- Περι αντιπαλότητας χριστιανών και "δωδεκαθεϊστών" στο Esoterica vol. 2 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
ΑΛΛΑ ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΑ ΕΓΡΑΨΑΝ ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΟΥΝ ,ΤΟ ΓΛΥΨΙΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ, ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΚΥΡΗΓΜΑ.........
**** off
Βλέπουμε λοιπόν, ότι αυτό που κυριαρχεί στο βίο των ανθρώπων δεν είναι η λογική αλλά το πάθος και το πιο ισχυρό απ’ όλα τα πάθη είναι ο φόβος του βίαιου θανάτου.
Καθοριστικό γνώρισμα έτσι, της ανθρώπινης φύσης είναι η ορμή της αυτοσυντήρησης, που αποτελεί μία απλή και αυτόνομη αρχή για την εξήγηση όλων των βουλητικών εκδηλώσεων και είναι προσανατολισμένη στη διατήρηση και την προαγωγή της ανθρώπινης ύπαρξης. Για τον άνθρωπο ως φυσικό ον δεν υπάρχει άλλος γνώμονας για την εκτίμηση των πραγμάτων παρά μόνον η ωφέλεια ή η ζημιά που προκύπτει από αυτά.
Συνακόλουθα, η εγκόσμια ευδαιμονία δεν έγκειται στην ηρεμία ενός ικανοποιημένου πνεύματος, γιατί δεν υφίσταται κανένας απώτατος μεταφυσικός σκοπός και κανένα ύψιστο αγαθό : «Η ευδαιμονία είναι η διαρκής πορεία της επιθυμίας από το ένα αντικείμενο στο άλλο, όπου η απόκτηση του πρώτου δεν είναι παρά ο δρόμος για το επόμενο. Αυτό οφείλεται στο ότι σκοπός της ανθρώπινης επιθυμίας δεν είναι μια μοναδική και στιγμιαία απόλαυση, είναι αντίθετα η εξασφάλιση της ικανοποίησης και των μελλοντικών επιθυμιών διαπαντός. Έτσι οι πράξεις και οι διαθέσεις όλων των ανθρώπων τείνουν όχι μόνο στην κατάκτηση, αλλά και στην εξασφάλιση μιας ευτυχισμένης ζωής διαφορές πηγάζουν αποκλειστικά από την ποικιλία των παθών των επιμέρους ατόμων, αλλά και από τη διαφορετική γνώση και γνώμη του καθενός. Δεν είναι η ηδονή και η απόλαυσή της, η ευδαιμονία είναι, η ασίγαστη επιθυμία για απόκτηση δύναμης, ισχύς που εξασφαλίζει τη δυνατότητα ικανοποίησης κάθε επιθυμίας και σταματά μόνο με τον θάνατο.
Μέσα σ’ αυτή τη γενική αμοιβαία αβεβαιότητα , όπου ο πόλεμος όλων εναντίον όλων, τη χαρακτηρίζει ο άνθρωπος αποτελεί λύκο (homo homini lupus) για το διπλανό του και ο μόνος τρόπος να εξασφαλιστεί είναι να ξεδιπλώσει , όσο καλύτερα μπορεί τις αρετές του πολέμου, τη βία και την κολακεία, προκειμένου να κυριαρχίσει , σ’ όσο το δυνατό περισσότερους ανθρωπούς, μέχρι που να πάψει να διακρίνεται κάποια άλλη δύναμη ικανή να τον θέσει σε κίνδυνο.
**** off
quote:
Φυσικά δε συζητώ για τη θεωρεία της εξέλιξης που δεν την παραδέχεται κανείς από τους αρχαίους.
Ασφαλώς θα έχεις ακουστά για τον αρχαίο Έλληνα επιστήμονα Δημόκριτο.
Αυτός ήταν ο πρώτος που διατύπωσε στα γραπτά του τη θεωρία της εξέλιξης και από αυτόν πήρε "γραμμή" ο Δαρβίνος 2 χιλιετίες αργότερα
Γενικά πίστευε ότι τα είδη εξελίσσονται από απλές μορφές σε πολυπλοκότερες!

