- ΧΑΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ... (Aum... Aμάν... Αμήν) - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
Strange days... πράγματι...
είναι που πλησιάζει επικίνδυνα και αυτός ο σπάνιος συνδυασμός πλανητών.
Πάγος...
και Φωτιά...
Άρης - Πλούτωνας - Αφροδίτη , σε ένα τρίγωνο φωτιάς...
Συνάντηση αντιθέτων... γιατί όχι;
quote:Είναι και αυτή μία πιθανότητα Wendigo.
Εγώ ειμί; Για δεν ειμί καθόλου και πρόκειται περί λάθους;
Αν μπορούσαμε να ορίζαμε και το "καθόλου"... (ως καθ' ΟΛΟΥ ή ως ΤΙΠΟΤΑ, επιλέγεις...)
Deva_Parinito,
ευχαριστώ για τις προτροπές σου.
Θα ήθελες να μου (ή μάς) πεις από τι παρορμάσαι, τι σε εξωθεί να τις κάνεις;
(χωρίς να καταχραστείς πολύ χώρο από τούτο εδώ το topic)
Περιμένω...
quote:
Deva_Parinito,ευχαριστώ για τις προτροπές σου.
Θα ήθελες να μου (ή μάς) πεις από τι παρορμάσαι, τι σε εξωθεί να τις κάνεις;
(χωρίς να καταχραστείς πολύ χώρο από τούτο εδώ το topic)
Μα από το τζίνι καλή μου. Από το τζίνι...
Deva Parinito ![]()
SunBlocked
Tα αμετάφραστα κείμενα ο καθένας τα μεταφράζει ή προσπαθεί να τα μεταφράσει αναλόγως την στιγμή που βρίσκεται.
Πάντα υπάρχει ο κίνδυνος της παράφρασης ή της σωστής μετάφρασης και τότε αρχίζουν να χτυπάνε τα νταούλια.
Προσφορά της σχολής "δεν καταλαβαίνω τίποτα"
Άλλο τι είναι, και άλλο τι φαίνετε.
Τι συμβαίνει όμως,
Όταν άλλος φαίνεται,
και άλλος γράφει?
Μπέρδεμα?
όχι και τόσο…
Φτάνει να θυμάσαι,
τι γράφει....![]()
Θες… το Genio
Θες… το τζίνι
.η…. το ψώνιο!
3… in ONE..*
(Παππους.../Ιος/και Άγιο Πνεύμα…κάτι!!)
ΑΜHΝ!!!
They said,
The One,
“The Voice”
Sin/At/Ra,*
Unforgettable!
*Decode, dear!![]()
Αλλιως,
Τα αστεία… της τεχνολογίας
Κάτι σαν…
Voice Over Ip!
Είσαι ΑΜΕΡΙΚΗ,
και δείχνει… ΙΤΑΛΙΑ,
Το IP... μένει το ίδιο.
*Να ειναι η Φωτιση αυτη?![]()
Βεβαίως βεβαίως,
αν κανεις να πιστεψουν
πως εχεις και...μεγαλο προξυ,
τοτε θα βρεις,
κοκο..![]()
ΑΜΑΝ!!!
Τελος,
Α.Μ = Συνείδηση,
Μα αν βάλεις στη μέση
το U,
αλλαζει επιπεδο,
(η Α.Μ)
μονο του,
το U,...Υου,
...μενει, ΨΩΝΙΟ!
ΑUM!
quote:
Μα από το τζίνι καλή μου. Από το τζίνι...Deva Parinito
SunBlocked
Ποιο τζίνι, Deva_Parinito;
Το τζίνι ενός εγωισμού , ή
το τζίνι που νομίζει(ς) ότι η ικανότητα κρίσης του
ξεπερνά τον εκ φύσεως περιορισμό του;
Οι δικές σου ενδυνάμει ικανότητες (εσένα, πίσω από το nickname και το τζίνι) είναι μεγαλύτερες...
Με σεβασμό,
και σε εσένα και στο τζίνι και στο nickname
NADA
quote:
*Decode, dear!
Τι να decode φιλόσοφε;!
