ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ηταν ο Χριστος Ελληνας; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Ηταν ο Χριστος Ελληνας; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

ΦΩΤΙΟΣ30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
ΦΩΤΙΟΣΜέλος
11/03/2003, 09:39:34
Ο ΚΑΘΕΝΑΣ μας Φίλε μου, ο καθένας ξεχωριστά.

Δεν έχουμε δικαίωμα να απαιτούμε για τους άλλους αυτό που πρώτα εμείς δεν πραγματώνουμε!

Ο καθένας μας και στο μέτρο που μπορεί και αντέχει.

Μήπως βλέπεις άλλη λύση;

Edited by - ΦΩΤΙΟΣ on 11/03/2003 09:41:02

nikosgrΝέο Μέλος
11/03/2003, 11:35:09
quote:

Φιλε ΑΧΕΡΟΝΤΑ σε χαιρετω
Συμφωνω μαζι σου αλλα αν ο Χριστος ηταν αλλης εθνικοτητας (ειτε Ελληνικης, ειτε οποιασδηποτε αλλης) γιατι μας διδασκουν απο μικρους στα σχολεια οτι ηταν εβραιος;
Μηπως υπαρχει κατι πισω απο ολα αυτα;
Δεν αφηνω υπονοουμενα απλως αναρωτιεμαι
Γιατι θελουν να μας κανουν να πιστεψουμε πως οι εβραιοι ειναι ενας ανωτερος λαος;(δεν θα ηθελα να εκφρασω την γνωμη μου για αυτον τον λαο)
Ακομα και στο ολοκαυτωμα εχω ακουσει πως ποτε δεν πεθαναν 3.000.000 εβραιοι αλλα πως ηταν το πολυ 50.000 και αυτη η παραποιηση του αριθμου εγινε για να συμπαθησει ο υπολοιπος κοσμος αυτον τον λαο

"ΡΕΕΙ Ο ΙΧΩΡ ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΦΛΕΒΑ ΜΟΥ"

12/03/2003, 02:29:28
Πολλοί απατεώνες φανερώνονται στην ανάκριση από τις αντιφάσεις στις οποίες πέφτουν. Ένας καλός ανακριτής-ερευνητής μπορεί να ξεκαθαρίσει τα πραγματικά γεγονότα από την διήγηση του υπόπτου και μόνον. Προ πάντων αν τον ακούσει πολλές φορές όπως για καλή μας τύχη η ερευνούμενη υπόθεση του Ιησού που περιλαμβάνει 4 αφηγήσεις(ευαγγέλια) καθώς και αρκετές άλλες(τα απόκρυφα αλλά πολύ χρήσιμα ευαγγέλια).
Ξέρουμε τον τρόπο σκέψης του συγγραφέα. Μην ορκίζεστε και μη λέτε πολλά-πολλά όταν σας ρωτάνε κάτι λέει. Η απάντηση σας ας είναι ένα ναι ή ένα όχι. Τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού.Αυτό μας συμβουλεύει. Γιατί να μην τον ακούσουμε;
Αυτό να μας οδηγεί στο εξής. Τα σημεία της διήγησης των ευαγγελίων που αντανακλούν την πραγματικότητα αναφέρονται περαστά χωρίς πολλά-πολλά.
Τα σημεία που είναι για παραπλάνηση αναφέρονται αρκετές φορές με πολλές λεπτομέρειες που συχνότατα αντιφάσκουν μεταξύ τους. Προσπαθούν επίσης να προσκομίσουν διάφορα πειστήρια τάχα(δηλαδή είναι εκ του πονηρού).
Παραδείγματα:

Α)Η περιτομή του Ιησού αναφέρεται περαστά χωρίς πολλά-πολλά.
Ε... ήταν Εβραίος φίλοι μου.

Β)Η άμωμος σύλληψη βάζει πολλές λεπτομέρειες με πλήθος αντιφάσεων.
Ε....είναι εκ του πονηρού φίλοι μου. Κάποιος την γκάστρωσε τη Μαριάμ.

