ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ 666 - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ 666 - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

kost37 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
19/05/2004, 00:57:34
Πλωτίνε,ορθή η παρέμβασή σου.
Τα χάλια που έχουμε σαν λαός είναι απερίγραπτα.Και είναι αυτονόητο ότι ο μεγαλύτερος εχθρός του Έλληνα δεν είναι ούτε ο Εβραίος ούτε κανένας άλλος αλλά μόνο ο Συν-Έλληνας καθώς και ο ίδιος ο εαυτός του,όντας το πλέον μίζερο και αυτοευνουχιστικό πλάσμα.Βέβαια,παρά τον όλο ξεπεσμό υπάρχουν αυτές οι αναλαμπές που αναφέρεις(και που δυστυχώς όλο και λιγοστεύουν),με σπουδαίους άνδρες,από τον Παλαμά και τον Καζαντζάκη μέχρι Χατζιδάκη και Θεοδωράκη,Τιτανικές φιγούρες της ιστορίας οι οποίοι ΤΙΜΗΣΑΝ την Δοξασμένη Ελληνική γενιά τους,αλλά οι οποίοι δεν είναι παρά οι εξαιρέσεις.
Όσο για την ταινία,κρίμα που σε προιδέασα αρνητικά διότι θα ήταν καλύτερο να την έβλεπες ανεπηρέαστος,όμως δεν μπορούσα να κρατηθώ θέλοντας να πω τη γνώμη μου.Όσον αφορά το σχόλιό σου,θεωρώ ότι το Project της Τροίας καθώς και άλλων ταινιών προετοιμάστηκε μετά τους δίδυμους πύργους,όταν δηλαδή τα γεράκια του πενταγώνου σχεδίαζαν τις επικείμενες στρατιωτικές επιχειρήσεις προς Ανατολή μεριά,επιχειρήσεις που γνώριζαν καλά ότι θα συνοδεύονταν από μεγάλες απώλειες,έμψυχες και άψυχες.Επομένως,πέτυχαν το ΤΕΛΕΙΟ TIMING,προβάλλοντας την Τροία την κατάλληλη στιγμή,στο κρισιμότατο χρονικό σημείο που διανύουμε,κατά το οποίο είναι πολύ επίφοβος ο ΜΑΖΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ της αμερικάνικης κοινής γνώμης εναντίον της κυβέρνησης Μπους.

ΚάθυΜέλος
19/05/2004, 13:49:34
Άκουσα μονόλογο και μπήκα, γιατί είμαι Φίλη των μονολογούντων.

Έφερα μαζί μου και τον Μάγο. Τον γνώρισα στα χρόνια του απαρτχάιντ.
Μας είχαν κλεισμένους στο κελί 666 καταδικασμένους 666 χρόνια.
Τη στιγμή που αυτοκτονούσα ήρθε ο Μάγος και με σταμάτησε.
Μπορεί να αλλάξει η ποινή, μου είπε.
Ήταν αλλόφρονας στο παρουσιαστικό του, αλλά τον εμπιστεύτηκα.
Πώς; τον ρώτησα.
Απλό. Το 666 είναι ένας απλός νόμος και σα νόμος έχει το παραθυράκι
του. Ψέματα, δεν είναι νόμος, είναι αριθμός. Έτσι να το δούμε.
Γνωρίζω τόσο καλά την Αριθμητική που μπορώ να την μαγέψω, γιατί
είμαι ο Μάγος των αριθμών που ψάχνει για τον Αριθμό.
Αν προσθέσουμε στο κάθε ψηφίο τον αριθμό 3... τι θα γίνει η ποινή;
999! δόσμου πίσω το ξυράφι...
Όχι! Δεν κατάλαβες. Είδες μόνο την αύξηση και όχι τη μετάλλαξη.
Κι εξηγούσε ο Μάγος, κι εξηγούσε, κι εξηγούσε...χωρίς να καταλαβαίνω τίποτε.
Σε 999 ώρες ήμασταν ελεύθεροι και μπροστά στη Σφίγγα. Εμείς, μου
λέει, θα το λύσουμε το Αίνιγμα.
Γιατί χάθηκαν τελικά αι Θήβαι; με ρωτά.
Χμμ...
Να σου πω. Διότι ο Οιδίπους δεν τον έλυσε τον γρίφο. Και δεν φταίει
ο Οιδίπους. Ο Άλλος φταίει. Ο Άλλος τα κατέστρωσε όλα.
Αν αλλάξουμε τη κατάστρωση του Αινίγματος θα δούμε τη Τρίτη
Περίοδο να γίνεται δεύτερη... και ακόμη Ισχύουσα.

Ούτε το τρίτο πόδι (η Δεύτερη Περίοδος)συμβολίζει την Τεχνολογία, αυτή
είναι το σύμφυτό μας.
Η λύση είναι να μάθουμε, να γνωρίσουμε, να κατακτήσουμε τη Γνώση.
Εμπρός! Το μοτίβο μας είναι «Γνώση ή Θάνατος». Μα και η γνώση δε
φέρνει την ελευθερία. Φέρνει μόνο το Τέλος.
Πώς αποφεύγομε το Τέλος; Με τη Δημιουργία! Να μπορείς να
δημιουργήσεις! Ναι,ναι, «Ή Δημιουργός ή Τέλος.»
Ο άνθρωπος δεν μπορεί να δημιουργήσει επειδή ούτε μία σκέψη δεν
είναι δική του. Αν είχε μια και μόνο δικιά του σκέψη θα μπορούσε να
δημιουργήσει ένα ολόκληρο σύμπαν.

Το τρίτο πόδι (η Δεύτερη Περίοδος) είναι η θρησκεία, που σε γλυκοναρκώνει, σε
πειθαναγκάζει με τα χίλια δυο τερτίπια της, που σε γλυκοναναουρίζει,
που σου τάζει λαγούς με πετραχήλια.
Σου τάζει τη θέση τη Δεξιά, η Μεγάλη Βολεψιματίας.
Η θρησκεία, αυτή σε θέλει οριοθετημένο. Σου υπόσχεται να σπάσεις
τα φυσικά σου σύνορα για να σε μαντρώσει σε ένα άλλο Όριο, τον
Παράδεισο. Αυτή είναι η πλεκτάνη των Εποχών.
Η Μεγίστη Πλεκτάνη.

Αυτή που σας μιλάει από το...μέλλον

Edited by - Κάθυ on 19/05/2004 13:56:11

Edited by - Κάθυ on 19/05/2004 13:59:52

19/05/2004, 22:47:14
Χαιρετώ την παρέα!

Ένας ακουσματικός επεμβαίνει μεταξύ μονολογούντων

Kost, είναι βέβαιο ότι τα γεράκια του πενταγώνου προσπαθούν να μην αφήνουν τίποτα στην τύχη όπως και ο καθ' ένας που έχει μια θέση εξουσίας ή κάποιο συμφέρον. Από τα μεμονωμένα άτομα, επιχειρήσεις, έως τα κράτη.Πως θα άφηναν ένα τεράστιο μέσο παγκόσμιας προπαγάνδας εκτός ελέγχου; Δεν είναι λογικό...
Προσωπικά δεν θα πάω να δω τώρα την ταινία. Είναι ειρωνικό να τους πληρώνω κιόλας από πάνω για να κάνουν τη δουλειά τους.

