ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΜΑ(Ν)ΤΡΙΞ: ΠΟΡΝΟΙ ΜΕ ΒΟΥΛΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ! - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΜΑ(Ν)ΤΡΙΞ: ΠΟΡΝΟΙ ΜΕ ΒΟΥΛΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ! - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

nst30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
23/03/2008, 23:45:26
Φίλε Κοστάκις, λές να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας,
αλλά ξεχνάς ότι πρέπει να έχουμε χρόνο κι αντικείμενο γι’ αυτόν τον καλύτερο εαυτό μας, όταν ζούμε μια εποχή που γίνεται εμπορική συμφωνία ο γάμος και η ένωση δυο ανθρώπων…
Δεν λέω πουθενά να περιμένουμε τίποτα από την ανώτερη δύναμη.
Λέω ότι Αυτός επειδή γνωρίζει την ροπή μας προς τα λάθη έθεντο όρια, μπας και κρατηθούμε μέσα σ’αυτά…

Συμφωνώ για τις αρετές, αλλά δεν σε καταλαβαίνω για το θέμα της ηγεσίας στο γάμο.... Δηλαδή πιστεύεις ότι υπάρχει αντικειμενική γνώμη που καλύπτει και τους δυο; Ας μην παριστάνουμε τους προοδευτικούς, σημαίνει ότι υπάρχει στην εκκλησά και στο μυστήριο του γάμου η φράση η δε γυνή να φοβείται τον άνδρα, όπως και προσκοληθήσεται και ακολουθεί αυτόν, αλλά και άλλα που δείχνουν ότι η θέση της μέσα στον γάμο είναι υποτακτική του ανδρός…
Δεν θα αναφερθώ στην μεγάλη αρετή της υποταγής, αλλα στο ότι η θρησκεία έχει γίνει δεν γίνεται ούτε αλλάζει, όποιος θέλει την ακολουθεί, όποιος δεν θέλει ακολουθεί άλλη,αλλά η επιλογή μας είναι κι αυτή που μας οδηγεί και στις επόμενες ενέργειες μας…
Δεν μπορώ να δω τον άνθρωπο να αντιδρά σαν φυλακισμένο ζώο που αντιδρά, προτιμώ να τον βλέπω σαν νοήμον όν που κοιτάζει ότι μπορεί να σταθεί σε κάποιο ύψος κι αντάξιος των περιστάσεων…Βαρέθηκα αυτόν τον συσχετισμό με το ζώο και ότι είμαστε ζώα είτε εκ Δαρβίνου προερχόμενη η συνέπεια είτε εξ υλισμού …
Κάποια στιγμή πρέπει να είμαστε και υπεύθυνοι…
Αποφάσισε,. Νομοθετεί ο γάμος κι η θρησκεία ή όχι; Το ποινικό αδίκημα έγινε για να προστατεύσει τον αδικημένο και συνήθως αδύναμο, αλλά στην εποχή μας όντως η ασυδοσία έχει πάρει την έννοια της ελευθερίας…
Κανονιστική πολιτική ακολουθείται εδώ και αιώνες,αν ο άνθρωπος έχει εξελιχτεί και βελτιωθεί, τότε να αλλάξουν τα του νόμου, αλλά με την σημερινή διαφθορά και να θέλει κανείς να αγιάσει δεν τον αφήνουν, οπότε τι κάνουν;
Δημιουργούν περισσότερα παραθυράκια για την μεγαλύτερη διαστροφή και απαξίωση του ανθρώπου. Λέω διαστροφή, γιατί το να μην είναι κανεις πιστός, πρέπει να υποστηρίζεται κι από την πολιτεία. Όταν όμως σήμερα θεσμοθετούνται η ελευθερία στην διαστροφή και τα πορνοθεάματα, ο επιρρεπής ακόμη άνθρωπος, εύκολα την κάνει την κουτσικέλα…
Ο γάμος είναι μυστήριο ότι και να κάνουν κάποιοι για να το «απομυστηροποιήσουν»…
Όταν το πετυχαινουν είναι άλλο πράγμα…
Φίλη nst, χαίρομαι που συμφωνείς επί της ουσίας, αν και βλέπω ότι αυτή η προπαγάνδα της χειραφετημένης γυναίκας έχει κάνει την ζημιά της…

