- ΟΙ ΘΕΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Η ελληνική μυθολογία (κοσμογονία) γεννήθηκε από ανθρώπινη σκέψη, οπότε είναι λογικό να περιέχει και την ανθρώπινη ατέλεια .
Κάθε θεός στο δωδεκάθεο έχει ανθρώπινα χαρακτηριστικά αλλά και αδυναμίες, ακριβώς όπως και ο άνθρωπος .
Από την άλλη πίσω από κάθε μύθο υπάρχει και ένας συμβολισμός και αυτό επειδή οι μύθοι εμπεριέχουν πολλές αλήθειες κρυμμένες κάτω από σύμβολα, έπρεπε να δοθούν έτσι ώστε να ενεργούν στο υποσυνείδητο του ανθρώπου, αλλά και να μην υπάρχει ο φόβος του (θανάτου ή εξορίας) σε αυτόν που τον έγραψε…
.
Κάθε ιερό βιβλίο, είτε είναι η βίβλος είτε είναι η ελληνική μυθολογία έχει μέσα του το ανθρώπινο στοιχείο, αλλά και μια εσωτερική γνώση (αλήθεια) που πρέπει να είναι σεβαστή από όλους μας …![]()
Ξενοφάνης
«αν τα άλογα και τα βόδια είχαν τα χέρια και μπορούσαν να ζωγραφίσουν οι θεοί τους θα ‘μοιαζαν πολύ με άλογα και βόδια .»

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!
quote:
Δεν γνωρίζω, βέβαια, ποια είναι η άποψη άλλων ομάδων ή σωματείων αρχαιόθρησκων, αλλά, τελικά, ποιος κάνει λάθος, ο Dying_Incubus και ο macedon ή οι παραπάνω δημιουργοί της ιστοσελίδας;
Αγαπητέ Ψηλέ, έχω δηλώσει πουθενά "αρχαιόθρησκος", Δωδεκαθεϊστής και δεν το θυμάμαι;
Πως γίνεται να συγκρίνεις τις απόψεις μου - όταν έχω δηλώσει επανειλημμένως ότι είμαι άθρησκος - με τις απόψεις μιας συγκεκριμένης ομάδας συνανθρώπων μας με κοινά θρησκευτικά πιστεύω;
Ελπίζω πως ήταν ένα ατυχές και βεβιασμένο περιστατικό...
Για να στο ξεκαθαρίσω και πάλι, από την έρευνα που έχω κάνει εγώ γύρω από την Ελληνική μυθολογία, αυτό που κατανοώ είναι ότι οι Θεοί των προγόνων μας αποτελούσαν προσωποποίηση κάποιων κοσμικών δυνάμεων.
quote:
Τι να αποσυμβολίσω? τον Κρόνο που έτρωγε τα παιδιά του? Την Ήρα που κοίταζε να σκωτώσει από ζήλιεα μέχρι και τον Οδυσσέα?
Αγαπητέ europaios2, μπορώ να σε διαβεβαιώσω πως η Ήρα ουδέποτε ασχολήθηκε με τον Οδυσσέα.
Αυτό στο υπογράφω και με βούλα αν θες! ![]()
Μάλλον μπερδεύτηκες όπως και σε κάποιες από τις υπόλοιπες σου αναφορές...
quote:
-Για πείτε μου όμως ο Κρόνος γιατί παντρευτηκε τη Ρέα που ήταν αδερφή του? ο Δίας γιατί σκώτωσε τα αδέρφια του? Ο Δίας γιατί παντρεύτηκε την αδερφή του? Ο Δίας γιατί απατούσε την Ήρα την αδερφή του? πόσα μπάσταρδα είχε? η Γαία γιατί τόκανε με το γιό της? τον Κρόνο?
Για άλλη μια φορά να υπενθυμίσω σε όλους τους συμμετέχοντες ότι θα πρέπει να επανέλθουμε στον αρχικό σκοπό του θέματος ο οποίος δεν είναι να συγκρίνουμε τον Χριστιανισμό με την αρχαία Ελληνική θρησκεία.

In anticipation of my resurrection...
