- ΘΕΑΣΗ ΔΙΠΛΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ ΚΑΤ' ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ (πχ. 11:11, 22:22, 11:33....) - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
quote:Φιλε Carven το ολα συνδεονται το λεω ετσι γρηγορα χωρις να εξηγω,προς χαρην απλοποιησης γιατι αν κατσω και εξηγησω το πως θα παρει 5.000 ποστ και δεν ειναι και αυτο το θεμα!Και ειναι και κατι που το βιωνεις ταυτοχρονα!
Καταρχήν κατάλαβες λάθος όσα είπα..quote:
Αγαπητε μου Craven δεν υπαρχουν διαφορετικες θεωριες οσο θα γινει το ενα αλλο τοσο θα γινει και το αλλο αφου ολα συνδεονται.Δε μπορει να αλλαξει η συνειδητοτητα αν δεν αλλαξει και το DNA.Και ολα αυτα φυσικα σταδιακα!
Απο ποιόν και τι? απ το σύμπαν? απ τα αγγελάκια? ξέρω θα μου απαντήσεις απ όλους μαζί.. δεν είναι πολύ βολικό να μπορεί να απαντά κάποιος με ένα "όλα μαζί" και να καθαρίζει? :) γιαυτό και δεν μου κάνουν καλά όλα αυτά.. το να μην είμαστε συγκεκριμένοι και να τα βάζουμε όλα στο ίδιο τσουβάλι είναι καλή λύση για να εξηγούμε τα πάντα αλλά εμένα δεν με πείθει ακόμα :) και δεν είναι θέμα αρνητικότητας αυτό, αν ήμουν αρνητικός δεν θα ήμουν εδώ ούτε θα έγραφα εδώ και ούτε εννοώ πως το κάνει κάποιος επίτηδες.. προφανώς και το πιστεύει και προφανώς έχει θετική άποψη για όλα και γιαυτό θα εκλογικεύει όλα αλλά αυτό δεν μου λέει κάτι :)quote:
Λεμε ολοι το 2012 θα μπουμε στην 5 διασταση!Νομιζουμε λοιπον οτι μεσα σε μια μερα θα γινουν ολα και μολις βλεπουμε οτι δε γινεται κατι φαντασμαγορικο λεμε α!ειδες που δεν εγινε τιποτα!!Οποτε πρεπει να κατεχεις τι ειναι η 5 διασταση και οχι απλα να το διαβαζεις!
Δεν ξέρω τι ακριβώς εννοείς :).. πότε είπα πως περιμένω μέσα σε μια μέρα να γίνει κάτι? εγώ δεν μίλησα καν για 2012 ποτέ.. αν και προφανώς μιλάς γενικά φαντάζομαι για όσους πιστεύουν κάτι τέτοιο :)quote:
Λες οτι δεν εισαι θρησκος!Επειδη η ορθοδη εκκλησια πιστευει στ Αγγελακια και εσυ δεν εισαι χρηστιανος ορθδοξος δε σημαινει οτι δεν υπαρχουν Αγγελακια!Ειδες που χρησιμοποιουμε τη μεθοδο ποναει δοντι κοβει κεφαλι?Τώρα όμως με βάζεις σε καλούπι... δεν με νοιάζει τι κάνει κάθε θρησκεία ΕΓΩ δεν πιστεύω στα αγγελάκια. Αν τα αγγελάκια όπως τα εννοεί κάθε θρησκεία ήταν κάτι άλλο που τα ερμήνευσε έτσι τότε το ξανασυζητάω. Όπως τα εννοεί η κάθε θεωρία και η κάθε θρησκεία όμως εγώ δεν.. νομίζω ότι μπορώ να χω την άποψη μου σε αυτό χωρίς να είμαι αναγκασμένος να συνδυάζονται όλα με το αν είμαι θρήσκος ή όχι :)
Τώρα θα μου πεις "μα και εγώ δεν τα εννοώ όπως τα εννοεί η κάθε θρησκεία" και θα σου απαντήσω.. τότε γιατί προσπαθείς να τα ονομάσεις και να τα περιγράψεις σύμφωνα με τα καλούπια τις κάθε θρησκείας? ;)
Ελπίζω να καταλαβαίνεις τι εννοώ!quote:
Λες οτι σου προκαλει φοβο το οτι σου προκαλει φοβο εχει να κανει με σενα εσυ το συνδιαζεις ετσι.Μα ποτέ δεν είπα ότι μου προκαλεί φόβο :) το αίσθημα ότι κάτι δεν πάει καλά δεν ισούται απαραίτητα με φόβο. Aν όποτε αισθανόμουν ότι κάτι δεν πάει καλά γύρω μου φοβόμουν, θα φοβόμουν κάθε μέρα και αν φοβόμουν κάθε μέρα θα είχα βρει κατάλυμα σε κάποια θρησκεία καθώς ο φόβος είναι ο καλύτερος τους σύμμαχος. Εμπιστεύομαι την διαίσθηση μας απλά και μέχρι τώρα δεν έχω συνδέσει όλα αυτά με κάτι καλό. Αν τώρα συμβεί κάτι άσχημο και ακολουθήσει κάτι καλό είναι άλλη υπόθεση που φυσικά την δέχομαι γιατί ότι κατεβαίνει ανεβαίνει..
