ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ποιο ακριβως είναι το προβλημά τους? - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Ποιο ακριβως είναι το προβλημά τους? - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

KRySTa53 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/3
HeliosΜέλος
21/08/2003, 22:31:08
http://www.angelfire.com/rebellion/aamyras/1.html

Μια μικρη απαντηση,στην Ιουδαιοχριστιανικη απατη...

Αφου ο παπα-Τσακαλος,θελησε ετσι...
ετσι θα λαβει,
παρα του εκαστοτε εχοντος...

22/08/2003, 14:31:11
Έλληνες Χριστιανοί εναντίων Ελλήνων Εθνικών

Το μάτς άρχισε εδώ και λίγα χρόνια .
Αιτίες ;
Μα δουλειά δεν είχε ο διάολος πήδαγε τα ….. εμπόδια .

Κατηγορείτε ο ένας τον άλλο για δογματισμό , για τυφλότητα , για χίλια δύο πράγματα που σκοπό έχουν ένα και μόνο , ΤΟΝ ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΜΟ .

Κύριοι και κυρίες

Όποιος από εσάς πιστεύει στην αρχαιοελληνική θρησκεία και στον αρχαιοελληνικό τρόπο ζωής δε θα πρέπει να ξεχνάει τα κάτωθι :

Α) Το δωδεκάθεο ήταν η τελευταία γνωστή αντίληψη της θρησκείας , πριν από αυτή προϋπήρξαν άλλες . Άρα θα πρέπει να δηλώσετε για ποια ακριβώς θρησκεία μιλάτε και αν έχετε τα απαραίτητα στοιχεία σε περίπτωση επαναφοράς της να την καταστήσετε λειτουργική .
Β) Με ποια ακριβώς πολιτεία συμφωνείται , την Αθηναϊκή , της Σπάρτης , των Μακεδόνων , με ποια ; Και ποια θα πρέπει να επανέλθει ; Έχετε ΟΛΑ αυτά τα στοιχεία που θα σας επιτρέψουν την λειτουργία της πολιτείας αυτής που θα επιλέξετε ;
Γ) Όταν σαν φιλοαρχαιοελληνιστής αποκηρύττεις το δογματισμό αλλά τον εφαρμόζεις στην πρακτική του διαλόγου τότε δεν ξέρεις τι πρεσβεύεις .

Όποιος από εσάς πιστεύει στην Χριστιανική θρησκεία και στον Χριστιανικό τρόπο ζωής δε θα πρέπει να ξεχνάει τα κάτωθι :

Α) Ο Ιησούς Χριστός δεν δίδαξε το μίσος .
Β) Ο Ιησούς Χριστός δεν ζήτησε από κανένα να πιστέψει με το έτσι θέλω
Γ) Ο Ιησούς Χριστός δεν μεταβίβασε σε κανέναν το δικαίωμα να ασκεί θρησκευτική ή πολιτική εξουσία στο όνομα του .

Κυρίες και κύριοι:
Αφήστε για λίγο το ΔΟΓΜΑΤΙΣΜΟ σας στην άκρη και δείτε λίγο ποιο καθαρά , βρείτε τα νοήματα και τα κρυμμένα σε όλες τις διδασκαλίες , σε όλους τους τρόπους σκέψης και πράξης και από το αποτέλεσμα αυτών προοδεύσετε στην αναζήτηση .
Ο Ιησούς είπε «πίστευε και μη , ερεύνα» , οι αρχαίοι φιλόσοφοι ερευνούσαν και αναζητούσαν , εμείς απλά αναμασάμε και πολεμάμε ο ένας τον άλλο ταμπουρωμένοι πίσω από δόγματα .