(Μια χαρά είναι ο Σιν-άτ-ρα... / για τα Χριστούγεννα... όταν γεμίζω τη γαλοπούλα...)
Deva-Sun-Blocked;;
μπορείς να μην πετάς πέτρες στη θάλασσα πάνω απ το κεφάλι μου; ((αυτό το φσσστ! μου χαλάει το τριπ...))
((Νada μου; «Μόνο ΕΝΑ όνομα...» e@ «Τα υπόλοιπα άστα πάνω μου...»
))
Aum... Αμάν... Αμήν...
Στο δωμάτιο.
Μου θυμίζει τη μυρωδιά
Του αυτοκινήτου που μας μετέφερε
Σε αυτή την πολύ ιδιωτική
Πολιτεία.
Ακόμα κι εδώ θα βρεις την κωμωδία
Του ποιητή
Που καρφώνει την ανάσα του
Στο παρκόμετρο,
Εκεί,
Στο τέλος κάθε φράσης,
Μη, μην αναπαύεσαι,
Προχώρα στον επόμενο στίχο,
Μη μας εμπιστεύεσαι πια,
Οι βάνδαλοι θα βρουν τον καιρό
Μέσα από τα μάτια
Του τυφλού εξερευνητή.
Εσύ
Που κουβαλάς το ειδικό φορτίο
Ενός ασήκωτου έρωτα.
Πάνω στην έρημη χώρα.
Και περιμένουν. Δίχως υπομονή
Την επιστροφή
Εκείνης της νύχτας που τρελάθηκε,
Εκείνης της νύχτας
Που πια δε διαχωρίζει
Το είδωλο του προσώπου από το πρόσωπο του ειδώλου,
Την ύλη από την κίνηση της ύλης.
Μόνο η νοσταλγία μας των Μύθων.
Έτσι γυρνώ κι εγώ στα παραμύθια
Στην πόλη, στο δωμάτιο, στο χρόνο, στο σώμα,
Στο Λόγο.
Στην απαλή ουσία που μας κολλά,
Που μας κάνει απόμακρους.
Στο κρεβάτι μου,
Κάτω από το λερωμένο φως,
Παρατηρώ
Ένα από τα φτερά του Αγγέλου-
Το νοικιάζουν
Το άλλο το έχουν κλέψει
Πριν αιώνες.
Το παράθυρο
Εμπόδιο στη δίοδο
Μαζί και δίοδος.
Βλέπω
Αυτόν,
Βάζει φωτιά στη σοδειά του,
Του αρέσει,
Η φωτιά βλέπει πιο μακριά
Από τη φωτιά.
(«Μια λέξη μόλις τώρα μπήκε στο δωμάτιο» ΓΕΤΖΙ ΛΕΤΣΚΙ*)
====================
Αν μου δείξουν την πέτρα
Κι εγώ πω «πέτρα»,
Εκείνοι λένε «πέτρα».
Αν μου δείξουν το δέντρο
Κι εγώ πω «δέντρο»,
Εκείνοι λένε δέντρο.
Όμως
Αν μου δείξουν αίμα
Κι εγώ πω «αίμα»,
Εκείνοι θα πουν «μπογιές».
Αν μου δείξουν αίμα
Κι εγώ πω «αίμα»,
Εκείνοι
Θα πουν
«Μπογιές».
(«Στο Σκοτάδι», ΑΜΙΡ ΓΚΙΛΜΠΟΑ)
Shal_om!©Moz
------------------------------
* 1952-1994-Γεννήθηκε στο Ρεχοβάτ. Ποιητής και χορογράφος, δίδαξε και επικοινωνιολογία στην Ανοιχτή Ακαδημία στη Χάγη. Έχει εκδώσει τέσσερις συλλογές. Η πρώτη «Το δάχτυλο», στα 1986. Η τελευταία του συλλογή «Αγαπητέ διεστραμμένε» εκδόθηκε μετά το θάνατό του. Βραβεύτηκε με το Έπαθλο Λουρία. Μύθος και πραγματικότητα είναι στενά συνυφασμένα στην ποίησή του, με συχνή χρήση λέξεων της καθημερινής ζωής αλλά και φιλοσοφικών όρων. Η ποίησή του κάποτε έχει τη μορφή αστυνομικού ρεπορτάζ, όπου ύποπτοι είναι οι ροπές των λέξεων.//«Εβραϊκή Ποίηση» Μτφ. Κωστής Μοσκώφ.
