ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΑΝΕΥΘΥΝΟ-ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ... - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- ΑΝΕΥΘΥΝΟ-ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ... - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

europaios230 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
19/07/2009, 19:02:56
quote:
allzzaro:
Και γιατί δεν τα έλεγες πιο πρίν...

ΑΥΤΟ προσπαθούμε να πούμε ρε γμτ μου τόσο καιρό...
Μπανάκι σήμερα ντεν είχε..??

- Γιατί τα θεωρούσα δεδομένα.

- Μόλις επέστρεψα!....

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).

19/07/2009, 19:44:15
quote:
- Μόλις επέστρεψα!....

ααα.. τέλεια..
Και εγώ..

quote:
- Γιατί τα θεωρούσα δεδομένα.

Μα ετσι οπως τα παρουσίαζες αλλοιώς έδειχνε.
Ηθελα να σε ρωτήσω κάτι αλλά ξέρεις είναι λίγο αδιάκριτο..
Είσαι ο ΑΙΟΝ??

19/07/2009, 19:57:15
quote:

...Κι εκείνος ο διάλογος;Εκείνη η διάθεση για επικοινωνία,
για ανταλλαγή απόψεων;
Τελικά, πραγματικά, εμείς οι Έλληνες, είμαστε παιδιά...
Ζητούμενα δεν έχετε παιδιά;Αυτό ηταν;Ποιός άκουγε και ποιός
όχι;
Δεν θέλετε το αποτέλεσμα;; Έτσι το παρατάτε;
Θέμα περηφάνειας;

Άκουσε αγαπητέ Ευάγγελε :
Κάθε προσωπικότητα εξελίσσεται .
Το συνειδησιακό σημείο που διανύει , είναι πάντα (σχεδόν πάντα ) διαφορετικό .
Έχεις βέβαια ακουστά για τις αδελφές ψυχές .
Είναι οι σπάνιες περιπτώσεις , εξαιρέσεις ,κατά τις οποίες δύο προσωπικότητες ταυτίζονται στον μέγιστο εφικτό βαθμό ,όσον αφορά το περιεχόμενο της ψυχής αυτών .
Η αν προτιμάς ταυτίζονται στο σύνολο των προσωπικών τους απόψεων για θεολογικά ,μεταφυσικά θέματα .

Όταν όμως ρε φίλε μου , η μία προσωπικότητα ασχολείται με το αισθαντικό ,αστρικό σώμα και η άλλη με το νοητικό σώμα ,πως είναι ποτέ δυνατόν να υπάρξει επικοινωνία ;

Τι εννοώ ;
Η μία ασχολείται με τον χρόνο και η άλλη με την διαχρονικότητα .

Αδύνατον .
Θα είναι εφικτή η επικοινωνία και θα αποβεί εποικοδομητική , όταν και οι δύο προσωπικότητες ,η αν είναι περισσότερες όλες αυτές οι προσωπικότητες ,θα έχουνε πετύχει την ίδια συνειδησιακή διεύρυνση .

Εσύ δέχεσαι την μετενσάρκωση ως ένα φυσιολογικό γεγονός , η άλλη προσωπικότητα την χλευάζει .
Εσύ προσπαθείς να ανοίξεις περισσότερο το μυαλό σου ,η άλλη επαρκείτε σε αυτά που γνωρίζει ,η νομίζει, η πιστεύει ότι γνωρίζει .

Γίνεται διάλογος με το ζόρι ?

Αυτά από εμένα εύχομαι να συνέβαλα θετικά στην εξέλιξη του θέματός που πρότεινες προς δημόσια συζήτηση .
Τα λέμε .