Θα μπορούσα να βάλω πολλά ερωτήματα και στις δύο πλευρές που να αποδεικνύουν συνομωσίες εδραίωσης , λάθη σκέψης , κλπ κλπ , αλλά δε θα το κάνω γιατί δεν έχει κανένα νόημα .
Αν πιστεύετε στο Θεό ψάξτε μέσα σας να βρείτε το δρόμο που οδηγεί σ’ Αυτόν αν όχι μη λοιδορείτε όσους πιστεύουν .

Ο κακός λύκος

22/08/2003, 14:45:38
Κακέ Λύκε μπάς και είσαι εσωτεριστής..? Τι λές τώρα...?

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»

22/08/2003, 19:02:01
Φίλε Ramoglou σε χαιρετώ.
Συμφωνώ σε αυτά που γράφεις για τους εθνικούς. Είναι λογικότατα κατά τη γνώμη μου.
Για τους Χριστιανούς και τη Χριστιανική θρησκεία όμως; Μην κάνεις τα στραβά μάτια φίλε μου. Τους χαρίζεσαι πολύ και στο τέλος-τέλος δεν τους βοηθάς καθόλου. Τόλμη χρειάζεται φίλε μου, τόλμη.

Ελεύθερος

iamblixosΜέλος
22/08/2003, 23:23:40
[quote]
http://www.angelfire.com/rebellion/aamyras/1.html

Μια μικρη απαντηση,στην Ιουδαιοχριστιανικη απατη...

Αφου ο παπα-Τσακαλος,θελησε ετσι...
ετσι θα λαβει,
παρα του εκαστοτε εχοντος...

ΔΙΑΒΑΣΑ ΑΡΚΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙΣ.ΤΑ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ ΜΗ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΕΣ.ΤΙ ΕΝΝΟΩ

1. «Οι Αρχαίοι Έλληνες βρήκαν τα πάντα, εκτός από την...θρησκεία».

Βρήκαμε τα πάντα, μας λέγουν οι χριστιανοί δημαγωγοί, πλήν της θρησκείας. Την οποία πήραμε από το Ισραήλ, αυτό το τελευταίο δεν το λένε για να μήν τονίζεται το μέγεθος της ανοησίας τους. Δηλαδή μας λέγουν ότι εμείς ανακαλύψαμε το θέατρο, την ζωγραφική, την μουσική, το αλφάβητο, τα μαθηματικά, την ιατρική, την αστρονομία, την φιλοσοφία, και τόσα άλλα αγαθά του πολιτισμού. Αλλά κάναμε λάθος στο θέμα της θρησκείας. Και ο εβραϊκός λαός που δεν ανακάλυψε τίποτε από τα παραπάνω, ανακάλυψε την αληθινή θρησκεία.

ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΟΛΑ ΕΡΩΤΩ ΛΟΙΠΟΝ.
ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ,ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ,ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ,ΑΛΦΑΒΗΤΟ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΣΑΦΩΣ ΔΕΝ ΤΑ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΟΙ ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΒΥΛΩΝΙΟΙ ΕΙΧΑΝ ΓΡΑΨΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΠΗΡΕΑΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ ΜΥΗΘΗΚΕ ΣΕ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΑ ΚΑΙ ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ .
ΑΡΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΠΕΜΨΕΙΣ

konoskΜέλος
23/08/2003, 14:22:30
Μεταξύ μας Ιάμβλιχε δεν έχω καταλάβει ακόμα τι αντιπροσωπεύεις. Αν εν πάση περιπτώσει εκπροσωπείς τον χριστιανικό κόσμο σε αυτό το forum, τότε μάλλον λάθος όνομα διάλεξες. Μη μας μπερδεύεις τέκνο μου!

Ο Δικαιόπολις μαγειρεύει...αλλά ποιος σκότωσε τον Όμηρο τελικά;

thothΙδρυτικό Μέλος
23/08/2003, 15:55:41
Γεια σου KONOSK.

Καιρό έχουμε να σε δούμε.

Ήρθες όμως πάνω στην ώρα

Iamblixos ως Χριστιανός Απολογητής

Αν δεν έχεις χάσει ακόμα την ακοή σου, θα σε... "κουφάνουμε" σε αυτό το forum με αυτά που βλέπεις.