Λες η μοίρα να μας προορίζει να βρεθούμε σε κάποιο "Κόκκινο Κύκλο";
Siddhartha Gautama, the Buddha, drew a circle with a piece of red chalk and said: "When men, even unknowingly, are to meet one day, whatever may befall each, whatever their diverging paths, on the said day, they will inevitably come together in the red circle."
[Έτσι αρχίζει το "Le Circle Rouge" του Μελβίλ (1970) με τους Αλέν Ντελόν, Τζιάν Μαρία Βολοντέ και Υβ Μοντάν]
quote:
Αν μπορούσαμε να ορίζαμε και το "καθόλου"... (ως καθ' ΟΛΟΥ ή ως ΤΙΠΟΤΑ, επιλέγεις...)
Θα επέλεγα το "ντιπ για ντιπ", NADA μου! Αν, όμως, επιμένεις ίσως το "τίποτε" (=τι άρα;/τι τάχα;/ quid tandem?) να μου πάει καλύτερα, διότι από ερωτήσεις διαθέτομεν αφθόνους, από απαντήσεις φειδόμεθα...
Και οποία συγγένεια συνειρμών! Κόκκινοι κύκλοι, τρίγωνα φωτιάς:
NADA, βάστα γερά, "Και αυτό θα περάσει" κεντούσαν παλιά σε κάποια εργόχειρα.
Και μας καλεί ο Sin/At/Ra (Αιγύπτιος ιερέας, εποχής δυναστείας Croonεϊδών, επονομαζόμενος Η Φωνή ή Γαλανομάτης, κάτοχος ιδιαίτερα μεγάλων γητευτικών δυνανοτήτων)με το Summer Wind που κάνει τις μέρες μας σαν χρωματιστούς καθαροδευτεριάτικους αητούς.
Όσο για τη λέξη που μπήκε από το παράθυρο: ευχαριστούμε φίλτατε.
Η μπογιά που τρέχει στις φλέβες μου ταξίδεψε γρηγορότερα για λίγο. Αδυνατώ να μεταφράσω άλλο.
ΥΓ: Πάνω στις φιλοφρονήσεις λείπει και εκείνη η ΑΤιΜούλΑ (και μετά σου λένε πως τα λασπόλουτρα κάνουν καλό στην υγεία). Δεν πειράζει, το πάρτι συνεχίζεται, οι μουσικοί είναι ακούραστοι και οι καλεσμένοι μόλις που ζεστάθηκαν, the night is young and so are we, από ποτά έχουμε γερή καβάτζα, ένα-δυο τραγουδάκια θα χάσει μόνο.
No Method, No Guru, No Teacher
quote:wendigo
Κόκκινοι κύκλοι, τρίγωνα φωτιάς
κοκκινη κλωστη στο αριστερο ποδι - κοκκινη κλωστη δεμενη, στην ανεμη τυλιγμενη...
.
.
ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν www.johnniebegood.gr
quote:
ΥΓ: Πάνω στις φιλοφρονήσεις λείπει και εκείνη η ΑΤιΜούλΑ (και μετά σου λένε πως τα λασπόλουτρα κάνουν καλό στην υγεία). Δεν πειράζει, το πάρτι συνεχίζεται, οι μουσικοί είναι ακούραστοι και οι καλεσμένοι μόλις που ζεστάθηκαν, the night is young and so are we, από ποτά έχουμε γερή καβάτζα, ένα-δυο τραγουδάκια θα χάσει μόνο.
...δεν λειπει απλα παρατηρει...