quote:
Απο κει και περα Αγαπητε μου Carven ζησε με την καρδια σου και ολα τα υπολοιπα θα τα βρεις!Αυτό το κάνω απ όταν γεννήθηκα, δεν περίμενα το 11:11 ή γενικότερα κάποιο σημάδι να μου αλλάξει κοσμοθεώρηση :) Απο εκεί και πέρα δεν παύει να είναι ένα καθημερινό γεγονός ούτε το ότι δεν το χρειαζόμουν για να αλλάξω στάση ζωής σημαίνει ότι δεν δέχομαι πως υπάρχει η περίπτωση να είναι κάτι σημαντικό και ειλικρινά μακάρι να είναι ότι εσείς λέτε γιατί αν μη τι άλλο το να πρόκειτε για κάτι καλό και όχι για κάτι τυχαίο ή για κάτι κακό είναι ευχής έργον.
Είμαι αρκετά αντιδραστικός εσωτερικά απ την φύση μου (όσο ήρεμος είμαι εξωτερικά και στις αντιδράσεις μου) και θεωρώ πως το πίστευε και ΜΗ ερεύνα (και όχι πίστευε και μην ερευνάς όπως βολικά μεταφράστηκε) είναι απ τα πιο σωστά πράγματα που είπε αυτή η θρησκεία. Το ψάχνω πάντα λοιπόν και δεν μπορώ να δεχθώ αμάσητο τίποτα όπως επίσης αν τελίκά ανακαλύψω πως αυτό που πρόκειται πχ να συμβεί είναι μια απ τις θεωρίες που απορρίπτω (σαν απαράδεκτες) εγώ θα είμαι ο πρώτος που θα αντιδράσω κατά της (πχ αν ακούω πως θα έρθει ο τιμωρός χριστός και δεν πάω μαζί του θα καώ στο πυρ το εξώτερων όπως ειπώθηκε σε άλλο θέμα.. ε εγώ από αντίδραση παίζει και να τον αρχίσω στα μπινελίκια όταν έρθει με το καλό..). Οπότε με συγχωρείς αν δεν μπορώ να δεχθώ έτσι απλά τα όσα μου λες αλλά ειλικρινά εύχομαι να ισχύουν.
Edited by - Craven on 12/04/2011 11:10:38
Οι Αγγελοι ειναι φωτεινες οντοτητες ειναι ενεργεια!by the way!!
Και εγω η ιδια δε θελω να τα δεχθεις επειδη απλα στα λεω!Εκτος αν ΕΣΥ αποφασισεις να δεχτεις κατι!Να ξερεις οτι και μονο που το ευχεσαι ειναι αρκετο!
quote:Και μενα απ το Avallon μου ηρθε!!Γιατι πονεμενη?
Και τώρα που το θυμήθηκα...
Οταν πρωτομπήκα εδώ το "Avalon" ήτανε πιασμένο ως nickname αλλά επειδή για διάφορους λόγους το ήθελα γιατί με αντιπροσωπεύει ως "μυστικιστικό μέρος" αποφάσισα να το γράψω με 2 L ...
Εκ' των υστέρων πρόσεξα ότι είναι σαν να είναι 11...
Και η επιλογή αυτή δεν ήτανε δική μου...
Κάποιος άλλος με οδήγησε σε αυτή...Υ.Γ. Οσο για τις αναδρομές... πονεμένη ιστορία και πολύ υπό "αμφισβήτηση"... ακόμη και από μένα που κατέφυγα σε αυτή...
"Vivere pericolosamente και κινδύνευε φρονίμως..."

quote:Ναι οντως εχεις δικιο θα ξεφυγουμε πολυ!
Το γιατί "πονεμένη" δεν έχει θέση σε αυτή την συζήτηση..."Vivere pericolosamente και κινδύνευε φρονίμως..."
