ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Επιστήμη και θρησκεία - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Επιστήμη και θρησκεία - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

WWalker60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
02/09/2006, 23:04:48
quote:
Όσο για τις πηγές και την αξιοπιστία τους, στη θέση σου (και στη θέση του αυτόκλητου συνηγόρου σου) δεν θα το έθιγα καθόλου το θέμα

Εσύ σε οποιουδήποτε την θέση και να σουνα καλύτερα να μην το έθιγες το θέμα.

----------------------
There are 10 types of people, those who know binary and those who don't.

Edited by - WWalker on 02/09/2006 23:09:25

02/09/2006, 23:16:32
quote:
quote:
Η αλήθεια είναι ότι το είχα δει εδώ δημοσιευμένο πριν ένα χρόνο (νομίζω από τον Schwabe) και το είχα κρατήσει γιατί απεικόνιζε ακριβώς το χριστιανικό παραλογισμό.

Ως αυτόκλητος συνήγορος λοιπόν σου λέω πως εσύ και κάποια άλλα αγόρια εδώ μέσα έχετε καταντήσει αυτόκλητοι δορυφόροι του Σβάμπε αναπαράγοντας μασημένη τροφή που στη πλειοψηφία της είναι για τα σκουπίδια.

----------------------

TryfieldΜέλος
03/09/2006, 02:42:17
""Ως αυτόκλητος συνήγορος λοιπόν σου λέω πως εσύ και κάποια άλλα αγόρια εδώ μέσα έχετε καταντήσει αυτόκλητοι δορυφόροι του Σβάμπε αναπαράγοντας μασημένη τροφή που στη πλειοψηφία της είναι για τα σκουπίδια.""

Από την βιολογία μέχρι την κοινωνία και την οικονομία, υπάρχει ένα φαινόμενο άκρως ενδιαφέρον. Φορείς όμοιας ποιότητας πληροφοριών φαίνεται πως τείνουν να οργανώνονται σε συγκεκριμένα συστήματα.

Από τους μονοκύτταρους οργανισμούς, μέχρι τους ανθρώπους, οτιδήποτε υπάρχει ως φορέας πληροφοριών τείνει να συσσωματωθεί με φορέα όμοιας ποιότητας πληροφοριών. Στον εσωτερισμό, αυτό το φαινόμενο ονομάζεται απλά "όμοιο έλκει όμοιο".

Στην πολιτική έχουμε την ποιότητα της ιδεολογίας.

Στην παγκόσμια σκηνή έχουμε το έθνος.

Στην θρησκευτική σκηνή έχουμε τη θρησκεία.

Στην οικονομία έχουμε το μοντέλο.

Στον αθλητισμό έχουμε τις ομάδες.

Στην βιολογία έχουμε το DNA.

Στο σύμπαν έχουμε τη μάζα.

Στο άτομο έχουμε τις απόψεις.

Στα παραπάνω έχουμε τους φορείς, και την εκάστοτε πληροφορία που φέρουν. Το φαινόμενο είναι καθολικά ελκτικό για τις ομοοιδείς πληροφορίες, και καθολικά απωθητικό για τις ανόμειες.

Έτσι όταν ο Σβάμπε εκφράζει-εκπέμπει μια ορισμένη ποιότητα πληροφοριών, οι φορείς όμοιας ποιότητας με την εκπεμπόμενη πληροφορία του, νιώθουν την ελκτική της δύναμη να τους συγκεντρώνει σε συσσωματώσεις. Σε οργανωμένα συστήματα που σαν στόχο και σκοπό έχουν να "διαιωνίσουν" την ποιότητα που κουβαλούνε.

Με άλλα λόγια δεν "κοινωνικοποιείται" το άτομο στην ουσία, αλλά η ποιότητα των πληροφοριών που φέρει. Ρυθμίζοντας έτσι σε πιο σύνολο θα ενταχθεί ανάλογα με το είδος των πληροφοριών που περιέχει. Είναι κάτι σαν το νόμο της βαρύτητας, ανάλογα με τη μάζα, την ταχύτητα και την απόσταση (ποιοτικά χαρακτηριστικά) το σώμα είτε θα μπει σε τροχιά, είτε θα συγκρουστεί, είτε θα προσπεράσει...

Το θέμα είναι αν τελικά είμαστε σε ένα σύμπαν χωρίς εξωτερικές δυνάμεις, ή αν τελικά η μάζα μας υφίσταται επίδραση από άγνωστες βαρυτικές επιδράσεις;

Τελικά χωρίς τη βέβαιη γνώση όλων των δυνάμεων πόσο βέβαιοι είμαστε ότι θα μπούμε σε ομαλή τροχιά; (σε δεδομένο χώρο και χρόνο)

έτσι για να μην σπαταλώ φαιά ουσία σε ουράνιες περιπλανήσεις. Δεν την έχω και πολύ βλέπετε.

