- Προτάσεις - Λύσεις για την αποφυγή των Greeklish ! - Τεχνικά θέματα των Forums, Προβλήματα-Λύσεις
quote:
Και η αδικία; Το μίσος; Γιατί τα...παραβλέπουμε; Από που πηγάζουν; Τα καλά μόνο θα βλέπουμε;
Νομίζω πώς ΑΝ είχες εμβαθύνει σε αυτό που έχω ήδη καταθέση ως άποψη καθαρά ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ, δεν θα αναρωτιώσουν...
Ανέφερα λοιπόν πώς:
quote:
Ας κάνουμε λοιπόν στους άλλους, ΟΧΙ αυτό που ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ να κάνουν οι άλλοι σε εμάς,ΑΛΛΑ εκείνο που ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ, και να μή κάνουμε στούς άλλους αυτό που θα ήταν άδικο να μας ανταποδώσουν εκέινοι.
Αλλά με τι τρόπο θα μπορούσαμε να το πετύχουμε αυτό;;; Κατα τη γνώμη μου χρειάζεται ΑΚΕΡΑΙΑ ΗΘΙΚΗ, η οποία θα εμφανιστεί ΜΟΝΑΧΑ όταν η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ καθοδηγήται απο τη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ να συγκρατήται απο την ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ.
Πραγματικά, ΤΟΤΕ και ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ αυτά που αναρωτιέσαι, θεωρώ (ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΠΑΝΤΑ και απο την προσωπική μου οπτική) ότι δεν θα υπάρξουν, ή έστω ότι σιγά σιγά θα εκλείψουν...
Αναλογίσου λίγο επάνω σε αυτό...
Για πές μας την προσωπική σου άποψη για την ύπαρξη όλων αυτών των "κακών" που μαστίζουν τον ΑΝΘΡΩΠΟ...
Που οφείλοντε;;;
Φυσικά στα περί ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ δε νομίζω να συντάσεις τους ΛΟΓΟΥΣ όλων όσων ανέφερε ο καλός μας Τρισμέγιστος...
Θα ήθελα όμως να προσδιόριζες λίγο αυτά που ανέφερες περί τεμπέληδων κλπ κλπ..
Κέλσος

"Μήμπως αυτό δεν είναι ο ΘΕΟΣ;;;
Κάποτε ρώτησαν κάποιο σοφό τι είναι γι'αυτόν ο Θεός και εκείνος απάντησε:
"Είναι ένας ΚΥΚΛΟΣ που το κέντρο του ειναι ΠΑΝΤΟΥ και η περιφέρειά του ΠΟΥΘΕΝΑ."
και θα το παω λιγο παραπερα...με υποθεσεις...
υποθεση ..
Αν υποθεσουμε οτι ο καθε ανθρωπος ειναι το κεντρο του συμπαντος και τα συμπαντα αυτα αλληλοεπιδρουν και επιρεαζονται απο τα διπλανα τους, τοτε εχουμε ενα κεντρο του συμπαντος που βρισκεται παντου οπου υπαρχει ανθρωπος.
Αν καθε κεντρο του συμπαντος συνηπαρξει αρμονικα με το διπλανο του συμπαν που θα πρεπει να δεχτει οτι υφισταται και λειτουργει αυτονομα...και μονο με την θεληση του μπορεις να μπεις σε αυτο το συμπαν και κατω απο του δικους του κανονες..προσπαθοντας οι κανονες στην πορεια να γινουν κοινοι για ολους..
Τοτε ...το συμπαν αποκτα την περιφερεια του που ειναι ιση με το μερος οπου φτανει η ανθρωπινη σκεψη σημερα...
τοτε η περιφερεια του συμπαντος...γινεται το Απειρο και το ΠΟΥΘΕΝΑ...τοτε
ο ανθρωπος ειναι θεος...κατι που ισχυει απο παντα
love for what is comming and forgivness for the past...
