- ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ. ΠΟΥ ΑΠΟΣΚΟΠΕΙ ??? - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Πόσο πικρό όμως είναι το ποτήρι φίλοι μου, ότι έχουμε αρνηθεί για μας τους ίδιους, σ΄ένα μακρινό παρελθόν το δρόμο της αναγέννησης, και η ανθρωπότητα μένει δεμένη στον τροχό της ζωής και του θανάτου. Σήμερα με την ευκαιρία ενός καινούργιου γύρου του τροχού ερχόμαστε αντιμέτωποι με την ίδια παλιά σύγκρουση. Η παλιά πληγή ξανανοίγει απότομα και το ίδιο μήνυμα αντηχεί μέσα μας στον προσωπικό μας, Ναό.
Τα λόγια είναι γνωστά: «Ούκ ήλθον βάλειν είρηνην, αλλά μάχαιραν». Αυτά τα λόγια δεν έχουν καμιά σχέση με την αλληλουχία των μεγάλων παγκόσμιων συγκρούσεων, αλλά αναφέρονται στη μάχη που δίνεται μέσα μας, από τη στιγμή που ερχόμαστε αντιμέτωποι μ’αυτή τη νέα γλώσσα. Όλα γνωστά στις μέρες μας όλα τα λόγια χιλιο ειπωμένα μένει να βάλουμε το κάθε τι στη σωστή του θέση να φύγη η ακαταστασία από τη ύπαρξή μας. Και ο λόγος: «Στο Όνομά Μου θα μιλάτε νέες γλώσσες», σημαίνει ότι είναι θαυμάσιο να παρατηρεί κανείς πως ο καινούργιος λόγος της νέας Ζωής γεννά τη σύγκρουση μέσα στην ψυχή του ανθρώπου και μπορεί να είναι σε τέτοιο βαθμό η αναλογία ώστε να υπηρετούμε μέσα σε ένα πεδίο μάχης όσοι δεν έχουν καμιά ψυχολογική αντίδραση και λόγω απουσίας της ανάμνησης, λένε, άφωνοι από έκπληξη:
-Για τι πράγμα μιλά αυτος ο άνθρωπος; Ποιός είναι ο σκοπός του; Μήπως όλα αυτά ωθούν την έκσταση στο μεγαλύτερο βαθμό;
Άλλα πρόσωπα των οποίων οι παλιές πληγές έχουν ανοίξει, μπορούν να γίνουν μανιωδώς κακά ή εξαιρετικά νευρικά ή ανήσυχα ή, το λιγότερο, να πάρουν ένα ιδιαίτερα σκοτεινό ύφος.
Και οι κατηγορίες είναι από καιρό σε καιρό σε ημερήσια διάταξη, αυτοί λένε:
«Το λόγο της αγάπης του Χριστού μας φέρνετε εδώ;» Είναι η εφαρμογή του: «Ελάτε σε μένα όλοι όσοι είστε κουρασμένοι και φορτωμένοι; Όμως εδώ φίλοι μου παρατηρούμε ότι εξαιτίας της στενότητας του Πνεύματος, αυτή η νέα γλώσσα, αυτός ο νέος λόγος, προτείνει ένα σύστημα εξύψωσης της συνείδησης μια μέθοδο καλλιέργειας μέσω της οποίας το σώμα, η ψυχή και το πνεύμα θα ανυψώσουν τον Άνθρωπο στις τάξεις και στα θεϊκά τάγματα τα οποία ανήκει. Για να επιτευχθεί αυτός ο σκοπός θέλει κανείς βέβαια να υποστεί κάποιες δοκιμασίες να επιβάλλει διαφορες θυσίες στον εαυτό του.