Ο καθένας έχει δικαίωμα να σπέρνει, και όπως έσπειρε, έτσι και θα κοιμηθεί. Και αυτό ισχύει για όλους μας! Η κάθε πληροφορία έχει δικαίωμα να ακουστεί. Αλλά δεν έχουν δικαίωμα όλες πληροφορίες στην επιβίωση.

matureΝέο Μέλος
03/09/2006, 10:44:24
Αγαπητέ Tryfield, χαίρομαι που είμαι εφαλτήριο και πηγή έμπνευσης για να γράψεις τέτοια φιλοσοφικά κείμενα, θα ήθελα όμως να σου υπενθυμίσω πως το Λακωνίζειν εστι φιλοσοφείν, και όλα τα παραπάνω έχουν λεχθεί συνοπτικά ως “όμοιος ομοίω αει πελάζει”, διότι όπως και να το κάνουμε δεν κομίζουμε γλαύκας εις Αθήνας
velialΜέλος
03/09/2006, 17:19:49

Tότενες το μαύρο φίδι
το διπλό του το γλωσσίδι
πίσω από την αστοιβιά
βγάζει και κουνάει με βιά:

"Φως ζητάνε τα χαϊβάνια
κι' οι ραγιάδες απ' τα ουράνια,
μα θεοί κι' όξαποδώ
κει δεν είναι παρά δώ."

03/09/2006, 17:55:19

----------------------

CROWL26Μέλος
03/09/2006, 18:43:58
Επιστήμη και Θρησκεία είναι δύο πράγματα που μπορούν να συμβαδίσουν αν οι εκφραστές τους παραμερίσουν την απολυτότητά τους.Δεν είναι τυχαίο ότι πολύ κορυφαίοι επιστήμονες είναι αρκετά θρησκευόμενοι!

E.X.O

TryfieldΜέλος
03/09/2006, 21:05:48
Άσε ρε Mature να το αμπελοφιλοσούμε και λιγάκι, γιατί έτσι όπως πάμε, για να πούμε τίποτα, θα πρέπει να δείχνουμε και το πτυχίο-α! Πολύ σοβαρά τα πράγματα εδώ μέσα με τις παραπομπές και την επιστημονικοφάνεια της ορθολογικής μπουρζουαζίας

Και δεν έχω και κανένα!! (πτυχίο)

Πάντως αλήθεια είναι, είσαι έμπνευση!

Ειδικά αυτό με τη δορυφοροποίηση με τσίταρε, σα να ακούω τον όρο Φινλανδοποίηση στα Ελληνοτουρκικά!

Άρε Φινλανδία, εσύ έχεις NOKIA αντί για το αρχαίο μας μεγαλείο!

Velial, είσαι ωραίος! Κάντο και για το μωάμεθ, και θα το στείλουμε πεσκέσι στον Νασλράλα, και τότε θα σου κοπεί ο γέλωτας και η ειρωνία!
Ξέρεις, το θρησκευτικό ηγέτη της Χεζμπολάχ!

Αλλά τώρα που το σκέφτομαι αν γεννιόσουνα λίγο πιο ανατολικά, δεν θα είχες λογική ορθή, θα είχες λογική σαρία! Λογική μπρούμυτα! Αλλά έτσι είναι αυτά δεν τα επιλέγεις εσύ, σε επιλέγουν!

Άντε τυχερούλη, καλή είναι και η ΝΟΚΙΑ, αν πάει πακέτο με το αρχαίο μεγαλείο. Ειδικά σε σχέση με τη σαρία. Φινλανδία και πάλι Φινλανδία!

Δεν πιστεύω να είσαι Fun της ΝΟΚΙΑ μήπως;;

03/09/2006, 21:26:32
Μιας και το ανέφερε ο Think_Math ότι υπάρχουν/υπήρξαν επιστήμονες που πιστεύουν στον προσωπικό Θεό αλλά ως επιστήμονες θα πρέπει να είναι υποκριτές για να το κάνουν αυτό, εγώ παραθέτω μια ωραία σελιδούλα με το ποιοι επιστήμονες πίστευαν στην Βίβλο.

http://www.msstate.edu/org/sacs/scientists.html

----------------------

velialΜέλος
03/09/2006, 22:37:28
Τι λετε ρε παιδια... ο Μωαμεθ και ο Ιησους κανουν παρεα!