19/07/2009, 22:05:17
Αγαπητέ μου alfa-omega, η ...αγωνία που έχω για διάλογο,
έχει να κάνει με το ότι μπορούμε, έχουμε όλα τα προσόντα και
δεδομένα, για να μιλούμε...Μέχρι λάπτοπ έχω!!!!
..Κι όμως, σαν Έλληνες,τα παιδία παίζει....
Αυτή η κατάσταση, όπου ο κάθε ένας, δηλώνει ότι δεν επικοινωνεί,
μπορεί να νομίζει ότι αφορά τον άλλο, αλλά, αντανακλά και σ αυτόν
γιατί απέτυχε να επικοινωνήσει.....
Είναι κάποια πράγματα, που ολοι ξέρουμε και πάντα δικαιολογούμε
στους εαυτους μας...Εμείς οι Έλληνες, περισσότερο απο όλους....
Γι αυτό και δεν προχωράμε...
19/07/2009, 23:36:24
quote:
allzzaro:
Ηθελα να σε ρωτήσω κάτι αλλά ξέρεις είναι λίγο αδιάκριτο..
Είσαι ο ΑΙΟΝ??

Φαντάζομαι ότι είναι nick-name και μάλιστα από άλλο forum, δεδομένου ότι δεν έχει πέσει στην αντίληψή μου, ή κάποιος με παλαιότερο, που πιστεύεις ότι επανήλθε.
Πάντως σίγουρα δεν είμαι αυτός.

Δεν γράφω κάπου αλλού αγαπητέ allzzaro, γιατί δεν προλαβαίνω.
Εδώ στο eσoterica, ήδη έχω ανοιχτά μέτωπα από παλαιότερες κόντρες που είναι ακόμη ανοιχτά! (για μένα!)
Τώρα είναι και καλοκαίρι (μπάνια, βόλτες, λιγότερο όρεξη για γράψιμο), μου έπεσαν και κάτι οικιακές εργασίες, έχω μπλέξει και μ΄ έναν πολιτιστικό σύλλογο κι όπως καταλαβαίνεις......μόνο το άλλο forum μου έλειπε.

Πάντως εάν όντως είχα χρόνο! θα τον αφιέρωνα σε κάτι βιβλία που έχω προμηθευτεί και τα οποία έχουν πιάσει αράχνες!

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).

19/07/2009, 23:48:24
Ρίξε μια ματιά εδώ και δές.

http://www.esoterica.gr/forumS/topic.asp?whichpage=3&ARCHIVEVIEW=&TOPIC_ID=1841

Δές και εδώ..http://www.phorum.gr/viewtopic.php?f=26&t=128777&sid=58329c425dfbece067b0e2a6f731ac81

Αυτό στο λέω γιατί με τον ΑΙΟΝ ειχα συζητήσει μαζί του.
Ρε παιδί μου τι να σου πώ ίδιες αντιλήψεις με εσένα .. ίδιες..

20/07/2009, 08:10:36
quote:

Αγαπητέ μου alfa-omega, η ...αγωνία που έχω για διάλογο,
έχει να κάνει με το ότι μπορούμε, έχουμε όλα τα προσόντα και
δεδομένα, για να μιλούμε...Μέχρι λάπτοπ έχω!!!!
..Κι όμως, σαν Έλληνες,τα παιδία παίζει....
Αυτή η κατάσταση, όπου ο κάθε ένας, δηλώνει ότι δεν επικοινωνεί,
μπορεί να νομίζει ότι αφορά τον άλλο, αλλά, αντανακλά και σ αυτόν
γιατί απέτυχε να επικοινωνήσει.....
Είναι κάποια πράγματα, που ολοι ξέρουμε και πάντα δικαιολογούμε
στους εαυτους μας...Εμείς οι Έλληνες, περισσότερο απο όλους....
Γι αυτό και δεν προχωράμε...

Άποψή σου .
Να τις κάνουμε δύο για να υπάρχει σύγκριση.
Δεν προχωράει γενικότερα η Ανθρωπότητα ,με γοργούς ρυθμούς .
Εσύ βέβαια συγκρίνεις τα δυτικά κράτη που θεωρείς προοδευτικά με την Ελλάδα .
Όπου βέβαια η Ελλάδα πράγματι είναι πάντοτε στις τελευταίες θέσεις .
Νομίζω ότι δεν είναι αυτό το εμπόδιο .(έλλειψη επικοινωνίας )

Η ανθρωπότητα δεν προχωράει με γοργούς ρυθμούς , διότι η πραγματική εξέλιξη βασίζεται στην συνειδητότητα .
Με πραγματική αναφέρομαι στην εσωτερική εξέλιξη .

