ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Εσωτερισμος - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- Εσωτερισμος - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

yellow_code49 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
29/08/2017, 09:18:13
Ψυχή υπάρχει και τιμωρία υπάρχει μπορεί να μην είναι με τον τρόπο που την παρουσιάζει ο χριστιανισμός αλλά σίγουρα φαινεται απο πολλά πράγματα όπως παράδειγμα οι τύψεις συνείδησης.

yellow_codeΜέλος
29/08/2017, 09:32:57
quote:
Ψυχή υπάρχει και τιμωρία υπάρχει μπορεί να μην είναι με τον τρόπο που την παρουσιάζει ο χριστιανισμός αλλά σίγουρα φαινεται απο πολλά πράγματα όπως παράδειγμα οι τύψεις συνείδησης.

Η συνειδητή πράξη δεν συνοδεύεται από καμία τύψη ή ενοχή. Όποιος ισχυρίζεται πως πράττει συνειδητά και μετά έχει ενοχή ή αισθάνεται τύψεις γι' αυτήν του την πράξη, πολύ απλά όταν έπραττε, έπραττε ασυνείδητα.

29/08/2017, 09:35:38
quote:
Η συνειδητή πράξη δεν συνοδεύεται από καμία τύψη ή ενοχή. Όποιος ισχυρίζεται πως πράττει συνειδητά και μετά έχει ενοχή ή αισθάνεται τύψεις γι' αυτήν του την πράξη, πολύ απλά όταν έπραττε, έπραττε ασυνείδητα.

Όταν κάνει την πράξη σαφώς και δεν έχει καμιά ιδέα σχετικά με τις τύψεις, αλλά οι τύψεις έρχονται αργότερα μετά την πράξη σαν μια μορφή τιμωρίας απο την ίδια την ψυχή.
Ερινύες τις έλεγαν οι προγόνοι μας.

Edited by - Iptamenos paratiritis on 29/08/2017 09:36:27

29/08/2017, 10:20:24
Heretic

Δεν αναφέρθηκα πουθενά σε θρησκευτικές δοξασίες, όταν κατέθεσα τις απόψεις μου περί ψυχής.

Με τον όρο "ψυχή" σαφώς εννοώ την σκέψη, την νόηση, την κινητήριο δύναμη, την υπεύθυνη εν τέλει υλική-άϋλη ουσία, που κινεί τα έμβια όντα.

Δεν ασχολούμαι τι λένε οι εβραιοχριστιανοί και οι πλατωνικοί.Δεν φιλοσοφώ. Προσεγγίζω επιστημονικά το θέμα.

Κατανοητόν?

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

29/08/2017, 10:23:30
quote:

quote:
Εδώ "εισβάλλει" το αναπάντητο ερώτημα: Η σκέψη είναι άϋλη ? Είναι υλική ?
Η σκέψη είναι αποτέλεσμα παραγωγής, άρα αν υπήρχε κάτι το οποίο λέγεται ψυχή -κατά τη γνώμη μου- δεν θα ήταν το παραγόμενο αλλά αυτό το οποίο τροφοδοτεί ή αυτό το οποίο επιτρέπει να υπάρξει η παραγωγή

Edited by - Πύρινος on 29/08/2017 07:24:20

Ποτέ δεν έκοψες την μαλακία.Φως φανάρι.Τα γραπτά σου εννοώ.

Αν είναι αποτέλεσμα παραγωγής, τότε πες μας σε παρακαλώ, ποιές είναι οι πρώτες ύλες που την παράγουν, καθώς και τον τρόπο επεξεργασίας.

Απλά πετάς μια πομπώδη μαλακία, την οποία ούτε εσύ καταλαβαίνεις και νομίζεις πως...γράφεις.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

29/08/2017, 11:02:02
quote:

Heretic

Δεν αναφέρθηκα πουθενά σε θρησκευτικές δοξασίες, όταν κατέθεσα τις απόψεις μου περί ψυχής.

Με τον όρο "ψυχή" σαφώς εννοώ την σκέψη, την νόηση, την κινητήριο δύναμη, την υπεύθυνη εν τέλει υλική-άϋλη ουσία, που κινεί τα έμβια όντα.