Tότενες το μαύρο φίδι
το διπλό του το γλωσσίδι
πίσω από την αστοιβιά
βγάζει και κουνάει με βιά:

"Φως ζητάνε τα χαϊβάνια
κι' οι ραγιάδες απ' τα ουράνια,
μα θεοί κι' όξαποδώ
κει δεν είναι παρά δώ."

28/08/2005, 08:54:24
ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ. ΟΠΟΤΕ ΕΙΜΑΙ ΧΑΛΙΑ ΤΟΝ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΜΟΥ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΤΟ ΚΕΦΙ...ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ...ΣΥΝΟΜΟΣΙΕΣ VS ΕΛΛΗΝΩΝ...ΕΒΡΑΙΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ...ΕΛ...ΑΧΤΑΡΜΑΣ......ΑΝΤΙΚΑΤΑΘΛΗΠΤΙΚΟΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ...
XDΜέλος
28/08/2005, 09:37:59
quote:

quote:
όταν ο κόσμος θα απογοητευτεί μη δυνάμενος να εντοπίσει - διασταυρώσει όλες τις τάχα μου, δήθεν πληροφορίες τους..

Oυτε για αυτο δεν τους εχω ικανους...
Αν κρινω συμφωνα με οτι εγινε και με τον Νοστραδαμο...τοτε ο Λιακο σε μερικους αιωνες, ισως ανακυρυχθει και Αγιος Προφητης!!!

Το οτι εχει "πλατες" ο Λιακο αυτο φενεται απο την παραγωγη του, να ναι καλα η παναγιτσα και οι Ελ.

הצטרף לקרקס

Φίλε Hermes,
Έχεις δίκιο, μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων μένει απλά σε αυτά που ακούει όπως συμβαίνει συνήθως για τα περισσότερα πράγματα..

28/08/2005, 09:55:28
Είναι γραφικός πάντως. Χτυπιέται συνήθως προσπαθώντας να αποδείξει τι άραγε;
Μ΄αρέσει όταν δίνει έτσι χαρακτηριστικά τις διευθύνσεις των βιβλιοπωλείων που εμπεριέχουν αυτά τα σημαντικά βιβλία.
Αφού αναφερθεί σε αυτές τι κάνει; Λέει γιά μεν την Αθήνα, την διεύθυνση συμπληρώνοντας: Μπαίνετε μέσα Πανεπιστημίου τόσο, έχει πέντε ασανσέρ περνάτε μέσα κι ανεβαίνετε. Πλήρης κατατόπιση μην χαθεί κανείς στους λαβυρίνθους των καιρών. ΄Η έστω των διαδρόμων. ΄Οσο γιά τη Θεσσαλονίκη αφού αναφερθεί στη γνωστή πλέον μετά τόση πλύση εγκεφάλου διεύθυνση, τονίζει πάλι γιά τα εκεί υπάρχοντα τρία παρακαλώ ασανσέρ. Το παίρνετε ανεβαίνετε πάνω. Κατατοπιστικός μη χαθούμε σαν τον Οδυσσέα στην Ιθάκη της αιώνιας αναζήτησης. Αμάν. Αμάν. Και τρισαμάν μωρέ.

[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]
Φοράω τα διάφανα...
Ξανθά λυτά μαλλιά μου!
Στη μοναξιά του δειλινού,
δώστε άρωμα βυθού.
Αστέρι,φως και άναμμα φεγγάρι βασιλιά μου!
Θαρρώ πως είμαι αλλουνού
αθάνατου θνητού...

stratis79Μέλος
01/09/2005, 16:45:35
Εγώ τον Βελόπουλο ούτε 2 λεπτά δεν τον μπορώ, όσο για το Λιακόπουλο λέει κάποιες αλήθειες γιατί τον έβλεπα από παλιά πριν μπλεχτεί με τις εκδόσεις.

Το ερώτημα είναι κατά πόσο πιστεύει αυτά που λέει και δεύτερον όταν κάθε 3 και λίγο φωνάζεις "ΟΛΟΙ ΠΑΜΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ" κτλ κτλ τότε χάνεις λίγο

01/09/2005, 18:10:16
EKTAKTH ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Διακόπτω τη ροή αυτής της συζήτησης για να ενημερώνω όσους ασχολούνται με αυτά τα θέματα, σχετικά με τις δηλώσεις-γκάφα του εκπροσώπου (Nortin) του Ινστιτούτου Ερευνών ASANA του γνωστού ερευνητή Γ. Πάλμου, σχετικά με τη δήλωσή του για τον Δ. Λιακόπουλο, που ώς γνωστόν φιλοξενεί και διαφημίζει το έργο του Γ. Πάλμου.

