- Πόσο αξιόπιστα και αληθινά είναι αυτά που μας πλασάρουν οι θρησκείες; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Στην συνέχεια , ως προς την παρατήρηση-πεποίθησή σου ότι θεωρείς πως υπάρχει Θεός δεν θα έλεγα "ναί" ... αλλα ούτε και "όχι"...δεν γνωρίζω ειλικρινά.
Αυτός που πιστεύει στο Θεό, έχει μέσα του ένα νεκρό Θεό.
Αυτός που δεν πιστεύει στο Θεό έχει μέσα του έναν νεκρο άνθρωπο.
Είπε ο δάσκαλος
ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΉΝΩΝ
quote:
Είπε ο δάσκαλοςΕΛΛΑΣ ΕΛΛΉΝΩΝ
Κατ'αρχάς , για ποιό δάσκαλο ακριβώς μιλάμε???![]()
Στη συνέχεια , θα ήθελα να μου πείς τι εννοείς με τα λεγόμενά σου....

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
quote:quote:
Στην συνέχεια , ως προς την παρατήρηση-πεποίθησή σου ότι θεωρείς πως υπάρχει Θεός δεν θα έλεγα "ναί" ... αλλα ούτε και "όχι"...δεν γνωρίζω ειλικρινά.Αυτός που πιστεύει στο Θεό, έχει μέσα του ένα νεκρό Θεό.
Είπε ο δάσκαλος
Συμπέρασμα
Πιστέψεις δεν πιστέψεις, δεν την γλιτώνεις την κηδεία και τα κόλλυβα!!
Ζωή σε μας.
quote:quote:
Στην συνέχεια , ως προς την παρατήρηση-πεποίθησή σου ότι θεωρείς πως υπάρχει Θεός δεν θα έλεγα "ναί" ... αλλα ούτε και "όχι"...δεν γνωρίζω ειλικρινά.Αυτός που πιστεύει στο Θεό, έχει μέσα του ένα νεκρό Θεό.
Είπε ο δάσκαλοςΕΛΛΑΣ ΕΛΛΉΝΩΝ
Θα ήθελα και γω να εξηγήσεις αν θες τι εννοείς με αυτά που γράφεις περί νεκρού Θεού και νεκρού ανθρώπου.![]()

Μα........πρέπει να το αποδείξουν οι ίδιες οι θρησκείες . Πιστεύεις ότι έχουν αποδείξει οτιδήποτε μέχρι τώρα ;
Μιλάω φυσικά για αποδείξεις παραδεκτές και αποδεκτές πρώτα από όλα επιστημονικά.......πλέον .
Π.χ. η θηρσκεία......"μας" , παραδέχεται ότι υπήρξε ένας κακός δράκος που ταλαιπωρούσε τον κόσμο την εποχή του.....Αγ. Γεωργίου , τον οποίο φυσικά ο άγιος εξόντωσε θριαμβευτικά στο τέλος της ιστορίας
quote:Μιας και αναφέρθηκες στους δράκους:
Π.χ. η θηρσκεία......"μας" , παραδέχεται ότι υπήρξε ένας κακός δράκος που ταλαιπωρούσε τον κόσμο την εποχή του.....Αγ. Γεωργίου , τον οποίο φυσικά ο άγιος εξόντωσε θριαμβευτικά στο τέλος της ιστορίας . Οπότε............
"Some people feel that the fact that dragons are known in the history of almost every area of the world is much more than a coincidence. There are Asian versions of dragons, which are wise and benevolent creatures. According to some European folklore, dragons were eating maidens and then being slayed by knights in retribution. There were American Indian tribes who had stories of fire breathing reptiles burning fields and flying away with buffalo. Dragons are depicted in ancient art from all over the world. Many of these societies had no contact with each other. The Mayans and Aztecs have myths of "feathered serpents". On the other hand, some people interpret the dragon as an embodiment of power, a characterization of aspects humans do not possess"
Όλα συνδέονται κάπου..