Αλλά γενικά, αυτό θα επιφέρει κάτι στις διάφορες όψεις της ζωής, σίγουρα δεν είμαστε ανόητοι και απερίσκεπτοι διότι ξέρουμε καλά το θέμα μας. Είμαστε ανεκτικοί όπως αρμόζει σε ανθρώπους με καλή ανατροφή. Ακούμε προσεκτικά, διότι ο καθένας έχει κάτι να μας προτείνει. Τελικά παίρνουμε απόφαση να να ακολουθήσουμε το δρόμο που έχει τα περισσότερα πλεονεκτήματα, διότι είμαστε πρακτικοί και σίγουρα δεν πέφτουμε σε αμηχανία όταν κάτι καλύτερο μας προσφέρεται.
Ωστόσο σ’ αυτό το δρόμο τίποτα δεν μας προσφέρεται διότι οι βάσεις του μεταμορφωτισμού έγκεινται στο γεγονός ότι αυτός ο δρόμος κάτι θα μας πάρει.
Θα αποθέσουμε την παλιά μας ύπαρξη, την διαλεκτική μας πραγματικότητα προκειμένου να βρούμε την αλήθινή Ζωή; Από τη μια διακρίνει κανείς το λόγο της μάχης που εξαπολύεται, τον ουσιαστικό σκοπό και την έκταση αυτού του θανάτου της παλιάς μας φύσης. Αλλά από την άλλη δεν είναι όλοι αποφασισμένοι να διανύσουν αυτόν τον δρόμο.
Γιατί ο νεαρός φεύγει καταληπημένος, όταν του ειπώθηκε: Πήγαινε πούλησε όλα τα υπάρχοντά σου;
-Γιατί, η πρώτη αντίδραση είναι η απογοήτευση, έπειτα έρχεται η κακή διάθεση, ο εξοργισμός και η εχθρότητα με όλες της τις συνέπειες.
Όταν ξεμασκαρεύεται κάποιος συμπεριφέρεται χωρίς καμία περιστροφή, αντιδρά πολύ έντονα κι εφαρμόζει με τον τρόπο του το: «να ζει κανείς ή να μη ζει;».
![]()
karpos
Έχω την εντυπωση πως γνωριζόμαστε απο παλια, μα το ίδιο κανει, και να μην γνωριζόμαστε. ![]()
Αν βρω χρόνο θα γράψω εκτενεστερα, είμαι στο φουλ στη δουλεια, και προετοιμασία για διακοπες στην Ελλάδα.
Τα λέμε παίδες.
alex, καλά έκανες που μετέφερες εδώ τη κουβέντα μας, γράφω και γω δυό λόγια να με συγχωρείς, έστω και με καθυστέρηση, σήμερα.
quote:Ακριβώς έτσι, ατομικά ο καθένας μας, δε γίνεται αλλιώς.
Όντως,είναι μια αλυσίδα απο ΕΓΩ καταστάσεις που μπορεί να σπάσει οταν φύγει η άγνοια.Αλλα πρέπει να το δώ και στην πράξη αυτό.Να το καταλάβω μόνος μου δηλαδή.
quote:χαχα
Ε όχι και αθώα λεκτικά ταρακουνήματα.Τις προάλλες ήρθε ένα νέο μέλος στο τοπικ για τους μετανάστες και ο ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ με το καλημέρα,με την πρώτη πρόταση που έγραψε σε αυτό το μέλος,το κατηγόρησε οτι φοράει...παρωπίδεςΓενικά όποιος δεν συμφωνεί με τον νικόμαχο φοράει παρωπίδες
Το χω προσέξει και γω αυτό, κι η αλήθεια είναι πως είναι κάπως άκομψο.
Αλλά έχω προσέξει πως γίνεται "χοντροκομμένα" αυθόρμητα που και μέσα απ'την όποια υπερβολή μοιάζει να ναι σαν μόνιμα ανοιχτός πομπός εκπομπής προς κάθε κατεύθυνση αδιακρίτως του σήματος "φοράς παρωπίδες...βγάλε παρωπίδες".
Μετά το πρώτο αναγνωριστικό διάστημα όταν άρχισα να γράφω στα φόρουμ, μόλις διέκρινα κι άλλα πράγματα μέσα απ'τα γραφόμενα του, όπoτε διαβάζω αυτήν τη γραφόμενη ατάκα του ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ, λέω εκπέμπεται πάλι σήμα!
