- Υβρεις κατά των Ελλήνων στα εκκλησιαστικά βιβλία... 2 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
γιαπετ:
Το «έλεγε», ησύχασε, όπως έλεγε και κατά το λεγόμενο «του Λουκά» (ιθ 26-27), «πλην όμως τους εχθρούς μου, που δεν με θέλουν για βασιλιά τους, φέρτε τους εδώ και κατασφάξτε τους μπροστά μου».
Μπράβο!!!! πήρατε τον βασιλιά από την παραβολή του Ιησού!! και τον αναγάγατε σε Ιησού!!!...μπράβο σας Χριστιανομάχοι!!! μπράβο σας!!! καλά το πάτε!!!! 
quote:
γιαπετ:
… λίγο πριν ή μετά πει, το «και αν κανείς δεν σας δεχθεί όταν βγείτε απ’ το σπίτι ή την πόλη του, τινάξτε την σκόνη των ποδιών σας. Αυτοί, αλήθεια σας λέω, θα πάθουν χειρότερα απ’ τα Σοδομα και τα Γόμορρα…» (Ματθαίος ι 14 15) και (Μάρκος στ 10 11)
Όποιος δεν ασπαστεί τη διδασκαλία του Ιησού και πράττει τ' αντίθετα!!.....θέλει κι ερώτημα το τι τον περιμένει μετά θάνατο?.....Το σώμα ανήκει στην ψυχή.....η ψυχή όμως ανήκει στο Θεό!!!... όταν λοιπόν πετάξει προς Κύριον μεριά....
quote:
γιαπετ:
Ή το άλλο, «εκείνον που θα με αρνηθεί στους ανθρώπους, θα τον αρνηθώ στον θεό» (Ματθαίος ι 33)
Τι θα έπρεπε δηλαδή?....να τον βάλει για μόστρα στη βιτρίνα?
quote:
γιαπετ:
Και μετά μου λένε ότι δεν ήταν κρασοκανάτας.Για να λες όλα αυτά μαζί, θα πρέπει να πίνεις ακόμη και… πετρέλαιο.
Και μετά μου λες ότι δε σκέφτεσαι σαν μικρό παιδάκι..... (από τα παιδάκια που αλλού πατούν και αλλού βρίσκονται.....μην τα ισοπεδώνουμε και όλα!
)
quote:
γιαπετ:
Ο χριστός των ευαγγελίων είπε απ’ όλα κι αυτό διότι όποιος ήθελε έγραφε και ένα ευαγγέλιο ή προσέθετε κομμάτια σε κάποιο.Ετερόκλητοι άνθρωποι, ετερόκλητες απόψεις, κάτι εντελώς φυσιολογικό.
Ναι ναι....μή ζορίζεσαι περισσότερο.....έπεισες....

quote:
γιαπετ:
Νάσαι καλά ρε φίλε, έφτιαξε το νεφρό μου....Αυτήν τη στιγμή κλα(ι)ω, απ' τα γέλια.
Το γέλιο είναι απαραίτητο γιαπετ!......φτιάχνει ατμόσφαιρα και έρχεται και η στιγμή της κρύας μπιρίτσας!....αν ήσουν εδώ θα πίναμε και θα γελάγαμε παρέα.....ασχέτως το ότι ο καθένας θα έγραφε τα δικά του!

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
quote:
Με την ευκαιρία στη λέξη κλάνω! τι γράφει?....Κατά Μάρκον κεφ ιδ' στιχ. 22"Και εσθιόντων αυτών λαβών ο Ιησούς άρτον ευλογήσας έκλασε και έδωκεν αυτοίς και είπε:
Το "έκλασε", αγράμματε, είναι από το ρήμα κλάω-ώ που σημαίνει "τεμαχίζω" (από κει βγαίνει και η λέξη "κλάσμα").
Αν εννοούσε αυτό που κατάλαβες, θα χρησιμοποιούσε το ρήμα "πέρδομαι" που δεν έχει αόριστο.
Κατά τα άλλα... η θεολογική ανάλυση σε μάρανε...

macedon
quote:
ευρωπαίε1:
Το "έκλασε", αγράμματε, είναι από το ρήμα κλάω-ώ που σημαίνει "τεμαχίζω" (από κει βγαίνει και η λέξη "κλάσμα").Αν εννοούσε αυτό που κατάλαβες, θα χρησιμοποιούσε το ρήμα "πέρδομαι" που δεν έχει αόριστο.