Έχω μπερδευτεί... Τρίτο πόδι η τεχνολογία ή η θρησκεία; Χμμ... ο διαχωρισμός τους βολεύει και τα δυο.

ΚάθυΜέλος
21/05/2004, 14:02:04
Όχι! Όχι, δεν είναι η τεχνολογία. Αυτή το είπαμε,
είναι στο σύμφυτό μας.
Πώς φτάσαμε ως εδώ; Και μη νομίζετε πως προερχόμαστε από τους πιθήκους.
Εμείς προερχόμαστε από τη λάβα. Από την «εκπύρωση» του Ηρακλείτου.
Κι αφού βαρεθήκαμε στο ψηστήρι κατασκευάσαμε όλα τούτα τα
όργανα-εργαλεία του δίποδου.
Και να που θυμάμαι τις μέρες μου στη λάβα. Μου τις θύμισαν το
Νταχάου, απαρτχάιντ, το Γκουατάμα Μπέϋ. Εκεί λήστεψαν την
ανθρωπιά μου και μ’ άφησαν μ’ ένα κενό, με μια τρύπα καταμεσής
στο στήθος μου. Κι αυτή η τρύπα έγινε λάβα κι έγινε πυρ που
ζητάει να αγκαλιάσει το παν.

Η τεχνολογία είναι καλή. Είναι κάλλιστη. Η τεχνολογία σε σπρώχνει
όλο και πιο μπροστά, πιο μακριά, σ’ εξωθεί στα άκρα, και πιο πέρα,
πιο πέρα από τα άκρα. Δεν σε αφήνει να ησυχάσεις.
Ζητάς να κατασκευάσεις και να ανακατασκευάσεις, να δημιουργήσεις.
Ναι αυτό είναι! Να δημιουργήσεις!

Ενώ η θρησκεία σε καθηλώνει. Σε ακινητοποιεί, σε μικραίνει, σε
στενεύει, σε κάνει εμποράκο διαπραγματεύσεων:
Κάνεις αυτό; Πάρε τούτο,
Δεν κάνεις εκείνο; Φάγε αυτό κ.ο.κ.
Και γιατί κύριε θα μας σώσει η αριθμητική;
Πώς θα μας σώσει η αριθμητική;
Είμαστε ή δεν είμαστε με το δεκαδικό σύστημα;
Και τι σημαίνει δεκαδικό σύστημα; Διαίρεση σημαίνει,
κατά προσέγγιση σημαίνει.
Μπορείς να πείσεις το Σωκράτη πως ένα πρόβατο κι ένας λύκος
κάνουν δύο πρόβατα, ή δύο λύκους ή ένα πρόβατo και έναν λύκο;
Είμαι ο Μάγος της αριθμητικής και μπορώ να την μαγέψω.
Ψάχνω, όμως, για τον Αριθμό που θα με μαγέψει.

Edited by - Κάθυ on 21/05/2004 14:06:16

24/05/2004, 20:25:10
Μπαίνω και τί βλέπω?Βλέπω ότι όλα έγιναν όπως έπρεπε.Ο Ερμαφρόδιτος έσπασε,τα φύλα χωρίστηκαν,το 1 έγινε 2.
Λοιπόν,εγώ θα είμαι ο Κωνσταντίνος εσύ η Ελένη,εγώ ο Απόλλων εσύ η Άρτεμις,και τα βέλη μας θα φεύγουν κατά κύματα προς ΟΛΕΣ τις κατευθύνσεις,εσύ παίρνεις τα θηλυκά εγώ τα Αρσενικά.Εγώ είμαι ο Όσιρις εσύ η Ίσις,και ο Δημήτρης είναι ο Θωθ,ο Τρισμέγιστος,ο Ενδιάμεσος των Κόσμων,αυτός που θα μας ενώσει διά του Λόγου θυμίζοντας ότι και οι δύο έχουμε δίκιο.Χα,φύγαμε.

Καταρχήν χαιρέτησε μου την Αυστραλία και τα καγκουρό,αυτά που τρέχουν χοροπηδώντας και που κάποια στιγμή θα έρθω κι εγώ για να τρέξω δίπλα τους βγάζοντας το καγκουρό που έντεχνα κρύβω τόσο καιρό.Δεν στο κρύβω,λατρεύω την ταχύτητα διότι οι μόνες ώρες που δεν σκέφτομαι είναι όταν κοιμάμαι και όταν τρέχω.

Γιατί υποτιμάς τόσο τη Θρησκεία?Θρησκεία σημαίνει ένωση με το θείο,Ένωση με το Πνεύμα του Κόσμου.Φτιάξαμε τη Θρησκεία διότι δεν μας χωράει το Σώμα,δεν μας χωράει το Εγώ,θέλουμε κάτι δυνατότερο από εμάς,θέλουμε κάτι πάνω από το Εγώ,θέλουμε κάτι Ολικό,θέλουμε να γίνουμε Πνεύμα και να υπερβούμε τα υλικά όρια τα οποία μας πνίγουν,θέλουμε να ξεφορτωθούμε τη φυλακή του σώματος,θέλουμε να ενωθούμε με τα πάντα,θέλουμε να γίνουμε τα πάντα.Θρησκεία σημαίνει Έκσταση,Μέθη και πάνω απ'όλα σημαίνει Μουσική,Τραγούδι και Χορός, ό,τι άλλο μας μάθανε είναι μία σκέτη μαλακία.Η Αυθεντική θρησκεία φτιάχτηκε από τον Ορφέα και συνεχίστηκε από τα "παιδιά" του,τους Ορφικούς(και πάνω απ'όλα από τον μέγιστο Ορφικό,τον Ιησού)αυτούς που ο λόγος τους είναι ένας σπαραγμός,αυτούς που μιλάνε και κλαίνε,αιώνια θρηνώντας τον Χωρισμό της φύσης,το Χωρισμό των ειδών και των φύλων,το Διαμελισμό του Βάκχου,το μεγάλο Big Bang που έγινε στη Γη και που διέλυσε τον Παράδεισό μας.

Αυτό που συμβαίνει είναι ότι τα τελευταία 2500 χρόνια ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΚΦΥΛΙΣΤΗΚΑΝ στη Γη,ο Άνθρωπος εκφυλίστηκε και συνεπώς όλοι οι ανθρώπινοι Θεσμοί εκφυλίστηκαν και η θρησκεία δεν θα μπορούσε να ήταν η εξαίρεση του κανόνα.Επομένως,η θρησκεία που αναφέρεις είναι η εκφυλισμένη Θρησκεία η οποία έχει καταντήσει το συνώνυμο του βλαβερότερου ναρκωτικού και της αθλιότερης διαστροφής.