quote:
Είπε ο δάσκαλος
quote:
Θα ήθελα και γω να εξηγήσεις αν θες τι εννοείς με αυτά που γράφεις περί νεκρού Θεού και νεκρού ανθρώπου
Δε νομίζω ότι χρειάζεται πάντα να ζητάμε την ερμηνεία των άλλων για φράσεις που έτσι κι αλλιώς δεν έχουν γράψει οι ίδιοι (Γενική παρατήρηση). Καλό είναι να δίνουμε και τις δικές μας ερμηνείες θέλω να πω. Η δικιά μου ερμηνεία της φράσης έχει ως εξής: Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι έχουν την τάση προς το θείο, την ένωση με τον θεό, την θέωση. Αυτοί έχουν μέσα τους τον "θεϊκό σπόρο", αλλά δεν τον αξιοποιούνε, άρα ο "θεός" μέσα τους ειναι σαν να είναι νεκρός. Υπάρχουν και άνθρωποι που δεν έχουν αυτή την τάση και που δεν καταλαβαίνουν τίποτα σχετικό. Αυτοί δεν έχουν ακόμα μέσα τους τον θεϊκό σπόρο, αυτοί είναι νεκροί άνθρωποι, γιατί ακόμα δεν έχουν αποκτήσει τον σπόρο. Έτσι την ερμηνεύω τη φράση.
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 30/08/2011 14:20:05

Άρα κατα κάποιο τρόπο -όπως και ο άνθρωπος με την κατασκευή των κομπιούτερ κοκ- η σκέψη μας είναι και σκέψη του...η μηχανισμοί προώθησης των όποιων συναισθημάτων θα πρέπει να είναι ΚΑΙ δικοί του μηχανισμοί...ή τουλάχιστον μέρος των δικών του...και οτιδήποτε που αφορά όλους τους μηχανισμούς μας , θα πρέπει να αποτελούν και δικοί του μηχανισμοί ή τουλάχιστον μέρος τους....
Ακόμα και τα "άσχημα" συναισθήματα θα πρέπει εφόσον μας τα "ενστάλαξε" να αποτελού μέρος των δικών του και αυτό διότι ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕ , πολύ απλά δεν θα μπορούσε να τα δημιουργήσει....
Άρα , εκ των πραγμάτων οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι οι Θρησκείες -δεν εξετάζω την χρησιμότητά τους , έστω και για μια χρονική περίοδο όπου οι γνώσεις εξέλειπαν..- έχουν ελλειπή γνώση ή καθολου γνώση για την δομή και σύσταση του Θεού , που κατα την γνώμη μου καμμιά σχέση δεν έχει με τα όσα προτάσσουν ως αληθή και δεν έχουν καμμιά αξιοπιστία....
Καταθέτω την άποψή μου και τίποτ'αλλο...

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
quote:
Ακόμα και τα "άσχημα" συναισθήματα θα πρέπει εφόσον μας τα "ενστάλαξε" να αποτελού μέρος των δικών του και αυτό διότι ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕ , πολύ απλά δεν θα μπορούσε να τα δημιουργήσει....
Άρα , εκ των πραγμάτων οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι οι Θρησκείες -δεν εξετάζω την χρησιμότητά τους , έστω και για μια χρονική περίοδο όπου οι γνώσεις εξέλειπαν..- έχουν ελλειπή γνώση ή καθολου γνώση για την δομή και σύσταση του Θεού , που κατα την γνώμη μου καμμιά σχέση δεν έχει με τα όσα προτάσσουν ως αληθή και δεν έχουν καμμιά αξιοπιστία....
Εαρινέ θα συμφωνήσω με αυτά σου τα λόγια. Νομίζω ότι μιλάς πολύ λογικά !![]()

quote:
Εαρινός -Κατ'αρχάς , για ποιό δάσκαλο ακριβώς μιλάμε???
Μιλάει για τον Δ. Λιαντίνη από το βιβλίο του "ΓΚΕΜΑ" και που σίγουρα δεν αναφερόταν στην γνωστή «πατρική φιγούρα» που γνωρίζουμε στον Θεό του Χριστιανισμού…
"Ποιος τολμάει να ειπεί πιστεύω στο θεό; Ποιος τολμάει να ειπεί δεν πιστεύω στο θεό;
Έτσι αποκρίθηκε ο Φάουστ στην ερώτηση της Μαργαρίτας.
