- Γιατί ήρθαμε στην Γη? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
elo:
Μιλάτε για ανθρώπινα αισθήματα, απευθυνόμενη σε μια «άγνωστη» Αρχή που την έχουμε φέρει στα δικά μας ανθρώπινα μέτρα αντίληψης .
Δεν λέω ότι δεν πιστεύω σε μια Υπέρτατη Αρχή, αλλά λέω ότι το μόνο που μπορώ να πω για Αυτή είναι αυτά που δεν γνωρίζω και όχι αυτά που νομίζω ότι γνωρίζω…Και όσο για αυτό που λες… «Άρα μιλάς στην ουσία για κανόνα! ότι δηλαδή υποχρεωτικά οι ανάγκες οδηγούν σε <<λάθη>> κάτι που δεν το δέχομαι.»
Ναι προσωπικά για εμένα είναι κανόνας, οι αδυναμίες οδηγούν πολλές φορές σε λάθη, αρκεί αυτά τα λάθη να μας προσφέρουν την εμπειρία ώστε να μην ξαναεπαναληφθούν και όσο για τα παραδείγματα που μου λες, δυστυχώς πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που σκέφτονται με το κάτω κεφ …
-Aς ξεκινήσω από το τελευταίο! οι άνθρωποι αυτοί είναι τόσοι πολύ! που δε χωράνε στη χιλιάδα! αρκεί να σου θυμίσω τον εμφύλιο! Πόσους εμφύλιους σπαραγμούς είχαμε? και όμως.................
-Κανόνας <<σημαίνει>> ότι οι αδυναμίες οδηγούν πάντα σε λάθη και όχι πολλές φορές σε λάθη!
-Λες elo: <<Μιλάτε για ανθρώπινα αισθήματα, απευθυνόμενη σε μια «άγνωστη» Αρχή που την έχουμε φέρει στα δικά μας ανθρώπινα μέτρα αντίληψης.>>
Με μπερδεύει στο συνηρμό μου, ο β' πληθυντικός και μετά ο α΄πλυθυντικός, για να μη γράψω και για τις 2 περιπτώσεις παρακαλώ διευκρίνησέ μου αν σωστά το έγραψες και δεν είναι τυπογραφικό λάθος.
quote:
elo:
Γιατί ο δημιουργός δεν μας έπλασε τέλειους, …όπως τέλειος είναι και αυτός… (σύμφωνα με αυτά που λένε), αλλά μας άφησε να γνωρίσουμε μόνοι μας την γνώση/διάκριση καλού και κακού (Γνώθι σ’ αυτόν) .Μήπως είναι ένας απαραίτητος δρόμος που πρέπει να περάσουμε ώστε να γνωρίσουμε τα αντίθετα και να επιλέξουμε με πραγματική ..επίγνωση …
-Τελείως λάθος συμπέρασμα! και προφανός μιλάς μαλλον για μετενσάρκωση! Σε αυτή την περίπτωση πως θα γίνει η επιλογή? δεδομένου ότι εάν ισχύει κάτι τέτοιο, δε θυμόμαστε τίποτα από την προηγούμενη ζωή! αλλά και το μεσοδιάστημα.
-Το γιατί δε μας έπλασε τέλειους λέω την άποψή μου στην αρχή!
Α.) Ο άνθρωπος υπήρχε σε άυλη μορφή ίσως σε μορφή αγγέλου. Κάποια στιγμή και για κάπιους λόγους διέπραξε κάτι <<κακό>>. Ως τιμωρία ο Θεός του έδωσε την υλική του υπόσταση ώστε να μπορέσει εφόσον αληθινά μετανοήσει (κάτι που σημαίνει ότι θα είναι πειθαρχειμένος!) να επίστρέψει στην αρχική του κατάσταση.
Γιαν να μην τον αποπέμψει όμως τελείως, αυτό σημαίνει ότι αυτό το <<κακό>> που έκανε δεν ήταν και τόσο μεγάλο.
