- Περι αντιπαλότητας χριστιανών και "δωδεκαθεϊστών" στο Esoterica. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
ποιό είναι πιο in το σλιπάκι ή το μποξεράκι?
Ας πουν τη γνώμη τους και οι κοπέλες.
Να ένα χρήσιμο τόπινκ , να δούμε λίγο και τον εαυτό μας.
«Krishna, όπως βλέπεις έχουμε ένα μικρό... τεχνικό πρόβλημα, και ο Schwabe δεν βοηθάει, παρά μόνο μου λέει να κάτσω στα αβγά μου, οπότε εγώ αυτή την στιγμή έχω εγκλωβιστεί στην υπερσύγχρονη πολυθρονάρα μου!»
Μεγάλε, ΑΡΧΟΝΤΑ, τι να κάνω ο……αμαρτωλός για να βοηθήσω την αφεντιά σου??![]()
![]()
![]()
Να το παίξω σπόνσορας, να χτίσω κανένα εξωκλήσι (ε, καλά, μην το βγάλουμε και τα μάτια πια…)???
Μόνο μην μου χαλιέσαι!!!!!!!!!!![]()
![]()
![]()
![]()
**** off
quote:
Νιτσε?
Αυτός δεν ήταν που έφτασε στο ύστατο σημείο ευτυχίας με το να αυτοκτονήσει;
quote:
WWalker:
«Krishna, όπως βλέπεις έχουμε ένα μικρό... τεχνικό πρόβλημα, και ο Schwabe δεν βοηθάει, παρά μόνο μου λέει να κάτσω στα αβγά μου, οπότε εγώ αυτή την στιγμή έχω εγκλωβιστεί στην υπερσύγχρονη πολυθρονάρα μου!»Μεγάλε, ΑΡΧΟΝΤΑ, τι να κάνω ο……αμαρτωλός για να βοηθήσω την αφεντιά σου??
Να το παίξω σπόνσορας, να χτίσω κανένα εξωκλήσι (ε, καλά, μην το βγάλουμε και τα μάτια πια…)???
Μόνο μην μου χαλιέσαι!!!!!!!!!!
Καλά για κ***χαρτο μιλάμε, μην το κάνουμε θέμα! ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Edited by - velial on 16/09/2005 16:00:34
Με την ίδια λογική ας πούμε, αφήνοντας στην άκρη τον Χριστιανισμό, και πιάνοντας τον Κομμουνισμό, ο Μπελογιάννης προσπαθείς να μου πεις ότι αυτοκτόνησε με το να ακολουθεί και να στηρίζει με ζήλο την αριστερά, επειδή έγινε μάρτυρας για τον Κομμουνισμό;
quote:
Η λέξη "Αλ κάιντα" σου λέει τίποτα????
Οι Χριστιανοί τα φταίνε και για αυτήν ε; ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
quote:
Οχι ακριβως οι Χριστιανοι, αλλα οσοι πιστευουν στον Ιεχωβα, δηλαδη ΚΑΙ οι Χριστιανοι. Σε περιπτωση που δεν το ξερεις, σε πληροφορώ πως πιστευεις στον ιδιο θεο με τους μουσουλμάνους δηλ. τον Ιεχωβά. Τωρα μπορεις να καταλάβεις πως όντως η φατσουλα του κλοουν ταιριαζει απολυτα!
Καληνύχτα velial... Άμα καταλάβεις τι πάει να πει τρισυπόστατος Θεός, και ότι για τους μουσουλμάνους ο Ιησούς δεν είναι πρόσωπο της Αγίας Τριάδας, αλλά ένας μεγάλος προφήτης, να ρθεις να μου το πεις.
Αλλά τι λέω εγώ. Πριν κάτι posts έλεγες πως Θεός των Εβραίων είναι ο Σατανάς. Τέτοια σύγχυση έχεις στο μυαλό σου.
«Άμα καταλάβεις τι πάει να πει τρισυπόστατος Θεός, και ότι για τους μουσουλμάνους ο Ιησούς δεν είναι πρόσωπο της Αγίας Τριάδας….»
