- 'Ελλην και φυλετική αγνότητα."καθαρό αίμα" - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Κιαυτό,είναι πολύ σημαντικό..Όσο και το τι ρόλο, παίζει( έπαιξε
και θα παίξει) η Ελλάδα, σαν ανάχωμα, σε μια τέτοια προσπάθεια ισοπέδωσης του ανθρώπου και μετατροπής του σε αγέλη ζώων...
Επιστημονικά κατοχυρωμένο, με χαλκευμένα στοιχεία, ότι ειμαστε
ζώα και δεν δικαιούμαστε, ότι ο άνθρωπος...
Η Ελλάδα κρατάει γερά την έννοια άνθρωπος και γιαυτό την μισούν και προσπαθούν να τη μειώσουν...
quote:
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, αγαπητέ μου sesostris, ότι η όλη προσπάθεια, εξαφάνισης, στοιχείων απο υην αληθινή ιστορία των ανθρώπων και οι εμφανίσεις κάλπικων τμημάτων, έχει αποκλειστικό σκοπο,τον έλεγχο του μέλλοντος του ανθρώπου, το βλέπουμε, κάθε μέρα....
Κιαυτό,είναι πολύ σημαντικό..Όσο και το τι ρόλο, παίζει( έπαιξε
και θα παίξει) η Ελλάδα, σαν ανάχωμα, σε μια τέτοια προσπάθεια ισοπέδωσης του ανθρώπου και μετατροπής του σε αγέλη ζώων...
Επιστημονικά κατοχυρωμένο, με χαλκευμένα στοιχεία, ότι ειμαστε
ζώα και δεν δικαιούμαστε, ότι ο άνθρωπος...
Η Ελλάδα κρατάει γερά την έννοια άνθρωπος και γιαυτό την μισούν και προσπαθούν να τη μειώσουν...
Λοιπόν , εγώ θα γίνω Χριστιανός , αν αυτός ο άνθρωπος συνεχίσει έτσι...ΠΟΛΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ...![]()

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
quote:
αθεος:
αν και συμφωνώ με ότι λέτε ο ευρωπαίος είναι αυτός που τους αποκάλεσε πολεμικές μηχανέςοι πέρσες σαφώς και ήταν κατώτεροι όσο άφορα τις πολεμικές επιχειρήσεις έναντι των ελλήνων αυτό αποδείχτηκε και στο μαραθώνα και στις θερμοπύλες και στη σαλαμίνα και στις πλαταιές
αλλά οι πόλεις που ήταν στην μικρά ασία έχασαν από τους πέρσες αυτό λέω στον ανιστόρητο απαίδευτο τραχανά
και για να μην φανεί ότι δεν ξέρει τι του γίνετε μου βγάζει τους πέρσες πολεμική μηχανή και τους γαλάτες μεγαλύτερη πολεμική μηχανή από τους πέρσες
Κάποιος θα πρέπει να σου μιλήσει για την Ιωνική Επανάσταση και τη διάρκειά της, περίπου 6 χρόνια. Να σου πει ότι σε αυτήν δεν βοήθησε η κυρίως Ελλάδα, πλην μιας ψευτοβοήθειας και ότι παραταύτα ενδεχομένως εάν οι Σάμιοι δεν είχαν έρθε σε διαπραγματεύσεις τα πράγματα να ήσαν πολύ διαφορετικά.....απορώ με την ιστορική άγνοια ορισμένων!
-Οι Πέρσες εάν δεν ήσαν μια φοβερή για την εποχή τους πολεμική μηχανή, δε θα είχαν φόρου υποτελείς τους Έλληνες στην Ιωνία για ενάμιση περίπου αιώνα στους Πέρσες, ούτε θα επέκτειναν την κυριαρχία τους μέχρι τις Ινδίες.
Ο στρατός τους ήταν πολυάριθμος και αυτό τους έδινε τεράστια δύναμη, με ένα όμως σημαντικό μειονέκτημα αυτό της ομογένειας. Οι Κέλτες ήσαν λιγότεροι αλλά είχαν ομοιογένεια και τη στιγμή που για περίπου 2 αιώνες υπηρετούσαν δεξιά κι αριστερά ως μισθοφόροι, αν μη τι άλλο μόνο άπειροι δεν ήσαν.
