- Ποιος ο χαρακτήρας του Χριστιανικού Θεού; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Γιατί?
Ποιός ο λόγος?
quote:
Είσαι το 0.05% στην Ελλάδα. Και εγώ το 98%. Και επειδή μιλούσες για Έλληνες με τον εαρινό αναφέρθηκα στα ποσοστά που αφορούν τους Έλληνες
Υπ'αυτήν την έννοια φίλε μου Γιώργο και γώ στο 98% βρίσκομαι , μιας και βαπτίσθηκα χριστιανός ορθόδοξος σε ηλικία κάποιων μηνών και δεν ρωτήθηκα αλλα και να με ρωτούσαν -υποθετικά- , σε κείνη την ηλικία θα έλεγα -όπως όλοι...- ότι πεί ο μπαμπάς και η μαμά...ελεύθερη βούληση το λένε αυτό εδώ στην Ελλάδα!
Μολονότι -εσύ δεν βρισκόσουν εδώ τότε..- το έχουμε ξανα-συζητήσει το θέμα και ειχα την αίσθηση ότι είχε κλείσει με τα ποσοστά...άπορώ γιατί το ξανα-συζητάμε το θέμα...υπάρχουν ακόμα απορίες???
soul
Βιομηχανικέ μου,πιστεύεις στην Αγία Γραφή,δλδ;
Όλα τα λεφτά!!!!!
Φίλε μου allzzaro, το 24, είχαμε χούντα,οπότε, περνούσαν πολλά...
Ο τότε αρχιεπίσκοπος, Χριστόδουλος Παπαδόπουλος,λοιπόν, απο το 23 "προνόησε" και πέρασε το να έχουμε δυο ημερολόγια, ένα πολιτικό, για να μην χάνουμε, λέει την επαφή με τον δυτικό κόσμο κι ένα θρησκευτικό,για να ειμαστε σωστοί στην πίστη μας..Μια πίστη, όμως, που έλεγε, μέσω οικουμενικών συνόδων, ότι το νέο ήταν αφορισμένο και με αναθέματα, πως να το ακολυοθύσαν;....
Ο ίδιος. λοιπόν, το 24, αλλάζει τι έλεγε και λέει"γιατί να έχουμε δυο, ένα, το νέο..."
Με δημοκρατικές διαδικασίες, κούρεμα παπάδες, κυνήγι, φυλάκιση, περάσανε το νέο...
Οι πουλημένοι που δεν ξέρουν τι σημαίνει ορθοδοξία, μπορει να παρδαλεύουν την πίστη τους,οπως θέλουν,αλλα,ο Θεός, έχει ένα ημερολόγιο, δεν άλλαξε..Είναι με το παλιό....
Θέλω να πώ θα είμαστε λιγότερο Χριστιανοί με αυτό ή το νέο ημερολόγιο διαστρεβλώνει κάτι?
Ποιός ο λόγος να αντικατασταθεί το Ιουλιανό απο το Γρηγοριανό τι διαφορά έχουν?
Θυμήσου την επίσκεψη Πάπα στην Ελλάδα, όταν ήταν αφορισμένος απο τόσες συνόδους και θα καταλάβεις,οτι το ημερολόγιο,δεν ήταν αθώο...Πέραν αυοτύ, το Ιουλιανό,είναι καλό,καθώ,ς πέφτει μέσα στις ημερομηνίες για το Πάσχα, που λέει το Ιερό Πηδάλιο,απο 21 Μαρτίου, μέχρι 22 Απριλίου,γι αυτο και ο Άγιος Γεώργιος, έχει αναστάσιμα τροπάρια, ως εορτάζων, στις 23 Απριλίου.Με το νέο, γιορτάστηκε και 8 Μαίου..Τι σημασια έχει; Η παράδοση, έχει ρόλο στο δόγμα της ορθοδοξίας,αποτελεί ίσο νόμο των ιερών κανόνων.Κι αποτελεί παραβίαση,κολάσιμη πράξη......
Ή είμαστε, ή δεν είμαστε, όχι πως το βλέπουμε εμείς...