Β.) Ο άνθρωπος <<φτιάχτηκε>> μαζί με τα υπόλοιπα είδη της γης αλλά και τα ουράνια σώματα για λόγους καλαισθησίας δικής Του. Ίσως να αισθάνθηκε λίγο μόνος, ίσως να ήθελε να δώσει την ευκαρία και σε κάποιο άλλο ον, αν είναι άξιο να μπορέσει να αποκτήσει κάποια από τα κλειδιά του παραδείσου!
-Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι οι λεγόμενες μυθολογίες εμπεριέχουν κάποιες δόσεις αληθείας! με το πέρασμα όμως του χρόνου και τις <<επόμενες αλλιώσεις>>, οι αλήθειες αυτές έγιναν μύθοι και θρύλοι.
-Θα μπορούσε για παράδειγμα η Ελληνική μυθολογία να περιέχει όντως κάποιες δώσεις αληθείας! έτσι οι λεγόμενες μάχες (γιαγαντομαχία-τιτανομαχία) όντως να είχαν συμβεί! σε αυτές ο τότε άνθρωπος να έπαιξε κάποιο ρόλο και αυτός, ο οποίος όμως ρόλος να οδήγησε τελικά <<στην τιμωρία>> που αναφέρω στο Α)............Αυτά για αρχή!
Ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται!
quote:
europaios2 -Κανόνας <<σημαίνει>> ότι οι αδυναμίες οδηγούν πάντα σε λάθη και όχι πολλές φορές σε λάθη!
Περίεργο, πάντα νόμιζα ότι ένας τρόπος ώστε ν' αποφεύγεις τα λάθη σου είναι να μαθαίνεις από τα λάθη σου (εμπειρία/γνώση= κανόνας)…![]()
Όπως έλεγε και ο Αισχύλος «Πάθος, μάθος»
quote:
europaios2 -Με μπερδεύει στο συνηρμό μου, ο β' πληθυντικός και μετά ο α΄πλυθυντικός, για να μη γράψω και για τις 2 περιπτώσεις παρακαλώ διευκρίνησέ μου αν σωστά το έγραψες και δεν είναι τυπογραφικό λάθος.
Λάθος δικό μου .
Κάνε παιχνίδι πάνω στον β΄ πληθυντικό…![]()
quote:
europaios2 -Τελείως λάθος συμπέρασμα! και προφανός μιλάς μαλλον για μετενσάρκωση! Σε αυτή την περίπτωση πως θα γίνει η επιλογή? δεδομένου ότι εάν ισχύει κάτι τέτοιο, δε θυμόμαστε τίποτα από την προηγούμενη ζωή! αλλά και το μεσοδιάστημα.
-Το γιατί δε μας έπλασε τέλειους λέω την άποψή μου στην αρχή!
Όχι δεν αναφέρομαι σε μετενσάρκωση, αλλά σε μια απορία που είχα πάντα, το γιατί αφού ο θεός μας ήθελε τέλειους και «πειθαρχημένους», δεν μας έπλασε πραγματικά ως αυτό που επιθυμούσε να είμαστε…Τέλειοι .
Ακόμα και ως «πνευματικές ουσίες» εννοείται ότι είμαστε δημιουργήματα δικά του, οπότε δεν μπορεί να μην ήξερε τι δημιουργούσε…
.
Αλλά μιας και αναφέρθηκες στην μετενσάρκωση, απλά θα πω ένα πράγμα για μην βγω έξω από το θέμα .
Σκοπός δεν είναι το αν θυμόμαστε κάτι από την προηγούμενη προσωπικότητα μας, αλλά το κατά πόσο η προσωπικότητα μας θα καταφέρει να εξελιχθεί με περισσότερα ή λιγότερα στοιχεία από το «θωρακισμένο εγώ» μας .