Μη πραγματική είναι αυτή που συλλαμβάνουμε μέσω αισθήσεων .
Βέβαια κάτι που το μάτι μας οράτε δεν είναι βέβαια δυνατόν να μην υφίσταται .
Ναι υφίσταται ,αλλά σε σχέση με το αιτιατό που υφίσταται (είναι αόρατο ) ,είναι πταίσμα , ανεπαίσθητο ,εικονική πραγματικότητα ,ψευδαίσθηση ,πλάνη ….,

Πάμε τώρα στα βαθιά .
Εσύ φίλε μου θέλεις να κάνεις διάλογο γιατί τον λατρεύεις ,τον σέβεσαι ,τον αγαπάς ,τον θέλεις .
Γιατί διαισθάνεσαι και ίσως γνωρίζεις ότι τον χρειάζεσαι .
Πρόσεξε ,η προσωπικότητα (μιλάμε υπάρχουνε δισεκατομμύρια από αυτές )που πιστεύει ότι τα έχει όλα (πιστεύει δηλαδή ότι την διαμόρφωσε πλήρως ) , βρίσκεται ρε φίλε μου σε διαφορετικό σημείο συνειδησιακής εξέλιξης και δεν μπορείς εσύ ,εγώ , ο κίτσος και ο Μήτσος να κατορθώσουνε να κάνουνε ΔΙΑΛΟΓΟ με αυτήν την προσωπικότητα .
Πρέπει να διανύσει αυτό το στάδιο και όταν με το καλό το περάσει ,τότε ίσως ,ίσως να εξελιχθεί περισσότερο στο θέμα της διαμόρφωσης της προσωπικότητας

Πάμε για φινάλε .
Σου ανήκει αγαπητέ μου Ευάγγελε η ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ;
Απάντησε σε παρακαλώ αγαπητέ μου δίχως περιττά εφέ ,δηλαδή με ένα ναι η με ένα όχι και επίσης θα σε παρακαλούσα να το αιτιολογήσεις .

Ευχαριστώ .

20/07/2009, 08:52:32
Η προσωπικότητα φίλε μου alfa-omega, είναι δική μας, μας δόθηκε και
παίζει κάποιο ρόλο στην παγκόσμια συνείδηση, όπου δεν είμαι
εγώ εσύ, ο άλλος, αλλά ένα αδόκιμο σύνολο....
Πρέπει να το κάνουμε ένωση...Κιεξαρτάται καθαρά απο μας και
τον διάλογο...
20/07/2009, 10:26:04
quote:
allzzaro:
Ρίξε μια ματιά εδώ και δές.

http://www.esoterica.gr/forumS/topic.asp?whichpage=3&ARCHIVEVIEW=&TOPIC_ID=1841

Δές και εδώ..http://www.phorum.gr/viewtopic.php?f=26&t=128777&sid=58329c425dfbece067b0e2a6f731ac81

Αυτό στο λέω γιατί με τον ΑΙΟΝ ειχα συζητήσει μαζί του.
Ρε παιδί μου τι να σου πώ ίδιες αντιλήψεις με εσένα .. ίδιες

Στο πρώτο βλέπουμε ένα μέλος με άποψη, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί αυτός θα πρέπει να είναι λόγος για να τον συνδέσεις μαζί μου.

Το δεύτερο δεν καταλαβαίνω που κολλάει! Αφορά την περίοδο της διαγραφής μου από εδώ!, όπου σκεφτόμουνα να συνεχίσω σε άλλο forum, το ότι επανήλθα οφείλεται στον trexagireve, που με έπεισε (για να μην το έχεις απορία!)

quote:
alfa-omega:
Εσύ δέχεσαι την μετενσάρκωση ως ένα φυσιολογικό γεγονός , η άλλη προσωπικότητα την χλευάζει .
Εσύ προσπαθείς να ανοίξεις περισσότερο το μυαλό σου ,η άλλη επαρκείτε σε αυτά που γνωρίζει ,η νομίζει, η πιστεύει ότι γνωρίζει .