Και η Τεχνολογία και η θρησκεία είναι πλέον Υπο-στηρίγματα.Η Τεχνολογία σου βαστάει το σώμα να μην καταρρεύσει η Θρησκεία σου βαστάει τη Ψυχή και σε γλυτώνει από την απελπισία.Παλιότερα,όταν ο άνθρωπος είχε τον έλεγχο του εαυτού του,είχε και την τεχνολογία και τη θρησκεία υπό τον έλεγχό του.Γι'αυτό και ο αρχαίος 'Ελληνας παρόλο που είχε απίστευτη (αστρολογική) γνώση του Θείου ποτέ δεν έγινε παθητικός και μοιρολάτρης, και παρόλο που είχε τεράστια Θεωρητική Γνώση απέφυγε να προβεί σε Κολοσσιαίες Τεχνολογικές κατασκευές παρόλο που θα μπορούσε ανά πάσα στιγμή να το κάνει,γνωρίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα είχε καταστροφική επίδραση πάνω του,όπως συμβαίνει τώρα διότι στην προηγούμενη διχιλιετία η θρησκεία τον είχε υπό τον απόλυτο έλεγχό της ενώ την επόμενη διχιλιετία θα τον έχει η τεχνολογία υπό τον έλεγχό της.

Είναι,όμως,και γλυκό το ναρκωτικό της τυφλής,θρησκευτικής πίστης διότι γεννάει τα πιο τρελά όνειρα,τις πιο γλυκές πλάνες και ελπίδες.Πάνω απ'όλα,όμως,ο Φόβος είναι που δίνει άπειρο χώρο στη Θρησκεία να εξαπλωθεί.Γι'αυτό και η Θρησκεία βρίσκει το πλέον πρόσφορο έδαφος στα γέρικα κορμιά.Γι'αυτό βλέπεις ανθρώπους άθεους,άπιστους που όσο ήταν νέοι δεν χρειαζόντουσαν κανένα Θεό και καμία πίστη και που μόλις αρχίζουν να σκουριάζουν,να ξεφτίζουν και να γερνάνε κατανοούν ότι είναι σταγόνες του Ωκεανού και αμέσως φοράνε τη μάσκα της ταπεινότητας και γίνονται θρήσκοι,τρέμοντας για το τί τους περιμένει,τρέμοντας για το επερχόμενο άγνωστο,νιώθοντας το Μηδέν να έρχεται,νιώθοντας την παγωμένη εικόνα της Αβύσσου να τους κοιτάζει και να τους περιμένει.

Τεχνολογία και θρησκεία πάνε μαζί.Όπου υπάρχει αδυναμία εκεί ξεφυτρώνουν αυτά τα δύο.Η πρώτη συντηρεί το εκφυλισμένο σώμα η δεύτερη το εκφυλισμένο πνεύμα.Όταν,όμως,είσαι νέος τα πράγματα είναι αλλιώς.Δεν χρειάζεσαι κανένα δεκανίκι,δεν χρειάζεσαι κανενός Αινεία τις πλάτες για να σε κουβαλάει.Είσαι φωτιά και γουστάρεις να τα κάψεις όλα,είσαι αέρας και πετάς,θέλεις τα πάντα να νιώσουν τη δύναμή σου,θέλεις να αντιμετωπίσεις τους δυνατότερους εχθρούς και τα δυνατότερα πάθη.Είσαι Δημιουργός,είσαι αυτάρκης και όλα θέλουν να κλέψουν κάτι από την αύρα σου,όλοι θέλουν να σε παίρνουν μάτι την ώρα που ικανοποιείς τα δύο μεγαλύτερα ανθρώπινα Έργα και Πάθη,τον Πόλεμο και τον Έρωτα.

Και κάθομαι και θυμάμαι όλους αυτούς που πέθαναν Νέοι,από τον Αλέξανδρο και το Χριστό μέχρι τον Τζέιμς Ντιν,τον Τσε Γκεβάρα,τον Χέντριξ,τον Μόρισον και τον Λένον,όλους αυτούς,επώνυμους και ανώνυμους,που πέθαναν την ώρα της μεγαλύτερης Ακμής,όλους αυτούς που τους ΖΗΛΕΥΩ διότι δεν γνώρισαν ποτέ τους τα θλιβερά γηρατειά,αυτοί οι Αιώνιοι Έφηβοι,οι αιώνιοι αγωνιστές που έφυγαν πάνω στη μεγαλύτερη καύλα τους διότι ΘΕΛΗΣΑΝ να καταστραφούν,ΕΠΕΔΙΩΞΑΝ το τέλος τους,επεδίωξαν να σκοτωθούν από την ίδια τη ζωή,επεδίωξαν να δεχτούν τη Ζωή στο μεγαλύτερο βαθμό,δέχτηκαν τη Φλόγα και Βούληση στο μεγαλύτερο βαθμό αφήνοντάς την να τους κάψει.

Όσο για τους Αριθμούς αυτοί κι αν πλησιάζουν,είτε μας αρέσει είτε όχι.Αδυνατείς να το δεχτείς διότι θεωρείς τους αριθμούς ως μία ψυχρή,περιορισμένη λογική όμως η αλήθεια είναι ότι τα πάντα είναι συνήθεια.Το όνομα Κάθυ ή Κατερίνα ή όπως σε λένε γεννάει σε εσένα αλλά και σε 10-15 ανθρώπους που σε αγαπάνε τις ισχυρότερες ενοράσεις και κραδασμούς,μνήμες κοσμογονικές από τη στιγμή που γεννιόσουν,ενώ ο αριθμός 35776902 δεν σου λέει τίποτα,όμως αν είχες γεννηθεί και είχες ΔΕΧΤΕΙ από την πρώτη στιγμή αυτό το όνομα θα το είχες αγαπήσει(συν το γεγονός ότι ο αριθμός που θα σου δινόταν δεν θα ήταν φυσικά τυχαίος αλλά θα ήταν ο αριθμός που θα σκιαγραφούσε τη φύση σου).Ο Αριθμός είναι η Παγκόσμια γλώσσα,αυτή που όλοι θα μιλούν και όλοι θα καταλαβαίνουν.Με τον Αριθμό όλα γίνονται πιο καθαρά σε αντίθεση με τις λέξεις που έφεραν την παρακμή του Λόγου και τη Βαβελική ασυνεννοησία.Η αλήθεια είναι,πάντως,ότι τις χρειαζόμασταν τις λέξεις και τις γλώσσες και πάνω απ'όλα την Μητέρα των γλωσσών,την Ελληνική,τη γλώσσα των Θεών λόγω της μαθηματικής και μουσικής της δομής.'Ομως πλέον δεν τις χρειαζόμαστε,δεν μας αρκούν διότι χρειαζόμαστε ένα ανώτερο εργαλείο Σκέψης και Επικοινωνίας.Η μόνη γλώσσα που χρειαζόμαστε είναι η Ελληνική διότι ΜΕΣΩ ΑΥΤΗΣ θα γίνει η γέφυρα με τον Αριθμό,μόνο μέσω αυτής θα συνδεθεί το γράμμα με τον Αριθμό.

