ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΟΜΑΔΕΣ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΟΜΑΔΕΣ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

europaios230 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
20/10/2009, 00:24:30
quote:
macedon:
Ο χριστιανισμός το μόνο που της χάρισε ήταν 400 χρόνια δουλείας με αντάλλαγμα οικονομικά και φορολογικά προνόμια

Aν ήταν έτσι δε θα ορκίζονταν στο σταυρό!.....αλλά θα ήσαν άθεοι!

quote:
macedon:
Αν δεν κάνει, δεν επιβιώνει. Με απατεωνιές και τα χρήματα του ελληνικού λαού επιβιώνει.

Αυτό να το πεις όταν οι Ορθόδοξοι πέσουμε στα ποσοστά σας......

quote:
macedon:
Το κακότεχνο αυτό δημιούργημα του Παπαρρηγόπουλου έχει ήδη πεθάνει αλλά δεν το έχει καταλάβει.

Εδώ που έφτασες, τον Παπαρηγόπουλο δε θα συκοφαντήσεις?

quote:
macedon:
Να κάνουμε όργια... Ειδικά το τελευταίο... είναι κάτσε καλά! Για να μη σου πώ "κάτσε καλύτερα".

Ν’ ανοίγετε όμως που και που και κανά φως, .......και να οργανώνεστε,..... μην την πατήστε όπως αυτός στο ανέκδοτο, που είχε φάει τρεις και δεν είχε ρίξει κανέναν!

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).

20/10/2009, 00:38:43
ευρωπαίος ο πρώτος

quote:
Ν’ ανοίγετε όμως που και που και κανά φως, .......και να οργανώνεστε,..... μην την πατήστε όπως αυτός στο ανέκδοτο, που είχε φάει τρεις και δεν είχε ρίξει κανέναν!

Ζηλιάρη...

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

http://www.mindfloga.blogspot.com/

http://diakiros.blogspot.com/

D.P.J. 10Μέλος
20/10/2009, 09:40:50
quote:

Στο επίπεδο της γήινης ζωής, ο δικός μου θεός έχει τον δικό σου για ν' αλλάζει τα τασάκια και να φέρνει μπύρες.
macedon

Kαλά άμα γλυτώσω .....την ανακοπή εδώ μέσα , .....θα πιω μια μπύρα !

D.P.J. 10Μέλος
20/10/2009, 09:42:48
quote:

Στο επίπεδο της γήινης ζωής, ο δικός μου θεός έχει τον δικό σου για ν' αλλάζει τα τασάκια και να φέρνει μπύρες.
macedon

Kαλά άμα γλυτώσω .....την ανακοπή εδώ μέσα , .....θα πιω μια μπύρα !

20/10/2009, 12:50:02
Πάντως, τα τασάκια και τις μπύρες, άλλος τις φέρνει και άλλος τις
πίνει..Τώρα πως ο δεύτερος μπορεί να είναι χαρούμενος με ότι κάνει ο πρώτος,χωρίς να ξέρει τι στην ουσία κάνει,μάλλον θα πρέπει να του έχει μεγάλη εμπιστοσύνη....
Και επειδή ο διαβολος ή σατανάς, δεν είναι για εμπιστούνη, καταλαβαίνουμε ποιός είναι ο ωραίος και πόσο αντέχει ότι έχει αρχή τον διάβολο...
Έτσι Μακεδών;
20/10/2009, 21:21:36
quote:
trexagireve
Έτσι Μακεδών;

Ο,τι πεις. Σάμπως κατάλαβα τι είπες;

macedon

20/10/2009, 22:30:30
Γιατί, μήπως τις άλλες καταλαβαίνεις;
Όλα μια συνήθεια είναι...
20/10/2009, 23:53:28
quote:
trexagireve
Αγαπητε μου sesostris, ξέρεις πολύ καλά ότι Ισραήλ, είναι ένα
απο τα πολλά ονόματα του Θεού, που έδωσε τιμητικά στους εβραίους κι αυτοι απωλέσαν άμα τη σταυρώσει του Κυρίου ημων Ιησού Χριστού.
Νέος Ισραήλ, θεωρείται και είναι η Ελλάδα..Πληροφοριακά....

