ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Αιμοποσία σαρκοφαγία και χριστιανισμός - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Αιμοποσία σαρκοφαγία και χριστιανισμός - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

αθεος94 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/5
helios2012Μέλος
28/10/2008, 17:25:01
@samuel1974
quote:
Εσύ τι ζόρι τραβάς για το τι τρώμε και τι πίνουμε εμείς οι Χριστιανοί;; Η Βέφα είσαι;;;

quote:
Ίσα ρε!! ...κατούρα και λίγο!

Μια απορία έχω σαμουήλ: Έτσι θ'απαντούσε ο Χριστός σου στα ερωτήματα και στους προβληματισμούς του άθεου και του ζίπ?

Διορθώστε με αν κάνω λάθος, αλλά, πού λέει ο Χριστός(ο Χριστός ε, όχι οι οπαδοί του) να φτιάξουν στ'όνομά του οργανωμένη θρησκεία με τελετουργικά κ.τ.λ. κ.τ.λ.?
Τα λόγια του και το παράδειγμά του, δεν θέλησε να μεταφέρουν οι πιστοί του,σ'όλη τη Γή?
Λόγια αγάπης, εγκράτειας, πίστης?
Και σεις που είστε και επίσημα χριστιανοί που το βάλατε το ''αγαπάτε αλλήλους'' εεε?

Απ'τα δικά σας λόγια συμπεραίνω πως δεν είστε χριστιανοί αλλά παυλικιανιστές, γιατί οι πραγματικοί χριστιανοί δεν προσδιορίζονται απ'το όνομα αλλά απ'τις πράξεις τους που αποπνεύουν αγάπη, σεβασμό και κατανόηση.
Είστε γιαλαντζί....
Και τώρα μπορείτε να ορμήξτε σαν πίτμπουλ που είστε!
Άντε γαβγίστε...!

Υ.Γ. Επαναλαμβάνω πρός τον zip πως η προσέγγισή του, όσον αφορά, το θέμα του μυστικού δειπνου και η ερμηνεία αυτού, θα μπορούσε,υπό άλλες συνθήκες, να συζητηθεί περαιτέρω και ν'αναπτυχθεί με πολύπλευρες και πολυδιαστατικές προεκτάσεις, αλλά αυτό προϋποθέτει τη συνομιλία μεταξύ ανοιχτόμυαλων και δεκτικών ανθρώπων χωρίς παρείσφρηση φανατικών και κλειστόμυαλων θρησκόληπτων...
Ας όψεται, μου αρκεί, που κάποιοι, διαβάζοντας τα 2 αυτά κείμενα, ίσως προβληματιστούν και αρχίσουν το ψάξιμο.
Οι υπόλοιποι ας μείνουν επαναπαυμένοι στις δάφνες τους!

28/10/2008, 17:37:47
quote:

Στην περίπτωση της Θείας Ευχαριστίας, το τάχαμ μυστήριο είναι ακριβώς ο κανιβαλισμός στον οποίο αναφέρεται ο Γκουρτζίεφ, μια τελετουργία αδελφοποιίας δηλ. με πραγματική σάρκα και πραγματικό αίμα του Ιησού το βράδυ εκείνο (αυτό φυσικά, δεν συμβαίνει τώρα, γιατί ούτε Χριστός υπάρχει πια, ούτε μαθητές, δηλ. κρασάκι και ψωμάκι έχει μέσα το κουταλάκι της εκκλησιάς), και στην περίπτωση του τάχαμ μυστηρίου του Γάμου, το "έσονται οι δύο σάρκες εις σάρκαν μίαν", εννοεί την στιγμή της συνουσίας όταν κυριολεκτικά οι σάρκες των δύο εραστών ενώνονται - το πως γίνεται αυτό, κάποιοι από μας το ξέρουνε, κάποιοι άλλοι ... ακόμη το ψάχνουν ...

Αυτό που λες φίλε zip μπορεί να συζητηθεί.

Εγώ, στο "έσονται οι δύο σάρκες εις σάρκα μίαν" βλέπω και την τεκνοποιία. Δηλαδή, μέσω της δυνατότητας τεκνοποιίας που έχουν πια οι δύο σάρκες, στη σάρκα του παιδιού, οι δύο των γονιών γίνονται μία.
Τι λες; Παίζει ή όχι αυτό το σενάριο;;

Edited by - Ψηλός on 28/10/2008 17:58:18

28/10/2008, 17:54:41
quote:
helios2012:
Μια απορία έχω σαμουήλ: Έτσι θ'απαντούσε ο Χριστός σου στα ερωτήματα και στους προβληματισμούς του άθεου και του ζίπ?

Aπό πότε η ύβρις έγινε προβληματισμός? αν έγραφες για
"προ-βληματισμούς" τότε θα είχες δόσεις αληθείας!!!!

quote:
helios2012:
Διορθώστε με αν κάνω λάθος, αλλά, πού λέει ο Χριστός(ο Χριστός ε, όχι οι οπαδοί του) να φτιάξουν στ'όνομά του οργανωμένη θρησκεία με τελετουργικά κ.τ.λ. κ.τ.λ.?
Τα λόγια του και το παράδειγμά του, δεν θέλησε να μεταφέρουν οι πιστοί του,σ'όλη τη Γή?
Λόγια αγάπης, εγκράτειας, πίστης?
Και σεις που είστε και επίσημα χριστιανοί που το βάλατε το ''αγαπάτε αλλήλους'' εεε?