Η Γνώση του Αριθμού Κάθυ σου ανοίγει όλους τους Νοητικούς ορίζοντες και σε κάνει να νοείς το Σύμπαν,να νοείς όλες τις Συνέχειες και Αιτίες που το διέπουν,όλες τις Ενώσεις και Εναντιώσεις που το διέπουν,όλες τις Συμμετρίες και Ασυμμετρίες,όλες τις Συμφωνίες και Διαφωνίες,όλες τις εξάρσεις και μεταπτώσεις,όλες τις σχέσεις και σχάσεις,ΤΑ ΠΑΝΤΑ.Με τον Αριθμό θα φύγει όλο αυτό το θλιβερό σκότος διότι θα ξεκλειδώσουμε όλα τα Μυστήρια και θα (ξανα)γνωρίσουμε τους Θεούς.Με τον Αριθμό επιτέλους θα ξανακούσουμε τη Μουσική των Κόσμων και σαν μικρά παιδιά που μαθαίνουν να μετράνε θα θυμηθούμε τη Μαγική Ομορφιά της Δημιουργίας και θα φτάσουμε να μετράμε μέχρι το Άπειρο,καταρρίπτοντας όλα τα φυσικά όρια και τους περιορισμούς του πεπερασμένου.

Κάπου αλλού έχεις γράψει για το Ουράνιο Παιδί του Ηράκλειτου και δεν σου κρύβω πως μόλις το διάβασα συγκινήθηκα,θυμούμενος ταυτόχρονα τα περί Αφελούς Δημιουργίας του παιδιού που έλεγε ο Νίτσε,καθώς και το μεγαλειώδες τέλος της Νέας Οδύσσειας. Αυτή η εποχή σχεδόν έφτασε Κάθυ,είναι πάρα πολύ κοντά.Η Βασιλεία των Ουρανών είναι κοντά,η επιστροφή του Ουράνιου Παιδιού είναι κοντά και ΕΠΟΥΔΕΝΙ μην θεωρήσεις ότι αντιφάσκω σχετικά με όσα έλεγα περί Γηρατειών.Μέχρι την Αλλαγή,όμως,πρέπει να χυθεί πολύ αίμα ακόμη.

Και κάτι άλλο,το ξέρεις ότι το όνομα Κάθυ αξίζει 430,όσο αξίζει ο νόμος και ο αριθμός?Μήπως τελικά είσαι όντως ο Μάγος του Αριθμού και κατέχεις τον αριθμό καλύτερα απ'όσο νόμιζα?

ΚάθυΜέλος
27/05/2004, 13:00:30
Πρέπει να ζηλεύεις τα καγκουρό που τρέχουν χοροπηδώντας
γιατί εκείνα θυμούνται. Θυμούνται τις ουράνιες φτερούγες τους και
αγωνίζονται, έστω χοροπηδώντας, με μια υπερ-ζωώδη θέληση να
διατηρήσουν τη μνήμη τους νωπή.

Έχεις χωριστεί από τον κόσμο και τις άλλες υπάρξεις μέσα από τις
χιλιετίες της εξέλιξής σου. Διαμόρφωσες «Εγώ» έναντι όλων των άλλων,
και σκληρύνθηκες κάτω από μια εγωιστική κρούστα. Αφού χωρίστηκες,
δεν μπορούσες πια να δεις οτιδήποτε από εκείνο που ήσουν
προηγουμένως στη μεγάλη Ενότητα-Μητέρα.

Κι έτσι εφεύρες μάτια, χέρια, αισθήσεις και ένα νου για να συνδεθείς
μ’ εκείνο που απέκλεισες, και τώρα πιστεύεις πως χωρίς αυτά τα
μάτια, τα δάχτυλα, και τα κεφάλια, δεν μπορείς να γνωρίζεις τίποτε,
αλλά αυτό είναι η Μεγάλη σου αυταπάτη, τα μάτια σου δεν είναι όργανα
της όρασης αλλά όργανα της διαίρεσης, όταν το Μάτι της Αλήθειας
ανοίξει μέσα σου αυτοί οι φακοί και οι πατερίτσες δεν σου
χρειάζονται πια. Τελικά, το εξελικτικό σου ταξίδι είναι μια αργή
επανάκτηση εκείνου του οποίου εξοστράκισες, ένα ζωντάνεμα
της Μνήμης.

Ο κόσμος είναι ένα θαύμα. Ίσως, κάνεις ένα παιδιάστικο λάθος, όταν
φαντάζεσαι την πνευματική ζωή γεμάτη οράματα και φαντασμαγορίες και
υπερφυσικά φαινόμενα. Το Θείο είναι πιο κοντά από ότι νομίζεις,
το «θαύμα» λιγότερο πομπώδες αλλά πιο βαθύ από όλες αυτές τις
πρωτόγονες φαντασίες. Άπαξ κι έχεις αποκρυπτογραφήσει ένα από αυτά
τα μικρά σήματα που περνούν πλάι σου, χοροπηδώντας ή όχι, ή ακόμη
άπαξ και δεις τον αδιόρατο δεσμό που δένει όλα τα πράγματα, είσαι
πιο κοντά στο μέγα Θαύμα από ότι αν θα είχες γευτεί κάποιο ουράνιο
νέκταρ. Ίσως, το πραγματικό θαύμα είναι πως το θείο είναι επίσης
φυσικό, αλλά δεν γνωρίζεις πώς να κοιτάξεις, , λέει ο Μάγος.

Η παρούσα ζωή είναι γόνιμη με τόσες άχρηστες αναμνήσεις που
στέκονται στο δρόμο της προόδου μας, επειδή μας καθηλώνουν στην
ίδια εσωτερική στάση, στην ίδια συρρίκνωση, στην ίδια άρνηση ή
επανάσταση, στην ίδια ροπή.
Για να μεγαλώσουμε χρειάζεται να ξεχάσουμε.
Πράγματι, φαίνεται πως οι πιο ωραίες ιδέες, τα πιο ανώτερα
δημιουργικά συστήματα, οι πιο αγνότερες πράξεις αγάπης, όλα
διαστρεβλώνονται, γίνονται πλαστά, μολύνονται από την στιγμή που
θα φτάσουν στο επίπεδο της ζωής. Τίποτε δεν φθάνει σε μας στην
καθαρή του μορφή. Νοητικά, έχομε, ήδη, επινοήσει τα πιο ευφυή
συστήματα, αλλά η Ζωή ποτέ δεν τα αποδέχτηκε.

Είναι ξεκάθαρο πως το μυαλό δεν είχε την ικανότητα να αλλάξει την
ανθρώπινη φύση δραστικά. Μπορείς να εξακολουθείς να αλλάζεις τα
ανθρώπινα εκπαιδευτήρια αιωνίως, και εν τούτοις η ατέλεια, πάλι,
θα βρίσκει τρόπο να εισχωρεί μέσα σε όλα τα εκπαιδευτήρια.