Γίνεται διάλογος με το ζόρι ?

Έχεις δίκιο σε αυτό που γράφεις!

Αλλά όταν γράφεις:
alfa-omega:
"Λοιπόν καρπούς που δεν έχει ο χριστιανισμός , είναι
2. Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ .

3. Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ (της κάθε ανθρώπινης ατομικά ), ΚΑΙ Η ΠΛΗΡΗΣ ΑΤΟΜΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ (ως μονάς που ανήκει σε ένα σύνολο ) .

5. Ο ΘΕΟΣ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ , Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΘΝΩΝ .Ο ΘΕΟΣ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ , Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΘΝΩΝ .

Αλλοιώσανε κάποιοι επιτήδειοι (οι τσοπάνοι ) την ιστορική τους διαδρομή .
Κόψανε το νήμα ,το πνευματικό νήμα ,μεταξύ ΑΡΧΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ .
Μέγα το χάσμα μεταξύ νοοτροπίας αρχαίου και νεοέλληνα."

Πως να μη σε δω με αρνητικό μάτι? Εάν είχες διαβάσει τόσο την Παλαιά όσο και την Καινή Διαθήκη! και δεν έγραφες! αναπαράγοντας απλά ότι έχεις διαβάσει σε διάφορες ιστοσελίδες! δε θα έγραφες τα παραπάνω.
Ή εφόσον όντως είναι δικά σου δημιουργήματα θα τα τεκμηρίωνες!
Τεκμηρίωσέ τα λοιπόν, γιατί χωρίς την τεκμηρίωση δεν είναι παρά μια συκοφαντία και τίποτα περισσότερο.

-Έλα ωστόσο να συνεχίσουμε για τη μετενσάρκωση και πες μου τόσο το πως την εννοείς! όσο και τις αποδείξεις γι' αυτήν!....... την τεκμηρίωση!

20/07/2009, 13:14:49
quote:

trexagireve
Η προσωπικότητα φίλε μου alfa-omega, είναι δική μας, μας δόθηκε και
παίζει κάποιο ρόλο στην παγκόσμια συνείδηση, όπου δεν είμαι
εγώ εσύ, ο άλλος, αλλά ένα αδόκιμο σύνολο....
Πρέπει να το κάνουμε ένωση...Κιεξαρτάται καθαρά απο μας και
τον διάλογο...

Δεν είναι τίποτα δικό μας .
Τώρα τι κάνουμε ;

quote:

europaios2
-Έλα ωστόσο να συνεχίσουμε για τη μετενσάρκωση και πες μου τόσο το πως την εννοείς! όσο και τις αποδείξεις γι' αυτήν!....... την τεκμηρίωση!

Έρχομαι και ξαναέρχομαι σε αυτόν τον κόσμο, μέχρι να αντιληφθώ γιατί έρχομαι .
Άσε εσύ το έχεις ξεκαθαρίσει και δεν χρειάζεσαι τέτοια τεχνολογία , αν δεν απατώμαι ?

Αφού μένω ακόμη εδώ ,ενώ η προσωπικότητα που διαμόρφωσα έχει βαρεθεί τον χρόνο , κάτι κάνω λάθος ?

Πιθανότατα δεν είμαι εγώ ,αυτό που θα έπρεπε να είμαι .
Ψάχνω ακόμη έως ότου το βρω .
Αυτή η διαδικασία έχει επαναληφθεί στο παρελθόν.
Βρήκα ένα κομμάτι, μετά ένα άλλο και πάει λέγοντας .

Τελικά μεταβάλλεται ,διαμορφώνεται η προσωπικότητά μου ,ανάλογα με τα δεδομένα που συνειδητοποιώ πληρέστερα .

Ναι αλλά εκτός από το άπειρο που είναι αμετάβλητο , όλα τα άλλα μεταβάλλονται .