Ε.Ο. Ανδρομέδιος ]+[ http://andromedios.blogspot.com
Ο Δημόκριτος ήταν αυτός που πρωτοδιατύπωσε την ατομική θεωρία.
Ο Αναξίμανδρος ήταν ο αρχαίος Έλληνας από την Ιωνία που πρωτοδιατύπωσε τη θεωρία της εξέλιξης των ειδών.
Πίστευε ότι η ζωή δημιουργήθηκε και εξελίχθηκέ αρχικά μέσα στο νερό και στη λάσπη και κατόπιν αποίκησε τη στεριά. Μια ιδέα που θεωρείται σήμερα δεκτή από τους σύγχρονους εξελικτικούς βιολόγους!
Ένας άλλος Έλληνας της ρωμαικής περιόδου ο χειρούργος Γαληνός ήταν από τους πρώτους που επισήμαναν την σχέση και τις ομοιότητες του ανθρώπου με τον πίθηκο, αιώνες πριν το Δαρβίνο...
Ενημερωτικά! ![]()

Ε.Ο. Ανδρομέδιος ]+[ http://andromedios.blogspot.com
Αυτά τα εργαλεία μου τα έδειξαν κι εγώ "πείστηκα" ότι είναι σωστά αφού τα είδα με τα δικά μου μάτια και όχι με αλλονών.
Το ίδιο και στα πνευματικά.
Πιστεύουμε επειδή μας έδειξαν , παρατηρήσαμε, πειστήκαμε επειδή τα είδαμε με τα δικά μας μάτια <της ψυχής> και όχι με τα μάτια άλλων.
Πιστεύουμε και με τα μάτια άλλων.
Καβαλάμε ένα τελευταίου τύπου αυτοκίνητο και είμαστε σίγουροι, <πιστεύουμε> ότι θα διανύσουμε μια μεγάλη απόσταση χωρίς βλάβες."
1:Ο Χριστος ειχε επισημανει τα πιθανα εμποδια του ανθρωπου που θα ακολουθησει την αρετη.
2:Ο Ιησους ακομη κι αν δεν υπηρξε η φιλοσοφία του ηταν πολυ σωστη κι αυτη η φιλοσοφια δεν συμφερει κανεναν απιστο, γιατι οταν η αλεπου στο μυθο του Αισώπου προσπαθει να πιασει τα σταφιλια και δεν μπορει λεει "δε βαριεσαι αγουραδες ηταν"-Κρυφτικε δηλαδη πισω απο το δακτυλο της απο εγωισμο.
mike
k.
α. Παλαιά Διαθήκη
Ο εκλεκτός λαός του Θεού δεν είναι τίποτα άλλο από μία φυλή βοσκών, βυθισμένων στο σκοταδισμό και στην αιμομιξία. Σκοτώνουν και κλέβουν με την άδεια (και θέληση) του Θεού. Προς χάριν συγκρίσεως, την ίδια εποχή στην Κρήτη οι Έλληνες βασιλείς ζουν σε πενταόροφα παλάτια, στην Αίγυπτο οι πυραμίδες έχουν κτιστεί πριν δέκα αιώνες κτλ.
Αλλά είναι δυνατόν ποτέ ένας Θεός, "ποιητής ορατών τε πάντων αοράτων" να έχει ένα αγαπημένο λαό? Μάλιστα την στιγμή που αυτός ο λαός στο μέλλον θα απαρνηθεί τον Υιό του?
Επιπλέον, να τον καθοδηγεί στην γη της επαγγελίας όταν αυτή κατοικείται από άλλους και να τον βοηθάει στην βίαιη απομάκρυνση ή το θάνατο των κατοίκων αυτών?
β. Καινή Διαθήκη έως Σύγχρονη Εποχή
Υπάρχουν σαφείς αλλαγές στην ιδιοσυγκρασία του Θεού. Λείπει η εκδίκηση, το μίσος απέναντι στους κακούς ανθρώπους και τους εχθρούς του Ισραήλ.
