much smaller pyramid of Menkaure. Given the surveying skills of the Egyptians, many have wondered why the line of the three pyramids is slightly crooked. One possibility is that the design would allow for the smaller pyramid to be later enlarged (retaining its south and east faces) to form a straight line of three almost identical pyramids. Another is that the deviation of the line closely matches that of the three stars of Orion's Belt - which are also slightly crooked. This has suggested that the lay out at Giza may be an attempt to portray Orion's Belt. If so, the orientation of the line, with respect to the cardinal points, is wrong - for 2500 BC. Precession, however, changes the angle that the Belt makes in the sky. Bauval claims that going back to 10500 BC gives "a perfect match".

Or does it? My own investigation showed that, while the line of the two outer pyramids is set 38 degrees from north, the angle of Orion's Belt to north in 10500 BC is close on 50 degrees! Hardy an exact match. I calculate that circular precessional motion would give 47 degrees, whereas including nutational terms makes it slightly higher. Measurements in the planetarium agree. Bauval, on the other hand appears to have used computer programmes. He implies that only with modern sophisticated computers can we examine the ancient skies! I wonder if he also made the mistake of measuring angles off a flat screen.

Bauval's choice of 10500 BC (when Orion is furthest south in its precessional cycle) also supposedly fits with the Milky Way aligning with the Nile. But the course of the Nile is variable, and we do not now know where it ran in 10500 BC with any accuracy.

A parallel assertion of Hancock and Bauval is to say that 10500 BC would be during the astrological "Age of the Lion" - a connoctation they seek with the sphinx. However the Vernal Equinox of 10500 BC would lie at 2000: 11h40m, +2.2 degress, which though close to the star pattern we now know as Leo, still lies decidedly in Virgo. Again, not a perfect match....

Φυσικά δεν έχω κάνει εγώ τους υπολογισμους για να δείξω πως ήταν λάθος. Απλά κάπου σε αυτά τα site έχω διαβάσει πως οι υποστηρικτές της θεωρίας της ευθυγράμμισης το 10500 πΧ, εν τέλει παραδέχθηκαν πως έκαναν λάθος (παρολ' αυτά τα βιβλια τους ακόμα τα πουλάνε και το λάθος τους ακόμα παραπλανεί, εν γνώση τους...)

TrollΜέλος
20/02/2007, 03:02:35
quote:
Φυσικά δεν έχω κάνει εγώ τους υπολογισμους για να δείξω πως ήταν λάθος. Απλά κάπου σε αυτά τα site έχω διαβάσει πως οι υποστηρικτές της θεωρίας της ευθυγράμμισης το 10500 πΧ, εν τέλει παραδέχθηκαν πως έκαναν λάθος (παρολ' αυτά τα βιβλια τους ακόμα τα πουλάνε και το λάθος τους ακόμα παραπλανεί, εν γνώση τους...)

Δεν έχουν παραδεχτεί ακόμα πως έκαναν λάθος.

Θα ήθελα να είσαι περισσότερο σκεπτικιστής ακόμα και απο τα σκεπτικιστικά link που παραθέτεις.

Ξέρεις πως η θεωρία των Robert Bauval και Adrian Gilbert δεν μπορεί να αντικρουστεί με επιχειρήματα τέτοιου είδους και αναφέρομαι στο δευτερο λινκ που παρέθεσες.

Επειδή δεν τους βγαίνει η χάραξη των αγωγών της πυραμίδας που χρονολογούνται το 2450πχ. χωρίς να μπορούν να χρονολογήσουν την πυραμίδα.
Και το μεγάλο προβλημα είναι η διαφορά των 8.000 ετών.
Ειμαστε σοβαροί;
Κινδυνεύουν έδρες πανεπιστημίων αλλά και ερευνητικά κονδύλια αρκετά υψηλά.
Επίσης αναφέρει το συγκεκριμενο λινκ ότι αυτή η θεωρία αποτελεί προκληση για τους ακαδημαικούς να τη διερευνήσουν.

Συγχώρεσέ με αλλά δεν είδα πουθενά να υπάρχει λογική ή επιστημονική κατάρριψη της.