Αγαπητέ, ούτε εσύ, ούτε ΚΑΝΕΝΑΣ έχει «καταλάβει», έχει νοήσει με τρόπο χειροπιαστό, τι τελικά εστί τρισυπόστατος θεός.
Ούτε οι πιστοί του Μίθρα το είχανε «καταλάβει», αλλά ούτε και οι αρχαίοι Έλληνες. Το ίδιο, φυσικά, και οι χριστιανοί.
Το τρισυπόστατο, δεν αντέχει ΛΟΓΙΚΗΣ αντιπαράθεσης και επιχειρημάτων. Το τρισυπόστατο ΤΟ ΔΕΧΕΣΑΙ. ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ.
Τίποτα άλλο.
quote:
Αγαπητέ, ούτε εσύ, ούτε ΚΑΝΕΝΑΣ έχει «καταλάβει», έχει νοήσει με τρόπο χειροπιαστό, τι τελικά εστί τρισυπόστατος θεός.Ούτε οι πιστοί του Μίθρα το είχανε «καταλάβει», αλλά ούτε και οι αρχαίοι Έλληνες. Το ίδιο, φυσικά, και οι χριστιανοί.
Το τρισυπόστατο, δεν αντέχει ΛΟΓΙΚΗΣ αντιπαράθεσης και επιχειρημάτων. Το τρισυπόστατο ΤΟ ΔΕΧΕΣΑΙ. ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ.
Τίποτα άλλο.
Καλά, όπως σου έχω ξαναπει, οι απόψεις σου πάνω στο θέμα της χριστιανικής θεολογίας δεν έχουν αξία όταν δεν είσαι καν χριστιανός, οπότε τι κουράζεσαι και τα γράφεις ήθελα να 'ξερα.
Ο καθένας ερμηνεύει την αποκαλούμενη ως «Παλαιά Διαθήκη» διαφορετικά. Εξ αυτού του αποτελέσματος, προκύπτει και ο ισχυρισμός.
Ωστόσο, εσύ βλέπεις τον Ιησού ως Θεό και εκείνοι ως προφήτη, όπως σωστά λες.
«Καλά, όπως σου έχω ξαναπει, οι απόψεις σου πάνω στο θέμα της χριστιανικής θεολογίας δεν έχουν αξία όταν δεν είσαι καν χριστιανός, οπότε τι κουράζεσαι και τα γράφεις ήθελα να 'ξερα.»
Είσαι λάθος.
Ίσως, και τελικά να είμαι εγώ πολύ περισσότερο χριστιανός από ότι μπορείς να αντιληφθείς.
Το θέμα είναι, τι αντιλαμβανόμαστε ως «χριστιανισμό» και «Χριστό».
Σε κάθε περίπτωση, σου έχω πει ότι γνωρίζω πολύ καλά αυτά τα οποία αναφέρεσαι. Δεν πρέπει να είναι κανείς Μουσουλμάνος για να σπουδάσει την προσέγγιση που αφιερώνουνε οι Μουσουλμάνοι στο Θείο.
Με αντιλαμβάνεσαι?
Επίσης, καλό θα είναι να μένουμε στα σχόλια και να μην το επεκτείνουμε.
Αυτά δεν είπαμε τόσες και τόσες φορές?
Η κάνω λάθος?
quote:
«Δηλαδή ρε Schwabe συμφωνείς με τον Velial, ότι οι Μουσουλμάνοι λατρεύουν τον ίδιο Θεό με εμένα, όταν εγώ δέχομαι τον Ιησού ως πρόσωπο του Τριαδικού Θεού, και αυτοί ως προφήτη;»Ο καθένας ερμηνεύει την αποκαλούμενη ως «Παλαιά Διαθήκη» διαφορετικά. Εξ αυτού του αποτελέσματος, προκύπτει και ο ισχυρισμός.
Ωστόσο, εσύ βλέπεις τον Ιησού ως Θεό και εκείνοι ως προφήτη, όπως σωστά λες.