cprtght@tm@2005
Mοzzz
Φιλτατε καταλαβες επακριβως!Οχι μοναχα Σπαρτιατης-Σαμουραι μα και Μουτζα-χεντιν "αυτηνης" εφοσον χρειαστει/καποιοι αναζητουν συναντηση με την παλαμη(σε διαταξη γροθιας) but σε ψηφιακη μορφη την χαριζω στην αντιθετη της like that

τωρα αν εισαι πολεμιστης Ινδιανος/και βαψεις το προσωπο σου οπως παραπανω ερμηνευεται ως εξης:"Eχω σκοτωσει εναν εχθρο"~εγω ακομα δεν το εκανα μιας και εκει που ημουν ετοιμος να τον αποτελειωσω θυμηθηκα τον δασκαλο μου στο Ζεν~Τσα-I~οτι δεν πρεπει να σπαταλω ενεργεια για πραγματα που ειναι Maya ή Μαgkia.
Και ετσι ξαναγυρισα στην καρδια του Μπουντα~τετρασκελον~ισως βεβαια
να φταιει και το γεγονος οτι απο μικρος χαιρετουσα τον Ηλιο/Απολλων
απο την κουνια μου σχεδον...παιδι ηλιακης Θρησκειας και ανατροφης.
Ιδου με τον πατερα μου:
μην κολλησετε στο οτι μοιαζω με κοριτσακι./Οι γονεις μου ητο ανθρωποι του εωτερισμου και με ντυναν κοριτσιστικα προς επιτευξη του ερμαφροδιτ~του/αργοτερα σαν μεγαλωσα συνδυασα τον δυτικο μυστικισμο με την ενεργεια της ανατολης του δασκαλου Τσα~ι και ηδου το αποτελεσμα:

σαν μεγαλωσω θαιδρυσω το 4ο Ραιχ και υποσχομαι οτι καμμια σχεση δεν θα εχει με τα προηγουμενα αφου το μονο θα πολεμησουμε θα ειναι η βλακεια./even mine/.
Διαλεχτε αναμεσα στην Μουντζα ή στον αρχαιοτατο χαιρετισμο του Ηλιου.
Μια νεα εποχη ανατελλει/νιου Αge/για την αν~θρωποτητα στο σκοταδι της Καλι γιουγκα...
Moz Ηειλ![]()
τα σεβη μου.
τα δεοντα.
τα λεμε...
[center] 
Edited by - ryche on 14/07/2005 02:29:21
quote:
μην κολλησετε...
Summer/wine και croonοειδώς/my head is burning/ εν μέσω εναρμόνισης/και παρατήρησης αυτής/ελλείψει ντελικάτου «ντιπ» από Εμπεριέχουσα/πάντα/σπασίμπα για το Μουτζαχεντάι/μια κι άλλη μια, μπας και στροφάρει... on Therion_assembly:
Riding on the rainbow and they'll pass the gate of Heimdal.
Open up Gladheim and the Walhall!
In the house of Odin the fallen one is standing
With all Einherjar, ready for war.
When the seal is broken up in the midwinter sky,
all the dead will follow Odin and they're coming by the storm
In the middle of the world the rock of Gods stand high.
On the dark yule-night
The gods will descend with the dead of the brave.
Take us to Walhalla
when we'll pass the gate of Heimdal.
Let us meet gods (and) follow their ride.
If you watch the nightsky you will find their dwelling
in the stars they live (as the) zodiac signs.
When the bridge will make a way for all the northern gods
all the dead will ride on Bifrost and they're coming by the storm
Sagas from the ancient days are written in the sky
When you read the runes again Walhalla and Asgard are reborn.»*
«Decode dear!»
Καλημερούδια-Sun...
AuM_©Z
--------------------------------
* «Asgard» by Therion/για τους λάτρεις της περιήγησης στις λέξεις.
(...Nick Cave και Miles Davis σταθερά.)
Αυτό μπορεί και το κάνει,
έτσι λένε τα όμορφα μυαλά που έχω συναντήσει,
μα υπάρχει λένε… το κλουβί!*
*(Decode Mode/... Προσωπικές ανησυχίες,
επιθυμίες για άλλες εμπειρίες,
για το +*(περισσότερο)
ανακάλυψες ποτέ τι είναι ο θεός του Νου?
