- ΟΜΑΔΕΣ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
γιαπτε:
Έγραψες:europaios2: Ο φόβος από τη στρατιωτική μηχανή του Χίτλερ ήταν και γεγονός αλλά και δικαιολογημένος.
γιαπτε:
άρα και οι ενέργειες που απορρέουν απ' αυτόν το φόβο, είναι δικαιολογημένες.Βέβαια, σε ό,τι αφορά στην δική σας επιστολή, μόνο.
Δεν έγραψα κάτι τέτοιο, ο φόβος έγραψα ότι ήταν δικαιολογημένος.
Ανεξάρτητα όμως από αυτό! και η ενέργεια των μοναχών ήταν δικαιολογημένη! Όχι βέβαια λόγο του φόβου για τη ζωή τους!
Αλλά γιατί ένας Χίτλερ μανιασμένος μέσα στο Άγιο Όρος με τους τόσους ανεκτίμητους ιστορικούς θησαυρούς! μόνο τους τελείως ανιστόρητους ή βλάκες θα ικανοποιούσε!
Και τονίζω ότι μία φιλική επιστολή των μοναχών, τη στιγμή που ο αρχιεπίσκοπος έχει ήδη απορρίψει τον Χίτλερ! δίνοντας έτσι το στίγμα της επίσημης εκκλησίας, ενώ κανένα από τα τότε ισχυρά κράτη δεν είχε κερδίσει την στρατιωτική μηχανή του Χίτλερ, λειτουργεί μόνο θετικά και όχι αρνητικά προς το το Άγιο Όρος.
Εάν είδες εσύ οι μοναχοί του Άγιου Όρους, να χρηματοδότησαν τον Χίτλερ ή να προσφέρθηκαν για στρατιώτες του ή να πρόδοσαν τους Έλληνες στρατιώτες, τότε να το συζητήσουμε!
Κρίνοντας λοιπόν την καθαρά διπλωματική αυτή κίνηση των μοναχών, που ως στόχο είχε το σώσιμο του Άγιου Όρους, χωρίς την παραμικρή αρνητική επίπτωση προς τον αγώνα εναντίων των δυνάμεων του Χίτλερ, ή την επιβουλή των Ελληνικών συμφερόντων, τη βρίσκω σώφρον!
Εσύ που δεν την βρίσκεις πες μας το γιατί!...τι χάσαμε από αυτή την επιστολή?
Γιατί εγώ σου ανέφερα το τι κερδίσαμε!
quote:
Sesostris:
Βρε φίλε αθεε , ειλικρινά πίστεψες ότι οι europaioi και οι υπόλοιποι του είδους έχουν διαβάσει Λουκιανό , για να κατανοήσουν ότι οι Έλληνες σεβόντουσαν μεν αλλά δεν φοβόντουσαν τους θεούς τους , και στην ανάγκη έπαιζαν και ξύλο με αυτούς , και ότι το παράδειγμα που ανέφερες δεν ήταν το μόνο ;
Φαντάσου αγάπη και σεβασμό που τους είχαν!!!....αλλά γιατί τότε για τους Θεούς του σκότωσαν τον Σωκράτη και τον Φειδία?.....για να μην προχωρήσω στους λοιπούς! Και εξόρισαν τόσους?
quote:
Sesostris:
Και το λέγω αυτό μετά λόγου γνώσεως , γιατί κατά την ταπεινή μου γνώμη όταν απαντά κάποιος όπως πχ ο macedon χρησιμοποιώντας ιστορικά ντοκουμέντα χρειάζεται ορισμένο χρόνο για να ερευνήση τις σημειώσεις του και να γράψη την απάντησή του
Μαγειρεύει ο macedon!...γι' αυτό θέλει χρόνο.....κόψε ράψε...άλλαξε μια λέξη....πήδα μια σειρά.....τα γνωστά μπαχαρικά !με λίγα λόγια!
quote:
Sesostris:
Όμως ο φίλος macedon ο οποίος όπως και εγώ έχει περίπου έξη χρόνια που είναι μέλος του ESOTERICA , έχει γράψει περίπου 4000 απαντήσεις , εγώ πάλι μόνο 2000 . Την ίδια στιγμή ορισμένοι πολυγραφότατοι χριστιανοί έχουν άλλος 4000 και άλλος 7000 απαντήσεις , πολλές από τις οποίες ολόκληρα σεντόνια , μέσα στο μισό χρονικό διάστημα .
Τα συμπεράσματα δικά σου .