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΝΟΗΜΑ ΠΟΥ ΒΓΑΖΩ .
Ότι όλα είναι σχεδιασμένα να εξελίσσονται εκτός από το άπειρο .
Δεν υπάρχει τέλος ,του τύπου βρήκα την πίστη την αληθινή .

Είναι σημείο εξέλιξης και μετά από αυτό έρχεται το άλλο , μέχρι να συνειδητοποιήσει η προσωπικότητα που διαμορφώνω (πλήρως ) ,ότι βρίσκομαι μέσα στο άπειρο .
Κινούμαι εν αυτό.
Όταν σκέφτομαι με αυτόν τον τρόπο έχω γαλήνη στην ψυχή .
Όταν με παρασέρνει ο χρόνος ,ιστορικές αποδείξεις και τοιαύτα δεδομένα , αγχώνομαι .

Προτιμώ τον άχρονο τρόπο σκέψης για να είμαι άχρονος ,έστω και θεωρητικά ,η πράξη θα ακολουθήσει και για αυτό το γεγονός είμαι απόλυτα σίγουρος .

Αρκεί να σκέφτομαι άπειρα ,αφηρημένα ,απαλλαγμένη η σκέψη από μορφές & αντίθετα , από δογματισμούς ,ιστορικές αποδείξεις .

Γίνεται .

20/07/2009, 13:40:32
quote:
alfa-omega:
Άσε εσύ το έχεις ξεκαθαρίσει και δεν χρειάζεσαι τέτοια τεχνολογία , αν δεν απατώμαι ?

Nα συζητήσουμε λοιπόν.
Έχουμε τον δολοφόνο ζάμπλουτο βιομήχανο, που έχει πατήσει επάνω σε σωρό πτωμάτων.........και ζει ζωή και κότα!.......Βίλες αυτοκίνητα, κότερα, υπηρέτες!....πεθαίνει τρισευτυχισμένος και υγιέστατος στα βαθιά του γεράματα!!! Εξασφαλίζοντας πολλές γενεές από πίσω.

Αυτός ο άνθρωπος τι θα γίνει? Εάν ξαναέρθει με τη μετενσάρκωση....θα ξανακάνει τα ίδια?......γιατί όχι? μια χαρά τα πέρασε στην προηγούμενη ζωή του!!!....πότε θα δώσει λόγο για τις ανιαρές πράξεις του?.......ή δε θα δώσει ποτέ?

20/07/2009, 14:49:21
Αγαπητέ μου alfa-omega, λυπάμαι που θα σε δυσαρεστήσω,
αλλά, ο άνθρωπος, γενόμενος θεός και εκ πνεύματος προερχόμενος,
δεν μπορεί να μην είναι ατομικά υπεύθυνος,για ότι είναι....
Γι αυτό και δεν μπορώ να καταλάβω τις ανευθυνουπευθυνότητες,
που γίνονται εδώ..Οι λόγοι μας μένουν εις τον αιώνα και γι αυτό
και είμαστε μοναδικοί..Η μνήμη του καθενός είναι το κριτήριο
μας κι όχι η σύγκριση...
Πήραμε πολλά άσχημα αποτα ζώα κι ένα απο αυτά είναι το κοπάδιασμα,
που δεν στέκει για αετούς και θεούς....
20/07/2009, 16:27:04
quote:

quote:
alfa-omega:

europaios2
Nα συζητήσουμε λοιπόν.
Έχουμε τον δολοφόνο ζάμπλουτο βιομήχανο, που έχει πατήσει επάνω σε σωρό πτωμάτων.........και ζει ζωή και κότα!.......Βίλες αυτοκίνητα, κότερα, υπηρέτες!....πεθαίνει τρισευτυχισμένος και υγιέστατος στα βαθιά του γεράματα!!! Εξασφαλίζοντας πολλές γενεές από πίσω.

Αυτός ο άνθρωπος τι θα γίνει? Εάν ξαναέρθει με τη μετενσάρκωση....θα ξανακάνει τα ίδια?......γιατί όχι? μια χαρά τα πέρασε στην προηγούμενη ζωή του!!!....πότε θα δώσει λόγο για τις ανιαρές πράξεις του?.......ή δε θα δώσει ποτέ?