quote:
elo:
Όχι δεν αναφέρομαι σε μετενσάρκωση, αλλά σε μια απορία που είχα πάντα, το γιατί αφού ο θεός μας ήθελε τέλειους και «πειθαρχημένους», δεν μας έπλασε πραγματικά ως αυτό που επιθυμούσε να είμαστε…Τέλειοι .Ακόμα και ως «πνευματικές ουσίες» εννοείται ότι είμαστε δημιουργήματα δικά του, οπότε δεν μπορεί να μην ήξερε τι δημιουργούσε….
Αλλά μιας και αναφέρθηκες στην μετενσάρκωση, απλά θα πω ένα πράγμα για μην βγω έξω από το θέμα .
Σκοπός δεν είναι το αν θυμόμαστε κάτι από την προηγούμενη προσωπικότητα μας, αλλά το κατά πόσο η προσωπικότητα μας θα καταφέρει να εξελιχθεί με περισσότερα ή λιγότερα στοιχεία από το «θωρακισμένο εγώ» μας .
-Nαι αλλά αλλά το κατά πόσο η προσωπικότητα μας θα καταφέρει να εξελιχθεί με περισσότερα ή λιγότερα στοιχεία από το «θωρακισμένο εγώ» μας δεν εξαρτάτε καθόλου από μια πιθανολογούμενη προηγούμενη ζωή! Εξαράται από την προσωπικότητα που χτίζει ο καθένας και η οποία μπορεί να επηρεαστεί από άλλους εξωγενείς παράγοντες αλλά θα κτιστεί από το ίδιο το εγώ! το οποίο και θα αξιολογήσει αυτούς τους παράγοντες.
-Όσο για το ότι ακόμα και ως «πνευματικές ουσίες» εννοείται ότι είμαστε δημιουργήματα δικά του, οπότε δεν μπορεί να μην ήξερε τι δημιουργούσε.... θα συμφωνήσω αλλά δε θα μπορέσω να το εξηγήσω! θα έπρεπε να έχω μια τέτοια εμπειρία για να εξηγήσω κάτι τέτοιο. Οπότε μόνο ως γήινα δημιουργήματα μπορώ να εκφέρω γνώμη-άποψη για τη δημιουργία μας.
quote:
elo:
Περίεργο, πάντα νόμιζα ότι ένας τρόπος ώστε ν' αποφεύγεις τα λάθη σου είναι να μαθαίνεις από τα λάθη σου (εμπειρία/γνώση= κανόνας)…Όπως έλεγε και ο Αισχύλος «Πάθος, μάθος»
-Eίναι όντως ένας τρόπος αλλά όχι η πανάκεια! Για αυτό σου έφερα το παράδειγμα με τον εμφύλιο όσον αφορά ολόκληρες μάζες αλλά και το καζίνο όσο αφορά τις μονάδες.
quote:
elo:
Λάθος δικό μου .
Κάνε παιχνίδι πάνω στον β΄ πληθυντικό
<<Μιλάτε για ανθρώπινα αισθήματα, απευθυνόμενη σε μια «άγνωστη» Αρχή που την έχετε φέρει στα δικά μας ανθρώπινα μέτρα αντίληψης .
Δεν λέω ότι δεν πιστεύω σε μια Υπέρτατη Αρχή, αλλά λέω ότι το μόνο που μπορώ να πω για Αυτή είναι αυτά που δεν γνωρίζω και όχι αυτά που νομίζω ότι γνωρίζω
-Θα διαφωνίσω. Καμία Αρχή δε θα μπορούσε να μην διέπεται από αισθήματα. Απλά ο Δημιουργός έχει την ικανότητα να μην τον επηρρεάζουν ποτέ αυτά κατά τη <<δίκαιη κρίση του>>.