Απ την άλλη φυσικά κάποιος θα πει ωραίο το μυστήριο αλλά γιατί να πούμε 11/11/11 και όχι 11/11/2011 (που χάνει αμέσως μέρος του μυστηρίου)? γιατί επίσης να έχει κάτι ιδιαίτερο το παραπάνω άθροισμα της ηλικίας και γιατί να μην πάρω όλο τον αριθμό 1978 (ΑΝ και το άθροισμα 111 βγαίνει μόνο φέτος και προφανώς μια φορά ανά αιώνα πχ 1911 κτλ)
Αλήθεια όλοι εσείς που γράφατε σε αυτό το θέμα, βλέπετε κάποια διαφορά όσο πλησιάζει αυτή η ημερομηνία? (ειλικρινά και όχι επειδή έβαλα το ζιζάνιο) και το κυριότερο θέλω να δω, τώρα που σας έβαλα το ζιζάνιο (εφόσον θεωρώ ότι δεν είχε αυξηθεί το φαινόμενο σε εσάς αφού το θέμα ήταν "νεκρό"), θα το βλέπετε περισσότερο ξαφνικά τις επόμενες μέρες?
Edited by - Craven on 17/10/2011 11:08:08
12345679*9= 111111111
......Τυχαίο?
Γιαυτό λέει ο μπάρμα – αστρολόγος για επικίνδυνα φαινόμενα μεταξύ 7 με 12 του Νοέμβρη?
Άντε λοιπόν να κρυφτούμε όλοι την 11.11.11.... ξέρω και γω..... περίεργα τα μηνύματα
Αλλά όπως πάντα ... ψεύτικα!!
...
Πανέμορφα.. πάμε παρακάτω τώρα..
Edited by - Craven on 17/10/2011 15:08:46
Περίεργο που όλοι οι “κιού κιούδες” κόπτονται να το επιδείξουν
Ούτε εγώ μεγάλε – πίστεψέ με - έχω όρεξη
Να είσαι καλά
Δεν καταλαβαίνεις τι σου λέει ο Ψεύτης?
Με τους αριθμούς τώρα,φίλε craven,εγω προσωπικά δεν έχω καμμία απολύτως υποστηρικτική στάση στις υποθτιθέμενες <<συμπτώσεις>>.Οτι <μυστηριακά>,τα εχει αποδώσει μάλλον η ανθρώπινη μαλακία.
Εκτός κι αν είναι και αυτο κανένα παγκόσμιο σχέδιο των Ιλλουμινάτων και μας πούν:<<εμεις σας προειδοποιήσαμς.Εσείς δεν ακούγατε!!!>>![]()
![]()
![]()
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
ΦΩΝΗ ΣΕ ΑΔΕΙΟΔΙΑΔΡΟΜΟΥΣ
Για σας θα κάνω μια καλύτερη τιμή.
.................................
.................................
Είν' η φωνή μου χαμηλή κι είναι παράμερη
σαν γνώση και σαν φόβος,
με το αδύναμο ισότονη
ισόφωνη με τη σιωπή.
Με τα καθημερινά και τα μικρά περιχύνεται
και αυτοπυρπολείται κάθε μέρα.
Κι αυτό είναι εσώσωφη κραυγή της,
το θυμωμένο ρίγος της,
η έμμετρη κατάρα της στο άμετρο,
η αγρύπνια της
δίπλα στα βογκητά των μεγάλων δραμάτων,
η ύπουλη μικρόσωμη σπρωξιά της
στο παμπάλαιο πανίσχυρο Έτσι.
Είν' η φωνή μου σεβαστική
στη νικημένη τη φωνή του Κόσμου.
..........................
Ουρλιάζουν οι τύχες
κωφεύει η αλλαγή τους.
Ο κραυγαλέος λόγος Νάρκισσος.
.........................
.........................
Είν' η φωνή μου ενα σκαμνί
για κουρασμένα λόγια,
για νικημένα που επιστρέφουν συμπεράσματα.
Είν' η φωνή μου ένας αθόρυβος περίπατος
μοναχικής γραφής
σε βροχερούς αδειοδιάδρομους.
Για σας θα κάνω μια καλύτερη τιμή
είπε το Τίποτα στο Κάτι
κι εκείνο το ηλίθιο το 'χαψε...
................
................
Δαπανηρή ιδέα ο βιός
Ναυλώνεις έναν κόσμο
για να κάνεις το γύρο μιάς βάρκας...
Κ. Δημουλά
Deva_Parinito
quote:
Την αυτογνωσία όμως, δεν θα την βρεις πουθενά. Δεν θα την αγοράσεις απο κάνεναν, γιατί δεν την πουλά κανένας.
ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΜΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΕ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ.
elpida
quote:ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟ ΔΙΝΕΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ;
Νομίζω πως η μητρική αγάπη είναι κάτι έμφυτο είναι θείο δώρο
Don't judge a book just by the cover
Unless you cover just another
And blind acceptance is a sign
Of stupid fools who stand in line
Deva_Parinito
Αρχικά καλώς ήρθες στην παρέα μας και σου εύχομαι καλή και εποικοδομητική διαμονή.
