- KAI H ΓΗ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ !!! - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
"For the strength of the wolf is the pack
and the strength of the pack is the wolf"
'NHΨΟΝ ΑΝΟΜΗΜΑΤΑ ΜΗ ΜΟΝΑΝ ΟΨΗΝ'
εγω το λεω''οτι πα8ενουμε μας αξιζει''
απο αντιδραση και μονο...ας ειναι, οι ινδιανοι ηξεραν...
D.Β15
ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ?
ΛΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΡΕΘΗΚΕ Η ΓΗ?
ΦΙΛΙΚΑ
ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΒΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ!
Η ΓΗ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ . .ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ.ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΦΥΣΙΚΟ ΣΕ ΕΝΑΝ ΧΩΡΟ ΟΠΟΥ ΟΛΑ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΗΡΕΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ.. Η ΓΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΤΡΟΧΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕΤΑΤΟΠΙΖΕΤΑΙ!
ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ . .ΣΑΝ ΟΝΤΑ ! ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ..
'NHΨΟΝ ΑΝΟΜΗΜΑΤΑ ΜΗ ΜΟΝΑΝ ΟΨΗΝ'
ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΜΕ ΤΟ ΘΕΟ
ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ
ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ..............
Υ.Γ cassiopeia ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΙΟ ΣΑΦΗΣ ![]()
Κατά την άποψη μου το κοινό που εκτιμάς ότι βρίσκεται στην αμάθεια η στην ημιμάθεια είναι ένα κοινό που έχει άποψη. Εφόσον υπάρχει μια άποψη που δρα και λειτουργεί για κάποιους ανθρώπους είναι σίγουρο ότι παράγει αποτελέσματα.
(Πέρα από το αυτονόητο που είναι ότι πρέπει σεβαστούμε αυτή την άποψη και να μαχόμαστε για την δυνατότητα του ατόμου να την εκφράσει….)
Πολλές φορές μπορούμε να αντιληφθούμε αυτή την δράση μόνο εκ του αποτελέσματος και της ερμηνείας του.
Το αν αυτή η άποψη είναι «σωστή» ή «λάθος» όσον αφορά την εξέλιξη και την δημιουργία εκτιμώ ότι με όπλα την συνείδηση και την ωριμότητα του καθενός είναι στο χέρι του να βρεθεί στο ένα, στο άλλο ή σε κάθε επίπεδο.
Το αποτέλεσμα που θα λάβει θα τον κάνει να αντιληφθεί τα γεγονότα και να δώσει τις ερμηνείες του .
Σε κάθε περίπτωση θα πρόκειται για μια ελεύθερη επιλογή του που οφείλουμε να την σεβαστούμε όπως ήδη είπα.
Η ένσταση σου είναι από ότι κατάλαβα ότι εμείς κρατάμε κάποιες πληροφορίες που εμποδίζουν αυτή την εξέλιξη του ατόμου.
Μα οι πληροφορίες φίλε μου είναι δίπλα μας, είναι γύρω μας, είναι γραμμένες παντού, και ο καθένας μπορεί να τις βρει. Είναι στην φύση, είναι στην ζωή, στον θάνατο, είναι στις σχέσεις των ανθρώπων…
Ίσως να χρειάζεται μόνο μια νέα αξιολόγηση των πληροφοριών αυτών και μια ένας νέος προσανατολισμός των αισθήσεων. Ίσως να χρειάζεται μια μύηση
Δεν νομίζεις…
Όσον αφορά αυτό που λες «ότι ευχαρίστως να προσφέρεις τις γνώσεις σου» φίλε μου
Χαίρομαι για την διάθεση προσφοράς αλλά δεν θα πάρω (τις γνώσεις σου).
Στον τεκτονισμό έρχεται κάποιος που θέλει να μάθει, ως Μαθητής, που θέλει να βιώσει και είναι πρόθυμος να προσφέρει στο σύνολο της στοάς του και της κοινωνίας που ζει.
Όχι για να διδάξει…
Σεμνότητα και ταπεινότητα είναι αρετές και όχι σύνθημα (της ΝΔ).