-Το να τη φέρουμε στα δικά μας μέτρα αντίληψης δεν είναι ούτε κακό ούτε μεπτό. Γιατί θα ήταν λάθος κάτι τέτοιο? Ο μόνος τρόπος να την πλήσιάσουμε είναι να την καταλάβουμε πλησιάζοντας μέσα άπό "σημάδια". Και τα "σημάδια" είναι πολλά (γραπτά κείμενα και διηγήσεις)
Λέγοντας ότι δε λες ότι δεν πιστεύεις σε μια Υπέρτατη Αρχή, αλλά λές ότι το μόνο που μπορείς να πεις για Αυτή, είναι αυτά που δεν γνωρίζεις και όχι αυτά που νομίζεις ότι γνωρίζεις κάνεις ένα λάθος που θα σε επηρεάζει πάντοτε στη ζωή σου, δε δέχεσαι το γνωστό παρά μόνο το άγνωστο χωρίς καν προσπάθεια, σαν να έχεις παραδώσει τα όπλα!
quote:Και που να πηγαιναμε ; Καλα δεν ειναι εδω ; Πλακα κανω .
Γιατί ήρθαμε στην Γη?
Εχετε ακουστα περι του GERN ; Ειναι το Ευρωπαϊκο Εργαστηριο για τη Φυσικη των Στοιχειωδων Σωματιδιων , το μεγαλυτερο στον κοσμο . Ολα τα φωτεινα μυαλα της γης εργαζονται εκει . Εργο του CERN ειναι η καθαρή επιστήμη, η διερεύνηση των πλέον θεμελιωδών ερωτημάτων για τη Φύση. Τι είναι η ύλη; Από πού προέρχεται; Πως συγκρατείται για να σχηματίσει άστρα, πλανήτες και ανθρώπινα όντα .

"Γύρω στους 6500 επιστήμονες, δηλαδή σχεδόν το 50% των επιστημόνων σ' όλο τον κόσμο που ασχολούνται με τα σωματίδια, χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις του CERN. Οι επιστήμονες αυτοί εκπροσωπούν 500 πανεπιστήμια και πάνω από 80 εθνικότητες."
Οι απαντησεις περι δημιουργου και δημιουργιας ερχονται εντος του 2008 .

ΣΟΦΟΝ ΤΟ ΣΑΦΕΣ
quote:
europaios2 -Όσο για το ότι ακόμα και ως «πνευματικές ουσίες» εννοείται ότι είμαστε δημιουργήματα δικά του, οπότε δεν μπορεί να μην ήξερε τι δημιουργούσε.... θα συμφωνήσω αλλά δε θα μπορέσω να το εξηγήσω! θα έπρεπε να έχω μια τέτοια εμπειρία για να εξηγήσω κάτι τέτοιο. Οπότε μόνο ως γήινα δημιουργήματα μπορώ να εκφέρω γνώμη-άποψη για τη δημιουργία μας.
Ευρωπαίε όταν αναφέρομαι σε «πνευματικές ουσίες» μιλάω για το παράδειγμα που δίνεις …Α.) Ο άνθρωπος υπήρχε σε άυλη μορφή ίσως σε μορφή αγγέλου. Κάποια στιγμή και για κάπιους λόγους διέπραξε κάτι <<κακό>>. Ως τιμωρία ο Θεός του έδωσε την υλική του υπόσταση ώστε να μπορέσει εφόσον αληθινά μετανοήσε ..
Για αυτό και αναφέρομαι ότι δεν μπορεί να μην ήξερε τι δημιούργησε, οπότε είτε ως άυλες οντότητες (άγγελοι), είτε ως άνθρωποι μετά την πτώση….θα πρέπει να γνώριζε πολύ καλά τι έκανε από εξαρχής .
Τι σόι παντογνώστης θεός θα ήτανε, αν δεν ήξερε… ![]()
quote:
europaios2 -Eίναι όντως ένας τρόπος αλλά όχι η πανάκεια! Για αυτό σου έφερα το παράδειγμα με τον εμφύλιο όσον αφορά ολόκληρες μάζες αλλά και το καζίνο όσο αφορά τις μονάδες.
Έχεις δίκιο, αλλά για αυτό σου έγραψα το .. «Πάθος, μάθος» του Αισχύλου .