«Μπα? Πιος το είπε? Ο θεός σου? Ή ο θείος σου? Και συ σαν παιδί σφουγκάρι τα σφούγκισες?»
Το λέει το δόγμα σου, το λέει η ίδια η αφήγηση της Καινής Διαθήκης (π.χ. ολοκλήρωση της άμωμου σύλληψης..), το λένε τόσοι και τόσοι Πατέρες της χριστιανοσύνης.
Επειδή εσένα δεν σε βολεύει, νομίζεις ότι αλλάζει τίποτα?
europaios2:
«Η Παλαιά Διαθήκη σας βολεύει η Καινή όχι? Για πιο χάος μιλάς? Συνδέεις την Ιστορία των Εβραίων με του Ιησού!»
Κοίτα να δεις, κατά βάση δεν έχει νόημα αυτή η συζήτηση μαζί σου διότι δεν γνωρίζεις την Παλαιά Διαθήκη. Οπότε, δεν γνωρίζεις καν για τι σου μιλάω!
Εν ολίγοις, το χάος συνίσταται στο ότι οι αξιώσεις που εγείρουν οι περιγραφές της Κ.Δ. για την υποτιθέμενη Μεσσιανική δράση του Ιησού ΔΕΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ. Σε απλά λόγια, ο Ιησούς δεν φέρει τα απαιτούμενα στοιχεία ώστε να θεωρηθεί καν ως Μεσσίας, πόσο δε μάλλον ως…Θεός!!
europaios2:
«Ο πατέρας του Ιησού είναι ο Θεός!»
Πατέρας όλων των εκλεκτών του Θεού Γιαχβέ, είναι ο Θεός. Ο Ιησούς δεν είχε καμία απολύτως αποκλειστικότητα, ως Υιοί του Θεού αναφέρονται πάμπολλοι στην Παλαιά Διαθήκη.
Αυτά που διαβάζεις είναι ΟΡΟΛΟΓΙΑ και όχι….αποκλειστικό copyright!
europaios2:
«Αυτό είναι που δε μπορείς να χωνέψεις ότι ο Ιησούς δε μιλούσε για τους ομοεθνείς του, δε μιλούσε για το Ισραήλ αλλά για όλους τους ανθρώπους δε διαχώρισε ούτε έθνη ούτε αλλόθρησκους ούτε τάξεις ούτε βαθμοφόρους, ούτε ηθικούς και ανήθικους!»
Έτσι σε βολεύει να πιστεύεις έ?
Τότε γιατί δεν έκανε τον κόπο, ως….ο ίδιος ο Θεός (!), να πατήσει το ποδαράκι του έστω και σε έναν γειτονικό λαό? Μήπως γιατί κανείς Ραβίνος δεν πατάει γη απερίτμητων?
Κατά τον ίδιο τρόπο, είναι λιγάκι «παράξενο» για κάποιον που τάχα θέλησε να μιλήσει για όλους τους λαούς (όμως κατά τα άλλα ουδέποτε το είπε..) αλλά φρόντισε να ξεκαθαρίσει ότι ήρθε να ολοκληρώσει τα όσα προείπε ο Μωυσής!!
Ο Ιησούς είπε «Δεν ήρθα για να τα καταργήσω, αλλά για να τα πραγματοποιήσω», και πολύ καλά γνωρίζουμε φίλτατε την…….απεριόριστη «αγάπη» που έτρεφε ο Χαλδαίος από την Ούρ για τους λαούς που συνάντησε στο διάβα του!!
Συγκεκριμένα:
1) «46 εἰ γὰρ ἐπιστεύετε Μωυσει, ἐπιστεύετε αν εμοί· περὶ γὰρ ἐμοῦ ἐκεινος εγραψεν. 47 εἰ δὲ τοις εκείνου γράμμασιν οὐ πιστεύετε, πῶς τοις ἐμοις ρήμασι πιστεύσετε;»
2) «17 Μὴ νομίσητε ὅτι ἦλθον καταλυσαι τὸν νόμον η τοὺς προφήτας· οὐκ ηλθον καταλυσαι, ἀλλὰ πληρωσαι.»
