ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Απόδοση της "αγ. γραφής" στα σύγχρονα Ελληνικά. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Απόδοση της "αγ. γραφής" στα σύγχρονα Ελληνικά. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

IndustrialAngel30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
21/05/2010, 18:02:51
Στις γνώσεις και στο μυαλό εγώ είμαι στην ηλικία μου και εσύ είσαι 3 ετών.

Πάμε να σε βουλώσουμε λοιπόν με στοιχεία. Θα είσαι αρκετά άντρας να παραδεχτείς ότι έκανες λάθος και να παραδεχτείς τη χαζομάρα σου δημόσια; Η' θα πουλήσεις εξυπνάδα και μπινελίκια

Πάμε λοιπόν να σε θάψουμε
http://en.wikipedia.org/wiki/Sun

Present anomalies
The Sun is currently behaving unexpectedly in a number of ways.[117][118] (This may be changing. On 19-Jan-2009 an M-class solar flare was observed over new cycle active region No. 11040[119])
It is in the midst of an unusual sunspot minimum, lasting far longer and with a higher percentage of spotless days than normal; since May 2008, predictions of an imminent rise in activity have been regularly made and as regularly confuted.
It is measurably dimming; its output has dropped 0.02% at visible wavelengths and 6% at EUV wavelengths in comparison with the levels at the last solar minimum.[120]
Over the last two decades, the solar wind's speed has dropped 3%, its temperature 13%, and its density 20%.[121]
Its magnetic field is at less than half strength compared to the minimum of 22 years ago. The entire heliosphere, which fills the Solar System, has shrunk as a result, resulting in an increase in the level of cosmic radiation striking the Earth and its atmosphere.

Γράμματα ξέρεις; Διάβασε και πες μου πόσο βλάκας είσαι

21/05/2010, 19:10:59
Εκτός απο παλιές εγκυκλοπαιδιες, καλά είναι να διαβάζεις και τις τελευταιες εξελίξεις, στην επιστήμη, Βιομηχανικέ μου,γιατί θα μου γίνεις....αρχαίος.....
Απο είδηση, που αναμετάδωσαν, όλα τα ΜΜΕ, παγκοσμιως, προχθές....:
"Σταθερό το μέγεθος του ήλιου εδώ και χρόνια!!!
Έπειτα από έρευνες πολλών ετών μια ομάδα αμερικανών ερευνητών συμπέραινε ότι εδώ και χρόνια το μέγεθος του ηλιακού δίσκου έχει παραμείνει εντυπωσιακά σταθερό. Παρά την πύρινη αναστάτωση που επικρατεί στον ήλιο, η διάμετρός του έχει αλλάξει λιγότερο από ένα εκατομμυριοστό τα τελευταία 12 χρόνια.
Ο διευθυντής του Ινστιτούτου Αστρονομίας του πανεπιστημίου της Χαβάης και επικεφαλής του τοπικού αστεροσκοπείου Χαλεακάλα, δρ Τζεφ Κουν ανέφερε σε δηλώσεις του: «Η αμετάβλητη σταθερότητα του ήλιου μας δημιουργεί απορίες, δεδομένης τόσο της βιαιότητας των αλλαγών που βλέπουμε κάθε μέρα στην επιφάνειά του, όσο και των διακυμάνσεων που λαμβάνουν χώρα κατά τον 11ετή ηλιακό κύκλο». Σκοπός της παραπάνω έρευνας είναι να μελετηθεί κατά πόσο οι μεταβολές του ήλιου επηρεάζουν το κλίμα της γης. «Δεν μπορούμε να προβλέψουμε το κλίμα στη Γη, μέχρι να καταλάβουμε αυτές τις αλλαγές στον ήλιο», τόνισε ο Κουν.
Η πρώτη καταγραφή της διαμέτρου του ήλιου έγινε με το παλαιό δορυφορικό παρατηρητήριο SOHO της NASA. Ωστόσο η καταγραφή θα επαναληφθεί με το νέο, τεχνολογικά εξελιγμένο και πιο ακριβές Παρατηρητήριο Ηλιακής Δυναμικής (SDO) της NASA, το οποίο εκτοξεύτηκε στις 11 Φεβρουαρίου φέτος και αναμένεται να δώσει μια πληρέστερη από ποτέ εικόνα για τον ήλιο μας. Αναλυτικότερα στοιχεία εκτιμάται ότι θα δώσει το υπό κατασκευή επίγειο Ηλιακό Τηλεσκόπιο Προηγμένης Τεχνολογίας (ATST), το οποίο θα λειτουργήσει στην περιοχή Χαλεακάλα της Χαβάης από το 2017. Το νέο όργανο θα είναι σε θέση να καταγράψει και την παραμικρή αλλαγή στην επιφάνεια του ήλιου. Σε λίγα χρόνια με την βοήθεια όλων αυτών των τεχνολογικών μέσων οι επιστήμονες φιλοδοξούν να γνωρίζουν εκ των προτέρων τις κινήσεις του ήλιου."
Αυτά, είναι νέα, φίλε μου...Άσε την ...αρχαιολογία σου....

21/05/2010, 19:27:47
Άμα λέω ότι είσαι αγράμματος είσαι... Βλάκας και νήπιο.

Λοίπον ΜΠΕΜΠΗ, αγκού και άτα

Το μόνο που μένει σταθερό ΣΥΜΦΩΝΑ με το ίδιο το κείμενο που παραθέτεις είναι η διάμετρος(μέγεθος) στον ήλιο. Τα υπόλοιπα:

quote:
Η αμετάβλητη σταθερότητα του ήλιου μας δημιουργεί απορίες, δεδομένης τόσο της βιαιότητας των αλλαγών που βλέπουμε κάθε μέρα στην επιφάνειά του, όσο και των διακυμάνσεων που λαμβάνουν χώρα κατά τον 11ετή ηλιακό κύκλο

αλλαγές ποιες αλλαγές;

quote:
Παρά την πύρινη αναστάτωση που επικρατεί στον ήλιο, η διάμετρός του έχει αλλάξει λιγότερο από ένα εκατομμυριοστό τα τελευταία 12 χρόνια.

Η διάμετρος... Σταθερή. Πράγματι εντυπωσιακό. Τα υπόλοιπα;

quote:
«Δεν μπορούμε να προβλέψουμε το κλίμα στη Γη, μέχρι να καταλάβουμε αυτές τις αλλαγές στον ήλιο», τόνισε ο Κουν.

Λέξεις κλειδιά, πιτσιρίκο: Αναστάτωση, αλλαγές, βιαιότητα . Πού την είδες τη σταθερότητα;

quote:
Σε λίγα χρόνια με την βοήθεια όλων αυτών των τεχνολογικών μέσων οι επιστήμονες φιλοδοξούν να γνωρίζουν εκ των προτέρων τις κινήσεις του ήλιου."

