ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Περι αντιπαλότητας χριστιανών και "δωδεκαθεϊστών" στο Esoterica vol. 2 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Περι αντιπαλότητας χριστιανών και "δωδεκαθεϊστών" στο Esoterica vol. 2 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

ΥΠΕΡΒΟΡΕΙΟΣ30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
31/03/2006, 00:23:27
Από τις διάφορες ανεγκέφαλες και ανούσιες επιθέσεις δεν χρειάζομαι προστασία. Ηδη ανέφερα ότι αυτή ακριβώς η συμπεριφορά είναι που με ενοχλεί στους χριστιανούς. Δεν μπορούν να ακούσουν άποψη που αντιπαρατίθεται στις προκαταλήψεις τους χωρίς ύβρεις, λοιδωρίες και χυδαιολογία. Βλέπεις η συμπεριφορά τους στηρίζεται στο συναίσθημα, στην τυφλή πίστη και στο φόβο της τιμωρίας. Δεν έχουν ούτε τα περιθώρια αλλά ούτε την εκπαίδευση για να βασανίσουν μια διαφορετική ιδέα με τη λογική. Ο κόσμος τους αρχίζει και τελειώνει σε άγιες μούμιες.

Μιας κι αναφέρθηκε, ΦΥΣΙΚΑ παίρνω το δημοψήφισμα της εκκλησίας ως ενδεικτικό. Τα άτομα τα οποία έχει δεμένα στα "φουστάνια" της την στήριξαν φανατικά. Κι ίσως υπερτιμάται η δύναμή της ακόμη κι έτσι επειδή ξέρουμε όλοι τι "βία και νοθεία" υπέστησαν στα χωριά και τις μικρές πόλεις οι γιαγιάδες από την εκβιαστική προπαγάνδα του Χριστόδουλου.

Και για να μη λέμε ό,τι νάναι, προφανώς ο σημερινός χριστιανός έχει ΕΛΑΧΙΣΤΗ σχέση με τον χριστιανισμό και δεν τον γνωρίζει από τις πηγές του. Γνωρίζουν μόνο τα χριστούγεννα δηλαδή μια πολυθεϊστική προχριστιανική γιορτή που έμεινε στους αιώνες απαράλλαχτη και απλώς αντί να γεννιέται ο Μίθρας-Ηλιος (Χειμερινό Ηλιοστάσιο) γεννιέται γι αυτούς ο Τζοσούα ο χρισμένος. Γνωρίζουν το Εβραϊκό Πεσαχ (Πάσχα) αλλά ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ της λατρείας του Αδωνι (Επιτάφιος, αυγά, λουλούδια κτλ κτλ). Γνωρίζουν τις παραδόσεις της Μητέρας Θεάς (Δήμητρα, Ισιδα, Αρτεμις Εφέσου κτλ) αλλά την λένε απλώς Μύριαμ (Παναγία).

Αντιθέτως ελάχιστα μελετούν οι αυτο-ονομαζόμενοι χριστιανοί τις Εβραικές και τις Χριστιανικές Γραφές (Παλαιά & Καινή Διαθήκη). Γνωρίζουν μόνο χοντρικά τον μύθο του Ανταμ και του Παραδείσου (απο σεξιστικές, κατά των γυναικών, διηγήσεις του σχολείου), κάποια πράγματα για "την Θυσία του Αβρααμ" (κυρίως από αμερικάνικες ταινίες), τη μυθολογία της αιχμαλωσίας στην Αίγυπτο και των θαυμάτων της εξόδου συμπεριλαμβανομένων και των παραμυθιών του Μωυσή στο όρος Σινάι (πάλι από ταινίες).. λίγα για τον Νόα και τον κατακλυσμό (ταινίες και πάλι) και αποσπασματικά (κυρίως ονόματα) τον βασιλιά Δαβίδ και το βασιλιά Σολομόντα. ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ. Ελάχιστα πράγματα δηλαδή από 3-4 βιβλία εκ των 39 (αν θυμάμαι καλά) των Εβραϊκών Γραφών.

