- υπαρχει Δημιουργος; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Dying_Incubus:
Αγαπητέ europaios2, επειδή δε μπορώ να καταλάβω τι θέλεις να μου επισημάνεις και το λόγο που θεωρείς ότι προσπαθώ να δημιουργήσω ψεύτικες εντυπώσεις, θα μπορούσες να μου εξηγήσεις καλύτερα τι εννοείς;
Ειλικρινά με μπέρδεψες
-Έγραψες.....<<Λυπάμαι που το λέω αλλά ίσως να μην έχει καμία σημασία ποιό δόγμα είναι το πιο ορθό, το πλησιέστερο στο θέλημα του Θεού, το πιο πιστό στην διδαχή του Ιησού για μια Εκκλησία και στην διδασκαλία του .
Ούτως ή άλλως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ και δεν έχει και κανένα νόημα μια τέτοια απόδειξη.
Τουλάχιστον για εμένα που δεν είμαι Χριστιανός, κάτι τέτοιο δεν έχει καμία σημασία και ποσώς με ενδιαφέρει.
Και πιστέψτε με, σε αυτό το θέμα έχω πολύ καιρό να δω κάποιο ίχνος από αυτά τα μηνύματα καθώς παρατηρώ στείρες αντιπαραθέσεις, χλευασμό και κούφια λόγια τα οποία φαίνεται πως είναι αποτέλεσμα παθών.>>
-Να είσαι ποιο προσεκτικός για να μη δημιουργούνται παρεξηγήσεις!
-Φιλικότατα!
Ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται!
Edited by - europaios2 on 16/04/2008 12:43:14
εαυτό του και παίρνει την ανάλογη ευθύνη, αλλά το
θέμα μας «είναι υπάρχει Δημιουργός;»
Η αλήθεια δεν είναι διασπασμένη, αν μου επιτρέπεις,
απλά ο άνθρωπος την προσεγγίζει κάπως και τα υπόλοιπα
τα βάζει αυτός…Η διάσπαση δεν είναι θέμα μιας
πολυσυλλεκτικής θρησκείας που δρομολογείται,
αλλά μιας αληθινής και των υπολοίπων ψεύτικων,
κατά την άποψη μου, βέβαια…
Τώρα, ότι βρίσκεται παντού η αλήθεια συμφωνώ,
ποιος μπορεί να τη δει να μου πείς, μόνο…Δεν
σου φαίνεται περίεργο που βρίσκεται παντού και όλοι
μας έχουμε τόσες διαφορετικές αντιλήψεις περί αυτού;
Παλιότερα πιστεύω ήταν θέμα ελλειπτικής αντίληψης,
σήμερα όμως που το μυαλό του ανθρώπου έχει εξελιχθεί,
τι λες εσύ; Μήπως εσκεμμένα κάποιοι τον κρατάνε
παραπληροφορημένο;
Για τον Δημιουργό πάντως, βλέπω ότι ως θέμα, έχει
δυναμική, αλλά δεν αναγνωρίζεται , καθώς άλλα
τίθενται ως ζήτημα…
Σήμερα, φίλε , έχει σημασία ποιος θα επικρατήσει,
κάτι που θυμίζει ζούγκλα κι αυτό πιστεύω επίσης
τεχνηέντως…
Επίσης άλλο καλός άνθρωπος κι άλλο καλός χριστιανός…
Δεν κλείνουμε θέση για το ανθρώπινο στοιχείο,
αυτό είναι θέμα προσωπικής θέσης και κρίσης, αλλά το τι Θεό πιστεύουμε, αυτο έχει να κάνει με θεολογία και λογική, που
μέχρι στιγμής δεν βλεπω να υπάρχουνβ τοποθετήσεις…
Κοινώς δεν βλέπω να λέμε για το τι πιστεύει ο κάθε
πιστός για τον άνθρωπο,ή για τον Θό του...
Γράφει ο Macedon
quote:
1. Όταν λένε οι χριστιανοί "ο Χριστός γεννήθηκε" (προφανώς από τον Πατέρα του), με ποιά ακριβώς διαδικασία γεννήθηκε; Τι έγινε δηλαδή; Πώς το γνωρίζουν αυτό οι Χριστιανοί;
O Ιησούς Χριστός είναι απαύγασμα της δόξης του Θεού Πατρός, γιαυτό και είναι ίσος προς τον πατερα Θεό. Π.χ. Όπως το νερό που είναι συγχρόνως και υγρό και αέριο. Επίσης να πούμε π.χ. είναι όπως τον ήλιο, που είναι ταυτόχρονα φώς και ζέστη, αυτά είναι απαυγάσματα του ήλιου.