20/02/2007, 04:02:00

quote:

quote:
απο αριστερα: αρθρο για την νοσο των πουλερικων, διαφημιση βαριας βιομηχανικης μοναδας, διαφημιση εταιριας μελιου, αρθρο για σκανδαλο στα εξοπλιστικα προγραμματα του φαραω (τα αεροσκαφη ηταν φτιαγμενα δισδιαστατα)

Troll

Δεν μπορώ να καταλάβω επίσης πως καταφεραν να ευθυγραμμίσουν τις πυραμίδες της Γκίζας με τον αστερισμό του Ωρίωνα όπως ήταν το 10450πχ ή το 36450πχ ή το 62450πχ. δεδομένου του γεγονοτος ότι ο Ωρίωνας περναει απο το συγκεκριμένο σημείο, (δυτικά του γαλαξία στο νοτιο ουρανό 11 περίπου μοίρες πάνω απο τον ορίζοντα) κάθε 26.000 χρόνια.

επ, εγω μιλησα για την επιγραφη, οχι για την ευθυγραμμιση της σφιγγας και της μεγαλης πυραμιδας.

εχω δει ενα ενδιαφερον φιλμακι με μια διαλεξη του τυπου που αναφερεις και ομολογω οτι εθετε σοβαρα αστρονομικα στοιχεια στο τραπεζι, που εδειχναν την κατασκευη του συμπλεγματος να προηγειται κατα πολυ του πολιτισμου των Αιγυπτιων της φαραωνικης περιοδου.

αν σκεφθω οτι η μεγαλη πυραμιδα αποδωθηκε στον Χεοπα απο ενα ιερογλυφικο ζωγραφισμενο προχειρα στον θαλαμο του βασιλεως και δεν υπαρχει κανενα αλλο, ενω οι αλλες πυραμιδες ειναι γεματες παντου, κατι δεν παει καλα με την χρονολογηση

και η υπαρξη βαθμιδωτων πυραμιδων στο βορειο Σουδαν δεν αποδεικνυει οτι εγιναν πειραματισμοι που κατεληξαν στην μεγαλη πυραμιδα, αλλά το αντιθετο: προσπαθουσαν να μιμηθουν την πρωτη πυραμιδα της Γκιζας.

οσον αφορα την επιγραφη, επειδη η ιερογλυφικη εχει αποκωδικοποιηθει, τι γραφει ρε παιδια?

πως διαβαζεται?

εγω επιμενω στην αποψη του σκανδαλου: "αρθρο για σκανδαλο στα εξοπλιστικα προγραμματα του φαραω (τα αεροσκαφη ηταν φτιαγμενα δισδιαστατα)"

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν

www.johnniebegood.gr

20/02/2007, 04:16:49

δυο πραγματα να πω:
1. η εφυια μας δεν κρινεται απο την ορθογραφια μας, ουτε απο το ποσο καλοι ειμαστε στις διαφορικες εξισωσεις

2. με την μεγαλη πυραμιδα παιζουν μερικα παραξενα: τα ζωα που τυχαινει να ψοφησουν μεσα στον θαλαμο που βρισκεται στο 1/3 του υψους της (πως τον λενε ρε παιδια? ξεχασα), παρολλη την υγρασια, δεν σαπιζουν αλλά μουμιοποιουνται

αυτο συμβαινει και με μοντελα υπο κλιμακα της πυραμιδας, αρκει να την προσανατολισει κανεις σωστα στον αξονα βορα νοτου

το γεγονος αυτο παρατηρησαν οι αρχαιοι Αιγυπτιοι και ανεπτυξαν τεχνικες μουμιοποιησης για ολο τον κοσμο

επισης, αν βαλεις ξυριστικη λεπιδα στο 1/3 του υψους του μοντελου, αυτη ακονιζεται

καποιος ειχε βγαλει λεφτα με χαρτονενιες πυραμιδες ακονιστηρια στις αρχες του 20ου αιωνα

www.johnniebegood.gr

ΗλίαςΡΜέλος
20/02/2007, 12:58:54
"Ξέρεις πως η θεωρία των Robert Bauval και Adrian Gilbert δεν μπορεί να αντικρουστεί με επιχειρήματα τέτοιου είδους και αναφέρομαι στο δευτερο λινκ που παρέθεσες."

