- ΔΙΑΒΟΛΟΥ ΣΧΕΔΙΑ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
δηλ.δεν μπορεις να πας σε ενα βιβλιοπωλειο και να πεις "καλησπερα σας,μηπως εχετε το ευαγγελιο του αποστολου πετρου ?"
μονο την αποκαλυψη εχω και αυτο απο την γιαγια μου.

santaclaws is coming tonight
Ιωάννης 14:6
" Διάβασα, κατάλαβα, αρνήθηκα... "
Ιουλιανός

quote:
" Και είπεν ο Ιησούς: Εγώ είμαι η οδός και η αλήθεια και η ζωή. "
Ιωάννης 14:6" Διάβασα, κατάλαβα, αρνήθηκα... "
Ιουλιανός
Κάτι θα ήξερε κι ο Ιουλιανός ο έρμος...
Προσωπικά συμφωνώ μαζί του... ![]()
![]()

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...
quote:
" Και είπεν ο Ιησούς: Εγώ είμαι η οδός και η αλήθεια και η ζωή. "
Ιωάννης 14:6" Διάβασα, κατάλαβα, αρνήθηκα... "
Ιουλιανός
O ένας είναι ένας εκ των θεών...
Ο άλλος είναι ένας απλός παραβάτης...
Μα τι προσπαθείς να αποδείξεις ΟΑΝΕΣ????
Δεν πιστεύω να είσαι Αιρετικός?
quote:
ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΒΡΕΘΕΙ ΤΟ 13ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
Δεν υπάρχει φίλε μου το 13ο Ευαγγέλιο που έχει γραφτεί από τα χέρια του Ιησού. Υπάρχουν πολλά στο Βατικανό , αλλά είναι κυρίως επιστημονικά έντυπα και μελέτες....

