- Bότανα - Διατροφή - Υγεία - fitness physical Νο1 - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.
σιγά το δύσκολο...
είμαι 34... τίποτα άλλο?
επί του ερωτήματος μου τίποτα?
Galadriel

in God we trust
Θα σε παρακαλούσα να μου απαντήσεις αν γνωρίζεις κάτι για την Λεύκη (δερματοπάθεια) , τρόπους αντιμετώπισής της ή και πρόληψής της όταν είανι σε αρχικό στάδιο (στα χέρια).
Σε ευχαριστώ και αναμένω.
* Γνωρίζω ότι το θέμα δεν είναι σχετικό αλλά λέω μήπως μπορείς ???
PLS.
anastasia
quote:
Καλέ μου φίλε allzaro καλή σου ημέρα
Kαλή σου μέρα και σε εσένα...
http://www.cverros.gr/vitiligo.htm
http://www.medlook.net.cy/article.asp?item_id=1627
Νομίζω οτι είναι αρκετά κατατοπιστικά...
Κατατοπιστικός όπως πάντα.
Ε υ χ α ρ ι σ τ ώ
xrysalenia
quote:
Κατατοπιστικός όπως πάντα.
Ε υ χ α ρ ι σ τ ώ
Παρακαλώ![]()
Φίλε μου Καλή σου μέρα
Συγνωμη , που σε ζαλίζω αλλά σε παρακαλώ πολύ μήπως μπορείς να μου δώσεις κάποιες λεπτομέρειες σχετικά με την δίαιτα Montignac???
Σε ευχαριστώ
xrysalenia
quote:
Υπάρχει μια μέθοδος αδυνατίσματος που βασίζεται στην ελεγχόμενη μείωση της ινσουλίνης στο αίμα. Ο εμπνευστής της λέγεται Montignac και είναι ευρύτερα γνωστός.
Αυτός λοιπόν λέει ότι δεν πρέπει να τρώμε καθόλου τροφές με γλυκαντικές ουσίες γιατί αυξάνουν την ινσουλίνη στο αίμα και κατεπέκταση αποθηκεύεται λίπος στον οργανισμό. Προτείνει να τρώμε τροφές χωρίς γλυκαντικά(πάσης φύσεως ακόμα και ασπαρτάμη ή μέλι), χυμούς μόνο φυσικούς χωρίς συντηριτικά,καφέ μόνο ντεκαφεϊνέ, ψωμί από κάποιο είδος σίκαλης(γερμανικό), καθόλου λευκό αλεύρι, λέει όχι στην βραστή πατάτα, καρότο, λευκό ρύζι και μακαρόνια.
Κατά τα άλλα δίνει έμφαση στα όσπρια και στα λαχανικά. Για παράδειγμα προτείνει μεσημεριανό νερόβραστες φακές(ανάλατες), σαλάτα(πράσσινη), 30γρ cottage. Χάνεις τουλάχιστον 20 κιλά το μήνα.
Δεν είναι όμως λίγο υπερβολικός; Υπάρχει τρομερή στέρηση γλυκαντικών ουσιών και έτσι δεν μπορείς να την κάνεις για πολύ καιρό. Εκτός των άλλων πιστεύω ότι δεν είναι σωστή τόση μεγάλη στέρηση.
Εγώ προσωπικά το εφαρμόζω εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Βέβαια στο οτι λέει οχι στο καρότο , στην πατάτα, στο ρύζι και στα μακαρόνια, το βρίσκω τραβηγμένο.. είπαμε αλλα οχι και έτσι..
Με μέτρο φίλη μου με μέτρο τρώγε και πίνε με μέτρο .. και μακρυά απο τις άχρηστες τροφές.
Απλά πράγματα..
Ακόμη μια φορά σε ευχαριστώ.
Ρωτώ για την πάραπάνω δίαιτα γιατί μου είπαν ότι βόηθάει πολύ και στην περίπτωση της Λεύκης. Βέβαια δεν γνωρίζω γιατί και πως.
Οπως φαίνεται όμως γενικά σαν βάση φαίνεται ότι έχει πολλά να προσφέρει αλλά όπως και εσύ τονίζεις "με μέτρο".
Καλημέρα - Καλή Δύναμη
Ευχαριστώ.
xrysalenia
quote:
Ρωτώ για την πάραπάνω δίαιτα γιατί μου είπαν ότι βόηθάει πολύ και στην περίπτωση της Λεύκης. Βέβαια δεν γνωρίζω γιατί και πως.
Οπως φαίνεται όμως γενικά σαν βάση φαίνεται ότι έχει πολλά να προσφέρει αλλά όπως και εσύ τονίζεις "με μέτρο".