Αυτό ακριβώς! Αισθάνομαι – και θέλω +
και βάζουν σκέψεις* *(τίποτα το κακό),
απλά παρατήρησε το,
σαν γεγονός…
πως λειτουργείς .. στο Κλουβί.
Να πολεμήσω?
Τι και ποιον να πολεμήσω?
Υπάρχει *(λένε) ο κατώτερος και ο ανώτερος εαυτός..
Mode ON/Νοηση
Ποιος το λέει?
Οι σοφοί…
Και επειδή το λένε *(οι σοφοί) εσύ το έκανες κομπόδεμα?
Ξεφορτώθηκες ποτε
τους φόβους?
τον ανταγωνισμό?
τα παιδιαρίσματα?
Που πήγε ο θεός?
Που κρύφτηκε ο ανώτερος εαυτός?
Mode ![]()
Και εντός της λογικής.
Και μέσα στον διαφωτισμό που είναι η έξοδος του ανθρώπου από την ανωριμότητά του γιά την οποία ο ίδιος είναι υπεύθυνος.Ανωριμότητα είναι η αδυναμία να μεταχειρίζεται κανείς το νου του χωρίς την καθοδήγηση από κάποιον άλλο. Είμαστε υπεύθυνοι γιά την ανωριμότητα τούτη, όταν η αιτία της βρίσκεται όχι στην ανεπάρκεια του νου αλλά στην έλλειψη αποφασιστικότητας και θάρρους να μεταχειριστούμε το νου χωρίς να μας καθοδηγήσει κάποιος άλλος. Πολλοί δεν έχουν το θάρρος να χρησιμοποιούν τον δικό τους νου. Τούτο είναι το έμβλημα του διαφωτισμού. Ο θεός είναι και γνώση.
Εμπόδια γιά τη γνώση είναι η μεγάλη εξάρτησή μας από τις προσωπικότητες -καλές κακές δανεικές αρνητικές διπλές- ο φόβος μας μήπως πούμε κάτι κοινότατο, το ν΄αφήνουμε να μας επηρεάζει το παραδεδεγμένο και η προσποίηση γνώσης γιά να αποκρύψουμε την άγνοια.
Απόψε θα παίξω.
Με τις κατηγορίες των εννοιών λοιπόν και τα λογικά σύμβολα.
Με τις κατηγορίες των κρίσεων. Με τους διαλογισμούς. Με τις συμβολικές διατυπώσεις. Με τις αρχές του ορθού λόγου. Με τη συμβολική λογική με την προτασιακή συνάρτηση με τις καθολικές και υπαρξιακές προτάσεις.
Ο θεός είναι παντού Πλάτωνα, γιατί ρωτάς που πήγε.
Στον έρωτα την ποίηση.
Α μα ναι! ΄Ερωτας και ποίηση είναι μυστηριωδώς ενωμένα, γιατί αμφότερα αποτελούν επιθυμία γιά έκφραση γιά συνομιλία γιά επικοινωνία. Δεν έχει σημασία με ποιόν. Μιά επιθυμία οργιαστική που δεν έχει υποκατάστατα. Το κρασί προσφέρει -στην υγειά μας- μιά απατηλή κατάσταση, αυτού του τύπου, και πράγματι ο μεθυσμένος μιλάει, μιλάει, μιλάει,
΄Αντε Καλημέρα.
Πάω να αποδώσω τιμές σε ένα άυλο κι αυθαίρετο σύμβολο. Γιά τη διάπυρη ψυχή όλα είναι ένα σύμβολο.
[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]
[Πιες με,με τα μάτια σου και θα σου κάνω πρόποση με τα δικά μου, ή άφησε ένα φιλί στο ποτήρι μου, και δεν θα ψάξω γιά κρασί...]
H αγάπη που αναζητάς είναι καλή.Αλλά η απρόσμενη καλύτερη.
quote:
Ανωριμότητα είναι η αδυναμία να μεταχειρίζεται κανείς το νου του χωρίς την καθοδήγηση από κάποιον άλλο. Είμαστε υπεύθυνοι γιά την ανωριμότητα τούτη, όταν η αιτία της βρίσκεται όχι στην ανεπάρκεια του νου αλλά στην έλλειψη αποφασιστικότητας και θάρρους να μεταχειριστούμε το νου χωρίς να μας καθοδηγήσει κάποιος άλλος.