Βλέπουμε λοιπόν ότι ο Ιησούς έρχεται να εκπληρώσει τα γραφόμενα της Πεντατεύχου, να δηλώσει ότι καλώς πράττουνε όσοι πιστεύουνε στις «αρετές» και τα «θεάρεστα έργα» του Μωυσή, να τονίσει ότι όσοι τον πιστέψουνε είναι και σπέρμα του Αβραάμ, καθώς και να υποστηρίζει με έμφαση ότι οφείλουμε να ερευνάμε τις γραφές, και είναι προφανές ότι εννοεί τις αθλιότητες της Π.Δ. καθώς η Κ.Δ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝ ΓΡΑΦΕΙ ΑΚΟΜΑ!
Επίσης, εάν διαβάσουμε το Ματθαίο, θα δούμε ότι οι ευσεβείς σου πόθοι διαψεύδονται κραυγαλέα μέσα από τα λόγια του ίδιου του Ιησού! Συγκεκριμένα:
Στο «Κατά Ματθαίον» (κεφ. Ι’ 5) διαβάζουμε τα όσα λέγονται ως προς το «έργον και την εξουσία των μαθητών Του»:
« Τούτους τους δώδεκα απέστειλεν ο Ιησούς παραγγείλας αυτοίς λέγων. είς οδόν εθνών μη απέλθητε και είς πόλιν Σαμαρειτών μη εισέλθετε »
Διαβάζοντας λοιπόν τα όσα πιστά μας μεταφέρει ο Ευαγγελιστής Ματθαίος για τα λόγια του Ιησού στους μαθητές του, βλέπουμε την ΑΥΣΤΗΡΗ ΕΝΤΟΛΗ («μη απέλθητε..») ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ διάδοσης του κηρύγματος του στους εθνικούς, με μία ιδιαίτερη έμφαση της απαγόρευσης ως προς τους Σαμαρείτες (!).
Λοιπόν φίλτατε, μήπως θα ήθελες να μας πεις ΠΟΤΕ και ΠΟΥ προσπάθησε ο Ιησούς να προσεγγίσει έστω και κατά φαντασία έναν άλλο λαό???
europaios2:
«Πιος είναι ο κρεμασμένος? Ο Δίας που άυτωνε την αδερφή του που σκότωνε τα αδέλφια τους γονείς και βίαζε ανήμπορες γυναικούλες παίρνοντας διάφορες μορφές για να τις τρομάξει?»
Αυτά είναι ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ. Ενώ στον χριστιανισμό, είναι ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΑΜΑΡΙ ο Αβραάμ και η Σάρα. Αλήθεια, θα ανεχθείς να παντρέψεις το παιδί σου δίδοντας ευχή να…..μοιάσουν τον Αβραάμ και την Σάρα?
europaios2:
«Δωδεκαθειστής είσαι? Αν ναι έχω πολλές απορίες και σίγουρα θα έχεις άποψη!!!»
Είπα ότι δεν ανήκω σε κανένα μαντρί. Η αρχαιοφιλία με εκφράζει, όχι όμως η αρχαιολατρία. Όλα καλά?
europaios2:
«Και τι σε πιεράζει? την Αφροδίτη την είχε πάρει φαλάγκι μέχρι και ο κουτσός ο Ήφαιστος! Ο Δίας όμως δεν τον έκαψε! Μάμαγε την αδερφή του! Ο Ιούδας σε μάρανε?»
Και πάλι, στην περίπτωση των Ελλήνων έχουμε ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ. Στην περίπτωση της Βίβλου, έχουμε όμως…….αλήθεια που οφείλει να γίνεται σεβαστή από κάθε χριστιανό!
Αντιλαμβάνεσαι θαρρώ….![]()
![]()
![]()
quote:quote:
Δεν γνωρίζω, βέβαια, ποια είναι η άποψη άλλων ομάδων ή σωματείων αρχαιόθρησκων, αλλά, τελικά, ποιος κάνει λάθος, ο Dying_Incubus και ο macedon ή οι παραπάνω δημιουργοί της ιστοσελίδας;Αγαπητέ Ψηλέ, έχω δηλώσει πουθενά "αρχαιόθρησκος", Δωδεκαθεϊστής και δεν το θυμάμαι;
Πως γίνεται να συγκρίνεις τις απόψεις μου - όταν έχω δηλώσει επανειλημμένως ότι είμαι άθρησκος - με τις απόψεις μιας συγκεκριμένης ομάδας συνανθρώπων μας με κοινά θρησκευτικά πιστεύω;Ελπίζω πως ήταν ένα ατυχές και βεβιασμένο περιστατικό...