Από τις Χριστιανικές Γραφές γνωρίζουν μια περιγραφή για την θαυματουργή δράση του Τζοσούα του χρισμένου (ανάκατα και με πολλές ασάφειες από διηγήσεις και ταινίες), έχουν μια αδιόριστη φοβία για το βιβλίο της Αποκάλυψης και μερικά ασυνάρτητα για επιστολές που έχουν γράψει κάποιοι απόστολοι αλλά χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ορθόδοξων χριστιανών δεν ξέρουν καν τη διαφορά ανάμεσα στους 4 ευαγγελιστές (συγγραφείς των ευαγγελίων) και στους οπαδούς του ευαγγελικού δόγματος. Ακούς ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ να αποκαλούν "ευαγγελιστές" τους ευαγγελικούς ακόμα και οι παπάδες. Επισκέπτονται, δε, την εκκλησία τους μια φορά το χρόνο (και μάλιστα απέξω) και περιστασιακά σε κοινωνικές εκδηλώσεις (γάμους, κηδείες κτλ)

Το ποσοστό των δηλωμένων χριστιανών στην Ελλάδα είναι πάνω από 80% Ομως αυτό έχει να κάνει με τον υποχρεωτικό νηπιοβαπτισμό. Στατιστικά, ακόμη κι εμένα με μετράνε με τα πρόβατά τους παρότι σταμάτησα από καιρό να μασάω χόρτο. Λογικό λοιπόν να μη δίνω σημασία στα στατιστικά και να μετράω το δημοψήφισμα της εκκλησίας. Ας απαγορευτεί ο υποχρεωτικός νηπιοβαπτισμός και θα δούμε έπειτα πόσοι ενήλικες θα μυούνται στο χριστιανισμό με βάφτισμα. Γιατί το φοβούνται αυτό οι κυρ χριστιανοί;

31/03/2006, 01:16:41
Είδα μετά το μήνυμα του dimitris και επανέρχομαι αλλά θα προσπαθήσω σύντομα.

1. Παρακαλώ να μου δείξεις πού λέω τον όρο "εβραιοχριστιανοί" για να μην συμπεριλάβω και τα ψέμματα στις χριστιανικές "αρετές". Αποκαλώ τους χριστιανούς με τον όρο που οι ίδιοι επιλέγουν. Αλλά βέβαια μιλάω για εβραιοχριστιανική θρησκεία αφού η θρησκεία αυτή στηρίζεται σε 39 βιβλία των Εβραϊκών Γραφών και μόλις 27 των Χριστιανικών. Αλλο τα πρόσωπα άλλο οι ιδέες. Ελπίζω να μπορείς να τα ξεχωρίσεις.

2. Λέω τους υπηκόους του ελληνικού κράτους Έλληνες είτε πολυθειστές, είτε χριστιανοί, είτε εβραίοι είτε μουσουλμάνοι κτλ. Μπερδεύεις τελείως άσχετα πράγματα στο μυαλό σου. Η υπηκοότητα είναι άλλο και η κουλτούρα είναι άλλο. Μπορούν να είναι διαφορετικά κι αν επιμένεις θα σου παραθέσω 1000 παραδείγματα.

3. Οι θεοί του Ολύμπου είναι με τον Διόνυσο 13. Ο αριθμός 12 είναι συμβολισμός και όχι απόλυτο νούμερο εξαιτίας της ιδιότητας του να διαιρείται με πολλούς τρόπους. Δεν γνωρίζεις τη θρησκεία μου, αλλά ελπίζω να γνωρίζεις τη δική σου τουλάχιστο για να μπορέσουμε να συζητήσουμε. Αν οι όροι "θρησκεύομαι" και "θρησκευτής" δεν υπάρχουν στο λεξιλόγιο σου, κοίτα να το διευρύνεις (άλλο ο "θρήσκος" άλλο ο "θρησκευόμενος" κι άλλο ο "θρησκευτής"). Πάντως αυτοπροσδιορίζομαι ως ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΗΣ και έτσι θα αποκαλούμαι.. τελεία.

4. Ο όρος "εθνικός" εμφανίζεται στην μετάφραση των Ο' και αποδίδει τον εβραϊκό όρο "Γκογίμ" με τον οποίο οι Εβραίοι αποκαλούν τους μη-εβραίους. Με αυτό τον όρο υπέστησαν οι πολυθεϊστές Ελληνες (στο θρήσκευμα) πρόγονοί μου τους απάνθρωπους χριστιανικούς διωγμούς για αιώνες. Σήμερα σημαίνει τον πολυθεϊστή μάρτυρα.