Τι κινήσεις να μάθουν αφού όλα είναι σταθερά; Ε βλάκα;

Ρε βλαμμένε όλα στον ήλιο μεταβάλλονται. Η εκπεμπόμενη ακτινοβολία, ο ρυθμός κατανάλωσης ενέργειας. Το εντυπωσιακό νεό είναι ότι βρήκαν κάτι που μεταβλήθηκε ελάχιστα. Σε ένα ραγδαία μεταβαλλόμενο κόσμο αυτό είναι είδηση και εύλογα έκανε το γύρω του κόσμου.

Όμως όπως ορθά παράθεσα, βλάκα

quote:
Over the last two decades, the solar wind's speed has dropped 3%, its temperature 13%, and its density 20%.[121]
Its magnetic field is at less than half strength compared to the minimum of 22 years ago. The entire heliosphere, which fills the Solar System, has shrunk as a result, resulting in an increase in the level of cosmic radiation striking the Earth and its atmosphere.

Πάρα πολλές άλλες παράμετροι μεταβάλλονται.

Ξέρεις ΒΛΑΚΑ (έλα παραδέξου το σου αρέσει να σε κάνω ρεζίλι, τη βρίσκεις)ο ήλιος χαρακτηρίζεται από πολλά περισσότερα από τη διάμετρό του. Μπορεί στο άδειο κεφάλι σου να είναι μπάλα ποδοσφαίρου αλλά στην πράξη είναι μια διάπυρη μάζα που συμβαίνουν απίστευτα φαινόμενα με κορυφαίο την πυρηνική σύντηξη

Edited by - IndustrialAngel on 21/05/2010 19:30:13

21/05/2010, 23:31:17
Ρε παιδιά, αυτόν τον μικρό τον Βιομηχανικό, με τα "αγκά και αγκού του",μήπως, πρέπει να τον βάλουμε σε ...βρεφονηπιακό;Γιατί, σοβαρό διάλογο,δεν μπορεί να κάνει....
Βρε άσχετε, οι εκρήξεις που γίνονται στον ήλιο, δεν μπορείς να καταλάβεις, ότι υποτίθεται, πως έπρεπε να έχουν συνέπειες, για τον όγκο και το μέγεθος του ηλίου, αφού ειναι τόσο δυνατές;Λέμε, ότι παραμένει ο ίδιος,δεν τον επηρεάζει τιποτε, καταλαβαίνεις, ότι κρατιέται έτσι,όχι υπαγόμενος στους νόμους που πιστεύεις;...
Διάβασε καμιά φορά τι βλέπεις...
Το ότι δεν μπορούν να προβλέψουν τις αλλαγές του κλίματος, δεν σου βγάζει έστω,λίγη εξυπνάδα, να καταλάβεις, ότι εννοεί, ότι δεν στέκει, που δεν επηρεάζεται, ούτε ο ήλιος, ούτε η γή, απο τις εκρήξεις;
Ακόμη, δεν κατάλαβες τι διάβασες;...
Όσο για το ποιός γίνετια ρεζίλι, το εχουμε ξαναπει:"τελικά, στο βουνό,δεν έρχεσαι μόνο για οτ κυνήγι,μάλλον,σου αρέσει και το ....."....
22/05/2010, 00:03:30
Ρε τρίχρονε δημορισογραφίσκο της πλάκας,εσύ δεν καταλαβαίνεις ούτε τα κείμενα που παραθέτεις. Ούτε ο λόγος σου δεν είναι συγκροτημένος, ούτε η σκέψη σου δομημένη, ούτε γνώσεις μόρφωση έχεις, μαθητούδι. Υπάρχει περίπτωση να τη βγεις εσύ σε μένα;

Τα αντικείμενα του φυσικού κόσμου, βλάκα, έχουν περισσότερες της μίας ιδιότητες. Ας πούμε ένα αυτοκίνητο. Έχει μήκος, ύψος, πλάτος,σχήμα, ΒΑΡΟΣ, ιπποδύναμη,ροπή,υλικά κατασκευής, ήχο λειτουργίας, χρώμα κτλ κτλ. Εσύ μου λες ότι από τη στιγμή που δε μακραίνει το αμάξι έχεις κλειδώσει όλες του τις άλλες τις ιδιότητες. Πχ δεν έχει σημασία αν έχει ή όχι βενζίνη ΠΡΕΠΕΙ να κινηθεί γιατί δε μάκρυνε(ή δεν κόντυνε). Είναι αυτό συγκροτημένη σκέψη; Προκύπτει το ένα ως λογική αναγκαιότητα και συνέπεια του άλλου;

Ο ήλιος χαρακτηρίζεται από πολλές άλλες ιδιότητες πέραν του μεγέθους του βλαμμένε. Ας πούμε θερμοκρασία. Αρνείσαι ότι ο ήλιος χαρακτηρίζεται από την ιδιότητα της θερμοκρασίας; Μόνο σχήμα είναι ο ήλιος; Τότε δεν είναι άστρο είναι σφαίρα της γεωμετρίας, ιδεατή κατασκευή. Ε λοιπόν η θερμοκρασία του αλλάζει και αλλάζει επειδή ακριβώς υπάρχουν αυτές οι βίαιες μεταβολές. Όχι μόνο η θερμοκρασία αλλά και το μαγνητικό πεδίο και η ακτινοβολία προς τη γη.

Θες να μας πείσεις δηλαδή ότι ο Θεός προσπαθεί να συγκρατήσει το δημιουργημά του (γιατί του ξέφυγε από τον έλεγχο;) και το μόνο που κατάφερε να σώσει είναι διάμετρος αλλά απέτυχε σε όλα τα υπόλοιπα; Και αυτό σημαίνει ότι υπάρχει Θεός; Αυτός είναι Θεός λούζερ σαν και σένα, που δεν μπορεί να χωρίσει 2 γαϊδάρων άχυρα.

quote:
Βρε άσχετε, οι εκρήξεις που γίνονται στον ήλιο, δεν μπορείς να καταλάβεις, ότι υποτίθεται, πως έπρεπε να έχουν συνέπειες, για τον όγκο και το μέγεθος του ηλίου, αφού ειναι τόσο δυνατές;Λέμε, ότι παραμένει ο ίδιος,δεν τον επηρεάζει τιποτε, καταλαβαίνεις, ότι κρατιέται έτσι,όχι υπαγόμενος στους νόμους που πιστεύεις;...

Έχεις διαβάσει ποτέ κανένα βιβλίο κοσμολογίας ή αστρονομίας για να ξέρεις τι πιστεύω ή το λες στο κατ'εκτίμηση; Πού είπα εγώ ότι κατ'ανάγκην πρέπει να αλλάξει η διάμετρος του ήλιου; Εγώ είπα ότι υπάρχουν φαινόμενα που προκαλούν μεταβολές... Το ότι αλλάζει ελάχιστα η διάμετρος είναι μια παραδοξότητα αλλά αυτό είμαι σίγουρος ότι σε λίγα χρόνια θα έχει εξηγηθεί με κάποιο τρόπο

quote:
Το ότι δεν μπορούν να προβλέψουν τις αλλαγές του κλίματος, δεν σου βγάζει έστω,λίγη εξυπνάδα, να καταλάβεις, ότι εννοεί, ότι δεν στέκει, που δεν επηρεάζεται, ούτε ο ήλιος, ούτε η γή, απο τις εκρήξεις;

Τι λέει ο αγράμματος... Αν δεν επηρεάζονταν ο κόσμος μας ρε βλάκα δε θα τις μελετούσαν, φυσικά και έχουν συνέπειες στον κόσμο μας.

