ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΘΕΩΣΗ ΣΤΟΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΣΛΑΜ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΘΕΩΣΗ ΣΤΟΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΣΛΑΜ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

trexagireve19 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
04/11/2008, 18:06:26
Αγαπητέ KERRY KING, όλη η θρησκεία του χριστιανισμού,
αλλά και άλων λαών και θρησκειών,είναι πεποισμένοι για την
ύπαρξη του Άδη, αν εσύ το λές Κούφια Γη, συ λέω ότι κάνεις
λάθος...Όπως επίσης, όλες οι δαιμονικές και γενικά κακές
οντότητες, αναφέρεται ναέχουν, κατά βάση, έδρα κάτω απο το έδαφος....
Αυτά είναι γενικές παραδοχές, γι αυτά θέλεις να συζητήσουμε;
Για το θέμα επίσης της καθόδου στον Άδη τουΧρστού, έγιναν τόσες πολλές
αναφορές που αποτελούν ένα ποα τα κύρια δόγματα του χριστιανισμού...
Δε συμβουλεύω να το μελετήσεις, ίσως έτσι σταματήσεις να τα μπερδεύεις
με ειδωλολατρεία....Γι αυτό κι ο Πέτρος αυτά έλεγε..
Αν απο "που το λέει;" πάμε στο "ποιός λέει ότι είναι έγκυρα" τα βιβλία που
πιστεύουν ώς θεόσταλτα πάνω απο ενάμισυ δις, έστω και αιρετικοί, χριστιανοί
κι εσύ είσαι ο έξυπνος, φίλε μου, μάλλον καλα θα κάνεις να σκεφτείς άν θέλεις
να συζητήσεις, ή απλά να τη "βγεις" σε κάποιον ή κάποιους...
Αυτό πάντως το κάνουν στις παιδικές χαρές, όπου βρίσκονται κι άλλα παιδιά...
04/11/2008, 18:27:44
trexagireve το μόνο που ζήτησα είναι που (?) αναφέρεται στα ευαγγέλια η κάθοδος του Χριστού στον Άδη και η διδασκαλία του στους νεκρούς. Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του με τις απαντήσεις που δώθηκαν, οπότε άσε τα περί παιδικής χαράς....

Ας κλείσει η παρένθεση εδώ, δεν είναι σχετική επί του θέματος η κουβέντα....

samuel1974Μέλος
04/11/2008, 18:33:01
@ γιάπετ

quote:
Η π. διαθήκη είναι θρίλερ τρόμου, με αρκετή δόση διαστροφής και η καινή ύμνος στην αντίφαση.

Όσοι θεωρούν ότι αναφέρονται σε πραγματικά γεγονότα ή δεν τις έχουν διαβάσει ή δεν τις έχουν καταλάβει ή έχουν σοβαρό πρόβλημα αντίληψης...

Οι αναγνώστες της Βίβλου είναι πράγματι πολλοί, αλλά οι μελετητές της πολύ λίγοι...

Ακόμα περισσότεροι είναι κάποιοι που δεν την έχουνε ανοίξει καθόλου και διαβάζουνε μόνο τα επιλεκτικά απομονωμένα εδάφια που παραθέτει ο κάθε της δυσφημιστής, για να πουλήσει περισσότερα έντυπα.

“Why do my eyes hurt?”

“You’ve never used them before.”

samuel1974Μέλος
04/11/2008, 18:56:11
@ KERRY KING

quote:
trexagireve το μόνο που ζήτησα είναι που (?) αναφέρεται στα ευαγγέλια η κάθοδος του Χριστού στον Άδη και η διδασκαλία του στους νεκρούς. Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του με τις απαντήσεις που δώθηκαν, οπότε άσε τα περί παιδικής χαράς....
Ας κλείσει η παρένθεση εδώ, δεν είναι σχετική επί του θέματος η κουβέντα....

Τα Ευαγγέλια δεν αναφέρουνε ότι ο Χριστός θα κατέβει στον Άδη, αλλά το αναφέρει ο Δαβίδ στους Ψαλμούς.

Ψάλμ. 16:10
"ὅτι οὐκ ἐγκαταλείψεις τὴν ψυχήν μου εἰς ᾅδην, οὐδὲ δώσεις τὸν ὅσιόν σου ἰδεῖν διαφθοράν."