Edited by - Ερμοκράτης on 31/03/2006 01:39:59

lancelotΜέλος
31/03/2006, 02:06:33
Αρχισανε τα οργανα!
quote:
Από τις διάφορες ανεγκέφαλες και ανούσιες επιθέσεις δεν χρειάζομαι προστασία. Ηδη ανέφερα ότι αυτή ακριβώς η συμπεριφορά είναι που με ενοχλεί στους χριστιανούς. Δεν μπορούν να ακούσουν άποψη που αντιπαρατίθεται στις προκαταλήψεις τους χωρίς ύβρεις, λοιδωρίες και χυδαιολογία

Σοβαρα κυριε Ερμοκρατη?σε βριζουμε κυριε προεδρε της ΕΟΚ(ελληνικη ομοφυλοφιλικη κοινοτητα)?
Εγω βλεπω το αντιθετο.Οπου σε πετυχω σε οποιο φορουν η site βριζεις ασυστολα τους χριστιανους και παραμυθιαζεις τον κοσμο με αυτα που προσπαθεις να περασεις τα οποια και μισαληθειες ειναι επιοικως και απαραδεκτα.
Εγω ειμαι συνειδητα χριστιανος ορθοδοξος και δεν πηρα μερος στο δημοψηφισμα..και δεν ειμαι ο μονος,το ιδιο και συγγενεις μου και ολοι ωστε να αθροιζουν το 97% των ορθοδοξων χριστιανων.
Παρτο χαμπαρι.Εδω ειναι Ελλαδα και οι ελληνες ειναι χριστιανοι ορθοδοξοι στην πλειοψηφεια τους.
Αν θες αποδειξεις του υβρεολογιου σου σε φορουμς η οπου αλλου θες ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ και με χαρα να στα δειξω.Προκαλεσε με.

Edited by - lancelot on 31/03/2006 02:07:27

31/03/2006, 07:26:55
Όχι, lancelot!
Δεν υπάρχει λόγος ούτε να σε προκαλέσει το μέλος Ermokratis, ούτε να παραθέσεις αποσπάσματα από κάποιον άλλον διαδικτυακό τόπο καθώς δεν έχουν να κάποια σχέση με την παρούσα συζήτηση.
Και θα σου συνιστούσα για δεύτερη φορά να είσαι πιο προσεκτικός στις εκφράσεις που χρησιμοποιείς καθώς πολλές φορές μπορεί να ξεπερνούν τα όρια της ευγενικής συζήτησης.

In anticipation of my resurrection...

31/03/2006, 10:42:45
quote:

Εγω ειμαι συνειδητα χριστιανος ορθοδοξος και δεν πηρα μερος στο δημοψηφισμα..και δεν ειμαι ο μονος,το ιδιο και συγγενεις μου και ολοι ωστε να αθροιζουν το 97% των ορθοδοξων χριστιανων.
Παρτο χαμπαρι.Εδω ειναι Ελλαδα και οι ελληνες ειναι χριστιανοι ορθοδοξοι στην πλειοψηφεια τους.

Και οι άλλοι είναι καθολικοί ή μουσουλμάνοι.
Άρα σε κάθε περίπτωση ο Έλληνας σήμερα είναι ή μονοθειστής ή δεν πιστεύει.
Ο πολυθεισμός πως μας ξαναπροέκυψε τώρα, ένας Θεός ξέρει.

----------------------
There are 10 types of people, those who know binary and those who don't.

31/03/2006, 10:47:18
quote:
Όχι, lancelot!
Δεν υπάρχει λόγος ούτε να σε προκαλέσει το μέλος Ermokratis, ούτε να παραθέσεις αποσπάσματα από κάποιον άλλον διαδικτυακό τόπο καθώς δεν έχουν να κάποια σχέση με την παρούσα συζήτηση.
Και θα σου συνιστούσα για δεύτερη φορά να είσαι πιο προσεκτικός στις εκφράσεις που χρησιμοποιείς καθώς πολλές φορές μπορεί να ξεπερνούν τα όρια της ευγενικής συζήτησης.