Παράλληλα κατά της Ιωνικής επανάστασης είχαν μεγάλη βοήθεια από τον Φοινικικό στόλο.....τους Έλληνες ντε!
quote:
αθεος:
πάμε τώρα και στον απαίδευτομάθε ρε ανιστόρητε τι ακριβώς έγινε οι ασσύριοι ήταν αυτοί που τους κατέλαβαν τελικά,οι ισραηλίτες μπορεί να κέρδισαν μερικές μάχες αλλά δεν είχαν καταφέρει και πολλά πράγματα
Καλά πριν έρθουμε σε μένα, που αντλώ τις πληροφορίες μου για τους Κέλτες, από την ιστορία της αρχαίας Ελλάδας του Παναγιώτη Κανελλόπουλου, πες μου εσύ, πέρα από το google, τις αντλείς από κανά βιβλίο? και από ποιο?.....ίσως να το έχω και να με βοηθήσεις έτσι ανατρέχοντας σε αυτό, να δω ότι οι Κέλτες ήσαν ξεβράκωτοι και παρακατιανοί όπως νομίζεις.
Εγώ αυτό που λέω είναι ότι οι Κέλτες ενάντια στους Έλληνες δεν ήσαν όπως οι Εβραίοι ενάντια στους Φιλισταίους.
Οι Κέλτες είχαν πολύ γερά, σκληραγωγημένα κορμιά και ήσαν πολυάριθμοι σε σχέση με τους Έλληνες.
Αντίθετα οι Εβραίοι ήσαν μικρόσωμοι απέναντι στους Φιλισταίους είτε αυτού ήσαν Έλληνες είτε όχι. Και ο σωματότυπος εκείνη την εποχή έπαιζε το ρόλο του.
Και το σπουδαιότερο ήσαν αριθμητικά πολύ λιγότεροι από τους Φιλισταίους και υστερούσαν στον στρατιωτικό εξοπλισμό.
Θα ήταν λοιπόν αδύνατον, ένας τέτοιος στρατός εφόσον ήταν Ελληνικός να χάσει από τους Εβραίους, αφού και στον αριθμό υπερτερούσαν και στον εξοπλισμό και στον σωματότυπο.
Για να μην ξεφεύγω όμως από το θέμα, αφού όλα αυτά δε νομίζω ότι βοηθάνε προς την σωστή κατεύθυνση, να σας δώσω το εξής άρθρο το οποίο το βρίσκω όντως πολύ ενδιαφέρον αφού αναφέρεται στο "Λεξικό των λαών του Αρχαίου Κόσμου" του Δημήτρη Ε. Ευαγγελίδη.
εδώ
Το μόνο άσχημο ότι δεν είναι ολόκληρο ώστε να διαβάσουμε και άλλες απόψεις.
Ωστόσο έχω την εξής ένσταση:
Eάν οι Φιλισταίοι ήσαν Έλληνες οι Αιγύπτιοι θα το ήξεραν αυτό. Όμως όταν ο Τούθμωσις νίκησε έναν συνασπισμό από ξένους λαούς που επιτέθηκαν στην Αίγυπτο, έγραψε τα ονόματα των λαών τους οποίους νίκησε σε μία στήλη στο Λούξορ και η οποία σήμερα βρίσκεται στο μουσείο του Καΐρου.
Εκεί όμως οι Έλληνες είναι γραμμένοι ως ΤΑΝΑ. (Δαναοί), ενώ τους Φισλισταίους, στα Αιγυπτιακά αρχεία τους συναντάμε ως PRST Ή PLSΤ.
"Πελεσέτ ή Πουρεσάτι, έναν από τους περιβόητους «Λαούς της Θάλασσας» των αρχαίων Αιγυπτιακών επιγραφών, όπου καταγράφονταν ως PRST/PLST στην συμφωνική ιερογλυφική γραφή (οι φθόγγοι λ και ρ αποδίδονταν με το ίδιο σημείο και αυτός είναι ο λόγος της φωνητικής μεταγραφής με τις δύο παραπάνω εκδοχές)." [απόσπασμα από το άρθρο]
Η μπαλάντα του κυρ μέντιου Νίκος Ξυλούρης

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ
Edited by - europaios2 on 25/06/2010 01:33:00
Edited by - europaios2 on 25/06/2010 01:24:42
"Πριν λίγες μέρες,στις 21 Ιουνίου 2010, το πρωί,στις 9:20, στο Σκάι, στην εκπομπή του Άρη Πρωτοσάλτε μίλησε η ειδική γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας κα Δραγώνα για το Νέο Δημοτικό Σχολείο που θα ξεκινήσει πιλοτικά από το σχολικό έτος 2010-2011.
Είπε ότι από την Α΄ και τη Β΄ Δημοτικού τα παιδιά θα μαθαίνουν αγγλικά για να συνειδητοποιήσουν ότι υπάρχουν και άλλες γλώσσες εκτός από την ελληνική. Επίσης, είπε ότι τα ελληνικά είναι μία μικρή γλώσσα (!) σε παγκόσμιο επίπεδο γιατί πολύ λίγοι άνθρωποι μιλάνε ελληνικά.