Ρε τρέχα δεν μπορείς πραγματικά να βάλεις μία σκέψη δίπλα στην άλλη χωρίς να κάνεις ένα λογικό σφάλμα. Είναι τρομερό. Δεν έχω γνωρίσει τόσο χαμηλής νοημοσύνης άτομο στη ζωή μου. Σου δίνει αναπηρική σύνταξη το κράτος;

quote:
ότι παραμένει ο ίδιος,δεν τον επηρεάζει τιποτε,

ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΙ μένει ίδιος; Ως πρός το μέγεθος. Τα υπόλοιπα; Ρε φίλε είναι προφανές σφάλμα λογικής, το να λες ότι επειδή κάτι μένει ίδιο δεν αλλάζει τίποτα... Αν ένα σπίτι πέσει από σεισμό και μείνει όρθια η πόρτα σημαίνει ότι άλλαξαν πολλά εκτός από ένα όχι ότι επειδή έμεινε όρθια η πόρτα δεν άλλαξε τίποτα.

Σε παρακαλώ προσπάθησε να εκφράζεσαι με απλές προτάσεις γιατί είσαι πολύ βλάκας και με τις μεγάλες μπερδεύεσαι

22/05/2010, 10:45:52
Το πόσο παραλογίζεσαι,συγκρίνοντας, εσένα με μένα, δεν με απασχολεί, αλλά,ρε παιδάκι μου, έχεις προβλημα, όταν βάζεις τέτοια ζητήματα, όπως να σου τη βγώ και τα άλλα..Τι κόμπλεξ κουβαλάς, εδώ κανουμε έρευνα,ψάχνουμε κάτι, δεν το κατάλαβες ακόμη;
Εγώ αγαπητέ μου Βιομηχανικέ, το μόνο που σου λέω, ειναι αυτό το παράδοξο, που είναι πολλά και που δεν λύνονται,οδηγούν την επιστήμη,σε μεγάλες ανατροπές και που καλά είναι να την παρατηρούμε, αντί να την προσδιορίζουμε...
Δεν σου επιστρέφω, με τόκο τους χαρακτηρισμούς σου, γιατί τελείς εν συγχίσει, έχεις το ακαταλόγιστο που λέμε, οπότε, τον τρελό, δεν τον κατηγορείς γιατί είναι τρελός...Τον λυπάσαι μονάχα....
Απο κει κι έπειτα, ο άνθρωπος, έχει τώρα, την ευκαιρία, το επίπεδο, να αντιληφθεί πολλά,μέσω της τεχνολογίας και της πνευματικότητας, που έχει αναπτύξει....Αυτό πρέπει να το κάνουμε, για να ξεφύγουμε απο απο την καταραμένη, βιομηχανική εποχή, που έγινε βάλτος που μας πνίγει, αντί να οδηγήσει στην επόμενη φάση, την ανθρωποτητα...
Και η Αγία Γραφή, με τις χιλιάδες, ανθρώπινες ιστορίες,μας δέιχνει τι να μην κάνουμε και τι να κάνουμε....
Χωρίς μεταφράσεις, για να καταλαβαινουμε τι λέει ο γράφων...
Έστω, αυτός,ή αυτοί, που συνέλλεξαν και ομοιογενοποίησαν το σύνολο των βιβλίων,θαύμα κι αυτό,με ένα τέτοιο τρανταχτό αποτέλεσμα, την Αγία Γραφή,το πιο πολυδιάβαστο βιβλίο στον κόσμο και αδιάψευστο μάρτυρα, της ανθρώπινης ιστορίας...
22/05/2010, 13:43:59
quote:
Εγώ αγαπητέ μου Βιομηχανικέ, το μόνο που σου λέω, ειναι αυτό το παράδοξο, που είναι πολλά και που δεν λύνονται,οδηγούν την επιστήμη,σε μεγάλες ανατροπές και που καλά είναι να την παρατηρούμε, αντί να την προσδιορίζουμε...

Αυτός είναι ο Θεός σου, Ζουλού; Ο Θεός των κενών; Ότι δεν εξηγεί η επιστήμη είναι Θεός; Και αν μετά από λίγο το εξηγήσει η επιστήμη τι γίνεται; Αλλάζουμε θρησκεία; Πρώτον είδες ΠΟΥΘΕΝΑ στο κείμενο που εσύ ο ίδιος παράθεσες να λέει ότι είναι ανεξήγητο; Άλλο αξιοπερίεργο και εντυπωσιακό και άλλο ανεξήγητο...Είδες πουθενά τη λέξη ανεξήγητο; Λένε ότι δημιουργούνται απορίες οι οποίες είμαι πεπεισμένος σε 5 χρόνια από τώρα θα έχουν απαντηθεί... Αυτό είναι ο Θεός σου;

Δεύτερον, άμα λέω ότι ούτε χριστιανός δεν είσαι δεν το καταλαβαίνεις. Δε σου έχουν πει για την πτώση του Αδάμ και της Εύας; Το ότι ο κόσμος μας μαζί τους έκτοτε είναι και αυτός κόσμος φθοράς και όχι αφθαρσίας στο έχουν πει; Η' μήπως έπαιζες μπάλα όταν κάνανε αυτό το μάθημα; Ο Θεός δεν έχει κανένα λόγο να διατηρήσει ούτε τους ανθρώπους στην παρούσα ζωή, κατά μείζονα λόγο δεν πρόκειται να ασχοληθεί με ένα άστρο. Άρα άσε κατά μέρος τις μπούρδες για παρέμβαση του Θεού που σώζει τον ήλιο. Και μάλιστα όχι τον ήλιο αλλά τη διάμετρο του ενώ όλα τα υπόλοιπα για παράδειγμα την ακτινοβολία που φτάνει στη γη(που αυτό μας απασχολεί και πιο πολύ) την αφήνει ανεξέλεγκτα μεταβαλλόμενη. Ο κόσμος μας, κατ'όνομα και όχι κατουσίαν χριστιανέ, είναι εφήμερος. Ακόμα και τα "παντοτινά" διαμάντια έχουν 5 εκατομύρια χρόνια χρόνο για να μεταβούν στην πιο ευσταθή θερμοδυναμικά κατάσταση του γραφίτη,"άνθρακες ο θησαυρός"...