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

VIKINGΜέλος
23/08/2003, 16:44:10
φιλε Ramoglou φυσικα ο Χριστος δεν ζητησε απο κανενας να πιστεψει με
το ετσι θελω.Αν καποιος δημουργει φανατισμο και κοροιδευει τον κοσμο
αυτη ειναι η Εκκλησια και ο καθε τραγοπαπας.Εχτες σε μια εκπομπη
στο Αlter μιλαγανε για το σατανισμο.Δουλευει
συνεχως τον κοσμο ο καθε τραγοπαπας και μιλανε καποιοι για το Σατανα
που θελει να κανει κακο στο κοσμο και οτι καποιο ειδαν τον Εωσφορο.Θα
τρελαθουμε εδω περα.Ειναι δυνατον καποιος να δει τον Εωσφορο κανωντας
καποια τελετη μαγειας.Επιτελους να ξεφυγουμε απο το Μεσαιωνα.Οσες
αηδιες λενε οι λατρεις του Εωσφορου τοσα λενε και οι παπαδες που εχουν
το θρασος να μιλανε για θαυματουργες εικονες.Ναι συμφωνω στο οτι πρεπει να δουμε τα νοηματα και τις βασικες διδασκαλιες σε καθε Θρησκεια αλλα οχι και να γυρισουμε στο Μεσαιωνα.Το ξερετε οτι στην τηλεοραση δεν υπαρχει ουτε μια σοβαρη εκπομπη για μεταφυσικα ζητηματα
μην τυχον και αντιδρασει η φασιστικη Εκκλησια.

HeliosΜέλος
23/08/2003, 21:31:40
Φιλε Ιαμβλιχε,οσον αφορα ποιος τα βρηκε πρωτος και τα μετεδωσε σε αλλους,πιστευω,οτι παρα πολλα,πολυ περισσοτερα απο αυτα που το Ιουδαιοχριστιανικο κατεστημενο θελει να μας κανει να πιστεψουμε,
βρεθηκαν απο Ελληνες,σε χρονους πολυ παλιους,διαφορους απο τους συμβατικους της Αρχαιολογιας.
Λ.χ. δες την χρονολογηση των Ορφικων,απο τον Κασαπη.
Για τον Πυθαγορα,καπου διαβασα,οτι πηρε την Τετρακτυ απο εναν λαο μαυρων,τους Μαγκανια,και την εφερε στην Δυση.
Σε site για τον Τεκτονισμο,βρηκα κειμενο,της Στοας του Ισραηλ,οπου αναγραφοταν οτι ο Πυθαγορας,μυηθηκε στα Μυστηρια της Σιδωνος και της Τυρου,και μεγαλο μερος απο τα διδασκομενα του,ηταν παρμενα απο την Σοφια του Σολομωντος.
Ο τοπος που παρεπεμψα,ηταν αναλογος των γραφομενων του παπα-Τσακαλου,
σε ενα πρωτο επιπεδο...
και καλα ναμαστε,θα ακολουθησουν απαντησεις και σε αλλα επιπεδα...
μην βιαζεσαι...

24/08/2003, 12:35:50
Φίλε ΠΛΩΤΙΝΕ μπα δεν είμαι εσωτεριστής απλά ένας κακός λύκος είμαι που περιφερόμενος μέσα στο δάσος αναζητώ την κοκκινοσκουφίτσα ……..

Φίλε Ελεύθερε δεν κατηγορώ κανένα δε παίρνω το μέρος κανενός δε χαρίζομε σε κανέναν .
Μπορώ να γράψω πολλά και για τους μεν και για τους δε αλλά δε το πράττω γιατί σέβομαι , γιατί αναγνωρίζω στο καθετί την γνώση .