Μήπως αγαπητέ Incubus και αυτό το θέμα όπως και το αν ο Ιησούς αποτελεί πρότυπο να κλειδωθούν; Διαιωνίζουν μια κόντρα στην οποία δεν υπάρχει λύση, και βρίσκονται και τα δυο οριακά στο να εκτροχιαστούν.

----------------------
There are 10 types of people, those who know binary and those who don't.

31/03/2006, 12:31:12
«Μήπως αγαπητέ Incubus και αυτό το θέμα όπως και το αν ο Ιησούς αποτελεί πρότυπο να κλειδωθούν; Διαιωνίζουν μια κόντρα στην οποία δεν υπάρχει λύση, και βρίσκονται και τα δυο οριακά στο να εκτροχιαστούν.»

Είναι πολύ εύκολο να αφορίζουμε, και είναι εξόχως δύσκολο να προσπαθούμε να βρούμε κοινή πλατφόρμα «συμβίωσης».

Το δεύτερο είναι συνάμα το ζητούμενο και όχι το κόβω-ράβω.

Θαρρώ ότι οι συντονιστές έχουνε τόσο την διαύγεια όσο και τον χρόνο ώστε να αποφασίσουνε πότε ένα θέμα χρίζει κλειδώματος και πότε όχι. Δεν χρειάζονται «υπενθυμίσεις».

«Σοβαρα κυριε Ερμοκρατη?σε βριζουμε κυριε προεδρε της ΕΟΚ(ελληνικη ομοφυλοφιλικη κοινοτητα)?»
«Παρτο χαμπαρι.Εδω ειναι Ελλαδα και οι ελληνες ειναι χριστιανοι ορθοδοξοι στην πλειοψηφεια τους.»

Μάλλον πολλοί δεν έχουνε πάρει χαμπάρι ότι με τις υπεραπλουστεύσεις και τις απλοϊκές προσεγγίσεις δεν γίνεται συζήτηση αλλά μεταφέρουνε το γήπεδο στο διαδίκτυο.

Οι κήνσορες του χριστιανισμού συνάμα, όλως τυχαία, κάθε άλλο παρά τα ποθούμενα περί ήθους μας διδάσκουνε…..

31/03/2006, 14:31:30
Νομίζω ότι δεν θα μπορούσα να ζητήσω καλύτερο διαφημιστή των απόψεών μου από τον - κατά δήλωση του - συνειδητά ορθόδοξο χριστιανό lancelot. Όλα όσα γράφω στο αρχικό μου μήνυμα για την ενοχλητική συμπεριφορά των χριστιανών και την ανικανότητά τους να κάνουν διάλογο για διαφορετικές ιδέες (δηλ. έξω από τις προκαταλήψεις τους), τα επιβεβαιώνει με τον πιο εμφανή τρόπο. Η προπαγάνδα του, ότι δήθεν καθυβρίζω τους χριστιανούς σε άλλα fora, είναι - ως συνήθως - ψευδής. Εγώ ασκώ κριτική σε συμπεριφορές και ιδεολογίες. Του δίνω το ελεύθερο να μεταφέρει Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΙ από ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΙ, αρκεί να είναι πραγματικά δικά μου γραπτά κι όχι μαγειρεμένα.

Το ποσοστό 97% είναι τόσο φανατικά γελοίο που δεν αξίζει σχολιασμό. Ο πιο επιφανειακός υπολογισμός λέει ότι στην Ελλάδα ζούν σήμερα πάνω από 1.000.000 πρόσφύγες και μετανάστες που στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν είναι χριστιανοί και 200.000 έχουν φτάσει περίπου μόνο οι μουσουλμάνοι στη Θράκη ενώ - με μετρήσεις της ίδιας της ορθόδοξης εκκλησίας που δημοσιεύτηκαν στην "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" - οι πολυθεϊστές φτάνουν ήδη τις 400.000 Αλλωστε αν το ποσοστό 97% ίσχυε και η εκκλησία είχε στο δημοψήφισμα ΜΟΛΙΣ 30% (δηλ. περιπου 70% ΟΧΙ) τότε θα ήταν τα πράγματα απολύτως ΣΑΦΗ. Βλέπεις ο φανατισμός γελοιοποιεί τις απόψεις όταν απεμπολείται η λογική.