Λοιπόν για να κοπεί η πλάκα, ο ήλιος θα μείνει μαζί μας για δις χρόνια, και όταν εμείς θα έχουμε γίνει απολιθώματα, θα αρχίσει να μεγαλώνει και να γίνει κόκκινος γίγαντας και μετά θα γίνει λευκός νάνος δηλαδή θα χάσει την ικανότητα του για σύντηξη γιατί θα έχει καταναλώσει όλα του τα πυρηνικά καύσιμα. Αλλά είναι τόσο μακρυά αυτό το γεγονός που δε μας απασχολεί γιατί τότε οι ανθρωπότητα θα έχει εξελιχθεί και προοδεύσει με τρόπους που μόνο να φανταστούμε μπορούμε σήμερα. Βέβαια στις μέρες μας ο ήλιος παρουσιάζει κάποια μεταβολή στις ιδιότητες του αλλά αυτή για την ώρα δεν είναι ανησυχητική...

quote:
Και η Αγία Γραφή, με τις χιλιάδες, ανθρώπινες ιστορίες,μας δέιχνει τι να μην κάνουμε και τι να κάνουμε....
Χωρίς μεταφράσεις, για να καταλαβαινουμε τι λέει ο γράφων...
Έστω, αυτός,ή αυτοί, που συνέλλεξαν και ομοιογενοποίησαν το σύνολο των βιβλίων,θαύμα κι αυτό,με ένα τέτοιο τρανταχτό αποτέλεσμα, την Αγία Γραφή,το πιο πολυδιάβαστο βιβλίο στον κόσμο και αδιάψευστο μάρτυρα, της ανθρώπινης ιστορίας...

φληναφήματα και πομφόλυγες, αερολογία και μπούρδες. Αλλά από άνθρωπο που δεν μπορεί να στήσει ένα σωστό συλλογισμό που να μην μπάζει τι να περιμένεις

quote:
Απο κει κι έπειτα, ο άνθρωπος, έχει τώρα, την ευκαιρία, το επίπεδο, να αντιληφθεί πολλά,μέσω της τεχνολογίας και της πνευματικότητας, που έχει αναπτύξει....Αυτό πρέπει να το κάνουμε, για να ξεφύγουμε απο απο την καταραμένη, βιομηχανική εποχή, που έγινε βάλτος που μας πνίγει, αντί να οδηγήσει στην επόμενη φάση, την ανθρωποτητα...

Είπε ο τρέχα και μετά έσβησε το φως(ηλεκτρικό ρεύμα), και άνοιξε άλλο σάιτ στο πισί (τηλεπικοινωνιακά δίκτυα) μέσα στην ασφάλεια του χτισμένου σπιτιού του(κατασκευές). Συνειδητοποιείς πόσο καραγκιόζης είσαι όταν χρησιμοποιείς την τεχνολογία που καταριέσαι; Εκεί που φτύνεις, μετά από λίγο φιλάς; Βλαμμένος είσαι;

Edited by - IndustrialAngel on 22/05/2010 13:44:58

22/05/2010, 14:52:20
Επειδή έχεις φτάσει να αφρίζεις, σαν σκύλος, κόψε την κουβέντα, γίνεσαι γελοίος, Βιομηχανικέ....
Δεν αξιζει τον κόπο να συζητάω μαζί σου,εισαι πολύ ανώριμος...
Πήγαινε να διαβάσεις καμιά εφημεριδα,να μάθεις κανένα νέο, οι εγκυκλοπαιδειες σε χαλάνε....
Βρε ψωνάρα,λέμε ακριβώς το αντίθετο, απο τον Θεό των κενών του μυαλού σου...Ότι, η επιστήμη, ανακαλύπτει, ότι δεν είναι όλα τεχνητά και υπάρχει κάτι παρά πέρα, που ελέγχει τα πάντα....
Εσύ, μπορείς, πιστεύεις, να καταλάβεις κάτι τέτοιο;....
Τι σημαίνει για την επιστήμη κάτι τέτοιο;Ποιόν Θεό λατρεύει η επιστήμη, μπορείς να μου πεις;...Μπορείς να δεις τις συγκλονιστικές ανατροπές,που ζει η επιστήμη;..
Αλλά,είπαμε, μικρό παιδί και ζαβό, τι να καταλαβαίνεις;..
Ότι διαβάζεις λες....Χημικέ του μπαμπά σου...
22/05/2010, 15:25:38
quote:
Βρε ψωνάρα,λέμε ακριβώς το αντίθετο, απο τον Θεό των κενών του μυαλού σου...Ότι, η επιστήμη, ανακαλύπτει, ότι δεν είναι όλα τεχνητά και υπάρχει κάτι παρά πέρα, που ελέγχει τα πάντα.

Το μάθαμε και αυτό. Ο ήλιος δεν είναι τεχνητός. Καλά είσαι μεγάλος. Εγώ νόμιζα ότι τον έχτισαν τα 3 γουρουνάκια αφού ήρθε ο κακός λύκος με μπουλντούζα και έριξε το σπίτι με τα τούβλα.

ΠΟΤΕ καμία επιστήμη δεν έχει πει για έλεγχο. Δεν αποδεικνύεται από πουθενά. Ο ορισμός της επιστήμης είναι να συνδέει μέσω "αιτίου αιτιατού" τα φαινόμενα, δηλαδή νατουραλισμός. Απαντήσεις "κάτι τα ελέγχει όλα" είναι μη επιστημονικές και μόνο ως προϊόν διαστρέβλωσης ή βλακείας όπως πχ στο άρθρο που παράθεσες μόνο εσύ κατάλαβες αυτά που ισχυρίζεσαι. Αν "κάτι τα ελέγχει όλα" τότε δε διαφέρεις σε τίποτα από τους Ζουλού που λατρεύουν "το κάτι που ελέγχει τη βροχή". Απλώς του αλλλάζει όνομα... Και αυτοί την άγνοια τους για την αιτία της βροχής τη βαφτίζουν Θεό και τον προσκυνάνε και τον παρακαλάνε να τους βρέξει. Σε παρακαλώ να πάψεις να δηλώνεις χριστιανός. Δεν είσαι χριστιανός.

quote:
Επειδή έχεις φτάσει να αφρίζεις, σαν σκύλος, κόψε την κουβέντα, γίνεσαι γελοίος, Βιομηχανικέ....
Δεν αξιζει τον κόπο να συζητάω μαζί σου,εισαι πολύ ανώριμος...

Το πρόβλημα σου είναι ότι δεν έχει επιχειρήματα να αντιπαραβάλλεις και ότι ισχυρίζεσαι το κάνω κομματάκια. Το πρόβλημα σου είναι ότι δεν μπορείς να με αντιμετωπίσεις.

quote:
Τι σημαίνει για την επιστήμη κάτι τέτοιο;Ποιόν Θεό λατρεύει η επιστήμη, μπορείς να μου πεις;...Μπορείς να δεις τις συγκλονιστικές ανατροπές,που ζει η επιστήμη;..