Μόνο το ΑΠΕΙΡΟ γνωρίζει τι θα κάνει με μία προσωπικότητα η οποία εργάστηκε και δραστηριοποιήθηκε με ιδιοτελή χαρακτήρα σε απόλυτο βαθμό.
Στο Άπειρο ανήκουνε όλες οι προσωπικότητες ,διότι από εκεί προέρχονται .
Εμάς δεν μας πέφτει λόγος να κρίνουμε και δεν θα κρίνουνε για μην κριθούμε .
Αν θέλεις μπορούμε όμως να στοχαστούμε κάποια σενάρια , πιθανότητες , να μελετήσουμε την διαθήκη για τις απαντήσεις που δίνει , να ανταλλάξουμε προσωπικές απόψεις και να συγκρίνουμε τον τρόπο σκέψεως μας .
Να το δούμε όμως με δύο κριτήρια παρακαλώ .Χρονικά περιορισμένα και διαχρονικά ,όπου ο χρόνος δεν υφίσταται .
Με Χρονικά περιορισμένα εννοώ με αυτήν την διάνοια που διαμόρφωσε η προσωπικότητα στον προκαθορισμένο χρόνο της .
Με διαχρονικά εννοώ πέρα από αυτές τις έννοιες ,για καλό - κακό , μαύρο – άσπρο ,που μπορεί να συλλάβει ,αν δηλαδή πέρα από αυτό το σημείο υπάρχουνε δεδομένα που αγνοούμε μερικώς ,η πλήρως ?

quote:

trexagireve
Αγαπητέ μου alfa-omega, λυπάμαι που θα σε δυσαρεστήσω,
αλλά, ο άνθρωπος, γενόμενος θεός και εκ πνεύματος προερχόμενος,
δεν μπορεί να μην είναι ατομικά υπεύθυνος,για ότι είναι....
Γι αυτό και δεν μπορώ να καταλάβω τις ανευθυνουπευθυνότητες,
που γίνονται εδώ..Οι λόγοι μας μένουν εις τον αιώνα και γι αυτό
και είμαστε μοναδικοί..Η μνήμη του καθενός είναι το κριτήριο
μας κι όχι η σύγκριση...
Πήραμε πολλά άσχημα αποτα ζώα κι ένα απο αυτά είναι το κοπάδιασμα,
που δεν στέκει για αετούς και θεούς....

Ρε τρέχα πότε ο άνθρωπος έγινε θεός και δεν το πήρα πρέφα ;

Ποιο η ποια επεισόδια έχασα και δεν μπορώ να σε ακολουθήσω ?

Ότι το παίζουνε κάποιοι θεοί και εμείς εισπράττουμε τις παρενέργειες της αλαζονικής τους νόσου , ντάξει το βιώνω καθημερινά από τότε που γεννήθηκα .

20/07/2009, 17:51:57
Είμαστε εν δυνάμει θεοί, αγαπητέ μου και απογοητευμένε
φίλε alfa-omega...Αυτό μπορείς να το δεις στην ιστορία του
ανθρώπου, μπορείς να δεις ανθρώπους που μείναν θεοί,με τον
όποιο τρόπο τους.....
Δεν φανταζομαι να πιστεύεις, ότι είμαστε..λίπασμα για τον
πλανήτη,όπως κάποιοι;
Ότι κάποιοι το παίζουν παραπάνω απο ότι πρέπει θεοί, είναι
μια παρενέργεια....Γι αυτό λέμε, να δορθωθούμε στην ανώτερη απόδοση
μας, γιατί θα γίνει η αξιοποίηση, είτε με μας, είτε χωρίς εμάς...
Κι ότι μείνει, είναι που είναι θεός...
20/07/2009, 18:52:48
quote:

Δεν φανταζομαι να πιστεύεις, ότι είμαστε..λίπασμα για τον
πλανήτη,όπως κάποιοι;