Γ)Η γενεαλογία του Ιησού περιέχει πολλά-πολλά με πλήθος αντιφάσεων για να μας πει μάλιστα στο τέλος ότι ο Ιησούς δεν είχε και καθόλου άνθρωπο πατέρα αλλά η Μαριάμ γκαστρώθηκε από Θεϊκή παρέμβαση.
Ε...είναι εκ του πονηρού φίλοι μου. Ούτε ο Θεός ούτε ο Ιωσήφ είχαν ανάμιξη. Άλλος ήταν ο πατέρας του Ιησού.

Τα πιο πάνω πολύ περιληπτικά είναι για σοβαρούς ερευνητές αποφασισμένους να μάθουν οι ίδιοι τουλάχιστον την αλήθεια και να ελευθερωθούν. Η γνώση είναι η πραγματική ελευθερία. Αλλά και η ηλιθιότητα.

Ελεύθερος.

ΦΩΤΙΟΣΜέλος
14/03/2003, 08:57:36
«Δεν υπάρχει πιότερο τυφλός, από αυτόν που θεωρεί πως ήδη ξέρει!»

«Απόσπασμα από την Σοφία των Ζενούσι»

(…και να σκεφτείτε πως είναι απόσπασμα από το μυθιστόρημα «DUNE ο Οίκος των Κορρίνο» )

15/03/2003, 01:57:47
Πολύ στενή θεώρηση.
Δηλαδή εγώ που ξέρω ότι έχω ένα κεφάλι μόνο τι είμαι; Τυφλός;
Τα σοφά λόγια κάποιων μπορούν να μετατραπούν σε ανοησίες αν εκείνος που τα χρησιμοποιεί, διαλέγει λανθασμένη περίπτωση.

Υ.Γ. Είσαι πανταχού παρών Φώτιε; Εργάζεσαι και καθόλου;

Ελεύθερος

ΦΩΤΙΟΣΜέλος
16/03/2003, 14:23:54
"Πνεύμα ο Θεός, Πνεύμα και ο Φώτιος"
"Πάνταχού παρών και τα Πάντα πληρών"

Οικογενειάρχης και σε δυο εργασίες Φίλε.
(η μια κιόλας επιχείρηση!)

που να μου περίσσευε και χρόνος!

16/03/2003, 21:42:32
Εύχομαι υγεία και ευτυχία σε σένα και στην οικογένεια σου Φώτιε.

Μια και τό ‘φερε ο λόγος ελπίζω να μη ξεχνάς την παροιμία του παπά που λειτουργούσε δυό εκκλησιές. Που αν μετρήσουμε και τα μυνήματα σου στο site μάλλον οι εκκλησιές που «λειτουργείς» είναι τρείς.