Είσαι θύμα παράκρουσης ζεις σε ένα κόσμο δικό σου και φαντάζεσαι πράγματα... Τι σχέση έχει η επιστήμη με το Θεό; Η επιστήμη βλαμμένε δεν είναι άνθρωπος να έχει θρησκεία και να τρώει, είναι σύστημα απόκτησης γνώσης... Η φράση "ποιο Θεό λατρεύει επιστήμη" και μόνο δείχνει μέσω των αντιφάσεων της πόσο ελειματικός είναι ο τρόπος σκέψης σου και πόσο ανίκανος είσαι να βάλεις δύο προτάσεις τη μία δίπλα στην άλλη χωρίς να κάνεις λογικά σφάλματα.

quote:
Πήγαινε να διαβάσεις καμιά εφημεριδα,να μάθεις κανένα νέο, οι εγκυκλοπαιδειες σε χαλάνε....

Το μάθαμε και αυτό. Η πιο έγκυρη πηγή για την ενημέρωση στα επιστημονικά θέματα είναι η επιστήμη. Εκεί στις σελίδες ανάμεσα στην καινούρια τσόντα και στο Χ του "θρύλου" βρίσκεται η αλήθεια της επιστήμης. Μπράβο βλάκα. Οι δημοσιογράφοι κατέχουν την αλήθεια. Δεύτερο μπράβο είσαι πανίβλακας.

Ρε τούβλο, ρε ξύλο απελέκητο, οι δημοσιογράφοι τους επιστήμονες ρωτάνε και μεταφέρουν, δεν παράγουν γνώση, πανίβλακα.

Γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, φυσικοί, χημικοί, βιολόγοι, μαθηματικοί του κόσμου ΜΑΘΕΤΕ ότι οι αλήθεια βρίσκεται στις εφημερίδες. Πετάξτε τα πανάκριβα πανεπιστημιακά σας βιβλία και αγοράστε εφημερίδες. Δεν έχει σημασία τι είδους. Ακόμα και αθλητικές. Με 2 ευρώ ένας κόσμος γνώσης και αλήθειας ανοίγεται μπροστά σας... Τι να σου πει τώρα το "grey's anatomy". Τι να σου πει τώρα η φυσική του Berkeley. Διαβάζεις λίγο την εφημερίδα και ΤΣΑΑΑΑΚ είσαι πανεπιστήμονας...

Ρε καραγκιόζη, έχεις αίσθηση του τι λες;

22/05/2010, 18:30:31
Με το να αυτοαναιρεισαι, όλη την ώρα,Βιομηχανικέ μου, δειχνεις την σύγχιση, που σε διέπει.... Καλά ρε νουμερο, εσύ πιο πανω δεν λές, ότι μεταβάλλεται ο ήλιος, αλλά,δεν μετρήθηκε ακόμη;
Σε όλα μέσα, βρε πονηρουλη;...
Απο κει κι έπειτα, σου έχω ζητησει εγώ, να μην εξεφτελίζεις την έννοια διάλογος και σοβαρότητα και με γράφεις κανονικά,αν και βέβαια,
πρέπει να μπορεί να σοβαρευτεί κανείς,τέσπα,έρχεσαι τώρα και μου λές εσύ, αν θα είμαι χριστιανός;Και που να πιάσουν οι ζέστες!!!!!
Καλά ρε ψωνάρα, στην...κριτική επιτροπή, εκλογής χριστιανών, νομίζεις ότι βρίσκεσαι;
Καλά και το άλλο, για την ...παραγωγή της γνώσης,αξεπέραστο...Εγω τα μαζεύω, θα εκδώσω συλλογή, με μαργαριατάρια σου, μπαγάσα, θα σε κάνω διάσημο στην Ελλλάδα, τουλάχιστον...
Κανένα γιατρο, πριν ξεφύγει περισσότερο!!!!
22/05/2010, 22:19:25
Άλλο μεταβάλλεται άλλο δε θα σβήσει... Υπάρχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ. Αν αντιληφθείς αυτά που λέω γιατί είναι λεπτές έννοιες για το χοντροκέφαλο σου θα δεις ότι εσύ είσαι απλώς βλάκας και εγώ τα λέω μια χαρά...εφημεριδά.

quote:
Καλά ρε ψωνάρα, στην...κριτική επιτροπή, εκλογής χριστιανών, νομίζεις ότι βρίσκεσαι;
Καλά και το άλλο, για την ...παραγωγή της γνώσης,αξεπέραστο...Εγω τα μαζεύω, θα εκδώσω συλλογή, με μαργαριατάρια σου, μπαγάσα, θα σε κάνω διάσημο στην Ελλλάδα, τουλάχιστον...

Όχι δεν ανήκω στην επιτροπή επιλογής Χριστιανών αλλά βρίσκω απολύτως ασύμβατα αυτά που λες με τη Χριστιανική θρησκεία και συμβατά με τη θρησκεία των Ζουλού για παράδειγμα. Ως προς αυτό τι έχεις πεις; Εκτός του ότι δεν έχω δικαίωμα να έχω γνώμη. Φιλαράκο ΔΕΝ είσαι χριστιανός. Ειδωλολάτρης που δηλώνει χριστιανός είσαι... Όταν λες ότι τη βροχή τη ρίχνει ο Θεός, ή ότι ο Θεός συγκρατεί τον ήλιο μη μας φάει Ζουλού είσαι... Απλά πράγματα...

Ναι η επιστήμη παράγει γνώση ΒΛΑΚΑ. Πράγματα που ξέρουμε σήμερα δεν τα ξέραμε την εποχή του Χριστού ή την εποχή των σπηλαίων. Εσύ είσαι τόσο ηλίθιος που μπορεί να νομίζεις ότι στην Αρχαία Ρώμη είχαν ίντερνετ...

22/05/2010, 23:32:00
Εγώ πάντως Βιομηχανικέ μου,λέω να το συζητήσεις το θέμα με κανένα ειδικό,γιατι, έχεις πρόβλημα,το ξέρεις; Ότι θές λες...
Εσύ παίρνεις θέση ενάντια στη θρησκεια και βγαίνεις λάθος σε μένα το χρεώνεις και θα μας κρίνεις κι όλας;...
Δεν παίζεσαι!!!Τόσος; εγωισμός;...
Δεν βαρέθηκες τις τάπες;Ή σου γινε βίτσιο;...
22/05/2010, 23:58:38
Ου ναι με τάπωσες...και μετά ξύπνησες. Ρε άνθρωπε βάλε 2 προτάσεις δίπλα δίπλα που να προκύπτει η μία από την άλλη με κοινή λογική και μετά μίλα για τάπες

Αν λες ότι ο Θεός ρίχνει τη βροχή και συγκρατεί τον ήλιο δεν είσαι χριστιανός...απλά πράγματα

Άσε τη θρησκεία κατά μέρος. Ο Χριστιανισμός καλά τα λέει εσύ τον διαστρεβλώνεις, σχισματικέ.