Όσον αφορά τα Σκόπια- Μακεδονικό εν σχέση με τους Ψευδομάτυρες του Ιαχωβά φίλε ΕΥΡΩΠΑΙΕ μην φέρνεις σε δύσκολη θέση τον είδος γιατί θα χάσει το ψωμάκι του, αφού θα τον πετάξουν έξω κλωτσηδόν από την Οργάνωση αν δεν ακολουθεί πιστα σαν σκυλάκι την γραμμή του Μπρούκλυν.
GRECO.
Υ.Γ Ευχαριστώ για τη βοήθεια με τα
quote:
Edited by - grecobraziliano on 16/04/2008 13:47:28
[quote] Dying_Incubus θα πρέπει να σου αναφέρω ότι όταν αποφάσισα να μην ανήκω σε κάποια θρησκεία ήμουν Χριστιανός Ορθόδοξος, οπότε θα μπορούσε κάποιος να πει ότι λόγω κάποιων βιωμάτων μου σε αυτό τον χώρο αποφάσισα να μην είμαι Χριστιανός.
Νομίζω πως δεν έχεις γνωρίσει αρκετά καλά την ορθόδοθη εκκλησία.Αν την γνώριζες δεν θα την αποχωριζόσουν. Ο δρόμος της ορθοδοξίας είναι ένας, δίχως να βγαίνεις από αυτόν, που θα σε φέρει στην αιώνια ζωή. Αν προσπαθήσεις να βγεις στην άλλη άκρη σώνεσαι, αν όμως λοξοδρομήσεις και βγεις από αυτόν θα σε πάει κάπου αλλού.
eidos -το ποσο γνωστης των πρωτοτυπων ειμαι και ποσο γνωστες εισται εσεις στο απεδειξα, με το εδαφιο 1 Ιωαννη 5:7
εσυ και καποιοι αλλοι ιδεα δεν ειχατε οτι το εν λογω εδαφιο θεωρητε νοθο.
Θαυμάστε έναν νόθο Ψευτομάρτυρα του Ιαχωβά. Βγάζει νόθα εδάφια της Αγίας γραφής. Αυτά έγραφα παραπάνω για τις νοθίες των καταραμένων ψευτομαρτύρων του Ιαχωβά. greco
Συμφωνώ ότι υπάρχουν καλοί και κακοί άνθρωποι, αλλά δεν γίνετε λόγος γιαυτό, αλλά για την Οργάνωση ή για την θρησκεία που ακολουθούν αν είναι σωστή και αν κάνουν σωστά σε αυτήν τα μέλη της. ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ ΤΗΣ. Αλλά και η εκκλησία να διατηρεί και να συνεχίζει αυτά που παρέλαβε από την αρχή που ξεκίνησε η χριστιανισύνη. Και όχι κάθε τόσο να αλάζει κανόνες και εδάφια της Αγίας γραφής με την δικαιολογία ότι φωτίζοντε κάθε τόσο.
Όσο για την ορθόδοξη εκκλησία των Σκοπίων είναι αποκομμένη από την εκκλησία της Σερβίας που ήταν και δεν υπάγετε, ούτε σε κανένα πατριαρχείο, ακόμη και ούτε στο οικουμενικό, διότι δεν συμβαδίζει με τους κανόνες την Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Άρα η εκκλησία των Σκοπίων για την ώρα είναι αιρετική διότι αποσκίρτησε από την εκκλησία της Σερβίας που ήταν.
greco.
/quote]
1. Όταν λένε οι χριστιανοί "ο Χριστός γεννήθηκε" (προφανώς από τον Πατέρα του), με ποιά ακριβώς διαδικασία γεννήθηκε; Πώς το ξέρουν αυτό οι Χριστιανοί;
europaios2
αν ψάχνεις για πιστοποιητικό γέννησης άργησες
trexagireve
Φίλε Μακεδόν, η γέννηση του Υιού έγινε από τον
Πατέρα στην αρχή του χρόνου…
grecobraziliano
O Ιησούς Χριστός είναι απαύγασμα της δόξης του Θεού Πατρός, γιαυτό και είναι ίσος προς τον πατερα Θεό.