Για να στο ξεκαθαρίσω και πάλι, από την έρευνα που έχω κάνει εγώ γύρω από την Ελληνική μυθολογία, αυτό που κατανοώ είναι ότι οι Θεοί των προγόνων μας αποτελούσαν προσωποποίηση κάποιων κοσμικών δυνάμεων.
Φίλε Dying_Incubus,
με αδικείς.
Αναφέρθηκα στους αρχαιόθρησκους ως τους πλέον “γνώστες” και "συνεχιστές", όπως επιμένουν να λένε, της αρχαίας ελληνικής θρησκείας και, έθεσα το ερώτημα ποιος έχει δίκαιο, αυτοί ή εσύ με τον macedon, που έτυχε να συμφωνείτε.
Πιο κάτω, σε επόμενο μήνυμά μου προς τον γιαπετ, λέω
quote:
.... πως οι εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις αρχαιόθρησκων και μη, για το εστί Θείο/Θεοί, ....
πιστεύω να έγινε σαφές τώρα ότι δεν σε συμπεριέλαβα μεταξύ των αρχαιόθρησκων.

Ψηλός
quote:
γιαπετ,
όποιος σου είπε πως με το πεπερασμένο μυαλό σου και μόνο θα αντιληφθείς το Θείο, χωρίς Αυτό να σου αποκαλυφτεί, να πας να τον φτύσεις πατόκορφα.
Μάλλον θέλεις συγκεκριμένης μορφής διάλογο, για να χρησιμοποιείς τέτοιες εκφράσεις. Σου απαντώ λοιπόν, οτι για φτύσιμο είναι αυτοί που σου είπαν, οτι το θείο έχει αποκαλυφθεί.
Ευτυχώς που υπάρχουν και πεπερασμένα μυαλά, που δε χωρούν, παραμυθάκια στ’(έκτης) διαλογής, ως θείες αποκαλύψεις.
quote:
Αν σου έμαθαν να θεωρείς πως οι εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις αρχαιόθρησκων και μη, για το εστί Θείο/Θεοί, είναι το προϊόν του «ελεύθερου πνεύματος της αρχαίας ελληνικής κοσμοθέασης», τότε να κρατήσεις λίγο από το σάλιο σου και να πας να τους φτύσεις και αυτούς.
Σου είπα οτι κατανοώ την αδυναμία σου, να αντιληφθείς κάτι τέτοιο.
Σε θρησκευτικό επίπεδο, οι προσωπικές απόψεις είναι, για σένα και για κάποιους άλλους, αδιανόητες.
Μήπως τουλάχιστον, θα μπορούσες να αναφέρεις αυτές τις τεράστιες διαφορές, που υπαινίσσεσαι;
Ποιές είναι;
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
-Ο Δίας που πήδαγε την αδερφή του την Ήρα, που σκότωνε τα παιδιά του απατούσε την αδερφή του! σκότωνε αδέλφια και γονείς για την εξουσία και βίαζε γεμίζοντας τον κόσμο μπάσταρδα? αυτός ήταν η αιτία για το μεγαλείο της ΕΛΛΆΔΑΣ¨? Δε νομίζω, δε θα είχαμε να ζηλέψουμε τίποτα από τους ΜΑΟ-ΜΑΟ!
Δεν χρειάζεται να πας πιο μακρυά απ' το ιερό σου βιβλίο, για να βρείς πάμπολλα τέτοια παραδείγματα, με αδελφές, με νύφες, με κόρες και με ότι γουστάρει η ψυχή σου.
Κάποτε θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις, το όποιο μυαλό σου και να καταλάβεις ότι η παραβολή (θα πρέπει, λογικά, να είσαι εξοικειωμένος μ' αυτό), λέει πράγματα συγκαλυμένα για πολλούς λόγους.
Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι πιστεύεις κυριολεκτικά, αυτά που γράφεις και αδυνατείς να δεις ότι κάτι πρέπει να συμβολίζουν, όλ’ αυτά.
Είναι δυνατόν να πιστεύεις ότι αυτοί που αναφέρονται σαν παιδιά του Δία, είναι τέτοια, μέσω της φυσιολογικής αναπαραγωγής;
quote:
-γιαπέτ για πια σύνορα και πια όρια πίστης μιλάς προς τον Ψηλό? Μήπως για αυτό που είπε ο Χρηστός όποιος θέλει πίσω μου ελθεί? η μήπως για το πίστευε και μη, ερεύνα?
Πολύ ευχαρίστως να αναφέρω (για πολλοστή φορά) τα όρια και τον συγκεκριμένο καθορισμό της κοινής σας, πίστης, σε σχετικό όμως θέμα.
Αν δεν υπάρχει, αυτήν τη στιγμή, δημιούργησέ το και τα λέμε...
quote:
Αν η Ορθοδοξία ήταν μία εγκληματική οργάνωση όπως την παρουσιάζεται νομίζεις ότι θα επέτρεπε στους αντιρρησίες να έχουν λόγο?
Επιλέγεις να μη θυμάσαι ότι όταν και όποτε μπορούσε, το έκανε με τον χειρότερο τρόπο.
quote:
Αντιθέτως για σκέψου λέει στα πράγματα να ήταν ο Δίας? Τι θα κάναμε? Θα κρύβαμε τις γυναίκες μας αν ήσαν ωραίες να μην τις μαμήσει οΔίας? Η θα τολμούσε κανείς να αμφισβητήσει το Θεό Ποσειδώνα και να ξεκινήσει να πάει κανά ταξίδι χωρίς να θυσιάσει κάπιον?
Αν κάνεις το ίδιο με την Ελληνική «μυθολογία», που κάνεις (κατά δήλωσή σου),
quote:
κρατάω μόνο ότι μου αρέσει! και ότι ταιριάζει στην Ορθοδοξία!
με τη μυθολογία που έχεις ασπασθεί, ίσως τα πας καλλίτερα...![]()
![]()
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
-Αγαπητέ Schwabe το Άγιο πνέυμα τότε γιατί το έστειλε για τους ομοθεθνείς του?
-Φίλε Γιαπετ στο ιερό όπως λες βιβλίο <<για να βρείς πάμπολλα τέτοια παραδείγματα, με αδελφές, με νύφες, με κόρες και με ότι γουστάρει η ψυχή σου.>> τα κάναν οι άνθρωποι και όχι ο Θεός!
-Στο δικό σου όμως ιερό βιβλίο τα έκαναν οι Θεοί και όχι οι άνθρωποι! Τι έχεις να πεις?
quote:
Εν ολίγοις, το χάος συνίσταται στο ότι οι αξιώσεις που εγείρουν οι περιγραφές της Κ.Δ. για την υποτιθέμενη Μεσσιανική δράση του Ιησού ΔΕΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ. Σε απλά λόγια, ο Ιησούς δεν φέρει τα απαιτούμενα στοιχεία ώστε να θεωρηθεί καν ως Μεσσίας, πόσο δε μάλλον ως…Θεός!!
-Και ποια ήσαν αυτά τα προαπαιτούμενα στοιχεία?
quote:
Πατέρας όλων των εκλεκτών του Θεού Γιαχβέ, είναι ο Θεός. Ο Ιησούς δεν είχε καμία απολύτως αποκλειστικότητα, ως Υιοί του Θεού αναφέρονται πάμπολλοι στην Παλαιά Διαθήκη.
-Πέθαναν πολλοί και αναστήθηκαν μόνοι τους?
quote:
Τότε γιατί δεν έκανε τον κόπο, ως….ο ίδιος ο Θεός (!), να πατήσει το ποδαράκι του έστω και σε έναν γειτονικό λαό? Μήπως γιατί κανείς Ραβίνος δεν πατάει γη απερίτμητων?
