ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- INDUSTRIAL - ELECTRONICA - EBM - KAI ΑΛΛΑ..... - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- INDUSTRIAL - ELECTRONICA - EBM - KAI ΑΛΛΑ..... - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

KERRY KING23 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
06/08/2006, 14:47:37
Τελικά δεν κρατήθηκα και το άνοιξα....

Στο Metal-Gothik θέμα μας γίνεται μία πολύ ωραία προσπάθεια να ανταλλάξουμε γνώμες και να προτείνουμε νέα ακούσματα. Ξεκινήσαμε σε φουλ μέταλ και σιγά-σιγά γυρίσαμε σε symponic, σε gothic, σε dark ambient - απ'όλα τα καλά έχει εκεί !!! Αν θα μπορούσαμε να βρούμε ένα κοινό στοιχείο σε όλα τα συγκροτήματα που παρουσιάζονται εκεί, είναι το ότι σχεδόν όλα έχουνε "σκοτεινό" ύφος, ανήκουν καθαρά στον χώρο του esoterica, όταν τα ακούς το μυαλό σου πλάθει εικόνες μαγικές, σε στέλνουν σε παραμυθένιους τόπους, σε νεραϊδοχώρες, σε σκοτεινές άιθουσες παρέα μα vampires, σε πυκνά δάση όπου δεν ξεχωρίζεις αν είναι μέρα ή νύχτα.... Σε κάνουν να σκέφτεσαι, σε κάνουν να μελαγχολείς, να ονειρεύεσαι, να φαντάζεσαι......

06/08/2006, 14:54:41
Σε αυτό το θέμα, θα ηθελα να ασχοληθούμε με πιό ηλεκτρονικούς ήχους, με πιό "εξωτερικά" ακούσματα. To industrial είναι ένας συνδετικός κρίκος μεταξύ του metal και της ηλεκτρονικής μουσικής. Πολλά συγκροτήματα κινούνται πολλές φορές ανάμσεα στα δύο αυτά ήδη και πολλές φορές αναρωτιέσαι που να τα κατατάξεις. Τελικά τα ταμπελάκια δεν έχουνε καμμία σημασία, αυτό που μας αρέσει είναι η καλή μουσική και τα συναισθήματα που μας χαρίζει.

Εδώ λοιπόν κυρίαρχο στοιχείο θα είναι τα samplers και τα beats. Σε έναν δίκαο κόσμο, θα είχαμε και στην Ελλάδα club που θα παίζανε κάργα τέτοια μουσική, τα dancefloors θα ήτανε γεμάτα από συμπαθιτικές φάτσες που θα πορώνονταν στα δαιμόνια beats και όχι από τσουλιά και γελοίους να λικνίζουν τα κωλομέρια τους σαν χανουμάκια.....

Edited by - KERRY KING on 06/08/2006 14:55:46

06/08/2006, 15:00:09
Θα ξεκινήσω την παρουσίαση με δύο φρέσκα (για την συλλογή μου) γκρουπς.

SERO.OVERODOSE – Ένα τρίο από το Βερολίνο, την πρωτεύουσα της ηλεκτρονικής μουσικής. Synthetic pop με στιβαρά φωνητικά (πότε αγγλικά – πότε γερμανικά) δυναμικά beat, ακούγονται ΔΥΝΑΤΑ !!!

Η δισκογραφία τους είναι η ακόλουθη :

2002 – Serotonin
2004 – No Time for “Club” Silence
2005 – Reflected

Eπίσης, το 2005 επανακυκλοφορήσει τα δύο πρώτα τους άλμπουμ σε 4 διαφορετικές version με διάφορα remixes (αρπαχτή κοινώς )

Για πρώτο άκουσμα θα σύστηνα το No Time for “Club” Silence.

06/08/2006, 15:02:55
FROZEN PLASMA – Ντουέτο με βάση την Ελβετία, κυκλοφόρησε φέτος τον Απρίλιο το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο Artificial . Κινείται σε full electronic ήχους, ευχάριστες μελωδίες (θυμίζουν και ηλεκτρονική ποπ του 80 σε κάποιες στιγμές), ιδανικά κομματάκια για να σου ανεβάζουν την διάθεση. Πρωσοπικά θα τους θεωρούσα υβρίδια των Covenant (ειδικά στα φωνητικά τους). Κυκλοφόρησαν μόλις πρόσφατα νέο single με τίτλο Irony το οποίο περιλαμβάνει και τρεις σούπερ εκτελέσεις του Artificial.
08/11/2006, 10:53:57
Αφού κάναμε κάποιες αναφορές στην Trance στο θέμα για το metal, θα ήθελα να ανταλλάξουμε κάποιες απόψεις και πληροφορίες εδώ, μιας και είναι πιό σχετικό με αυτόν τον ήχο θέμα....