Ο Απόστολος Πέτρος:
"Χριστός άπαξ περί αμαρτιών έπαθε, δίκαιος υπέρ αδίκων, ίνα ημάς προσάγη τω Θεώ, θανατωθείς μεν σαρκί, ζωοποιηθείς δε πνεύματι εν ω και τοις εν φυλακή πνεύμασι πορευθείς εκήρυξεν" (1 Πέτρ.3:18-19).

Και εάν δεν σου αρκουνε αυτά, υπάρχει και αναφορά για κάθοδο στον άδη και στο απόκρυφο Ευαγγέλιον του Νικοδήμου.

Τι ακριβώς θέλεις;; Να το αναφέρουνε τα Ευαγγέλια ή να το έχει αναφέρει ο ίδιος ο Χριστός;;

Ο Ιωάννης στο τέλος του Ευαγγελίου λέει:
25 ἔστι δὲ καὶ ἄλλα πολλὰ ὅσα ἐποίησεν ὁ Ἰησοῦς, ἅτινα ἐὰν γράφηται καθ' ἕν, οὐδὲ αὐτὸν οἶμαι τὸν κόσμον χωρῆσαι τὰ γραφόμενα βιβλία. Ἀμήν.

Αυτό σημαίνει ότι τα Ευαγγέλια δεν εμπεριέχουνε ΟΛΑ όσα είπε ο Χριστός όταν περπατούσε στη γη, πόσο μάλλον τις διδαχές που έστειλε στους ανθρώπους μετά μέσω του Αγίου Πνεύματος...

“Why do my eyes hurt?”

05/11/2008, 10:41:03
Αγαπητέ trexagireve, στην προηγούμενη σελίδα σε ρώτησα σχετικά με την Δευτέρα Παρουσία και το θέμα για το αν έχουν μπει ψυχές στον Παράδεισο ή όχι διότι ήταν πάντα ένα θέμα "θολό" για μένα.

Ως μαθητής Λυκείου είχα θέσει το ερώτημα αυτό στον θεολόγο κι έλαβα την απάντηση ότι μέχρι την Δευτέρα Παρουσία μόνο η ψυχή του ληστή είναι εκεί.
Η Δευτέρα Παρουσία λοιπόν θα γίνει με σκοπό να κριθεί που θα πάει η κάθε ψυχή.
Αυτήν την απάντηση είχα λάβει και πριν αρκετά χρόνια από ιερέα.

Άλλες φορές έχω λάβει την απάντηση ότι οι ψυχές έχουν ήδη "χωριστεί" κι άλλες πηγαίνουν στον Παράδεισο κι άλλες στην Κόλαση.

Για αυτό το λόγο λοιπόν αναρωτιόμουν πάντα σχετικά με το ποιός είναι ο λόγος που έχουν γίνει διάφορες αγιοποιήσεις, που ακούμε ότι οι ψυχές κατοικούν ήδη στον Παράδεισο ή στην Κόλαση αφού αναφέρεται ότι οι πύλες της Κολάσεως και του Παραδείσου δεν έχουν ανοίξει ακόμα.
Εάν πάλι είναι ανοιχτές ήδη, δε μπορούσα να κατανοήσω το λόγο που θα γίνει η Δευτέρα Παρουσία.

quote:
Πάντως μαρτυρίες για παραδεισο και κόλαση υπαρχουν, αλλά θα μπλέξουμε
μετά για το τι αναγνωριζεις και όχι, οπότε, ας το δούμε κάθαρά από
ιδεολογικής πλευράς...

Δεν ξέρω αν θα μπλέξουμε, αυτό που ξέρω είναι ότι σέβομαι τις πεποιθήσεις που έχεις και δεν πρόκειται να μπω στην διαδικασία να προσπαθήσω να στις καταρρίψω.
Οπότε περιμένω από σένα κάτι αντίστοιχο...