Όποιος πιστεύει στο θεό, έχει μέσα του ένα νεκρό θεό. Όποιος δεν πιστεύει στο θεό, έχει μέσα του ένα νεκρό άνθρωπο. Όποιος πιστεύει αλλά και δεν πιστεύει στο θεό, έχει μέσα του ζωντανό το νόμο της φύσης. Απλά, καταληπτά, και στα μέτρα του ανθρώπου ζει το θαύμα του κόσμου".
quote:
starstruck -Οι αρχαίοι Έλληνες έλεγαν: " Ο Θεός είναι υπερφυσικός, είναι υπερβατικός ,αλλά δεν είναι υπερλογικός. Διότι εφόσον υπάρχει ανήκει στην πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα διερευνάται" Οι αρχαίοι είχαν αποδείξει την ύπαρξη Θεού και αυτό το βλέπουμε από πολλά γραπτά κείμενα , όπως του Πλάτωνα και του Ερμή του τρισμέγιτσου.
starstruck δεν βρίσκεις αντιφατικό αυτό που γράφεις (γράφανε οι Α. Έλληνες) "υπερφυσικός"… «έξω από τους φυσικούς νόμους»… "υπερβατικός" «αυτό που ξεπερνά την εμπειρία των ανθρώπινων αισθήσεων και είναι προσιτός μόνο με τη ανθρώπινη νόηση ή τη διαίσθηση» και δεν είναι "υπερλογικός", δηλαδή «πέρα από τα όρια της λογικής» .
Πως είναι δυνατόν να είχαν αποδείξει την ύπαρξη του θεού (Ον, Κάτι…) και συγχρόνως να του έδιναν αυτές τις ιδιότητες;
Μήπως γι΄αυτό και ο Ξενοφάνης ασκούσε κριτική πάνω στον θρησκευτικό ανθρωπομορφισμό;
"Οι Αιθίοπες λένε ότι οι θεοί τους είναι μαύροι με κοντή μύτη Οι Θράκες πως οι δικοί τους είναι γαλανομάτηδες και κοκκινοτρίχηδες".
"Αν τα άλογα και τα βόδια είχαν τα χέρια και μπορούσαν να ζωγραφίσουν οι θεοί τους θα ‘μοιαζαν πολύ με άλογα και βόδια."

quote:
Το περίεργο είναι ότι κάθε φορά που διακόπτονται οι ειδήσεις για διαφημίσεις, η πρώτη διαφήμιση είναι κάποιας ασφαλιστικής εταιρίας ή κάποιας τράπεζας για στεγαστικό δάνειο, και εμείς αναρωτιόμαστε ποιος βάζει τις φωτιές.
Δεν μπορώ να δεχθώ ότι οι φωτιές ανάβουν από μόνες τους λόγω της υπερθέρμανης του πλανήτη, όταν είναι γνωστό ότι ο καπιταλισμός έχει "κατακτήσει" όλη την Γη και οι κατασκευαστικές εταιρίες, οι ασφαλιστικές, οι τράπεζες και δεν ξέρω τι άλλο, βρίσκονται παντού.
θα συμφωνήσω το είχα παράτηρήσει και εγώ αυτό με τις διαφημήσεις... ήταν γελείο κυριολεκτηκα... δεν ξέρω γιατί το κάναν...
και κάτι ακόμα τούρκοι όχι δεν νομίζω ότι εμπλέκονται τούρκοι... έληνες ανάψαν την φωτιά δεχτήτε το!!!
Είναι πολλές οι αιτίες που προκαλούν αυτές τις ανείπωτες καταστάσεις κάθε καλοκαίρι και ειδικά το φετινό.
Τις περισσότερες τις αναφέρατε...
Το πιο περίεργο αυτής της εφιαλτικής κατάστασης είναι ότι όλα αυτά τα χρόνια οι φωτιές ξεκινούν συντονισμένα.