Για την προσφιλή χριστιανική τακτική να απαξιώνεται μια ιδέα με χυδαία ρατσιστικά υποννοούμενα του τύπου "μην τον ακούτε αυτόν είναι αιρετικός" ή "μην τον ακούτε αυτός είναι άθεος" ή "αυτός είναι ομοφυλόφιλος" κτλ.. τι να πεις; Πάρτε το χαμπάρι εσείς οι "συνειδητά χριστιανοί" ότι ακριβώς τέτοιες μικρότητες κάνουν τα "πρόβατα" να ξυπνούν. Εξαιτίας τέτοιας συμπεριφοράς ξύπνησα κι εγώ και αντιλήφθηκα τη χυδαιότητα, την εγκληματική μικρότητα και την απάτη του πράγματος.

Αν έχετε κάτι να απαντήσετε στις απόψεις και την τεκμηρίωσή τους, απαντήστε.. Αλλιώς - όπως σοφά έγραψε στην Πραγματεία του ο (ομοφυλόφιλος) φιλόσοφος Wittgenstein - "για ό,τι δεν μπορεί κανείς να μιλήσει, πρέπει να σιωπά"

Edited by - Ερμοκράτης on 31/03/2006 14:34:45

lancelotΜέλος
31/03/2006, 18:53:53
quote:
Η προπαγάνδα του, ότι δήθεν καθυβρίζω τους χριστιανούς σε άλλα fora, είναι - ως συνήθως - ψευδής. Εγώ ασκώ κριτική σε συμπεριφορές και ιδεολογίες. Του δίνω το ελεύθερο να μεταφέρει Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΙ από ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΙ, αρκεί να είναι πραγματικά δικά μου γραπτά κι όχι μαγειρεμένα.

Ζητω την αδεια των διαχειριστων να μεταφερω εδω τις υβρεις του κυριου Ερμοκρατη η egian η gayboy απεναντι σε χριστιανους απο 10αδες φορουμ,sites μεχρι δικτυα συνομιλιας (irc servers)

31/03/2006, 21:46:16
Είναι περισσότερο από προφανές ότι στα πολλά επιχειρήματα που παρέθεσα δεν είσαι σε θέση να απαντήσεις. Μάλλον σπαταλάς το χρόνο σου να προπαγανδίζεις ακροδεξιές, εθνικιστικές απόψεις που έχουν την απόρριψη και την αποδοκιμασία της συντριπτικής πλειοψηφίας των λαών.

Φαίνεται ότι η εκτός ορίων προπαγάνδα μίσους την οποία προωθείς - ακόμη και στο ESOTERICA - έχει διαπιστωθεί και προκαλεί προσπάθειες εκ μέρους των διαχειριστών να σε επαναφέρουν στα όρια.

Επειδή ξέρω την τακτική των ανθρώπων σαν κι εσένα, σε προειδοποιώ να είσαι πολύ προσεκτικός σε ό,τι γράφεις και σε ό,τι με κατηγορείς. Εχω παντού όνομα κι επώνυμο επειδή ούτε κρύβομαι ούτε αποποιούμαι την ευθύνη των απόψεών μου. Αντιθέτως εσύ φοράς μια κουκούλα, δίνεις μηδέν στοιχεία και δεν αρκείσαι να περιφέρεις ακροδεξιές απόψεις μίσους, αλλά επιδίδεσαι και σε προκλητικά γκεμπελικά ψέμματα. Προσπαθείς να σύρεις το διάλογο - στον οποίο μειονεκτείς - σε μια κατάντια που θα επιφέρει το αναγκαστικό του κλείσιμο για να μην ακούγεται καν η άλλη άποψη.

Φρόντισε να κρατηθείς στα όρια και συστήνω να επιστρέψεις στο θέμα του νήματος, να απαντήσεις αν έχεις κάτι να απαντήσεις. Εγώ ΕΧΩ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ επί του θέματος. ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ;;;;

Αλλιώς, ίσως βρεθούμε αντίδικοι και ταλαιπωρήσουμε και το ESOTERICA που δε φταίει σε τίποτα.