Edited by - IndustrialAngel on 23/05/2010 00:06:38

23/05/2010, 20:08:45
Επειδή στις 10 λέξεις σου, οι ....12 αφορούν εμένα, με βρισιά,Βιομηχανικέ μου,καλύτερα να σε λέμε Χημικό...
Πολύ χαζεύεις με τα χημικά σου και λες μπαρούφες,αντί να γράφεις για το θέμα...
Βρε,εσύ δεν ξέρεις τι πιστεύεις εσύ, τον χριστιανισμό, τι τον πιάνεις στο στόμα σου;...
Ακόμη ένα μέλος της κριτικής επιτροπής των χριστιανών,....
Πρέπει να έχει χιλιάδες μέλη αυτή η επιτροπή...
Ποιό ........κόμμα την συνέστησε;....
Περί απόδοσης, της Αγίας Γραφής, απο τα αρχαία στα σύγχρονα ελληνικά, έχεις να μας πεις τιποτε;...
23/05/2010, 21:27:44
Πρώτον την άσχετη παρέκβαση περί ήλιου την έκανες εσύ πρώτος και ταπώθηκες. Εσύ έφυγες από το θέμα και εγώ απάντησα για να μη σε αφήσω να νομίζεις ότι οι μπούρδες που λες είναι σωστές... Θες να πάψουμε να συζητάμε για αυτόν; Έχει καλός.

Μίλησες για απαλλαγή από την ειδωλολατρία(επίσης άσχετη με το θέμα) ακόμα πιο πριν και σου είπα ότι αντιλαμβάνεσαι το Θεό ακριβώς όπως ένας ειδωλολάτρης του 600 πΧ. Δεν ανέχομαι από ψευδοχριστιανούς να μου κουνάνε το χέρι δασκαλίστικα και να μου λένε ανοησιούλες με ύφος χιλίων καρδιναλίων. Κακώς μίλησες για ειδωολολατρία, κακώς απάντησα;

24/05/2010, 00:57:26
Εδω και καιρό, σου γράφω ότι εχεις κάνει προσωπικό θεμα
ένα διάλογο, που απολαμβάναμε,αγαπητέ μου Βιομηχανικέ...
Δεν μπορώ να αυτοκολακευτώ τόσο πολύ, ότι το κατάφερα αυτό εγώ...
24/05/2010, 01:32:01
Όταν δεν μπορείς να αντιτάξεις επιχειρήματα κάνεις επίθεση στο ήθος του ομιλητή... Κλασσική τακτική... Ότι είμαι εμπαθής λες και σε ξέρω και προσωπικά,λες και είμαι ο γείτονας σου που τσακώνεσαι για τα χωράφια. Ότι είμαι νέος και άσχετος λες ενώ εσύ ο έμπειρος(τρομάρα σου) κτλ κτλ. Καλή τεχνική διαλόγου αλλά εγώ δε μασάω... Αυτά που μετράνε είναι τα επιχειρήματα...

Περί απόδοσης της Αγίας Γραφής(της Παλαιάς Διαθήκης) από τα Αρχαία Εβραϊκά στα Αρχαία Ελληνικά τι έχεις να πεις; Είναι με ασφάλεια η τελειότερη μετάφραση της ιστορίας έτσι;

24/05/2010, 11:09:00
Έχεις προβλημα, με το ποιός απο τους δυό μας είναι λάθος και
αυτό σε βγάζει ....λάθος,Βιομηχανικέ μου...Δικέ μου, έχεις
τέτοιο κόλλημα, που όταν πάς να ξεφύγεις, ξαναγυρνάς,μήπως
ξέχασες τίποτα...
Τι τσαμπουνάς πάλι για την μετάφραση; Εγώ λέω γι αυτό και
εσύ λες για μένα....Πάλι μέσα είσαι;...
Όσο για επιχειρήματα, το να βρίζεις τον άλλο και να λές, "δεν ανέχομαι χριστιανούς να μου λένε" και τέτοια, δείχνει ότι έχεις προβλημα, όχι θέσεις....
Επιχειρήματα, έχεις όταν αναπτύσεις κάποιο σκεπτικό, κάποια λογική, μια θέαη ,συγκεκριμένη που έχεις..Εσύ λές ότι αντίθετο απο μένα...Έχεις ξεφύγει τελείως και δεν το καταλαβαίνεις,οτι φαίνεται....
Κρύψτο....
Γιατί αγόρι μου, τόση καψούρα;....
Για την Παλαιά Διαθήκη και την μετάφραση της, βασίστηκαν,
σε άτομα που ασχολήθηκαν κι όχι άσχετους...Υπήρξε μελέτη,
έρευνα και θεία φώτιση, όπως έχει αποδειχτει, με το έγκυρον
της Αγίας Γραφής και το αδιαψευστο της, όπως έχουμε πολυπει...
Το αποδεικνύει το ίδιο το βιβλίο, που έιναι ..μπέστ σέλλερ,
αιώνες τώρα...
Είναι δυνατόν, τόσα δις, που το έχουν διαβάσει, να κάνουν λάθος;...
Και φυσικά,μιλάμε για θρησκευτικό βιβλίο, όχι για την ....Κοκκινοσκουφίτσα..
Το λέω, για να προλάβω τους ...παραμυθάδες....
24/05/2010, 17:05:56
quote:
γιαπετ:
Το κείμενο είναι σαφέστατο, αγαπητοί μου.
"Ζητήσετέ με και ούχ ευρήσετε και όπου ειμί εγώ, υμείς ου δύνασθε ελθείν."
Λέει: "Ζητήστε με και δεν θα με βρείτε και όπου είμαι εγώ, εσείς δεν μπορείτε να έλθετε. "

Αν η ερμηνεία είναι άλλοθι για παραποιήσεις κειμένων, τότε θα μπορούσα κι εγώ να κάνω μια, χωρίς κανείς να μπορεί να με κατηγορήσει.
Για να δούμε τι αντιρρήσεις θα έχετε για τη δική μου...

"Και αν ποτέ βρείτε στοιχεία που να δικαιολογούν τη σύλληψή μου και με ζητήσετε, δεν θα με βρείτε, διότι θα κρύβομαι τόσο καλά και με τη βοήθεια κάποιων τους οποίους έχω ψήσει ότι ο πατέρας μου είναι ο θεός, θα βρίσκομαι σε μέρος που δεν μπορείτε εσείς να έλθετε."

