- ΑΝΕΥΘΥΝΟ-ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ... - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
quote:
allzzaro:
Αν εννοεί οτι η δευτέρα παρουσία δεν θα γίνει στον υλικό μας κόσμο και γίνει στον πνευματικό μας, τότε για να μας συμπεριλάβει ολους θα πρέπει να μην βρίσκεται κανείς μας εν ζωή..
H Δευτέρα παρουσία δε γνωρίζουμε πότε και πως θα γίνει.
Αυτό που γνωρίζουμε βάση την πίστη στο Λόγο Του, είναι ότι όποτε και εάν γίνει όσοι έχουν διαπράξει αδικίες και αμαρτίες θα τιμωρηθούν.
Προσωπικά πιστεύω ότι θα συμπέσει με μια παγκόσμια καταστροφή. Ίσως με το τέλος της γης, ίσως με τίποτα βροχή από μετεωρίτες! ή μετά από έναν παγκόσμιο πόλεμο σαρωτικό και πολύ ποιο χαοτικά και θανατηφόρο από τους 2 προηγούμενους.
Δε νομίζω να έρθει η Δευτέρα Παρουσία κατόπιν δυναμικής ενέργειας του ίδιου του Θεού! αλλά είτε της φύσης-σύμπαν η οποία έχει προγραμματιστεί να λειτουργεί ως έχει, είτε με ενέργεια του ίδιου του ανθρώπου, αυτοκαταστροφή (πόλεμοι επιδημίες κ.λ.π.)
Τότε λοιπόν οι εναπομείναντες θα "δικαστούν" εν ζωή! (αν έχουν ζήσει) όσο για τον κόσμο των νεκρών! αυτοί νομίζω ότι ήδη έχουν "δικαστεί".
Εξάλλου δεν μπορούμε να ξέρουμε για το τι ακριβώς συμβαίνει με τους "κακούς" που πεθαίνουν! εάν δηλαδή θα έχουν και αυτοί κάποια άλλη μεταχείριση.
Και το λέω αυτό γιατί δεν μπορούμε να ξέρουμε κατά τη διάρκεια της τιμωρίας τους! τι ακριβώς συμβαίνει! και τι περιθώρια έχουν για να αναστρέψουν την κατάσταση!.

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
Ο άνθρωπος που ακολουθεί τον Λόγο κάποια στιγμή θα βιώσει την δευτέρα παρουσία και η ζωή του θα αλλάξει. Η αλλαγή αυτή δεν έχει σχέση με εξωτερικές αλλαγές, αν και μιλώντας από πλευράς μεταφυσικής ένας διορατικός θα μπορούσε εύκολα να δει τον νέο άνθρωπο, είναι εσωτερική και την αναγνωρίζει ο άνθρωπος που την βιώνει πέρα πάσης αμφιβολίας.
Επιπλέον υπάρχουν και ισχυρές ενδείξεις στο περιβάλλον του ατόμου.
Έτσι την έχω σκεφθεί, θεωρώ πως οτιδήποτε άλλο ξεφεύγει από τα όρια της λογικής και δεν έχει νόημα, διότι η δευτέρα παρουσία υφίσταται ως θεώρηση προς όφελος του ανθρώπου και κατά την άποψή μου ότι κλονίζει την λογική του ανθρώπου είναι επιβλαβές.![]()
quote:
Προσωπικά πιστεύω ότι θα συμπέσει με μια παγκόσμια καταστροφή. Ίσως με το τέλος της γης, ίσως με τίποτα βροχή από μετεωρίτες! ή μετά από έναν παγκόσμιο πόλεμο σαρωτικό και πολύ ποιο χαοτικά και θανατηφόρο από τους 2 προηγούμενους.
Μελετώντας κάποιος τις γραφές αυτό το συμπέρασμα βγάζει.
quote:
Allzzaro μου, κατά την άποψή μου, η δευτέρα παρουσία είναι ένα φαινόμενο καθημερινό και ατομικό. Δεν πρόκειται για κάτι που θα το αντιληφθεί η ανθρωπότητα μαζικά και βεβαίως όχι μετά θάνατον.
Tι κάνεις καλή μου?
Εχω πολύ καιρό να σε ακούσω..
quote:
κάθε άνθρωπος και μια θρησκεία
Φίλε άθεος.
Αν υπάρχει Θεός Δημιουργός τότε σίγουρα θα υπάρχει και μετά θάνατον ζωή.
Εσύ και ο Σβάμπε είστε μηδενιστές νομίζω.