Α,ξέρεις πότε ακριβώς γεννήθηκε ο Χριστός; Νεότερες έρευνες λένε το 5 πΧ.
quote:
Α,ξέρεις πότε ακριβώς γεννήθηκε ο Χριστός; Νεότερες έρευνες λένε το 5 πΧ.
Στο "κατά Ματθαίον γεννήθηκε" το 6 παχχ με δικό του γενεαλογικό δένδρο, ενώ στο "κατά Λουκάν" το 7 μαχχ με… διαφορετικό γενεαλογικό δένδρο… και είναι απολύτως φυσικό αυτό, για κάποιο φανταστικό χαρακτήρα.
Εσύ, ας πούμε, ξέρεις πότε γεννήθηκε ο… Ταρζάν;;;
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
http://www.mindfloga.blogspot.com/
Edited by - γιαπετ on 07/05/2010 00:00:48
Ο Ιούλιος Καίσαρας ανάθεσε στο Σωσιγένη και καθιέρωσε το ημερολόγιο αυτό...
Δεν έχουμε πει 100 φορές ότι η ΑΓ δεν είναι ιστορικό βιβλίο; Εγώ δεν αναφέρομαι σε αυτό... Εγώ λέω για το γνωστό λάθος του Διονυσίου του Μικρού όπως επίσης και το γεγονός ότι ο Ηρώδης(που κυνηγούσε το Χριστό) πέθανε το 4 πΧ.
Α και στην ερώτηση του Τρέχα αν πιστεύω στην Αγία Γραφή...πρέπει να είσαι ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟΣ βλάκας για να μην έχεις καταλάβει ότι τα μισά που πιστεύεις (ειδικά για την εξέλιξη) είναι προϊόν παρερμηνείας των χριστεμπόρων που πιστεύεις και δε γράφονται ΠΟΥΘΕΝΑ, ΠΟΥΘΕΝΑ, ΠΟΥΘΕΝΑ στην αγία γραφή...
Ο Σωσιγένης, σαν αστρονόμος και μαθηματικός "ρύθμισε" το ημερολόγιο, κατ' εντολήν του Ιούλιου καίσαρα.
Δε διαφωνώ σ' αυτό, απλά έκανα μια διόρθωση σ' αυτό που είπες λίγο πριν:
quote:
Το ημερολόγιο που έφτιαξε ο Ιούλιος Καίσαρας
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
Δεν έχουμε πει 100 φορές ότι η ΑΓ δεν είναι ιστορικό βιβλίο; Εγώ δεν αναφέρομαι σε αυτό...
Είναι όμως η μοναδική "πηγή" για τη γέννηση του χριστού.
Εσύ γνωρίζεις κάποιον ιστορικό της εποχής, που να αναφέρει τη γέννηση του χριστού;;;
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
είμαι ο αρχηγός μιας μικρής ερευνητικής ομάδας με έδρα την Αθήνα, και τον τελευταιό καιρό συμβαίνουν κάποια γεγονότα τα οποία μας ανησυχούν κάπως: μια σειρά οιωνών αν θέλετε, που υποδεικνύουν οτι κάτι πάει λάθος. Τα μέλη της ομάδας μου χαρακτηρίζουν την αίσθηση αυτή σαν "το σύμπαν να χάνει κάποια δευτερόλεπτα", και την συγκρίνουν με τα θεατρικά έργα του Μπέκετ("Περιμένοντας τον Γκοντό"). Έχουμε κάνει μια αρκετά σημαντική πρόοδο, και αν έχει υποπέσει οτιδήποτε σχετικό στην αντίληψη ή την διαίσθηση σας θα θέλαμε να το μοιραστείτε μαζί σας. Η διεύθυνση του ηλεκτρονικού μας ταχυδρομείου είναι jonathanmchawk@yahoo.com. Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.
Με ειλικρινή εκτίμηση,
J.McHawk
Βρίσκω ενδιαφέρον το θέμα αλλά δεν ξέρω αν κατάλαβα επαρκώς την αίσθηση που προσπαθείς να μεταδώσεις.
Ευχαριστώ.
No Method, No Guru, No Teacher