Συσχετίζεις την γνώση με την αυτογνωσία. Είναι δυο διαφορετικά πράγματα. Η αυτογνωσία έχει να κάνει με τον εαυτό του καθενός και κατά πόσο καλά τον γνωρίζει. Η γνώση – κατά την προσωπική μου άποψη – έχει μία ευρύτερη έννοια.
Εδώ λοιπόν μιλάμε για την γνώση και αν κάνω λάθος ας με διορθώσει ο ιδρυτής του θέματος.
quote:
Εξηγήστε μου κατ' αρχήν, τι εννοείτε με τον όρο "γνώση". Εννοείται την αυτογνωσία, ή την γνώση που προέρχεται απο τα βιβλία, από τα Πανεπιστήμια, από κάποιες σχολές ? Πολλοί απο εσάς, ίσως, έχουν πάει σε ιδιωτικά σχολεία. Εκεί, δεν αγοράσατε γνώση ? Δεν πληρώσατε για να μάθετε ?
Άλλο πράγμα η γνώση, άλλο η αυτογνωσία. Την γνώση, ίσως κάποια στιγμή χρειαστεί να την πληρώσεις, θα πας σε κάποιο φροντιστήριο να μάθεις ιταλικά, αγγλικά, μια ξένη γλώσσα βρε αδελφέ, που είναι τόσο απαραίτητη σήμερα. Είναι γνώση τούτα.
Αναφέρεσαι σε ιδιωτικά σχολεία, βιβλιοπωλεία κλπ. έχω απαντήσει σε προηγούμενο post μου πάνω σε αυτό και έχω πει πως όλα αυτά μπορούν να σου προσδώσουν πληροφορίες που σαφώς χρειάζεται να πληρώσεις για να τις αποκτήσεις.
quote:
Παρατήρησα το εξής : Η γνώση, λέτε, προέρχεται απο τα βιώματα, απο τις εμπειρίες. Δεν διαφωνώ. Μιλήστε μου για αυτές. Όταν σας πουν, μιλήστε για τις εμπειρίες σας, όλοι, βάζετε το κεφάλι κάτω, και λέτε, "άσε, τι να σου πω, δεν θα καταλάβεις", αυτό δεν κάνετε ? Ή λέτε, "αυτά είναι προσωπικά, δεν μπορώ να σου μιλήσω για τις εμπειρίες μου". Και ρωτώ, η γνώση είναι προσωπική ? Αν γνωρίζεις κάτι, εμένα που δεν γνωρίζω, γιατί παλικάρι μου, με αφήνεις στο μαύρο σκοτάδι μου ? Θέλω να μάθω απο σένα. Ωπ ! έρχεται το "εγώ". "Και ποιος είσαι εσύ, που θέλεις να σε εμπιστευτώ και να σου πω τι μου συνέβει στο παρελθόν ?", "Δεν πρόκειτε να καταλάβεις τίποτε". Έτσι μιλάτε. Μα γιατί όμως ? Μήπως επειδή οι εμπειρίες σας είναι δυσάρεστες ? Μήπως επειδή, για να αποκτήσετε γνώση, πονέσατε, πληγωθήκατε, απογοητευτήκατε, προδωθήκατε ? Γι αυτό ? Γι' αυτό δεν μιλάτε ? Όταν όμως έρθει κάποιος και σας μιλήσει για τις εμπειρίες του, για την γνώση που ο ίδιος απόκτησε, θεωρείτε πως "πουλάει γνώση", πως "κάνει πνεύμα". Βλέποντας τον, έτσι, ωπ ! ξανάρχεται το "εγώ" και τον πετάτε στα σκουπίδια. Μα, με τίποτε λοιπόν δεν είστε ευχαριστημένοι ? Τι αναζητάτε εδώ μέσα ? Διάλογο ? Ναι, θα πείτε, γιατί από τον καθένα μαθαίνουμε.
Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός. Αυτό λοιπόν τον κάνει να βιώνει την κάθε κατάσταση διαφορετικά. Κάτι που για σένα μπορεί να είναι σημαντικό, για μένα μπορεί να είναι ασήμαντο και το αντίστροφο.
Το να σου μιλήσει λοιπόν κάποιος για την δική του προσωπική εμπειρία θα είναι απλά μια μεταφορά της εμπειρίας του και τίποτα παραπάνω. Αυτό δεν σου προσδίδει γνώση γιατί στο εκάστοτε βίωμα εσύ προφανώς θα αντιδράσεις διαφορετικά – λόγω της δικής σου διαφορετικότητας. Βέβαια έχοντας ακούσει το βίωμα κάποιου άλλου ίσως μπορέσεις να αναγνωρίσεις και άλλη μία οπτική της κατάστασης.