Μάλιστα. Αγαπητοί χριστιανοί δεν ρώτησα ούτε το πότε, ούτε το τι είναι σε σχέση με τον πατέρα. Αλλο ρώτησα. Τέλος πάντων, πάμε παρακάτω.
macedon
2. Γνωρίζουμε (λέμε τώρα) πως ο άνθρωπος έγινε από χώμα και σάλια του Γιαχωβά. Ωραία. Τα ζώα, από τι έγιναν; Από τα ίδια υλικά; Από διαφορετικά; Ποιά ακριβώς; Πού το λέει;
europaios2
Δεν έγινε από σάλια!
trexagireve
Ο άνθρωπος δεν έγινε από τα σάλια του ιεχωβά
και χώμα όπως ισχυρίζεσαι…
grecobraziliano
...
Μάλιστα. Αλλο ρώτησα.
Να υποθέσω πως ο απολογητής δεν έχει έτοιμη απάντηση;

macedon
quote:
macedon:
Μάλιστα. Αλλο ρώτησα.
Να υποθέσω πως ο απολογητής δεν έχει έτοιμη απάντηση;
Nα υποθέσω ότι σου αρέσουν οι επαναλήψεις? ή απλά να σε παραπέμψω σε εδάφιο της Καινής Διαθήκης?
Ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται!
quote:
europaios2
ή απλά να σε παραπέμψω σε εδάφιο της Καινής Διαθήκης
Θα προτιμούσα να μου απαντήσεις.

macedon
την εικόνα ότι κάνει κάποιο τέστ;
Η γέννηση του Υιού έγινε απο τον άναρχο Πατήρ, στην
αρχή του χρόνου, αυτό μπορείς να το σκεφτείς;
Ο άνθρωπος έγινεαπο το Πνεύμα του Θεού και είναι θεός,
από αυτά τι δεν καταλαβαίνεις;
macedon
1. Όταν λένε οι χριστιανοί "ο Χριστός γεννήθηκε" (προφανώς από τον Πατέρα του), με ποιά ακριβώς διαδικασία γεννήθηκε; Πώς το ξέρουν αυτό οι Χριστιανοί;
ειδος
1. οι 'χριστιανοι' λενε οτι ο Γιος γεννηθηκε.
αλλα η Βιβλος λεει και οι αληθινοι χριστιανοι ξερουν, οτι ο Γιος ειναι κτισμα, και δημιουργημα του Πατερα.
macedon
2. Γνωρίζουμε (λέμε τώρα) πως ο άνθρωπος έγινε από χώμα και σάλια του Γιαχωβά. Ωραία. Τα ζώα, από τι έγιναν; Από τα ίδια υλικά; Από διαφορετικά; Ποιά ακριβώς; Πού το λέει;
ειδος
2. ο ανθρωπος εγινε απο χωμα.
ακριβως οπως και τα ζωα.
και ο ανθρωπος και τα ζωα στη Βιβλο, αναφερονται ως 'ζωντανες ψυχες'.
κατα τον θανατο τους ολα τα ζωντανα πλασματα καταληγουν και παλι στο χωμα...
πραγματικα περιμενεις να εχουν αποψη, Γραφικη-οι τυποι σαν τον Ευρωπαιο, τον τρεχαψαχνε, η τον γκρεκο-στερημενο μυαλο;;;;
Μακεδον, έχετε την ίδια αίσθηση υπεροχής…
Αλλά αυτο περί κτίσματος του Υιού, πρώτη φορά το λές…
Κτίσμα ο Υιός; Ξέρεις τι είναι το κτίσμα, κάτι
που φτιάχνεται. Ο χριστιανισμός πιστεύει ότι ο
Χριστός γεννήθηκε από τον Πατήρ, γι’ αυτο μετά
από τη ριζική διαφορά που έχετε σε όλα τα θέματα
με τον χριστιανισμό, επαναλαμβάνω, δεν είστε
υποκριτές κι απατεώνες, όταν καλείστε χριστιανοί;