Όντως είναι αλήθεια πως κάποιες φορές ξεφεύγει αρκετά μεγαλύτερη ενίσχυση στην επανεκπομπή του σήματος και τον αποδέκτη της στιγμής που βρίσκεται κοντά στην εμβέλεια εκπομπής τον πιάνει πονοκέφαλος.
Και απ'τα δικά μου γραφόμενα εκπέμπεται αρκετές φορές το σήμα της απομυθοποίησης της εικόνας που έχουμε δημιουργήσει εμείς μέσα μας για τέλειους γκουρού,αγίους,δασκάλους και τέλειους πνευματικούς μαθητές.
quote:Έτσι, γράφεις μεγάλη κουβέντα. Αυτό όταν το κατανοεί κάποιος είναι μεγάλη δουλειά
Εχουμε δημιουργήσει την εικόνα του τέλειου για αυτούς τους ανθρώπους,του τέλειου όπως εμείς την φανταζόμαστε.Ερχόμαστε προ εκπλήξεως όταν βλέπουμε άκυρες συμπεριφορές τους.Είναι φυσικές όμως.
Αυτή η φτιαχτή εικόνα στο μυαλό είναι που βάζει σε εσωτερική σύγκρουση.
Βάζει σε διαδικασία αναμονής,προσδοκίας κι αποδοχής συγκεκριμένων συμπεριφορών απ'αυτούς τους ανθρώπους συμβατών[βάσει] της εικόνας του τέλειου που έχουμε δημιουργήσει.
Στην ουσία, αυτή μέσω δικής μας ταύτισης μ'αυτήν συγκρούεται με την πραγματικότητα που βιώνουμε ως προς αυτούς και όχι εμείς.
Αν το βλέπει κανείς αυτό, τότε μπορεί να βιώνει αποταύτιση.
Αφήνουμε στη μπάντα την εικόνα να σκεπτομουρμουρά μόνη της, και σβήνει η εσωτερική σύγκρουση με τη σκεπτομουρμούρα να παύει να τριβελίζει το μυαλό.

quote:Το εγώ, το εσύ, ή το αυτό;
Αlex
Και ποιός είσαι εσύ ρε φίλε,που θα κρίνεις αν ο άλλος υποκρίνεται ή όχιJekyll
Εγώ.
quote:Το εγώ, το εσύ, ή το αυτό;...Τι είναι αυτό που ενδιαφέρεται να μάθει κάτι τέτοιο;
Jekyll
Ερώτημα κρίσεως: Ποιος είναι αυτός που ενδιαφέρεται να δικαιολογηθεί;
quote:
Jekyll προς Alex
Και εγώ συμφωνώ, οτι έχουμε πήξει με ένα μάτσο υποκριτές, που φοράνε τη μάσκα της ευγένειας, αλλά δεν το λέω γιατί φοβάμαι την... αντίδραση του.. υγιούς (υπερμεγεθούς πλην ατροφικού)εγώ.
Δεν θέλω να πληγώσω το εγώ κανενός, αναγκάζοντας τον να μπει σε άμυνα. Τον καημένο, τον λυπάμαι. Οπότε χαλαρά παίδες, όλοι συμφωνούμε με όλους!Και πάνω απ' όλα... γνωριζόμαστε καλύτερα. Αυτό δεν είναι και το
ζητούμενο;
Πείτε ναι, για να νιώσετε καλύτερα.
Ποιός πληγώνει και ποιος πληγώνεται...το εγώ, το εσύ, ή το αυτό;
Ποιος μπαίνει σε άμυνα...το εγώ, το εσύ, ή το αυτό;
Ποιος αντιδρά...το εγώ, το εσύ, ή το αυτό;
Ποιος λυπάται ποιον...το εγώ, το εσύ, ή το αυτό;
Ποιος λέει, ναί ή/και όχι, για να νοιώσει καλύτερα...το εγώ, το εσύ, ή το αυτό;
Έχουμε γεμίσει και μ'αρκετούς αυτοδιορισμένους υπερασπιστές της αλήθειας που φοράνε τη μάσκα της προστασίας, και ενίοτε εμφανίζονται μ'αυτόν τον ρόλο προστατεύοντας την αλήθεια απ'τα ψέματα όπως διώχνοντας τις μύγες απ'το μέλι.