Για να αποκτήσει κάποιος γνώση χρειάζεται το βίωμα την εμπειρία την εκπαίδευση. Για να μάθεις πρέπει να παιδευτείς. Αυτό δεν είναι κάτι απλό είναι, είναι αυτό που μπορεί να σε πονέσει να σε πληγώσει για να σε κάνει να καταλάβεις. Εάν δεν τον καταλάβεις – παίρνοντάς το «ελαφρά» η ζωή θα στο ξαναφέρει μπροστά σου. Όταν καταφέρεις να καταλάβεις το μάθημα τότε θα έχεις αποκτήσει ένα ακόμα λιθαράκι γνώσης που θα σε βοηθήσει να προχωρήσεις και στο επόμενο βήμα σου να λειτουργήσεις πιο «σοφά».
Όταν λέμε πως κάποιος πουλάει πνεύμα – κατά την προσωπική μου άποψη – αναφερόμαστε σε κάποιον ο οποίος χωρίς να κατέχει προσπαθεί να πλασάρει τις εκάστοτε πληροφορίες που τυχόν γνωρίζει προκειμένου να παρουσιάσει έναν εαυτό σοφό. Αυτό όμως επειδή είναι ρηχό φαίνεται για αυτό και καταλήγουμε στην ανωτέρω ειρωνική έκφραση.
quote:
Για να δείξω πως κάθε πράγμα έχει δύο όψεις.
Τα πάντα έχουν δύο όψεις την θετική και την αρνητική, έτσι επιτυγχάνεται η ισορροπία.
Pixeldream
quote:
ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟ ΔΙΝΕΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ;
Το δίνει η μητέρα γιατί είναι κάτι που το έχει έμφυτο (θείο δώρο) μπορεί όμως και να το έχει πάρει από κάπου άλλου, ίσως από την δική της μητέρα…. Ο τρόπος που μεγαλώνει κανείς νομίζω μπορεί να συντελέσει στο να μάθει να αγαπάει ή μάλλον για να γίνω πιο σαφής να μάθει να δίνει και να δείχνει την αγάπη του.
quote:
Όπου και να κοιτάξω σε χώρους ή περιοδικά που έχουν σχέση με την εσωτερική αναζήτηση, βλέπω να ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια κάθε λογιών γκουρού, δάσκαλοι, σχολές, κινήσεις, ομάδες οργανώσεις, σωτήρες, οι οποίοι προσφέρονται με το αζημίωτο να μας δείξουν τον δρόμο για την πνευματική ολοκλήρωση, πληρότητα, φώτιση, αναγέννηση, αναζωογόνηση για να βρούμε λύσεις για την άθλια και μίζερη ζωή μας. Να δώσουμε νόημα, σκοπό και απαντήσεις στην ζωή μας. Και πάρα πολλοί απο εμάς πάνω στην ανάγκη μας να πάρουμε τις απαντήσεις στα ερωτήματά μας και στις αγωνίες μας προσεγγίζουμε αυτούς τους ανθρώπους ή τους χώρους και ξαφνικά διαπιστώνουμε ότι ο δρόμος προς την αυτογνωσία είναι πολύ ακριβός που να πάρει.
ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΛΟΓΙΑ, ΑΛΗΘΙΝΑ.
ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΠΩΣ ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΛΦΑΝΙΣΘΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΕΣ?
ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ, ΣΧΟΛΕΣ, ΔΑΣΚΑΛΟΙ.... ΣΕ ΜΙΑ ΤΡΙΕΤΙΑ ΕΓΙΝΑΝ ΟΣΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ 20 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ.
ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΟΡΙΖΟΥΝ ΩΣ ΜΙΖΕΡΗ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ?
ΑΓΙΑΤΟΛΑΧΟΙ, ΧΟΜΕΗΝΙΔΕΣ, ΚΟΣΜΟΚΑΛΟΓΕΡΟΙ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ.
ΧΡΗΜΑ ΧΡΗΜΑ ΧΡΗΜΑ Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ, Ο ΜΟΝΟΣ ΘΕΟΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ.
ΦΙΛΕ ΜΟΥ καύκαλο ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ...
quote:
ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΠΩΣ ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΛΦΑΝΙΣΘΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΕΣ?ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ, ΣΧΟΛΕΣ, ΔΑΣΚΑΛΟΙ.... ΣΕ ΜΙΑ ΤΡΙΕΤΙΑ ΕΓΙΝΑΝ ΟΣΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ 20 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ.
ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΟΡΙΖΟΥΝ ΩΣ ΜΙΖΕΡΗ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ?