Φίλε trexagireve , ο όρος «Ισραήλ » που πήρε ο Ιακώβ μετά από μια πάλη του με το Θεό και σημαίνει «ο Θεός τον ενδυνάμωσε» είναι αποκλειστική κληρονομιά των Εβραίων , και κανείς και πουθενά δεν έγραψε ότι της απώλεσαν με την σταύρωση του Ιησού .
Σε ποιο λοιπόν ευαγγέλιο ή άλλο ιερό χριστιανικό κείμενο αναφέρεται ότι ο Θεός αφαίρεσε τον τίτλο από τους Εβραίους και τον έδωσε στους Έλληνες κάνοντας την Ελλάδα νέο Ισραήλ ;
quote:
trexagireve
Η αποδοχή του χριστιανισμού απο τους Έλληνες με τέτοια θέρμη και μαζικότητα, είναι που έκανε την Ελλάδα, Νέο Ισραήλ και τους Έλληνες, περιούσιο λαό του Θεού,φίλε μου...Για ποιά φωτιά και τσεκούρι
μιλάς; Γιατι προσβάλλεις την περήφανη κι αδούλωτη Ελλάδα,χαρακτηριζοντας την υπόδουλη, όταν ο χριστιανισμός της χάρισε
άπειρες φορές δόξες και τιμές;Ειλικρινά,δεν μπορώ να φανταστω, τέτοια
υποκειμενική θεώρηση των πραγμάτων....

Ασφαλώς θα αστειεύεσαι !!!!!
quote:
trexagireve
Προσβάλλεις την Ελλάδα πάλι λέγοντας ότι ακούει ψεύτες και αγύρτες,
όταν είναι η επίσημη εκκλησία αυτή που αποκαλείς έτσι και δεν έχει λόγο για να κάνει αγυρτίες....
Τιμήθηκε απο τον ελληνικό λαό και τιμάται, δεν υπάρχει λόγος ψέμματος....Μην μπερδεύεσαι απο θρησκεύματα ποταπά, εδώ μιλάμε για την μεγαλύτερη θρησκεία της Δύσης και του ανθρώπου,δεν μπορείς να την παρουσιάζεις σαν περιθωριακό στοιχείο....Σφάλλεις...

Συνεχίζεις την πλάκα !!! Ας είναι.....σου αναγνωρίζω ότι έχεις βαθιά την αίσθηση του χιούμορ .
quote:
trexagireve
Δόγμα είναι η αλήθεια του Θεού, αφού δόθηκε απο Θεό, εσείς έχετε κανέναν θεό που να σας είπε ποτε τι να κάνετε;Όχι βέβαια,την..παρτη τους κοιτούσαν κι έτσι τους κανατε ινδάλματα, σαν ποδοσφαιριστές του σήμερα...Τόσο χαμηλά, βλέπεις τον Θεό;

Η αλήθεια φίλε trexagireve δεν αποκαλύπτεται μέσω δογμάτων , αλλά από την έρευνα και τη γνώση . Αν μέναμε στα δόγματα , και ειδικότερα στα χριστιανικά , θα βρισκόμασταν ακόμα στον Μεσαίωνα .
quote:
trexagireve
Ελληνοχριστιανισμός, είναι το μέλλον του κόσμου..Αυτή η γλώσσα κι αυτή η θρησκεία θα επικρατήσουν σε όλο τον κόσμο...

Στον «Ελληνοχριστιανισμό» φίλε trexagireve στηρίζουν το μέλλον τους οι δημαγωγοί πολιτικοί , οι ρασοφόροι , και οι επαγγελματίες χριστιανοί . Γιατί το εφεύρημα «Ελληνοχριστιανισμός» είναι κάτι το ανύπαρκτο σαν τον «Ονοκένταυρο» που έγραφαν τα βυζαντινά βιβλία ζωολογίας .