Αυτό που "πρέπει" να θέλουμε λες. Μα εδώ είναι τα δύσκολα και τα ασαφή. Μέχρι να μου εξηγήσεις τι είναι αυτά τα "πρέπει" εγώ θα επιμένω ότι είναι αερολογίες. Δεν τα λέω αυτά για να προσβάλω κανένα και με συγχωρείς δηλαδή. Απλά προσπαθώ με λίγο καυστικές λέξεις να κεντρίσω το ενδιαφέρον του "φιλοσοφημένου" να ξανακοιτάξει αυτά που λέει και να τα ελέγξει κατά πόσον έχουν σαφές νόημα. Άλλωστε είναι γνωστότατο ότι ορισμένες έννοιες δεν είναι ξεκάθαρες ως προς το νόημα τους γι' αυτό πολλοί "διπλωμάτες" τις χρησιμοποιούν όταν δεν ξέρουν και δεν μπορούν να είναι ξεκάθαροι. Αυτά ισχύουν και για τους τεμπέληδες που ρωτάς και που δυστυχώς μέσα σε κείνους πολλές φορές μπήκα κι' εγώ και συ αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς. Παράδειγμα η αρετή της δικαιοσύνης που αναφέρουμε κι' οι δυό. Τι να εννοούμε με την λέξη δικαιοσύνη φίλε Κέλσο; Παρακαλώ, σαν στο σπίτι σου. Απάντησε μου με σαφήνεια στο θεωρητικό και πρακτικό μέρος αυτής της αρετής. Φύγαμε από το θέμα; Όχι δεν νομίζω. Απλά συζητάμε για έννοιες που κάποιοι λένε αποτελούν χαρακτηριστικά του θείου-θεού. Ασαφής η λέξη θεός. Ασαφή και τα παρελκόμενα. Ο θεός τη μια είναι μέσα μας, την άλλη απόξω μας. Είναι παντού και απουσιάζει πάντα. Όλοι στον ίδιο θεό πιστεύουν αλλά ο θεός του ενός μάχεται τον θεό του άλλου. Όλοι οι δάσκαλοι ήρθαν από τον ένα θεό αλλά μας δίδαξαν διαφορετικό θεό ο καθένας. Το παράξενο είναι ότι πολλοί ψαγμένοι λένε ότι όλα τα πιο πάνω Ι Σ Χ Υ Ο Υ Ν
Mου φαίνεται ότι θα ήταν καλύτερα στα διάφορα τόπικς να γινόταν ανταλλαγή απόψεων μεταξύ δύο μόνο συνομιλητών αλλοιώς ξανοιγόμαστε πολύ και στο τέλος ξεχνάμε για ποιό πραγμα μιλούσαμε.
Ελεύθερος
Περίπου το ίδιο ισχύει και για τις περιπτώσεις διατροφής των διαφόρων ειδών. Εκεί είναι το δίκαιο της ανάγκης και το δίκαιο της αυτοάμυνας απέναντι στη φύση η οποία απειλεί να σκοτώσει αυτά τα είδη από πείνα εάν δεν προβούν στην προμήθεια τροφής από άλλους ζωντανούς οργανισμούς.
Στο φιλοσοφικό μέρος του καλού-κακού η άποψη μου είναι ότι κανένας δεν γίνεται να μπορεί να τα ξεχωρίζει. Μπορεί να ξεχωρίσει το δίκαιο της στιγμής (του παρόντος). Μπορεί να τα ξεχωρίσει για κάτι που συνέβει στο παρελθόν διότι βλέπει το αποτέλεσμα. Για το τώρα όμως δεν γίνεται τίποτε διότι το αποτέλεσμα μιας πράξης ας πούμε θα φανεί στο μέλλον. Κάτι το οποίο αγνοούμε.
Δεν υπάρχει φορέας του κακού (Σατανάς και τέτοια)
Κακό ο φυσικός κόσμος δεν αναγνωρίζει.
Το κακό είναι απλά ένας ανθρώπινος και μόνο ανθρώπινος τρόπος να χαρακτηρίζει διάφορα συμβάντα.