Η έλευση του Χριστού αμφισβητείται εάν είναι επιτυχής. Πόσα εκατομμύρια χριστιανών έναντι πόσων αλλόθρησκων. Μήπως θα έπρεπε να γεννηθεί στην Κίνα?
Στο όνομα του χριστιανισμού (της θρησκείας της αγάπης, κατανόησης και της ανοχής) σκοτώνονται εκατομμύρια ανθρώπων και λαμπροί πολιτισμοί φτάνουν στο τέλος τους με την βία. Ο Θεός πουθενά.
Οι εκλεκτοί απόγονοι των αποστόλων – οι ιεράρχες της εκκλησίας – καταπιέζουν τις επιστήμες, τον πολιτισμό και γενικά οποιαδήποτε ιδέα που μπορεί να οδηγήσει στην πρόοδο. Ο Θεός και πάλι πουθενά.
Αλλά είναι ποτέ δυνατόν να κριθούν με τον ίδιο τρόπο αυτοί που γνώρισαν τον Ιησού, και αυτοί που ζουν δύο χιλιάδες χρόνια μετά από αυτόν? Εμείς που ζούμε τώρα δεν αξίζουμε μία επίσκεψη – και μην αναφέρει κανείς την δευτέρα παρουσία, γιατί τότε θα είναι μάλλον αργά...
Ελπίζω να μην σας κούρασα.
"It is the mark of an educated mind to be able to entertain a thought without accepting it" - Aristotle
quote:
Να ξεκαθαρίσω ότι δεν ανήκω σε καμία από τις ομάδες.
????
quote:
Θα ήθελα απλά να προσθέσω και εγώ κάποιους προβληματισμούς σχετικά με την θρησκεία μας.α. Παλαιά Διαθήκη
Ο εκλεκτός λαός του Θεού δεν είναι τίποτα άλλο από μία φυλή βοσκών, βυθισμένων στο σκοταδισμό και στην αιμομιξία.
Γιατί οι άλλοι λαοί με βιομηχανία ασχολούντο?
Μήπως θες να καταλήξεις ότι η λέξη αιμομιξία ήταν άγνωστη στην αρχαία ελλάδα? Μην αναφέρουμε άλλες λέξεις που τις συναντάμε ανατολικότερα του Ισραήλ.
quote:
Αλλά είναι δυνατόν ποτέ ένας Θεός, "ποιητής ορατών τε πάντων αοράτων" να έχει ένα αγαπημένο λαό? Μάλιστα την στιγμή που αυτός ο λαός στο μέλλον θα απαρνηθεί τον Υιό του?
Φυσικά η αγία γραφή δεν είναι μόνο η παλαιά αλλά και η καινή.
Στην καινή βλέπουμε να μην πιστεύει αυτός ο λαός αλλά να παρουσιάζεται ένας άλλος που θα δοξάσει τον Υιο του Ανθρώπου.
quote:
Επιπλέον, να τον καθοδηγεί στην γη της επαγγελίας όταν αυτή κατοικείται από άλλους και να τον βοηθάει στην βίαιη απομάκρυνση ή το θάνατο των κατοίκων αυτών?
Ησαν σκλάβοι αιγυπτίων και τους βοήθησε να πάνε στην πατρίδα τους.
Φυσικά αυτοί δεν παραδειγματίστηκαν, ξέχασαν όπως πάντα και κάνουν τα ίδια και χειρότερα στους παλαιστίνιους.
quote:
β. Καινή Διαθήκη έως Σύγχρονη Εποχή
Υπάρχουν σαφείς αλλαγές στην ιδιοσυγκρασία του Θεού. Λείπει η εκδίκηση, το μίσος απέναντι στους κακούς ανθρώπους και τους εχθρούς του Ισραήλ.
Η έλευση του Χριστού αμφισβητείται εάν είναι επιτυχής. Πόσα εκατομμύρια χριστιανών έναντι πόσων αλλόθρησκων. Μήπως θα έπρεπε να γεννηθεί στην Κίνα?