Τις δηλώσεις θα τις βρείτε εδώ http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=6645&whichpage=11&ARCHIVE=

Ίσως να υπάρξουν παρατράγουδα και άλλες εξελίξεις σε αυτό το θέμα.

Αναμένουμε...

HermesΜέλος
05/09/2005, 04:18:56
Εκανε και τραγουδακι ο Λιακο...αντε και για Eurovision ala El-linika!

Τι εχει μενει ακομα για να γινει πληρως ρεζιλι αυτο το ατομο...?

הצטרף לקרקס
stratis79Μέλος
06/09/2005, 16:02:09
δεν ξέρω αν έγινε ρεζίλι, μπείτε πάντως στο site του και ρίξτε μια ματιά. Δεν πουλάει μόνο βιβλία, μέχρι και γάμους βιντεοσκοπεί! Κι από ότι βλέπω έχει παχύνει και αρκετά όταν τον συγκρίνω όπως ήταν όταν έβγαινε πριν 3-4 χρόνια στο telecity, προφανώς βγάζει αρκετά...
tassos_tsiftsisΝέο Μέλος
10/09/2005, 11:52:42
quote:

δεν ξέρω αν έγινε ρεζίλι, μπείτε πάντως στο site του και ρίξτε μια ματιά. Δεν πουλάει μόνο βιβλία, μέχρι και γάμους βιντεοσκοπεί! Κι από ότι βλέπω έχει παχύνει και αρκετά όταν τον συγκρίνω όπως ήταν όταν έβγαινε πριν 3-4 χρόνια στο telecity, προφανώς βγάζει αρκετά...

σιγουρα βγαζει πολλα αφου κοροιδευει τον κοσμο
ειμαι απο θεσσαλονικη και μενω ΚΥΠΡΟ
πηγα στο ΤΡΑΧΩΝΙ πριν ενα μηνα και τη μονη του αγ. Γεωργιου του Χοζεβητη δεν την ηξεραν ουτε οι ντοπιοι.
το σπιτι του Γιαννη Ιωαννου που εμφανιστηκαν οι προφητειες ειναι ακριβως διπλα απο το μοναστηρι.
ο ΙΔΙΟΣ πιστευει οτι ειναι ο βασιλιας ΙΩΑΝΝΗΣ
Στην εκκλησια βρισκετε μονο η γενικη προφητεια "ο καιρος γαρ εγγυς" και αν θυμαμαι καλα κι ενας σταυρος
παρομοιο βιβλιο με το "ο καιρος γαρ εγγυς" εκδοθηκε το 2001 στην Αθηνα και μαλιστα υπηρχαν μερικες αραδες εξω απ το μοναστηρι
ελπιζω να μην σας αναψα φωτιες αλλα την ιδια πλακα επαθα κι εγω
ολο το χειμωνα ημουν φανατικος ΛΙΑΚΟΠΟΥΛιστας αλλα μαλλον ειχε δικιο ο ΒΕΛΟ...
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ βλεπετε; Αυτος κι αν ειναι για κλαματα
εμαθα τωρα δεν κανει εκπομπη μεσημερι
μονο βραδυ

SiriasΝέο Μέλος
10/09/2005, 11:55:41
Πάντως ενω ξεκίνησε σχετικά καλουτσικα, τώρα τελευταία έχει χαζέψει για τα καλά. Τα κοσμήματα είναι το κερασάκι στην τούρτα!!! Δεν αντέχω να τον βλέπω ούτε 2 λεπτά πια. Πάντως εχθές σε ένα ζαπιγκ έπεσα πάνω του και αυτό που άκουσα για την ιστοσελίδα του, μου έπεσαν τα μαλλιά!!! Ηλεκτρονικό εμπόριο λέει....... "θα τα πουλάμε όλα" έλεγε, "από στυλό εως χαλιά..........."!!! Εχει τρελλαθεί εντελώς!!!
επίσης για κάποιον φίλο που ρώτησε τα βιβλία του: απαράδεκτα!! συνήθως ο τίτλος δεν έχει καμία σχέση με το περιεχόμενο...........
HermesΜέλος
13/09/2005, 17:49:06
quote:
Ηλεκτρονικό εμπόριο λέει....... "θα τα πουλάμε όλα" έλεγε, "από στυλό εως χαλιά..........."!!!

Εβραιος στο maximum!!!

הצטרף לקרקס