Τι είναι τα επιχειρήματα "τέτοιου είδους"; Το γεγονός πως κάποιοι προσπάθησαν να αναπαράγουν τους αστρονομικους τους υπολογισμους των Bauval & Gilbert και βγήκαν πως είχαν κάνει λάθος;

Και ποιος σου ειπε πως εσύ θα μου πεις τι ξέρω;

***Δεν έχουν παραδεχτεί ακόμα πως έκαναν λάθος.***

Σου έδωσα την πληροφορία, αλλά και πάλι εσύ δεν τη θεωρείς υπαρκτή σωστή αν δε στη σερβίρουν στο πιάτο...

http://www.eridu.co.uk/Author/egypt/lost.html

...On 4th November 1999, BBC screened a Horizon documentary which raised serious questions about Bauval and Hancock’s panleonist theory. Hancock, in particular, was ridiculed for his theory of a 10500 BC alignment between Angkor Wat and the constellation of Draco (rightly so in my opinion). But Bauval too was criticised for being careless in his calculation of the 10500 BC alignment between the Giza Pyramids and the stars of Orion’s Belt. To the shock and horror of Bauval’s followers, the BBC claimed that the accurate 10500 BC ‘lock-in’ between the Giza pyramids and Orion’s Belt was not quite so accurate after all. Worse still, in the ensuing furore, Bauval and Hancock actually conceded the point and admitted that the alignment was not precise.

Το πόσο εκτος ήταν ο υπολογισμός τους στο παρέθεσα σε προηγούμενο μήνυμα. ~10 μόιρες. Περιπου μια τάξη μεγέθους μεγαλύτερη διαφορα από την ακρίβεια με την οποια το ανθρώπινο μάτι μπορει να προσδιορίσει τη θέση ενος αστερισμου.

Αυτή την πληροφορία, που μου πήρε 2 λεπτά για να την ξαναβρώ, μπορεις να τη βρεις σε πολλά site. Η μήπως και αυτά να στα σερβίρω στο πιατο;

Επίσης, αν ψάξεις λιγο στα τόσα site που παρατέθηκαν, θα βρεις την πληροφορία πως αρκετά μεγάλο μέρος της πανεπιστημιακής κοινοτητας θεωρεί το συσχετισμο πυραμίδων, Ωρίωνα αρκετά πιθανο. Αυτό που δε θεωρούν και έχουν βρει λάθος είναι η θεωρία πως οι πυραμιδες ταυτίζονται με το σχήμα και τη θέση του Ωρίωνα το 10500 πΧ. Κάτι που σημαίνει πως η πανεπιστημιακή και επιστημονική κοινότητα έχει μελετήσει και σε καποιο βαθμό αποδεχτει προτάσεις των Robert Bauval και Adrian Gilbert, έχει απορρίψει όμως άλλες, απλά και μόνο γιατί είναι λαθος. Κανεις δεν έχει πρόβλημα με εναλλακτικές θεωρίες, αν αυτές στηρίζονται απο τεκμηριωμένα στοιχεία.

Σύπνεπως όλα τα σχόλιά σου περι "Κινδυνεύουν έδρες πανεπιστημίων αλλά και ερευνητικά κονδύλια αρκετά υψηλά.", "Είμαστε σοβαροί" κλπ κλπ είναι εντελώς άστοχα. Και είναι εντελώς άστοχα γιατι για μια ακομα φορά διάλξες να μη διαβάσεις, αλλα να χρησιμοποιήσεις την προδιάθεσή σου και την επιχειρηματολογια παραμυθάδων, ως όργανα πειθούς.

20/02/2007, 15:37:02
quote:
2. με την μεγαλη πυραμιδα παιζουν μερικα παραξενα: τα ζωα που τυχαινει να ψοφησουν μεσα στον θαλαμο που βρισκεται στο 1/3 του υψους της (πως τον λενε ρε παιδια? ξεχασα), παρολλη την υγρασια, δεν σαπιζουν αλλά μουμιοποιουνται

αυτο συμβαινει και με μοντελα υπο κλιμακα της πυραμιδας, αρκει να την προσανατολισει κανεις σωστα στον αξονα βορα νοτου

το γεγονος αυτο παρατηρησαν οι αρχαιοι Αιγυπτιοι και ανεπτυξαν τεχνικες μουμιοποιησης για ολο τον κοσμο

Tι λες βρε Τζονι?Ποιος το υποστηριζει αυτό?

Αυτές τις βλακειες τις ελεγαν την δεκαετια του 70 κατι new age «πυραμιδολογοι».Το τι κοτσανες γραφτηκαν για τις ιδιοτητες του πυραμιδικου σχηματος τοτε δεν λεγεται.(απο το οτι συντηρει το κρεας εως οτι μπορει να ακονισει ξυραφια.Μπουρδεεεεεςςς).