24/03/2008, 01:52:38
Απάνθισμα Νομικής

Δεν μπόρεσα να αντισταθώ στον πειρασμό ...

quote:
trexagireve
Νομοθετεί ο γάμος κι η θρησκεία ή όχι;

Ο γάμος δε νομοθετεί. Ούτε η θρησκεία. Η πολιτεία νομοθετεί.

quote:
trexagireve
Το ποινικό αδίκημα έγινε για να προστατεύσει τον αδικημένο

Το ποινικό αδίκημα έγινε για να προστατεύσει τον αδικημένο; Κοίτα τώρα που πολλοί (τι πολλοί... όλοι, εκτός από σένα) νομίζουν πως ο νόμος έγινε για να προστατεύσει τον αδικούμενο από το ποινικό αδίκημα που υφίσταται. Θα τους ειδοποιήσω πως έχουν λάθος...

quote:
trexagireve
Όταν όμως σήμερα θεσμοθετούνται η ελευθερία στην διαστροφή και τα πορνοθεάματα,

Είναι θεσμός το πορνοθέαμα; Πότε θεσμοθετήθηκε;

Μετά σου λέει η amalia "το αποπαίρνεις το παιδί"... Εμ... έλα εσύ και κάνε διαφορετικά...

macedon

kostakisΜέλος
24/03/2008, 08:21:53
Καλημέρα σε όλους

Φίλε trexagireve, σεβόμενος τη διαφορετικότητα των απόψεών μας, θα περιοριστώ σε επισημάνσεις μόνο :

quote:
αλλά ξεχνάς ότι πρέπει να έχουμε χρόνο κι αντικείμενο γι’ αυτόν τον καλύτερο εαυτό μας, όταν ζούμε μια εποχή που γίνεται εμπορική συμφωνία ο γάμος και η ένωση δυο ανθρώπων…

Συμφωνώ ότι στις σύγχρονες κοινωνίες (=μεγαλουπόλεις) ο χρόνος είναι λίγος. Η ποιότητα όμως του ανθρώπου δεν είναι συνάρτηση του χρόνου που διαθέτει. "Ουκ εν τωβ πολλώ το ευ", άλλωστε. Το πιο απλό παράδειγμα σχετικά με το αντικείμενο "φτιάξε τον κόσμο κι εσύ, μπορείς" είναι το να μη συνεισφέρεις στη περαιτέρω καταστροφή του, είτε περιβαλλοντικά, είτε ηθικά, είτε από κοινωνικής απόψεως. Σε διαβεβαιώ ότι όλοι μπορούν να το κάνουν... αν φυσικά θέλουν!

quote:
Ας μην παριστάνουμε τους προοδευτικούς

Επαναλαμβάνω και θα σε παρακαλούσα να μη συνεχίσεις : ποτέ δεν είχα την ανάγκη να παριστάνω κάτι. Έχω ήδη πολλά στοιχεία που "είμαι", θα με φόρτωνε πολύ να επιδιώκω και το "φαίνεσθαι".

quote:
σημαίνει ότι υπάρχει στην εκκλησά και στο μυστήριο του γάμου η φράση η δε γυνή να φοβείται τον άνδρα, όπως και προσκοληθήσεται και ακολουθεί αυτόν, αλλά και άλλα που δείχνουν ότι η θέση της μέσα στον γάμο είναι υποτακτική του ανδρός…