Φίλε VIKING προσωπικά δε πιστεύω στους παπάδες και σε όποιον θεωρεί πως αντιπροσωπεύει το Θείο .
Ο καθένας μας αντιπροσωπεύει το Θεό , από εκεί και πέρα όταν θέλεις να κρατήσεις τα πρόβατα μέσα στο μαντρί βάζεις μια φώτο του λύκου απ έξω .
Ο αγαπητός αρχιεπίσκοπος δήλωσε κάποτε «Έχω εντολή παρά Θεού» , ε και εγώ έχω βαφτιστεί «κακός λύκος» παρά ΤΗΟΤΗ .
Άλλος «ιερώμενος» δήλωσε «Ο διάβολος ήταν πολύ αυθάδης απέναντι μου και του είπα σήκω και φύγε και τρόμαξε από τη φωνή που του έβαλα και έφυγε» και άλλα πολλά .
Τώρα αν ρωτήσεις ποια συγγενική σχέση είχαν ο Χριστός με τον Απόστολο Ιωάννη τον Ευαγγελιστή και τον Απόστολο Ιάκωβο λίγοι θα σου απαντήσουν . Όπως και την σχέση των παραπάνω με τον Απόστολο Πέτρο (Σίμων ) και τον Απόστολο Ανδρέα .

Φίλοι μου προείπα :

quote:
Αφήστε για λίγο το ΔΟΓΜΑΤΙΣΜΟ σας στην άκρη και δείτε λίγο ποιο καθαρά , βρείτε τα νοήματα και τα κρυμμένα σε όλες τις διδασκαλίες , σε όλους τους τρόπους σκέψης και πράξης και από το αποτέλεσμα αυτών προοδεύσετε στην αναζήτηση .
Ο Ιησούς είπε «πίστευε και μη , ερεύνα» , οι αρχαίοι φιλόσοφοι ερευνούσαν και αναζητούσαν , εμείς απλά αναμασάμε και πολεμάμε ο ένας τον άλλο ταμπουρωμένοι πίσω από δόγματα .
Θα μπορούσα να βάλω πολλά ερωτήματα και στις δύο πλευρές που να αποδεικνύουν συνομωσίες εδραίωσης , λάθη σκέψης , κλπ κλπ , αλλά δε θα το κάνω γιατί δεν έχει κανένα νόημα .
Αν πιστεύετε στο Θεό ψάξτε μέσα σας να βρείτε το δρόμο που οδηγεί σ’ Αυτόν αν όχι μη λοιδορείτε όσους πιστεύουν .

Αυτή είναι η δική μου η σκέψη .

Ο κακός λύκος

24/08/2003, 14:30:12
Φίλε μου Ramoglou
Πιο πολύ απ' όλα εννοούσα εκείνο το: Πίστευε και μη, ερεύνα. Αυτό δεν είναι της καινής διαθήκης και δεν είναι ούτε καν της εκκλησίας της Ελλάδος. Γιατί μπαίνεις στον κόπο και βασανίζεσαι να το δικαιολογήσεις; Κοντά στα τόσα ωραία σου μυνήματα αυτό σε μειώνει. Διότι χρησιμοποιείς τη γλώσσα μας με βάρβαρο τρόπο προκειμένου να δικαιολογήσεις κάτι το αδικαιολόγητο και κάτι στο οποίο δεν χρωστάς τίποτε. Είναι πίστευε και μη ερεύνα φίλε μου. Δεν μπορεί να μπει κόμμα μετά το "μη". Δεν είναι Ελληνικά αυτά. Εκείνο που προσπαθείς να το κάνεις να εννοεί, έπρεπε να είναι έτσι: Πιστεύοντας ή όχι, ερεύνα.Ή κάτι ανάλογο. Δεν είναι όμως έτσι. Είναι πίστευε και μη ερεύνα και φυσικά εννοεί: Πίστευε και μην ερευνάς. Δεν είναι λόγια του Χριστού, δεν είναι λόγια της καινής διαθήκης δεν είναι λόγια της ορθόδοξης εκκλησίας. Είναι του πάπα. Ε ας βρούν εκείνοι σοφιστίες να το δικαιολογήσουν. Εσύ μην πολυσκοτίζεσαι. Εύκολα μπορεί να σου αποδώσει κάποιος εθελοτυφλισμό, ακόμα και σε μια πρόταση με ξεκάθαρο νόημα.