Απ'τα δικά σας λόγια συμπεραίνω πως δεν είστε χριστιανοί αλλά παυλικιανιστές, γιατί οι πραγματικοί χριστιανοί δεν προσδιορίζονται απ'το όνομα αλλά απ'τις πράξεις τους που αποπνεύουν αγάπη, σεβασμό και κατανόηση.
Είστε γιαλαντζί....
Και τώρα μπορείτε να ορμήξτε σαν πίτμπουλ που είστε!
Άντε γαβγίστε...!

Σιγά μην κάνω τον σκύλο για να συνενενοηθώ μαζί σου!!!!!!
quote:
helios2012:
Υ.Γ. Επαναλαμβάνω πρός τον zip πως η προσέγγισή του, όσον αφορά, το θέμα του μυστικού δειπνου και η ερμηνεία αυτού, θα μπορούσε,υπό άλλες συνθήκες, να συζητηθεί περαιτέρω και ν'αναπτυχθεί με πολύπλευρες και πολυδιαστατικές προεκτάσεις, αλλά αυτό προϋποθέτει τη συνομιλία μεταξύ ανοιχτόμυαλων και δεκτικών ανθρώπων χωρίς παρείσφρηση φανατικών και κλειστόμυαλων θρησκόληπτων...
Ας όψεται, μου αρκεί, που κάποιοι, διαβάζοντας τα 2 αυτά κείμενα, ίσως προβληματιστούν και αρχίσουν το ψάξιμο.
Οι υπόλοιποι ας μείνουν επαναπαυμένοι στις δάφνες τους!

Εγώ θα έλεγα να συζητηθεί στην επόμενη σύνοδο της G8!

Για ποιο λόγο διαγράφηκε ο libero?

helios2012Μέλος
28/10/2008, 18:28:15
ευρωπαίε, αν δεν μ'απατά η μνήμη μου, απευθύνθηκα στον Σαμουήλ!
Ακούω βέβαια και κάποια βελάσματα και μπερδεύομαι...
Ποιός βελάζει βρε παιδιά?
Αναστατώθηκε το ποίμνιο?
Θα φταίνε οι κακοί λύκοι που το γυροφέρνουν...!
Να μην πώ και για τα διαβολάκια του elo...!

Πάντως ευρωπαίε γέλασα πολύ με την επιλεκτικότητα των απαντήσεών σου, είσαι τελείως α-διά-ντροπος!
Αδερφέ...ΔΕ ΝΙΩΘΕΙΣ!
Αυτό βέβαια είναι χαρακτηριστικό των αγελάδων όπως και ο μυρηκασμός...
Είχες δίκιο τελικά, δεν μπορείς να κάνεις το σκύλο!

Για τους λύκους βέβαια αγελάδες-αρνιά-σκυλιά, όλα κοπαδιστάν είναι... και όλα αναστατώνονται όταν πλησιάζει...
Λύκε λύκε είσαι δώ?

28/10/2008, 18:37:31
Κι εσύ φίλε μου helios2012, περνιέσαι για ....λύκος;
Μπού!!!Καλά ρε φίλε, έχεις ακόμη τέτοιες ψευδαισθήσεις ότι
λές τιποτε καινούργιο; Ποιά πρόβατα βλέπεις, γιατί κι εγω βλέπω
πρόβατα που πάνε στο γκρεμό, αλλά πρέπει να θέλουν να σωθούν, νομίζω,
δλδ, πρέπει να σε θεωρούν ίσο στο διάλογο και να δέχονται την άποψη
σου, γιατί πολλοί νομίζουν ότι βγαίνουν κυνήγι ...πάπιας...
Δεν είναι ειλικρινείς, γιατί όταν πυροβολάει η πάπια, διαμαρτύρωνται...
Τόση ισότητα δλδ...
Επι του θέματος, όμως,φυσικά δεν έγινςε κατανοητό απο το διάλογο σας ότι
το μυστήριο της θείας ευχαριστείας είναι είσοδος του ανθρώπου στον κόσμο
του πνεύματος του Θεού. Εκεί ο άνθρωπος μπορεί να συλλάβει άλλα νοήματα,
αν είναι καθαρός, δλδ, αν δεν σκέφτεται αντι να βλέπει...
Αντί αυτού, ψάχνουμε καννιβάλους... Και φυσικά οι δηλώσεις του στύλ
"εσείς δεν καταλαβαίνετε..."δεν δείχνει αντίληψη....
28/10/2008, 18:40:04
Η κριτική συζήτηση για το θέμα της μετατροπής του άρτου και του κρασιού σε αίμα και σώμα Χριστού κατά το χριστιανικό μυστήριο δεν είναι ένα θέμα για τα σκουπίδια... αγαπητέ Ψηλέ.

Ωστόσο, μπορεί να αναγκαστούμε να το κλειδώσουμε στην περίπτωση που η συζήτηση πέσει σε επίπεδο καφενείου, εννοώ, στην περίπτωση που γελοιοποιείται και υποβιβάζεται το θέμα τόσο από αυτούς που είναι υπέρμαχοι της θρησκείας στην οποία αναφέρεται το μυστήριο, όσο και από αυτούς που το αμφισβητούν ή συζητούν με σκόπο μόνο το να θίξουν τους πρώτους. Για την ώρα τουλάχιστον και εφόσον γίνεται (ή γίνει) συζήτηση και όχι ανταλλαγή "καρφιών" σε εξέδρα... θα παραμείνει ενεργό.