Tζονι ΒΑΛΕ ΛΙΓΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ.Εαν είναι το σχημα των πυραμιδων και ο προσανατολισμος αυτων που συντηρει το νεκρο σωμα,ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΙΓΥΠΤΟΙ ΑΝΕΠΤΥΞΑΝ ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΠΛΟΚΕΣ ΚΑΙ ΕΞΗΖΗΤΗΜΕΝΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΟΥΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ?

Γιατι δεν ειναι η πυραμιδα αυτη που συντηρει το σωμα....

Ειναι οι τεχνικες μουμιοποιησης των αρχαιων Αιγυπτιων αυτες που συντηρουν το νεκρο σωμα ΚΑΙ ΟΧΙ το σχημα και ο προσανατολισμος των πυραμιδων.Ελεος πια.

Παντως χαρην περιεργειας που στο καλο διαβασες οτι ειναι το σχημα και ο προσανατολισμος των πυραμιδων αυτος που συντηρει το νεκρο σωμα?

The plural of anecdote is not data.

20/02/2007, 15:37:05

quote:

ΗλίαςΡ

Επίσης, αν ψάξεις λιγο στα τόσα site που παρατέθηκαν, θα βρεις την πληροφορία πως αρκετά μεγάλο μέρος της πανεπιστημιακής κοινοτητας θεωρεί το συσχετισμο πυραμίδων, Ωρίωνα αρκετά πιθανο. Αυτό που δε θεωρούν και έχουν βρει λάθος είναι η θεωρία πως οι πυραμιδες ταυτίζονται με το σχήμα και τη θέση του Ωρίωνα το 10500 πΧ.

η θεωρια της αποτυπωσης του αστερισμου στο εδαφος δεν μπορει να ισχυει εφοσον οι πυραμιδες του συμπλεγματος ειναι διαφορετικων περιοδων

αυτο που ειναι σιγουρο ειναι οτι η μεγαλη πυραμιδα ειναι οντως προσανατολισμενη αστρονομικα, οπως και η Σφιγγα, γεγονος που μπορει να δειξει την ηλικια κατασκευης τους

σιγουρο ειναι επισης οτι ειναι η παλαιοτερη και η μονη χωρις ιχνος ιερογλυφικων

οι αρχαιες αναφορες για το πως ηταν στο μακρινο παρελθον, την περιγραφουν επιχρισμενη και ζωγραφισμενη ολοκληρη εξωτερικα σε γλωσσα ακατανοητη στους Αιγυπτιους, αλλά οχι εσωτερικα

στην κορυφη της φερεται να υπηρχε χρυσο πυραμιδιο ή χρυση σφαιρα, και το ονομα πυραμις αναλυεται ετυμολογικα σε πυρ + αμίς, φωτια + κορυφη, ή φωτια στην κορυφη

δεν αναφερεται ως ταφος, ουτε αναφερεται καποια εισοδος

οι πρωτοι που μπηκαν μεσα της ηταν προφανως αρχαιοι τυμβωρυχοι, και ισως το εκαναν με διαταγη καποιου βασιλια ή φαραω...

σιγουρα δεν αναφερθηκε ποτε η ανακαλυψη ή η πωληση καποιου "θησαυρου" απο την μεγαλη πυραμιδα, σε αντιθεση με τις αλλες

η κατασκευη των πυραμιδων ως ταφων ξεκινησε οπως ανεφερα παραπανω απο την παρατηρηση του φαινομενου της μουμιοποιησης που συμβαινει στην πρωτη πυραμιδα και εδωσε την ιδεα της αιωνιας διατηρησης του σωματος

οι πυραμιδες που εχτιζαν ομως δεν ειχαν τις αναλογιες και τον προσανατολισμο της μεγαλης και οι φαραω σαπιζαν κανονικα - τοτε αρχισε η χημικη κατεργασια των πτωματων

η χρηση τους ως ταφων απο τους φαραω, παρεσυρε τους αρχαιολογους στο λανθασμενο συμπερασμα οτι χτιστηκε και αυτη για ταφος, κι ετσι αρχιζαν να ονομαζουν τους θαλαμους αυθαιρετα (του βασιλεα, της βασιλισας, κτλ) αν και δεν βρεθηκε ουτε σαρκοφαγος, ουτε ο,τιδηποτε που θα αναμενοταν σε ενα ταφικο μνημειο

www.johnniebegood.gr

20/02/2007, 15:41:41
quote:
η κατασκευη των πυραμιδων ως ταφων ξεκινησε οπως ανεφερα παραπανω απο την παρατηρηση του φαινομενου της μουμιοποιησης που συμβαινει στην πρωτη πυραμιδα και εδωσε την ιδεα της αιωνιας διατηρησης του σωματος

To ξαναλεω:Δεν είναι το σχημα των πυραμιδων αυτό που διατηρει το σωμα.