Συμφωνώ, οι κινέζοι νομίζω είναι πιο ντόμπροι απ τους ευρωπαίους.
quote:
Στο όνομα του χριστιανισμού (της θρησκείας της αγάπης, κατανόησης και της ανοχής) σκοτώνονται εκατομμύρια ανθρώπων και λαμπροί πολιτισμοί φτάνουν στο τέλος τους με την βία. Ο Θεός πουθενά.
Καλά το λες στο όνομα του Χριστού, είναι το μανατζμεντ για να πουλήσουν το προιόν.
quote:Οι εκλεκτοί απόγονοι των αποστόλων – οι ιεράρχες της εκκλησίας – καταπιέζουν τις επιστήμες, τον πολιτισμό και γενικά οποιαδήποτε ιδέα που μπορεί να οδηγήσει στην πρόοδο. Ο Θεός και πάλι πουθενά.
Μη καταπιέζουμε την ιστορία,, Μην επιρίπτουμε ευθύνες στους βυζαντινούς γιατί δεν έκαναν βιομηχανική επανάσταση.
Κάθε πράγμα στον καιρό του. Οπως κι εμείς σαν υπάρξεις.
quote:
Αλλά είναι ποτέ δυνατόν να κριθούν με τον ίδιο τρόπο αυτοί που γνώρισαν τον Ιησού, και αυτοί που ζουν δύο χιλιάδες χρόνια μετά από αυτόν? Εμείς που ζούμε τώρα δεν αξίζουμε μία επίσκεψη – και μην αναφέρει κανείς την δευτέρα παρουσία, γιατί τότε θα είναι μάλλον αργά...
Φυσικά και όχι (νομίζω).
Αυτοί που τον γνώρισαν έχουν μεγαλύτερες ευθύνες.
quote:
Ελπίζω να μην σας κούρασα.
Φυσικά και όχι αγαπητέ.
Καλά τα λες.
--------------------------------------------------------------------------------
Καλά το λες στο όνομα του Χριστού, είναι το μανατζμεντ για να πουλήσουν το προιόν."
Ο θεος δεν μπλεκεται στα ανθρώπινα και για το οτι οι ανθρωποι χρησιμοποιησαν σαν προφαση τον Χριστιανισμό δεν φταιει ο Χριστος, εκτος κι αν πιστεύεται οτι αν δεν εβρησκαν σαν αφορμη τον Χριστιανισμό, δεν θα βρησκαν καποια αλλη αφορμή.
"quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Οι εκλεκτοί απόγονοι των αποστόλων – οι ιεράρχες της εκκλησίας – καταπιέζουν τις επιστήμες, τον πολιτισμό και γενικά οποιαδήποτε ιδέα που μπορεί να οδηγήσει στην πρόοδο. Ο Θεός και πάλι πουθενά.
Μη καταπιέζουμε την ιστορία,, Μην επιρίπτουμε ευθύνες στους βυζαντινούς γιατί δεν έκαναν βιομηχανική επανάσταση.
Κάθε πράγμα στον καιρό του. Οπως κι εμείς σαν υπάρξεις."
Ο Χριστος δεν ειχε μιλισει για εκκλησίες, ιεραρχιες και χρυσά αμφια, επομενος ειναι λαθος που δημιουργήθηκαν, αν τουλάχιστον καναν σωστα την υποτιθέμενη δουλεια τους θα ταν χρησιμη και ψυχαγωγική η ύπαρξή τους.
"quote:
Φυσικά και όχι (νομίζω).
Αυτοί που τον γνώρισαν έχουν μεγαλύτερες ευθύνες."
Κι ομως ο Χριστος εμφανίζεται στους πολυ πιστους στα μοναστήρια αλλα αυτό δεν γινεται γνωστό γιατι ειναι πολυ ταπεινοι οι μοναχοι και φυσικά δεν θα βγαίναν στη τηλεόραση για να το κανουν γνωστό, αφου η τηλεοραση ειναι το μοναδικό μεσο πληροφοριών στην εποχή μας.