Και μια επισήμανση για τον θεματοθέτη, αλλά και για όλους όσους ανοίγουν θέματα, ιδιαίτερα τέτοια θέματα που στέκονται με έντονη κριτική στάση απέναντι σε βασικά θρησκευτικά ζητήματα ή που έχουν ως αφορμή μια παράλληλη συζήτηση σε κάποιο άλλο θέμα (όπως έγινε στην παρούσα περίπτωση, όπου η αφορμή για τη συζήτηση δόθηκε στο θέμα:
Σχέση ΝΕΟΝΑΖΙΣΜΟΥ και ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΜΟΥ. )

Στην εισαγωγική τοποθέτηση ενός θέματος, που φυσικά θα μπουν να το διαβάσουν και άνθρωποι που δε συμμετείχαν στο προηγούμενο θέμα το οποίο στάθηκε η αφορμή για το άνοιγμα του δεύτερου θέματος, ή που απλά δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν ως θεατές/αναγνώστες σε μια αντιπαράθεση, καλό θα είναι να σεβόμαστε και τους υπόλοιπους συμμετέχοντες αλλά και το ίδιο το θέμα, κάνοντας μια σαφή και κατανοητή εισήγηση, εστιασμένη κυρίως στο υπό πραγμάτευση ζήτημα και όχι στην όποια διαφωνία στάθηκε αφορμή για να ανοιχτεί.

28/10/2008, 18:50:49
quote:
helios2012:
ευρωπαίε, αν δεν μ'απατά η μνήμη μου, απευθύνθηκα στον Σαμουήλ!
Ακούω βέβαια και κάποια βελάσματα και μπερδεύομαι...
Ποιός βελάζει βρε παιδιά?
Αναστατώθηκε το ποίμνιο?
Θα φταίνε οι κακοί λύκοι που το γυροφέρνουν...!
Να μην πώ και για τα διαβολάκια του elo...!

Επειδή σε απατά η μνήμη σου.....έγραψες...

helios2012: Και σεις που είστε και επίσημα χριστιανοί που το βάλατε το ''αγαπάτε αλλήλους'' εεε?

Aμέσως αμέσως απευθύνθηκες σε όλους τους Χριστιανούς.
Να στο πω αλλιώς: εσείς = Oνομαστική πληθυντικού, τη χρησιμοποιούμε
όταν απευθυνόμαστε σε περισσότερους του ενός ανθρώπους.

quote:
helios2012:
Πάντως ευρωπαίε γέλασα πολύ με την επιλεκτικότητα των απαντήσεών σου, είσαι τελείως α-διά-ντροπος!
Αδερφέ...ΔΕ ΝΙΩΘΕΙΣ!

Όχι δεν μπορώ να κάνω τον σκύλο δεν είναι του επιπέδου μου γι' αυτό σταμάτα να γαβγίζεις..........
Όσο για την αγελάδα που λες είχες γράψει.....
helios2012:Και επειδή μπήκα σε χωράφια με πολλά γαϊδουράγκαθα, φεύγω και πάω σ'ενα λιβάδι, που ανακάλυψα, με παπαρούνες.......

quote:
helios2012:
Για τους λύκους βέβαια αγελάδες-αρνιά-σκυλιά, όλα κοπαδιστάν είναι... και όλα αναστατώνονται όταν πλησιάζει...
Λύκε λύκε είσαι δώ?

Για ποιο λόγο διαγράφηκε ο libero?

helios2012Μέλος
28/10/2008, 19:23:12
Λύκος??? μπάαα φίλε τρέχα...

Μια μικρή κοκκινοσκουφίτσα είμαι που μ'αρέσουν τα λουλούδια και δή οι παπαρούνες...

Ας σοβαρευτούμε λοιπόν και ας δούμε το ενδεχόμενο της αδελφοποίησης του Χριστού με τους μαθητές του,την ενδεχόμενη επικοινωνία αυτών σε αστρικό επίπεδο ή/και μέσω αιθερικών σωμάτων, και την τροφοδότηση του Χριστού που ενισχύεται απ'τον σκεπτομορφισμό εκατομμυρίων ανθρώπων μέσω των σκέψεων και των προσευχών τους.
Όλα τα παραπάνω είναι συνδεδεμένα με το κείμενο που παρέθεσε ο zip και είναι αφορμές για την έναρξη μιας συνομιλίας απαλλαγμένης από τα στενά δεσμά του θρησκεύματος αλλά, και της εξύψωσης του φόρουμ σε αυτό που πραγματικά πρεσβεύει και θα'πρεπε να είναι η εσωτερική αναζήτηση και ο μεταφυσικός προβληματισμός...
Μέχρι τώρα παρέθεσα 3 προεκτάσεις που θα μπορούσαν ν'αναλυθούν περαιτέρω στο επίπεδο στοχασμού πάντα...
Και για να προλάβω και τους εκάστοτε κακεντρεχείς, στο επίπεδο της, κατ'αυτούς, αμπελοφιλοσοφίας...
Όποιος ενδιαφέρεται, μπορούμε ν'ανοίξουμε εναν καινούργιο διάλογο...

Υ.Γ. πρός ευρωπαίο: όταν ανακαλύψεις τι σημαίνει η λέξη ''γλισχραντιλογεξεπίτριπτος'' τότε θα καταλάβεις και τον επιθετικό προσδιορισμό που σου αρμόζει, βάσει των λεγομένων σου.