Ο ελληνικός τρόπος σκέψης φίλε trexagireve δεν έχει καμιά σχέση με τον χριστιανικό . Είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα ! Το ότι ο χριστιανισμός αναγκάστηκε εκ των πραγμάτων να δανειστή και να χρησιμοποιήση προς όφελός του την ελληνική γλώσσα , δεν τον καθιστά ταυτόσημο με τον ελληνισμό . Γι αυτό άλλωστε και στα περισσότερα χριστιανικά κείμενα οι Έλληνες καθυβρίζονται . Το ίδιο γινόταν και στους πύρινους λόγους των πατέρων της εκκλησίας . Μήπως θέλεις να στους θυμίσω ; Ξεχνάς ότι ο Γεννάδιος αποκήρυσσε την ελληνικότητά του , και έλεγε ότι μόνο η γλώσσα του είναι η ελληνική ;

quote:
trexagireve
Φρόντισε να ξαναγυρίσεις στον ορθό δρόμο νωρίς....Κρίμα τέτοιο μυαλό να επιζητεί το παρελθόν που αποδοκιμάσθηκε και εκδώχθηκε, ως μην επαρκές ...

Φίλε Βαγγέλη , το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω . Εδώ και πάρα πολλά χρόνια έχω αποστασιοποιηθεί όχι μόνο από τον χριστιανισμό , αλλά και από όλες τις υπόλοιπες θρησκείες τις οποίες θεωρώ ανθρώπινα κατασκευάσματα που εκμεταλλεύονται τον Θεό , την αβεβαιότητα , την αδυναμία , και τον φόβο του ανθρώπου για τον θάνατο . Στη θέση της θρησκείας έχω εντάξει τους ηθικούς κανόνες , την έρευνα της ιστορίας και τη γνώση . Έχω φίλτατε τη συνείδησή μου ήσυχη , και αισθάνομαι ελεύθερος .

Και κάτι ακόμα . Όταν υπερασπίζομαι τους αρχαίους Έλληνες και τη μυθολογία τους δεν το κάνω από πίστη στο δωδεκάθεο , αλλά για να υπερασπιστώ από την συκοφαντία και την παραπληροφόρηση , την φιλοσοφία , τις επιστήμες , τις τέχνες και τα μνημεία τους που κατέστρεψαν οι χριστιανοί , καθώς και το δικαίωμα των αρχαιοθρήσκων Ελλήνων του σήμερα να τελούν ανεμπόδιστα τα θρησκευτικά τους καθήκοντα . Γι’ αυτό και πολεμώ την υποκρισία αυτών που τους κατασυκοφαντούν και τους προβάλλουν εμπόδια . Αν αυτά τα είχε διαπράξει κάποια άλλη θρησκεία , να είσαι βέβαιος ότι στο στόχαστρο της κριτικής μου θα ήταν αυτή η άλλη θρησκεία και όχι ο χριστιανισμός .

*

21/10/2009, 09:51:54
Προτιμω τον διάλογο απο το να σε διορθώνω αγαπητέ μου sesostris..Δεν λέει πουθενά ότι το όνομα είναι του Ιακώβ, αλλά μεταφορά του ονόματος
του Θεού,στον Ισραήλ, αφού υποτίθεται ο Θεός έμεινε στη γη απο τον Ιακώβ και του έδωσε το όνομα Του για να τον ενδυναμώσει στην αντμετώπιση του Ησαύ,που τόσο φοβόταν ο Ιακώβ...
¨Οσο γισ το σε ποιό ή σε ποιά ευαγγέλια,αναφέρεται η μεταφορά του ονόματος ή προνομιακής θέσης, είναι πολλές οι παραβολές του Χριστού....
Ο αμπελώνας, ο αγρός που ο ιδιοκτήτης θα δωσει σε άλλους γεωργούς, το σαπρον δέντρον, που στο πυρ εκβάλλεται, κλπ..Πλείστα..Δεν την διαβάζεις λίγο, λέω εγώ και εδώ είμαστε, τα ξαναλέμε επ αυτού....
Το πόσο τίμησε ο Ελληνοχριστιανισμός τους Έλληνες και τη χώρα, φίλε μου το λεει η ιστορία, γιατι να πιστέψω εσένα;Ξέρω και διαβάζω, εξάγω συμπεράσματα, συνθέτω....Δεν είναι τόσο δύσκολο ξέρεις...
Καλόν είναι φίλε μου εις τον άνδρα, να μπορεί να επαναδιαπραγματευτεί μέσα του τις αρχές του, να βλέπει αν λαθεύει,αν εφαρμόζει αυτά που πιστεύει,αν είναι όντως αυτό που ήθελε,να είμαστε
αληθινοί....
Και άνθρωποι, που γινόμαστε θεοί είμαστε, όχι ζώα που ζούν ένα λαβύρινθο ζωής....
21/10/2009, 10:20:11
trexa

quote:
Το πόσο τίμησε ο Ελληνοχριστιανισμός τους Έλληνες και τη χώρα, φίλε μου το λεει η ιστορία