(Μήπως ξεχνάει η κυρία αυτή την εμβέλεια που είχε η ελληνική γλώσσα στην αρχαία ελλάδα, στα ελληνιστικά χρόνια, στην περίοδο του βυζαντίου; Μήπως είναι στο χέρι μας να την ξανακάνουμε μία παγκόσμια γλώσσα;)"
Τα σχόλια δικά σας...Γιατί, όταν το υπουργείο Παιδείας, λέει ότι η ελληνική γλώσσα, είναι μια μικρή γλώσσα, εάλω η πόλις...
άντε από εδώ που τολμάς να αμφισβητείς τα λεγόμενα της μεγίστης δραγώνας
εγώ προτείνω να μαθαίνουν τα παιδιά μια μίξη πακιστανικοαλβανικορωσσοβουλγαρικοσλαβικονιγηριανικών
αλλά πρώτα να εξαλείψουμε από όλες τις γλώσσες της οποίες ελληνικές λέξεις
«Σε εκείνα τα μέρη του κόσμου όπου η μάθηση και η επιστήμη έχουν επικρατήσει, τα θαύματα έχουν παύσει· αλλά στα μέρη όπου επικρατεί βαρβαρότητα και αμάθεια, τα θαύματα είναι
ακόμα της μόδας.»
—Ethan Allen
quote:
trexagireve
Διάβασα πριν λίγο και αν και δεν το ήξερα, εντυπωσιάστηκα, που πέρασε στο ντούκου....
"Πριν λίγες μέρες,στις 21 Ιουνίου 2010, το πρωί,στις 9:20, στο Σκάι, στην εκπομπή του Άρη Πρωτοσάλτε μίλησε η ειδική γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας κα Δραγώνα για το Νέο Δημοτικό Σχολείο που θα ξεκινήσει πιλοτικά από το σχολικό έτος 2010-2011.
Είπε ότι από την Α΄ και τη Β΄ Δημοτικού τα παιδιά θα μαθαίνουν αγγλικά για να συνειδητοποιήσουν ότι υπάρχουν και άλλες γλώσσες εκτός από την ελληνική. Επίσης, είπε ότι τα ελληνικά είναι μία μικρή γλώσσα (!) σε παγκόσμιο επίπεδο γιατί πολύ λίγοι άνθρωποι μιλάνε ελληνικά.
(Μήπως ξεχνάει η κυρία αυτή την εμβέλεια που είχε η ελληνική γλώσσα στην αρχαία ελλάδα, στα ελληνιστικά χρόνια, στην περίοδο του βυζαντίου; Μήπως είναι στο χέρι μας να την ξανακάνουμε μία παγκόσμια γλώσσα;)"
Τα σχόλια δικά σας...Γιατί, όταν το υπουργείο Παιδείας, λέει ότι η ελληνική γλώσσα, είναι μια μικρή γλώσσα, εάλω η πόλις...
Δεν είναι κακό φίλε trexagireve να μαθαίνουν τα παιδιά του δημοτικού μια ξένη γλώσσα , εγώ μάθαινα 4 και μάλιστα υπολογιζόντουσαν σαν κύρια μαθήματα που σε άφηναν στην ίδια τάξη . Όμως έμαθα και αρκετά καλά Ελληνικά αρχαία και νέα , καθώς και Λατινικά , πράγμα που με βοήθησε να εκτιμήσω την μοναδικότητα και την πληρότητα της γλώσσας μας , και να μη την θεωρώ κατώτερη από την διεθνή Αγγλική , η οποία εν πολλοίς στηρίζεται στα δεκανίκια της Ελληνικής γλώσσας . Αν λοιπόν παράλληλα με τα Αγγλικά αναβαθμίσουν και την διδασκαλία των Ελληνικών στο δημοτικό , τότε δεν θα υπάρχη κανένα πρόβλημα .
*
Έχει αξία, η κουβέντα αυτή,υποβαθμίζει τη γλώσσα μας....
quote:
Τα απλά πράγματα απλότερα.... Το Έλληνικό γονίδιο θα αφυπνιστεί απο τις επιρρόες του Σείριου και θα δημιουργήσει-ενώσει τους 12 έλικες του dna ενεργοποιώντας έτσι την αρχέτυπη γνώση των πραγμάτων και τα 12 ενεργειακά κέντρα του ανθρώπου ταυτόχρονα. Με ποιο απλά λόγια; Θα αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε μεγαλύτερο ποσοστό του εγκεφάλου μας(για την ακρίβεια όσοι είναι ικανοί).