In anticipation of my resurrection...

samuel1974Μέλος
05/11/2008, 15:39:07
@ Dying Incubus

quote:
Για αυτό το λόγο λοιπόν αναρωτιόμουν πάντα σχετικά με το ποιός είναι ο λόγος που έχουν γίνει διάφορες αγιοποιήσεις, που ακούμε ότι οι ψυχές κατοικούν ήδη στον Παράδεισο ή στην Κόλαση αφού αναφέρεται ότι οι πύλες της Κολάσεως και του Παραδείσου δεν έχουν ανοίξει ακόμα.
Εάν πάλι είναι ανοιχτές ήδη, δε μπορούσα να κατανοήσω το λόγο που θα γίνει η Δευτέρα Παρουσία.

H πρόγευση της κόλασης και του παραδείσου αρχίζει απο αυτήν εδώ τη ζωή, απλά μετά θάνατον γίνεται κατά πολύ πιο έντονη και μετά την Δευτέρα Παρουσία θα γίνει κανονικότατη γεύση.

“Why do my eyes hurt?”

05/11/2008, 19:01:12
quote:
samuel1974 :
Τα γραφόμενα της Βίβλου είναι σοβαρή απάντηση, για όσους δέχονται ότι είναι αληθινά, τα όσα αναφέρονται εκει μέσα. Για όσους αμφιβάλλουνε για την εγκυρότητα της, ας αρχίσουνε να αμφιβάλλουνε και για όσα γράφονται σε οποιοδήποτε βιβλίο που έχει γραφτεί απο την ημέρα που άρχισαν άνθρωποι να γράφουνε, γιατί για τη Βίβλο υπάρχουνε 47 διαφορετικοί κώδικες, που περιέργως όλοι γράφουνε τα ίδια.

Έλα ντε?........αέρας θα ναι λέει ο Γιάννης..........και περπατεί.....

quote:
Dying_Incubus:

H δική μου η γνώμη που πηγάζει από τη μελέτη των Γραφών, είναι ότι ο παράδεισος είναι ανοιχτός για τους καλούς και κλειστός για τους κακούς.......η Δευτέρα παρουσία θα συμβεί με το τέλος αυτού του κόσμου με το τέλος της γης......είτε αυτό συμβεί εξαιτίας του ανθρώπινου παράγοντα είτε λόγο φυσικού αιτίου.
Τότε ακριβώς θα έρθει και η οριστική λύτρωση του ανθρώπινου γένους....η εξέτηση αν θέλεις της ποινής του...........

Η σοφία είναι ένα μόνο πράγμα: να γνωρίζει κανείς την αρχή που κυβερνά τα πάντα με τη βοήθεια των πάντων.
(Ηράκλειτος).

05/11/2008, 19:42:34
Ούτε εγώ φίλε D Incubus, επιχείρησα να σου
καταρρίψω τις θέσεις σου, απλά τις θεωρώ πιο λίγες
σε στόχους,απο τις πραγματικές δυνατότητες του ανθρώπου που είναι
να γίνει ένα θεικό όν, που είναι και εν κατακλείδι θεός...
Αυτό που λέω για παράδεισο - κόλαση, είναι αυτά που ξέρουμε
απο άτομα που πήγαν και γύρισαν, ή άτομα που άκουσαν απο δικά
τους άτομα γι αυτά..Μαρτυρίες που δεν αμφισβητήθηκαν κι απο
αντικειμενικούς, ή αν θες, εξωχριστιανικούς κύκλους των εποχών
και πόσο περισσότερο απο παραδείγματα των τελευταίων 70 χρόνων..
Πιστεύω, εκ του αριθμού των, ότι πρόκειται για μια κατάσταση που
υπάρχει, αλλά δεν ξέρω τον χρόνο του, καθώς η χρονική ασυνέπεια που
βλέπουμε σε κάποια σημεία της ιστορίας και θρησκείας, αφήνουν ενδεχόμενα
για κατάσταση πνευματική, όπου μπορεί να λειτουργεί με την προοπτική της
η κατάσταση που βρίσκεται όταν δεν είναι σωματούμενος ο άνθρωπος...
Γενικά είναι λίγο βαθύ πιστεύω.....
06/11/2008, 09:03:02
quote:
Τότε ακριβώς θα έρθει και η οριστική λύτρωση του ανθρώπινου γένους....η εξέτηση αν θέλεις της ποινής του...........