Αμ το λέει η ρημάδα, αλλά ποιός τη διαβάζει...

quote:
Ξέρω και διαβάζω

Καινούριο αυτό. Από πότε βρε;

macedon

21/10/2009, 10:52:14
Παραβολές των παραβολών , μεταφερόμενες και μεθονομαζόμενες ενίοτε και μετωνυμίες , με στόχο ποτέ να μην είναι καμμιά θέση επισφαλής και εν'τέλλει να μην καταλαβαίνουμε τι μας γίνεται!!!

Δεν εννούσε αυτό αλλα εκείνο , αλλα και "κείνο" υπο προυποθέσεις είναι "άλλο" και αν δεν καταλαβαίνεις το άλλο του άλλου ...τελικά έχεις χαμηλή αντιληπτική ικανότητα...μμμμ!!!

Σαν την κινούμενη άμμο , φίλε Ευάγγελε..κατα το "τα πάντα ρεί και ουδέν μένει"..

Δυστυχώς για κάποιους δεν θα κατορθώσουν να αποφύγουν την αλήθεια , ότι όλα ρέουν και οι άνθρωποι πάνε μπροστά και απεγκλωβίζονται απο δόγματα και δοξασίες ...αναζητούν την πρόοδο και την πραγματική αλήθεια και όσο και αν προσπαθήσουν κάποιοι να ενσωματώσουν νέα στοιχεία σε παλιές αντιλήψεις , προκειμένου να βάλουν σανίδα σωτηρίας "των"...τελικά δεν θα μπορέσουν!

Θα ήταν πολύ ελάχιστη η αλήθεια τελικά , για να περιοριζόταν στον στενό ορίζοντα , του χριστιανισμού ...σε τέτοιο σημείο που μπορεί να απαξιωνόταν και να βρισκόταν μέσα στα κελλάρια μίζερων μαυρο-ρασοφόρων...αλλα δυστυχώς γι'αυτούς η ζωή , η ίδια τους ξεπερνάει και προχωράει γεμάτη με χρώματα και αισιοδοξία ...με χαμόγελο και νέους ηθικούς κώδικες , που απαντούν στην καρδιά και στην ψυχή των νέων ανθρώπων , με νέους κώδικες που δεν ενοχοποιούν την φύση τους και δεν τους καθυποτάσσουν σείοντας τον φόβο της κολάσεως..

Η κόλαση εμφανίζεται δια μέσου αυτών που σέρνουν και συντηρούν τον φόβο και την υποταγή...αλλοίμονο!

Ο θεός βρίσκεται εντός μας και όχι εκεί που θέλουν κάποιοι να βρίσκεται , μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουν δικές τους ελλειματικότητες- εγκλωβισμούς-φοβίες και να συντηρήσουν την "ψυχή" του δόγματος στο οποίο είναι ενταγμένοι και νοιώθουν ασφαλείς...αυτό είναι δικό τους θεματολόγιο και δικό τους πρόβλημα!

Και η κόλαση και η πυρά και ο διάβολος...χριστιανοί, άστε μας ήσυχους ...έλεος!

Αφήστε τον κοσμάκη ν'αναπνεύσει...σώνει και καλά να ασφυκτιούν όπως εσείς???

ΥΓ:"Καλώς ή κακώς ακόμα πηγαίνουμε στην ανάσταση και μερικές φορές ανάβουμε και κανα κεράκι..αλλα όπως το πάτε , δεν το βλέπω για πολύ ακόμα..!!!"

soul

21/10/2009, 17:36:45
Δηλαδή Μακεδών, τόσο καιρό λές αρλούμπες, μονο και μόνο γιατί δεν
διαβάζεις ιστορια;Ε, διάβασε, λοιπον κι εσύ, όχι μόνο μύθους...
22/10/2009, 00:33:42
quote:
Sesostris:
Φίλε trexagireve , ο όρος «Ισραήλ » που πήρε ο Ιακώβ μετά από μια πάλη του με το Θεό και σημαίνει «ο Θεός τον ενδυνάμωσε» είναι αποκλειστική κληρονομιά των Εβραίων , και κανείς και πουθενά δεν έγραψε ότι της απώλεσαν με την σταύρωση του Ιησού .
Σε ποιο λοιπόν ευαγγέλιο ή άλλο ιερό χριστιανικό κείμενο αναφέρεται ότι ο Θεός αφαίρεσε τον τίτλο από τους Εβραίους και τον έδωσε στους Έλληνες κάνοντας την Ελλάδα νέο Ισραήλ ;