Που να δεις σε λίγε μέρες!!....που τελειώνω από τις δουλειές μου και θα έρθει και η πεθερά μου! (οπότε θα κρατάει τον μικρό!)

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
quote:
Ορθοδοξος σημαινει αυτος που πιστευει σωστα.
Ορθόδοξος αυτοαποκαλείται αυτός που νομίζει ότι πιστεύει σωστά.
Κι αυτός που νομίζει πως πιστεύει πιο σωστά απ'αυτόν που νομίζει ότι πιστεύει σωστά, μπορεί να λέγεται γνήσιος ορθόδοξος χριστιανός (σε αντίθεση με τον "γιαλαντζή" ορθόδοξο)
quote:
Οι αποστολοι εξ ορισμου πιστευαν σωστα. Αρα ηταν ορθοδοξοι.
Τότε γιατί η εκκλησία του 4ου και μετέπειτα αιώνα ονομάζεται "καθολική";
quote:
Ποιος όμως αποστολος ειπε ποτε ότι είναι μαρτυρας του Ιεχωβα?
Και σε ξαναρωτάω, ποιός είπε ότι είναι ορθόδοξος; Κανείς!
Οπως κανείς δεν είπε ότι είναι μάρτυρας του Γιαχωβά. Εσύ μου ανάλυσες τι νομίζεις ότι ήταν.
Με το ίδιο σκεπτικό σου, σύμφωνα με το οποίο όλοι οι απόστολοι ήταν ορθόδοξοι, τότε ήταν όλοι και μάρτυρες του Γιαχωβά, καθώς μαρτυρούσαν την αλήθεια του εβραίου θεού που ονομαζόταν Γιαχωβάς.
Φυσικά, μπορεί να ήταν και καθολικοί καθώς η διδασκαλία τους περιέκλειε συνολικά την αλήθεια του θεού... Και πάει λέγοντας...μια και σ'αρέσουν τα παιχνιδάκια.
Κανείς απόστολος δεν είπε ότι είναι το ένα ή το άλλο. Φυσικά, η αιτία είναι φανερή. Γιατί πολύ απλά, δεν υπήρχαν. Εφεύρημα ήταν όπως και ο Ιησούς.
Οπότε το να ρωτάς τι είπε κάποιος που δεν υπήρξε...

macedon
quote:
Και κάτι άλλο φίλε Γιάννη , μήπως ξέρεις εσύ να με πληροφορήσης τι εννοούν οι χριστιανοί όταν λένε «μπανανία του πιλικίου» ; Έχει κάποιο νόημα , ή είναι απόρροια του παροξυσμού δίχως ιδιαίτερη σημασία ;
Φίλε Σωτήρη, τι να σου πω;;;
Αν το "πιλίκιο" ήταν γραμμένο "πηλήκιο" θα μπορούσε ο ψηλός να εννοεί ότι στη χώρα μας ισχύει κάτι σαν αυτό που λένε "ό,τι δηλώσεις είσαι" ή ότι ο καθένας "δεν πληρώνει φόρο για ό,τι κι αν λέει" ή κάτι τέτοιο, τέλος πάντων...
Αλλά, ψηλός είν' αυτός και κατα συνέπειαν, ανεξερεύνηται αι βουλαί και τα νοήματά του.
Όμως πιστεύω ότι θα μας λύσει την απορία.
Αργεί, αλλά αντποκρίνεται...
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
http://www.mindfloga.blogspot.com/
quote:
Δεν έγραψα κάτι τέτοιο, ο φόβος έγραψα ότι ήταν δικαιολογημένος.
Κι εγώ τι έγραψα, ότι έγραψες;;;;
Το συμπέρασμα είναι ότι οι ενέργειες του, δικαιολογημένα, φοβισμένου αν δεν είναι δικαιολογημένες, έχουν πολλά ελαφρυντικά, έτσι δεν είναι, κατά τη γνώμη σου;;;
quote:
Ανεξάρτητα όμως από αυτό! και η ενέργεια των μοναχών ήταν δικαιολογημένη! Όχι βέβαια λόγο του φόβου για τη ζωή τους!
Αλλά γιατί ένας Χίτλερ μανιασμένος μέσα στο Άγιο Όρος με τους τόσους ανεκτίμητους ιστορικούς θησαυρούς! μόνο τους τελείως ανιστόρητους ή βλάκες θα ικανοποιούσε!Και τονίζω ότι μία φιλική επιστολή των μοναχών, τη στιγμή που ο αρχιεπίσκοπος έχει ήδη απορρίψει τον Χίτλερ! δίνοντας έτσι το στίγμα της επίσημης εκκλησίας, ενώ κανένα από τα τότε ισχυρά κράτη δεν είχε κερδίσει την στρατιωτική μηχανή του Χίτλερ, λειτουργεί μόνο θετικά και όχι αρνητικά προς το το Άγιο Όρος.