Κατά τα άλλα... η θεολογική ανάλυση σε μάρανε...
Ήρθε κι ο ξυνός!!! ....να μας πει τι σημαίνει!!!!

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
http://www.mindfloga.blogspot.com/
quote:
γιαπετ:
σου έχω ξαναγράψει ότι πολύ θα γούσταρα να πιούμε μια μπυρίτσα όλοι μαζί
Δεν το θυμάμαι, ωστόσο θα ήταν καλή φάση......αυτό που θυμάμαι είναι που σε προσκάλεσα στο Λουτράκι για καφέ τώρα που είναι καλοκαίρι......αλλά κάτι μου είπες για εμφάνιση-μουτρα.....και σ’ έχασα.
Αν λοιπόν σε βγάλει ο δρόμος σου κανά Σ-Κ, θα ήταν ωραίο να βρεθούμε.
quote:
γιαπετ:
αλλά τώρα μάλλον λείπει η κοπελιά (αλλιώς θα καταλαβαίνατε γιατί στο "κλαίω" έβαλα το "ι" σε παρένθεση)…
Έχει πάει στο κομμωτήριο....γυναίκες βλέπεις!.....ωστόσο δε θα είχε αντίρρηση.
Μα που να το καταλάβω αυτό? Ήταν δύσκολο!.... αυτά μόνο ο macedon τα καταλαβαίνει!.....δεν είδες πως αμέσως έτρεξε να μ’ ενημερώσει?

Edited by - europaios2 on 02/08/2009 01:32:18
quote:
Μα που να το καταλάβω αυτό? Ήταν δύσκολο!.... αυτά μόνο ο macedon τα καταλαβαίνει!.....
Οφείλεις να παραδεχθείς ότι το βαφτιστήρι μου είναι αστέρι, έτσι;![]()
![]()
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
http://www.mindfloga.blogspot.com/
quote:
γιαπετ
ar_ia, τι γίνεται;Ακόμη ψάχνεις στο λεξικό;;
Έψαχνα, αλλά έπεσα πάνω σε μία άλλη λέξη θα τον ενδιέφερε ![]()
Η λέξη μαλάκας ανήκει στην ελληνική καθομιλουμένη, μολονότι είναι αναγνωρίσιμη διεθνώς. Κυριολεκτικά, σημαίνει τον αυνανιζόμενο, αλλά χρησιμοποιείται και μεταφορικά. Λαμβάνει διάφορες σημασίες, ανάλογα με το πού, πώς και μεταξύ ποιών χρησιμοποιείται. Μεταξύ φίλων, θεωρείται συνήθως πειρακτικός χαιρετισμός, οικεία προσφώνηση ή ελαφριά προσβολή. Όταν απευθύνεται σε έναν άγνωστο, θεωρείται τις περισσότερες φορές βαριά βρισιά. Παίρνει τότε τη σημασία του "ηλίθιου" ή του "ανίκανου" και δηλώνει αγανάκτηση
Η λέξη χρησιμοποιείται μερικές φορές για να ορίσει το άτομο που χωρίς να χρησιμοποιεί την κοινή λογική επαναλαμβάνει ξανά και ξανά τα ίδια λάθη ενώ ταυτοχρόνως διατηρεί στο ακέραιο την αίσθηση ότι είναι σωστός και ανάλογη, πιθανώς προσβλητική, συμπεριφορά.
Πιο γενικά η λέξη χρησιμοποιείται για να περιγράψει την αντίθεση στην κοινή λογική (βλακεία)
Αυτά στην καθομιλουμένη....
Η Τεχνητή Νοημοσύνη Δεν Μπορεί να Νικήσει την Φυσική Ηλιθιότητα!!