Για να σταματήσει η διαίρεση, το πρίσμα πρέπει να φύγει.
Ο κόσμος είναι διαιρεμένος και θα παραμένει έτσι ενόσω το νοητικό
στοιχείο της συνείδησης, είτε υψηλό είτε χαμηλό, σύνηθες ή
υπερφυσικό, παραμένει ο ελεγκτής του κόσμου.

Αφορισμοί και κολάσεις είναι τα νηπιακά προϊόντα της Άγνοιας, τα
παιδικά μυαλά μας επάνω στη γη. Δεν μπορεί να υπάρξει παράδεισος
εφ΄ όσον κι ένας μόνο άνθρωπος θα βρίσκεται στην κόλαση!

Διότι μόνο ένας Άνθρωπος υπάρχει.

Η Ζωή φαίνεται να είναι φτιαγμένη από μια, απελπιστικά,
διαστρεβλωτική ουσία, το παν καταπνίγεται μέσα της σαν να ήταν
οι άμμοι της Αιγύπτου, όλα ισοπεδωμένα από κάποια ακαταμάχητη
έλξη βαρύτητας.

Πρέπει να υπάρχει κάποια άλλη δύναμη που θα μπορεί, όχι μόνο να
αντιστέκεται, αλλά και να ξεπερνάει την προς τα κάτω έλξη.

Οι άνθρωποι βρίσκονται σε ανομοιόμορφα στάδια ανάπτυξης
-ένα γεγονός που πάντα ξεχνάμε. Και αυτή είναι η αδυναμία μας
σε όλα τα γιγάντια σχέδια.

Ανάμεσα σε μια λιγότερο εξελιγμένη ανθρωπότητα, τα φωτεινά κέντρα,
θα φάνταζαν νησίδες φωτός, αλλά αυτή η λιγότερο εξελιγμένη
ανθρωπότητα, θα είχε την τάση να λεηλατεί, να κρύβει ή και ακόμη
να σβήνει το προνομιούχο φως. Όλοι ξέρομε την τύχη της αρχαίας
Ελλάδος και της Ρώμης καταμεσής ενός βάρβαρου κόσμου.

Πρέπει να κοιτάξουμε θαρραλέα και καταπρόσωπα την πραγματικότητα.
Πρέπει να δούμε πως η Φύση που καταβροχθίζει τα παιδιά της,
ο Χρόνος που τρώει τις ζωές των δημιουργημάτων, ο Θάνατος
συμπαντικός και αναπόφευκτος και η βιαιότητα των ενεργειών στον
άνθρωπο και στην Φύση, είναι επίσης ο πλουσιοπάροχος και ο άσωτος
δημιουργός, ο Θεός που καταβροχθίζει και που καταστρέφει.

Όσο συμμορφώνεσαι με το κοινό μπουλούκι (αγέλη), η ζωή είναι
σχετικά εύκολη με τα μικρά της σκαμπανεβάσματα, αλλά από
τη στιγμή που θα θελήσεις να ξεφύγεις από την αγέλη,
1002 ενέργειες και δυνάμεις ξεσηκώνονται, που εντελώς ξαφνικά,
ενδιαφέρονται να συμπεριφέρεσαι «σαν όλους τους άλλους», τότε
αντιλαμβάνεσαι πόσο καλά οργανωμένη είναι η φυλακή σου...

Τι πραγματικά γνωρίζεις για το μέγα ταξίδι της Γης;
Σου φαίνεται βασανιστικό, σκληρό, αλλά μόλις που γεννήθηκες!
Αυτός ο κόσμος είναι νεαρός, γίνεται τώρα, και δεν ξέρεις
ακόμη ολάκερο το διήγημα.

Κι συ Κωνσταντίνε/Όσιρι/Απόλλωνα που μας μαγεύεις με τα λόγια σου,
είσαι ο Μάγος των λέξεων. Πότε, λοιπόν, θα βρεις τη νέα Λέξη, τη
Λέξη που θα δώσει το έναυσμα στη νέα ζύμη που όλοι οι πληγωμένοι
των βελών μας θ’ αφρατέψουν με τις καρδιές τους και θα μοσχοβολήσει
το σύμπαν με το νέο μάνα;

Και ο Δημήτρης, ο Θωθ, ο Τρισμέγιστος, θα μεταλλάξει τον Ενδιάμεσο
Κόσμο σε φτερωτή κλίμακα και θα ‘ναι τότε που όλες οι υπάρξεις
θα ανεβοκατεβαίνουν κατά βούληση.

Είναι, αυτή εδώ, η εποχή της νίκης, της ήττας;

29/05/2004, 19:18:58
Τα λόγια σου με θλίψανε,θυμίζοντάς μου την Πηγή που με γέννησε,Μνήμες αρχέγονες,πολύ πριν τη γέννηση του Χρόνου.

Έχεις δίκιο,τα μεγάλα θαύματα είναι και τα πιο σιωπηλά,αυτά που δεν έχουν καμία ανάγκη να φανερωθούν,αυτά που λάμπουν χωρίς να το επιδιώκουν,αυτά που από ταπεινότητα ντρέπονται και αρνούνται την ίδια τη λάμψη τους και απομακρύνονται ώστε να λάμψουν και όλα τα άλλα.

Όσο για τη Λέξη που ψάχνεις θα είμαι και εγώ στην αιώνια αναζήτησή της γνωρίζοντας ότι ποτέ δεν θα τη βρω.Σκιά θα είναι πάντα για μένα,όνειρο άπιαστο,όλο θα την πλησιάζω και όλο θα μου ξεφεύγει,αφήνοντάς μου πάντα αυτή την αίσθηση του Κενού,την αίσθηση ότι είμαι μόνος και ατελής.Δεν μετανιώνω,όμως,αυτό το δρόμο επέλεξα,το αιώνιο κενό και την αιώνια ανησυχία.

Εάν με ρώταγες για το Τώρα,το Σήμερα,ποιά πιστεύω ότι είναι αυτή η Λέξη που νομίζω ότι συμπυκνώνει τα πάντα,ποιά είναι η λέξη που περικλείει το νόημα της επερχόμενης Βασιλείας των Ουρανών μία θα ήταν η απάντησή μου,ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ.Εκεί βρίσκονται όλα,εκεί περικλείονται όλα.

Δεν υπάρχει θεικότερη συνήθεια από το παιχνίδι,δεν υπάρχει αγνότερη απόλαυση από αυτό,δεν υπάρχει τίποτα ανώτερο από αυτό.
Ο μόνος που μπορεί να έχει σοβαρή άποψη για το Παιχνίδι είναι το Παιδί και το Παιδί είναι ο ανώτερος τύπος ανθρώπου λόγω της αγνότητας που πηγάζει από την άγνοιά του,τη Σοφή άγνοιά του που συντρίβει με ένα χαμόγελο όλες τις γνώσεις των Γνωστικών.