Το ίδιο σκηνικό επαναλαμβάνεται εδώ και πάρα πολλά χρόνια κάθε καλοκαίρι(φέτος βέβαια ξεπέρασε κάθε προηγούμενο):Μέσα σε διάστημα 2-3 ημερών ξεκινούν πολλές φωτιές σε διαφορετικά σημεία....ύστερα για μερικές εβδομάδες παρατηρείται ύφεση....και ξαφνικά συντονισμένα πάλι ξεκινούν εστίες σε διαφορετικά σημεία...
Οι δυνατοί άνεμοι είναι μία καλή εξήγηση αλλά δεν επαρκεί...στα διαφορετικά σημεία των εστιών οι άνεμοι μπορεί κάλλιστα να είναι διαφορετικής έντασης.
Μία άλλη εξήγηση είναι ότι ένα έντονο φυσικό φαινόμενο προκαλεί αλυσιδωτή αντίδραση και το ίδιο φαινόμενο παρατηρείται σχεδόν ταυτόχρονα και αλλού(εν προκειμένω η υπερθέρμανση που προκαλεί μία φωτιά μεταδίδει την υπερθέρμανση σε κοντινές περιοχές).
Μπορεί όμως να εξηγηθεί και συνωμοσιολογικά:άναψε πολλές εστίες ταυτόχρονα ώστε να μην προλάβουν να σώσουν τίποτα...
Δε μου αρέσει να ρίχνω την ευθύνη εκεί όμως για κάποιες φωτιές,ειδικά στα νησιά μας, σίγουρα ευθύνονται Τούρκοι πράκτορες...
Τα χειρότερα όμως ζώα είναι τα "εγχώρια",οι οικοπεδοφάγοι που δε σέβονται ούτε ιερό ούτε όσιο...για αυτούς μόνο η θανατική ποινή είναι δίκαιη...αλλά άντε βρες τους...ακόμα κι αν πιάσουν κάποιον εμπρηστή κάποιος αλλοδαπός θα είναι που χρυσοπληρώθηκε χωρίς να ξέρει καν από ποιον χρυσοπληρώθηκε...
Κάποιος έριξε ιδέα για αναδάσωση.Νομίζω ότι επιβάλλεται,μπορούμε πιστεύω και από εδώ να το οργανώσουμε.
σκευτήτε πάντος λίγο αυτό... η φωτιά έχει στόχο την χλωρίδα, την πανίδα και την οικονομία...
αμα εξαφανηστούν αυτά γινόμαστε χώρα 3 κόσμου... γινόμαστε δούλοι... κάποιου...
Edited by - _Nekrothaftis_ on 27/08/2007 03:32:38
quote:
_Nekrothaftis_:
η πρότάσεις του καραμανλή είναι πολύ δελεαστικές μάλλον από ότι φάινετε θα βγεί προθυπουργός και πάλι... αλλα εμένα κάτι μου λέει πως αυτός έκαψε την ελάδα...
_Nekrothaftis_ θα πρότεινα να αποφύγουμε τις εύκολες εκτιμήσεις που δυστυχώς βλέπουμε και σε διάφορα κανάλια και άλλους χώρους πληροφόρησης, οι οποίες χρησιμοποιούν τις πυρκαγιές για να αποδώσει το ένα κόμμα ευθύνες στο άλλο. Ακόμα και αν ευσταθούν κάποιες τέτοιες εκδοχές, με το να στηρίζουμε τη μία ή την άλλη εκδοχή (το έκανε το κυβερνών κόμμα - το έκανε η αντιπολίτευση) αυτό που θα καταφέρουμε είναι να καλλιεργήσουμε περισσότερα κίνητρα για κάτι τέτοιο...

Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!
Φίλε _Nekrothaftis_, πιστεύω κι εγώ ότι θα ήταν εντελώς βεβιασμένο να πούμε ότι για τους εμπρησμούς ευθύνονται οι πολιτικοί του τάδε ή του δείνα κόμματος.
Ποιός Έλληνας θα έκανε αυτό το πράγμα, ρε παιδιά, στην χώρα του?
Πόσο αρρωστημένος θα έπρεπε να είναι?
Εξάλλου, τα πράγματα δεν ήταν ρόδινα πριν την τωρινή κυβέρνηση ούτε είναι ρόδινα τώρα.
Ο προληπτικός κι άμεσος σχεδιασμός δεν υπήρχε ούτε πριν και δεν υπάρχει ούτε και τώρα.