Δεν ασχολούμαι τι λένε οι εβραιοχριστιανοί και οι πλατωνικοί.Δεν φιλοσοφώ. Προσεγγίζω επιστημονικά το θέμα.

Κατανοητόν?

Αυτό που περιγράφεις, ονομάζεται πέραν πάσης αμφιβολίας συνείδηση. Είναι φαινόμενο το οποίο αφορά έναν εξελιγμένο εγκέφαλο, όπως ο ανθρώπινος, σύμφωνα με την καθιερωμένη επιστήμη. Υπάρχουν φυσικά θεωρίες που αναφέρονται σε κβαντική σύνδεση του εγκεφάλου με κέντρα έξω από αυτόν, τα οποία συμμετέχουν στους μηχανισμούς της συνείδησης. Το κύριο βάρος των νοητικών λειτουργιών πάντως φαίνεται να εκτελείται εντός του εγκεφάλου και η νευροεπιστήμη το έχει σχεδόν αποδείξει. Ενδέχεται όμως να υπάρχουν και διεργασίες εκτός εγκεφάλου που να συμμετέχουν ή να συντηρούν τη συνείδηση εντός του εγκεφάλου, όπως έχουν γίνει εικασίες (με πιο σοβαρό εκπρόσωπο τον R. Penrose αν θυμάμαι καλά). Το δεδομένο όμως είναι αυτό που αναφέρω.

Μοιάζει πολύ με αυτό που έγραψα μια φορά και με διόρθωσες, πως "παρατηρώ ότι κινούνται τα αστέρια". Και μου απαντάς πως δεν κινούνται τα αστέρια, περιστρέφεται η Γη γύρω από τον εαυτό της και τον Ήλιο, και ο Ήλιος γύρω από το κέντρο του Γαλαξία, όπως και ο Γαλαξίας κινείται. Όπως και ο ίδιος ο χώρος διαστέλλεται. Συμπέρασμα: να προσέχουμε λοιπόν την ορολογία που χρησιμοποιούμε, είναι κάτι που "συ είπας".

Abyssus Abyssum Invocat

yellow_codeΜέλος
29/08/2017, 11:19:55
quote:
Όταν κάνει την πράξη σαφώς και δεν έχει καμιά ιδέα σχετικά με τις τύψεις, αλλά οι τύψεις έρχονται αργότερα μετά την πράξη σαν μια μορφή τιμωρίας απο την ίδια την ψυχή.
Ερινύες τις έλεγαν οι προγόνοι μας.

Δεν το νομίζω αδερφέ.

29/08/2017, 11:35:53
quote:
Δεν το νομίζω αδερφέ.

Είναι κάτι που καταλαβαίνουμε απο τον εαυτό μας, προσωπικά το έχω νοιώσει.

29/08/2017, 12:57:11
Heretic

quote:

Dr, όταν είχες απέναντι σου τον Macedon, καταλάβαινες αμέσως ότι δεν είχες βλάκα αντίπαλο.

Ευχαριστώ για τη φιλοφρόνηση.

quote:
Ήταν κάποιος ακροδεξιός μεν,

Ποτέ στη ζωή μου δεν υπήρξα ακροδεξιός.

quote:
Αναγκαστικά λοιπόν, για να του απαντήσεις πρέπει να διαβάσεις τα σχετικά πεδία και να βγάλεις τα συμπεράσματά σου. Η να ρωτήσεις κάποιον που τα έχει σπουδάσει. Στα θρανία, όχι από το ίντερνετ.

Το κάθε φόρουμ, και ειδικά αυτό, είναι μια καλή ευκαιρία για τον καθένα να ξεσκονίσει τη βιβλιοθήκη του ή... γιατί όχι... να αποκτήσει μία.

quote:
Γι' αυτό αρχή μου είναι απο δω και πέρα να μην μπαίνω σε συζητήσεις για θέματα που δεν κατέχω

Ολοι οι σοβαροί άνθρωποι αυτό κάνουν.

quote:
Γιατί όταν το ψάχνεις, διαπιστώνεις πως αρκετές φορές πρόκειται πρόκειται για ανθρώπους που έκαναν επιλεκτικό διάβασμα, συγκεκριμένων πολωμένων θέσεων, προκειμένου να επιβεβαιώσουν τις απόψεις που ήδη είχαν σχηματίσει. Ή τις απόψεις που τους συμφέρει να έχουν, για αυστηρώς ιδιοτελείς λόγους.