Δεν είναι δυνατόν να σχολιασθεί αυτό, διότι, όπως έγραψα πριν δυό μέρες και στον ψηλό, μερικά πράγματα δεν πρέπει να αλλοιώνονται και αυτό το σχόλιο είναι θυσία στο μνημείο της αγνής, αμόλυντης ηλιθιότητας.
Επίσης είναι τρανταχτή απόδειξη για το βαθμό εξαθλίωσης και εκφυλισμού του εγκεφάλου που μπορεί να προκαλέσει η τυφλή πίστη.
Κατά συνέπεια, θα πρέπει να αναπαράγεται ως έχει...
Όπως και αυτό:
quote:
Εάν είδες εσύ οι μοναχοί του Άγιου Όρους, να χρηματοδότησαν τον Χίτλερ ή να προσφέρθηκαν για στρατιώτες του ή να πρόδοσαν τους Έλληνες στρατιώτες, τότε να το συζητήσουμε!Κρίνοντας λοιπόν την καθαρά διπλωματική αυτή κίνηση των μοναχών, που ως στόχο είχε το σώσιμο του Άγιου Όρους, χωρίς την παραμικρή αρνητική επίπτωση προς τον αγώνα εναντίων των δυνάμεων του Χίτλερ, ή την επιβουλή των Ελληνικών συμφερόντων, τη βρίσκω σώφρον
quote:
Εσύ που δεν την βρίσκεις πες μας το γιατί!...τι χάσαμε από αυτή την επιστολή?
Γιατί εγώ σου ανέφερα το τι κερδίσαμε!
Σσσσσ.... μην το χαλάς....
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
http://www.mindfloga.blogspot.com/
quote:
Αυτός είναι ο Δημιουργός μας ο οποίος έχει μεν πολλούς τίτλους, αλλά έχει και ένα όνομα, Ιεχωβά...
Με ποιο ονομα ο Ιησους φανερωσε τον Δημιουργο?
...ούτε ο Ιησούς ήταν!

macedon
‘’Ορθοδοξος’’ σημαινει αυτος που πιστευει σωστα. Το αν το δεχεσαι ή όχι δεν με απασχολει.
Καθολικη, λεγεται για να ξεχωριζει από τις αιρεσεις (στην δυση).
Ορθοδοξη (για τον ιδιο λογο) στην ανατολη. Δεν ειχαν διαφορες τον 4ο αιωνα. Πολύ αργοτερα ηρθαν οι διαφορες. Ώστε και τα δυο αναφερονται στην εκκλησια και την ξεχωριζουν από τις αιρετικες ομαδες.
Το ότι πιστευαν ορθα (ηταν ορθοδοξοι δηλαδη) είναι αυτονοητο.
Ποτε κανεις αποστολος δεν ειπε ότι είναι μαρτυρας του Ιεχωβα. Ποτε δεν μεταχειριστικα αυτή την λεξη. Ουτε εχει αναγκη ονοματων ο Θεος για να τον ξεχωρισουμε. Όλα είναι ιδιοτητες. Η κυρια ιδιοτητα είναι Πατερας στην Καινη διαθηκη.
quote:
Δεν ξέρω, δεν ήμουν εκεί....ούτε ο Ιησούς ήταν!
macedon
Εσυ το ειπες αυτο που ειναι σε παραθεση? Ο Ιησους και υπηρξε και υπαρχει. Θα ηθελες να μην υπηρχε, αλλα υπαρχει.....δυστυχως για σας....
quote:
Ο Ιησους και υπηρξε και υπαρχει.
Ο,τι πεις, εδώ θα τα χαλάσουμε; Πετάει ο γάιδαρος; Πετάει!
Πάντως, σου αναγνωρίζω, πως το παραπάνω το σκέφτηκες, το επεξεργάστηκες και το είπες μόνος σου. Χωρίς να το αντιγράψεις από την ΟΟΔΕ. Είναι κι αυτό μια πρόοδος.
quote:
Θα ηθελες να μην υπηρχε, αλλα υπαρχει.....δυστυχως για σας....
Μπα, μη νομίζεις, δεν τον φοβάμαι και τόσο. Θεωρώ τον μπάτμαν πολύ πιο επικίνδυνο.

macedon
Θα μας φαει η νυχτα.....και εισαι και μεγαλο παιδι.....