Edited by - helios2012 on 28/10/2008 19:38:34

28/10/2008, 20:08:27
Αγαπητέ μου helios2012, αυτά που λές με βρίσκουν σύμφωνο
και ώς προς την ανάπτυξη τέτοιων σκεπτομορφών δύναμης
και ενέργειας, οπου αν συνυπολογίσεις και την αυξημένη συμμετοχή
των μονάδων,αφού δεν υπάρχει το απόλυτο ένα, έχουμε μια υπέρτατη δύναμη
που πλησιάζει όρια ανεπίτρεπτα, για τον γήινο άνθρωπο κι όπως τον
γνωρίζουμε...
Αλλά εγώ στην περίπτωση του Χριστού και των μαθητών του, θα ήθελα να δεις την
οπτική που βλέπω για να καταλάβεις την θέση μου....Πιστεύω δλδ, έχουμε κοινή
αντίληψη και συμφωνούμε ότι ο Θεός δεν βρίσκει την δύναμη αυτή, αλλα την έχει.
Ο άνθρωπος,όπως ειπαμε πιο πάνω, μπορεί να αγγίξει τον συνειδησιακό έλεγχο του
κόσμου του και να ελέγχει την ποιότητα και την παροχή, όταν σήμερα ζούμε ακριβώς
το αντίθετο, π.χ....
Μπορει,όμως, ακόμη, να επαναποκτήσει την πρωταρχική του δόξα, αν το δούμε από
την χριστιανική θεώρηση του προπατορικού αμαρτήματος, ή να αποκτήσει μέσω ενός
Θεού, άμεσα την υπέρτατη συνειδησιακή ταυτότητα του και να φτάσει στο επίπεδο ενός
θεού.Εκεί, πρέπει να φτάσει ο άνθρωπος.
Επ αυτου τι λές;
28/10/2008, 21:19:39
quote:
@ αθεος

Οποιος πιστεύει στο μυστήριο, δέχεται ότι υπάρχει Θεός που το ολοκληρώνει. Οποιος δεν πιστεύει στο μυστήριο, βλέπει κάποιους ανθρώπους να πίνουνε κρασί και να τρώνε ψωμί. Να αρνείσαι όμως το μυστήριο, που μετατρέπει το κρασί και το ψωμί σε Σώμα και Αίμα και μετά να κατηγορείς ότι πρόκειται για αιμοποσια και κρεοφαγία, είναι αντιφατικό...

Αυτό μου θυμίζει τους φαρισαίους που κατηγορούσανε τον Χριστό, γιατί έκανε θαύματα το Σάββατο. Ήτανε τόσο τυφλωμένοι από το μισος, που δεν δεν βλέπανε το θαύμα, αλλα κοιτούσανε το τυπικό του Σαββάτου. Εάν δεν παραδεχότανε ότι έγινε το θαύμα, ότι δηλαδή δεν έκανε τίποτα ο Χριστός, τότε δεν έπρεπε να τον κατηγορούνε ότι παραβίασε την αργία του Σαββάτου, γιατί ακριβώς δεν έκανε τίποτα. Εάν παραδεχότανε ότι έγινε θαύμα, τότε έπρεπε να τον αναγνωρίσουνε τουλάχιστον σαν προφήτη. Αυτοί όμως ούτε το ένα ούτε το άλλο κάνανε. Αλλα κάνανε την αντιφατική πράξη, να τον κατηγορούνε δηλαδή σαν θαυματουργό του Σαββάτου.

...Έτσι κι εσύ. Ενώ παραδέχεσαι έμμεσα ότι γίνεται θαύμα, δεν κάθεσαι να σκεφτείς: "Για να γίνεται αυτό το θαύμα, άρα κάτι υπάρχει από πίσω", αλλα κάθεσαι και λες ότι πρόκειται για κανιβαλισμό...

Εάν δεν παραδέχεσαι ούτε καν έμμεσα ότι γίνεται θαύμα, τότε δες το όλο σαν μια συμβολική τελετή....

Σκέψου λίγο ποσο αντιφατικό και ποσο παράλογο είναι αυτό που κανεις τώρα.

τα πράγματα είναι πολύ άπλα δεν έχει σημασία το τι δέχομαι εγώ ως σωστό το θέμα είναι τι δέχεστε και τι πρεσβεύετε εσείς ως σωστό

και όταν λέω εσείς εννοώ ποια είναι η επίσημη θέση της εκκλησίας
για το θέμα
η μετατροπή του ψωμιού και του κρασιού είναι συμβολική ή πραγματική;

28/10/2008, 21:27:59
quote:

Δε θα απαντουσε. Οπως εκανε οταν τον κατηγορουσαν οι Ιουδαιοι και φωναζαν οτι βασιλιας τους ειναι ο Ρωμαιος αυτοκρατορας. Ήξερε οτι ότι και να απαντουσε θα ηταν σαν να μιλουσε σε τοιχους.

quote:
και την τροφοδότηση του Χριστού που ενισχύεται απ'τον σκεπτομορφισμό εκατομμυρίων ανθρώπων μέσω των σκέψεων και των προσευχών τους.

Εννοεις οτι ο Χριστός ενισχυεται ενεργειακα μεσα απο τις σκεψεις των πιστων.. ειναι μια θεωρια και αυτη(που αναιρει βεβαια τη θεϊκη υποσταση του θεου-Ο θεος δε χρειαζεται ενισχυση)..

Εγω δε θα λεγα οτι συμφωνω. Νομιζω πως αυτο επεκτεινεται στη θεωρια οτι ο Χριστός δεν ηταν θεος αλλα μυστης(ή "ανωτερο ον")..

μια ααααλλη μεγαλη σαλατο-ιστορια που δεχεται συζητηση.. που εχει παντου κλαδιά και παρακλαδια

quote:
Άντε γαβγίστε...!