Αλλά αρκετά με τα προσωπικά. Αντιδράς βλέπω στην προσπάθεια μου να παρουσιάσω τα πραγματικά, κατά τη γνώμη μου πάντα, γεγονότα της γέννησης και της δράσης του Ιησού όπως και της θρησκείας που διαμορφώθηκε ως αποτέλεσμα της δράσης αυτής.
Γιατί; Πιστεύεις ότι αυτό θα βλάψει κανένα; Μετά από χιλιάδες χρόνια άγνοιας οι άνθρωποι έμαθαν επί τέλους ότι η γη είναι στρογγυλή. Έπαθε κανένας τίποτε;
Μάθαμε ότι ο ήλιος δεν έχει ανάγκη κανέναν Απόλλωνα να τον οδηγεί με το άρμα του. Ζημιώσαμε απ’ αυτό; Μάθαμε ότι και το πιο ελάχιστο αστεράκι στον ουρανό είναι πέραν από κάθε σύγκριση μεγαλύτερο από τη γη μας. Πάθαμε τίποτε;
Ε λοιπόν; Είναι τόσο άσχημο να παραδεκτούμε επί τέλους ότι όπως ο κάθε άνθρωπος έχει φυσικό πατέρα, έτσι και ο Ιησούς; Είναι τόσο βλαβερό να ξαναψάξουμε τα παλιά κείμενα μικρών και μεγάλων συγγραφέων και να πάρουμε τα διαμάντια αφήνοντας στο περιθώριο τις αερολογίες και τις σκοπιμότητες;
Ο κυριότερος βοηθός της ανθρωπότητας κατά τη γνώμη μου είναι η γνώση και η πείρα της. Ακόμη και όσοι πιστεύουν στην ύπαρξη του Θεού τους παραδέχονται ότι δεν γνωρίζουν πως θα πράξει και αν θα πράξει ο θεός τους. Άρα......δεν μπορούμε να εναποθέσουμε καμιά ελπίδα στο θεό. Ορίστε λάμπει διά της απουσίας του ακόμη και τώρα, παραμονές ενός ακόμα άγριου και φονικού πολέμου. Κυρίως εναντίον του άμαχου πληθυσμού. Βόμβες 10 τόνων λέει. Θα.....τις δοκιμάσουν λέει.
Πολύ σοφά έγραψε κάποιος: Δεν ξέρω αν υπάρχει θεός αλλά για την υπόληψη του θα ήταν καλύτερα να μην υπήρχε. Οι φατσούλες αφιερώνονται σε όσους βγάζουν λεφτά πουλώντας θεό.

Ελεύθερος

beyondΜέλος
17/03/2003, 07:55:13
ΤΩΡΑ ΕΔΩ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΜΕ ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΕΡΙ ΑΜΩΜΟΥ ΣΥΛΛΗΨΕΩΣ,ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ κ.λ.π ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ ΜΟΥ ΦΑΝΤΑΖΟΥΝ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙΑ ΓΙΑ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΥΣ ΚΙΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΣΕ ΣΤΥΛ ΑΓ.ΒΑΣΙΛΗ.
ΑΝ ΥΠΗΡΞΑΝ ΤΕΤΟΙΑ ΥΠΕΡΦΥΣΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΘΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ Η ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΟΣ..
ΔΥΣΤΥΧΩΣ (ΓΙΑ ΜΑΣ) Ο ΘΕΟΣ "ΠΙΣΤΕΥΩ" ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΙ Η "ΠΑΙΖΕΙ" ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ..

ΜΑΞΙΜΟΣΝέο Μέλος
17/03/2003, 13:56:02
ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΛΗΓΟΥΜΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΛΕΩ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΜΥΝΗΜΑΤΩΝ <<ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΜΑΣ>>

Ο ΦΕΥΓΑΤΟΣ

17/03/2003, 22:27:27
Φίλε ΜΑΧΙΜΕ, απλά ανταλλάσσουμε απόψεις. Και φυσικά οι απόψεις χρειάζονται τον καιρό τους για να γίνουν αποδεκτές. Τίποτα δεν πάει χαμένο φίλε μου.

Φίλε BEYOND, μαζί σου είμαι. Είδες πουθενά παπάδες να διαδηλώνουν εναντίον του πολέμου που έρχεται; Τίποτα δεήσεις, παρακλήσεις; Μπαααα.

Ελεύθερος.

ΦΩΤΙΟΣΜέλος
19/03/2003, 09:10:52
Καλημέρα σε όλους

Ναι έχεις δίκαιο στο περί μη ενεργητικής στάσης στο πόλεμο (και κάθε πόλεμο ) εκπροσωπών της εκκλησίας.

«Μακάριοι οι ειρηνοποιοί διότι αυτοί θα κληρονομήσουν τη Γη!»