Οι αρχαιοι Αιγυπτιοι ΔΕΝ μουμιοποιουσαν τα σωματα με το να τα τοποθετουν κατω από μια πυραμιδα.

Στην διαδικασια της μουμιοποιησης αφαιρουσαν τα εσωτερικα οργανα και τα εβαζαν σε βαζα,αλοιφαν το σωμα με συντηρητηκες ουσιες κτλ .Αφου μουμιοποιουσαν το σωμα με αυτές τις τεχνικες το εβαζαν στην σαρκοφαγο και μετα στον ταφο....

The plural of anecdote is not data.

20/02/2007, 15:49:11

quote:

medtech

Tζονι ΒΑΛΕ ΛΙΓΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ.Εαν είναι το σχημα των πυραμιδων και ο προσανατολισμος αυτων που συντηρει το νεκρο σωμα,ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΙΓΥΠΤΟΙ ΑΝΕΠΤΥΞΑΝ ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΠΛΟΚΕΣ ΚΑΙ ΕΞΗΖΗΤΗΜΕΝΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΟΥΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ?

αν και δεν θελω να κουραζω το μυαλο μου, απαντησα ηδη...

quote:

Γιατι δεν ειναι η πυραμιδα αυτη που συντηρει το σωμα....

σκεπτικιστης για μενα σημαινει οτι ερευνα και πειραματιζεται, ιδιαιτερα οταν προκειται για κατι τοσο ευκολο

φτιαξε ενα αναλογικο των διαστασεων της μεγαλης πυραμιδας μοντελο απο χαρτονι, και παιξε μαζι του

εγω τοκανα στα νιατα μου για πλακα (ειχα και πατερα χασαπη), και το κρεας αφυδατωνοταν

με ξυραφακι δεν δοκιμασα, αλλά ο αλλος τις πουλουσε για ακονιστηρια σε μια εποχη που ο κοσμος αγοραζε χρηστικα αντικειμενα

που το διαβασα?

αντε να βρω το βιβλιο τωρα...

πιο γρηγορα θα φτιαξεις εσυ πυραμιδα απο χαρτονι

www.johnniebegood.gr

20/02/2007, 15:59:12

quote:

Στην διαδικασια της μουμιοποιησης αφαιρουσαν τα εσωτερικα οργανα και τα εβαζαν σε βαζα,αλοιφαν το σωμα με συντηρητηκες ουσιες κτλ .Αφου μουμιοποιουσαν το σωμα με αυτές τις τεχνικες το εβαζαν στην σαρκοφαγο και μετα στον ταφο....

για να σου δειξω πως η θρησκεια χρησιμοποιει τα φυσικα φαινομενα και ποσο μπουνταλαδες ηταν οι Αιγυπτιοι, θα σου θυμησω οτι στα κανωπικα αγγεια φυλουσαν τα οργανα της κοιλιακης χωρας, γιατι λεει θα τα χρειαζοταν ο νεκρος

τον εγκεφαλο ομως τον πετουσαν...

θελεις να σου πω και πως τον αφαιρουσαν?

ΥΓ. θα επανελθω στο θεμα, για να συζητησουμε λιγακι τις βεδες και το δορυ του Ιντρα, οπως και για τους Σουμεριους

www.johnniebegood.gr

stanfromgreeceΜέλος
20/02/2007, 16:22:41
Καλησπέρα φίλοι μου!
Φίλε JBG αν δεν κάνω λάθος... το μυαλό το αφαιρούσαν με λαβίδες από ...την μύτη. Στην περίπτωση του Τουταγχαμών, λόγω ίσως του παράξενου σχήματος του κρανίου του, είχαν ανοίξει και μία μικρή τρύπα στην πίσω πλευρά του κρανίου,στην βάση του. Οσοι δεν έχουμε φάει... καλή μας όρεξη