Με θυμάμαι παιδάκι να εφευρίσκω τα πιο απίθανα παιχνίδια και να παίζω για ώρες ακούραστα,πότε κερδίζοντας πότε χάνοντας.Αλλά και στα ομαδικά παιχνίδια,εκεί η χαρά μου πολλαπλασιαζόταν όταν έπαιζα με τα άλλα παιδιά.Ειλικρινά δεν μπορώ να θυμηθώ κάτι μεγαλειωδέστερο στη ζωή μου από αυτό.
Στο παιχνίδι Κάθυ,εκεί είναι γραμμένη η απέραντη ευτυχία των αιώνων,εκεί συμπυκνώνεται η βασιλεία των Ουρανών,αυτό είναι το θέαμα που συγκλονίζει και μαλακώνει ακόμα και τους θεούς.

Ο αγαπημένος σου Ηράκλειτος μίλησε για το παιδί και τη Βασιλεία που του ανήκει.Τον ονομάσαμε Σκοτεινό διότι κανείς από εμάς δεν μπόρεσε να εισχωρήσει στην Άβυσσο του μυαλού του.Αυτό που ξέρουμε,όμως,είναι ότι σύχναζε στο ναό της Αρτέμιδας όπου έπαιζε ζάρια με τα παιδιά μην αντέχοντας άλλο τους κάκιστους Εφέσιους.

Το Παιχνίδι και το Γέλιο θα είναι οι νέες Αλήθειες της 3ης και 4ης Χιλιετηρίδας,οι μόνες αλήθειες που θα υπάρχουν και ΤΑ ΠΑΝΤΑ έχουν αρχίσει να συντελούν στην Επιστροφή τους στη Γη,τα πάντα,από τη νέα Παιδεία που ετοιμάζεται μέχρι την "επιβολή" των ναρκωτικών ουσιών.Είναι,όμως,μέσα και ο Φόβος,και αυτός πρέπει να ριζωθεί βαθιά μέσα,δεν γίνεται αλλιώς,είναι τέτοιο το εύρος των φυσικών κοσμογονιών που πλησιάζουν που πρέπει να προετοιμαστούμε σε όλα τα επίπεδα.Από το Φόβο του ξαφνικού μοιραίου μέχρι το γέλιο του τρελού που αντιμετωπίζει με ευθυμία το Παράλογο.

Ουρανός και Γη ξανασμίγουν

Ο πονεμένος γέρος θα πάθει αυτό τον ευλογημένο παλιπαιδισμό χάρη στο μικρό κοριτσάκι που τον οδηγεί,χάρη σε αυτό το μαγικό πλάσμα με το Ουράνιο χαμόγελο.

ΚάθυΜέλος
01/06/2004, 13:19:35
Ήμουνα μαζί με τ’ άλλα παιδάκια που ‘παιζαν μαζί σου
και θυμάμαι που εφεύρισκες όλο και κάτι καινούριο.

Κι όλα αυτά συνέβαιναν «πριν γεννηθούν οι θεοί». Θυμάσαι;
Μα την επόμενη κιόλας στιγμή ήρθε ο Άλλος με τις 1002
ενέργειές του και σού ‘στειλε την Ακτίνα της Ομίχλης
να σου θολώσει το νού και ν’ ανταριάσει την καρδιά.
Ήταν τη στιγμή που θέλησες να κρατήσεις το παιγνίδι για τον
εαυτό σου. Τι κι αν το μετάνιωσες ευθύς; Ήταν πια αργά,
γιατί ο Άλλος είχε κι άλλες ακτίνες Ομίχλης να στείλει σε όλους μας.
Κι ύστερα ήρθε η Λήθη, ο Μέγας Φόβος και η Μέγιστη Αμφιβολία.
Τι απόμεινε από την άχρονη Τέρψη; η Ελπίδα της Πανδώρας
και η Θέληση του Προμηθέα.
Μη βασίζεσαι στην Ελπίδα αλλά στη Θέληση γιατί μόνο αυτή είναι
οδηγός και καπετάνιος του ταξιδιού της Επιστροφής.
Κι αυτή η Θέληση δεν είναι επιθυμία της καρδιάς ούτε επιταγή
του νου, αλλά είναι η καλυμμένη σου Συνείδηση που έχει
κλητεύσει νου και καρδιά να την υπηρετήσουν.
Με λυπεί που θλίβεσαι.
Μιλάς όμως, τόσο σίγουρα για Επιστροφή, κι ως εκ τούτου πρέπει
να γνωρίζεις πως βρισκόμαστε καταμεσής μιας εξαιρετικής ειδικής
κατάστασης, μιας κατάστασης άνευ προηγουμένου.
Μη θλίβεσαι, λοιπόν, είσαι από τους αυτόπτες μάρτυρες της γέννησης
ενός Νέου Κόσμου που είναι, προς το παρόν, μικρούλης κι αδύναμος
στην εξωτερική του εμφάνιση, αλλά τόσο σίγουρος για το αποτέλεσμα.
Ο δρόμος της Επιστροφής είναι εντελώς νέος, κανείς δεν τον έχει
ξαναβαδίσει, είναι μια νέα αρχή, μια συμπαντική αρχή,
μια περιπέτεια γεμάτη εκπλήξεις.
Για να τολμήσουμε την Επιστροφή πρέπει να πάμε κάτω από τις
καθαρές επιφάνειες των πραγμάτων- πάνω από τις οποίες το μυαλό
αρέσκεται να κατοικεί-, να προκαλέσουμε το απέραντο και το ασαφές,
να διατρυπήσουμε το απύθμενο βάθος της Συνείδησης και να ταυτίσουμε
τους εαυτούς μας ακόμη και με τα στάδια της ύπαρξης που δεν είναι
δικά μας λέει ο Μάγος.
Αλλά το μονοπάτι είναι στενό, οι πόρτες δύσκολο να παραβιασθούν,
και ο φόβος, η δυσπιστία, και ο σκεπτικισμός είναι εκεί,
φρουροί του Άλλου να μας απαγορέψουν την Έξοδο.

Μας αρέσει η περιπέτεια; Τότε ας βοηθήσομε το Νήπιο στο
πρώτο του βήμα. Ένα μόνο βήμα χρειάζεται...

Είναι επιτακτική η ανάγκη για τούτη την εποχή να γίνει Εποχή
της Νίκης, διαφορετικά ο Κόσμος, το Γέλιο, το Παιγνίδι θα
μεταλλαχτούν σ΄ έναν κακό μύθο που οι επόμενες γενιές
θα προσπαθούν μάταια να αποσυμβολίσουν.