Από που κι ως που αποκλειστική κληρονομιά των Εβραίων?
Που είπε ο Θεός ότι αυτό θα είναι το αποκλειστικό όνομα των Εβραίων?

Συγκεκριμένα ο Θεός του είπε: Eγώ είμαι ο Ελ-Σαδδαί. Πολυάριθμοι να είναι οι απόγονοί σου. Από σένα θα βγει λαός (και βγήκε ο χριστιανικός) και άθροισμα λαών και βασιλιάδες θα προέλθουν από σένα, (πόσοι λαοί σήμερα στη γη, δεν είναι χριστιανοί!).

Δεν είναι λοιπόν ο όρος Ισραήλ εθνικός! αλλά θρησκευτικός. Απλά οι Εβραίοι τον οικειοποιήθηκαν.

quote:
Sesostris:
Η αλήθεια φίλε trexagireve δεν αποκαλύπτεται μέσω δογμάτων , αλλά από την έρευνα και τη γνώση . Αν μέναμε στα δόγματα , και ειδικότερα στα χριστιανικά , θα βρισκόμασταν ακόμα στον Μεσαίωνα .

Και τότε χριστιανοί ήσαν οι Ευρωπαίοι και τώρα Χριστιανοί είναι.
Οπότε αυτό που λες δεν στέκει.

quote:
Sesostris:
Στον «Ελληνοχριστιανισμό» φίλε trexagireve στηρίζουν το μέλλον τους οι δημαγωγοί πολιτικοί , οι ρασοφόροι , και οι επαγγελματίες χριστιανοί . Γιατί το εφεύρημα «Ελληνοχριστιανισμός» είναι κάτι το ανύπαρκτο σαν τον «Ονοκένταυρο» που έγραφαν τα βυζαντινά βιβλία ζωολογίας .
Ο ελληνικός τρόπος σκέψης φίλε trexagireve δεν έχει καμιά σχέση με τον χριστιανικό . Είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα ! Το ότι ο χριστιανισμός αναγκάστηκε εκ των πραγμάτων να δανειστή και να χρησιμοποιήση προς όφελός του την ελληνική γλώσσα , δεν τον καθιστά ταυτόσημο με τον ελληνισμό . Γι αυτό άλλωστε και στα περισσότερα χριστιανικά κείμενα οι Έλληνες καθυβρίζονται . Το ίδιο γινόταν και στους πύρινους λόγους των πατέρων της εκκλησίας . Μήπως θέλεις να στους θυμίσω ; Ξεχνάς ότι ο Γεννάδιος αποκήρυσσε την ελληνικότητά του , και έλεγε ότι μόνο η γλώσσα του είναι η ελληνική ;

Κάνεις λάθος αγαπητέ Sesostris, καμία θρησκεία δεν ωφελήθηκε τόσο πολύ από ένα έθνος, όπως η Ελλάδα ωφέλησε τον Χριστιανισμό και καμία χώρα δεν ωφελήθηκε τόσο πολύ από τη θρησκεία, όπως ο Χριστιανισμός ωφέλησε την Ελλάδα.
Αυτή είναι η αλήθεια. Γι' αυτό πάμε και πακέτο με τον Χριστιανισμό.

quote:
Sesostris:
Και κάτι ακόμα . Όταν υπερασπίζομαι τους αρχαίους Έλληνες και τη μυθολογία τους δεν το κάνω από πίστη στο δωδεκάθεο , αλλά για να υπερασπιστώ από την συκοφαντία και την παραπληροφόρηση , την φιλοσοφία , τις επιστήμες , τις τέχνες και τα μνημεία τους που κατέστρεψαν οι χριστιανοί , καθώς και το δικαίωμα των αρχαιοθρήσκων Ελλήνων του σήμερα να τελούν ανεμπόδιστα τα θρησκευτικά τους καθήκοντα . Γι’ αυτό και πολεμώ την υποκρισία αυτών που τους κατασυκοφαντούν και τους προβάλλουν εμπόδια . Αν αυτά τα είχε διαπράξει κάποια άλλη θρησκεία , να είσαι βέβαιος ότι στο στόχαστρο της κριτικής μου θα ήταν αυτή η άλλη θρησκεία και όχι ο χριστιανισμός .