ουυυυ...
συκοφαντίες. Διότι αν υποθέσει κανείς πως το μεγάλο μυστικό του
υποτιθέμενου 13ου ευαγγελίου είναι η πληροφορία πως ο Χριστός -Θεός δεν βρίσκεται
(κατοικεί) μόνο εις την Εκκλησία ως κτίσμα, αλλά είναι Πανταχού Παρών
και τα Πάντα Πληρών, τότε για λάθος μυστικό μιλάνε εφόσον αυτό το
«μυστικό» φανερώνεται απλόχερα (1) στα 4 Κανονικά Ευαγγέλια που έχει η
Εκκλησία ως πλήρωμα πιστών (2) στα χέρια της, από τον καιρό που ο Χριστός την
ίδρυσε.
Σημειώσεις
1. Προς Κορινθίους, Κεφ. Γ΄ 16 Ουκ οίδατε ότι ναός Θεού εστε και το
Πνεύμα τού Θεού οικεί εν υμίν?
2. Πράξεις των Αποστόλων, Κεφ. Ιζ΄ 24 ο Θεός ο ποιήσας τον κόσμον και
πάντα τα εν αυτώ, ούτος ουρανού και γής Κύριος υπάρχων ουκ εν
χειροποιήτοις ναοίς κατοικεί
3.
http://www.enoriaka.gr/index.php?option=content&task=view&id=23&Itemid=2
4.
http://www.enoriaka.gr/index.php?option=content&task=view&id=58&Itemid=2
4.
http://www.enoriaka.gr/index.php?option=content&task=view&id=19&Itemid=2
Τα "12 ευαγγέλια" δεν είναι κάποια ξεχωριστά βιβλία αλλά 12 αποσπάσματα από τα ευαγγέλια της Καινής Διαθήκης που διαβάζονται την στην εκκλησία τη Μεγάλη Βδομάδα (Μ. Πέμπτη μου φαίνεται).
Έτσι οποιοσδήποτε μιλά για "13ο ευαγγέλιο" είναι μάλλον άσχετος αφού ως όρος και μόνο δείχνει πλήρη άγνοια του θέματος. Θα είχε νόημα να μιλά κανείς για "χαμένο" 5ο ευαγγέλιο - και πολλοί κατα καιρούς μιλούν προτείνοντας διάφορα εκτός Καινής Διαθήκης κείμενα γνωστά ή άγνωστα, χαμένα ή μη (π.χ. ευαγγέλιο του Θωμά, "Λόγια" κ.α.) - αλλά για "13ο".... όχι).
Φυσικά υπάρχουν 50 και βάλε ευαγγέλια τα οποία δεν είναι μέρος της Καινής Διαθήκης. Η Καινή Διαθήκη μιλά για την ύπαρξή τους (δεν την κρύβει) αλλά μια ανάγνωση πείθει ότι στην πλειοψηφία τους πρόκειται για παιδαριώδη κείμενα - στην πλειοψηφία τους.
Έτσι όποιοι μιλούν για 13ο ευαγγέλιο δεν ξέρουν τι λένε...
ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΙΣΩ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΟ anchor ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΟΥΣ 13ο !!!!!!!!
ΠΩΣ ΔΥΝΑΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΟΤΑΝ ΠΟΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΦΤΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 200-300 ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ 400 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ.....
ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ....
ΑΛΛΑ ΦΙΛΕ anchor ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ .....
quote:ΣΕ ΠΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ Η ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥΣ ???????
Η Καινή Διαθήκη μιλά για την ύπαρξή τους (δεν την κρύβει) αλλά μια ανάγνωση πείθει ότι στην πλειοψηφία τους πρόκειται για παιδαριώδη κείμενα - στην πλειοψηφία τους.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ
Επίσης στο κατά Ιωάννη κεφ. 20 στιχ. 30, & κεφ. 21 στιχ. 25 αναφέρει ότι ο Ιησούς έκανε και είπε τόσα πράγματα που θα χρειαζόταν πολλά βιβλία για να καταγραφούν.
Αυτά δείχνουν ότι οι πρώτοι χριστιανοί 1) γνώριζαν την ύπαρξη πολλών ευαγγελίων και 2) αναγνώριζαν ότι στα ευαγγέλια δεν γράφτηκαν όλα αλλά μόνο όσα αποσκοπούσαν στο να οδηγήσουν τους ανθρώπους στην πίστη ότι ο Ιησούς είναι ο Χριστός ο γιός του Θεού (κατά Ιωάννη κεφ.20 στιχ.31, Α' επστολή Ιωάννη κεφ. 5 στιχ. 13). Δηλαδή η Καινή Διαθήκη γράφτηκε για να κάνει γνωστά όλα χρειαζόταν "προς ζωή και ευσέβεια" (Β' επιστολή Πέτρου κεφ. 1 στιχ. 3) και όχι με σκοπό να αποτελέσει πλήρη περιγραφή και διήγηση όλων των γεγονότων ή πλήρης αποκάλυψη όλων των μυστηρίων και της γνώσης.
ΦΙΛΕ anchor ΟΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ Ο' ΣΤΗΝ EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΗ.
ΙΣΩΣ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΒΓHΚΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΑ.
ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΟΙ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ..
ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠIΣΗΣ ΝΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΠΟΛΛΟΙ ΜΠΕΡΔΕΥΟΝΤΑΙ.
ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΤΑ 12 ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (ΚΑΚΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΥΤΟ) ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ 12 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ 4 ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ
Μόνο που οι "Εβδομήκοντα"...δεν έχουν σχέση με την Καινή Διαθήκη, αφού αφορά την "Παλαιά" - τις Ιουδαϊκές γραφές δηλαδή.
Άσχετα με την ποιότητα των ευαγγελίων, εγώ απλά σημείωσα ότι αναφέρεται εκεί η ύπαρξη και άλλων "διηγήσεων για τη ζωή και το έργο του Ιησού" πράγμα που ισχύει. (Δεν τα λέγανε "ευαγγέλια" τότε. Μόνο ένα αποκαλεί τον εαυτό του έτσι, ως βιβλίο.)
Edited by - anchor on 28/09/2005 15:22:00
quote:
Ας μην ξεχνάμε οτι οι απόστολοι ήταν 11, και έχουμε μόνο τα 4 τα άλλα που βρίσκονται γιατι δεν ήρθαν ποτέ στην επιφάνεια?
Φίλε μου, στην ουσία, δεν έχουμε ούτε 1 ευαγγέλιο που να μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι είναι γραμμένο από κάποιον από τους Απόστολους!
Κατ’ αρχάς, μην ξεχνάς ότι, με βάσει τα όσα μας διδάσκουν, 2 από τους 4 συγγραφείς των κανονικών ευαγγελίων, δεν ανήκουν στους 12 Απόστολους (ο Μάρκος και ο Λουκάς - ο ένας είναι μαθητής του Πέτρου και ο άλλος του Παύλου)
Κατά δεύτερον, έχετε υπ’ όψη σας ότι είναι κοινά αποδεκτό από τους ερευνητές, ότι τα 4 κανονικά ευαγγέλια, έλαβαν τα ονόματα «Κατά Μάρκον, Κατά Λουκά, Κατά Ματθαίον, Κατά Ιωάννη» πολύ αργότερα και αυθαίρετα. Δεν γνωρίζουμε τους πραγματικούς συγγραφείς των ευαγγελίων, εικάζουμε!
...Τώρα περιπλέκεται περισσότερο το πράμα, ε; ![]()
δηλ.δεν μπορεις να πας σε ενα βιβλιοπωλειο και να πεις "καλησπερα σας,μηπως εχετε το ευαγγελιο του αποστολου πετρου ?"
μονο την αποκαλυψη εχω και αυτο απο την γιαγια μου.
Kυκλοφορούν από διάφορους εκδοτικούς οίκους τα απόκρυφα ευαγγέλια σε τόμους -χωρισμένοι συνήθως θεματικά- σε πολύ χαμηλές τιμές.
Δεν υπάρχουν χαζές ερωτήσεις...μόνο αναπάντητες! ![]()
Οmnia cum Deo, nihil sine Eo.
quote:Ακριβώς. Γιαυτό αν θέλουμε να βγάλουμε άκρη δεν πρέπει να το κάνουμε πιο περίπλοκο. Εδώ υπάρχει άγνοια σε πολύ στοιχειώδη πράγματα. Άλλοι νομίζουν ότι τα ευαγγέλια είναι 12. Άλλοι ότι η μετάφραση των Ο' (70) αφορά την Καινή Διαθήκη.
...Τώρα περιπλέκεται περισσότερο το πράμα, ε;
Είναι πολύ νωρίς λοιπόν να προσπαθούμε ως ειδικοί να ανιχνεύσουμε τις τυχόν αυθαιρεσίες ή του πραγματικούς συγγραφείς. Εδώ υπάρχει η άγνοια για τα στοιχειώδη. Έπειτα όταν ακούμε, ότι είπε ο Θαλής, είπε ο Πυθαγόρας δεν καθόμαστε να εξετάσουμε ποιος το είπε οτι το είπε αλλά κοιτάμε πρώτα το τι είπε. Το περιεχόμενο. Αυτό βλέποντας, και μαθαίνοντας ταυτόχρονα τα λοιπα στοιχειώδη έχουμε ελπίδα να βγάλουμε άκρη.
Εκτός πάλι κι αν δεν θέλουμε να βγάλουμε άκρη και γίνεται η κουβέντα έτσι ή για να διατηρηθεί η άγνοια.