Χρειάζεται άραγε η αλήθεια αυτοδιοριζόμενους προστάτες;...για να την προστατέψουν;...[δε χρειάζεται απάντηση]. Καταλαβαίνεις Jekyll;
quote:Αλήθεια, ψέμματα, διπροσωπία, υποκρισία. Έχουμε κάνει ξανά αυτή τη κουβέντα το φεγγάρι της πρωτοχρονιάς και των φώτων στο θέμα "διάλυση του εγώ". Έχω γράψει ότι η αλήθεια δε βρίσκεται σε λέξεις και σε λόγια. Κι είχα πεί τότε πάλι μ'αφορμή ένα παρόμοιο λογοπαιχνιδάκι πάνω στις πέντε αράδες που γράφει ο καθένας μας, ότι ξέρεις είναι ακόμη καλύτερο να μη γράφουμε και καθόλου, βιώνοντας σε σιωπή. Οπότε μπορεί κανείς να είναι σε σιωπή να βιώνει την αλήθεια. Αλλά κι όταν κάποιος φωτίζεται, γίνεται σα το Βούδα, κι αυτή η κατάσταση είναι κατάσταση σιωπής. Οπότε το πρόβλημα της διπροσωπίας,της υποκρισίας,των ψεμμάτων παύει να είναι πρόβλημα και στις δυο καταστάσεις προβουδική και βουδική, αρκεί κανείς να μη γράφει καθόλου ανακατεύοντας τη σούπα με τις λέξεις και τα λόγια, ζώντας σε κατάσταση σιωπής. Εσύ, γιατί συνεχίζεις να γράφεις Jekyll;
Jekyll προς ΑlexΜωρέ, εσύ δεν είσαι το πρόβλημά μου. Η διπροσωπία είναι! Ενίοτε και εσύ μου τη σπας, όταν λες "Αυτό πρέπει να είναι έτσι (αφού το λέει ο τάδε, ο τάδε, ο νόμος της συμπαντικής αγάπης & ευτυχίας κλπ) αλλά ξαναλέω, εσύ προσωπικά δεν με πειράζεις καθόλου (απλά έτυχε να με τσιγγλίσεις, οπότε λέω κάποια αλήθεια βρήκε στα γραπτά μου, ας τον ζωρίσω λίγο να δω what makes him tick).
quote:Ναι, σημαντικό. Ξέρεις alex, γενικά ο άνθρωπος έχει μέσα του και την αδικία. Και το νόμισμα έχει δύο όψεις. Όταν κάτι κινείται δημιουργικό, τραβά προσοχή, μπαίνοντας σε κίνηση κι η διαδικασία διάλυσης του, κι αυτή τραβά προσοχή. Και το δημιουργικό μπορεί να γίνεται καλά, αλλά κι η διάλυση του το ίδιο καλά. Καταλαβαίνεις Jekyll;...μάλλον, γνωρίζεις, εσύ.
Jekyll
Πάντως αν δεν δέχεσαι καθόλου "επιθέσεις" να ανησυχείς μήμπως δε κάνεις κάτι καλά. Γιατι άμα κάνεις καλά, τραβάς προσοχή.Alex
Σημαντικό αυτό...

quote:Συμφωνώ μαζί σου, θάνατος στους αυτοπροσδιοριζόμενους προστάτες της αλήθειας!
Χρειάζεται άραγε η αλήθεια αυτοδιοριζόμενους προστάτες;...για να την προστατέψουν;...[δε χρειάζεται απάντηση] Καταλαβαίνεις Jekyll;
quote:Εδώ συμφωνούμε, στις πράξεις βρίσκεται.