------------------------
Μεγάλα Μαύρα Ράσα
Active Member
http://www.youtube.com/watch?v=q-shgwZdtS4
ΑΜΗΝ
Edited by - ar_ia on 02/08/2009 02:10:44
quote:
Εγώ… καταλάβαμε, εσείς δεν καταλάβατε…
Ακριβώς όπως λένε «και την πίττα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο», εν ολίγοις, τι κι αν είστε σκλάβοι ή δούλοι αν προτιμάς, πιστέψτε σε μένα και κατά τα άλλα ας πάτε να κόψετε το σβέρκο σας…
Ποιοι θεσπισαν την δουλεια? Εχω αναλυσει παραπανω περι πνευματικης δουλείας και περι της κανονικης δουλείας. Απλα να ξαναπω, ότι το αν θα ελευθερωνονταν ενας δουλος, ηταν στο χερι του κυριου του (για τον παγανιστη).
quote:
Δεν διαφωνούμε και οι παπατζήδες, ανάλογα με την περίσταση φέρονται, όπως το λες…
Οι παγανιστες ειχαν το πανω χερι. Εκεινοι ηταν οι υπευθυνοι για τα χάλια.Αν ο Παυλος ηταν υπερ της ανθρωπινης δουλείας δεν θα ελεγε ότι είναι αντιθετη στην χριστιανικη διδασκαλια. Ουτε θα εγραφε οι ‘’Κυριοι να αποδιδετε το δικαιο και το ισο’’, σε εποχη που ο δουλος ηταν αντικειμενο.
quote:
Το «έλεγε», ησύχασε, όπως έλεγε και κατά το λεγόμενο «του Λουκά» (ιθ 26-27), «πλην όμως τους εχθρούς μου, που δεν με θέλουν για βασιλιά τους, φέρτε τους εδώ και κατασφάξτε τους μπροστά μου».
Είναι παραβολη και μαλιστα εσχατολογικη. ΠΑΡΑΒΟΛΗ. Ο ιδιος μιλησε για αγαπη και δεχτηκε χαστουκι απο τον δουλο Μαλχο.
12 είπεν ουν• άνθρωπός τις ευγενής επορεύθη εις χώραν μακράν λαβείν εαυτω βασιλείαν και υποστρέψαι. 13 καλέσας δε δέκα δούλους εαυτού έδωκεν αυτοίς δέκα μνάς και είπε προς αυτούς• πραγματεύσασθε εν ω έρχομαι. 14 οι δε πολίται αυτού εμίσουν αυτόν, και απέστειλαν πρεσβείαν οπίσω αυτού λέγοντες• ου θέλομεν τούτον βασιλεύσαι εφ’ ημάς. 15 και εγένετο εν τω επανελθείν αυτόν λαβόντα την βασιλείαν, και είπε φωνηθήναι αυτώ τους δούλους τούτους οίς έδωκε το αργύριον, ίνα επιγνω τις τι διεπραγματεύσατο. 16 παρεγένετο δε ο πρώτος λέγων• κύριε, η μνά σου προσειργάσατο δέκα μνάς. 17 και είπεν αυτώ• εύ, αγαθέ δούλε! ότι εν ελαχίστω πιστός εγένου, ίσθι εξουσίαν έχων επάνω δέκα πόλεων. 18 και ήλθεν ο δεύτερος λέγων• κύριε, η μνά σου εποίησε πέντε μνάς. 19 είπε δε και τούτω• και συ γίνου επάνω πέντε πόλεων. 20 και έτερος ήλθε λέγων• κύριε, ιδού η μνά σου, ην είχον αποκειμένην εν σουδαρίω. 21 εφοβούμην γαρ σε, ότι άνθρωπος αυστηρός ει• αίρεις ό ουκ έθηκας, και θερίζεις ό ουκ έσπειρας, και συνάγεις όθεν ου διεσκόρπισας. 22 λέγει αυτώ• εκ του στόματός σου κρινώ σε, πονηρέ δούλε. ήδεις ότι άνθρωπος αυστηρός ειμι εγώ, αίρων ό ουκ έθηκα, και θερίζων ό ουκ έσπειρα, και συνάγων όθεν ου διεσκόρπισα• 23 και διατί ουκ έδωκας το αργύριόν μου επί την τράπεζαν, και εγώ ελθών συν τόκω αν έπραξα αυτό; 24 και τοις παρεστώσιν είπεν. άρατε απ’ αυτού την μνάν και δότε τω τας δέκα μνάς έχοντι. 25 και είπον αυτώ• κύριε, έχει δέκα μνάς. 26 λέγω γαρ υμίν ότι παντί τω έχοντι δοθήσεται, από δε του μη έχοντος και ό έχει αρθήσεται απ’ αυτού. 27 πλήν τους εχθρούς μου εκείνους, τους μη θελήσαντάς με βασιλεύσαι επ’ αυτούς, αγάγετε ώδε και κατασφάξατε αυτούς έμπροσθέν μου." (Λουκάς 19/ιθ: 12-17).