Κάποιοι θα γίνουν λίπασμα .
Κάποιοι θα γίνουνε βοηθοί του .
Κάποιοι ίσως γίνουνε και θεοί ακόμα .
Ότι και να είναι να γίνει ο κάθε άνθρωπος ,εξαρτάται από τις πράξεις του και όχι από τα λόγια του .
Εσύ μας έβαλες (όλους τους ανθρώπους ) σε ένα καζάνι .
Δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα .
Και για να σου το αποδείξω , θα πάρω εσένα ως παράδειγμα .
Εσύ φίλτατε τι πιστεύεις ότι θα γίνεις όταν
μεγαλώσεις* ;
*συλλάβεις ορθά τις έννοιες π.χ ΘΕΟΣ .

20/07/2009, 19:06:45
Με τον γενικό όρο Θεός (πληθ. θεοί) στη σύγχρονη ελληνική γλώσσα εννοείται η θεότητα ή υπέρτατη οντότητα που φέρεται κυρίως στις μεγάλες μονοθεϊστικές θρησκείες ως Δημιουργός του Κόσμου. Στην αρχαιότητα στην βοιωτική διάλεκτο σύμφωνα με το λεξικό Liddell-Scott η λέξη απαντάτο ως θιός ή σιός, στην Λακωνική σιός, στη Δωρική θεύς, στη μετάφραση των Εβδομήκοντα και στην Καινή Διαθήκη, ως θεός. Η έκταση της δικαιοδοσίας της έννοιας του θεού ή των Θεών στην Ελληνική Μυθολογία ήτοι στη Κοσμογονία ποικίλλει από μυθολογία σε μυθολογία. Ως θέαινα ή θεά απαντάται η θηλυκή θεότητα, παρούσα κυρίως στις πολυθεϊστικές θρησκείες.

Συνεπώς οι μονοθεϊστικές θρησκείες δανείστηκαν την αρχαία ελληνική έννοια "Θεός" "Θεότητα" προκειμένου να αποδώσουν την ύψιστη Θεολογική οντότητα των δογμάτων τους μη δυνάμενες στην εξεύρεση άλλης ανώτερης επ΄ αυτής εννοίας έστω και εν γνώσει τους ότι οι λέξεις ναι μεν ίδιες αλλά όμως με βασικές διαφορές των εννοιών και κατά χρόνο και κατά ερμηνεία.

Απόσπασμα απο την :
ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ.

20/07/2009, 19:24:14
Αγαπητέ μου alfa-omega, μου αρέσει η σαφήνεια,έτσι,ότι
ξέρω, προσπαθώ να το έχω εννοήσει...Στον χριστιανισμό,
όταν ο Χριστός κατηγορήθηκε ότι ονομάζει εαυτόν Υιό του Θεού,
η απάντηση που δόθηκε ήταν "θεοί είστε και υιοί Υψίστου πάντες"
κατά τον 86 ψαλμό του Κορρέ.....Είναι,πιστεύω,ένα πράγμα που δεν αφήνει αμφιβολία τι πιστεύει η θρησκεία μας περί θεότητος του
ανθρώπου...
Μην ξεχνάμε θεμελιώση ζητήματα του δογματος, όπως η κληρονομία της
βασιλείας των ουρανών....Θεοί δεν κληρονομούν, άσχετα απο το
ποιοί;....
Φίλε μου,ένας πατέρας, δεν κάνει διακρίσεις στα παιδά του..Τα πάντα
εν σοφία εποίησεν....
20/07/2009, 20:51:01
quote:
Στο πρώτο βλέπουμε ένα μέλος με άποψη, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί αυτός θα πρέπει να είναι λόγος για να τον συνδέσεις μαζί μου.