Κανείς δεν εμποδίζει καμία θρησκεία και το ξέρεις αυτό καλά.
Όσο για την τέχνη, τα μνημεία κ.λ.π....σου απέδειξα μέσα από τον Παυσανία ποιος τα κατέστρεψε.
Αυτά που λες δεν είναι, παρά παραμύθια για τελείως άσχετους με την ιστορία ανθρώπους.

quote:
Εαρινός:
ΥΓ:"Καλώς ή κακώς ακόμα πηγαίνουμε στην ανάσταση και μερικές φορές ανάβουμε και κανα κεράκι..αλλα όπως το πάτε , δεν το βλέπω για πολύ ακόμα..!!!"

Ε! δεν αραιώνετε σιγά σιγά μπας και βρούμε και καμιά καρέκλα να καθόμαστε?.......μας έχει φάει η ορθοστασία!!

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).

22/10/2009, 00:59:28
quote:
trexagireve
Προτιμω τον διάλογο απο το να σε διορθώνω αγαπητέ μου sesostris..Δεν λέει πουθενά ότι το όνομα είναι του Ιακώβ, αλλά μεταφορά του ονόματος
του Θεού,στον Ισραήλ, αφού υποτίθεται ο Θεός έμεινε στη γη απο τον Ιακώβ και του έδωσε το όνομα Του για να τον ενδυναμώσει στην αντμετώπιση του Ησαύ,που τόσο φοβόταν ο Ιακώβ...

Φίλε trexagireve , όπως έγραψα στην προηγούμενη απάντησή μου , σύμφωνα με την εβραϊκή μυθολογία που οι χριστιανοί ονομάζουν Παλαιά Διαθήκη , ο Θεός αφού πάλεψε με τον Ιακώβ μέχρι το πρωί και δεν μπόρεσε να τον νικήση , τον ευλόγησε και του έδωσε το όνομα Ισραήλ που στα εβραϊκά σημαίνει «Ο Θεός τον ενδυνάμωσε» . Αλλά ας δούμε το αντίστοιχο κεφάλαιο της Παλαιάς Διαθήκης , για να φρεσκάρης και τη μνήμη σου .