Μεταφραση Φιλου………
‘’ 12 Είπε, λοιπόν: Κάποιος ευγενής άνθρωπος πήγε σε μια μακρινή χώρα, για να πάρει για τον εαυτό του βασιλεία, και να επιστρέψει.
13 Και αφού κάλεσε δέκα από τους δικούς του δούλους, τους έδωσε δέκα μνες, και τους είπε: Πραγματευθείτε μέχρις ότου έρθω.
14 Οι συμπολίτες του, όμως, τον μισούσαν, και έστειλαν πίσω απ' αυτόν πρέσβεις, λέγοντας: Δεν θέλουμε να βασιλεύσει αυτός επάνω σε μας.
15 Και όταν γύρισε, παίρνοντας τη βασιλεία, είπε να κληθούν κοντά του οι δούλοι εκείνοι, στους οποίους έδωσε το ασήμι, για να μάθει τι κέρδισε κάθε ένας.
16 Και ήρθε ο πρώτος, λέγοντας: Κύριε, η μνα σου κέρδισε δέκα μνες.
17 Και του είπε: Εύγε, δούλε αγαθέ• επειδή στο ελάχιστο φάνηκες πιστός, έχε εξουσία επάνω σε δέκα πόλεις.
18 Και ήρθε ο δεύτερος λέγοντας: Κύριε, η μνα σου έκανε πέντε μνες.
19 Είπε δε και σε τούτον: Κι εσύ, γίνε εξουσιαστής επάνω σε πέντε πόλεις.
20 Ήρθε και άλλος, λέγοντας: Κύριε, να! η μνα σου, που είχα φυλαγμένη μέσα σε μαντήλι•
21 επειδή, σε φοβόμουν• για τον λόγο ότι, είσαι αυστηρός άνθρωπος• παίρνεις ό,τι δεν έβαλες, και θερίζεις ό,τι δεν έσπειρες.
22 Και λέει σ' αυτόν: Από το στόμα σου θα σε κρίνω, δούλε πονηρέ• ήξερες ότι εγώ είμαι άνθρωπος αυστηρός, παίρνοντας ό,τι δεν έβαλα, και θερίζοντας ό,τι δεν έσπειρα•
23 γιατί, λοιπόν, δεν έδωσες το ασήμι μου στην τράπεζα, ώστε εγώ μόλις ερχόμουν να το έπαιρνα μαζί με τον τόκο;
24 Και είπε στους παραβρισκόμενους: Αφαιρέστε του τη μνα, και δώστε την σ' αυτόν που έχει τις δέκα μνες.
25 (Και του είπαν: Κύριε, έχει δέκα μνες).
26 Επειδή, σας λέω, ότι σε καθέναν που έχει, θα δοθεί• από εκείνον, όμως, που δεν έχει, και ό,τι έχει, θα αφαιρεθεί απ' αυτόν.
27 Πλην, εκείνους τους εχθρούς μου, που δεν με θέλησαν να βασιλεύσω επάνω τους, φέρτε τους εδώ, και κατασφάξτε τους μπροστά μου.
Ακομα και για τον Ιησου (κατα γραμμα αν το παρουμε), παλι δεν εχει καμια σχεση με αυτα που λετε.
Είναι εσχατολογικη παραβολη και αναφερεται στην εποχη που ο Ιησους θα ερθει για δευτερη φορα. Την εποχη εκεινη θα είναι στον κοσμο ο αντιχριστος που θα κυνηγήσει χριστιανους (όπως αναφερει ο Δανιηλ, αλλα και η αποκαλυψη).
"13 Και είδον εκ του στόματος του δράκοντος και εκ του στόματος του θηρίου και εκ του στόματος του ψευδοπροφήτου πνεύματα τρία ακάθαρτα, ως βάτραχοι• 14 εισί γαρ πνεύματα δαιμονίων ποιούντα σημεία, α εκπορεύεται επί τους βασιλείς της οικουμένης όλης, συναγαγείν αυτούς εις τον πόλεμον της ημέρας εκείνης της μεγάλης του Θεού του παντοκράτορος".