ΑΓΙΑΤΟΛΑΧΟΙ, ΧΟΜΕΗΝΙΔΕΣ, ΚΟΣΜΟΚΑΛΟΓΕΡΟΙ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ.
ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΑ ΤΕΚΤΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΑΥΤΟΝ.... (ΠΕΡΙ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ)
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΒΛΕΠΕΙΣ (ΣΕ ΜΙΑ ΤΡΙΕΤΙΑ) ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΟ ΞΑΦΝΙΚΑ...
ΠΟΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 20 ΟΥ ΑΙΩΝΑ Η ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΠΑΛΙΑ.
ΠΟΙΟΣ ΘΥΜΑΤΑΙ ΤΟΝ Δ ΚΑΜΠΟΥΡΟΓΛΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΘΗΝΑ ????
ΠΟΙΟΣ ΘΥΜΑΤΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ ΤΑΝΑΓΡΑ (1930)
ΠΟΙΟΣ ΘΥΜΑΤΑΙ ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ (ΜΗΝΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟ 1969)
ΠΟΙΟΣ ΘΥΜΑΤΑΙ ΤΟ Γ. ΜΠΑΛΑΝΟ ΚΑΙ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΛΗ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ 60.
ΑΛΛΑ ΤΟΣΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΘΥΜΑΜΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ.
ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΧΩΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΣ (ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ)..
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ
Ξαναλέω, άλλο πράγμα η γνώση, άλλο η αυτογνωσία. Σου φαίνεται τούτο πως είναι συσχετισμός ? Εγώ μάλλον για διαχωρισμό το κόβω δηλ. απόσχιση, σχίσμα, όχι συσχέτιση.
Λες,
quote:
...πως όλα αυτά μπορούν να σου προσδώσουν πληροφορίες...
Γνωρίζεις να μιλάς κάποια ξένη γλώσσα, ή πληροφορήθηκες πως να μιλάς ? Εγώ έχω μια πληροφορία πως το "εντάξει" στα Βουλγάρικα είναι "ντομπρέ". Ξέρω Βουλγάρικα ? Όχι φυσικά.
Έχεις συντάξει ποτέ σου βιογραφικό ? Εκεί, όταν είναι να αναφέρεις τα προσόντα σου, λες π.χ "Άλλες γνώσεις : Αγγλικά, Ιταλικά κτλ", δεν λες "Άλλες πληροφορίες : Αγγλικά, Ιταλικά κτλ". Πήγαινε να προσληφθείς σε μία επιχείρηση και πες στον προϊστάμενο, "Δεν γνωρίζω Αγγλικά, δεν έχω γνώση πάνω στα Αγγλικά, έχω πληροφορίες πάνω στα Αγγλικά." Παράδειγμα είναι τούτο, έτσι ?
Η γνώση δεν είναι πληροφορία. Η λέξη "γνώση" προέρχεται απο το απαρέμφατο γνώναι του ρήματος γι-γνώ-σκω+/-σις που σημαίνει αντιλαμβάνομαι, αισθάνομαι, καταννοώ. Η πληροφορία είναι μέρος της γνώσης, μικρό κομμάτι από την γνώση.
Η γνώση χρειάζεται πιστοποίηση, πίστη δηλ. Πρέπει να πιστέψεις στον δάσκαλο που σου μαθαίνει Αγγλικά, διαφορετικά, δεν θα μάθεις. Θα λες, "'Ασε μωρέ να λέει αυτός, σιγά μην τον πιστέψω !". Ε, δεν θα μάθεις ποτέ. Άμα βλέπεις και έναν δάσκαλο Αγγλικών σαν έναν πωλητή γνώσης, ή σαν έναν πληροφοριοδότη, άστα !
Λες,
quote:
Η γνώση – κατά την προσωπική μου άποψη – έχει μία ευρύτερη έννοια.
Ποια είναι αυτή η έννοια ? Καθόρισέ την παρακαλώ, πολύ ευχαρίστως θα σε ακούσω, δεν καταλαβαίνω...
Φιλικά,
Deva Parinito
Edited by - Deva_Parinito on 02/02/2005 19:29:52
Edited by - Deva_Parinito on 02/02/2005 19:30:43
Edited by - Deva_Parinito on 02/02/2005 21:19:13
το θέμα μας όπως ήταν φυσικό ¨απλώθηκε¨ και ο καθένας απο την σκοπιά του φώτισε κάποιες πτυχές του.
Κατ' αρχήν θα 'θελα να πώ ότι η Γνώση είναι προϋπόθεση της αυτογνωσίας, αν και για μένα ο στόχος της.