Αγαπητέ europaios2, αυτή η εξέτιση όμως της "ποινής" δεν γίνεται ήδη ο Παράδεισος κι η Κόλαση έχουν ήδη ανοίξει τις πύλες τους;

Αγαπητέ trexagireve, δεν ξέρω αν από τα δικά μου μηνύματα διαφαίνεται να έχω πιο λίγους στόχους από εσένα.
Δεν τους έχω καταμετρήσει άλλωστε.

Σχετικά με τις μαρτυρίες που αναφέρεις, μήπως εννοείς τις επιθανάτιες εμπειρίες;

06/11/2008, 09:37:07
Αγαπητέ μου D Incubus, η έννοια "πιο λίγους
στόχους," πήγαινε στο πιο ουράνιους θεωρώ τους δικούς
μου και πιο γήινους και υλιστκούς τους δικούς σου,
απο αυθαίρετη εκτίμηση μου...
07/11/2008, 00:07:32
quote:
Dying_Incubus:
Αγαπητέ europaios2, αυτή η εξέτιση όμως της "ποινής" δεν γίνεται ήδη ο Παράδεισος κι η Κόλαση έχουν ήδη ανοίξει τις πύλες τους;

Γιατί πότε είχαν κλείσει?

Η σοφία είναι ένα μόνο πράγμα: να γνωρίζει κανείς την αρχή που κυβερνά τα πάντα με τη βοήθεια των πάντων.
(Ηράκλειτος).

07/11/2008, 00:41:10
quote:
samuel1974
Τα Ευαγγέλια δεν αναφέρουνε ότι ο Χριστός θα κατέβει στον Άδη, αλλά το αναφέρει ο Δαβίδ στους Ψαλμούς.
Ψάλμ. 16:10
"ὅτι οὐκ
ἐγκαταλείψεις τὴν ψυχήν μου εἰς ᾅδην, οὐδὲ δώσεις τὸν ὅσιόν σου ἰδεῖν διαφθοράν.

Μήπως φίλε samuel1974 έγραψες λάθος αριθμό ψαλμού ; Γιατί στο «ΨΑΛΤΗΡΙΟΝ» που έχω στη βιβλιοθήκη μου , στον Ψαλμό 16 ο στίχος 10 σελ. 65 γράφει :

"το στέαρ αυτών συνέκλεισαν , το στόμα αυτών ελάλησεν υπερηφάνειαν ."

*

samuel1974Μέλος
07/11/2008, 02:56:52
@ Sesostris

quote:
Μήπως φίλε samuel1974 έγραψες λάθος αριθμό ψαλμού ; Γιατί στο «ΨΑΛΤΗΡΙΟΝ» που έχω στη βιβλιοθήκη μου , στον Ψαλμό 16 ο στίχος 10 σελ. 65 γράφει :
"το στέαρ αυτών συνέκλεισαν , το στόμα αυτών ελάλησεν υπερηφάνειαν ."

Και ναι και όχι. Το έγραψα με το μασοριτικό σύστημα αρίθμησης των Ψαλμών. Κοίτα στον 15ο.

“Why do my eyes hurt?”

07/11/2008, 09:51:37
quote:
Αγαπητέ μου D Incubus, η έννοια "πιο λίγους
στόχους," πήγαινε στο πιο ουράνιους θεωρώ τους δικούς
μου και πιο γήινους και υλιστκούς τους δικούς σου,
απο αυθαίρετη εκτίμηση μου...

Αγαπητέ trexagireve, χαίρομαι που η αυτογνωσία σου σου υπέδειξε τον καλύτερο χαρακτηρισμό για την εκτίμηση σου.
Διότι διαφορετικά, θα έπρεπε να μου απαριθμήσεις τους στόχους μου επειδή θα τους γνώριζες καλύτερα - μεταξύ πολλών άλλων φυσικά - από εμένα...

quote:
Γιατί πότε είχαν κλείσει?

Όπως είχα γράψει και σε προηγούμενο μήνυμα μου, δεν είχαν ανοίξει ώστε να μπορούν να κλείσουν.