(Αποκαλυψη 16, 13.14)
Οι εχθροι του Χριστου είναι οι επιτιθεμενοι και όχι ο Χριστος.
Θα φανε μονοι τους το κεφαλι τους.
Θα είναι εκεί ο Χριστός να το δει. Γι' αυτό στην παραβολή λέει: "σφάξτε τους μπροστά μου". Ως Θεός, βλέπει τα πάντα.
Να προσθεσω για την ελευθερη επιλογη του ανθρωπου……………….
‘’ 66 Εκ τούτου πολλοι εκ των μαθητων αυτου απηλθον εις τα οπίσω και ουκέτι μετ' αυτου περιεπάτουν. 67 ειπεν ουν ο Ιησους τοις δώδεκα, Μη και υμεις θέλετε υπάγειν; 68 απεκρίθη αυτω Σίμων Πέτρος, Κύριε, προς τίνα απελευσόμεθα; ρήματα ζωης αιωνίου εχεις, 69 και ημεις πεπιστεύκαμεν και εγνώκαμεν οτι συ ει ο αγιος του θεου’’.
(Ιωαννης 6,66-69)
Μεταφραση…………………..
Από τότε, πολλοί από τους μαθητές του στράφηκαν προς τα πίσω, και δεν περπατούσαν πλέον μαζί του.
67 Ο Ιησούς, λοιπόν, είπε στους δώδεκα: Μήπως κι εσείς θέλετε να φύγετε;
68 Του αποκρίθηκε, λοιπόν, ο Σίμωνας Πέτρος: Κύριε, σε ποιον θα πάμε; Εσύ έχεις λόγια αιώνιας ζωής•
69 κι εμείς πιστέψαμε και γνωρίσαμε ότι εσύ είσαι ο Χριστός, ο Υιός τού ζωντανού Θεού.
Ο Ιησους αφησε πολλους από τους μαθητες του να στραφουν πισω. Τους αφησε στην επιλογη τους.
quote:
Επίσης «είχε πει» και το «Να αγαπάτε τους εχθρούς σας και να ευεργετείτε εκείνους που σας μισούν, να ευλογείτε εκείνους που σας κακομεταχειρίζονται και να προσεύχεστε γι’ αυτούς» (Λουκάς στ 27, 28)… λίγο πριν ή μετά πει, το «και αν κανείς δεν σας δεχθεί όταν βγείτε απ’ το σπίτι ή την πόλη του, τινάξτε την σκόνη των ποδιών σας. Αυτοί, αλήθεια σας λέω, θα πάθουν χειρότερα απ’ τα Σοδομα και τα Γόμορρα…» (Ματθαίος ι 14 15) και (Μάρκος στ 10 11)
Ή το άλλο, «εκείνον που θα με αρνηθεί στους ανθρώπους, θα τον αρνηθώ στον θεό» (Ματθαίος ι 33)
Και μετά μου λένε ότι δεν ήταν κρασοκανάτας.
Για να λες όλα αυτά μαζί, θα πρέπει να πίνεις ακόμη και… πετρέλαιο.
Να τα δουμε ολοκληρα.
27 ΑΛΛΑ ΠΡΟΣ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΟΝΤΑΣ ΛΕΓΩ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΣΑΣ ΑΓΑΘΟΠΟΙΕΙΤΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΟΙΤΙΝΕΣ ΣΑΣ ΜΙΣΟΥΣΙΝ
28 ΕΥΛΟΓΕΙΤΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΟΙΤΙΝΕΣ ΣΑΣ ΚΑΤΑΡΩΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣΘΕ ΥΠΕΡ ΕΚΕΙΝΩΝ ΟΙΤΙΝΕΣ ΣΑΣ ΒΛΑΠΤΟΥΣΙΝ
(Λουκας 6,27-28)
Συμφωνω ότι εδώ μιλαει για αγαπη προς τους εχθρους.