Αλήθεια, ψέμματα, διπροσωπία, υποκρισία. Έχουμε κάνει ξανά αυτή τη κουβέντα το φεγγάρι της πρωτοχρονιάς και των φώτων στο θέμα "διάλυση του εγώ". Έχω γράψει ότι η αλήθεια δε βρίσκεται σε λέξεις και σε λόγια.
quote:
Εσύ, γιατί συνεχίζεις να γράφεις Jekyll;
Σεξ φίλε μου. Πολυ σεξ.
Εσυ, γιατί συνεχίζεις να γράφεις;
Δεν κατηγόρησα κανέναν,ότι φοράει παρωπίδες!!
Απλά έκανα γνωστό τοις πάσι,ότι τοποθετήθηκε ένας ειδικός κάδος για...παρωπίδες.
Οι δημοτικές αρχές,αναγκάσθηκαν να τον τοποθετήσουν,επειδή ο λαός άρχισε να..ξυπνάει και να τις πετάει οπουδήποτε μολύνοντας το περιβάλλον.Ακόμη και στο esoterica.![]()
![]()
![]()
Το χιούμορ που χρησιμοποιώ,είναι αντιστρόφως ανάλογο,του διπολικού δεσμού,της αντιληπτικής ικανότητας,των συμμετεχόντων σε μια συζήτηση.
Εσυ πάντως YUGI-OH,δεν έχεις λόγο ανησυχίας και δεν πρόκειται ποτέ να κάψεις τις...ασφάλειες των "νευροδιαβιβαστών" σου,επειδή κατανοείς εύκολα και γρήγορα,τα γραπτά που διαβάζεις.
Και το σημαντικότερο,δεν ξεχνάς τι διαβάζεις!!![]()
![]()
![]()
Υ.Γ
Τα κρυμμένα νοήματα του παρόντος,μόνο εσυ θα τα "δεις"!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.![]()
Edited by - ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ on 11/07/2012 22:10:07
«Θα τον αφήναμε στο περιθώριο» γράφεις Πλάτωνα..κι αν κάποιοι άλλοι άφησουν εσάς στο περιθώριο;
Μπορεί να είναι δύσκολο να το καταλάβετε, ίσως αν έλεγα: «Χάσμα Μέγα» μεταξύ τών λίγων που βρήκαν και τρέχουν τώρα να εμπεδώσουν. Έτσι: «Ούτε έσεις μπορείτε να πάτε προς αυτούς, ούτε κι αυτοί να έρθουν προς εσάς», πως να αποδεχθείτε ότι στην πραγματικότητα δεν ζείτε, αλλά είστε ένα φυσικό φαινόμενο; Και η περιστροφή στον τροχό συνεχίζεται και έχουμε την πολύ γνωστή ανίερη κυκλική πορεία. Σε σας που στέκεστε σ΄ενα ωρισμένο σημείο στον διπλό δρόμο, απεθύνομαι, όσο θα μπορώ να έρχομαι. Και σας λέω: Έχετε μια συνείδηση, αλλά είστε εντελώς χωρίς ζωή, γιατί Ζωή υπάρχει μόνο στο Πνεύμα και Δυνάμει του Πνεύματος. Αυτή η συνείδηση περνά μέσα από μια σειρά καταστάσεις ύπαρξης μέχρις ότου διαπεράσει στο κέντρο της ύπαρξης σας και διαλυθεί. Αυτή η κατάδυση, η απορόφηση από το ανίερο κέντρο του πεδίου της ύπαρξης σας όνομαζεται είσοδος στο πυρ της κολάσεως, στο οποίο έχετε εμπλακεί εσείς οι ίδιοι και ερωτώ: Θέλετε να συνεχιστεί αυτό; Θέλετε μήπως να κάνετε μια αλλαγή;
Μπορεί αυτές οι ερωτήσεις να έχουν σε σας μια ιδιαίτερη απήχηση, να σας αγγίζουν, γιατί η δύναμη που βρίσκεται πίσω από αυτές κάνει έκκληση στο ιερό της καρδιάς σας, κι όποιος κατέχει ένα μόνο σπινθήρα Πνεύματος, δεν μπορεί να παραμείνει απαθής σ’ αυτή την έκκληση διότι στην καρδιά του κρύβεται ένα υπέροχο Μυστήριο, σε λανθάνουσα κατάσταση, βρίσκεται η Αρχέγονη Αρχή Υδρογόνου, (ένας σπινθήρας Πνεύματος) κρυμμένη στο ιερό της καρδιάς, όμως δεν συνεργάζεται από καμιά άποψη με τη διαδικασία του να διατηρήσουμε την παρούσα διαλεκτική εκφυλιστική φαινομενική πραγματικότητα. Δύσκολα το κατανοούμε αυτό, πιθανόν να φαντάζεστε ότι η Αρχέγονη Αρχή Ζωής ακούθησε μια γραμμή παρακμής κι ότι η πορεία αυτή θα μπορούσε να παρουσιάσει μια άνοδο και να ξεκινήσει η πορεία εξέλιξης. Όμως μια τέτοια εικόνα δεν ταιριάζει καθόλου με την αλήθεια.