Το ότι «δεν θα πάρω» δεν σημαίνει ότι σου κλείνω οριστικά την πόρτα του τεκτονισμού (που αλώστε δεν έκρουσες)..
Όσον αφορά της «γελοιότητες» που λες περί KABBALAH και μαύρης μαγείας γιατί δήθεν έβγαλες στην φορά πράγματα και μυστικά τι να πω…
Φαιδρόν…
quote:
Φίλε PaNo κόλλησα σε μια φράση σου και αυτή ήταν «το κοινό που δεν γνωρίζει» Με αφορμή αυτή την φράση ξεκινώ το επόμενομήνυμα μου
Κατά την άποψη μου το κοινό που εκτιμάς ότι βρίσκεται στην αμάθεια η στην ημιμάθεια είναι ένα κοινό που έχει άποψη. Εφόσον υπάρχει
μια άποψη που δρα και λειτουργεί για κάποιους ανθρώπους είναι σίγουρο ότι παράγει αποτελέσματα.
(Πέρα από το αυτονόητο που είναι ότι πρέπει σεβαστούμε αυτή την άποψη και να μαχόμαστε για την δυνατότητα του ατόμου να τηνεκφράσει….)
Πολλές φορές μπορούμε να αντιληφθούμε αυτή την δράση μόνο εκ του αποτελέσματος και της ερμηνείας του.
Το αν αυτή η άποψη είναι «σωστή» ή «λάθος» όσον αφορά την εξέλιξη και την δημιουργία εκτιμώ ότι με όπλα την συνείδηση και τηνωριμότητα του καθενός είναι στο χέρι του να βρεθεί στο ένα, στο άλλο ή σε κάθε επίπεδο.
Το αποτέλεσμα που θα λάβει θα τον κάνει να αντιληφθεί τα γεγονότα και να δώσει τις ερμηνείες του .Σε κάθε περίπτωση θα πρόκειται για μια ελεύθερη επιλογή του που οφείλουμε να την σεβαστούμε όπως ήδη είπα.
Η ένσταση σου είναι από ότι κατάλαβα ότι εμείς κρατάμε κάποιες πληροφορίες που εμποδίζουν αυτή την εξέλιξη του ατόμου.
Μα οι πληροφορίες φίλε μου είναι δίπλα μας, είναι γύρω μας, είναι γραμμένες παντού, και ο καθένας μπορεί να τις βρει. Είναι στηνφύση, είναι στην ζωή, στον θάνατο, είναι στις σχέσεις των ανθρώπων…
Ίσως να χρειάζεται μόνο μια νέα αξιολόγηση των πληροφοριών αυτών και μια ένας νέος προσανατολισμός των αισθήσεων. Ίσως ναχρειάζεται μια μύηση
Δεν νομίζεις…
Όσον αφορά αυτό που λες «ότι ευχαρίστως να προσφέρεις τις γνώσεις σου» φίλε μου
Χαίρομαι για την διάθεση προσφοράς αλλά δεν θα πάρω (τις γνώσεις σου).
Στον τεκτονισμό έρχεται κάποιος που θέλει να μάθει, ως Μαθητής, που θέλει να βιώσει και είναι πρόθυμος να προσφέρει στο σύνολοτης στοάς του και της κοινωνίας που ζει.
Όχι για να διδάξει…
Σεμνότητα και ταπεινότητα είναι αρετές και όχι σύνθημα (της ΝΔ).Το ότι «δεν θα πάρω» δεν σημαίνει ότι σου κλείνω οριστικά την πόρτα του τεκτονισμού (που αλώστε δεν έκρουσες)..