Όπως είπα και στην πρωτολογία μου, παίρνεις ό,τι σου δίνουν ή ο,τι βρείς και στην πορεία ότι επιλέξεις.
Επειδή νομίζω οτι όλοι μας έχουμε περάσει την εφηβία πια, είμαστε στην φάση που μπορούμε να επιλέξουμε τα γνωστικά μας ενδιαφέροντα.
Απο δω και μετά είναι ευθύνη του καθενός η πρόοδος ή η στασιμότης.
Συνήθως και ειδικά σήμερα αποκτούμε γνώσεις που θα μας εξασφαλίσουν ένα επάγγελμα για βιοποριστικούς λόγους. Δεν είναι κακό.
Το κακό είναι όταν επιτυχιμένοι επαγγελματικά - που συνεπάγεται συνήθως και κοινωνικά - επαναπαυόμαστε σ' αυτά και το παίζουμε ¨Παντογνώστες¨.
Τους βλέπουμε καθημερινά γύρω μας, στη δουλειά, στις παρέες μας και κυρίως στις τηλεοράσεις. Είναι οι λεγόμενοι <μαϊντανοί>, ή έχοντες γνώμη και γνώση επι παντός επιστητού!!! Οι περίφημοι ημιμαθείς - ξερώλες!
Εδώ λοιπόν χρειάζεται η Αυτογνωσία! και εξηγούμαι.
Όσες περισσότερες γνώσεις αποκτάς τόσο περισσότερο καταλαβαίνεις πόσα λίγα γνωρίζεις. Γιατί η Γνώση ¨γεννά¨ περισσότερες ερωτήσεις παρά δίνει απαντήσεις!!!
Κι όπως παραδεχόταν και οι μεγάλοι Σοφοί της αρχαιότητος
¨ Εν οίδα ο,τι ουδέν οίδα ¨
...........ή
¨ Γηράσκω αεί διδασκόμενος ¨
Τώρα για τον ¨Εσωτερισμό¨ που αναφέρονται κάποιοι συνομιλητές μας νομίζω ότι όλα τα -ισμός λήγοντα προσδιορίζουν τάσεις, ρεύματα, {ρομαντ-ισμός, σουρεαλ-ισμός, κ.α} αλλα εμπεριέχουν δόγμα, πίστη {Χριστιαν- ισμός, Μουσουλμαν-ισμός κλπ.} και επομένως εντάσσεται σε γνωστικά αντικείμενα κι αυτός.
Και αν, όπως κι εγώ, θεωρήσουμε την Αυτογνωσία ως την Ϊθάκη¨ της Γνώσης τότε ο ΄Εσω - ορών {εσωτερισμός} είναι ο ιδεώδης στόχος μας.
Υ.Γ. Συγγνώμη αλλά δεν έχω πολύ χρόνο. Νομίζω οτι η αγαπητή φίλη Ελπίδα αναλύει πολύ ωραία κάποια σημεία που τα πέρασα τροχάδην. Συμφωνώ με τις θέσεις της απόλυτα.
καλή συνέχεια
quote:
ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ; ΜΕ ΤΙ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΑ; ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΕΓΩ ΔΕΝ ΔΙΝΩ ΔΕΚΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΑΚΡΙΒΗ ΓΝΩΣΗ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ; ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ;
Pixeldream,
α) Δεν μπορεί να "κοστολογήσει" κάποιος την γνώση. Η γνώση δεν έχει αξία χρηματική, "κόστος" από το αγγλ. cost, τιμή δηλ, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως προσδιορισμός της γνώσης, αλίμονο. Δεν κυριολεκτείς όταν λες "η γνώση κοστίζει...", μεταφορικά μιλάς, όπως η φίλη elpida. Η έκφραση "πουλιέται η γνώση", είναι λάθος, συντακτικά στέκεται, εννοιολογικά όμως είναι παγίδα, παγίδα του νου, γιατί δημιουργεί ακριβώς αυτήν την απορία, αυτό το θέμα. Να λοιπόν πως ο νους μας, μας δημιουργεί διλλήματα, απορίες, προβληματισμούς. Επειδή δεν γνωρίζουμε τι λέμε, οι φράσεις μας παγιδεύουν, ο νους βρίσκει την ευκαιρία τότε να δημιουργήσει θέμα. Και να, οι συζητήσεις, να τα παράθυρα, να οι καναλάκηδες, να, τόσα άλλα που ξεχνώ. Το μυαλό μας, pixeldream, να το θυμάσαι, έχει 10 νταν στο μαστεριλίκι (master=δάσκαλος) να μας δημιουργεί τέτοια ερωτηματικά.