11 ΕΙΣ ΟΠΟΙΑΝ ΔΕ ΠΟΛΙΝ Η ΚΩΜΗΝ ΕΙΣΕΛΘΗΤΕ ΕΞΕΤΑΣΑΤΕ ΤΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΣ ΕΝ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΜΕΙΝΑΤΕ ΕΩΣΟΥ ΕΞΕΛΘΗΤΕ
12 ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΔΕ ΕΙΣ ΤΗΝ ΟΙΚΙΑΝ ΧΑΙΡΕΤΗΣΑΤΕ ΑΥΤΗΝ
13 ΚΑΙ ΕΑΝ ΜΕΝ Η ΟΙΚΙΑ ΗΝΑΙ ΑΞΙΑ ΑΣ ΕΛΘΗ Η ΕΙΡΗΝΗ ΣΑΣ ΕΠ ΑΥΤΗΝ ΑΛΛ ΕΑΝ ΔΕΝ ΗΝΑΙ ΑΞΙΑ Η ΕΙΡΗΝΗ ΣΑΣ ΑΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΗ ΕΙΣ ΕΣΑΣ
14 ΚΑΙ ΟΣΤΙΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΔΕΧΘΗ ΜΗΔΕ ΑΚΟΥΣΗ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΣΑΣ ΕΞΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΟΙΚΙΑΣ Η ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΕΚΕΙΝΗΣ ΕΚΤΙΝΑΞΑΤΕ ΤΟΝ ΚΟΝΙΟΡΤΟΝ ΤΩΝ ΠΟΔΩΝ ΣΑΣ
15 ΑΛΗΘΩΣ ΣΑΣ ΛΕΓΩ ΕΛΑΦΡΟΤΕΡΑ ΘΕΛΕΙ ΕΙΣΘΑΙ Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΕΝ ΗΜΕΡΑ ΚΡΙΣΕΩΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΓΗΝ ΤΩΝ ΣΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΓΟΜΟΡΡΩΝ ΠΑΡΑ ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΝ ΕΚΕΙΝΗΝ
(Ματθαιος 10, 14.15)
Αυτά τα λεει όταν καποιος δεν θα δεχτει την μαρτυρια των πιστων. Δεν εννοει μισος. Που το ειδατε? Η τιμωρια που λεει και αναφερει ως παραδειγμα τα Σοδομα και τα Γομορρα, δειχνει ακριβως ότι στην περιπτωση εκεινη (των πολεων αυτων) επηλθε τιμωρια λογο των αισχρων πραξεων που εκαναν. Αλλο πραγμα να μην (ΘΕΛΕΙ) να διακρινει καποιος την κοινωνικη αδικια και την βρωμια του να πηγαινει ο ενας με τον άλλο στην ιδια του την κοινωνια και να κανει τα ιδια, και άλλο να σου μιλαει ο Θεος ο ιδιος και να μην ξυπνας!! Άλλα τα δεδομενα. Για αυτό το λεει. Βεβαιως δικαιωμα του ανθρωπου να απορριψει τον Κυριο. Για αυτό τους λεει ο Κυριος να φευγουν από εκει που δεν τους δεχονται, λεγοντας τους την αληθεια!! Όχι μονο για να γνωρισουν ότι εσταθη προφητης αναμεσα τους (όπως συνηθιζοταν να λεγεται στην Παλαια Διαθηκη), αλλα ο ιδιος ο Θεος!! Είναι αποδοση δικαιοσυνης για το τελος. Όχι μισος. Μιλαει για το τελος, οπου εκαστος θα θερισει αυτά που εσπειρε. Και παλι όμως τους αφηνει στην ΕΛΕΥΘΡΗ επιλογη τους. Δεν λεει στους μαθητες ‘’θα τους κανετε να πιστεψουν με το ζορι’’.
quote:
Ο χριστός των ευαγγελίων είπε απ’ όλα κι αυτό διότι όποιος ήθελε έγραφε και ένα ευαγγέλιο ή προσέθετε κομμάτια σε κάποιο.
Ετερόκλητοι άνθρωποι, ετερόκλητες απόψεις, κάτι εντελώς φυσιολογικό.
Εχουμε μιλησει για τα ευαγγελια κατα το παρελθον.
Τα παραπανω δεν είναι αντιθεση, αλλα συνθεση.
quote:
Να ,μας συγχωρήσεις αλλά νομίζαμε ότι «ήρθε» για όλους τους ανθρώπους.
Ηρθε για ολους τους ανθρωπους, αλλα δεν τον δεχτηκαν ολοι οι ανθρωποι.