Όσον αφορά της «γελοιότητες» που λες περί KABBALAH και μαύρης μαγείας γιατί δήθεν έβγαλες στην φορά πράγματα και μυστικά τι
να πω…
Φαιδρόν…
AGAPHTOI FILOI MASONOI EK LARISHS ,
EIPAME AN EXETE NA PEITE KATI STO KOINO KAI IDIETERA SE MENA NA EINAI XWRIS FILOSOFIES . AYTA MPOREITE NA SYNEXEISETAI NA TA LETE ENTOS THS STOAS SAS KAI EKEI POY PIANOYN GIATI DYSTHXWS PANTA 8A YPARXOYN
ONTA POY DEN MPOROYN NA ANAGNWRISOYN TO DOLO KAI THN PONHRIA.
OSON AFORA TIS "GELIOTHTES" KAI OTI DEN GNWRIZETAI KAI DEN EXETAI KAMIA SXESH ME MAYRH MAGEIA,DYSTHXWS GIA SAS FILOI
MOY YPARXOYN POLLOI FILOI EDW MESA POY KSEROYN TI ESTI KABBALAH PWS XRHSIMOPIHTAI KAI GIATI, KSEREΤΕ TI ENOW.....FAIDRON....

http://www.gaiaguys.net/death1.jpg" border=0>

~:LOVE:~AND~:LIGHT:~
PaNo

Pano μην τα πετάς έτσι θα πάθουμε κανέναν ντουβρουτζά.
Ελεος πια με τον διάβολο και τους σατανό-μασονό-πληκτους.
Ο Διάβολος με τη μορφή του συμπαθέστατου τετράποδου είναι μια μίξη αρχαίων θεών από θρησκείες παλαιότερες του Χριστιανισμού για να έχουμε τα προβατάκια ήσυχα στο μαντρί και να δαιμονοποιήσουμε τους αντιπάλους.
Κατ'εμέ οι τέκτονες είναι υπέρ του Χριστιανισμού γι'αυτό άλλοστε ορκίζονται στην Καινή Διαθήκη.
Από κει και πέρα τα περί μαύρων τελετών και πόση αίματος μου προκαλούν γέλια μέχρι δακρύων.
Αν δεν υπήρχαν οι Τέκτονες δεν θα υπήρχε και η εποχή της Αναγέννησης μια από τις φωτεινότερες στιγμές της ανθρωπότητας.
Τώρα μένει να πεις ότι ο Λεονάρντο ήταν πράκτορας των Δρακονιανών.
Και οι παραπάνω φωτογραφίες τί λένε δηλαδή? Η ανάποδη πεντάλφα?
Η ταύτισή της με τον Διάβολο?
Το ότι πήραν ένα αρχαίο πανανθρώπινο σύμβολο και το ξεφτίλισαν με την σατανολαγνεία που τους δέρνει?
Λυχνίες, γνώμονες και διαβήτες, ποδιές. Τί το μεμπτό δηλαδή?
Οι φωτογραφίες από τελετές μύησης έχουν κυκλοφορήσει εδώ και έναν αιώνα. Συμβολικές είναι όπως όλες οι τελετές μύησης στην ιστορία της ανθρωπότητας.
Οι μασόνοι φταίνε για όλα, οι Εβραίοι φταίνε για όλα, μέγα σφάλμα αγαπητέ.
Το μόνο που φταίει για όλα είναι το Χρήμα και οι τούμπες που κάνουμε για να το αποκτήσουμε, στη σκοτεινή εποχή του άκρατου υλισμού και της φθοράς των αξιών που ζούμε, χωρίς ιδεολογία, ευνουχισμένες μαριονέττες που αντί να δούμε το χάλι του πνεύματικού μας κόσμου ψάχνουμε για εχθρούς παντός είδους για να δικαιολογήσουμε την ανικανότητά μας.

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
KONTROLARONTAI PLHRWS APO ARNHTIKA ONTA PERAN THS TRITHS DIASTASEWS. ANYWAY ,OTI EIXA NA PW PERI TOY 8EMATOS TO EIPA APO EKEI KAI PERA AS KANEI O KA8ENAS THN EREYNA TOY KAI AS BLALEI TA SYMPERASMATA TOY.