Η Trance μουσική είναι ΜΟΥΣΙΚΗ. Δεν είναι απλά samplers και ένα μονότονο beat.

Από τα πρώτα βήματά της στις αρχές της δεκαετίας του '90, ήτανε φανερό πως κάτι ιδιαίτερο είχε αρχίσει να δημιουργήται. Μία απλή ακρόαση στις συνθέσεις του Cosmic Baby (ειδικά το φοβερό project Visions of Sheeva που είχε με τον Paul Van Dyk), τα φοβερα DJ sets του Justin Robertson και του Laurent Garnier..... Τι να λέμε τώρα για τις υπέροχες βραδιές στο Αλσος και τα Οινόφυτα...... Ήτανε μια επανάσταση, μια γερή δόση για το σώμα και το μυαλό.

Η Trance συνεχίζει ακόμα και σήμερα και μας χαρίζει διαμάντια. Από τον γνωστό στην χώρα μας Dj Tiesto (ποιός δεν θυμάται το υπέροχο dj set που μας χάρισε στην έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων), στον εκπληκτικό Ferry Corsten με τα υπέροχα project του (ακούστε οτιδήποτε από Guyrella και θα με θυμηθείτε), τον υπέροχο Armin Van Buuren (τι να πρωτοπούμε για τα remix του), ακόμα και τον καραγκιόζάκο τον Paul Oakenfold που μας έχει χαρίσει ανεπανάληπτες στιγμές ακρόασης μέσω της Perfecto...

Δεν θα επεκταθώ παραπάνω, θέλω να δω τα σχόλια σας πρώτα και πιστεύω πως μπορούμε από εδώ να μοιραστούμε πολλά

Edited by - KERRY KING on 08/11/2006 10:55:12

08/11/2006, 16:56:24
Φίλε Kerry King
και σε όσους φίλους θα συμμετάσχουν στο θέμα σας εύχομαι ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

Εγώ κατά πάσα πιθανότητα δεν θα συμμετάσχω γιατί δεν έχω ασχοληθεί με το είδος αλλά πάντως θα σας διαβάζω με μεγάλο ενδιαφέρον και είμαι σίγουρος ότι θα μάθω πολλά.

Ελπίζω να μην μας ξεχάσετε στο dark side!

Brie BoyΜέλος
11/11/2006, 01:59:35
Αν ενδιαφέρεστε, και εφόσον έχετε DSL, μπορείτε να μπαίνετε στο http://www.dunklewelle.de και να ακούτε ebm και industrial πρώτης εσοδείας από την μαμά Γερμανία όλο το 24ωρό. Επίσης και στο http://www.ultra-dark-radio.com. Αν θυμηθώ και άλλους on line σταθμούς, θα τους παραθέσω.
starflowerΜέλος
11/11/2006, 18:15:08
...και που λες crucifire καταλαβαινω πια "φαση" εννοεις...
υπαρχη ομως και η αλλη πλευρα με τα nonstop φεστιβαλ σε εξωτικα μερη με πολυ κοσμο.
χμ... που σε ρε Cosma...

αν και δεν πολυ ακουω Tiesto ομωλογω οτι το "Parade.." ειναι πολυ καλο δισκακι.
η Αθηνα την ωρα του "Athens" περνουσε σε αλλη διασταση.
φανταστικο συναισθημα...
εκεινη η μελωδια...

kerry king μερικα απο αυτα που ακουω ειναι Charasmatix, Cosma, Logic
Bomb, Astrix, Astral Projection, MFG, Goa Gil, Sonus, Andromeda, Native Radio...

when the starflower bloom in the forest's arcane night
then you better turn away
14/11/2006, 20:55:35

Kerry από industrial δεν ξέρω πολλά αλλά υπάρχουν δύο συγκροτήματα στο χώρο που με αρρωσταίνουν,οι Ministry και οι Velvet Acid Christ.