Ε....κάτι πρέπει να άφησα πίσω αλλά γράφω εκ του προχείρου. Είναι οι μέχρι στιγμής απόψεις μου και δεν περηφανεύομαι ότι είναι πλήρεις ή αλάθητες. Έτσι για να γνωριστούμε καλύτερα Κέλσο.
Ελεύθερος
Καταρχάς θα συμφωνίσω στο σκεπτικό του φίλου μου Drumx13...
Και το κρατώ, γιατί στη συνέχεια θα έρεθει να δώσει "λύσεις"...
Φίλε μου Ελέυθερε, πραγματικά είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ να γράψεις (ειδικά μέσα σ'ένα forum) για τον ΘΕΟ...
Εδώ για πιό απλά πράγματα και πάλι....
Καταρχάς για να γνωριστούμε όπως πολύ σωστά λές, είμαι απο εκείνους που προσεγγίζουν αυτή την ΕΝΝΟΙΑ, με την ΑΡΡΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ και τη "στερητικότητα" (των λέξεων που ξεκινούν απο το ΑΛΦΑ ως στερητικό)...
Δηλαδή 'Α-ναρχος, 'Α-πειρος κλπ κλπ...
προσπαθώ δηλαδή να πώ τί ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ και επαγωγικά καταλήγουμε στο τι ΜΠΟΡΕΙ να είναι...
Κράτησες όμως τι ΜΙΣΗ απο τη φράση που χρησημοποίησα Ελεύθερε φίλε μου...
Αυτό που είπα είναι:
quote:ενώ εσύ κράτησες (και φυσικό είναι μετα να αναρωτιέσαι):
εκείνο που ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ...
quote:
Αυτό που "πρέπει" να θέλουμε λες...
Βλέπεις ότι δεν κρύβεται καμία "αερολογία"...
Και ο λόγος θεωρώ ότι είναοι ΠΟΛΥ ΑΠΛΟΣ...
Γιατί απλά, ΑΦΗΝΩ ΤΟ ΕΛΕΥΘΡΕΡΟ Ελέυθερε φίλε μου, να λειτουργήσεις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑ...
Να τι έχει να κάνει με τη ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ που πραγματικά ΚΑΙ οι δύο αναφέρουμε...
Τι θέλω να πώ;;;
Μα ότι όλα είναι ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ και ΜΟΝΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ...
Ανάλυσε τη έννοια αυτή σε σχέση με ΕΣΕΝΑ και μετά σε σχέση με τους ΓΥΡΟ ΣΟΥ και θα ανακαλύψει "πράγματα και θάματα"!!!!
Για μένα εκεί είναι τι κλειδί...
Αλλά παρακολουθόντας τη ΕΛΕΥΘΕΡΗ σκέψη σου Ελέυθερε φίλε μου, θα ήθελα για να γνωριστούμε ακόμα καλύτερα να μου δώσεις τον ορισμό του ΑΝΘΡΩΠΟΥ...
Τι είναι για σένα ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ;;;
Επίσης για να μπορέσω να αποδεχθώ την ειληκρίνιά σου στο ότι είμαστε ή είμασταν κάποτε ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ, θα ήθελα να προσδιόριζες λίγο πιό πολύ την έννοια...
Δεν το βρίσκω ορθό να γενικεύουμε...
Κέλσος
Υ.Γ Για το "κακό" θα αναφερθούμε αργότερα, όταν ξεμπερδέψουμε με το "καλό"...
Ετσι, για να μην μπερδευόμαστε...

Πολύ καλές και εύστοχες οι σκέψεις σου αγαπητέ Ελέυθερε..
Το κλειδί όμως πιστεύω είναι η λέξη "ΔΙΔΑΞΑΝ" που χρησιμοποίησες.
Ο Θεός για κάποιο πραγματικά φωτισμένο είναι μία βιωματική κατάσταση. Όταν όμως αυτό το βίωμα πρέπει να περιγραφεί ή να διδαχθεί υπάρχουν άραγε λέξεις ικανές να το περιγράψουν? Όταν ο Θεός εξατομικεύεται γίνεται θρησκεία που καλείται να καλύψει συγκεκριμένες κοινωνικές και άλλες ανάγκες...