Επειδή σέβομαι την άποψή μου ότι η Εκκλησία δικαιούται να καθορίζει τα του οίκου της και ότι πας πιστός οφείλει να εντάσσεται στο πλαίσιο της ζωής της Εκκλησίας, δε θα σχολιάσω το ανωτέρω. Επέτρεψέ μου πάντως, ευρισκόμενος εκτός Εκκλησίας να το έχω κατηγορηματικά απορρίψει στη ζωή μου, χωρίς αυτό να με χαρακτηρίζει ούτε "δήθεν προοδευτικό", ούτε "πόρνο".

quote:
Δεν θα αναφερθώ στην μεγάλη αρετή της υποταγής

Αν εννοείς την έννοια της υποταγής στο πλαίσιο της Εκκλησίας, η ανωτέρω απάντησή μου (copy paste) καλύπτει. Αν εννοείς όμως γενικά την έννοια της υποταγής, πρόσεχε φίλε μου μη μπλέκεις σε θέσεις και πεδία επικίνδυνα. Η ανθρωπότητα διήνυσε αιώνες και αιώνες και ακόμα δεν κατάφερε να εξασφαλίσει το απόλυτο αγαθό του "ελευθέρως ζειν και βούλεσθαι" και θα επαναφέρουμε ολοκληρωτικές απόψεις στο προσκήνιο; Προσοχή...

quote:
Δεν μπορώ να δω τον άνθρωπο να αντιδρά σαν φυλακισμένο ζώο που αντιδρά, προτιμώ να τον βλέπω σαν νοήμον όν που κοιτάζει ότι μπορεί να σταθεί σε κάποιο ύψος κι αντάξιος των περιστάσεων…Βαρέθηκα αυτόν τον συσχετισμό με το ζώο και ότι είμαστε ζώα είτε εκ Δαρβίνου προερχόμενη η συνέπεια είτε εξ υλισμού …
Κάποια στιγμή πρέπει να είμαστε και υπεύθυνοι…

Δε χρησιμοποίησα τον όρο "ζώο" πουθενά, άρα το αγνοώ. Εντούτοις, η ανθρώπινη υπόσταση ενσωματώνει τόσο το πνεύμα, όσο και το συναίσθημα και πολλές φορές είναι αδύνατη η επιβολή του ενός στο άλλο. Και προτού μου αντικρούσεις με επιχείρημα περί εγκράτειας, θα σου πω ότι ακόμα και η πίστη προέρχεται από το συναίσθημα, άρα μην καταπιέζουμε αυτή την πλευρά του εαυτού μας, τουλάχιστον όχι όσο βρίσκεται σε συμφωνία με μη παραβατικές δράσεις και συμπεριφορές.
Περί υπευθυνότητας λόγος ουδείς. Άλλωστε και το βασικό θέμα του forum, έλλειψη υπευθυνότητας εκ μέρους κάποιων δείχνει (και μάλιστα σύμφωνα με τις χθεσινές ειδήσεις, επαναλαμβανόμενη), αλλά εκεί δεν είδα την ίδια ευαισθησία.

quote:
Αποφάσισε,. Νομοθετεί ο γάμος κι η θρησκεία ή όχι;

Αχ αχ... μην προσπαθείς να με μπερδέψεις, έχω αρκετά καλή επικοινωνία των παρελθοντικών με τις παρούσες θέσεις μου, ειδικά όταν ο χρόνος που μεσολαβεί είναι περιορισμένος. Έχω γράψει λοιπόν...