Μπορεί τώρα να τεθεί το ερώτημα: Υπάρχουν λοιπόν δυο αρχές ζωής, δυό αρχές υδρογόνου δυο πύρινες αρχές; Μια η Αρχέγονη που από έλλειψη Δύναμης τροφοδότησης είναι τώρα λανθάνουσα, και μια δεύτερη αρχή που είναι τώρα έντονα δραστήρια; Πράγματι!
Όταν γεννιέται μια σκέψη στον εγκέφαλό σας, τότε μια εικόνα της προβάλεται αμέσως στο πεδίο εκδήλωσής σας με τα μάτια της στερεωμένα επάνω σας έχετε κάνει να γεννηθεί στο μικρόκοσμο σας ένα αστέρι όταν κατόπιν εγκαταλείψετε αυτή τη σκέψη, τότε η σκεπτο εικόνα θα συνεχίσει να ακτινοβολεί και να δρα.
Μόνο όμως με την απουσία και τη συντριβή του εγώ, μένοντας σιωπηλοί σ΄αυτό το σχολείο τη νέας κατανόησης, με ταπείνωση, με κατάσταση συνείδησης στην οποία ο νέος μαθητής με αυξανόμενη αυτογνωσία, βλέπει και βιώνει πόσο πολύ είναι εκπεσμένος ότι δεν είναι τίποτα μπροστά στα μάτια του Θεού, ότι τώρα δεν γνωρίζει τίποτα, δεν μπορεί τίποτα, δεν κατέχει τίποτα που να έχει έστω και την παραμικρή αξία μπροστά στο Θεό και γι αυτό ακλόνητα αποφασισμένος βαδίζει την ατραπό της αυτονέκρωσης σαν το μοναδικό δρόμο για εξιλέωση.
Αλλά όχι μόνο ταπείνωση, αλλά και ταπεινότητα, μια εσωτερική στάση απέναντι στους συναθρώπους που προκύπτει απ’ αυτή την απόφαση. Είναι πλέον μαθητής που καταλαβαίνει και αναγνωρίζει τη δυστυχία και το σκοτάδι των συνανθρώπων του σαν δικό του, γνωρίζει την ενοχή του για όλα αυτά, βλέπει και βιώνει την Απελευθέρωση του συναθρώπου του στενά συνδεδεμένη με τη δική του απελευθέρωση.
Σημ. Για τις δυο αυτές αρχές ζωής καλό είναι στην πορεία να διεισδύσουμε βαθύτερα στο ζήτημα ώστε να γνωρίσουμε όλη την αλήθεια.
![]()
karpos
quote:
Διανύεται διάστημα αρκετού πηξίματος και για μένα, και δεν έχω χρόνο πρακτικά να διαβάζω και να γράφω ότι θέλω, όποτε θέλω.
alex, καλά έκανες που μετέφερες εδώ τη κουβέντα μας, γράφω και γω δυό λόγια να με συγχωρείς, έστω και με καθυστέρηση, σήμερα.