Ελεύθερος

DAGONΜέλος
24/08/2003, 16:13:31
"ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ,ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ,ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ,ΑΛΦΑΒΗΤΟ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΣΑΦΩΣ ΔΕΝ ΤΑ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΟΙ ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΒΥΛΩΝΙΟΙ ΕΙΧΑΝ ΓΡΑΨΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΠΗΡΕΑΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ ΜΥΗΘΗΚΕ ΣΕ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΑ ΚΑΙ ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ"

ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ=Η κοινή ανθελληνική αντίληψη θέλει τις αστρονομικές γνώσεις των Ελλήνων προ του 1000πΧ αμελητέες(βλ.Hoyle) ενώ των Βαβυλωνίων και των Σουμέριων αρκετά ανεπτυγμένες 500 χρόνια πριν ανθήσει η επιστήμη της αστρονομίας και στην Ελλάδα. Η αποκρυπτογράφηση των Ορφικών αποδεικνύει περίτρανα ότι οι Έλληνες είχαν ανεπτυγμένες γνώσεις αστρονομίας και στην Β και στην Γ χιλιετηρίδα πΧ. Τόσο ανεπτυγμένες που μάλλον οι άλλοι επηρεάστηκαν από αυτούς παρά το αντίθετο. Ορφικά, Ερμής ο Τρισμέγιστος (και στα νεώτερα και τα κλασσικά χρόνια Οινοπίδης, Θαλής, Αναξίμανδρος, Αναξιμένης, Ερατοσθένης, Αρίσταρχος). Άλλος ένας μύθος καταρίπτεται.

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΟΙ ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΒΥΛΩΝΙΟΙ ΕΙΧΑΝ ΓΡΑΨΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΠΗΡΕΑΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ=
Όπως έχει αποδειχθεί πχ βάσει των γεωμετρικών σχέσεων των πυραμίδων με τα ελληνικά ιερά ο αιγυπτιακός πολιτισμός είναι επηρεασμένος από τον ελληνικό. Σύμφωνα με την Ιστορία της Αιγύπτου του Μανέθωνα(που είναι αποδεκτή παγκοσμίως), η 1η-2η Δυναστεία τοποθετείται στο 3100-2686πΧ. Τότε πρωτοπαρουσιάζουν πολιτισμό. Πριν ενωθούν τα βασίλεια δεν έχουν τίποτα αξιόλογο να παρουσιάσουν. Αντίθετα οι Έλληνες βρίσκονται στον ελλαδικό χώρο πολλές χιλιάδες χρόνια πριν(ήσαν αυτόχθονες). Το λογικό θα ήταν οι πρώτοι να επηρεάσουν τους δεύτερους. Για παράδειγμα το 22.000 πΧ το μαντείο του Δωδώναιου Διός μεταφέρεται στην Αίγυπτο και ιδρύεται το μαντείο του Άμμωνος Διός. Αυτό δεν αποτελεί επιροή?Ας μην ξεχνάμε και τα ελληνικότατα ονόματα στο χώρο της Αιγύπτου...όπως Θήβες. Οι Έλληνες ήταν ΠΡΙΝ από αυτούς.
Οι δε Βαβυλώνιοι δεν είχαν καν αναπτυγμένο αλφάβητο. Ποιός ήταν ο μεγάλος τους πολιτισμός και μάλιστα πριν από τον ελληνικό???

Όσο για το αλφάβητο(το "φοινικικό") άλλο ένα καλοστημένο παραμύθι.