Α

quote:
γιατί Νομοθέτης του Ελληνικού Κράτους δεν ορίζεται η Εκκλησία

Β

quote:
Ο γάμος είναι υποκείμενο νόμου...νομοθέτης δεν μπορεί να γίνει

Μπορεί να μην κατανόησες το πως εννοώ το "υποκείμενο νόμου" (λάθος μου). Εννοώ ότι ο γάμος είναι ενταγμένος στη νομολογία του κράτους, όσον αφορά στη διγαμία, αλλά δεν είναι Νομοθέτης, ούτε ως θεσμός, ούτε ο εκφραστής οργανισμός, δηλαδή η Εκκλησία. Για να μην ξαναμπερδέψω, μπορεί η Πολιτεία να έχει εντάξει τη διγαμία στο ποινικό δίκαιο, αλλά αφενός η Εκκλησία ΔΕ νομοθετεί (δεν έχει αυτό το δικαίωμα βρε αδερφέ και αν θες τη γνώμη μου, ΕΥΤΥΧΩΣ), αφετέρου ο γάμος δεν είναι υποχρεωτικός διά νόμου (αν θες τη γνώμη μου επίσης ΕΥΤΥΧΩΣ, ανεξαρτήτως του αν σκοπεύω να παντρευτώ ή όχι). Ελπίζω να έγινα κατανοητός.

quote:
Λέω διαστροφή, γιατί το να μην είναι κανεις πιστός, πρέπει να υποστηρίζεται κι από την πολιτεία.

Ή κατά λάθος το έγραψες ή δεν καταλαβαίνω τι εννοείς με αυτό.

quote:
Όταν όμως σήμερα θεσμοθετούνται η ελευθερία στην διαστροφή και τα πορνοθεάματα,

Η ελευθερία στη διαστροφή... αλήθεια, τι θα πει διαστροφή; γιατί διαστροφή μπορεί να σημαίνει να βιάζεις παιδάκια, διαστροφή μπορεί να σημαίνει να κτηνοβατείς, διαστροφή μπορεί να σημαίνει να απαρνείσαι τον ανδρισμό σου για να αποφύγεις τη στράτευση, διαστροφή μπορεί να σημαίνει να κλείνεσαι σε μοναστήρι για να αποφύγεις τις κακοτοπιές της ζωής. Όρισε μου τη διαστροφή κατ' εσέ για να μιλήσουμε στη βάση αυτή.

quote:
Ο γάμος είναι μυστήριο ότι και να κάνουν κάποιοι για να το «απομυστηροποιήσουν»…

Είναι και παραμένει. Κανείς δε χαρακτήρισε "μυστήριο" την ελεύθερη συμβίωση. Αν τεθεί τέτοιο θέμα, θα πολεμήσω στο πλευρό σου για το διαχωρισμό μυστηρίων και απλών συμβάσεων-συμβολαίων.

Φίλη nst, φοβάμαι ότι συμφωνούμε πολύ. Δηλώνω ευθαρσώς άρρεν, κάνε το αντίστοιχο ως θήλυ, γιατί στο τέλος θα χαρακτηριστούμε κλώνοι!!! (κι όχι τίποτα, είμαι νεώτερος στο esoterica και δε γουστάρω να ονομαστώ "Ντόλος"...)

Και ένα γενικότερο ερώτημα. Γιατί πολλά από τα μέσα μαζικής ε (σκέτο "ε", γιατί ενημέρωση δεν είναι) επιμένουν να ταυτίζουν το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης με τους "γάμους" (σε εισαγωγικά η λέξη "γάμος") ομοφυλοφίλων; Εξισώνουμε πεπόνια με μπριζόλες; ή είναι εκ του πονηρού;

Φιλικά
Κωστάκης

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!

24/03/2008, 11:11:59

quote:
Εντούτοις, η ανθρώπινη υπόσταση ενσωματώνει τόσο το πνεύμα, όσο και το συναίσθημα και πολλές φορές είναι αδύνατη η επιβολή του ενός στο άλλο. Και προτού μου αντικρούσεις με επιχείρημα περί εγκράτειας, θα σου πω ότι ακόμα και η πίστη προέρχεται από το συναίσθημα, άρα μην καταπιέζουμε αυτή την πλευρά του εαυτού μας, τουλάχιστον όχι όσο βρίσκεται σε συμφωνία με μη παραβατικές δράσεις και συμπεριφορές.