Ενδεχομένως να βρίσκεται στο λημέρι που ως "συμμορίτη" που τον έχεις κατηγορήσει, σίγουρα θα είχε.
-Είναι θέμα υποκειμενικότητας τελικά.....εγώ διαβάζοντας την Καινή Διαθήκη συμπέρανα ότι αν μή τι άλλο ο Ιησούς ήταν ένας ενάρετος διδάσκαλος.
Εσύ ότι ήταν μέθυσος, αλήτης τραμπούκος και μαχαιροβγάλτης, όπως μας ενημέρωσες αφού μελέτησες μετά παρρησίας την Αγία Γραφή.
Οπότε ότι και να πεις έχεις το ακαταλόγιστο!

quote:
γιαπετ:
Πάμε τώρα στο καλό:
"είπε δε αυτώ ο Ιησούς, άφες τους νεκρούς θάψαι τους εαυτόν νεκρούς, συ δε απελθών διάγγελε την βασιλείαν του θεού."
Μετάραση (τρόπς του λέγειν):
"Ο Ιησούς όμως διαβλέπων, ότι ο μαθητής εκείνος εκινδύνευε να εμπλέξει εις κληρονομικάς διαμάχας, που θα του εψύχραιναν τον ζήλον, είπε προς αυτόν. Άφησε τους συγγενείς σου, οι οποίοι φαίνονται μεν ζωντανοί, πράγματι όμως λόγω της απιστίας των είναι πνευματικώς νεκροί να θάψουν τους νεκρούς, που είναι ιδικοί των,διότι και αυτοί εν απιστία απέθανον. συ δε πήγαινε μαζί με αυτούς που πρόκειται να αποστείλω και δια του κηρύγματός σου διάδιδε την είδησιν, ότι μετ' ολίγον εγκαθιδρύεται και επί της γης η βασιλεία του θεού."

Πώς σας φαίνεται το σεναριάκι;;
Καλό;;;
Αυτοί οι "μεταφραστοερμηνευτές" όχι μόνο ξέρουν τι θέλει να πει ο χριστός αλλά γνωρίζουν και τι φαντάζεται όταν μιλάει.
Άκου φίλε μου, τι σκέφτηκε ο μακαρίτης ο Τρεμπέλας, ότι ο χριστός είπε στον άλλο, ουσιαστικά χέστον το νεκρό πατέρα σου για να τον προφυλάξει από κληρονομικά προβλήματα, που ΘΑ είχε, αν πήγαινε να τον θάψει.
Τύφλα νάχουν οι μακαρίτες Τσιφόρος, Σακελλάριος, Γιαννακόπουλος και οι υπόλοιποι μεγάλοι της κωμωδίας.

Ο Ιησούς του είπε "άφες τους νεκρούς θάψαι τους εαυτόν νεκρούς,"...Είναι λοιπόν δυνατόν οι νεκροί να μπορούν να θάψουν άλλους νεκρούς?
-Όχι είναι η απάντηση.
Τότε γιατί να τους είπε νεκρούς?
-Γιατί ο Ιησούς ως Θεός γνώριζε πολύ καλά τον χαρακτήρα τους. Του φανέρωσε ότι επρόκειτο για ανθρώπους άνομους αφού ήδη τους θεωρεί ψυχικά νεκρούς.
Όμως παρόλο που ο νεαρός του λέει ότι επρόκειτο για τον πατέρα του, ο Ιησούς τον προσπερνάει και του λέει "τους ευατών" νεκρους.
Βάζοντας μια διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στον νεαρό που συζητούσε με τον Κύριο και στον νεκρό πατέρα του με τους άλλους συγγενείς του. Και ο πατέρας του λοιπόν κατά τη διάρκεια της ζωής του υπήρξε το ίδιο με "αυτούς" άνομος.
Οπότε δεν είχε καμία δουλειά μαζί τους ο ηθικός νεαρός. Πόσο μάλλον όταν απέναντί του είχε εκείνον που δίνει την ίδια τη ζωή.

Πολύ σωστή λοιπόν η ερμηνεία του Τρεμπέλα.
Όταν όμως μας ενημέρωσες ότι κατόπιν της ενδελεχούς μελέτης-έρευνας σου, ότι ο Ιησούς ήταν ένας εγκληματίας του κοινού ποινικού Δικαίου δε βλέπω το λόγο να μπορείς να καταλάβεις κάποια πράγματα που χρειάζονται περαιτέρω νόηση.

quote:
γιαπετ:
Σε φυσικό "πεδίο" όμως χρειάζονται θάψιμο και ο... δικός σου δεν άφησε τον άνθρωπο να πάει να θάψει τον πατέρα του, λέγοντάς του μάλιστα, οι νεκροί ας θάψουν τους νεκρούς...
Ωραίο θεοπαίδι...

Ο Ιησούς είπε ότι οι νεκροί θα θάψουν! και όχι "ας" θάψουν. Ως Θεός γνώριζε πολύ καλά το τι θα συνέβαινε.
Ο ίδιος ο Ιησούς είπε να τιμά το παιδί τον πατέρα του και τη μητέρα του. Δεν υπήρχε λοιπόν περίπτωση ο νεκρός πατέρας του να μείνει άταφος.
Αν έμενε όμως ο νεαρός ενδεχομένως να έμπλεκε με τους λοιπούς συγγενείς του και από ζωντανός που ήταν ψυχικά να μετατρεπόταν και αυτός σε νεκρό.
Τον προφύλαξε λοιπόν ο Ιησούς.

quote:
Sesostris:
Τι να πη βρε φίλε trexagireve , αυτά που δεν λέγει ο Δαυίδ ? Έγραφε ο Δαυίδ για τον Χριστό πουθενά , όπως θέλει να μας τα παρουσιάσει ο Τρεμπέλας με την πλήρη αυθαιρεσιών παρ-ερμηνεία του ? Αυτά είναι απαράδεκτες διαστρεβλώσεις των ψαλμών που αποσκοπούν να πείσουν ότι και ο Δαυίδ , όπως η Σίβυλλα , ο Σωκράτης , ο Βούδας και δεν ξέρω ποιος άλλος είχε προφητεύσει την σταύρωση . Είναι όμως γελοιότητες κατάλληλες για να διαβαστούν και να πείσουν θρησκόληπτους .

Άλλα όμως μας λένε τα γραπτά που μας διασώθηκαν.

quote:
Sesostris:
Το να μην αποδέχεται κάποιος αυτές τις μπούρδες της παρ-ερμηνίας του Τρεμπέλα , δεν είναι μίσος αλλά απλή λογική .

Εθελοτυφλισμός θα έλεγα.

quote:
Sesostris:
Η παρ-ερμηνία όμως του Τρεμπέλα μπορεί να ξεγελάση μόνο κρετίνους . Με την διττή έννοια

Τους μόνους κρετίνους που βλέπω εδώ γύρω είναι τους χριστιανομάχους.

quote:
Sesostris:
Όπως βλέπω τελευταία ασχολείσαι και με την ποίηση του Κώστα Βάρναλη , και ας μη την γνωρίζεις , γιατί όπως είναι φανερό , από την «Μπαλάντα του κυρ Μέντιου» γνωρίζεις μόνο τους στίχους που τραγουδάει ο Νίκος Ξυλούρης , και όχι ολόκληρη την μπαλάντα , γιατί αλλιώς δεν θα την έβαζες . Ας είναι όμως μια και σου αρέσει η ποίηση του Κώστα Βάρναλη , σου αφιερώνω και ένα άλλο ποίημά του .