~:LOVE:~AND~:LIGHT:~
PaNo
quote:
AGAPHTH FILH GRETEL, TA PRAGMATA DEN EINAI OPWS FENONTAI AKOMA KAI GIA EKEINOYS POY EINAI MESA KAI POY AN KSERANE PRAGMATIKA TI SYMBAINEI 8A PA8ENANAI MEGALO SOK . EXEI POLY BA8OS H KATASTASH , OLES AYTES OI ORGANWSEIS EINAI KATW APO TON ELENXO TWN IMBRIDIWN ILLUMINATI KAI AYTOI
KONTROLARONTAI PLHRWS APO ARNHTIKA ONTA PERAN THS TRITHS DIASTASEWS. ANYWAY ,OTI EIXA NA PW PERI TOY 8EMATOS TO EIPA APO EKEI KAI PERA AS KANEI O KA8ENAS THN EREYNA TOY KAI AS BLALEI TA SYMPERASMATA TOY.
~:LOVE:~AND~:LIGHT:~PaNo
Aγαπητέ φίλε Πάνο. Το ξέρω ότι δεν είναι όπως φαίνονται τα πράγματα, γι'αυτό και αρνούμαι να πιστέψω τα παραμύθια και τις ταμπέλες που προσδίδονται σε ομάδες που κατηγορούνται σε μόνιμη βάση για τα κακά όλου του πλανήτη.
Συνήθως οι MASTER OF PUPPETS δεν είναι ορατοί, ούτε βγάζεις εύκολα στη φόρα φωτογραφίες από τελετές τους.
Αν υπάρχει κάποιου είδους συνομωσία στον πλανήτη αυτό, είμαι βέβαιη ότι ακόμα και αυτά που ΑΦΗΝΟΝΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΔΟΘΟΥΝ μέσω ιστοσελίδων και βιβλίων είναι μέρος του σχεδίου.
Γενικά πάντα πίστευα ότι τα πράγματα είναι πολύ απλά για όσους έχουν "ταξιδέψει" εκτός της ΕΠΙΠΕΔΟΧΩΡΑΣ και έχουν "δει" πράγματα και καταστάσεις.
Κατά τη γνώμη μου ψήγματα αλήθειας υπάρχουν σε όλες τις θεωρίες.
Ο άνθρωπος όμως, ανάλογα την εποχή που ζει, τα βλέπει μέσα από άλλο πρίσμα.
Αν κάποιος έβλεπε πριν 2000 χρόνια ένα φως στον ουρανό θα πίστευε ότι είναι ο Φαέθων, στο μεσαίωνα ότι είναι άγγελος Κυρίου, στην δική μας επόχή ότι είναι Α.Τ.Ι.Α.
Το ίδιο γεγονος το ερμηνεύουμε ανάλογα με τα βιώματα της εποχής μας.
Λόγω τεχολογο-επιστημονικής ανάπτυξης της εποχής μας, ακόμα και οι θεωρίες συνομωσιολογικού τύπου τείνουν να πάρουν έναν μανδύα Ουφολογικό, διαστημικό, επιστημονοφανή.
Η ερμηνεία είναι σε όλες τις περιπτώσεις μονομερής. Δεν είναι συνδιαστική. Για να καταλάβουμε τί πραγματικά συναίβει σε κάποια μακρινή εποχή της ανθρωπότητας -πιστεύω ότι κάτι συναίβει- πρέπει να βγάλουμε τα γυαλιά της περιόδου που ζούμε και να πάμε παραπέρα, να συνδιάσουμε μυθολογικά, εθνολογικά, εσωτεριστικά στοιχεία και να ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ -μόνο να υποθέσουμε μπορούμε- τί μπορεί να συνέβει τότε.
Δηλαδή το να δούμε σε μια τοιχογραφία της Αιγύπτου ένα ιπτάμενο τρίγωνο με το δίσκο του ήλιου μέσα και κάποιες θεότητες και να υποθέσουμε ότι ήταν εξωγήινοι Αννουνάκι, Δρακονιανοί ή δε ξέρω τί, κατά τη γνώμη μου είναι ερμηνία καθαρά υπό την επιρροή και το πρίσμα της νοοτροπίας του 20ου και 21ου αιώνα.