Νομίζω οτι η λέξη επιβολή είναι που προκαλεί ολη την σύγχιση στο ανθρώπινο γένος..
Επίσης μήπως θα πρέπει να αναλύσουμε [ χωρίς βιβλία] την υποβίβαση της ύλης?
Μήπως και η ύλη δεν είναι Θείκό κατασκέυασμα? Μήπως για να εκδηλωθεί το πνεύμα χρειάζεται απαραίτητα την ύλη? Γιατί λέμε οτι η τριάδα που συναντάται σε όλες τις μυστικιστικές θεωρίες είναι αδιαίρετος?

Πιστεύω οτι το σώμα μας και οι αισθήσεις μας είναι το ίδιο σεβαστά και άριστα οπως και τα συναισθήματα μας και οι σκέψεις μας.
Αρμονία είναι να συνυπάρχουν ολα μαζί και να λειτουργούν ανάλογως κι όχι να επισκιάζει το ένα το άλλο.
Οταν λέμε ''αγνός νους'' εννοούμε ένα νου, ο οποίος κινείται χωρίς προκαταλλήψεις ..[ οικογενειακές, θρησκευτικές, πολιτικές κλπ] ενα νου που δεν δρα διαχωριστικά αλλά ενωτικά.
Ενα σώμα αγνό είναι ενα υγιές σώμα που μπορεί να ανταποκριθεί σε όλες τις λειτουργίες.
Ολες μας οι λειτουργίες είναι το ίδιο καθαρές και σωστές , αυτό που προκαλεί την δυσαρμονία είναι η κατάχρηση και η έλλειψη μέτρου.
Ενας ψυχισμός είναι αγνός οταν κάθε τι που λαμβάνει το καθρεφτίζει οπώς είναι κι όχι μεσα απο τις διάφορες εμμονές του πως θα ήθελε η θα έπρεπε να είναι για να νιώθει καλύτερα....

--------------------------------------------

Αγαπητέ kostakis, δεν νομίζω οτι εχει καμια σημασία το ποσο καιρό είσαι στο φόρουμ...

Αν κατάλαβα καλά, λες να δηλώσω οτι είμαι θηλυκού γένους.
ΧΑ ΧΑ ΧΑ ....με κάνεις και ξεκαρδιζομαι....

Είμαι και για να ''ησυχάσεις'' σε ενημερώνω οτι είναι αρκετοί αυτοί που με έχουν δεί και έχουμε μιλήσει, εδω μέσα...

Απλώς μερικές φορές τυγχάνει κάποιες απόψεις μας να συμφωνούν με άλλων συνομιλιτών..

Πάω για μαγείρεμα να μην ξεχνιόμαστε...