Επειδή εχω συζητήσει κάτι πράγματα με τον Σβάμπε είναι μηδενιστής.
Δεν υπάρχει κανένας δημιουργός γι`αυτόν τα πάντα έγιναν στην τύχη. Στην τύχη και η δημιουργία του ανθρώπου.
Σε αυτή την περίπτωση ο άνθρωπος δεν διαφέρει απο τα υπόλοιπα ζώα. Απλά έτυχε να εχει νοημοσύνη και βάσει της νοημοσύνης του αυτού ίσως κάποια μέρα γίνει αθάνατος, ίσως κάποια μέρα μεταλλαχθεί σε μετάνθρωπο, ίσως κάποια μέρα να μπορέσει να βρεί τρόπο να μεταβεί σε αλλες διαστάσεις ίσως, ίσως..
Ομως παρατηρούμε οτι τίποτα δεν είναι φτιαγμένο στην τύχη για να υποθέσουμε οτι και ο άνθρωπος δημουργήθηκε κατά τύχη.
Αυτό μας αφήνει να υποθέσουμε οτι δεν δημιουργήθηκαμε κατά τύχη.
Εγώ θέλω να πώ το εξής.
Το υλικό μας σώμα επηρρεάζει την ψυχή μας?
Κάποιος που είναι κακός κάποιος που δεν συμβαδίζει με το αγαπάτε αλλήλους κάποια άτυχη στιγμή στη ζωή του, απο ενα κτύπημα στο κεφάλι, απο ενα εγκεφαλικό, απο μία ασθένεια αλλάζει χαρακτήρα και γίνεται πολύ ευαίσθητος , καλοσυνάτος κλπ.
Θέλω να καταλήξω στο εξής.
Διαπιστώνουμε οτι η σωματική μας κατάσταση επηρρεάζει τον χαρακτήρα μας και προφανώς την ψυχή μας. Κάτι που μας οδηγεί στο συμπέρασμα οτι αν ο εγκέφαλος σταματήσει να δουλεύει .. τέλος.. καπούτ...τα πάντα... ούτε ψυχή ούτε τίποτε...
quote:
Η αλλαγή αυτή δεν έχει σχέση με εξωτερικές αλλαγές, αν και μιλώντας από πλευράς μεταφυσικής ένας διορατικός θα μπορούσε εύκολα να δει τον νέο άνθρωπο, είναι εσωτερική και την αναγνωρίζει ο άνθρωπος που την βιώνει πέρα πάσης αμφιβολίας.
Η αλλαγή?
Ο νέος άνθρωπος?
Πώς δλδ θα πρέπει να είναι αυτός ο νέος άνθρωπος και ποιά είναι αυτή η αλλαγή?
Καλοντυμένος?
Ευγενικός?
Κατασταλαγμένος?
Μορφωμένος?
Μυημένος?
Να εχει γνώση?
Να προσκυνά κάποιο συγκεκριμένο θεό?
Να κάνει αγαθοεργίες?
Να προσφέρει στην ανθρωπότητα?
Να προσφέρει στην ανθρωπότητα και στο περιβάλλον?
Να είναι όλα τα παραπάνω και να είναι γκέι?
Να είναι ολα τα παραπάνω και να είναι διαζευγμένος?
Όπως είπε και ο φίλος ο άθεος κάθε άνθρωπος και μια θρησκεία.
Εδώ είμαστε 5 συνομιλητές με 5 διαφορετικές απόψεις.. και στα παραπάνω που είπα σίγουρα θα διαφωνήσουμε στα μισά… Ποιος άνθρωπος λοιπόν και ποιά αλλαγή..
Σήμερα ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι η μέλισσα τείνει να εξαφανιστεί τελείως από την Ευρώπη.
Σε 10 χρόνια δεν θα υπάρχουν μέλισσες σε ολον τον πλανήτη.
Εκτός από τις μέλισσες δεν θα υπάρχει και αλλα πολλά είδη.
Εκτός από αυτά τα είδη θα εξαφανιστεί και ένα μεγάλο μέρος του φυτικού βασιλείου.
Μήπως η αλλαγή που λές να είναι αυτή?
Να ασχοληθεί και λίγο ο άνθρωπος πέραν του φραπέ του..?
Edited by - allzzaro on 21/07/2009 20:25:10
που βλέπω ένα τέτοιο μήκος κύματος διαλόγου,όχι γιατί είναι
στο συγκεκριμένο θέμα, αλλά γιατί μπορούμε να φτάσουμε κάπου
έτσι....