Βασικά YUGI εδώ πέρα γράφουμε όποτε θέλουμε και άν το θέλουμε,αν έχουμε καλή διάθεση ή αν θέλουμε να πούμε κάτι.Αλοίμονο αν μπαίνουμε σε καταστάσεις πίεσης και εδώ. Χαλαρά φίλε,όσο πιό χαλαρά γίνεται.![]()
quote:
χαχα...δεν έχεις άδικο
Το χω προσέξει και γω αυτό, κι η αλήθεια είναι πως είναι κάπως άκομψο.
Αλλά έχω προσέξει πως γίνεται "χοντροκομμένα" αυθόρμητα που και μέσα απ'την όποια υπερβολή μοιάζει να ναι σαν μόνιμα ανοιχτός πομπός εκπομπής προς κάθε κατεύθυνση αδιακρίτως του σήματος "φοράς παρωπίδες...βγάλε παρωπίδες".
Μετά το πρώτο αναγνωριστικό διάστημα όταν άρχισα να γράφω στα φόρουμ, μόλις διέκρινα κι άλλα πράγματα μέσα απ'τα γραφόμενα του, όπoτε διαβάζω αυτήν τη γραφόμενη ατάκα του ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ, λέω εκπέμπεται πάλι σήμα!
Όντως είναι αλήθεια πως κάποιες φορές ξεφεύγει αρκετά μεγαλύτερη ενίσχυση στην επανεκπομπή του σήματος και τον αποδέκτη της στιγμής που βρίσκεται κοντά στην εμβέλεια εκπομπής τον πιάνει πονοκέφαλος.Και απ'τα δικά μου γραφόμενα εκπέμπεται αρκετές φορές το σήμα της απομυθοποίησης της εικόνας που έχουμε δημιουργήσει εμείς μέσα μας για τέλειους γκουρού,αγίους,δασκάλους και τέλειους πνευματικούς μαθητές.
Γενικά όλοι εκπέμπουμε σήματα εδω μέσα,τα οποία έχουν παραπάνω απο μία πρόθεση.
quote:
Έτσι, γράφεις μεγάλη κουβέντα. Αυτό όταν το κατανοεί κάποιος είναι μεγάλη δουλειά
Αυτή η φτιαχτή εικόνα στο μυαλό είναι που βάζει σε εσωτερική σύγκρουση.
Βάζει σε διαδικασία αναμονής,προσδοκίας κι αποδοχής συγκεκριμένων συμπεριφορών απ'αυτούς τους ανθρώπους συμβατών[βάσει] της εικόνας του τέλειου που έχουμε δημιουργήσει.
Στην ουσία, αυτή μέσω δικής μας ταύτισης μ'αυτήν συγκρούεται με την πραγματικότητα που βιώνουμε ως προς αυτούς και όχι εμείς.
Αν το βλέπει κανείς αυτό, τότε μπορεί να βιώνει αποταύτιση.
Αφήνουμε στη μπάντα την εικόνα να σκεπτομουρμουρά μόνη της, και σβήνει η εσωτερική σύγκρουση με τη σκεπτομουρμούρα να παύει να τριβελίζει το μυαλό.
![]()
![]()
Είναι όλα στο μυαλό μας YUGI,όσον αφορά τα "είδωλα".Βλέπουμε αυτό που θέλουμε όταν ταυτιζόμαστε με τον νού μας και τις πληροφορίες που αυτός έχει αποθυκευμένες και βάσει των οποίων δημιουργεί ανάλογη "εικόνα" και συναίσθημα.Γενικά συμφωνούμε και μπορούμε να πούμε το ίδιο πράγμα με πολλούς τρόπους![]()
![]()
Edited by - alex22 on 12/07/2012 09:26:22
έχεις καθόλου εφιάλτες;
quote:
karpoc
έχεις καθόλου εφιάλτες;
Θα σου απαντήσω στη θέση του, μιας και απευθηνεται σε μένα λέγοντας πως κάποιοι άλλοι θα (με/μας) αφήσουν στο περιθώριο....
Προφανώς βλέπει....όντα. Δίλ. Για τον kaproc, αυτο είναι γεγονός...