Δύσκολο το έργο. Και το έχουμε δει σε πολλές επαναλήψεις. Αλλά πώς μπορεί να είναι κάποιος ειρηνοποιός όταν βρίσκεται σε πόλεμο με την ίδια την ψυχή του;

Προσωπικά φίλοι μου δεν πιστεύω σε «από μηχανής Θεούς»!
Ούτε φυσικά σε έναν Θεό που σπρώχνει με το ζόρι τα παιδιά του να μάθουν να αγαπούν.

Από την άλλη όμως δεν έχουμε το δικαίωμα (μιλάμε για θράσος! ) να Του ζητάμε …και τα ρέστα!

Τι το «Κακό» άραγε μας…έκανε ο Θεός, πέρα από μια πανέμορφη Δημιουργία και έναν Άνθρωπο Ελεύθερο;
Έναν Άνθρωπο που είναι (όταν το επιζητεί) ενωμένος με τον Έναν Θεό;

Γιατί λοιπόν γκρινιάζουμε;

Τι θέλουμε;
Έναν Θεό μπαμπούλα, τροχονόμο, ή στην καλύτερη περίπτωση στιβαρό πατέρα για αδύναμα και φοβισμένα παιδιά;

Τέλος πάντων. Ελεύθεροι άνθρωποι είμαστε και επιλέγουμε το τι θέλουμε για την ζωή μας
Ακόμα Φίλε Ελεύθερε και για το τι να πιστεύουμε!

Πέρασε, εδώ και καιρό, η εποχή της θρησκευτικής καταπίεσης (για την Δύση τουλάχιστον), αλλού Φίλε μου παίζεται πια το παιχνίδι για την κυριαρχία του ανθρώπινου Πνεύματος.

Απλά ασχολούμαστε, και μάλιστα με σπουδή, με τα «φαντάσματα» του παρελθόντος, ενώ οι εξελίξεις τρέχουν μπροστά μας.

Αν αποζητούμε την Ελευθερία για τον άνθρωπο, χρειάζεται να πατήσει στα πόδια του ο κάθε άνθρωπος ξεχωριστά.
Να ανδρωθεί!
Να πιστέψει στον Εαυτό του.
Στο Εαυτό που είναι και όχι στο μίζερο ανθρωπάκι που του σερβίρουνε!

Αυτό ναι, είναι μια επανάσταση.
Επανάσταση ΟΥΣΙΑΣ, και όχι απλών ιδεών και συναισθημάτων.

Προσωπικά φίλε δεν πουλάω & αγοράζω από κανένα μαγαζάκι.

Απλά οραματίζομαι την στιγμή που ο Άνθρωπος θα είναι Ηγέτης του Εαυτού του.

Με Σεβασμό και Αγάπη.

ΦΩΤΙΟΣΜέλος
19/03/2003, 09:15:40
ΥΓ. Να 'σαι καλά για τις Ευχές σου!

Εύχομαι και γω ότι καλύτερο για όλους σας!

Edited by - ΦΩΤΙΟΣ on 19/03/2003 09:16:14

19/03/2003, 14:37:32
Πως να μη συμφωνήσω μ' αυτά που γράφεις φίλε Φώτιε; Εύγε...

Όμως αυτά του εαυτού που να είναι ενωμένος με το θεό δεν τα δέχομαι. Τα βρίσκω από....άλλο ανέκδοτο.

Επίσης οι από μηχανής θεοί αναφέρονται συνέχεια μέσα στις διαθήκες του χριστιανισμού. Επομένως εγώ έχω την απαίτηση από αυτούς που μας διδάσκουν τέτοια, να απαντήσουν γιατί δεν επεμβαίνει ο θεός τους και τώρα όπως έκανε δήθεν τόσες φορές στο παρελθόν.