Μας αποκαλεις σκυλια?

quote:

Πάλι μας αποκαλεις ζωα?

quote:
οπότε εσείς οι χριστιανοί λέτε ότι τρώτε σάρκες και πίνετε αίμα για εμένα το ίδιο μεμπτό είναι όποιος και αν τρώει ανθρώπινες σάρκες και πίνει αίμα

Ειναι η λογικη: Οι αγελαδες βγαζουν γαλα... και οι ανθρωποι βγαζουν γαλα... άρα οι ανθρωποι ειναι αγελαδες!

Επειδη λεει οτι τρως αιμα και σωμα Χριστου εσυ ταυτιζεις τον χριστιανισμο... με τον κανιβαλισμο!?
WTF!?

STRIKERΝέο Μέλος
24/07/2003, 13:30:43
Kαλησπέρα σε όλους σας.
Ευχαριστώ φίλε SPIRAL για τις ευχές σου.

Μπορώ να αναπτυχθώ α/φίλε μου? στο θέμα αλλά θεωρώ ως ΗΘΙΚΗ μου αλλά και ΔΟΓΜΑΤΙΚΗ μου δέσμευση να μην το κάνω.Εξάλλου οι ΠΟΡΤΕΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΕΩΣ ΝΑ ΚΡΟΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΘΥΡΑ ΑΤΑΚΤΩΣ.

Η Γνώση είναι για όλους αλλά για ποιούς όλους ? Είναι γι' αυτούς που δηλώνουν οτι δεν γνωρίζουν ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟΝ ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΙΖΟΥΝ άσχετα βεβαίως με το επίπεδο της εκαίδευσης τους.

Θα ήθελα να μου επιτρέπατε να χρησιμοποιήσω τα λόγια κάποιου που είπε οτι το θέμα της Μυήσεως είναι θέμα που ασκεί μεγάλη γοητεία στους διανοούμενους κάθε σχολής ΣΚΕΨΗΣ , ακόμα δε και εκείνοι που τηρούν σκεπτικιστική & επικριτική στάση θα επιθυμούσαν να πιστεύουν οτι ένα τέτοιο επίτευγμα είναι δυνατό.

Τελειώνοντας θα ήθελα με ΑΓΑΠΗ προς ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ να σας παραθέσω το ακόλουθο που δεν είναι δικό μου αλλά με εκφράζει ΑΠΟΛΥΤΑ :

Απο την εστία του Φωτός μεσ' απ΄τη Διάνοια του θεού ας διαχυθεί φως μέσα στις διάνοιες των ανθρώπων .
Το Φως ας κατέλθει στη Γη.

Απο την εστία της Αγάπης μέσ΄απ΄την καρδιά του Θεού ας διαχυθεί η Αγάπη στις καρδιές των ανθρώπων.

Είθε ο Χριστός να γυρίσει στην ΓΗ.

Απο το κέντρο όπου η θέληση του Θεού είναι γνωστή .

Ο σκοπός ας καθοδηγεί τις μικρες θελήσεις των ανθρώπων-
Ο σκοπός , που οι Διδάσκαλοι γνωρίζουν και υπηρετούν.

Απο το κέντρο που ονομάζομε φυλή των ανθρώπων.

Το σχέδιο της Αγάπης και του Φωτός ας πραγματοποιηθεί κι΄είθε να σφραγίσει την ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ.

ΤΟ ΦΩΣ , Η ΑΓΑΠΗ ΚΙ Η ΔΥΝΑΜΗ , ΑΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΓΗ.-

Σας εύχομαι υγεία και καλές διακοπές σε όλους σας.

STRIKER :.