Μα εγω το διακυνδυνευω, καπροc, αν και τα σέβομαι, και ξέρω γιατι μιλάς....αν βρεθώ έξω, εδω ξανα....με το Νικομαχο και τους άλλους όλους παρέα... Που ξέρει ποιος είσαι!, Και αυτος!... ![]()
Edited by - ΠΛΑΤΩΝΑΣ on 12/07/2012 13:25:44
Νομιζα ότι ήταν ξεκάθαρη η ερώτησή μου. Και δεν καταλαβα επίσης γιατί απάντησες εσύ αντι ο karpoc.
Θα απάντησει και ο Karpoc.
Επειδη αυτοτιμωρουμε,, και για καιρο, εύχομαι σε όλους καλο καλοκαίρι.
Ιδιαίτερα στο φίλο Υογκι, τον ένα υπηρέτη, Νικομαχο, κυφεα, δοκτορα, αλεχ, και όλες τις ευγενικές ψυχές που αλλάξαμε σκέψεις και βιώματα, στο εσωτερικα
Πλατωνας.
και ο stranzer22 ή κάπως έτσι, που κι αυτός μου θυμισε ένα άλλο άτομο που διαβαζω...
Απλά είδα μερικά άτομα που μου κάνανε εντύπωση όπως π.χ. ο alex22 που και σ' αυτόν ήθελα να κάνω την ίδια ερωτηση. Αλλά τελοσπάντων, δε πειράζει. Βασικά, ενα ναι ή ενα όχι μου έφτανε.
quote:
Μιας και το αναφέρεις, απο τους πρωτους που διαβασα όταν πρωτομπήκα εδω (κι ας μην καταλαβαινα γρι πολλές φορές) ήταν ο ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ που αμέσως μου τον θύμισε ο karpoc
Και γώ το ίδιο
,απο τους πρώτους που διάβασα εδω μέσα ήταν ο ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ,ο οποίος δυστηχώς δεν γράφει πια εδω μέσα,doctor κρατάς επαφές μαζί του? Και όντως ο karpoc τον θυμίζει λίγο.
quote:
Απλά είδα μερικά άτομα που μου κάνανε εντύπωση όπως π.χ. ο alex22 που και σ' αυτόν ήθελα να κάνω την ίδια ερωτηση. Αλλά τελοσπάντων, δε πειράζει. Βασικά, ενα ναι ή ενα όχι μου έφτανε.
Η ερώτηση είναι αν βλέπω εφιάλτες σωστά? Να σου πώ την αλήθεια έχω πολύ καιρό να δώ εφιάλτη. Τα τελευταία χρόνια έχω μια πολύ ήρεμη και συνάμα βαρετή ονειρική ζωή. Τίποτα το ιδιαίτερο. Γιτί ρωτάς όμως,έχεις κάποιο πρόβλημα με εφιάλτες?
quote:
alex22quote:
Μιας και το αναφέρεις, απο τους πρωτους που διαβασα όταν πρωτομπήκα εδω (κι ας μην καταλαβαινα γρι πολλές φορές) ήταν ο ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ που αμέσως μου τον θύμισε ο karpocΚαι γώ το ίδιο
,απο τους πρώτους που διάβασα εδω μέσα ήταν ο ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ,ο οποίος δυστηχώς δεν γράφει πια εδω μέσα,doctor κρατάς επαφές μαζί του?
Μιλάμε πού και πού.
Είχα την περιέργεια να δω αν υπάρχουν τετοιου είδους "αναταράξεις" στη ζωή σας.
quote:
[Γιτί ρωτάς όμως,έχεις κάποιο πρόβλημα με εφιάλτες?
Που και που αλλά πλεόν όταν ξυπνάω απ' αυτους μετά απο λίγα δευτερολεπτα δε θυμάμαι τιποτα.
Αυτό είναι το κουφο ότι εκει που είμαι μια χαρα και κοιμαμαι με άνθρωπο που αγαπαω, τότε συμβαίνουν τα περίεργα