Edited by - Κάθυ on 01/06/2004 13:46:43

ΚάθυΜέλος
12/06/2004, 01:54:25
Στήθηκα μπροστά στους κριτές σήμερα.
Το Panel αποτελείται από δύο δικούς σου (αρσενικά) κι έναν από τους δικούς μου (θηλυκό).
Το εθνικό κανάλι θέλει να δώσει την ετυμηγορία του για την ταινία.
Δεν πήγαμε να δούμε την «Τροία» ακολουθώντας κατά γράμμα τη συμβουλή
του Δημήτρη.
Πρώτα μίλησε ο γραφικός τύπος με τα ανακατωμένα του μαλλιά
και τις γεμάτες σημασία κινήσεις του.
Και τι δεν έλεγε. Άφησε το περιεχόμενο και το νόημα του έργου
στην άκρη και εκθείαζε τα εφέ.
Ετυμηγορία: Μια ωραία movie matinee, έδωσε και την βαθμολογία του, 6 από δέκα.
Ο άλλος αρσενικός λίγο κοφτός και αγριωπός ίσως, έδειξε με κάθε
τρόπο την αντίθεσή του.
Καθώς μιλούσε νόμιζα πως μιλάει ο kost.
Ετυμηγορία: Τα κάνατε σαλάτα, κύριοι, σας μηδενίζω σχεδόν. Δύο από 10.
Ήρθε και η σειρά του θηλυκού.
Αυτή, είχες την εντύπωση πως βγήκε από σελίδες συνωμοσιολογίας.
Ίσως να είναι και η ενσάρκωση της Κασσάνδρας.

Αυτή το κοκκίνισε το έργο. Δίνοντας μόνο μισό βαθμό ½ .
Και εις τα επόμενα...

Den UlvΝέο Μέλος
12/06/2004, 02:33:51
quote:

με σπουδαίους άνδρες,από τον Παλαμά και τον Καζαντζάκη μέχρι Χατζιδάκη και Θεοδωράκη,Τιτανικές φιγούρες της ιστορίας οι οποίοι ΤΙΜΗΣΑΝ την Δοξασμένη Ελληνική γενιά τους

Ο τελευταίος των τελευταίων ταπεινός, άξεστος χωρικός, αγράμματος ¨Ελληνας Ανθυποδεκανέας που έπεσε μαχόμενος υπέρ πατρίδος, είναι κατά πολύ ανώτερος απο όλους αυτούς τους μανάβηδες, παρ'όλο που δεν πρόκειται να λάβει ποτέ αδριάντα και πανυγηρικούς απο τους κουλτουριάρηδες.

"We must secure the existence of our people and a future for White Children.
The beauty of the White Nordic woman must not perish from the earth"

12/06/2004, 03:02:41
Καλώς ήλθες Den Ulv στην ολιγομελή πλην εκλεκτή παρέα μας.Χαιρετώ και σένα Κάθυ.

Εγώ προσωπικά τρέφω ΕΝΑΝ ΒΑΘΥ ΣΕΒΑΣΜΟ για τους πεσόντες στον πόλεμο,όχι μόνο τους επώνυμους αλλά κυρίως τους ανώνυμους πεσόντες,τους "άγνωστους στρατιώτες".

Το να αποκαλείς,όμως,αυτούς τους τέσσερις Έλληνες μανάβηδες φανερώνει ότι δεν έχεις ιδέα για το ποιοί είναι και ποιό είναι το έργο τους καθώς και για το πόσο πολύ προσέφεραν στη διάδοση του Ελληνικού Πολιτισμού στο εξωτερικό,ειδικά σε μία εποχή όπου ο νεοέλληνας το μόνο πολιτιστικό προιόν που προσφέρει είναι η απαράμιλλη απατεωνιά και αναξιοπιστία του,η χυδαιότητα και βρωμιά,η λαμογιοσύνη και κοπροσκυλιά και,γενικά,η μιζέρια σε όλο της το μεγαλείο.

Ειδικά αυτό το Λιοντάρι ο θεοδωράκης,αυτός ο χείμαρρος και κολοσσός,ο τελευταίος ζωντανός Τιτάνας του Έθνους θα έπρεπε να σε γεμίζει με εθνική περηφάνια.Ή μήπως δεν είναι έτσι αγαπητέ Den Ulv?

A,τώρα που το θυμήθηκα,ΕΛΑ ΡΕ ΕΛΛΑΔΑΡΑ ΠΑΡ'ΤΟΥΣ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ.

sky_wishΝέο Μέλος
01/01/2008, 16:11:21
geia se olous, polu endiaferon forum. Mhpws kapoios gnwrizei kamia apotelesmatikh therapeia gia to everethisto entero?

02/01/2008

amatoΝέο Μέλος
01/01/2008, 22:19:25
Γειά σου και καλή σου χρονιά

Ευερέθιστο έντερο=σπαστική κολίτιδα(irritable bowel syndrome)
Προσωπικά πιστεύω πως η βασική αιτιολογία του συνδρόμου είναι κάποια παράσιτα

Δές την παρακάτω σελίδα όπου μια κυρία αναφέρει τί την έχει βοηθήσει θεαματικά τελευταία
http://curezone.org/forums/fm.asp?i=1047832#i

δεν θα παραμείνω περισσότερο στην παραπάνω ουσία για να μην θεωρηθώ "τριβέλι".Υπάρχουν πολλοί τρόποι αντιμετώπισης της ασθένειας επιπλέον.

επίσης μπορείς να κατεβάσεις το βιβλίο της Dr HUlda Clark δωρεάν εδώ

http://www.royalrife.com/cure.pdf

και να πας στις σελίδες 102-104 και να διαβάσεις ιστορίες με ασθενείς της που έπασχαν απο irritable bowel syndrome, οι οποίοι βρέθηκαν ότι είχαν κάποια κοινά σε πολλές περιπτώσεις παράσιτα, τα οποία θεωρήθηκαν βασικά αίτια του συνδρόμου και στα οποία στράφηκε η θεραπεία.

Επίσης με ένα Zapper, πιστεύω θα βοηθηθείς πάρα πολύ και ίσως να θεραπευτείς.Do your own research on this.

Εάν κατοικείς κεντρο-δυτική μακεδονία θα μπορούσα να σου συστήσω κάποιον γιατρό της εναλλακτικής ιατρικής που θα μπορούσε να σε απαλλάξει απο αυτό(πιθανόν).Στείλε μου E-mail γι'αυτό.Δεν έχω κανένα οικονομικό ώφελος απο την συγκεκριμένη πρόταση.

Πιστεύω πως η σπ.κολίτιδα είναι πολύ πιο εύκολα ιάσιμη απο άλλα είδη κολίτιδας.
Σου εύχομαι γρήγορη ίαση και ό,τι καλλίτερο(spelling?) αυτή την χρονιά

02/01/2008, 11:08:21
ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕΤΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ! ΣΕ Σχετικά με πρόβλημα εντέρου.

===========================================================

Αγαπητέ/ή sky_wish, καλώς ήλθες κοντά μας!
Σου εύχομαι να έχεις καλή συνέχεια κοντά μας.

Θα σε παρακαλούσα μόνο να χρησιμοποιείς ελληνικούς χαρακτήρες κι όχι λατινικούς ούτως ώστε να είναι ευανάγνωστα τα μηνύματα σου.