Φτάνει να μην βγαίνει πάλι η ρημάδα η ....οχυρωματική γραμμή,
που δημιουργεί αποστάσεις και ξεχνάμε ότι,διάλογο θέλουμε και
έχουμε θέματα που δεν εννοούμε πλήρως....Όλοι έχουμε άποψη
και την καταθέτουμε, για να δούμε που πάει...Γι αυτό γράφουμε..
Στο θέμα με την Δευτέρα Παρουσία, η δική μου θέση είναι ότι
ο άνθρωπος είναι αθάνατος, άρα, δευτέρα και αιώνια παραουσία,
επίσης βέβαια..Γιατί, ο άνθρωπος είναι θεός;Γιατί έτσι φαίνεται,
με αυτές τις ιδιότητες, ικανότητες, εξουσίες, όπως θές πές τες,
αυτό το ρόλο, δείχνει, έστω, να έχει...
Το θέμα είναι, πόσο μπορεί να είναι αντάξιος του ρόλου του...
Υπάρχει μια θέση για τον άνθρωπο στο σύμπαν...Μπορούμε να την
βρούμε;Δηλαδή, ο άνθρωπος, πως λειτουργεί στην όλη πλάση;
στον οποιο θα εξελιχθει ο σημερινός άνθρωπος, ή όσοι
μείνουν απο αυτόν τον άνθρωπο και θα είναι εξελιγμένος, με
πολλές έννοιες και σωματικά και νοητικά και ψυχικά....
Θα βγει αυτός ο άνθρωπος μέσα απο κρίσιμες καταστάσεις,δεν
είναι θέμα ήρωα, αλλά, επιβίωσης, όχι ότι το πνεύμα έχει τέτοιες
ατέλειες,αλλά, γιατί το σώμα πρέπει να υποταχτεί πλήρως...
Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός, δεν επαναλαμβάνεται και έχει
προνόμια θεού,απλά πρέπει να τα μάθει κάποια στιγμή, όχι απλά
να τα ξέρει..Να μάθει την αρμονία και να είναι μέσα σ αυτήν,
όχι απέναντι της...
quote:
Αγαπητοί φίλοι, πρώτα θα ήθελα να πω ότι χαίρομαι, ειλικρινά,που βλέπω ένα τέτοιο μήκος κύματος διαλόγου,όχι γιατί είναι
στο συγκεκριμένο θέμα, αλλά γιατί μπορούμε να φτάσουμε κάπου
έτσι....
φτου.. φτού.. φτύστο ..
quote:
Να μάθει την αρμονία και να είναι μέσα σ αυτήν,
όχι απέναντι της...
Nα σε ρωτήσω Βαγγέλη..
Που νομίζεις οτι οφείλεται αυτό το ``μήκος κύμματος διαλόγου`` που διαπιστώνεις?
quote:
Αγαπητέ μου allzzaro, ο άνθρωπος που θα ρθει, αυτός
στον οποιο θα εξελιχθει ο σημερινός άνθρωπος, ή όσοι
μείνουν απο αυτόν τον άνθρωπο και θα είναι εξελιγμένος, με
πολλές έννοιες και σωματικά και νοητικά και ψυχικά....
Φίλε Βαγγέλη το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνει ο άνθρωπος είναι να προστατέψει ολα αυτά τα απαραίτητα για να μπορέσει να εξελιχθεί.
Μέχρι στιγμής δεν το εχει πάρει χαμπάρι...
Ούτε εσύ το εχεις πάρει χαμπάρι...
Αν δεν υπάρχουν μέλισσες Βαγγέλη τα φυτά δεν θα αναπαράγονται.
Για ποιά νοητική εξέλιξη μου μιλάς και για ποιά σωματική και για ποιά ψυχική. Η ψυχή σου εξηγώ πιο πάνω εξαρτάται απο το υλικό μας σώμα και το υλικο μας σώμα θέλει οξυγόνο, τροφή, νερό, γή για να πατάει το όζον να το προστατεύει , έχει ανάγκη τα φυτά , τα ζώα, ολα τα πάντα... και ολα αυτά καταστρέφονται..
Εσύ τι κάνεις για αυτό..?
Εγώ τι κάνω?
Eμείς τι κάνουμε?
Ασχολούμαστε με το θεό?
Ποιό θεό?
Αυτόν που δεν βλέπουμε?
Και αυτόν που βλέπουμε?
Edited by - allzzaro on 21/07/2009 21:38:40