Πάθη φίλε μου .
quote:
europaios2- Θα διαφωνίσω. Καμία Αρχή δε θα μπορούσε να μην διέπεται από αισθήματα. Απλά ο Δημιουργός έχει την ικανότητα να μην τον επηρρεάζουν ποτέ αυτά κατά τη <<δίκαιη κρίση του>>.
-Το να τη φέρουμε στα δικά μας μέτρα αντίληψης δεν είναι ούτε κακό ούτε μεπτό. Γιατί θα ήταν λάθος κάτι τέτοιο?
Θα συμφωνήσω ότι δεν υπάρχει τίποτε το κακό στο να φανταζόμαστε αυτή την υπέρτατη Αρχή σύμφωνα με την ανθρώπινη αντίληψη μας, άλλωστε δεν μπορούμε να κάνουμε και αλλιώς …
quote:
europaios2- Λέγοντας ότι δε λες ότι δεν πιστεύεις σε μια Υπέρτατη Αρχή, αλλά λές ότι το μόνο που μπορείς να πεις για Αυτή, είναι αυτά που δεν γνωρίζεις και όχι αυτά που νομίζεις ότι γνωρίζεις κάνεις ένα λάθος που θα σε επηρεάζει πάντοτε στη ζωή σου, δε δέχεσαι το γνωστό παρά μόνο το άγνωστο χωρίς καν προσπάθεια, σαν να έχεις παραδώσει τα όπλα!
Κάνεις λάθος φίλε μου, απλά γνωρίζω ότι το γνωστό (θεός) θα είναι πάντα άγνωστο ότι αξίωμα και αν του δώσω, βλέπεις αυτό που είναι Άκτιστο δεν πρόκειται ποτέ να το βιώσουμε σε όλο το μεγαλείο του με το (κτιστό) μυαλουδάκι μας….
Απλά αντλούμε από αυτό, για να ανακαλύψουμε το άγνωστο, γνωστό που κρύβουμε μέσα μας…![]()
Υ/Γ: τα όπλα θα τα είχα παρατήσει αν έτρωγα μασημένη τροφή .

επί του θέματος, αναρωτήθηκα πως δεν σκεφτήκατε
το πιο απλό από όλα…
Δηλαδή είπατε ότι είμαστε ένα είδος πειράματος,
ένα είδος πεπτωκώτων, ένα είδος υπό επαναφορά,
αλλά δεν είδα πουθενά και κανέναν να αναφέρεται,
στο καθαρό και οφθαλμοφανές περί του γιατί
είμαστε τη γη..
Εξηγούμαι… όταν κάποιος κάνει κάτι, ενδέχονται δυο
θέσεις. Ή το κάνει αυτόματο ώστε να λειτουργεί
μέσα από νόμους ( όπως τα ζώα, τα φυτά, κλπ) είτε
το κάνει με σκοπό να είναι αυθύπαρκτο, όπως έκανε
ο Θεός τον άνθρωπο.
Δηλαδή, αν ήμασταν καθαρά ζώα, τότε δεν θα είχαμε
ελεύθερη βούληση, δεν θα ήμασταν ανεξάρτητοι και
θα κάναμε μόνο ότι οι νόμοι κατασκευής μας,
μας αναγκάζανε.
Άρα τότε δεν θα είμαστε εν δυνάμει θεοί…
Αυτά για να κάνουμε διάλογο…
quote:
elo:
Τι σόι παντογνώστης θεός θα ήτανε, αν δεν ήξερε…
-Παντωγνώστης σίγουρα είναι αλλά όπως λέει και ο trexagireve δεν του αρέσει να είναι άβουλα τα πλάσματά του! τα δημιουργήσε τους έδωσε μυαλό και τα άφησε να επιλέξουν μόνα τους το κακό ή το καλό! Μας χάρισε με λίγα λόγια προσωπικότητα αλλιώς δε θα ξεχωρίζαμε στο ελάχιστο από το λοιπό ζωικό βασίλειο!