Καλημέρα

Edited by - nst on 24/03/2008 11:29:03

24/03/2008, 11:26:00
Φίλε Κοστακις, επαναλαμβάνω ότι η μορφή του γάμου για την εκκλησία ήταν έτσι εδώ και 18 αιώνες, από κει κι έπειτα, όποιος θέλει παντρεύεται με θρησκευτικό κι όποιος θέλει με πολιτικό
ή συμβόλαιο…
Η ποιότητα της ζωής έρχεται από την αντίληψη κι όχι από τα καθεστώτα. Δεν μπορείς να επιβάλεις πιότητα ,όποιος θέλει το αντιλαμβάνεται κατά ο δοκούν...
Επιτέλους δεν γίνεται ο καθένας να εκτελεί στα 3 ή στα 6 μέτρα την κάθε δογματική θέση στα πλαίσια του ποιος είναι πιο δημοκρατικός και σύγχρονος, τόσοι αιώνες ήταν χειρότερη η κοινωνία στο θέμα οικογένεια καιτώρα είναι καλύτερη;...
Όσο για την ελευθερία, μην ορκίζεσαι, ίσως τώρα είμαστε πιο πολύ σκλάβοι παρά ποτέ, καθώς όλοι είμαστε «υποχρεωμένοι» να είμαστε κάτι που για όλους είναι το ίδιο, οπότε, ποια ελευθερία; Τώρα για μένα έχουμε το πιο ολοκληρωτικό καθεστώς γιατί ζούμε με συγκεκριμένες κατευθύνσεις από ΕΟΚ και μάλιστα οι νόμοι της είναι υπεράνω του ελληνικού κράτους.
Μια ΕΟΚ που ακόμη δεν έχει σύνταγμα η νομοθετικό πλαίσιο και σιγά σιγά γίνεται κράτος που μπορεί να έχουμε και στρατό κατοχής, σε λίγο, αλλά δεν θα μπορεί κανείς να το αλλάξει.... Όσο για τα ολοκληρωτικά καθεστώτα του παρελθόντος μπορείς να μάθεις, αν δεν ξέρεις,(ΗΠΑ) ποιος τα έφερε κι ότι δεν έγιναν μόνα τους…
Το ζώο που φορά την πολιτιστική προβειά είναι εύκολο να το δεις,
αν θέλεις…
Υποκείμενο νόμου και νομοθετημένο, δείχνει ότι νομοθετεί παραβατική συμπεριφορά…
Διαστροφή και νόμιμη διαστροφή είναι να υπάρχει στο διαδίκτυο πληθώρα παιδικών πορνοθεαμάτων και μάλιστα παντού…Κι αυτό να λέγεται δημοκρατία… Διαστροφή είναι να υπάρχει νόμιμο κόμμα παιδεραστών στο Βέλγιο, διαστροφή είναι να υπάρχουν οικοι ανοχής…ζώων, όχι για τετράποδα, αλλά για δίποδα ζώα,όπουπαρακαλώ επιτρέπετα κι ο φόνος του τετραπόδου(!!)…
Είναι κι άλλα πολλά πράγματα η διαστροφή και η ελευθερία που αναφέρεις, αλλά πιστεύω ότι τα ξέρεις ή μπορες να ψάξεις να τα βρεις, δεν χρειάζεται να στα υπενθυμίσω όλα… Η εκκλησία όμως πειράζει που λέει τα ίδια και δεν βγάζει τίποτε καινούργιο,
εδώ και 18 αιώνες… Αυτό για μένα λέγεται υποκρισία…
Όσο για τον ρόλο των ΜΜΕ η ερώτηση σου μοιάζει, αν μου επιτρέπεις λίγο αφελής…Δεν προβοκάρουν όλα τα μέσα και υπερθεματίζουν ότι καθορίζουν κάποια κέντρα αποφάσεων;
Η πιστεύεις ακόμη ότι έχουμε δημοκρατία;…

Φίλε Μακεδόν, ομολογώ πως μετά την σοβαρή κουβέντα χρειάζεται και το χιούμορ, γι’ αυτό και θα σου απαντήσω…
Η εκκλησία καθορίζει την έννοια του παρανόμου και το κράτος το νομοθετεί κατά την επιταγή της…
Το περίμενα ότι δεν θα καταλάβαινες περί αδικημένου, αλλά κι εσύ,… τι το θέλεις κι απαντάς;…Ποινικό αδίκημα στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι όπως η ποινή για παράβαση του ΚΟΚ, δηλαδή, αν δεν υπήρχε σίγουρα θα περνούσαν όλοι πιο συχνά με κόκκινο, απ’ τη βιασύνη τους…Ξέρω ότι ματαιοπονώ που σου γράφω γιατί πάλι θα γράψεις κάτι για να πετύχεις το μπλοκάρισμα και αυτού του θέματος, αλλά τι να κάνουμε, υπάρχουν κι άτομα σαν εσένα…
Μην ψάξεις πάντως να ειδοποιήσεις τους πολλούς, αυτός ο ένας εσύ δηλαδή το έχεις πει…Δεν χρειάζεται να σε ενημερώνεις κιόλας…

24/03/2008, 12:18:04
-Eρώτηση σχετικά με το συμβόλαιο:
Το συμβόλαιο κατατίθεται στην εφορία? όπως τα άλλα? ενημερώνεται η πολιτεία? με λίγα λόγια αν ζητήσει κάποιος πιστοποιητικό γάμου! θα αναγράφεται ότι έχει κάνει συμβόλαιο?....... ή τίποτα?
-Ξέρει κάποιος?

Ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται!

grecobrazilianoΝέο Μέλος
24/03/2008, 13:02:51
Γνωρίζουμε από το παρελθόν ότι όποιος ήθελε να πουλήσει τον Γαιδαρό του πήγαινε στην Κοινότητα, ή στον γραμματέα του Δήμου και ετοίμαζε ένα πωλητήριο και αφού το επικύρωνε με σφραγίδα και υπογραφή το παρέδινε στον αγοραστή που στην συνέχεια έπαιρνε τον Γαιδαρό του και πήγαινε στο σπίτι του. Κάτι παρόμοιο είναι και ο πολιτικός γάμμος μεταξί χριστιανών εκτός εκκλησίας.
kostakisΜέλος
24/03/2008, 14:18:48
Καλησπέρα σε όλους

Φίλη nst, στέκομαι κυρίως στα του πνεύματος, γιατί αν ακουμπήσω τα της ύλης, θα διωκώ στο πυρ το εξώτερον και δε βρίσκω το λόγο. Άλλωστε, ακόμα και στο επίπεδο της πνευματικής με τη συναισθηματική ισορροπία, η επί μονίμου βάσεως τακτική της πιεστικής εγκράτειας μάλλον κακό κάνει, παρά καλό. Κι ας ξέρω ότι τώρα θα μου την πέσουν...
Σε ευχαριστώ για την επιβεβαίωση ότι δεν είμαι "Ντόλος". Θα έφερα βαρύ ηθικό φορτίο απέναντι στις επερχόμενες γενεές συνforumιτών του esoterica
Φίλε trexagireve, δε νομίζω ότι διαφώνησα πουθενά στο θέμα ότι η έννοια του γάμου αποτελεί κατεξοχήν θρησκευτικό όρο! Ούτε υποστήριξα ποτέ ότι η οικογένεια βελτιώνεται στις μέρες μας, αλλά όπως πολύ ορθά αναφέρεις το πρόβλημα δεν είναι (ΜΟΝΟ) το θέμα της συμβίωσης, αλλά της ευρύτερης έλλειψης ελευθερίας. Για το θέμα "ελευθερία" και ολοκληρωτισμός, η συζήτηση είναι τεράστια και οι απαρχές της δεν ξεκινούν καν από τη δημιουργία της Ε.Ο.Κ., ούτε είναι προνόμιο μόνο των Η.Π.Α. (όχι ότι δεν είναι βασικό συστατικό στο μενού τους, έτσι;) αλλά καλύτερα να μην το ανοίξουμε, είναι εντελώς off topic.
Όσον αφορά στην έννοια της διαστροφής, πίστεψέ με, γνωρίζω περισσότερα απ'όσα δείχνω και ασφαλώς συμφωνώ με το δείγμα παραδειγμάτων σου, αν και η διαστροφή δεν είναι μόνο σεξουαλικής υφής. Απλό παράδειγμα μη σεξουαλικής διαστροφής αποτελεί η έλλειψη πολιτικής σκέψης των σύγχρονων νεοελλήνων και η τάση των να εντάσσονται σε δομημένης ιδεολογίας, πλην άμορφης τάξης όχλους, για να ικανοποιούν την έμφυτη ανάγκη του ανήκειν κάπου (ντε και καλά).
Πάντως ότι με πείραξε η τάση της Εκκλησίας να τηρεί τα όσα λέει εδώ και 18 αιώνες (αρκεί να αφορούν στα του οίκου της, υποθέτω "πιάνεις" τη λεπτή διαχωριστική γραμμή), δε νομίζω να το έχεις αντιληφθεί κάπου.
Επειδή δεν πιστεύω ότι έχουμε δημοκρατία, επειδή στη σύγχρονη υφήλιο οι εξουσίες είναι τέσσερις (δηλαδή τρεις, οι εξής δύο : ο Τύπος), γι' αυτό ζήτησα να τοποθετηθείτε απέναντι σε αυτό το ζήτημα. Δεν είναι όντως αξιοπρόσεκτο να ταυτίζεται το συμβόλαιο συμβίωσης με το "γάμο" των ομοφυλοφίλων; δεν αποτελεί πεπόνι με μπριζόλα;
Και ένα ακόμα ερώτημα δεν έλαβα απάντηση από σένα, φίλε μου : αποδέχεσαι το γεγονός της ένταξης ενός μυστηρίου της Ορθόδοξης πίστεως σε κανονιστικά νομικά πλαίσια, με σκοπό την πιστή εφαρμογή του; Δηλαδή, δέχεσαι ως Χριστιανός Ορθόδοξος, το να περιθωριοποιεί η νομοθεσία (δηλαδή η Πολιτεία) αυτούς που δεν υπακούν στο ορθόδοξο δόγμα (άρα στις εκκλησιαστικές επιταγές); Μήπως δεν είναι αρμοδιότητά της Πολιτείας; μήπως απλά θα έπρεπε η Εκκλησία να επισείει κυρώσεις στο ποίμνιο σε κάθε λογής αντίθετη συμπεριφορά και όχι να τους θέτει στη διάθεση του κοσμικού Νόμου; Με λίγα λόγια, πιο λογικό δεν είναι οι κυρώσεις να υποβάλλονται στο πλαίσιο της Εκκλησίας, καθώς η προσβολή του μυστηριακού χαρακτήρα της Ορθόδοξης πίστης και ζωής επουδενί έχει να κάνει με το κοινωνικοπολιτικό κοσμικό γίγνεσθαι;
Φίλε europaios2, δεν την ξέρω την απάντησή στο ερώτημά σου, για να μη νομίσεις ότι σε αγνοώ.