Δεν είναι απλά ενα μέλος με άποψη.
Λέτε τα ίδια πράγματα, τα ίδια πιστεύω, τις ίδιες αντιλήψεις, το ιδιο γέλιο, ίδια λογότυπα , ίδιες προκαταλήψεις, ίδια συμπεριφορά, και πολλά άλλα... και έτσι πήρα το θάρρος να σε ρωτήσω.
Δεν είναι κακό φυσικά, ούτε εχω κάποια κακοπροαίρετη διάθεση. Αντιθέτως...

quote:
Το δεύτερο δεν καταλαβαίνω που κολλάει! Αφορά την περίοδο της διαγραφής μου από εδώ!, όπου σκεφτόμουνα να συνεχίσω σε άλλο forum, το ότι επανήλθα οφείλεται στον trexagireve, που με έπεισε (για να μην το έχεις απορία!)

Αντε τώρα να σε πείσω οτι δεν είμαι ελέφαντας.
Επειδή εχουν φύγει πάρα πολλά μέλη απο τότε που γράφαμε, τον παλιό καλό καιρό.. και επειδή έφερες στο προσκήνιο τον Μέγα Αλέξανδρο και τους Μακεδόνες μου θύμισες τη συμπεριφορά του ΑΙΟΝ.
Ετσι έψαξα να φέρω στη μνήμη μου τις συζητήσεις εκείνες.
Κάπου λοιπόν βρήκα και αυτό το δεύτερο link με τη διαγραφή σου.
Το έκανα copy κατά λάθος, ήθελα αλλο link να περάσω που αφορούσε συζητήσεις με τον ΑΙΟΝ.
Ηταν αργά τη νύκτα και δεν πρόλαβα να το επαληθεύσω.
Πιστεύω να μην σου κακοφάνηκε...
sorry..

20/07/2009, 23:02:26
Δε σε παρεξηγώ allzzaro, οι διευκρινήσεις γι' αυτό υπάρχουν.
Πάντως χαίρομαι που σκέφτονται και άλλοι σαν κι εμένα.

Αγαπητέ alfa-omega, ας αφήσουμε τις έννοιες και ας προχωρήσουμε στην ουσία.
Από αυτά που λες δεν μπορώ να καταλάβω ακριβώς τη θέση σου.

Φαντάζομαι ότι συνδέεις το Θεό με το άπειρο?
Έτσι είναι ο Θεός όντως είναι το άπειρο. Από κει και έπειτα όμως δε βοηθάς να καταλάβουμε τι ακριβώς και πως αυτό το άπειρο θα ενεργήσει στην περίπτωση των κακών ή των καλών ανθρώπων μετά το θάνατο αυτών. Τι πιστεύεις?

20/07/2009, 23:09:23
quote:
Δε σε παρεξηγώ allzzaro, οι διευκρινήσεις γι' αυτό υπάρχουν.
Πάντως χαίρομαι που σκέφτονται και άλλοι σαν κι εμένα.

Οκ.. europaios..

quote:
Από κει και έπειτα όμως δε βοηθάς να καταλάβουμε τι ακριβώς και πως αυτό το άπειρο θα ενεργήσει στην περίπτωση των κακών ή των καλών ανθρώπων μετά το θάνατο αυτών. Τι πιστεύεις?

Kάποιος ρώτησε τον Ιησού, δεν θυμάμαι αν είναι μαθητής του και ακριβώς την ερώτηση αλλά αφορούσε τη μετά θάνατο ζωή και το γάμο, τον έρωτα, κάτι με τους αγγέλους? και του απάντησε ο Ιησούς.
Στην αλλη ζωή δεν θα εχεια ανάγκη για κάτι τέτοιο..
Δλδ στην αλλη ζωή δεν θα εχει ανάγκη για γάμο, για έρωτα, την ανάγκη να αναπνέεις να τρώς να πίνεις συνεπώς μετά την δευτέρα παρουσία ολοι θα βρισκόμαστε στους ουρανούς.

Εγώ με το φτωχο μου το μυαλό λέω το έξής.
Αν εννοεί οτι η δευτέρα παρουσία δεν θα γίνει στον υλικό μας κόσμο και γίνει στον πνευματικό μας, τότε για να μας συμπεριλάβει ολους θα πρέπει να μην βρίσκεται κανείς μας εν ζωή..

Edited by - allzzaro on 20/07/2009 23:12:47