-Γιατί ήσουν μαζί του στην περιοδεία και είδες που πήγαινε?
quote:
Ο Ιησούς είπε «Δεν ήρθα για να τα καταργήσω, αλλά για να τα πραγματοποιήσω», και πολύ καλά γνωρίζουμε φίλτατε την…….απεριόριστη «αγάπη» που έτρεφε ο Χαλδαίος από την Ούρ για τους λαούς που συνάντησε στο διάβα του!!
-Εγώ δεν τη γνωρίζω....για γνωρισέτη μου!!
quote:
Συγκεκριμένα:
1) «46 εἰ γὰρ ἐπιστεύετε Μωυσει, ἐπιστεύετε αν εμοί· περὶ γὰρ ἐμοῦ ἐκεινος εγραψεν. 47 εἰ δὲ τοις εκείνου γράμμασιν οὐ πιστεύετε, πῶς τοις ἐμοις ρήμασι πιστεύσετε;»2) «17 Μὴ νομίσητε ὅτι ἦλθον καταλυσαι τὸν νόμον η τοὺς προφήτας· οὐκ ηλθον καταλυσαι, ἀλλὰ πληρωσαι.»
Βλέπουμε λοιπόν ότι ο Ιησούς έρχεται να εκπληρώσει τα γραφόμενα της Πεντατεύχου, να δηλώσει ότι καλώς πράττουνε όσοι πιστεύουνε στις «αρετές» και τα «θεάρεστα έργα» του Μωυσή, να τονίσει ότι όσοι τον πιστέψουνε είναι και σπέρμα του Αβραάμ, καθώς και να υποστηρίζει με έμφαση ότι οφείλουμε να ερευνάμε τις γραφές, και είναι προφανές ότι εννοεί τις αθλιότητες της Π.Δ. καθώς η Κ.Δ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝ ΓΡΑΦΕΙ ΑΚΟΜΑ!
-Η κύρια αποστολή του Μωησή ήταν να πάει το λαό του στη γη της επαγγελίας εφαρμόζοντας τις 10 εντολές! Δεν τα κατάφερε! Ο Χριστός όμως τα κατάφερε καλύτερα! Αλλά βλλέπεις τους αποσυμβολισμούς τους κρατάμε μόνο για το Δία!
quote:
Και πάλι, στην περίπτωση των Ελλήνων έχουμε ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ. Στην περίπτωση της Βίβλου, έχουμε όμως…….αλήθεια που οφείλει να γίνεται σεβαστή από κάθε χριστιανό!
-Κράτα τα παρμυθάκια για τα ανήψια σου και μη ξεχάσεις να τους τονίζεις ότι ο αποσυμβολισμός ισχύει μόνο για την Ελλήνική μυθολογία και για τίποτα άλλο!
quote:
Διαβάζοντας λοιπόν τα όσα πιστά μας μεταφέρει ο Ευαγγελιστής Ματθαίος για τα λόγια του Ιησού στους μαθητές του, βλέπουμε την ΑΥΣΤΗΡΗ ΕΝΤΟΛΗ («μη απέλθητε..») ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ διάδοσης του κηρύγματος του στους εθνικούς, με μία ιδιαίτερη έμφαση της απαγόρευσης ως προς τους Σαμαρείτες (!).
<<Αληθινά δε σας λέγω ότι από τας χώρας της Ανατολής και της Δύσεως από όλα τα μέρη της οικουμένης θα έλθουν πολλοί και θα παρακαθίσουν εις το πνευματικό δείπνο μαζί με τον Αβραάμ και τον Ισαάκ και τον Ιακώβ εις την βασιλείαν των ουρανών. Οι δε κληρονόμοι της βασιλείας των ουρανών θα εκδιωχθούν και θα ριφθούν εις το πυκνότατον σκότος του Άδου. >>
Και να σκεφτείς Schwabe ότι είμαι μόνο στις πρώτες σελίδες της Καινής Διαθήκης! (την Παλαιά τη Τελείωσα εκτός από τα Προφητικά.......βλέπεις δε με αφήνεις που να προλάβω ο άνθρωπος, μεριά η δουλειά, μεριά ο πιτσιρικάς, μεριά κάτι λογιστικά βιβλιά! μεριά εσύ!) ![]()
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!