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
Όσα και να νομίζει ότι ξέρει κάποιος για μια άλλη εποχή, είτε αυτή είναι στο παρελθόν, είτε πολύ περισσότερο στο μέλλον, αυτό που ίσως να ξέρει είναι ένα 5% γεγονότα και 95% εικασίες και προσωπικές ερμηνείες επηρεασμένες από ένα πολύ προσωπικό παρών.
Του λόγου το αληθές αποδεικνύεται από ότι ο φίλος Pano ενώ δεν είναι τέκτονας βασιζόμενος σε ερμηνείες του ισχυρίζεται ότι ξέρει περισσότερα από τους τέκτονες για τον τεκτονισμό.
Ερμηνεύοντας φωτογραφίες προϊόντα φωτομοντάζ η ακόμα και φωτογραφίες παρατεκτονικών ή τεκτονίζοντων σωμάτων, ταγμάτων οργανώσεων, κλπ κλπ. Αλλά και μερικές φωτογραφίες από ποδιές, γνώμονες και διαβήτες σύμβολα του τεκτονισμού και όχι μόνο ερμηνεύει….και προσπαθεί να αποδείξει τι.
Δεν έχω καταλάβει
Ότι οι Έλληνες μασόνοι ασχολούνται μαζί του κάνοντας του μαύρη μαγεία χρησιμοποιώντας τεχνικές από την ΚΑΒΒΑLAH
Ότι οι Έλληνες μασόνοι πίνουν αίμα και ασελγούν σε πιτσιρίκια και αλλά τέτοια γελοία…
Σου είπα και σε προηγούμενο μήνυμα μου ότι σέβομαι την άποψη σου ενώ η ελευθέρια λόγου σου είναι κάτι για το οποίο αξίζει να παλέψει κανείς.
Σου απαντώ λοιπόν
Κανείς τέκτων δεν θα σε πειράξει ποτέ φίλε μου και πλην εμού (που σου γράφω) οι υπόλοιποι αγνοούν την ύπαρξη σου. Κανείς δεν σε έχει αναζητήσει και κάνεις ποτέ δεν ασχολήθηκε μαζί σου για να σε βλάψει (ούτε για άλλο λόγο) και αυτό το ξέρεις καλά.
Εγώ που ασχολήθηκα το έκανα για να σε βοηθήσω να κατανοήσεις κάποια πράγματα αλλά δεν χρειάζεσαι τελικά βοήθεια, διότι καθώς βλέπω τις απαντήσεις σου τι έχεις.
Όταν βλέπεις μια εικόνα φίλε Pano είναι σαν να βλέπεις ταυτόχρονα χίλιες λέξεις. Το ποιες από αυτές θα αναφέρεις όταν ερωτηθείς και το ποιες από αυτές τις χίλιες λέξεις σου μένουν τελικά εντυπωμένες έχει να κάνει με το μορφωτικό σου επίπεδο, την καλλιέργεια, τις προηγούμενες εμπειρίες, την ηλικία, την διάθεση και ένα σορό αλλά. Όπως καταλαβαίνεις είναι πολύ δύσκολο να δούμε όλοι αυτό που φαντάζεσαι
Συγχώρα μας.
Δεν θα φέρω αλλά παραδείγματα ελπίζω να καταλαβαινόμαστε και δεν θα σε κουράσω άλλο με φιλοσοφία που δεν είναι το φόρτε σου από ότι κατάλαβα.
Να θυμάσαι όμως κάτι
Αν νομίζεις ότι είσαι σημαντικός στο σύμπαν σου ή σε κάποιο σύμπαν τότε είσαι μόνος.