22 ᾿Αναστὰς δὲ τὴν νύκτα ἐκείνην ἔλαβε τὰς δύο γυναῖκας καὶ τὰς δύο παιδίσκας καὶ τὰ ἕνδεκα παιδία αὐτοῦ καὶ διέβη τὴν διάβασιν τοῦ ᾿Ιαβώκ· 23 καὶ ἔλαβεν αὐτοὺς καὶ διέβη τὸν χειμάρρουν καὶ διεβίβασε πάντα τὰ αὐτοῦ. 24 ὑπελείφθη δὲ ᾿Ιακὼβ μόνος, καὶ ἐπάλαιεν ἄνθρωπος μετ᾿ αὐτοῦ ἕως πρωΐ. 25 εἶδε δέ, ὅτι οὐ δύναται πρὸς αὐτόν, καὶ ἥψατο τοῦ πλάτους τοῦ μηροῦ αὐτοῦ, καὶ ἐνάρκησε τὸ πλάτος τοῦ μηροῦ ᾿Ιακὼβ ἐν τῷ παλαίειν αὐτὸν μετ᾿ αὐτοῦ. 26 καὶ εἶπεν αὐτῷ· ἀπόστειλόν με· ἀνέβη γὰρ ὁ ὄρθρος. ὁ δὲ εἶπεν· οὐ μή σε ἀποστείλω, ἐὰν μή με εὐλογήσῃς. 27 εἶπε δὲ αὐτῷ· τί τὸ ὄνομά σου ἐστίν, ὁ δὲ εἶπεν· ᾿Ιακώβ. 28 καὶ εἶπεν αὐτῷ· οὐ κληθήσεται ἔτι τὸ ὄνομά σου ᾿Ιακώβ, ἀλλ᾿ ᾿Ισραὴλ ἔσται τὸ ὄνομά σου, ὅτι ἐνίσχυσας μετὰ Θεοῦ, καὶ μετ᾿ ἀνθρώπων δυνατὸς ἔσῃ. 29 ἠρώτησε δὲ ᾿Ιακὼβ καὶ εἶπεν· ἀνάγγειλόν μοι τὸ ὄνομά σου. καὶ εἶπεν· ἱνατί τοῦτο ἐρωτᾶς σὺ τὸ ὄνομά μου; καὶ εὐλόγησεν αὐτὸν ἐκεῖ. 30 καὶ ἐκάλεσεν ᾿Ιακὼβ τὸ ὄνομα τοῦ τόπου ἐκείνου, Εἶδος Θεοῦ· εἶδον γὰρ Θεὸν πρόσωπον πρὸς πρόσωπον, καὶ ἐσώθη μου ἡ ψυχή. 31 ἀνέτειλε δὲ αὐτῷ ὁ ἥλιος, ἡνίκα παρῆλθε τὸ εἶδος τοῦ Θεοῦ· αὐτὸς δέ ἐπέσκαζε τῷ μηρῷ αὐτοῦ· 32 ἕνεκεν τούτου οὐ μὴ φάγωσιν υἱοὶ ᾿Ισραὴλ τὸ νεῦρον, ὃ ἐνάρκησεν, ὅ ἐστιν ἐπὶ τοῦ πλάτους τοῦ μηροῦ, ἕως τῆς ἡμέρας ταύτης, ὅτι ἥψατο τοῦ πλάτους τοῦ μηροῦ ᾿Ιακὼβ τοῦ νεύρου, ὃ ἐνάρκησεν.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΛΒ’

Όπως βλέπουμε λοιπόν ο Θεός έδωσε αυτό το όνομα στον Ιακώβ , και κατ’ επέκταση στον λαό του . Πέρα όμως από αυτό που δεν με πολυενδιαφέρει , εσύ ισχυρίζεσαι ότι μετά την σταύρωση του Ιησού ο Θεός απέσυρε τον τίτλο του Ισραήλ από τους Εβραίους , και τον κληρονόμησαν οι Έλληνες οι οποίοι είναι ο «Νέος Ισραήλ» .
Στο ερώτημά που σου έθεσα , σε ποιο ευαγγέλιο ή άλλο ιερό χριστιανικό κείμενο αναφέρεται ότι ο Θεός αφαίρεσε τον τίτλο από τους Εβραίους και τον έδωσε στους Έλληνες κάνοντας την Ελλάδα «Νέο Ισραήλ» ; Μου απαντάς αόριστα αναφερόμενος σε παραβολές . Όμως εγώ σου ζήτησα συγκεκριμένο απόσπασμα από τα ευαγγέλια ή μέσα από τα πατερικά κείμενα που να τεκμηριώνη τον ισχυρισμό σου , και όχι αόριστες αναφορές σε παραβολές .

Τα υπόλοιπα της απαντήσεώς σου δεν τα σχολιάζω , γιατί ως φαίνεται πρέπει να υπάρχει και άλλου είδους απόκρυφη (ιστορία) άγνωστη στον πολύ κόσμο , ειδικά γραμμένη για την αποκλειστική χρήση της από τους χριστιανούς . Αλλιώς δεν εξηγείται ......