2:"οτι οι ανθρωποι χρησιμοποιησαν σαν προφαση τον Χριστιανισμό δεν φταιει ο Χριστος" Σαν πρόφαση για της κατακτήσεις(πχ. σταυροφορίες) ενοεις, ετσι?
mike
k.
Τίμια να πω εξαρχής ότι είμαι Πολυθεϊστής αλλά φοβάμαι ότι η όλη συζήτηση είναι αδιέξοδη καθώς είναι δύο διαφορετικά θέματα ανακατεμένα σε ένα. Άλλο πράγμα βέβαια είναι ο έλεγχος μιας ιδεολογίας (είτε θρησκευτικής είτε πολιτικής είτε άλλης) με την γνώση και τη λογική, κι άλλο πράγμα η θρησκευτική (τυφλή) πίστη που δεν χρειάζεται ούτε αποδείξεις ούτε λογική παρά μόνο συναίσθημα.
Το συναίσθημα με τη λογική είναι σαν το λάδι με το νερό. Δεν ανακατεύονται κι έτσι δε μπορούν να καταλήξουν κάπου τέτοιες λεκτικές διαμάχες. Γι αυτό θέλω μόνο να σημειώσω τι δε με ενοχλεί και τι με ενοχλεί στη συμπεριφορά των χριστιανών κι αν θέλουν, ας παραθέσουν τι ενοχλεί εκείνους σε εμάς τους έλληνες θρησκευτές.
Εμένα δε με απασχολεί ΚΑΘΟΛΟΥ αν πιστεύουν οι χριστιανοί ότι ο ραββίνος Τζοσούα ο χρισμένος περπατούσε πάνω στο νερό. Ας έκανε και jet ski μου είναι αδιάφορο. Αν πιστεύουν σε νεκραναστημένους.. μαγκιά τους. Πρόβλημα μηδέν. Αν μια παρθένα μύρισε το λουλούδι και γέννησε (και μάλιστα αγόρι).. καρφάκι δεν δίνω. Δικαίωμά τους.
Ομως γίνονται ΠΟΛΥ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΟΙ όταν αρχίζουν τις απειλές, όταν μιλούν για "Κόλαση" σε εμένα που τα θεωρώ αυτά γελοία. Οταν ακούω ότι κάποιος νεκρός Ραββίνος θα με τιμωρήσει (λες και του δίνω το δικαίωμα) όταν καθυβρίζουν τους δικούς μου θεούς (δαίμονες) ταυτίζοντας τους με το κακό και το άδικο. Οταν θέλουν καλά και σώνει να περιορίσω τις επιλογές μου στη ζωή σε ό,τι αυτοί και μόνο παραδέχονται.
Με λίγα λόγια δεν είναι το θέμα της ιδεολογίας το σημαντικό όσο το θέμα της ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ. Δεν μπαίνω στο αν οι χριστιανοί έχουν δίκιο ή άδικο αλλά με ενδιαφέρει πάρα πολύ να μην συμπεριφέρονται με αυτό τον χυδαία ρατσιστικό και φασιστικό τρόπο προς τις άλλες ιδεολογίες. Να καταργήσουν τις "Επιτροπές Αιρέσεων", να πάψουν να σφίγγουν το λαιμό του κράτους με σκοπό να το πνίξουν χριστιανικά. Να μάθουν να σέβονται και να μπορούν να ζήσουν μαζί με το διαφορετικό. Αλλιώς.. υπάρχει πρόβλημα.
quote:
Κάποιος άγνωστος φίλος μου υπενθύμισε το Esoterica και ανακάλυψα το νο2 του γνωστού πιά sequel "Χριστιανισμός vs. Ελληνικός Πολυθεϊσμός".
Φίλε μου, μήπως το θέμα δεν είναι ακριβώς "περί αντιπαλότητας χριστιανών και 'δωδεκαθειστών' στο Esoterica"?