Τέρμα η φιλοσοφία
Οι θεοί μαζί σου
Τώρα τα περί όντων από άλλες διαστάσεις, υβρίδια καλαμποκιού και Illuminati μου θυμίζουν τις ιστορικές εποχές του Esoterica.gr με τα γνωστά "πτηνά" Λευκή Κουκουβάγια και Λευκός Αετός ![]()
![]()
Το να υποστηρίζεις μία άποψη βασιζόμενος στην αμφίβολη ερμηνεία που εσύ δίνεις δεν είναι και το καλύτερο. Μη σχετίζεις το οτιδήποτε με κάτι αρνητικό. Αν και βλέπω πως είσαι αρνητικά προκατειλημμένος προς τον Τεκτονισμό, νομίζω πως κάτι τέτοιο δε σε βοηθά γιατί δεν σε οδηγεί πουθενά. Είναι πολύ εύκολο να βάζεις ταμπέλες κι να προσδίδεις εύκολες ερμηνείες σε ότι βολεύει. Για του λόγου το αληθές σου παραθέτω τις παρακάτω φωτογραφίες:

Όπως βλέπεις και ο Ιησούς ήταν Τέκτων έτσι; Όσο για την τελευταία φωτογραφία, την τράβηξα ο ίδιος από καθολικό ναό στη Φλωρεντία. Είναι περιττό να πούμε πως βρίθει συμβολισμών (μεταξύ αυτών και Τεκτονικών).
Ά, και κάτι ακόμα. Βλέπεις τίποτα περίεργο στην παρακάτω φωτογραφία;

Όπως καταλαβαίνεις, όλοι είναι μπλεγμένοι...

Lux e tenebris
Edited by - Chastity on 05/06/2006 23:02:21
Τεκτονισμός και θρησκείες
Ο τεκτονισμός δεν έχει σωτηριολογικό μήνυμα, δεν σώζει ψυχές ούτε υπόσχεται τιμές και μεγαλεία, ή παράδεισο και κόλαση μετά θάνατον. ΟΠΩΣ ΤΟ ΙΣΛΑΜ
Ο τεκτονισμός δεν ισχυρίζεται ότι κατέχει την απόλυτη αλήθεια, την εξ αποκαλύψεως δοσμένη στους ανθρώπους. ΟΠΩΣ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ
Ο τεκτονισμός δεν προβάλει καμία θρησκευτική φιλοσοφία, ούτε επιβάλει στα μέλη του την πίστη σε μια ορισμένη θεότητα.
Ο τεκτονισμός έχει ως δεδομένο ότι οι κουβέντες γύρω από δόγματα (και πολιτική) είναι κουβέντες που διχάζουν και για αυτό απαγορεύει στα μέλη του το να κουβεντιάζουν ένα τέτοια διχαστικά θέματα εντός στοάς.
Έξω από την στοά σου μπορείς να κανείς ότι θέλεις.
Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια για ένα άτομο που φιλοδοξεί να μυηθεί σε μια στοά είναι η πίστη σε μια ανώτερη δύναμη. Η πίστη σε έναν θεό που το όνομα του μας είναι παντελώς αδιάφορο.
Μέσω αυτού του (ας το πούμε) κριτηρίου γίνεται μια επιλογή ανάμεσα στα εγωκεντρικά άτομα που μπορεί να γίνουν επικίνδυνα για όλους και στα άτομα που έχουν ένα μέτρο ηθικής και ένα φόβο θεού.
Δεδομένου ότι όλες οι γνωστές και οι άγνωστες θεότητες και φιλοσοφίες έχουν μέσα τους το αρχαιοελληνικό «παν μέτρο το άριστο» και επηρεάζουν (κατά κάποιον) τρόπο μέσω αυτού το τρόπο ζωής, στάση, και δράσεις, των οπαδών τους, αυτό λοιπόν το μέτρο για τον τεκτονισμό ως τάγμα είναι αρκετό. Επιδίωξη είναι το μέτρο στην ανθρώπινη δύναμη, και το μέτρο θεωρούμε επιβάλλεται με τον φόβο του θεού
Ο έχων αυτό το μέτρο δηλαδή τον φόβο κάποιου θεού στην καρδιά του, δύναται να γίνει Τέκτων .
Το ότι οι τέκτονες ορκίζονται στην καινή διαθήκη και άρα είναι χριστιανοί είναι ανακριβές..