Τι ακριβώς εννοείς "να μεταχειριστούμε το νου χωρίς να μας καθοδηγήσει κάποιος άλλος" ?
quote:
Ο θεός είναι παντού Πλάτωνα, γιατί ρωτάς που πήγε.
Γλυκιά Αφροδίτη, ερωτώ καθότι ερωτευμένος με τη Ζωή.![]()
Ερωτώ εκείνους που ψάχνουν για φώτιση, … ενώ γύρω τους είναι όλα φωτισμένα.
Απευθύνομαι σε όσους μάχονται, θεωρώντας εαυτούς πολεμιστές …ενώ απλά χρειάζεται να κατανοήσεις….πως λειτουργείς.
Απευθύνομαι σε όσους ΠΑΠΑΓΑΛΙΖΟΥΝ θεωρίες, *(φωτισμένων στον αστράγαλο) περί ανώτερου και κατώτερου εαυτού, (τρομάρα τους), δεν βλέπουν πως έτσι τρέφουν... το μεγαλύτερο ρατσιστικό σκουλήκι?
Τέλος ερωτώ (αν υπάρχουν) απλοί άνθρωποι,
… που ξεφορτώθηκαν
Φόβους,
Ανταγωνισμό,
Παιδιαρίσματα...
Τους ρωτώ,
Αν ψάχνουν ακόμα για θεό, και ανώτερο εαυτό!
Εσύ Αφροδιτουλα,** το προσπάθησες ?
Γιατί αυτά που λες καλομ, τα ατμασθικα!*... πολλες φορες.
* Decode Πέρασαν από την ψυχούλα μου. ![]()
**Η καταληξη ...ουλα, δηλώνει συμπαθεια.
Edited by - ΠΛΑΤΩΝΑΣ on 14/07/2005 11:51:44
Το προσπαθούν οι περισσότεροι καλέ μου. Αγωνίζονται. Και ή πετυχαίνουν ή αγκομαχούν ψαχνόμενοι.
Κάποιοι σαφώς πρέπει να μαζέψουν το αχρησιμοποίητο υλικό που θέλει ξεκαθάρισμα διορθώσεις καθαρογραφή. Τετράδια προχειρογραμμένα σειρές από όνειρα σε πρόχειρες σημειώσεις μισοσχισμένα ημερολόγια μ΄ερωτικές περιπέτειες. Παρατηρήσεις και σκέψεις ένα πλήθος προσωπικά αναμνηστικά πικρές γοητείες του παλιού καιριού χαρές, φρικιαστικές αθεράπευτες ήττες.
΄Οτι προσπαθώ Πλάτωνά μου το πετυχαίνω. Αργά ή γρήγορα.
Κάνω ένα ασυναίσθητο περπάτημα μέσα στο χρόνο, που πρώτα ήταν πολύς και τώρα λίγος.
΄Οσο γιά τη μνήμη σε μερικούς είναι σακάτισα πεισματάρα γεμάτη τρύπες άνευ μπαλωμάτων παραπλανητική ανάβει εδώ ένα φως και σβήνει, ανάβει εκεί ένα φως και σβήνει κάνει το κέφι της απειθάρχητη ανεξέλεγκτη αυθαίρετη. Φιλώ την πολλαπλότητα της λογικής μέσα στο φως μιάς μοναδικής εικόνας. Τα είδωλα που κατακερματισμένα στέκονται εντός μου κι ο καθρέπτης σιμά που όλα τα καταπίνει κι ότι θέλει ότι γουστάρει ότι κεφάρει αυτός σου επιστρέφει.
Πλάτωνά μου γλυκέ,
Η πίστη είναι η δημιουργός εξέλιξη του πεπρωμένου. Η πίστη με την οποία μπορούμε να υπάρχουμε θαρραλέα πεθαίνοντας ειρηνικά πρέπει να είναι βεβαιότητα αν είναι πραγματική πίστη, αλλοιώτικα είναι ένα μηδενικό.