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»
ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΨΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ;
ΜΙΚΡΟΙ ΘΕΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΙ ΔΙΑΒΟΛΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΤΟΥΜΕ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;
ΤΩΡΑ ΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ.....
a deligiannis
quote:
Καταρχάς για να γνωριστούμε όπως πολύ σωστά λές, είμαι απο εκείνους που προσεγγίζουν αυτή την ΕΝΝΟΙΑ, με την ΑΡΡΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ και τη "στερητικότητα" (των λέξεων που ξεκινούν απο το ΑΛΦΑ ως στερητικό)...
Δηλαδή 'Α-ναρχος, 'Α-πειρος κλπ κλπ...
προσπαθώ δηλαδή να πώ τί ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ και επαγωγικά καταλήγουμε στο τι ΜΠΟΡΕΙ να είναι...
Τώρα Κέλσο μου τα χαλάς. Δεν είσαι από κείνους που λένε ότι ο θεός είναι το παν; Δεν είναι παντοδύναμος; Δεν είναι πάνσοφος, πανάγαθος κλπ Ε λοιπόν ο δικός μου τρόπος σκέψης δεν μπορεί να δεκτεί χαρακτηρισμούς ενός τέτοιου όντος με λέξεις που περιέχουν το -α- στερητικό. Αν θες πάρτο και σαν λογοπαίγνιο. Δηλαδή ο θεός δεν δύναται να καταστήσει τον εαυτό του πεπερασμένο; Ε τότε η δράση του έχει όρια. Χμ.... μη νομίσεις ότι κάνω τον έξυπνο. Αποδεικνύω απλώς ότι όσο καλά και να κατέχει κάποιος τη σοφία των εννοιών, δεν μπορεί να εκφράσει κάποια πράγματα. Δεν γίνεται να εκφραστούν βρε αδελφέ.
Αυτό είναι και σαν απάντηση και στο θέμα της δικαιοσύνης. Μια τέτοια θεϊκή αρετή κατάντησε να λέγεται υποκειμενικότητα; Δηλαδή η δικαιοσύνη που πηγάζει από το θεό εξαρτάται από σένα και μένα; Εντάξει...συμφωνώ. Ωστε είναι υποκειμενικό αυτο που πρέπει να θέλουμε να μας κάνουν οι άλλοι. Άρα η δικαιοσύνη είναι ανθρώπινη και πολύ ασαφής αρετή. Θυμήσου το «Τίποτε δεν είναι καλό ή κακό. Η σκέψη μας είναι που το κάνει τέτοιο» Μα τότε ο ρόλος του θεού ποιός είναι; Ο..παντοδύναμος σε ρόλο κομπάρσου;
Πιο συγκεκριμένα για τους τεμπέληδες που κάνουν ότι τα ξέρουν όλα ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΙ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΕ φυσικά δεν εννοούσα κάποιον από τους φίλους μας στο φόρουμ που έτσι κι’ αλλοιώς σε μένα τουλάχιστον είναι όλοι άγνωστοι. Για ανθρώπους που τους ξέρω καλά μίλησα και για περιστατικά που έτυχαν και ήμουν παρών. Θεοφοβούμενος που κάνει και κυρήγματα σε εκκλησίες εξόρκιζε τον πονηρό να φύγει γιατί δεν έπαιρνε μπροστά το αμάξι του, που δεν είχε σταγόνα βεντζίνης.....και τέτοια. BMW παρακαλώ 45 ίππων.
Άνθρωπος;
«Γνώθι σ’ αυτόν». Μια πρόταση που φαίνεται να την παραδέχονται όλα τα αναγνωρισμένα φωτεινά πνεύματα του πλανήτη όλων των εποχών. Επομένως το θέμα βρίσκεται κάτω από συνεχή μελέτη. Η δυσκολία στην εξαγωγή τελικού αποτελέσματος έγκειται στο ότι η συμπεριφορά του κάθε ανθρώπου ξεχωριστά είναι εντελώς διαφορετική και στο ότι καινούργιοι άνθρωποι γεννιώνται συνεχώς, πάλι με εντελώς διαφορετικές συμπεριφορές ο ένας από τον άλλο. Δεν υπάρχει πρότυπο.