Θα ρωτήσω για το πρόβλημα σου. Δεν το κατέχω. Μην σου δώσω λάθος πληροφορίες.. Πρός το παρόν ούτε εσύ αλλά ούτε και κανένας σας.. μην εμπιστεύεστε καμμία δίαιτα. Τρώτε απο όλα και απο λίγο.
Ο οργανισμός εχει ανάγκη τα πάντα... εκτός απο άχρηστες τροφές.. αλλά και αυτές εχουν τη θέση τους.. στο μέτρο![]()
xrysalenia
Ευχαριστώ προκαταβολικά
quote:
Συγχνωμη έχεις μιλήσει καθόλου για αυχενικό σύνδρομο ?
Κάπου στην 9-η σελίδα εχει γίνει μια αναφορά οχι μόνο για το αυχενικό σύνδρομο αλλά γενικά για παθήσεις με μυοσκελετικά προβλήματα.
quote:
..(μπορεις επισης να μου ξηγησεις πως παρασκευαζονται τα εγχυματα?)THANX!
Για να παρασκευάσει κανείς έγχυμα .. είναι μια πολύπλοκη και εξειδικευμένη εργασία.. Εξαρτάται απο το τι θέλουμε να αποκομίσουμε απο το βότανο.. και σε τι κατάσταση βρίσκεται το βότανο.. έτσι μπορούμε με τη βοήθεια του ατμού ή του οινοπνεύματος ή ακόμα και με την κατάλληλη συμπίεση να εγχύσουμε τα συστατικά που θέλουμε απο το κάθε βότανο και ανάλογα τα χρησιμοποιούμε ή ως βάμμα, ή ως αιθέρια έλαια..οπωσδήποτε είναι πολύ πρακτική λύση γιατί έχουμε έτοιμα τα συστατικά του βοτάνου και λίγες σταγόνες κατευθείαν στο στόμα ή στο νερό επιτυγχάνουμε το θεμιτό αποτέλεσμα..
Τώρα σε οτι αφορά τη φίλη σου.. λογικό είναι μετά απο χάσιμο βάρους να παρουσιαστούν και ραγάδες και χαλάρωση...
Κρεμούλες σύσφιγξης, μασάζ, υδρομασάζ, μασάζ με τρίχινο γάντι, ενυδάτωση, λήψη βιταμινών, ηλιοθεραπεία (σωστή με μέτρο).
Υπάρχουν ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΕΣ κρεμούλες και τζέλ, και οπωσδήποτε χρειάζεται ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ (ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΗ) περίπου ενα με δύο χρόνια, ανάλογα με το πόσα κιλά έχασε και τι ηλικία είναι...
Η εναερόβια γυμναστική θα βοηθήσει πολύ ειδικά εαν γίνει σε συνδυασμό με αναβολισμό του μυικού προσδιορισμού....
Τα κιλά που έχασε σε μύς , πρέπει να τα ξαναπάρει...
Edited by - allzzaro on 29/08/2005 17:04:46
quote:
θα μπορουσες μηπως να προτινεις κανα "θαυματουργο" τζελ η κρεμουλα που λες?
Δεν θέλω να σε βάλω στη διαδικασία με λάδια υπερίκου-jojoba-σανδαλόξυλου-aloe και εκχύλισμα φυκιών.. και ενυδάτωση απο χυμό ροδιού...
Ενας πολύ πρακτικός τρόπος είναι να το αγοράσει κανείς γύρω στα 50 ευρώ.. ενα τζέλ.. θαυματουργό στην Χαρ. Τρικούπη 14 .. απο τα συστατικά που προαναφέρω... Δεν περιέχει ορμόνες ούτε βλαβερά συστατικά απορροφάται πάρα πολύ γρήγορα.. το συστήνω ανεπιφύλακτα...
ΥΓ Δεν εχω καμμία σχέση με το κατάστημα...
Χθες ο πατέρας μου πήγε στο παθολόγο του μια και οι ετήσιες εξετάσεις αίματος του δείξανε ότι είχε ξεπεράσει κατά κάποιο ποσοστό τα όρια της χοληστερίνης, ενώ παράλληλα η πίεση του δεν είναι και η καλύτερη.
Τέλος πάντων ο γιατρός του συνέστησε μια δίαιτα και παράλληλα να παίρνει ένα χάπι την ημέρα αιθέριου ελαίου σκόρδου. Ο γιατρός του ζήτησε να τον ξαναδεί σε ένα μήνα αφού θα κάνει ξανά τέστ χοληστερίνης.
Επειδή είμαι λίγο σκεπτικιστής με αυτά πιστεύεις ότι μπορεί κάτι τέτοιο να βοηθήσει;;;
Το χρήμα δεν είναι το παν στην ζωή, η αγάπη είναι. Ευτύχως αγαπάω το χρήμα