β) Όταν δεν δίνεις δεκάρα για την πανάκριβη ή πάμφθηνη γνώση που "πουλάει κάποιος", νομίζω πως μάλλον ψεύδεσαι στον ίδιο σου τον εαυτό. "Δεν δίνεις δεκάρα" δηλ. δεν ενδιαφέρεσαι, αυτό εννοείς ? Αν εννοείς αυτό, τότε δεν νομίζω πως λες αλήθεια, διότι έχεις την ικανότητα της μάθησης. Μπορείς δηλ. να μάθεις να οδηγείς ένα αυτοκίνητο, π.χ., και θα δώσεις και δεκάρα κι εικοσάρα για να μάθεις, αν σε ενδιαφέρει βέβαια, έτσι δεν είναι ? Αν πάλι δεν ενδιαφέρεσαι για κάποιες συγκεκριμένες γνώσεις, καλά κάνεις. Δεν με ενδιαφέρει να μάθω να κάνω εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς, που το κρίμα μου δηλ. δεν δίνω δεκάρα. Σε ενδιαφέρει όμως το esoterika.gr, έτσι δεν είναι ? Αν δεν ήταν έτσι, δεν θα 'σουν εδώ. Όπου και να 'σουν βέβαια, καλά θα 'σουν, αλλά σίγουρα δεν θα ήσουν εδώ. Αν κυριολεκτείς λέγοντας "δεν δίνω δεκάρα", ε, τότε κι εγώ δεν πληρώνω την γνώση κατ' αυτόν τον τρόπο, αλλά πάλι πληρώνω ένα βίβλιο για να μάθω κάποια πράγματα που με ενδιαφέρουν, όσο και να κοστίζει.
Αν πάλι σε ενδιαφέρει το θέμα αλλά πάλι δεν δίνεις δεκάρα, είναι σαν να μου λες "με ενδιαφέρει το θέμα, αλλά δεν με ενδιαφέρει". Καθόρισέ μου, τι σε ενδιαφέρει και τι δεν σε ενδιαφέρει, ποιο θέμα σε ενδιαφέρει και ποιο όχι.
Όπως και να 'χει, ο "φθηνότερος τρόπος" - επειδή χρησιμοποίησες την έκφραση "δεν δίνω δεκάρα" - για να αποκτήσεις γνώση, είναι να ακούς. Να σιωπάς, να ακούς και να βλέπεις. Αν, για παράδειγμα, δεν μπορείς να εμπιστευτείς εμένα, εμπιστέψου τις αισθήσεις σου. Οι αισθήσεις σου, ούτως η άλλως, είναι τα μόνα σύνεργά σου στην διαδικασία της μάθησης.
Ιδίως όταν δεν κατέχεις γνώση σε κάποια θέματα, άκουσε κάποιους άλλους που έχουν και ερεύνησε το αληθές ή το ψευδές του λόγου τους. Τούτο μόνο μπορείς να κάνεις. Εγώ λοιπόν δεν σου λέω "πίστευε και μη, ερεύνα", σου λέω, "Βλέπε, άκου, σιώπα και ερεύνα". Νομίζεις πως σου λέω κάτι διαφορετικό ?
γ)Μπορεί κάποιος να σε καθοδηγήσει στην αυτογνωσία. Σαφώς, συμφωνούμε, ένας μύστης για παράδειγμα, θα μπορούσε...
Φιλικά,
Deva Parinito
Edited by - Deva_Parinito on 02/02/2005 20:24:53
Edited by - Deva_Parinito on 02/02/2005 20:28:14
Edited by - Deva_Parinito on 02/02/2005 20:33:16
Edited by - Deva_Parinito on 02/02/2005 20:35:21
Edited by - Deva_Parinito on 02/02/2005 20:46:01
Edited by - Deva_Parinito on 02/02/2005 20:48:37
quote:
¨ Εν οίδα ο,τι ουδέν οίδα ¨
Ναι φίλε lorenzo, για σένα αυτό σίγουρα θα ισχύει.
Το "γηράσκω αεί διδασκόμενος", όμως, για πες μας, τι σημαίνει για σένα ?
Φιλικά,
Deva Parinito
quote:
παίρνεις ό,τι σου δίνουν ή ο,τι βρείς
"...παίρνεις ό,τι σου δίνουν." Ποιοι ?
"...ό,τι βρεις". Α, και στα σκουπίδια άμα βρεις κάτι, το παίρνεις δηλ. Αυτό εννοείς ? Αν όχι, τι εννοείς ?
Στα σκουπίδια μπορεί να βρεις το ομορφότερο διαμάντι, αλλά μπορεί να βρεις και κοπριές ζώων. Η ασάφειά σου είναι μέγιστη.
Φιλικά,
Deva Parinito
Edited by - Deva_Parinito on 02/02/2005 21:13:35