Ξεχνάς ότι τραγουδούν ακόμη "τη υπερμάχω στρατηγό" για τη σωτηρία τάχα της Κωνσταντινούπολης; Δίχως να σκέφτονται την εγκατάλειψη της μετά, από αυτήν την ίδια; Με βάσιν τα πιστεύω τους τώρα έπρεπε να είναι κακοφανισμένοι με την........"στρατηγώ"

Ελεύθερος

konoskΜέλος
19/03/2003, 23:16:42
Τελικά δεν έχω καταλάβει ακόμα, διαβάζοντας και τις 7 σελίδες. Ήταν Έλληνας ναι ή όχι; Αν ήταν Έλληνας να κοκορεύομαι, αν όχι να υποπτευθώ σίωνιστική συνομωσία, κι αν υποπτευθώ κάτι τέτοιο....

Ο Δικαιόπολις μαγειρεύει...αλλά ποιος σκότωσε τον Όμηρο τελικά;

20/03/2003, 22:37:02
Φίλε KONOSK ο καθένας είπε την άποψη του.
Η δική μου είναι: Ο Ιησούς ο μετονομαζόμενος Χριστός ως ιστορικό πρόσωπο ήταν γιος του αρχιερέα Συμεών και της Μαριάμ και φυσικά Εβραίος. Γι' αυτό τον κατηγορούσαν οι αντίπαλοι του ότι ήταν προϊόν πορνείας (δεν συμφωνώ με αυτή τη βαριά λέξη που χρησιμοποιούν τα ευαγγέλια). Δεν ήταν πορνεία. Απλά ο αρχιερέας Συμεών ληγουρεύτηκε τη νεαρή παιδούλα Μαριάμ που ήταν τρόφιμος του ναού. Τα εισόδεια της θεοτόκου θυμάσαι;
Ζητώ συγγνώμη για την αποκάλυψη αυτής της μεγάλης αλλά πικρής αλήθειας για πολλούς αλλά και για μένα(πικρής εννοώ). Μακάρι να είχα λάθος. Πραγματικά μακάρι. Δεν έχω καμιά πρόθεση να στενοχωρήσω κανένα.

Ελεύθερος

EoNΜέλος
20/03/2003, 23:28:58
Μακάρι να είχες λάθος ?
Γιατι είσαι σίγουρος οτι είσαι σωστός ?
Εχεις καμια αποδειξη για αυτά που λές ? Και γιατι να μας στεναχωρήσεις καλέ ... μήπως καταρεύσει το "οικοδόμημα" ? Λές να το στηρίζαμε τόσο καιρό στο αν ήταν ή δεν ήταν τέκνο απο σπέρμα ο Χριστός ? Αυτό πολύ λίγο μας ενδιαφέρει...

Και φαντάζομαι οτι αφού έχεις βρεί την αλήθεια, όπως λές, έρχεσαι εδώ για να μας φωτήσεις...
Ευχαριστούμε πολύ που μας σκέφτεσαι!!!

Α ξέχασες να βάλεις και δράκο στην ιστορία σου....

22/03/2003, 00:02:47
Που να τον βρω τον δράκο βρε συ ΕΟΝ. Πάει ο δράκος, τον σκότωσε ο Άη Γιώργης Το μαρτυρά ο τραμπάκουλας