Είμαι η Θρησκεία, που φανερώνω
τη Θέληση των ουρανών
στα πλήθη που δεν έχουν θέληση,
γιατί δεν έχουν γνώση.
Είμαι η Θρησκεία, που ευλογάει
τους χρυσούς, τους επίσημους φονιάδες,
που λάμπουν από λίπος κι από ακαματιά
κ’ έχουν τα μάτια του πετρίτη
που από το πιο μεγάλο ψήλος
βρίσκουν το πιο βαθιά κρυμμένο κέρδος.
Είμαι η Θρησκεία, που καταριέται
τα θύματα, τα θύματά της,
και που, όσο αρνιόνται, τόσο τα βυθίζει
μες την τρομάρα αιώνιας ποινής
πάνω στη Γη και κάτου από το Χώμα!

Κώστας Βάρναλης

?
Δεν ασχολούμαι με τον ποιητή Βάρναλη, αλλά με ποιήματα.
Παρεμπίπτοντος ΟΙ ΠΟΝΟΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ, έχουν γραφτεί από τον Κώστα Βάρναλη.

Πού να σε κρύψω γιόκα μου
να μη σε φτάνουν οι κακοί
σε ποιο νησί του ωκεανού
σε πια κορφή ερημική.

Δε θα σε μάθω να μιλάς
και τ' άδικο φωνάξεις
ξέρω πως θα χεις την καρδιά
τόσο καλή τόσο γλυκή
που μες τα βρόχια της οργής
ταχειά, ταχειά θε να σπαράξεις.

Συ θα'χεις μάτια γαλανά
θα 'χεις κορμάκι τρυφερό
θα σε φυλάω από ματιά κακή
και από κακό καιρό

Από το πρώτο ξάφνιασμα
της ξυπνημένης νιότης
δεν είσαι συ για μάχητες
δεν είσαι συ για το σταυρό
εσύ νοικοκερόπουλο
όχι σκλάβος, όχι σκλάβος ή προδότης

Κι αν κάποτε τα φρένα σου
το δίκιο φως της αστραπής
κι αν η αλήθεια σου ζητήσουνε
παιδάκι μου να μην τα πεις

Θεριά οι ανθρώποι δεν μπορούν
το φως να το σηκώσουν
δεν είναι η αλήθεια πιο χρυσή
απ' την αλήθεια της σιωπής
χίλιες φορές να γεννηθείς
τόσες, τόσες θα σε σταυρώσουν

Η μπαλάντα του κυρ μέντιου Νίκος Ξυλούρης

ΞΥΛΟΥΡΗΣ - ΟΙ ΠΟΝΟΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).

Edited by - europaios2 on 24/05/2010 17:07:33

24/05/2010, 17:23:14
quote:
D.P.J. 10:
Και έστω....ότι το 400 ή 800 δεν μιλούσαν τη Νεοελληνική και έστω ότι μιλούσαν την αττική διάλεκτο . Και τι μ΄ αυτό ;
Τότε πίστευαν και σε ιστορίες με δράκους (βλ. "Αγιο Γεώργιο") ....και φαλακρά φίδια . Τώρα φαντάζεσαι ότι υπάρχουν πολλοί που τα πιστεύουν ;;; Εσύ τα πιστεύεις ;
Θεωρείς π.χ. ότι .....o Chris Angel που αιωρείται στο κενό , περνάει μέσα από τοίχους κ.λ.π. και ζει σήμερα στην Αμερική είναι τσαρλατάνος , θεός , ή απλώς ταχυδακτυλουργός ;
Φίλε μου άν μεταφραστεί σωστά η Αγ. Γραφή, οι πέτρες και οι ντομάτες που θα πέσουν θα πάρουν πολλούς και όχι μόνο τον κλήρο....
Και το θέμα είναι για απόδοση Αγίας Γραφής και όχι καινής Διαθήκης και .......ολίγον (όπου είναι ανώδυνο δηλ.) Παλαιάς Διαθήκης. Πρόκειται για τον ίδιο θεό , και στις δύο , όσον και άν γίνεται προσπάθεια διαφοροποίησης αυτού, του τύπου "ήταν άλλες οι συνθήκες και οι άνθρωποι (πιο......σκληροί) τότε" και άλλα τέτοια απεγνωσμένα.

Και τι μ' αυτό? Τους είχες για μ.... να βρίζουν τον εαυτό τους?
Η Παλαιά Διαθήκη διδάσκεται στο μέρος αυτό που αφορά τον χριστιανισμό και όχι σε αυτό που αφορά μόνο την ιστορία των Εβραίων.
Και θα πρέπει να καταλάβεις ότι αυτό που ενδιαφέρει πνευματικά εμάς τους χριστιανούς είναι το πνευματικό μέρος τόσο της Παλαιάς όσο και της Καινής Διαθήκης.
Σε αυτό λοιπόν δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό.
Η ένστασή σου όσον αφορά την Παλαιά Διαθήκη περιορίζεται σε ορισμένα γεγονότα τα οποία ούτε στα χριστιανικά ιδεώδη εμπίπτουν, αλλά ούτε και αφορούν την πνευματική ανησυχία των χριστιανών.

quote:
γιαπετ:
Οι άνθρωποι φίλε D.P.J. 10 ήταν, είναι κι θα είναι, σύμφωνα με τη χριστιανική λογική και... ενημέρωση, όπως τους έφτιαξε ο γιαχβέ.
Και διαβάζουμε ότι σκληροί, άγριοι, βίαιοι κλπ. παρ' όλο που ο ίδιος ήταν σε άμεση επαφή μαζί τους ή αργότερα ο γιόκας του.
Τώρα που δεν είναι μαζί μας κανείς απ' τους δύο, έχουμε, έστω και λίγο... "ημερέψει" και αυτό είναι μια ένδειξη ότι χωρίς αυτούς είναι καλλίτερα!!!

Σωστά....μην ακούς για 1ο 2ο παγκόσμιο πόλεμο, Βαλκανικούς πολέμους κ.λ.π.....φήμες είναι!
quote:
D.P.J. 10:
Συ είπας.........
και δεν είμαι ο μαθηματικά σκεπτόμενος !
Να είσαι σίγουρος όμως , ότι άν μεταφρασθεί η Π. Διαθήκη το χριστεπώνυμο "πλήθος" θα μειώνεται με γεωμετρική πρόοδο !
Ακόμα και η μάνα μου θα καταλάβει το άσχημο παιχνίδι που έπαιζε το ιερατείο και οι συν αυτώ , τόσα χρόνια.
Εκτός και άν εσείς...οι σκληροπυρηνικοί τους πείσετε ότι η μετάφραση είναι λάθος......
Θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις από τώρα. Μπορεί το .......ΔΝΤ να απαιτήσει μια τέτοια μετάφραση...

Κάποιος να σε ενημερώσει τότε ότι η Παλαιά Διαθήκη κυκλοφορεί ελεύθερα και μεταφρασμένη με τη βούλα της Ελληνικής εκκλησίας.

ΘΑ ΕΡΘΕΙΣ ΣΑΝ ΑΣΤΡΑΠΗ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).