Από τους δεύτερους έχω μόνο μία συλλογή με απίστευτα πορωτικά τραγούδια(αλλά δυστυχώς άθλια παραγωγή).Αν γνωρίζεις δισκογραφία στείλε μου...

23/11/2006, 00:26:36
Φίλε kost έχω πέσει με τα μούτρα στο "metal-Gothik κ.α." και μόλις τώρα αξιώθηκα να δω το μύνημά σου.

Οι ΜΙΝΙSTRY είναι ένα από τα αγαπημένα μου συγκροτήματα (αν όχι ΤΟ αγαπημένο) και θέλω να τους κάνω αναλυτική παρουσίαση, απλά δεν έχω αποφασίσει αν θα την κάνω εδώ ή στο "ΜΕΤΑL...".

Για του Velvet Acid Christ θα συμφωνήσω ότι είναο και γ@μω τις πορώσεις. Τα πιό πολλά κομμάτια τους τα έχω από συλλογές (γερμανικές κυρίως) ενώ από CD τους έχω το Calling Ov The Dead το οποίο μια χαρά παραγωγή έχει - και πωρωτικό είναι.

Άμα είσαι fan του είδους θα σου προτείνω να βρεις την συλλογή ENDZEIT BUNKERTRACKS - ACT II. Είναι 4 CD φουλ electro και είναι μία καλή βάση για να ψάξεις περισσοτερο και να ανακαλύψεις νέα συγκροτήματα του χώρου. Θα κάνω μία σούμα στα σκόρπια κομμάτια των V.A.C., θα δω τα superhits από ποια CD είναι και θα επανέλθω...

MarteΜέλος
23/11/2006, 22:58:13

asura---lost eden

Απλά καταπληκτικό! ακούστε το...ή μάλλον ... απολαύστε το!!!

Edited by - Marte on 23/11/2006 22:59:32

Brie BoyΜέλος
25/11/2006, 03:45:52
quote:
Kerry από industrial δεν ξέρω πολλά αλλά υπάρχουν δύο συγκροτήματα στο χώρο που με αρρωσταίνουν,οι Ministry και οι Velvet Acid Christ.

Από τους δεύτερους έχω μόνο μία συλλογή με απίστευτα πορωτικά τραγούδια(αλλά δυστυχώς άθλια παραγωγή).Αν γνωρίζεις δισκογραφία στείλε μου...

quote:
Οι ΜΙΝΙSTRY είναι ένα από τα αγαπημένα μου συγκροτήματα (αν όχι ΤΟ αγαπημένο) και θέλω να τους κάνω αναλυτική παρουσίαση, απλά δεν έχω αποφασίσει αν θα την κάνω εδώ ή στο "ΜΕΤΑL...".

Εδώ να την κάνεις. Μας έχουν πάρει φαλάγγι οι μεταλλάδες.

Kost, η δισκογραφία των VAC είναι εδώ: http://www.velvetacidchrist.com/archive.htm

Μερικά είναι κάπως δυσεύρετα.

Εγώ προτείνω ανεπιφύλακτα το αρκετά πρωτόγονο Neuralblastoma.
Αν σου αρέσει το είδος θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις να ακούσεις και Wumpscut.

30/11/2006, 03:27:35

Thanx Kerry και Brie.

To "Neuralblastoma" είναι το μόνο cd τους που έχω.Πραγματικά πρωτόγονο,αλλά υπερκ....α!!

into the universeΝέο Μέλος
04/12/2006, 00:23:33
Παιδια χαιρετω σαν νεος στο φορουμ,

θα ηθελα να ρωτησω το εξης,σε ενα βιβλιο εσωτερικισμου εγραφε:
patterns-Επαναλαμβανομενα μοτιβα σκεψης που οδηγουν σε συγκεκριμενες συμπεριφορες που παγιωνοντε και επαναλαμβανονται μηχανικα χωρις πληρη συνειδητοτητα.

Και επειδη ακουο τεκνο που βασιζετε στα πατερνς και λουπες και δεν το καταλαβα καλα αυτο που εννοει αρχισα να ανησυχω.βλεπετε κανα προβλημα στην μουσικη αυτη η το παρεξηγησα??