12/11/2008, 22:11:28
Φίλε μου D Incubus, δεν μου αρέσει να σε στεναχωρώ
και γι αυτο σκέφτομαι καιμεταφέρω αυτά που σκέφτομαι
αρκούντως προσεχτικα...
Όσο για τους στόχους σου, εννοούσα τους δικούς σου πιο γήινους,
περί εξουσίας, ας πούμε,και επικράτησης,όταν
μέσα σου έχεις περισσότερους, όπως όλοι...
13/11/2008, 08:21:28
Πίστεψε με, αγαπητέ, δε με στενοχωρούν τα γραφόμενα σου διότι μπορώ να αναγνωρίζω κάποια πράγματα όταν διαβάζω κάποια συμπεράσματα σου ή κάποιες αποφάνσεις σου.
Οπότε και δεν έχεις λόγο να ανησυχείς για αυτό.

quote:
Όσο για τους στόχους σου, εννοούσα τους δικούς σου πιο γήινους,
περί εξουσίας, ας πούμε,και επικράτησης,όταν
μέσα σου έχεις περισσότερους, όπως όλοι...

Πως ακριβώς γνωρίζεις τι στόχους έχω - είτε εγώ είτε ο οποιοσδήποτε άλλος συνομιλητής σου - την στιγμή που δεν τους έχω μοιραστεί μαζί σου αλλά και δεν γνωριζόμαστε προσωπικά;

Αγαπητέ, σου έχω ξαναγράψει πάρα πολλές φορές να αποφεύγεις να ταμπελοποιείς, να εξάγεις αυθαίρετα συμπεράσματα και να αποδίδεις ιδιότητες, σκοπούς, στόχους, επιδιώξεις, επιθυμίες κλπ σε ανθρώπους που δεν γνωρίζεις.

Ειλικρινά, δεν στο λέω για κανένα άλλο λόγο αλλά επειδή είναι αρκετά κουραστικό και χρονοβόρο για κάποιον να υποβάλλεται στην διαδικασία να αποδεικνύει ότι δεν είναι ελέφαντας αλλά κι επειδή αυτή η τάση που επιδεικνύεις ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες να υπάρξει η διάθεση σ' αυτόν τον άνθρωπο να θελήσει να κάνετε ένα διάλογο για αρκετά θέματα...

Αν και σου έχω επισημάνει πολλές φορές αυτήν την αρνητική τάση που επιδεικνύεις, ελπίζω κάποια στιγμή να την καταλάβεις ώστε να την ελέγξεις.

13/11/2008, 08:39:09
Αγαπητέ μου φίλε D Incubus, ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για
σημειολογία, απλή ψυχολογία και επικοινωνιακή τακτική..
Φίλε μοθ απο τον τρόπο που εκφράζεται κανείς, βγάινουν κάποια
συμπεράσματα περί του πως βλέπεις τα πράγματα... Όχι μονό για
λιγους... για όλους....Όλοι βλέπουμε τον άλλο, όχι μόνο κάποιοι...
Και μεις οι απλοί ΄άνθρωποι, δίχως σούπερμαν και σπάιντερμαν,
πιστεύουμε
ότι αναπνέουμε τονίδιο αέρα κι ότι είμαστε ολοι κοντά, νοητικά...
Μπορεί μερικοί να νομίζουν το αντίθετο, αλλά όλοι είμαστε ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΑ
ΚΟΝΤΑ...Διανοητικά μιλώντας... Όσο κι αν ερίζουν κάποιοι περί του
αντιθέτου...
Απο τον τρόπο και τα ενδιαφέροντα του καθενόε, βγάζεις συμπεράσατα,
λάθος σωστά, έτσι προχώρησε και προχωράο άνθρωπος.. Με την έρευνα κι όχι
με το δόγμα...Σωστά, φίλε μου Γιώργο;
Σήμερα δηλώνουν όλοι διάφορα, δεν χρειάζεται φαντασία για να δεις πως τη βλέπει
κάποιος... Συνήθως αυτοπροσδιορίζεται...
14/11/2008, 09:14:50
quote:
Αν και σου έχω επισημάνει πολλές φορές αυτήν την αρνητική τάση που επιδεικνύεις, ελπίζω κάποια στιγμή να την καταλάβεις ώστε να την ελέγξεις.

Μάλλον δεν υπάρχει ελπίδα...

14/11/2008, 09:50:08
Έτσι νομίζω κι εγω για την ελπίδα διαλόγου
κι όχι δογματων διαλόγου, φίλε D Incubus....