Δεν βλέπω αρκετούς δωδεκαθειστές να παρευρίσκονται στην 'αντιπαλότητα' ή έστω πολυθειστές. Για να πω την αλήθεια είσαι από τους λίγους που δηλώνει πολυθειστής και δηλώνει και το παρρόν σε αυτό το θέμα. Παρ'όλα αυτά αντίποδα για τον χριστιανισμό βλέπω σε αυτό το thread. Και δυστυχώς τα περισσότερα επιχειρήματα που χρησιμοποιούνται σε αυτό το θέμα λίγη σχέση έχουν με την άποψή σου:
quote:
Εμένα δε με απασχολεί ΚΑΘΟΛΟΥ αν πιστεύουν οι χριστιανοί ότι ο ραββίνος Τζοσούα ο χρισμένος περπατούσε πάνω στο νερό.
Επίσης διαφωνώ σε φιλοσοφικό επίπεδο με την θεώρησή σου:
quote:
Το συναίσθημα με τη λογική είναι σαν το λάδι με το νερό. Δεν ανακατεύονται κι έτσι δε μπορούν να καταλήξουν κάπου τέτοιες λεκτικές διαμάχες.
Αλλά αυτό είναι ένα θέμα που μπορούμε να συζητήσουμε μόνο αν θα ήθελες να εξηγήσεις γιατί πιστεύεις πως συναίσθημα και λογική δεν ανακατεύονται.
----------------------
There are 10 types of people, those who know binary and those who don't.

Δυστυχώς το πλήθος των χριστιανών δηλώνουν χριστιανοί είτε από συνήθεια, είτε από φανατισμό, είτε από παράλογο φόβο μην κάνουν κάτι κακό και πέσει πάνω τους η οργή του Γιαχβέ. Πάντως όχι από γνωστική πεποίθηση. Αλλά αυτό είναι πάλι δικό τους θέμα και δε με αφορά. ΚΑΛΑ κάνουν.
Για το αν η λογική δεν αναμιγνύεται με το συναίσθημα δε νομίζω ότι χρειάζεται ανάλυση. Είναι κοινός τόπος ότι δεν αισθανόμαστε με κριτήρια λογικής και όταν λειτουργεί η λογική θα πρέπει το συναίσθημα να υποχωρήσει.. Αλλιώς η λογική επηρρεάζεται και μάλιστα αρνητικά.
Τέλος, εγώ αυτοπροσδιορίζομαι ως "Ελληνας Πολυθεϊστής" και παρακαλώ έτσι να αποκαλούμαι. Οροι όπως "δωδεκάθεο" και "δωδεκαθεϊστής" είναι απαράδεκτοι και ξένοι για εμένα. Η θρησκεία μου είναι η "Ελληνική Πολυθεϊστική" ή αν προτιμάς η "Ελληνική Εθνική" ή "Ελληνική Πατρώα" θρησκεία. Οπότε αποκαλούμαι "πολυθεϊστής" ή "θρησκευτής κατά τα πάτρια" ή "εθνικός" αν και αυτό τον όρο τον προτιμώ λίγο επειδή δημιουργεί παρεξηγήσεις με εθνικιστές και ακροδεξιούς (τους οποίους απεχθάνομαι).
Να το θυμηθεις σε λιγο θα πει οτι ο πολυθεισμος ειναι η κρατουσα θρησκεια στην Ελλαδα.Οχι τιποτα αλλο μα το οτι ο χριστιανισμος ειναι η πλειοψηφια στην Ελλαδα δε το παραδεχεται με χαζα επιχειρηματα τυπου : στο δημοψηφισμα που ειχε κανει ο Χριστοδουλος υπεγραψαν λιγοι αρα λιγοι ειναι οι Χριστιανοι.
Λες και ολοι οι χριστιανοι υπεγραψαν..σοβαρα επιχειρηματα!!

quote:
WWalker αυτος ο Ερμοκρατις ειναι μεγαλη περιπτωση....περιπτωσαρα!
lancelot, θα σε παρακαλούσα να εκφράζεσαι πιο προσεκτικά για άλλα μέλη.