11 ΔΙΟΤΙ ΕΦΑΝΕΡΩΘΗ Η ΧΑΡΙΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ Η ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΕΙΣ ΠΑΝΤΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ
(Τιτος 2 ,11)
11 ΕΙΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΗΛΘΕ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΔΕΝ ΕΔΕΧΘΗΣΑΝ ΑΥΤΟΝ
12 ΟΣΟΙ ΔΕ ΕΔΕΧΘΗΣΑΝ ΑΥΤΟΝ ΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΕΔΩΚΕΝ ΕΞΟΥΣΙΑΝ ΝΑ ΓΕΙΝΩΣΙ ΤΕΚΝΑ ΘΕΟΥ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΣ ΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΟΥ
13 ΟΙΤΙΝΕΣ ΟΥΧΙ ΕΞ ΑΙΜΑΤΩΝ ΟΥΔΕ ΕΚ ΘΕΛΗΜΑΤΟΣ ΣΑΡΚΟΣ ΟΥΔΕ ΕΚ ΘΕΛΗΜΑΤΟΣ ΑΝΔΡΟΣ ΑΛΛ ΕΚ ΘΕΟΥ ΕΓΕΝΝΗΘΗΣΑΝ
14 ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΕΓΕΙΝΕ ΣΑΡΞ ΚΑΙ ΚΑΤΩΚΗΣΕ ΜΕΤΑΞΥ ΗΜΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΟΜΕΝ ΤΗΝ ΔΟΞΑΝ ΑΥΤΟΥ ΔΟΞΑΝ ΩΣ ΜΟΝΟΓΕΝΟΥΣ ΠΑΡΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΠΛΗΡΗΣ ΧΑΡΙΤΟΣ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ
(Ιωαννης 1,11-14)![]()
Edited by - Robben on 02/08/2009 22:51:53
quote:
γιαπετ:
Οφείλεις να παραδεχθείς ότι το βαφτιστήρι μου είναι αστέρι, έτσι;
Ναι για βαφτησιμιός όντως!!

quote:
ar_ia:
Έψαχνα, αλλά έπεσα πάνω σε μία άλλη λέξη θα τον ενδιέφερε
Η λέξη μαλάκας ανήκει στην ελληνική καθομιλουμένη, μολονότι είναι αναγνωρίσιμη διεθνώς. Κυριολεκτικά, σημαίνει τον αυνανιζόμενο, αλλά χρησιμοποιείται και μεταφορικά. Λαμβάνει διάφορες σημασίες, ανάλογα με το πού, πώς και μεταξύ ποιών χρησιμοποιείται. Μεταξύ φίλων, θεωρείται συνήθως πειρακτικός χαιρετισμός, οικεία προσφώνηση ή ελαφριά προσβολή. Όταν απευθύνεται σε έναν άγνωστο, θεωρείται τις περισσότερες φορές βαριά βρισιά. Παίρνει τότε τη σημασία του "ηλίθιου" ή του "ανίκανου" και δηλώνει αγανάκτησηΗ λέξη χρησιμοποιείται μερικές φορές για να ορίσει το άτομο που χωρίς να χρησιμοποιεί την κοινή λογική επαναλαμβάνει ξανά και ξανά τα ίδια λάθη ενώ ταυτοχρόνως διατηρεί στο ακέραιο την αίσθηση ότι είναι σωστός και ανάλογη, πιθανώς προσβλητική, συμπεριφορά.
Πιο γενικά η λέξη χρησιμοποιείται για να περιγράψει την αντίθεση στην κοινή λογική (βλακεία)
Αυτά στην καθομιλουμένη....
Εσύ είσαι αστέρι τελικά!!!......τώρα λοιπόν που έμαθες κι αυτή η λέξη τι σημαίνει!.....κάνε μας τη μετάφραση:
Ησαΐας 39,1: Εν τω καιρώ εκείνω απέστειλε Μαρωδάχ Βαλαδάν ο υιός του Βαλαδάν, ο βασιλεύς της Βαβυλωνίας, επιστολάς και πρέσβεις και δώρα Εζεκία, ήκουσε γαρ ίτι εμαλακίσθη
έως θανάτου και ανέστη. 
Edited by - europaios2 on 03/08/2009 00:12:19