Τα ίδια ήταν και πριν, τα ίδια είναι και τώρα...
Φίλε μου kost συμφωνώ με τα όσα λες αλλά δε νομίζω ότι οι αλυσιδωτές αντιδράσεις προξένησαν τόσες πυρκαγιές αυτή την φορά.
Πως εξηγείται πχ ότι σε διάφορα μέρη της Ελλάδας άναβαν τα μεσάνυχτα φωτιές σε μέρη που απέχουν μεταξύ τους κάποια χιλιόμετρα?
Πως εξηγούνται οι μαρτυρίες πολλών ντόπιων κατοίκων για ύποπτες κινήσεις σε δασικές εκτάσεις κοντά στα χωριά τους?
Πως εξηγούνται οι εκρηκτικοί μηχανισμοί που βρέθηκαν εχθές ακόμη και μέσα στην πόλη των Αθηνών?
Τα ερωτήματα μου είναι ρητορικά κι εκφράζουν απορίες μου για τις οποίες δε μπορώ να βρω απαντήσεις... ![]()
quote:
Μπορεί όμως να εξηγηθεί και συνωμοσιολογικά:άναψε πολλές εστίες ταυτόχρονα ώστε να μην προλάβουν να σώσουν τίποτα...
Προσωπικά αυτό μου φαίνεται ως το πιο πιθανό.
Τώρα ποιός ευθύνεται για αυτό δεν ξέρω.
Δε νομίζω όμως ότι πρόκειται για οικοπεδοφάγους, δε νομίζω ότι όλη αυτή η ζημιά στον φυσικό πλούτο της χώρας μας είναι αποτέλεσμα κάποιων σχεδίων επίδοξων οικοπεδοφάγων.
quote:
Κάποιος έριξε ιδέα για αναδάσωση.Νομίζω ότι επιβάλλεται,μπορούμε πιστεύω και από εδώ να το οργανώσουμε.
Συμφωνώ στο να γίνει αναδάσωση αλλά όχι άμεσα!
Νομίζω ότι δεν πρέπει να γίνεται αναδάσωση στο άμεσο χρονικό διάστημα που ακολουθεί μια πυρκαγιά.

In anticipation of my resurrection...
Προσωπικά δεν θεωρώ πρωτεύον το ποιός βάζει τις φωτιές και γιατί. Είτε από αμέλεια/τυχαίο γεγονός είτε επί σκοπόν, το θέμα είναι ότι δεν έχουμε την κατάλληλη οργάνωση να αντιμετωπίσουμε μια έκτακτη κατάσταση και αυτό πρέπει να μας προβληματίσει σοβαρά. Δεν υπάρχει πρόβλεψη, πρόνοια και συντονισμός ούτε στο επίπεδο του κρατικού μηχανισμού, ούτε στο επίπεδο της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης. Αχρηστοι όλοι τους και άχρηστοι όλοι μας. Και ο απλός κόσμος που δεν νοιάζεται μέχρι η καταστροφή να χτυπήσει την πόρτα του και τότε πάλι δεν γνωρίζει τι πρέπει να κάνει και πώς να το κάνει ώστε να έχει καλύτερο αποτέλεσμα και να αποφύγει ή και να μην δημιουργήσει περαιτέρω προβλήματα.
Να κάνουμε αναδάσωση λέτε. Πώς και με ποιό σχεδιασμό; Ετσι στο κουτουρού η κάθε ομάδα θα πάει να φυτέψει κάποια δέντρα όπου της κατέβει και όπως της κατέβει; Και ποιά δέντρα; Σε τι αποστάσεις; Με ποιά μέτρα πυροπροστασίας για το αναδασωμένο δάσος και την γύρω περιοχή; Αυτά τα πράγματα χρειάζονται οργάνωση και σχεδιασμό από ειδικούς με πρόβλεψη για την μελλοντική αποφυγή του κινδύνου, αλλιώς είναι άκαρπη η προσπάθεια.
Για να μην δούμε για άλλη μία φορά να καίγεται αναδασωμένη περιοχή και να απλώνεται από κει σε άλλες περιοχές.
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-