Δε νομίζω οτι ο συγκεκριμένος τρόπος παραπομπής μας σε κάποιον άλλον συνομιλητή είναι ο καταλληλότερος.

In anticipation of my resurrection...
Μη σκοτώνεις τα κουνούπια...άλλοι σου πίνουν το αίμα...

quote:
WWalker αυτος ο Ερμοκρατις ειναι μεγαλη περιπτωση....περιπτωσαρα!
Να το θυμηθεις σε λιγο θα πει οτι ο πολυθεισμος ειναι η κρατουσα θρησκεια στην Ελλαδα.Οχι τιποτα αλλο μα το οτι ο χριστιανισμος ειναι η πλειοψηφια στην Ελλαδα δε το παραδεχεται με χαζα επιχειρηματα τυπου : στο δημοψηφισμα που ειχε κανει ο Χριστοδουλος υπεγραψαν λιγοι αρα λιγοι ειναι οι Χριστιανοι.
Λες και ολοι οι χριστιανοι υπεγραψαν..σοβαρα επιχειρηματα!!
Απλώς αποχωρώ από την συζήτηση. ![]()
![]()
----------------------
There are 10 types of people, those who know binary and those who don't.

quote:Τέλος, εγώ αυτοπροσδιορίζομαι ως "Ελληνας Πολυθεϊστής" και παρακαλώ έτσι να αποκαλούμαι. Οροι όπως "δωδεκάθεο" και "δωδεκαθεϊστής" είναι απαράδεκτοι και ξένοι για εμένα. Η θρησκεία μου είναι η "Ελληνική Πολυθεϊστική" ή αν προτιμάς η "Ελληνική Εθνική" ή "Ελληνική Πατρώα" θρησκεία. Οπότε αποκαλούμαι "πολυθεϊστής" ή "θρησκευτής κατά τα πάτρια" ή "εθνικός" αν και αυτό τον όρο τον προτιμώ λίγο επειδή δημιουργεί παρεξηγήσεις με εθνικιστές και ακροδεξιούς (τους οποίους απεχθάνομαι).
Δηλαδή εσύ παρακαλάς να σε αποκαλούν "τάδε" οι χριστιανοί τους οποίους εσύ αποκαλείς εβραιχριστιανούς. Μεγάλες απαιτήσεις έχεις φίλε μου όταν εσύ χωρίς να κοιτάς τα δικαιώματα των άλλων επικαλείσαι δικαιώματα.
Δηλαδή εσύ λες τους έλληνες εβραίους και περιμένεις να σεβαστούν την προσωπικότητά σου? Ποιά?
Αλλά λύσε μου και το ερώτημα.
Ο όρος δωδεκαθειστής αναφέρεται στους αρχαίους που πίστευαν στους 12 θεούς του ολύμπου και φυσικά δεν ήσαν μονοθειστές και άρα ήσαν πολυθειστές.
Δηλώνοντας ότι δεν είσαι 12θειστής αλλά πολυθειστής, ξεφεύγεις από ελλάδα και πας ρωμη αίγυπτο και τρεχαγύρευε.
Τον όρο εθνικός νομίζω, διόρθωσέ με αν κάνω λάθος ότι τον καθιέρωσε ο χριστιανισμός. "μαθητεύσατε πάντα τα έθνη κτλ." Οι αρχαίοι με τον όρο εθνος εδήλωναν πληθος ιδίου λαού.
Τον όρο εθνικός ουδέποτε οι αρχαίοι εχρησιμοποίησαν, απλά τον χρησιμοποιούσαν οι μετέπειτα βυζαντινοί. Δηλαδή θέλεις να χρησιμοποιείται η βυζαντινή ορολογία για τα πιστεύω σου.
Τώρα μάλιστα θρησκευτής κτλ είναι λέξεις που δεν ανήκουν στο ελληνικό λεξιλόγιο, θρήσκος μάλιστα λεγόταν ο ετερόδοξος.