Φιλικά
Κωστάκης

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!

24/03/2008, 18:36:51
Αγαπητέ φίλε Κοστάκις, ποτέ η εκκλησία δεν
εκδήλωσε ρατσισμό και δεν παρεμβαίνει στα της πολιτείας
όσον αφορά την εφαρμογή και ισχύ των νόμων
του κράτους…
Πάντως το θέμα του παρανόμου επί του γάμου, πιστεύω ότι έχει να κάνει το ίδιο όπως και με τα ψέματα. Αποτελούν για την Πολιτεία αδίκημα, όπως και για την εκκλησία. Για να το πω αλλοιώς, δεν είναι η εκκλησία διαφορετική από την κοινωνία, λοιπόν, αλλά αποτελούν τις δυο όψεις του ανθρώπου: Την κοινωνική και την πνευματική…
Άσχετα από την προσπάθεια που επιχειρείται να φανεί η εκκλησία ως ξένο προς την κοινωνία , σώμα…
Πολύ καλή προσπάθεια, αλλά δεν πιάνει…
Τώρα για αλλαγές για να σου πω την αλήθεια, έχω βαρεθεί τις συνεχείς αλλαγές που σκοπό έχουν να διαλύσουν τα πάντα…
Ας αφήσουμε και τίποτε όρθιο… Όλο αλλαγές που δημιουργούν έλλειψη εμπιστοσύνης στον κόσμο είμαστε και μάλλον δεν βοηθούνε τίποτε…
Ισχύουν εδώ και τόσους αιώνες, ας κάνουμε υπομονή λίγα χρόνια ακόμη…
Πιστεύω ότι όλα όσα διορθώνονται μένουν αδιόρθωτα πιο πολύ…
24/03/2008, 22:31:29

quote:
kostakis:
Φίλε europaios2, δεν την ξέρω την απάντησή στο ερώτημά σου, για να μη νομίσεις ότι σε αγνοώ.

-Nα φανταστώ ότι <<όλοι μας>> εκφέρουμε γνώμη χωρίς να γνωρίζουμε τα ποιο βασικά? Άρε Έλληνα!

Ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται!