- KAI H ΓΗ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ !!! - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
quote:
Αυτή είναι η μοναδική "εμπειρία" μου σχετικά με το θέμα, και με πραγματική λύπη ακούω πολλούς ανθρώπους γύρω μου, (ακόμα και τους γονείς μου) να ωρίωνται και να φρήτουν εναντίον των Τεκτόνων.
Aυτή όπως μας είπες είναι η μοναδική σου εμπειρία...
Ασε να ακούσεις και τη δική μου εμπειρία:
Γνώρισα 7 και οι 7 ήταν "υπέροχοι"... (μάλιστα ήταν από διαφορετικές Στοές...)
Με απογοήτευσαν με κάθε δυνατό τρόπο...
-προσωπικά
-ηθικά και ηθικολογικά... Ακόμη αναρωτιέμαι πως ήμουν τόσο τυφλή να τους θεωρήσω φίλους και αξιόλογους... Πως μπόρεσα στην τελική να επενδύσω συναισθηματικά σε αυτούς... Δεν έχω βρει ακόμη την απάντηση...και ακόμη αυτό με πονάει...![]()
Βέβαια αυτοί οι 7 ήταν αυτοί που μου είχαν αποκαλύψει την Τεκτονική τους ιδιότητα... οπότε και κρατώ μια πισινή μήπως περιτρυγυρίζομαι από άλλους 7 συμπαθητικούς και αξιόλογους ανθρώπους που είναι Τέκτονες και που μου έχουν κρατήσει μυστική την Τεκτονική τους ταυτότητα...
Το ένα όμως είναι γεγονός και το άλλο εικασία...

Από τα γραφόμενά σας εξάγουμε ένα πολύ σημαντικό συμπέρασμα: Η αγάπη, ο συναισθηματισμός, η συμπόνοια, η προσφορά προς τον πλησίον από τη μία πλευρά, αλλά και η άσχημη συμπεριφορά, η ιδιοτέλεια κλπ αποτελούν συνηθισμένες εκφράσεις του χαρακτήρα μας. Αν και κάθε τάγμα υιοθετεί τις θετικές από αυτές, δε σημαίνει πως σε αυτά τα μυητικά τάγματα δεν υπάρχουν μαύρα πρόβατα.
Αν μου επιτρέπετε, αυτό θα το χαρακτήριζα "υγιές" φαινόμενο, γιατί το αντίθετό του, δηλαδή το να υπάρχουν μόνον αγαθοί και άγγελοι του καλού σε ένα τάγμα μου δείχνει πως κάτι περίεργο κρύβεται από πίσω. Μόνον με πλύση εγκεφάλου μπορεί να δούμε χιλιάδες μέλη ενός τάγματος να συμπεριφέρονται με τον ίδιο ακριβώς (και καλό) τρόπο. Οι όποια αρνητική συμπεριφορά αποδεικνύει πως στον Τεκτονισμό, όποως και σε πολλά άλλα τάγματα, ο καθένας εκφράζεται ανάλογα με τον ψυχισμό που διαθέτει και με ελεύθερη βούληση. Οι βάσεις, οι αρχές και οι άξονες λειτουργίας του Τεκτονισμού είναι σαφείς. Μένει στον καθένα να τις επεξεργαστεί σωστά.
Με λίγα λόγια, μην ταυτίζετε πάντα την έννοια του Τεκτονισμού με τη συμπεριφορά των Τεκτόνων! Πολλές φορές και τα δύο συμπίπτουν, άλλες όμως όχι. Ελπίζω να έγινα κατανοητός και να μη σας κούρασα ![]()

Lux e tenebris
Σέβομαι την εμπειρία και τις απόψεις σου. Μήπως όμως μπερδεύεις λίγο τα πράγματα; Από το απόσπασμα της δήλωσής σου που παραθέτω, φαίνεται ότι ενεπλάκης συναισθηματικά με αυτά τα άτομα. Μήπως αυτό σε κάνει να κρίνεις υποκειμενικά;; Και στη δική μου περίπτωση , ο άνθρωπος στον οποίο αναφέρομαι δεν ήταν και ο τύπος του συμπαθητικού ατόμου. Αγέλαστος, απόμακρος, σχεδον αυτο-περιθωριοποιημένος. Άλλο όμως ο τρόπος έκφρασης του χαρακτήρα του και άλλο οι πράξεις του. Θέλω να πω, ότι δεν θα έκανα παρέα μαζί του όμως μετά από αυτό που έκανε τον σέβομαι απεριόριστα. Από την άλλη, σκέπτομαι....
Πως συνέβη και πέτυχες όχι 1, όχι2, αλλά 7 Τέκτονες;; Ποσοστικά πόσες πιθανότητες υπάρχουν να συμβεί κάτι τέτοιο;; Με αυτή τη λόγικη, το 75% του ανδρικού πληθυσμού είναι Τέκτονες. Μήπως για να σου συμβαίνει κατ'εξακολούθηση, μια ανώτερη δύναμη προσπαθεί να σου πει κάτι;; Μήπως υπάρχει ένα μάθημα που δεν το έχεις "περάσει" ακόμα όπως οφείλεις;
Τέλος θυμήσου κάτι που ξαναγράφτηκε στο συγκεκριμένο θέμα: Εάν κάποιοι δεν έχουν την ηθική και την πνευματική ισορροπία που απαιτείται, τότε ακόμα και εαν εξακολουθούν να "υπάγονται" σε μια στοα, εν τούτοις δεν αξίζουν την προσφόνηση "Τέκτων".
Να προσέχεις τον εαυτό σου, αλλά και ότι συμβαίνει γύρω σου!!
quote:ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΛΕΟΣ..."ΚΟΝΤΡΟΛΑΡΟΝΤΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΑΠΟ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΟΝΤΑ ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΣ..."...ΕΛΕΟΣ...ΤΙ ΟΝΤΑ???ΤΙ ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΣ?????ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΝΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ??????ΜΑΘΕΤΕ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΤΕ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΠΟΥ ΠΛΗΡΟΥΜΕ ΣΥΝ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΟΥ ΕΝΕΡΓΟΥΜΕ, ΝΑ ΣΚΕΠΤΕΣΤΕ ΕΝΤΟΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΙΚΡΑ...ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΙΛΗΣΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜ. ΦΑΝΤΑΣΙΑ...Ο ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΥΠΑΡΚΤΟ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ...ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟΝ ΤΑ ΟΝΤΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΥΠΑΡΧΟΥΝ...ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΜΙΛΟΥΜΕ ΠΑΡΑΒΟΛΙΚΑ,ΠΟΙΗΤΙΚΑ...Κ.Λ.Π....
AGAPHTH FILH GRETEL, TA PRAGMATA DEN EINAI OPWS FENONTAI AKOMA KAI GIA EKEINOYS POY EINAI MESA KAI POY AN KSERANE PRAGMATIKA TI SYMBAINEI 8A PA8ENANAI MEGALO SOK . EXEI POLY BA8OS H KATASTASH , OLES AYTES OI ORGANWSEIS EINAI KATW APO TON ELENXO TWN IMBRIDIWN ILLUMINATI KAI AYTOI
KONTROLARONTAI PLHRWS APO ARNHTIKA ONTA PERAN THS TRITHS DIASTASEWS. ANYWAY ,OTI EIXA NA PW PERI TOY 8EMATOS TO EIPA APO EKEI KAI PERA AS KANEI O KA8ENAS THN EREYNA TOY KAI AS BLALEI TA SYMPERASMATA TOY.
~:LOVE:~AND~:LIGHT:~PaNo

Lux e tenebris
quote:
Σέβομαι την εμπειρία και τις απόψεις σου. Μήπως όμως μπερδεύεις λίγο τα πράγματα; Από το απόσπασμα της δήλωσής σου που παραθέτω, φαίνεται ότι ενεπλάκης συναισθηματικά με αυτά τα άτομα. Μήπως αυτό σε κάνει να κρίνεις υποκειμενικά;;
Mα τι στο καλό τόσο εγώ όσο και οι γύρω από μένα είναι υποκειμενικοί?
Αυτοί ξέρεις γνώρισαν την κατάσταση απ'έξω και είδαν τις συμπεριφορές πιο αντικειμενικά και ... τα συμπεράσματά τους σαφώς πιο αυστηρά και επικριτικά για τις στάση αυτών των ατόμων...
quote:
Πως συνέβη και πέτυχες όχι 1, όχι2, αλλά 7 Τέκτονες;; Ποσοστικά πόσες πιθανότητες υπάρχουν να συμβεί κάτι τέτοιο;; Με αυτή τη λόγικη, το 75% του ανδρικού πληθυσμού είναι Τέκτονες.
Πρέπει να ξέρεις αγαπητή πως όταν ο παράγων τύχη μπαίνει στη ζωή μας ο νόμος των πιθανοτήτων βγαίνει απ'το παράθυρο...
Τύχη = πεπρωμένο = κισμέτ και κατά συνέπεια τώρα πια ξέρω τι ήθελε να μου πει η "ανώτερη δύναμη" και δυστυχώς έχω πάρει το μάθημά μου...![]()
quote:
Να προσέχεις τον εαυτό σου, αλλά και ότι συμβαίνει γύρω σου!!
Σε ευχαριστώ για τη συμβουλή... Θα προσέχω ακόμη και τα νώτα μου...

quote:
Πρέπει να ξέρεις αγαπητή πως όταν ο παράγων τύχη μπαίνει στη ζωή μας ο νόμος των πιθανοτήτων βγαίνει απ'το παράθυρο...Τύχη = πεπρωμένο = κισμέτ και κατά συνέπεια τώρα πια ξέρω τι ήθελε να μου πει η "ανώτερη δύναμη" και δυστυχώς έχω πάρει το μάθημά μου...
Αν και βγαίνω για λίγο εκτός θέματος, πρέπει να σημειώσω ότι: Στο σύμπαν δεν συνυπάρχουν "τύχη" και πιθανότητες. Είτε τα πάντα προκύπτουν τυχαία (χωρίς προκαθορισμένο αίτιο), είτε προκύπτουν ως η τελική έκβαση από τις πολλές που υπάρχει η πιθανότητα να συμβούν. Κάθε παράδειγμα επαναληπτικότητας αποτελεί απόδειξη της κυβερνητικής και νομοταξίας που διέπουν το σύμπαν.
Θεωρώ πως στο σύμπαν η έννοια "τύχη" είναι ανύπαρκτη γιατί νομίζω πως το κάθετί έχει λόγο που συμβαίνει ή λόγο που δεν συμβαίνει. Η έννοια της τύχης υπάρχει για να καλύψει το κενό μεταξύ συμβάντος και της αδυναμίας μας να εξηγήσουμε την προέλευση-αιτία του. Υπάρχει μόνον ένα σύνολο πιθανοτήτων αλλά όχι τύχη. Το ίδιο συμβαίνει και με την έννοια του λάθους στη φύση. Η φύση δεν κάνει λάθη, απλά εμείς τα ερμηνεύουμε ως τέτοια επειδή μάθαμε να ορίζουμε ως σωστό το στατιστικά υπερέχον.
Η ταύτιση της "τύχης" με τις έννοιες πεπρωμένο και κισμέτ δεν ευσταθεί γιατί αποτελούν τους αντίποδες στην εξήγηση της προέλευσης οποιουδήποτε φαινομένου.
Αυτά και ξαναγυρίζουμε στο θέμα μας ![]()

Lux e tenebris
Αλήθεια, αν σε έναν πόλεμο δυο εχθροί-στρατιώτες ανακαλύψουν ότι είναι Τέκτονες, τί γίνεται;
Αν ο εχθρός-αιχμάλωτος και ο δεσμοφύλακάς του ανακαλύψουν ότι είναι Τέκτονες ποιά η στάση του καθενός;
ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΡΟΜΟΣ Ή ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ ΔΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ, ΤΟΤΕ ΧΑΡΑΞΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ
Odysseus_Nemo

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
quote:
Δηλαδή ρε gretel είναι ψέμματα ότι μεγάλο μέρος αυτών που παίρνουν σημαντικές αποφάσεις για την πορεία των εξελίξεων παγκοσμίως και υπερκαθορίζουν τα όρια της δραστηριίτητας δισεκατομμυρίων ανθρώπων στον πλανήτη? Τι να κάνουμε τώρα, αφού μεγάλο μέρος του χρηματιστικού κεφαλαίου , της ενέργειας και των βιομηχανιών όπλων είναι σε εβραικά χέρια να το παραβλέψουμε? Αυτοί οι οποίοι λαμβάνουν αποφάσεις για την κίνηση των κεφαλαίων παγκοσμίως, που έχουν τράπεζες και δανείζουν στα κράτη παγκοσμίως, που έχουν οίκους αξολόγησης για την πιστοληπτική ικανότητα των κρατών,που ελέγχουν τους πόρους και την ενέργεια και την έρευνα και την ανάπτυξη είναι σε μεγάλο ποσοστό Εβραίοι.Και όσο νάναι οι αποφάσεις τους επηρεάζουν σε μεγαλύερο ποσοστό τις εξελίξεις παρά οι δικές μου οι οι δικές σου σωστά? Δε λέω ότι για όλα τα κακά φταίνε οι Εβραίοι αλλά για πάρα πολλά από αυτά φταίνε. Καλό είναι να μη υπάρχει ρατσισμός και προκατάληψη αλλά όχι και στο όνομα αυτών να παραβλέπουμε κάποια πράγματα. Θεωρείς ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα? Και μη μου πεις ότι δεν έχω στοιχεία και αποδείξεις γιατί μπορώ να σε βομβαρδίσω με στοιχεία και αποδείξεις που θα βαρεθείς να διαβάζεις. Και ιστορικά στοιχεία για την ανάδυση του χρηματικού κεφαλαίου και την κεφαλαιακή συσσώρευση και για την ανάδυση του νεωτερικού κράτους από το Μεσαίωνα και το ρόλο των Εβραίων κατόχων χρήματος εφόσον μόνο αυτοί μπορούσαν να δανείζουν με τόκο και για τις κεντρικές τράπεζες και την ιστορία τους σε Ευρώπη και Αμερική και για αποικιοκρατία και διάφορες εταιρείς ανατολικών ινδιών κλπ. και και και. Επιστημονικότατα, με ξεκάθαρη και σαφή τεκμηρίωση με πληθώρα στοιχείων, παραπομπών ΟΧΙ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΗ απλά γιατί αυτό προκύπτει. Απλά γιατί κάποιος που μελετάει κάποια πράγματα άσχετα με τους Εβραίους κλπ απλά πέφτει πάνω σε αυτό το συμπέρασμα ερευνώντας για άλλα πράγματα. Στην προσπάθειά σου να αποδομήσεις το επιχείρημα του PaNo πηγαίνεις στο άλλο άκρο, πράγμα που και αυτό δε βοηθάει την αλήθεια.
Αγαπητέ φίλε, η δική μου ένσταση είναι ότι το να φορτώνουμε το χάλι της ανθρωπότητας σε ομάδες και φυλές, είναι παθητικότητα και υπεκφυγή.
ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ? Δηλαδή την νοοτροπία του καναπέ και του "ότι φάμε ότι πιούμε ..." την απεχθάνομαι.
Αν παθητικά περίμενε και η GREENPEACE να σταματήσουν να δολοφονούνε τις φώκιες και να σταματήσουν να πετάνε τα απόβλητα στη βόρεια θάλασσα οι ισχυροί του πλανήτη, και δεν πήγαιναν με μια φουσκωτή βάρκα να σταματήσουν τα πλοία τους, δεν θα είχαν γίνει ούτε τα μικρά βηματάκια που γίνανε στον τομέα αυτόν.
Αν δεν ξυπνήσουμε και δε σταματήσουμε να είμαστε τα υπερκαταναλωτικά ρομποτάκια που κάθονται αποβλακωμένα μπροστά στην Πλάσμα τιβι να χαζεύουν την αγελάδα να αφοδεύει, αν δεν σταματήσουμε να είμαστε παρτάκιδες και να τα κάνουμε όλα για την τσέπη μας θα παρακμάζουμε διαρκώς και απενοχοποιημένοι θα λέμε ότι δε φταίμε εμείς φταίνε οι μασόνοι.

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
1. Φίλε Πάνο : άσε που ο τεκτονισμός δεν έχει καμμία μα καμμία σχέση με τον καββαλισμό (τι είναι τεκτονισμός ; ιδιότυπο σύστημα ηθικής καλυπτόμενο από αλληγορίες και αποκαλυπτόμενο με σύμβολα, άρα παραπέμπει σε μια πραξιακή διάσταση της βελτίωσης της ανθρώπινης ζωής επί γης αφήνοντας κατά μέρος κάθε μεταφυσική διάσταση της ζωής μας αφότου μεταστούμε προς την αιώνια Ανατολή στις θρησκείες, και γι'αυτό εξ αντικειμένου και εξαρχής δεν είναι δυνατό να αποτελεί θρησκεία) ο καββαλισμός τι σε χαλάει ; Και ποια είναι η πεμπτουσία του καββαλισμού ; Το ότι η δημιουργία δεν έχει ολοκληρωθεί και ότι ο άνθρωπος καλείται να συμμετέχει στην ολοκλήρωσή της. . Απλά και καθαρά . Σε ποια φιλοσοφική θεώρηση του ανθρώπου οδηγεί αυτό ; Όπου θες φίλε μου,είσαι ελεύθερος να ψάξεις και να βρεις, άλλωστε η γλώσσα είναι το κατεξοχήν συμβολικό σύστημα ανταλλαγής ερμηνειών που μας επιτρέπουν την κατανόηση του κόσμου. Η των κόσμων αν παραδέχεσαι πολλούς.
2. Επειδή η φιλοσοφία πρέπει να είναι "μελέτη θανάτου", να φανταζόμαστε κάπου κάπου δηλαδή τον εαυτό μας πεθαμένο προκειμένου να επανερμηνεύουμε τις πράξεις μας, κι επειδή κάπου κάπου φέρνω τον εαυτό μου σ'αυτή τη διάσταση, φίλε συνάνθρωπε κατάληξα ότι αν υπάρχει ένας χώρος που κατέχει τα εργαλεία που θα επιτρέψουν στον καθένα από μας να οικοδομήσει τη "δική του" αλήθεια και "γνώση", όπως και να εγγυηθεί τη συνέχεια της πορείας της ανθρωπότητας, αυτό είναι το διακύβευμα, είναι ο τεκτονισμός. Απέναντί του ; μισοψυχοπαθείς αποκαλυπτολόγοι, κακότυχοι απατεωνοπροφήτες και εκατομμύρια άλλα φρούτα και φρουτίδια που κοιμίζουνε αφελείς με ιστοριούλες για Βελινοφσκικά σενάρια, 18 επίπεδα δαιμόνων, αντίχριστους, τσάκρας, μάκρας, σούκρας, παγκοσμιοποιήσεις, ουκουμενικότητες, και κάθονται και γράφουνε ό, τι μπορείς να φανταστείς κι εσυ τα πιστεύεις γιατί το κοινό αυτό είναι απλά αδηφάγο. Τρώει οτιδήποτε του σερβίρεις. Δηλαδή φαστ φουντ ψευτομυστικισμός. Κι αυτό είναι ο κυριότερος αντίπαλος του τεκτονισμού πραξιακά και φιλοσοφικά. Παράδειγμα : έχει η Βίβλος τον όφι τον κατηραμένο και το διάλογό του με την Εύα; Δεν μπορεί σκέπτονται οι βλάκες, κάτι σημαίνει αυτό. Και δώστου θεωρίες. Οι ξύπνιοι τί κάνανε ; Γράψτε παιδιά ένα βιβλίο να τα αρπάξουμε και υποστηρίξτε ότι έχουμε διασταυρώσεις ερπετοειδών από άλλους πλανήτες με ανθρώπους και δημιουργία υπεραιωνόβιας ράτσας που μέχρι σήμερα μας κυβερνά. Στηρίζεται πούθενά αυτό ; Βέβαια, υπάρχει εδάφιο στη Γένεση για συνάντηση των γιων του φωτός με τις κόρες των ανθρώπων. Τέλεια. Τα ... πήραμε... (στην ιστορία υπάρχει...η κατάλληλη δόση διφορούμενου, παραδοξολογίας, σεξ, ελαφράς βίας γιατί η Εύα δεν έκατσε με τη θέλησή της,σε φίδι θα καθότανε; μεταφυσικού κλπ κλπ.).
3. Εν κατακλείδι Πάνο : πάνε αγόρι μου γίνε μασόνος σαν τον εθνικό μας ποιητή το Σολωμό (για να καταλάβεις και πρακτικά το λόγο του πως το βιβλίο της ζωής του το γράφει ατομικά φιλαράκι ο καθένας και στο οποίο δεν παρεμβαίνουν ούτε διάβολοι ούτε τρίβολοι) βρες και ένα δυναμίτη θηλυκό και θα σου πω πως σου αποκαλύπτεται το Μέγα Σχέδιο των Αιώνων στα μάτια σου...Και για πότε θα ξεχάσεις τις ανύπαρκτες παγκόσμιες συνωμοσίες...
τελετουργίες,με τις περίεργες αμφιέσεις και τις περίεργες επικλήσεις ?
Ο Σολωμός για να γράψει τον εθνικό ύμνο,έπρεπε να υποβληθεί σε όλα αυτά τα μυστήρια ?
Ο Βαμβακάρης έγραψε τη Φραγκοσυριανή.
Τραγουδήστε τους στίχους του κομματιού αυτού,σε ρυθμό εθνικού ύμνου.
Ήταν κι ο Μάρκος μασώνος ?
Χαίρομαι για την ερώτησή σου.
1. Κάθε τελετουργικό από όπου και αν προέρχεται, είτε έχω να κάνω με τα σχολικά τελετουργικά, είτε με τα εκκλησιαστικά, είτε με τα τεκτονικά, "διδάσκει φίλε ό, τι δεν είναι δυνατό αλλιώς να διδαχτεί". Το ίδιο και με τα τεκτονικά τυπικά.
2. Αναφορικά με την "περιέργεια" των τεκτονικών τυπικών : πρώτα πρώτα να σου ξεκαθαρίσω αγνοών το ότι οι φωτογραφίες που είδες σε προγενέστερες δημοσιεύσεις απόψεων είναι πέρα για πέρα κατασκευασμένες. Τα χαρακτικά με τεκτονικές μυήσεις παρουσία τραγόμορφων είναι παρμένα από το βιβλίο του Leo Taxil, γάλλου του τέλους του 19ου αιώνα. Το μούτρο αυτό ήταν μασόνος. Δεν τα κατάφερε στον τεκτονισμό, ορισμένοι νομίζουν ότι ο τεκτονισμός είναι καμμιά παγκόσμια τράπεζα που κατεβάζει λεφτά, αξιώματα, εξασφαλίζει σαν τον ΟΑΕΔ θέσεις εργασίας στο δημόσιο και μάλιστα ψηλά στην ιεραρχία κλπ κλπ. Και τι πήγε και έκανε ; Από μασόνος το γύρισε σε φανατικό καθολικό σε μια εποχή στην οποία υπήρχε ακήρυκτος πόλεμος μεταξύ του γαλλικού τεκτονισμού και του πλέον συντηρητικού κομματιού της γαλλικής καθολικής εκκλησίας με διακύβευμα τη δημοκρατία στη Γαλλία. Τύπωσε λοιπόν κάποια βιβλία με τίτλο "La franc-maconnerie devoilee", ("Αποκαλύπτω τη μασονία") τα οποία πουλήσανε τρελλά. Έβαλε μέσα ότι οι τέκτονες κάνουν επικλήσεις εδώ κάνουν επικλήσεις εκεί, μέχρι ο αθεόφοβος ότι κάθε Μεγάλη Παρασκευή εμφανίζεται ό ίδιος ο διάβολος σε στοές της Αμερικής και δίνει κατευθύνσεις. Άλλο που δεν ήθελε και ο πάπας. Τον δέχτηκε στο Βατικανό και δώστου ξανακυκλοφόρησε νέα εγκύκλιο εναντίον των μασόνων. Μέχρι του σημείου που ο Taxil ήταν το πρώτο όνομα του αντιτεκτονισμού παγκόσμια. Τελικά ; Παραδέχτηκε ότι τα πάντα ήταν κατασκεύασμα και επινόημά του, αλλά η ζημιά φίλε είχε γίνει και η ρετσινιά είχε μείνει. Για τον Taxil βέβαια ούτε γάτα ούτε ζημιά, έβγαλε τα κέρατά του από τα βιβλία αυτά, τα προτείνανε μέχρι από άμβωνος οι γάλλοι παπάδες της εποχής, αλλά δυστυχώς δεν τα κράτησε πολύ καθότι μέγας αλογομούρης της εποχής και μετά συνέχισε να βγάζει περιοδικά μπας και ρεφάρει αλλά η μπογιά του είχε περάσει.
3. Αναφέρθηκα στο Σολωμό. Διάβασε φίλε τη "Γυναίκα της Ζάκυθος". Η τον ίδιο τον "Ύμνο στην Ελευθερία". Απεικονίζει ουσιαστικά την πυρσοφόρο θηλυκή μορφή των τεκτονικών μυήσεων (ήξερες μήπως ότι και το Άγαλμα της Ελευθερίας του Bartholdi στη Νέα Υόρκη απεικονίζει αυτό ακριβώς, δώρο του τέκτονα Γάλλου γλύπτη για την απελευθερωση της Αμερικής από τους Άγγλους, αγώνα που τόσα έδωσε η Μεγάλη Ανατολή της Γαλλίας και οι αμερικάνοι τέκτονες ; ). Και συνέχισε στην ελληνική ποίηση ξαναδιαβάζοντας Παλαμά ("Δωδεκάλογος του Γύφτου" και "Φλογέρα του Βασιλιά") και τέλος κάνε μια στάση και στον Ελύτη...
Την καλημέρα μου...
Εσυ φιλαράκι τι λες, μήπως δεν ήταν...τέκτονας;;;
O EXΩΝ ΩΤΑ ΑΚΟΥΕΙΝ ΑΚΟΥΕΤΩ.
ευχαριστώ για την απάντηση,αλλά έχω δει κι άλλες φωτό που δεν είναι του Leo Taxill,αλλά από κάποιον πολύ πιο κοντινό μας άνθρωπο (εννοώ γεωγραφικά).
Αναφέρομαι στον Κώστα Τσαρούχα και στο βιβλίο του
Η ΜΑΣΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
Τα φωτογραφικά ντοκουμέντα μέσα στο βιβλίο αυτό,δε μου άφησαν την παραμικρή αμφιβολία ότι για να γίνεις δεκτός εκεί
πρέπει να έχεις έφεση στο ντύσιμο με ράσα,χιτώνες και ποδιές.
Στυλιστικά,δεν καλύπτομαι από αυτά,αλλά ακόμη απορώ : φορώντας κάτι πιο απλό και βρισκόμενος σε έναν...πιο φωτεινό χώρο,δεν ανακαλύπτεις κάποια παγκόσμια αλήθεια ?
Για τον Βαμβακάρη έχω να πω ότι αν ήταν κι αυτός Τέκτονας,τότε χάνω πάσα ιδέα για την οργάνωση.
Ένας άνθρωπος που είναι λιώμα από τις 12 και μετά,δε νομίζω να τηρεί τις προυποθέσεις για να δεχτεί ανώτερα μηνύματα.
Το τραγουδάκι όμως σε ρυθμό εθνικού ύμνου το έγραψε.
Συγκρίνω τις εμπνεύσεις και βλέπω ότι ένας ανώτερος διανοητικά άνθρωπος (Σολωμός) έκανε την ίδια δουλειά με έναν χασικλή.
Ο ένας ήταν μέλος στοάς,ο άλλος μέλος στον τοπικό τεκέ.
Τέλος πάντων. Η ερώτησή μου παραμένει.
Γιατί πρέπει να κάνουν όλα αυτά τα μυστηριακά οι Μασώνοι για να πετύχουν κάτι καλό (?) ??
Αλλά απάντηση δεν πρόκειται να πάρω ποτέ.