΄Οτι προσπαθώ το πετυχαίνω Πλάτωνα.
Αργά ή γρήγορα.
Με τη βοήθεια και του Θεού ή των Θεών ή τούτα μοιάζουν να είναι συνώνυμα;
Με συμπάθεια βέβαια.
Υ.Γ. Το Αφροδιτούλα μ΄άρεσε.
Με πάει στην αθωότητα των παιδικών χρόνων
μιά οντότητα που παίζει χάνει κερδίζει
αγαπά μαθαίνει βοηθά ξεφεύγει
κοιμάται και ξυπνά μέσα στην αρένα της δύναμης.
Καλό βραδάκι,
[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]
[Πιες με,με τα μάτια σου και θα σου κάνω πρόποση με τα δικά μου, ή άφησε ένα φιλί στο ποτήρι μου, και δεν θα ψάξω γιά κρασί...]
quote:Καλώς σε βρίσκω Vril απογευματάκι Πέμπτης, τι εννοώ; Να είμαστε εμείς, ο εαυτός μας με τα λάθη τα πάθη τις ευαισθησίες τα σκαμπανεβάσματα τις ευθύνες το χάσιμο τις αρνήσεις τις επιπτώσεις,
Τι ακριβώς εννοείς "να μεταχειριστούμε το νου χωρίς να μας καθοδηγήσει κάποιος άλλος" ?
Αχ Vril, δυστυχώς σε αυτόν τον γέρικο πλανήτη τον χιλιοπαρεξηγημένο, δεν είμαστε όλοι γεννημένοι αγωνιστές, θεριστές,πρωταγωνιστές στο έργο της ζωής μας.Χρειάζεται να δώσουμε γενικώς κάποιες εξετάσεις. Τέτοιες που να πιστοποιούν πως κλείσαμε, όλους, τους παλιούς λογαριασμούς με τα καρμικά μας χρέη.
Να είσαι καλά.
[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]
quote:Δεν είσαι ο μόνος ερωτευμένος με τη ζωή, κι εγώ παθιάζομαι μαζί της την γουστάρω κι όταν με πάει στον ναδίρ κι όταν με σκορπάει στο ζενίθ, όταν με απλώνει στο δίχτυ της κόλασης και με απογειώνει μετά στα φώτα του παραδείσου.
Γλυκιά Αφροδίτη, ερωτώ καθότι ερωτευμένος με τη Ζωή.
Τέλος ερωτώ (αν υπάρχουν) απλοί άνθρωποι,
… που ξεφορτώθηκαν
Φόβους,
Ανταγωνισμό,
Παιδιαρίσματα...
Τους ρωτώ,
Αν ψάχνουν ακόμα για θεό, και ανώτερο εαυτό!
Εσύ Αφροδιτουλα,** το προσπάθησες ?
όσο γιά τους φόβους τον ανταγωνισμό τα παιδιαρίσματα είναι απλό να τα πετάξει κανείς σαν φθαρμένο ρούχο από πάνω του. Να γιορτάσει την ελευθερία του να είναι ο εαυτός του Πλάτωνα.
Αρκεί να το θέλει.
΄Ενα θέλω κινεί γη και ουρανό Πλάτωνα, ένα τόσο δα μικρό φαινομενικά ασήμαντο ένα τόσο δα ταπεινό θέλω.
Ναι προσπάθησα κι είμαι καλά.
Μέσα στην σύγχιση των καιρών την αδιαφορία την έλλειψη κοινών ιδανικών, μες την πολυδιάσπαση των ιδεών και τον αποπροσανατολισμό που απομάκρυνε πολλούς από εμάς από την πραγματική ομορφιά η προσπάθεια είναι κάτι σημαντικό.
Δεν ανήκω στην κατηγορία των ανήμπορων μπορώ να νιώσω τις υψηλές εξάρσεις μιάς πολυσύνθετης πνευματικής δημιουργίας.
Αλλά ΠΛΑΤΩΝΑ, θέλει κόπο τρόπο αγώνα.
Αύριο θα είμαι καλύτερη.
Χθες ήμουν απλά καλή.
Με συμπάθεια
[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]