HeliosΜέλος
24/07/2003, 21:14:31
Γεια σου φιλε σπειρα.
Κατι αρχισες να μου λες.
Για την "δογματικοτητα μου",απλα υποστηριζω με λιγη παραπανισια θερμη και ζεση,αυτα που πιστευω για αληθινα.
Κι εσυ υποστηριζεις με επιμονη τις δικες σου αληθειες,αλλα νομιζω οτι το κεντρο βαρους σου ειναι διαφορετικο απο το δικο σου.
Δεν φταιει λοιπον οτι ταχα ειμαι φανατικος.
Μηπως ανηκα καποτε σε καποια απο τις σχολες που θεωρω σαν κραχτες του Ιουδαιοχριστιανισμου,κι εφυγα γιατι ειδα τι γινοταν πραγματικα ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ?
Μηπως μιλαω λιγο εντονα,γιατι ειδα ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ,ειδα και την πλευρα που λεγεται θεοσοφια,χωρις καμμια βια,και εκτιμησα και τον στοχο,και τον τροπο και το περιεχομενο?
Μηπως λοιπον,μεσω της ενδιαμεσης αντιθεσης,συγκρινα εκτιμησα,και κατεληξα?
Μη βγαζεις λοιπον ευκολα συμπερασματα,γιατι κανενα ταγμα δεν ειναι το καλυτερο,αλλα το καλυτερο ταγμα ειναι της ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΖΩΗΣ.
Και γιατι να κλαψουν οι θεοσοφιστες?
Σαν καθε ζωντανος οργανισμος,γεννηθηκαν,μεγαλωσαν,ανδρωθηκαν,και μετα γερασαν.
Μονον οι νεκροι οργανισμοι,οπως τα κελυφη,μενουν αναλοιωτα,και αποσυντιθενται.
Για την Μεγαλη Λευκη Αδελφοτητα,ενα καλο βιβλιο που διαβασα,ηταν του Ληντμπητερ,ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΚΑΙ Η ΑΤΡΑΠΟΣ,οπως και τα τρια βιβλια του Ροτζερ ντε Πιενς.
Εκτιμω το εργο του Παπυς,αλλα θεωρω την Μπλαβατσκυ,εξαιρετικη.
Αποτελει για μενα ενα ειδος υβρης να μιλαω ετσι γι'αυτο το ατομο,γιατι το λιγωτερο που αξιζει ειναι ο σεβασμος.
Αν καθισει κανεις και αναλογιστει,αυτο που εκανε,στις συνθηκες ,κοινωνικες καταστασεις,και εμποδια-προκαταλλήψεις της εποχης της,αυτο φαινεται απιστευτο.
Τελος παντων,εγω θα γραψω σιγα-σιγα,και τηνεπιστολη -απαντηση,γιατι νομιζω οτι εξισορροπει και την συζητηση,ειναι η αλλη πλευρα του νομισματος.
Και για τον τροπο που γραφω,και σε διασκεδαζει,αυτο ειναι καλο για σενα,γιατι απο την πολλη σοβαροφανεια,προκυπτει καταθληψη,αδιεξοδο και ...Ολιβετ αγκαλια με το στιλετο.
θαταν καλυτερα να γραφω σαν τον Λεβι η τον Γκενον,με το υφος της παγγνωσιας?
Η' ο Λεβι,δεν προαγει τον Σιωνισμο και Ιουδαιοχριστιανισμο,οταν-για παραδειγμα-διαβαζεις την πρωτη του φραση στο Βιβλιο της Λαμπροτητας?
Ειπαμε,ολοι οι λαοι εχουν δικαιωμα στον πλανητη,αλλα οχι και οι αντιγραφεις,να βγουναπο πανω κυριαρχοι...
Οταν στην Ελλαδα υπηρχαν λουτρα,στο Ισραηλ δεν υπηρχε αποχετευτικο συστημα...
αυτο δεν σου λεει τιποτα για την φυση του λαου αυτου και των επιδιωξεων του?
Αντι να φτιαξουν αποχετευτικο συστημα-οι Ρωμαιοι ηταν προθυμοι να τους δειξουν-αφηναν τις τοξινες να κυκλοφορουν στο νευρικο τους συστημα,με αποτελεσμα ..."μονοθεισμους"..."εκλεκτους λαους του μονου και αληθινου θεου"..."εθνικοι και ειδωλολατρες"...και παει λεγοντας.
Φταινε λοιπον ο Νειλος που εβγαλε στην φορα τα πρωτοκολλα,η οι "εθνικοι" που δεν αποτελουν παρα πνευματικους γονεις αχαριστων και εγκληματικων τεκνων?

Edited by - Helios on 24/07/2003 21:30:14

Edited by - Helios on 30/07/2003 23:28:04

SpiralΜέλος
25/07/2003, 02:21:33
Γεια σου φίλε Striker,
Ωραίος ο Σαραϊνταριάν και -επίτρεψέ μου να πω- ακόμα πιο ωραία τα όσα θίγεις εσύ.
Το τι είναι Γνώση και το τι είναι Μυστικισμός και τα συναφή του, είναι δυο θέματα που με έχουν προβληματίσει πολύ.
Κάτι είχαμε συζητήσει στο τόπικ σχετικά πρόσφατα, αλλά τα αφήσαμε ανολοκλήρωτα. Ας είμαστε καλά να ανταλλάξουμε τις απόψεις μας μετά τις διακοπές.
Για μένα, πολύ κοντά σε αυτά τα δύο ελλοχεύει και ένα τρίτο που λέγεται έπαρση.
Άσε που νομίζω ότι όσο πιο πολλά μαθαίνει κανείς τόσο λιγότερα γνωρίζει.
Σκόπιμα ή αυθόρμητα έγραψες «Σχολές Σκέψης»; Είναι εξαιρετικά εύστοχο.

Γεια σου φίλε Helios,
Σήμερα σε σκεπτόμουν. Διάβαζα κάτι "χριστιανικό" γραμμένο με τόση εμπάθεια που όχι φασιστικό, αλλά ούτε και ξέρω πώς να το χαρακτήριζα. Επιεικώς αξιολύπητο.
Κι όμως, κάτι τέτοια υποτίθεται ότι έχουν ως βάση τη Θρησκεία της αγάπης.
Είναι περιπτώσεις που εν πρώτοις σε κάνουν να νιώθεις άσχημα που είσαι χριστιανός και κατά κάποιο τρόπο καλείσαι να ταυτιστείς με τέτοιες απόψεις.
Ε, εδώ και καιρό έχω κάνει το διαχωρισμό μου.
Άλλο λοιπόν η Διδασκαλία και το νόημά της, και άλλο το τι πράττει ο κάθε παρανοϊκός χρησιμοποιώντας την ως άλλοθι και ερμηνεύοντάς την όπως τον εξυπηρετεί.
Παραμένω χριστιανός λοιπόν, γιατί είναι η βιωματική μου θρησκεία, αλλά μένω στις λαμπερές της αλήθειες και ξεκαθαρίζω τα σκουπίδια που πετάει ο πρώτος τυχών στο δρόμο μου, ακόμα και αν ο πρώτος τυχών έχει βαρύγδουπο όνομα.
Να ξέρεις ότι σε πολλά που έχεις γράψει (και όχι μόνο στο παρόν τόπικ) με βρίσκεις σύμφωνο, μόνο που δεν διαγράφω μονοκοντυλιά κάτι που με ενοχλεί.