Οκ, άρα συμφωνούμε.
quote:
Σε κάθε περίπτωση, σου έχω πει ότι γνωρίζω πολύ καλά αυτά τα οποία αναφέρεσαι. Δεν πρέπει να είναι κανείς Μουσουλμάνος για να σπουδάσει την προσέγγιση που αφιερώνουνε οι Μουσουλμάνοι στο Θείο.Με αντιλαμβάνεσαι?
Ναι αγαπητέ, δεν χρειάζεται να είσαι μουσουλμάνος για να αναλύσεις την θεολογία του Ισλαμισμού, αλλά με το συμπάθειο κιόλας, ένας Μηχανολόγος που δεν πιστεύει στις δυνατότητες της Μηχανολογίας πόσο καλός μπορεί να είναι; Αν δεν πιστεύει σε αυτό με το οποίο ασχολείται, τότε γιατί να ασχοληθεί;
quote:
Επίσης, καλό θα είναι να μένουμε στα σχόλια και να μην το επεκτείνουμε.Αυτά δεν είπαμε τόσες και τόσες φορές?
Η κάνω λάθος?
Ναι δίκιο έχεις.
quote:
Ο δημιουργός του κόσμου, η πηγη του φωτος, ο ΠΑΤΗΡ και στις ΤΡΕΙΣ θρησκειες (Χριστιανισμος, Μωαμεθανισμος, Ιουδαισμος) ειναι ο ΙΔΙΟΣ. Ο Ιεχωβας. Εχεις καμια αντιρηση???
Αιντέ...
Και δεν μου λες ρε έξυπνε, εμείς έχουμε τρεις θεούς ή έναν;
Ή μήπως ο Πατέρας είναι ο ίδιος και στις τρεις θρησκείες επειδή ο Ιησούς δεν σου έκανε για Αλλάχ, αλλά και το Άγιο Πνεύμα είναι λίγο δύσκολο να του προσδώσεις την μορφή ενός "σοφού γέροντα" όπως το φαντάζεσαι;
XAXAXAXAXA!
ΜΗΝ ΤΑ ΜΠΕΡΔΕΥΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ.
ΑΥΤΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΛΕΝΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΔΟΥΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ.
ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ.
ΑΦΗΣΕ ΤΟΥΣ ΘΑ ΖΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ... ΚΑΙ ΕΔΩ......ΤΙ ΝΑ ΠΩ.....
ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΒΡΕ......ΞΥΠΝΗΣΤΕ....
"Ξυπνήστε βρε, ξυπνήστε!"
quote:
velial
ΜΗΝ ΤΑ ΜΠΕΡΔΕΥΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ.
ΑΥΤΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΛΕΝΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΔΟΥΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ.
Άμα ήταν να δούμε φιλαράκο ποιος εδώ μέσα είναι φερέφωνο και ποιος όχι, και ποιος πραγματικά δεν ξέρει και ποιος ξέρει, θα 'χανες τα αυγά και τα πασχάλια.
Όχι τίποτα άλλο, αλλά σας χαίρομαι να σας ακούω να μου λέτε πως κοιμάμαι, και πως με κοροιδεύουν οι παπάδες. Τόσα ξέρετε τόσα λέτε, που θα μου πείτε κιόλας ότι είμαι χαζός και με δουλεύουν οι άλλοι.
Ήθελα να 'ξερα τέλος πάντων τι σας ταίζουν πια σε αυτό το σχολείο και δεν λέτε να το πάρετε χαμπάρι πως το μυαλό σας δεν φαίνεται στο να κοροιδεύετε, αλλά στο να εργάζεστε.
Αλλά τι λέω τώρα: αν ο άλλος νομίζει πως ο Πατέρας της Αγίας Τριάδας είναι ο Αλλάχ και ο Γιαχβέ, φαντάσου πόσο παρακολούθαγε θρησκευτικά.
Και που να πάμε και στα βαριά περί Σεκινά και τέτοια περίεργα. Εκεί να δεις μπέρδεμα που έχει να πέσει!
Edited by - WWalker on 19/09/2005 04:21:43