Οι Τέκτονες που είναι χριστιανοί ορκίζονται στην καινή διαθήκη, οι τέκτονες που είναι μουσουλμάνοι ορκίζονται στο κοράνι και ου τω καθ’ έξεις.
Τεκτονισμός και ισραηλίτες.
Ουδέν ανακριβέστερο από το ότι ο τεκτονισμός σε παγκόσμιο επίπεδο ελέγχεται από εβραϊκά κέντρα και εξυπηρετη εβραϊκά συμφέροντα. Ο τεκτονισμός είναι μια παγκόσμια οργάνωση και είναι αυτοδιοικούμενη σε επίπεδο μεγάλων στοών ανά χώρα αυτοδιοικούμενη σε επίπεδο επαρχιακών μεγάλων στοών αλλά και σε επίπεδο στοών μέσα σε μια πόλη. Κανείς από πουθενά πόσο μάλλον από ξένη χώρα δεν δύναται να επιβάλει σε μια στοά την θέληση του.
Υπάρχουν δημοκρατικές διαδικασίες που το εγγυούνται
Πάνω από όλα για κάθε τέκτονα είναι η συνείδηση του και αυτό είναι το μέτρο του σε οποία απόφαση
Υπάρχουν εβραίοι τέκτονες;
Ναι μπορεί να υπάρχουν, όπως και μουσουλμάνοι χριστιανοί καθολικοί και ορθόδοξοι και ινδουιστές και δωδεκαθειστές αρχαιολάτρες και οποίος άλλος θεοσεβούμενος..
Υπάρχουν εβραϊκά σύμβολα σε μια στοά; Ναι μπορεί να υπάρχουν και σύμβολα που είναι πανάρχαια και τα χρησιμοποιούν σήμερα και οι εβραίοι και οι χριστιανοί και οι αρχαιολελληνιστές
Υπάρχουν ελληνικά σύμβολα σε μια στοά;
Πάντα… δεν νοείται σύγχρονος τεκτονισμός χωρίς το δέοντα σεβασμό στον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό.
Ελπίζω να σας καλύπτω
Ποιο πολύ ελπίζω στο να συνεχιστεί η κουβέντα σε ποιο γόνιμη και φιλοσοφική βάση και λιγότερο στα δήθεν στοιχεία από φωτογραφίες.
Αλώστε το τοπικ μας ρωτά «τι πιστεύουν οι μασόνοι» καλύτερα να μιλούν αυτοί που ξέρουν και αυτοί που θέλουν να μάθουν.
Οι θεοί μαζί σας.
Edited by - masons of larissa on 06/06/2006 20:00:52
Το μήνυμα, οι θέσεις και οι απόψεις του Τεκτονισμού είναι πανανθρώπινα και λειτουργούν έκτός και πέραν των όποιων θρησκευτικών συστημάτων. Φυσικά ο κάθε Τέκτων μπορεί να πιστεύει ελεύθερα όπου θέλει. Απλώς η όποια παραφιλολογία προέρχεται από της άγνοια των εκτός Τεκτονισμού. Αυτή η άγνοια ενισχύεται από τον εγωϊσμό που από τη μία εμποδίζει τη σωστή πληροφόριση και από την άλλη (χειρότερο) μετατρέπει την άγνοια σε κήρυγμα εναντίον του Τεκτονισμού.
Προσωπικά δείχνω μεγάλο σεβασμό στον Τεκτονισμό γιατί είμαι Έλλην και αυτή η γη που πατάω εξακολουθεί να είναι Ελληνική επειδή κάποιοι "Τέκτονες-προδότες" αποφάσισαν να ελευθερώσουν την Ελλάδα από τους Τούρκους. Μπορεί να το ξεχνάνε μερικοί αλλά η επίσημη εκκλησία όχι μόνο είχε άλλη άποψη περί απελευθερωτικού αγώνα αλλά καταράστηκε ακόμα και αυτή την προσπάθεια. Εύγε
![]()
Ένα από αυτά στα οποία πιστεύουν οι Τέκτονες είναι και η ακεραιότητα και προστασία της πατρίδας τους, κάτι που στην Ελλάδα φυσικά έγινε πράξη. Ήταν μια πολύ κρίσιμη περίοδος όπου ο Τεκτονισμός (αν και όχι πολύ έκδηλα) βοήθησε σημαντικά.
Δεν καταλαβαίνω γιατί σχετίζουν μερικοί τον Τεκτονισμό μόνον με τους εβραίους και οτιδήποτε κακό αυτό συνεπάγεται. Θα ήταν πιο έντιμο να θυμηθούν και τις περιπτώσεις εκείνες όπου Τέκτονες απέτρεψαν επαναστάσεις και πολέμους. Αλλά τι να λέμε τώρα...

Lux e tenebris
Διάβασα με προσοχή το θέμα και νιώθω ότι θέλω να παρέμβω. Πριν χρόνια δούλευα σε ένα καφενείο, η δουλειά μου ήταν να πηγαίνω καφέ σε πελάτες, στον χώρο εργασίας τους. Ένας από αυτούς ήταν Ιδιόμορφος. Κλειστός χαρακτήρας, (δεν τον είχα δει ποτέ να γελάει) δεν είχε σχεδόν καθόλου σχέσεις με τους περίοικους και κάθε φορά που έπρεπε να του παράδώσω καφέ, ένιωθα άβολα.
Τα χρόνια πέρασαν και παρουσιάστηκε ένα κοριτσάκι το οποίο είχε πολύ σημαντικό πρόβλημα υγείας. Χρειάζονταν μεταμόσχευση μυελού των οστών. Ανακοινώθηκε λοιπόν ότι όποιος ήθελε μπορούσε να κάνει κάποιες εξετάσεις αίματος για να ελεχθεί η συμβατότητα. Ο άνθρωπος που είχε αναλάβει τον συντονισμό της όλης προσπάθειας και που όπως έμαθα από τον παππού της μικρής, βοήθησε πολύ την οικογένεια του μικρού κοριτσιού, ήταν εκείνος ο "παράξενος". Δυστυχώς το κοριτσάκι "έφυγε" και λίγο καιρό αργότερα, είδα τον εν λόγω άνθρωπο σε κάποια τηλεοπτική εκπομπή, όπου αντιπροσώπευε την Στοά στην οποία ανήκε. Ήταν Τέκτονας (Μασώνος ή όπως αλλιώς μπορεί να ονομαστεί!). Αυτή είναι η μοναδική "εμπειρία" μου σχετικά με το θέμα, και με πραγματική λύπη ακούω πολλούς ανθρώπους γύρω μου, (ακόμα και τους γονείς μου) να ωρίωνται και να φρήτουν εναντίον των Τεκτόνων.
Συμπέρασμα: Δεν με ενδιαφέρει εάν οι εν λόγω άνθρωποι είναι οπαδοί θρησκείας ή όχι, εάν συγκεντρώνουν τον πλούτο του πλανήτη ή όχι, εάν λατρεύουν θεό, θεούε ή δαίμονες. Αυτό αφορά τον κάθρε έναν από αυτούς ξεχωριστά και επιβαρύνει ή όχι την ψυχή τους. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι ότι ένας από αυτούς στήριξε μια οικογένεια και πάλεψε μαζί τους, όταν έχαναν το σπλάχνο τους. Για εμένα αυτό είναι που έχει σημασία. Πάλεψε για να σώσει μια ζωή. Υπηρέτησε τον συνάνθρωπο. Έδειξε και έδωσε ΑΓΑΠΗ. Αυτό έχει σημασία, στα μάτια των ανθρώπων και του θεού, με όποιο όνομα και αν τον πιστεύουμε.
Ας κάνουμε το ίδιο. Να αποδεχθούμε τον κάθε διαφορετικό. Ας νιώσουμε και ας δείξουμε ΑΓΑΠΗ.
Σας χαιρετώ!
Ευχαριστώ!