*

22/10/2009, 12:15:33
Φίλε sesostris, ξαναδιάβασε προσεκτικά, γιατί το όνομα Ισραήλ, είναι
όνομα του Θεού,όχι ανθρώπων..Τιμητικά δόθηκε στον Ιακωβ, για να τον τονώσει στην αντιπαράθεση του με τον αδερφό του Ησαύ....
Δεν ξέρετε, δεν ρωτάτε κι όλας....
Οι παραβολές, αφορούν σε αλλαγή γεωργών, όπως λέω και σε άλλο θέμα,
αλλά και στην εφαρμογή του μέσα απο την χρήση της ελληνικής γλώσσας, ως γλώσσας του ευαγγελίου, αλλα και των εκατομμυρίων Ελλήνων χριστιανών, που το παραδειγμα τους δοξασε την Ελλάδα και τον χριστιανισμό..Όπως ο Άγιος Δημήτριος,εκ Θεσ/νίκης και πόσοι άλλοι...
Άγιοι πρότυπα που πλέον δεν τους πλασσάρει το σύστημα και γι αυτό δεν πουλάνε....
Η αλήθεια, όμως, είναι ότι η μόνη θρησκεία, που άντεξε φανερά στον χρόνο, είναι ο χριστινισμός..Αυτο, πρέπει να το δεχτείς...Κι αυτο σημαίνει ότι αυτό που έχει είναι αληθινό..
Τα ψεύτικα, παρηκμάσαν....
23/10/2009, 12:20:23
οι μονες θρησκειες που αντεξαν χωρις προσπαθειες επιβολης τους σε αλλους λαους ειναι ο βουδισμος και ο ινδουισμος.Αυτο παντως που σιγουρα θα αντεξει αλλα και οπως δειχνουν τα πραγματα θα αυξησει και την επιροη του ειναι το ισλαμ
23/10/2009, 13:16:33
Φίλε Σκαρτάδος, ο βουδισμός και ο ινδουισμός, δεν άντεξαν
πιο πολύ..Απλά είναι ανατολίτικες θρησκειες, που εκί η μοιρολατρεια,
έχει το ρόλο της...
Για την δύση, όμως, μία είναι η θρησκεία....Ένα είναι το κόμμα,
που έλεγε κι ο Φλωράκης...
23/10/2009, 14:12:17
Φιλε τρεχαγυρευε κατα πως φαινεται αυτο που λες για την δυση εχει ηδη αρχισει να αλοιωνεται με την εισοδο τοσων μουσουλμανων.Φαντασου τι θα γινει σε 50 χρονια.Παντως ειναι πολυ περιεργο το οτι οι πρωτοι αποστολοι του χριστιανισμου εκαναν ελαχιστες προσπαθειες για την διαδοση του στους αραβες τους περσες τους ινδους τους κινεζους καιαλλους λαους της ανατολης.Αυτοι δεν αξιζαν να μαθουν παση θυσια (οπως εγινε με τον ελληνορωμαικο κοσμο)για τον χριστο?Η μηπως επρεπε να μεινει πεδιο δοξας λαμπρο για το αντιπαλο δεος(ισλαμ)που θα ερχοταν οταν υπηρχαν οι καταληλες συνθηκες
23/10/2009, 15:26:53
Αγαπητέ μου skardatos, όσα εκατομμύρια μουσουλμάνους κι αν φέρουν,
εδώ θα είναι Ελλάδα κι η Ευρώπη, παίρνει τα μέτρα της, με διάφορες αποφάσεις....Τοπικές ή κεντρικές ή περιφερειακές....
Είναι θέμα πολιτσμών, κουλτουρας, όχι απλά θρησκείας....Καμιά θρησκεά της ανατολής δεν θα μπορέσει να εκφράσει τον δυτικό άνθρωπο όσο ο χριστιανισμός..Κι αυτή είναι μια διαπιστωμένη αλήθεια, αφού,
όλες οι θρησκείες, έχουν έρθει και είναι γνωστές...Όσοι ακοουοθύν, τέτοιες ..φάσεις της ζωής τους, συνήθως επαναστρέφουν, άλλως, μένουν
ψιλοπαράξενοι, για την κοινωνία μας, όσες ταινίες κι αν δει....
23/10/2009, 16:50:58
φιλε τρεχαγυρευε η τελευταια φορα που ηρθαν οι μουσουλμανοι στον ελληνικο χωρο βεβαια σαν κατακτητες και οχι σαν προςφυγες ειχε σαν αποτελεσμα εκατομυρια ανθρωποι ελληνικης καταγωγης να βρισκονται τωρα στην απεναντι πλευρα του αιγαιου και να μας μισουν αθελα τους.Εγω και εσυ ειμαστε τωρα ελληνες γιατι καποια στιγμη οι σουλτανοι σταματησαν τους εξισλαμισμους για φοροεισπρακτικους λογους και οι δικοι μας προγονοι προλαβαν να γλυτωσουν.η ιστορια ομως πολλες φορες επαναλαμβανεται.Οσο για τις ταινιες ειλικρινα δεν καταλαβα τι υπονοεις