Τώρα θα σου προτείνω δυο θέματα να προβληματιστείς και δεν θεωρώ απαραίτητο να μου απαντήσεις, είναι για τη δική σου σκέψη.
Το ένα: Αν όντως ανήκες κάποτε σε μια σχολή και σε απογοήτευσε, σκέφτηκες μήπως και δεν ήταν το πνεύμα της όσο οι συγκεκριμένοι άνθρωποι που το εξέφραζαν; Αν -απλοϊκό παράδειγμα- πας σε μια σχολή να μάθεις μια ξένη γλώσσα και δεν μείνεις ικανοποιημένος, θα είναι άσχημη η ξένη γλώσσα ή το σύστημα της σχολής;
Το άλλο, με δικά σου λόγια: Και οι ιδέες, σαν ζωντανός οργανισμός, γεννιούνται, μεγαλώνουν και μετά γερνούν. Κατέστρεψε λοιπόν ο Χριστιανισμός τις Εθνικές Θρησκείες, πρακτικά ναι, αλλά πώς; Μήπως πια γιατί εκείνες ήταν γερασμένες, ας πούμε παρωχημένες; Και πώς οι αρχικά λίγοι, κυνηγημένοι χριστιανοί μπόρεσαν να επικρατήσουν; (Το πώς από κυνηγημένοι έγιναν κυνηγοί, είναι μια άλλη πονεμένη ιστορία που επί του παρόντος την αφήνω.) Άλλωστε δεν ζήσαμε σε εκείνες τις εποχές για να έχουμε άμεση αίσθηση, βλέπουμε τα γεγονότα μόνο με ψυχρή ιστορική ματιά. Ίσως πολύ ψυχρή.

Τέλος: Όταν γράφω «Το δικό μου τάγμα είναι το καλύτερο» κάνω χιούμορ χρησιμοποιώντας μια φράση ενός φίλου στο τόπικ, 3-4 σελίδες πιο πριν. Το καλύτερο τάγμα είναι αυτό που μας εκφράζει.

SpiralΜέλος
25/07/2003, 22:50:42
«Η μόνη μας περιουσία είναι η μνήμη. Η Ελευσίνα είναι ένα αυτούσιο κομμάτι της Ελλάδας. Ίσως λίγο πιο κακοποιημένο. Είναι η Ελλάδα στην οποία γυρίσαμε την πλάτη μας. Γι' αυτό ένοιωσα ότι ως άνθρωπος και ως πολίτης αυτής της χώρας οφείλω ένα πολύ μεγάλο συγγνώμη.»

(Ο σκηνοθέτης Φίλιππος Κουτσαφτής για την ταινία του «Αγέλαστος Πέτρα»)

Καλό καλοκαίρι και να είστε όλοι πάντα καλά.

Spir@l

26/07/2003, 09:00:25
Καλημέρα στους εναπομείναντες τούτης της γωνιάς των forums και ένα ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΕΣ στη μεγαλύτερη Ελληνική Διαδυκτιακή παρέα που πραγματεύεται τη ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ και τον ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟ, φίλε Striker...

Χαίρομαι για τα στοιχεία πού δίνεις και σε συνδιασμό με τον έτερο φίλο Spiral και τα δικά του στοιχεία, μπορεί να προχωρίσουν το θέμα...

Θα σε παρακαλούσα ΜΟΝΟ να μην πέσεις στη ΠΑΓΙΔΑ που προσπαθεί να ρίξει τα μέλη μας, το μέλος 'Ηλιος...
Ο ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ και η ΜΙΣΑΛΟΔΟΞΙΑ ΤΟΥ σε ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ με την ΜΟΝΟΜΕΡΗ ΘΕΩΡΗΣΗ των βιβλίων που ΝΟΜΙΖΕΙ ότι κατάλαβε φιλομετρώντας τα, τον έχουν κάνει ένα γραφικό γελίο τυπάκο που ή ΛΥΠΕΙ προκαλεί για τη κατάντια κάποιου που ανήκει (κατ'ευημισμόν) στο Ανθρώπινο είδος ή ΓΕΛΙΟ με τη πιθικοειδή στάση που κρατά σε όσα forums ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ να συμμετάσχει....

Κέλσος ο Φιλαλήθης

Edited by - Kelsos on 26/07/2003 09:06:52

26/07/2003, 11:00:37
Απλά παρακολουθώ το θέμα αυτό χωρίς να θέλω να αναπτυχθώ διότι όταν κάποτε προσπάθησα να το κάνω σε κάποιο άλλο ανάλογο τόπικ βρήκα μπροστά μου ένα τοίχος μισαλλοδοξίας από μυαλά θεόκλειστα .

Αν παίζαμε κάτι σε κρεμάλα φίλε μου STRIKER θα σου έλεγα να μου πεις το πρώτο γράμμα να σου πω το δεύτερο , αλλά ακόμα και αυτό εδώ από κάποιους φαντάζει κακόπιστο παιχνίδι .

Φίλε Κέλσο αναρωτήθηκες γιατί απέμειναν αυτοί οι λίγοι σε αυτή τη γωνιά του φόρουμ ;
Ίσως γιατί όσοι είχαν κάτι να πουν πετροβολήθηκαν , λοιδορήθηκαν και απλά πήγαν στη δική τους γωνιά ή κατέβηκαν στα κάτω πατώματα .
Εσύ έμεινες , χαράς το κουράγιο σου !

Ο κακός λύκος

27/07/2003, 10:48:46
quote:

Φίλε Κέλσο αναρωτήθηκες γιατί απέμειναν αυτοί οι λίγοι σε αυτή τη γωνιά του φόρουμ ;
Ίσως γιατί όσοι είχαν κάτι να πουν πετροβολήθηκαν , λοιδορήθηκαν και απλά πήγαν στη δική τους γωνιά ή κατέβηκαν στα κάτω πατώματα .
Εσύ έμεινες , χαράς το κουράγιο σου !