Ελεύθερος

ΜΑΞΙΜΟΣΝέο Μέλος
24/03/2003, 11:29:45
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ <<ΠΟΥ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΚΑΘΗΣΤΕΡΗΜΕΝΑ ΑΠΑΝΤΩ ΣΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΤΑΛΑΣΟΥΜΕ>>ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΞΑΝΑΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΜΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΕΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙ, ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ -ΑΝ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ Ή ΟΧΙ ΑΥΤΟ ΜΑΛΛΟΝ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΕΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΟ, ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΚΟΣΜΟ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΕ ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ... ΤΟΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΑΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ.. ΣΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΙΣ. ΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ?- ΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΕΒΡΑΙΟΣ?- ΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΛΕΥΚΟΣ Ή ΜΑΥΡΟΣ,,? ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΘΕΟΣ Ή ΑΝΘΡΩΠΟΣ. ΟΛΟΙ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΛΕΠΤΟΤΗΤΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ.
ΠΟΛΛΟΙ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ, ΑΛΛΟΙ ΜΙΑ ΟΦΘΑΛΜΑΠΑΤΗ ΣΤΟΝ ΔΥΝΑΣΤΗ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΗΝ ΡΩΜΗ,ΕΝΑΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΘΕΟ. ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1 ΔΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΘΕΟΠΟΙΗΣΑΝ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ- ΤΟΝ ΜΕΣΣΙΑ- ΠΟΛΛΟΙ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΗΡΘΕ.. ΑΝΑΣΤΗΘΗΚΕ? ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΡΙΝΕΙ ΟΛΟΥΣ? Ή ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΚΡΙΤΕΣ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΜΑΣ, ΤΩΝ ΣΚΕΨΕΩΝ Ή ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΙΣΘΗΣΕΩΝ?.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΕΠΤΟ ΝΗΜΑ ΔΙΕΚΡΙΝΕ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΥΤΟΣ ΑΝΤΡΑΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΕΚΕΙΝΗΣ, ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΤΡΕΛΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ, ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟ ΞΕΧΩΡΙΣΗ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΕΧΤΕΙ, ΕΤΣΙ ΑΦΗΣΕ ΤΗΣ ΑΙΣΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΟΥΝ, ΑΠΟΤΡΑΒΗΧΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΛΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΕΝΑΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ- ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΖΗΤΑ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΤΩΡΑ, ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ, ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΝΟΙΩΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΠΟΥ ΕΝΟΙΩΣΕ ΑΥΤΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.
Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ, Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ,Ο ΓΝΩΣΤΗΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΧΟΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ... ΑΧ!!ΜΟΝΟ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ <<ΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩ>> ΝΑ ΣΕ ΑΓΓΙΞΩ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ.

Ο ΦΕΥΓΑΤΟΣ

Edited by - ΜΑΞΙΜΟΣ on 24/03/2003 11:31:05

beyondΜέλος
24/03/2003, 13:09:44
ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Η ΑΠΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ (ΚΑΤ'ΕΜΕ) ΤΟΥ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΕΚΕΙ Ο ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
(ΣΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ) ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΦΩΤΙΣΜΕΝΗ ΦΥΛΗ..ΤΥΧΗ ? ΠΑΡΑΜΥΘΙ ? ΣΥΝΟΜΩΣΙΑ ? ΤΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ?
ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΟΤΕ..ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ..ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΛΕΣ ΠΟΤΕ..

jmakΝέο Μέλος
01/04/2003, 15:30:02
quote:

>Σε μια συζητηση που ειχα, ακουσα καποιον να ειναι υποστηρικτης μιας
>θεωριας η οποια λεει πως ο Χριστος ειχε Ελληνικη καταγωγη.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΩΤΟ κεφάλαιο των Χριστιανικών Γραφών να έκανες τον κόπο να μελετήσεις φίλτατε δε θα ρωτούσες τέτοια:

"Βίβλος της γενεαλογίας του Ιησού Χριστού, υιού του Δαβίδ, υιού του Αβραάμ. Ο Αβραάμ γέννησε τον Ισαάκ, ο Ισαάκ τον Ιακώβ, ο Ιακώβ τον Ιούδα, ο Ιούδας τον Φαρές, ο Φαρές τον Εσρώμ, ο Εσρώμ τον Αράμ, ο Αράμ τον Αμιναδάβ, ο Αμιναδάβ τον Ναασών, ο Ναασών τον Σαλμών, ο Σαλμών τον Βοόζ, ο Βοόζ τον Ωβήδ, ο Ωβήδ τον Ιεσσαί ο Ιεσσαί τον Δαβίδ τον βασιλιά.