Συμβαίνει κι αυτό αλλά τέτοιες απόψεις δεν αντέχουν συνήθως σε σοβαρή κριτική και η γύμνια των επιχειρημάτων φαίνεται σχετικά εύκολα.

macedon

yellow_codeΜέλος
29/08/2017, 13:34:55
Και πάνω που ήμουν έτοιμος να πω πως ο μόνος που με έκανε να του δώσω λεφτά ήταν ο macedon όταν αγόρασα το βιβλίο του. Από τα λίγα ευρώ βέβαια που έδωσα δεν ξέρω πόσα πήγαν στην τσέπη του αλλά όσα και να πήγαν, δεν τα λυπήθηκα γιατί πραγματικά απόλαυσα και το βιβλίο αλλά και το χιούμορ του συγγραφέα του. Γεια σου macedon!

10/03/2006, 15:58:30
Μία πρόταση αντιμετώπισης των φαινομένων καθυστέρησης - εννοείται μέχρι να τελειώσει αυτή η φάση αναβάθμισης που βρισκόμαστε εδώ και αρκετό καιρό:

Αποφεύγετε την Αρχική Σελίδα των Forums. Σ'αυτήν είναι που παρουσιάζεται και η μεγάλη καθυστέρηση και τα χιλιάδες ταυτόχρονα φορτώματά της μερικές φορές είναι που συμβάλλουν σ'αυτή.

Κρατήστε στα Bookmarks ή Favorites του Browser που χρησιμοποιήτε τις επιμέρους σελίδες των διαφόρων Χώρων/Forums της Κοινότητας Συζητήσεων.

Εναλλακτικά κρατήστε αυτήν ακριβώς τη σελίδα στην οποία θα τοποθετήσω αμέσως στη συνέχεια τα Links για όλους τους χώρους(Συζήτησης και ανακοινώσεων), έτσι ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως άμεσοι Είσοδοι.

Εν τω μεταξύ θα προσπαθήσουμε να βρούμε και άλλους ενδιάμεσους/μεταβατικούς τρόπους διευκόλυνσης της κατάστασης έως ότου ολοκληρωθούν οι αναβαθμίσεις.

---------------------

.-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
.-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
.-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
.-= Η ΨΥΧΗ =-.
.-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
.-= ΤΑ ΑΣΤΡΑ =-.
.-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.
- Κινηματογράφος -
----
ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet
ΕΙΚΟΝΕΣ
Περιοδικά - Βιβλία
----
Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Τεχνικά θέματα των Forums, Προβλήματα-Λύσεις
"Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
----
!! Νέα των Forums !!
Συνεντεύξεις
!! ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ - Downloads, Screensavers κ.ά. !!

---------------------

Ο Πραγματικός Αναζητητής της Γνώσης
είναι ένας απαράμιλλος Ακροβάτης του φευγαλέου ορίου
ανάμεσα στον Δογματισμό και το Μηδενισμό.

----------------------
Ζούμε, μέσα στην πλέον αποτρόπαια εποχή,
ίσως τη μεγαλύτερη ευκαιρία για Ελευθερία
που έχει ποτέ εμφανιστεί!

ΚωσταςΜέλος
08/11/2003, 11:08:36
Μας περιμενει για αυτο μην χανουμε την ανθρωπια μας για τον χειροτερο εχθρο μας το "εγω¨μας..

Μην χασετε και αυτο το υπεροχο site που δινει απαντησεις και εξηγησεις για ολα!

http://www.near-death.com/

Edited by - Κωστας on 09/11/2003 13:18:56

ΚωσταςΜέλος
08/11/2003, 11:43:21

Stairway to heaven..

H zωη ειναι ενα συντομο σχολειο...

ΚωσταςΜέλος
08/11/2003, 12:12:23

H zωη ειναι ενα συντομο σχολειο...

Edited by - Κωστας on 08/11/2003 12:44:36

Edited by - Κωστας on 08/11/2003 16:26:55

ΚωσταςΜέλος