Σχετικά με το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις, θα συνιστούσα σε κάθε περίπτωση να επισκεφθείς κάποιον γιατρό ώστε να σε εξετάσει και να σου εξηγήσει αν έχεις κάποια πάθηση κι αν ναι, ποιά είναι η ενδεδειγμένη θεραπεία ώστε να αντιμετωπιστεί.
Έχεις απευθυνθεί σε κάποιον γιατρό για να του αναφέρεις το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις;
Αν ναι, ακολουθείς κάποια αγωγή;

Θα μπορούσες επίσης να διαβάσεις κι ένα θέμα που υπάρχει στις Συζητήσεις μας σχετικά με την βοήθεια που μπορούν να μας προσφέρουν κάποια βότανα, κάποια διατροφή ώστε σε συνδυασμό με την όποια ιατροφαρμακευτική αγωγή, να θεραπευθείς (κλίκαρε στον παρακάτω τίτλο για να μπεις κατευθείαν στο θέμα):

Bότανα - Διατροφή - Υγεία - fitness physical

In anticipation of my resurrection...

sky_wishΝέο Μέλος
02/01/2008, 14:50:26
Έχω πάει σε γιατρούς και εχω κάνει κάποιες εξετάσεις, τα χάπια που αναφέρονται στο πρόβλημα, όπως duspatalin, doralin δε βοήθησαν καθόλου.Κυρίως αυτό που ακούω είναι πως είναι ψυχολογικό, παίρνω άλλα χάπια τώρα αλλά δεν υπάρχει καμιά σημαντική εξέλιξη
02/01/2008, 18:05:42
copy marios 1 http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?whichpage=40&ARCHIVEVIEW=&TOPIC_ID=4980

marios
Η σπαστική κολλίτιδα είναι βασικά σύμπτωμα ενός "δυσβιωτικού" εντέρου. Δηλαδή έχει επέλθει - για κάποιους λόγους - ανισορρπία μεταξύ των πλυθησμών των φιλικών βακτηριδίων και των εν δυνάμει παθογόνων. Ένα από τα συμπτώματά της είναι και η διάρροια, αλλά μπορεί να υπάρχει και δυκοιλιότητα ή άλλα συμπτώματα, - οξείς πόνοι, δυσφορία στην κοιλιακή χώρα, γουργουρητά, δυσανεξία σε τροφές, θλίψη κ.α -. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις στην αρχή είναι να έχεις μία καλή διάγνωση από γαστρεντερολόγο, διότι η διάρροια είναι σύμπτωμα και μπορεί να έχει πολλές α΄΄λες αιτίες εκτός από κολλίτιδα.
Προσωπικά δεν έχω συναντήει καμία κολλίτιδα που να μην υποχωρεί ή εξαφανίζεται σε διάστημα λίγων μηνών με την σωστή - κατ άνθρωπο - διατροφή και με την χορήγηση προβιοτικών, κυρίως, και άλλων θρεπτικών στοιχείων αναλόγως την περίπτωση. Το πρόβλημα είναι πως πολλοί άνθρωποι δεν πείθονται να ακολουθήσουν υγιεινή διατροφή με την σωστή έννοια του όρου ή την κάνουν 30-40% με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται. Άντε να πείσεις τον σύγχρονο άνθρωπο πχ να αφήσει τελείως τα γαλακτοκομικά για 1-2 μήνες όταν ακούει κάθε μέρα από παντού πως χωρίς αυτά δεν νοείται υγεία και ισορροπημένη διατροφή. Και όμως υπάρχουν σαφέστατες ενδείξεις και αρκετές έρευνες που δείχνουν πως πολλοί άνθρωποι έχουν αλλεργίες ή δυσανεξίες στα στοιχεία του γάλατος και πως οι κολλίτιδες συνδέονται με την κατανάλωση του - καθώς και των γαλακτοκομικών γενικότερα.
Η έλλειψη φυτικών ινών στην διατροφή αποτελεί ένανα ακόμη σημαντικό παράγοντα. Άλλος παράγοντας είναι οι "αντι-τροφές" που μας έχουν μάθει να τις θεωρούμε αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς μας - αναψυκτικά, τσιγάρο, καφές, ζάχαρη κλπ. Άλλη σημαντική αιτία είναι οι τροφιές αλλεργίες ή δυσανεξίες.
Για να μην στα πολυλογώ θα μπορούσα να σου προτείνω ένα προβιοτικό και να έβλεπες καλά αποτελέσματα ίσως, αλλά θα ήταν πρόχειρο και σίγουρα δεν θα πήγαινε στην αιτία του προβλήματος, όταν ξέρω πως η αιτία είναι τόσο πολυπαραγοντική.
Πάντος, και εφ όσον θα έχεις διάγνωση αό γιατρό, για να ηρεμήσει η διάρροιά σου προτείνω να φτιάχνεις τσάι από το βότανο Αγριμόνιο, να τρως καρότα βραστά ή σαν πιο ευχάριστη λύση να αναμιγνύεις λίγη χαρουπόσκονη (χαρουπάλευρο) με μία μικρή μπανάνα - αν και εφ όσον η μπανάνα δεν σε ενοχλεί- ή με μήλο λίγο ψημμένο. Τα 2 τελευταία θα σου αρέσουνε, είναι υγιεινό και 'στυπτικό' γλυκό.

03/01/2008, 09:55:02
Αγαπητέ sky_wish, δυστυχώς δεν γνωρίζω αρκετά πράγματα γύρω από την σπαστική κολλίτιδα, οι όποιες πληροφορίες έχω για την συγκεκριμένη πάθηση προέρχονται από συγγενικό μου πρόσωπο που αντιμετώπιζε αυτό το πρόβλημα.

Το duspatalin είχα την εντύπωση ότι βοηθάει, τουλάχιστον στην περίπτωση του ατόμου που γνωρίζω, ανακούφιζε σε κάποιο βαθμό τον πόνο.
Από κει και πέρα, το άγχος, το στρες, η νευρικότητα κι η ένταση σίγουρα δεν βοηθούν καθώς θα πρέπει το άτομο που πάσχει από κολλίτιδα να είναι ήρεμο και να μην έχει ιδιαίτερο άγχος.

Κάτι πολύ βασικό είναι επίσης η προσεγμένη διατροφή.
Τα γαλακτοκομικά προϊόντα εντείνουν το πρόβλημα, τους πόνους και το "φούσκωμα" στην κοιλιακή χώρα.
Εάν θυμάμαι καλά συμβαίνει το ίδιο και με τη μεγάλη ποσότητα των πράσινων λαχανικών που καταναλώνονται.
Εάν ρωτήσεις τον γιατρό σου σίγουρα θα σου δώσει κάποιους διατροφικούς κανόνες - εάν δεν σου έχει δώσει ήδη - που θα πρέπει να ακολουθήσεις για κάποιο χρονικό διάστημα.

In anticipation of my resurrection...