Ο Δαβίδ γέννησε τον Σολομώντα, ο Σολομών τον Ροβοάμ, ο Ροβοάμ τον Αβιά, ο Αβιά τον Ασά, ο Ασά τον Ιωσαφάτ, ο Ιωσαφάτ τον Ιωράμ, ο Ιωράμ τον Οζία, ο Οζίας τον Ιωάθαμ, ο Ιωάθαμ τον Άχαζ, ο Άχαζ τον Εζεκία, ο Εζεκίας τον Μανασσή, ο Μανασσής τον Αμών, ο Αμών τον Ιωσία, ο Ιωσίας τον Ιεχονία κατά την μετοικεσία στη Βαβυλώνα.

Μετά από τη μετοικεσία στη Βαβυλώνα ο Ιεχονίας γέννησε τον Σαλαθιήλ, ο Σαλαθιήλ τον Ζοροβάβελ, ο Ζοροβάβελ τον Αβιούδ, ο Αβιούδ τον Ελιακείμ, ο Ελιακείμ τον Αζώρ, ο Αζώρ τον Σαδώκ, ο Σαδώκ τον Αχείμ, ο Αχείμ τον Ελιούδ, ο Ελιούδ τον Ελεάζαρ, ο Ελεάζαρ τον Ματθάν, ο Ματθάν τον Ιακώβ, ο Ιακώβ τον Ιωσήφ τον άνδρα της Μαρίας από την οποία γεννήθηκε ο Ιησούς ο λεγόμενος Χριστός." (Ματθ. α' 1-16)

Ο Ραββί Γιεζούα, γεννήθηκε από Εβραίο πατέρα και Εβραία μητέρα στη Ναζαρέτ της Γαλιλαίας. Του έδωσαν τον Εβραϊκό όνομα Γιεζου-Γιαχ (=η σωτηρία που έρχεται από τον Γιαχ(βέ)) και διδασκε στα Αραμαϊκά. Φαντάζομαι ότι η δήθεν ελληνική καταγωγή του πρέπει να συμμετρηθεί στα "θαύματα" !

Πάντως όποιος έχει άγχος να είναι "ομοεθνής" του Ραββίνου Γιεζούα του χρισμένου, κακώς το έχει. Σύμφωνα με τις Εβραιοχριστιανικές Γραφές οι χριστιανοί είναι "γιοί του Αβραάμ" κι άρα ομοεθνείς Εβραίοι (δηλ. πιστοί του Γιαχβέ του Εβραίου) του Ραββί Γιεζούα.

Και μια λέξη σχετικά με την καταγωγή των Φιλισταίων-Παλαιστινίων... Πράγματι οι Εβραϊκές Γραφές τους αναφέρουν ως Κρητικούς. Αυτός είναι κι ένας από τους λόγους του μίσους των "ιερών" Εβραϊκών Γραφών προς την Ελλάδα και την Κρήτη.

Κλείνοντας, να θυμίσω - επειδή πολύ φιλολογία έχει αναπτυχθεί - ότι ο Ραββί Γιεζούα ποτέ δε συναντήθηκε με τους συγκεκριμένους Έλληνες προσκυνητές του Εβραϊκού Πεσάχ (Πάσχα). Η φράση "Ηρθε η ώρα να δοξαστεί ο υιός του Ανθρώπου" δεν αναφέρεται στους Έλληνες αλλά στον θάνατο και την - κατά την χριστιανική παράδοση - ανάσταση του Γιεζούα. Φαίνεται άλλωστε ξεκάθαρα εκεί: "Ήρθε η ώρα να δοξαστεί ο υιός του Ανθρώπου. Αληθώς αληθώς σας λέγω ότι αν ο κόκκος του σταριού δεν πέσει στη γη και δεν πεθάνει τότε μένει ένας μόνος κόκκος, αν όμως πεθάνει φέρνει πολύ καρπό." (Ιωάν. ιβ' 23-24) Προφανώς το εδάφιο δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με τους Έλληνες, απλώς συμπίπτει χρονικά. Όχι ότι αν είχε σχέση, θα άλλαζε τίποτα αλλά πάντως δεν έχει