quote:
-Φίλε trexagireve! συμφωνώ απόλυτα μαζί σου! σε άλλο θέμα έχω κάνει παρόμια τοποθέτηση.
quote:
elo:
Τι σόι παντογνώστης θεός θα ήτανε, αν δεν ήξερε…
-Παντωγνώστης σίγουρα είναι αλλά όπως λέει και ο trexagireve δεν του αρέσει να είναι άβουλα τα πλάσματά του! τα δημιουργήσε τους έδωσε μυαλό και τα άφησε να επιλέξουν μόνα τους το κακό ή το καλό! Μας χάρισε με λίγα λόγια προσωπικότητα αλλιώς δε θα ξεχωρίζαμε στο ελάχιστο από το λοιπό ζωικό βασίλειο!Ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται!
Κοίτα λοιπόν από τι ξεχωρίζει ο άνθρωπος από τ΄ άλλα ζώα.
Είναι ο μόνος που σκοτώνει το ίδιο του το είδος χωρίς προφανή λόγο (π.χ. για να τραφεί), ενώ τα ζώα το κάνουν μόνο και μόνο για λόγους
τροφής κι επιβίωσης, ενώ ο άνθρωπος για το χρήμα και για την δύναμη
της εξουσίας.
Στο Βασίλειο Των Τυφλών, Ο Μονόφθαλμος Βασιλεύει
ανώριμο άνθρωπο, αλλά τ λέει η λέξη είναι ανώριμος
και θα μάθει κάποια στιγμή, ελπίζω σύντομα...
Προσωπικά πιστεύω΄ οτι η γη είναι ένα πεδίο άσκησης
για κάτι πολύ ανώτερο που ανήκει στο μέλλον ου ανθρώπου...
Πρέπει μόνο να μάθουμε απο αυτόν τον κόσμο πριν πάμε
στον επόμενο...
πεδίο θα είναι τελικά για πολύ λίγους. Επίσης δεδομένου ότι η γη έχει καταντήσει σαν κολαστήριο, αυτή θα είναι η "κόλαση" για
κάποιους....να μείνουν για πάντα εδώ,δηλαδή θα μείνουν στάσιμοι και δεν θα μπορέσουν να εξελιχθούν στην συμπαντική
ιεραρχεία.

Στο Βασίλειο Των Τυφλών, Ο Μονόφθαλμος Βασιλεύει
ο Θεός δεν κάνει διακρίσεις, εμείς οι άνθρωποι
κάνουμε λόγω της διφορετικότητας μας...
Οι διακρίσεις που υπάρχουν οφείλονται στο ότι
όλοι οι άνθρωποι δεν είμαστε του ίδιου επιπέδου,
πράγμα που έχει να κάνει με τα 4 ζώδια, γη, φωτιά,
αέρα και νερό, αλλά και 7 συνδυασμούς με το
4 που είπαμε...
Αυτο κάνει ένα μεγάλο αριθμό διαφορετικών χαρακτήρων
που θα κριθούν και διαφορετικά...
Γι' αυτό το πεδίο ασκήσεων είναι το ίδιο, για να
μάθουμε να συμβιώνουμε...
Αν το δεις με τις τάξεις των αγγέλων είναι 9
και κατεβαίνουν από την αντίληψη του Θεού με τον
τρόπο των Θρόνων που αναπαύεται ο Θεός, τα Χερουβείμ
και τα Σεραφείμ που τον δοξάζουν,
οι Κυριότητες, Δυνάμεις και Εξουσίες
στην μέση των τάξεων και οι Αρχές, Αρχάγγελοι και
Άγγελοι πιο κάτω ως πιο απλοικές αντιλήψεις
της έννοιας Θεός..
Φσντάσου και τους ανθρώπους αντίστοιχα...
Η γη ,λοιπόν, ε΄ναι ένα μέρος όπου όλοι μαζί θα είμαστε, επιτυγχάνοντας την επικοινωνία, παρά τη διαφορετικότητα
χωρίς να υπάρχει μεγάλη ζημιά, όπως σε
ένα τέλειο κόσμο, αν ήμαστε εκεί...