Brie BoyΜέλος
04/12/2006, 02:44:00
quote:
into the universe
Παιδια χαιρετω σαν νεος στο φορουμ,

θα ηθελα να ρωτησω το εξης,σε ενα βιβλιο εσωτερικισμου εγραφε:
patterns-Επαναλαμβανομενα μοτιβα σκεψης που οδηγουν σε συγκεκριμενες συμπεριφορες που παγιωνοντε και επαναλαμβανονται μηχανικα χωρις πληρη συνειδητοτητα.

Και επειδη ακουο τεκνο που βασιζετε στα πατερνς και λουπες και δεν το καταλαβα καλα αυτο που εννοει αρχισα να ανησυχω.βλεπετε κανα προβλημα στην μουσικη αυτη η το παρεξηγησα??

Το παρεξήγησες.

04/12/2006, 12:42:19
Καταρχήν να σε καλωσορίσουμε φίλε/η into the universe

Θα συμφωνήσω με τον Brie Boy ότι το παρεξήγησες, παρόλ'αυτά, τι είναι αυτό που σε ανησύχισε δεν κατάλαβα....

Άντε και σχετίζεται το τέκνο με τον εσωτερισμό, γιατί να ανησυχίσεις και γιατί να το θεωρείς πρόβλημα ???

Brie BoyΜέλος
04/12/2006, 20:16:10
quote:
KERRY KING
Άντε και σχετίζεται το τέκνο με τον εσωτερισμό, γιατί να ανησυχίσεις και γιατί να το θεωρείς πρόβλημα ???

Καλά κάνει και ανησυχεί το παιδί. Και γω θα ανησυχούσα αν η μουσική που άκουγα σχετιζόταν με τον εσωτερισμό. Οι εσωτεριστές συνήθως ακούνε κάτι ινδικά κλαμπατσίμπανα.

P.S "H" Brie Boy. Κοριτσάκι είμαι

into the universeΝέο Μέλος
06/12/2006, 04:46:35
Τελικα το παρεξηγησα οντως ..επρεπε να διαβασω καλυτερα και την υπολοιπη σελιδα

Οι ανατολη απο οτι ξερω γραφει περισσοτερο συναισθηματικη μουσικη που η φιλοσοφια τουσ λεει οτι βρισκεται στο κατωτερο νοητικο σωμα ενω θα μπορουσαν να γραφουν για το ατμικοπνευματικο-μοναδικο που λενε οτι εκει ειναι ο ρυθμος..

δεν ξερω αν κανω ακυρους συσχετισμους,

εχει κανεις καμια προχειρη απαντηση

06/12/2006, 06:25:13
quote:
Και γω θα ανησυχούσα αν η μουσική που άκουγα σχετιζόταν με τον εσωτερισμό. Οι εσωτεριστές συνήθως ακούνε κάτι ινδικά κλαμπατσίμπανα.

Brie BoyΜέλος
18/12/2006, 01:26:33
ΕΚΤΑΚΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ:

Οι Σλοβένοι Laibach στην Αθήνα, την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2007 και στην Θεσσαλονίκη την επόμενη μέρα, Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2007.

Ελπίζω να μην ακυρωθεί. Οι Laibach είναι από τα πιο αμφιλεγόμενα συγκροτήματα της industrial μουσικής σκηνής. Εξαιτίας της στρατιωτικής αμφίεσης τους, οι οπαδοί τους ερίζουν για το κατά πόσον ανήκουν πολιτικά στον χώρο της άκρας αριστεράς ή της άκρας δεξιάς. Οι ίδιοι αποφεύγουν να πάρουν ξεκάθαρη θέση λέγοντας "Είμαστε τόσο φασίστες, όσο και ο Χίτλερ ήταν ζωγράφος". Πέρα όμως από την πολιτική τοποθέτηση του καθενός, αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα σχήματα της σύγχρονης goth electronica - industrial σκηνής. Το τελευταίο album τους, Volk, με τα national anthems 14 χωρών και μια "επίπληξη" σε κάθε χώρα είναι καταπληκτικό, και αρκετά διαφορετικό από ότι μας έχουν συνηθίσει. Οι Laibach είναι σίγουρα από τα πιο ενδιαφέροντα σχήματα της σύγχρονης industrial.

Λεπτομέρειες για τον χώρο της συναυλίας εδώ.