Aγαπητέ μου φίλε Κε Ράμογλου (με το κόττερο, που ΑΚΟΜΑ δε μας πήγες βόλτα....)
Καλή σου μέρα καταρχάς...

Στη παρατήρησή σου που και κράτησα καλά ΚΑΙ μέσα στο μυαλό μου, πράγμα που ΦΑΝΗΚΕ απο τη τοποθέτησή μου ΠΡΙΝ απο εσένα (!!!!!), αυτό είναι το σημείο που με κάνει να λέω τα όσα λέω για τον 'Ηλιο και τον ΚΑΘΕ ΗΛΙΟ μέσα στα forums συζητήσεων του Espterica.gr

Αλλά το ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΟΥ είναι πώς οι πολύ καλοί και ΑΞΙΛΟΓΟΤΑΤΟΙ φίλοι που συζητούν στο παρόν θέμα, ΗΔΗ ξεκίνησαν για τις διακοπές τους και πώς ΑΥΤΟΣ είναι ο λόγος και η αιτία που δεν υπάρχουν μυνήματα τους.

'Αλλωστε ΕΔΕΙΞΑΝ ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ πώς τα μικρά παιδάκια σαν τον 'Ηλιο που προσπαθούν να μεταρέψουν τον χώρο ΓΟΝΙΜΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ σε αυτό που έχει μέσα το κεφάλι του, ένα ΜΠΑΧΑΛΟ δηλαδή ΑΠΟ ΕΝΝΟΙΕΣ, ΙΔΕΕΣ, ΟΝΟΜΑΤΑ, ΤΟΠΟΥΣ και πολλά πολλά άλλα ΑΣΧΕΤΑ με το ανώτρο είδος του ανθρώπου που ΝΟΜΙΖΕΙ πώς συγκαταλέγετε (!!!), ΜΠΟΡΟΥΝ και τα φέρνουν ΕΠΑΞΙΟΣ στη τάξη και όταν αυτό ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ, τότε απλά τα ΑΓΝΟΟΥΝ και τα αφήνουν στη γωνίτσα τους να παίζουν ΜΟΝΑ τους με ότι ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ....

Το ΠΑΡΟΝ θέμα ΞΑΝΑΛΕΩ είναι ένα απο τα θέματα εκείνα, που έχουν παρουσιάσει ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ και μάλιστα ΧΩΡΙΣ την ανάγκη των συντονιστών για συντονισμό....
Είναι ένα θέμα που θα έπρεπε ΟΛΟΙ να το παρακολουθήσουν και να μάθουν πολλά μα πάρα πολλά απο τα όσα εδώ αποκαλύοτονται και ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΜΟΝΟ τα στοιχεία επί του θέματος...

Την καλημέρα μου σε όλους, ιδιαίτερα σε σας Κε Ράμογλου...

Κέλσος ο Φιλαλήθης

STRIKERΝέο Μέλος
28/07/2003, 11:27:54
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΚΥΡΙΟΙ

Γειά φίλε SPIRAL.Ναι σκόπιμα έγραψα το κειμενάκι περί 'Σχολή Σκέψης'
αλλά ΠΡΟΣΟΧΗ το έγραψα διότι η παράθεση αυτή προσδιορίζει τον δρόμο αλλά ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠ΄ΟΥΔΕΝI ΛΟΓΟ ΝΑ ΞΕΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙΑ (που ίσως εκεί να ακυρώνεται κάθε προηγούμενο-->SS. ΟΧΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΒΕΒΑΙΑ)
Φίλε μιλώ για το άτομό μου και στα 42 μου παραμένω να είμαι πολύ προσεκτικός σε αυτά που γράφω και να σου πω και κάτι ? δεν θέλω να κλείνω τις πόρτες της σκέψης , που κάθε μία απο αυτές έχει θετικά και αρνητικά στοιχεία.
ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΗΣ <<ΕΠΑΡΣΗΣ>> ΠΟΥ ΘΙΓΕΙΣ.

Επίσης σε ένα άλλο θέμα, που πραγματικά ως ερευνητής, περίμένω με μεγάλο ενδιαφέρον την απάντηση του ΗΛΙΟΥ είναι εκεί που τον ρωτάς εαν ανήκε ποτέ σε κάποια σχολή και που εαν απαντήσει ΟΠΟΣΔΗΠΟΤΕ ΞΕΚΙΝΑ ΝΕΟ CHATING...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΞΑΝΑ

Αναμένοντας
Φιλικά / STRIKER

STRIKERΝέο Μέλος
28/07/2003, 12:02:41
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ ΦΙΛΕ ΚΕΛΣΟ

Σε ευχαριστω για την συμβουλή σου περι Ηλίου .Θεωρώ οτι χρειάζεται βοήθεια αλλά την ζητά με άκομψο τρόπο.
Ισως εαν επανέλθει με άλλα δεδομένα να μπορεί να γίνει κάτι. ΑΦΟΥ ΟΜΩΣ ΠΡΩΤΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΟΥ SPIRAL εαν ανήκε σε κάποια σχολή που ενδεχομένως να τον απογοήτευσε.
Τότε ίσως να μπορούσε να βοηθηθεί απο τους εργάτες της σκέψης που ως μοναδικό τους στόχο έχουν την ΔΟΞΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

Φιλικά / STRIKER