Αναρωτιέμαι αν έχεις υπόψη σου την χημική δομή του DNA...

The plural of anecdote is not data.
quote:
τι λες βρε παλιό φασίστα; δεν τρέπεσαι λίγο αφού τα ελληνικά είναι μια γλώσσα που ανήκει στην ινδοευρωπαϊκή ομάδα και φυσικά οι έλληνες έκλεψαν το αλφάβητο από τους φοίνικες όπως φυσικά έκλεψαν τα πάντα τίποτα δεν δημιούργησαν και μην ξεχνάμε ότι ήταν όλοι αδερφές έκαναν ανθρωποθυσίες,ο αλέξανδρος ήταν σφαγέας....γενικά θα πρέπει να εξαφανιστεί η ελληνική φυλή και προτείνω να καταργηθεί το όνομα έλλην όπως και παλιότερα να το συνδυάσουμε μα τον άρπαγα,δολοφόνο,καταστροφέα
άντε από εδώ που τολμάς να αμφισβητείς τα λεγόμενα της μεγίστης δραγώναςεγώ προτείνω να μαθαίνουν τα παιδιά μια μίξη πακιστανικοαλβανικορωσσοβουλγαρικοσλαβικονιγηριανικών
αλλά πρώτα να εξαλείψουμε από όλες τις γλώσσες της οποίες ελληνικές λέξεις«Σε εκείνα τα μέρη του κόσμου όπου η μάθηση και η επιστήμη έχουν επικρατήσει, τα θαύματα έχουν παύσει· αλλά στα μέρη όπου επικρατεί βαρβαρότητα και αμάθεια, τα θαύματα είναι
ακόμα της μόδας.»
—Ethan Allen
Είναι ν'απορείς κανείς με ανθρώπους σαν και σένα φίλε μου Άθεε , που υποτίθεται ότι διακατέχονται απο ανοικτών οριζόντων πνεύμα αλλα δεν διαφέρουν στην συμπεριφορά σε τίποτα απο τους φασίστες που "επικαλούνται" προκειμένου να κατηγορήσουν κάποιους άλλους!
Πραγματικά , έμεινα άφωνος απο την τόσο ανθρώπινη συμπεριφορά σου -ασχέτως αν έχεις ή όχι δίκιο..- που τείνει σε φασίζουσα νοοτροπία και προσανατολίζει σε έναν άνθρωπο χωρίς σεβασμό και "ανθρωπιά"...!
Ποιός είσαι σύ , που μιλάς κατ'αυτόν τον τρόπο ???
Ελευθερία φίλε μου και Δημοκρατία δεν είναι να λές και να συμπεριφέρεσαι όπως θές αλλα ξέρεις τι και πως το λές...αναγνωρίζοντας το δικαίωμα και του άλλου να λέει αυτό που πιστεύει ασχέτως αν ταυτίζεται ή όχι με τις απόψεις σου!
Τα λόγια σου , έχουν τόση βαρύτητα και σοβαρότητα .. όση έχεις εσύ ως προσωπικότητα που εκ-φωνεί αυτόν το λόγο και έχε υπ'οψιν σου , ότι υπάρχουν και διαφορετικές απόψεις απο αυτές τις Ανθ-Ελληνικές απο τις οποίες νοηματοδοτείσαι φίλε μου...
Ασφαλώς υπάρχουν στην ιστορία των λαών και "μελανά σημεία"..κανείς δεν αμφιβάλλει αλλα υπάρχουν και φωτεινά σημεία και είναι εκείνα απο τα οποία μα ολόκληρη ανθρωπότητα θαύμασε και θαυμάζει σε τούτη την χώρα ... και είναι και ο λόγος που έρχονται εδώ να δουν πολλά αριστουργήματα της Αρχαίας Ελληνικής πραγματικότητας..!
Και κανείς και κανένας λαός σε τούτο τον κόσμο , δεν είναι άμοιρος ευθυνών ή βίαιων πράξεων και ασφαλώς κατακριτέων...
Καλύτεροι άνθρωποι θέλουμε να γίνουμε , πιο ευγενικοί και πιο ανθρώπινοι ... στοιχεία που δυστυχώς εσύ δεν έχεις...!
Λυπάμαι πάρα πολύ για την συμπεριφορά σου ...αυτό για το οποίο κατηγόρησες τον φίλο και συνδίκτυο Βαγγέλη , καθρεπτίζει και προβάλλει εσένα τον ίδιο!
Και αν θέλεις πραγματικά να εξαφανίσεις το όνομα "Έλλην"...ξεκίνα πρώτα απο τον εαυτό σου...
![]()
![]()

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...