Μη βιάζεσαι Κέλσο, για να σου δώσω πλήρη απάντηση πρέπει να περιμένουμε μέχρι το είδος άνθρωπος να κλείσει τον κύκλο του. Τότε θα έχω την πλήρη εικόνα για μελέτη![]()
Χαίρομαι που η συζήτηση για το θεό κατάληξε στον άνθρωπο. Διότι για να αντιληφθείς το θεό πρέπει να μελετήσεις τον άνθρωπο. Τον .....δημιουργό του θεού δηλαδή![]()
Φίλε ΠΛΩΤΙΝΕ πάντα διαβάζω τα κείμενα σου και συμφωνώ με τον τρόπο σκέψης σου. Πόσα να γράψεις; Έπρεπε αυτή η παρέα να ήμασταν σε μια γειτονιά. Το καφενείο της θα ήταν ο παράδεισος μας.
Ελεύθερος
quote:χεχεχε και αυτό τι πάει να πεί τώρα ? Το δίνεις σαν αρνητική εμεπιρία ? Σε ενόχλησε ? Ζήλεψες την bmw ? Δεν έχει δικαίωμα αυτός να ασχολείται με το θείο ? Τι απ' όλα ?
Πιο συγκεκριμένα για τους τεμπέληδες που κάνουν ότι τα ξέρουν όλα ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΙ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΕ φυσικά δεν εννοούσα κάποιον από τους φίλους μας στο φόρουμ που έτσι κι’ αλλοιώς σε μένα τουλάχιστον είναι όλοι άγνωστοι. Για ανθρώπους που τους ξέρω καλά μίλησα και για περιστατικά που έτυχαν και ήμουν παρών. Θεοφοβούμενος που κάνει και κυρήγματα σε εκκλησίες εξόρκιζε τον πονηρό να φύγει γιατί δεν έπαιρνε μπροστά το αμάξι του, που δεν είχε σταγόνα βεντζίνης.....και τέτοια. BMW παρακαλώ 45 ίππων.
Αν θέλετε την δική μου άποψη ...το θείο "βιώνεται" και δεν μπορεί να περιγραφεί. Μέσα απο κάποιες εκλάμψεις και συνειδητοποιήσεις μπορούμε να δούμε κάποια νανοχιλιοστά απο το θείο αλλά με τίποτα δεν μπορούμε να προσεγγίσουμε την ολότητα του. Φανταστείτε όλες τις γνωστές φυσικές δυνάμεις ενωμένες σε ΜΙΑ !!!!Μπορείτε ? Μια δύναμη που θα εμπεριέχει τον μαγνητισμό,τον ηλεκτρισμό, κ.ο.κ. Πώς θα είναι αυτή ?
Οσο ο άνθρωπος φέρει σάρκα είναι πολύ δύσκολο να συλλάβει με τον πεπερασμένο νού την ένοια της ΟΛΟΤΗΤΑΣ. Μόνο άν ενωθεί , μόνο αν ανοίξουν τα ανώτερα κέντρα ("οι ουρανοί" του για τους Χριστιανούς) μόνο τότε θα μπορέσει να έχει μια διαφορετική επαφή.
Ελεύθερε απ'οτι καταλαβαίνω είσαι απο τους υποστηρικτές οτι ο Ανθρωπος δημιούργησε τον Θεό... δεν έχω πρόβλημα με αυτό αλλά θα ήθελα πολύ μια απάντηση στην παρακάτω ερώτηση ... Αυτός που έγραψε την Ινδική Μαχαμπαράτα,ο Σωκράτης,ο Πλάτων,ο Πυθαγόρας,ο Χριστός, ο Βούδας λές όλοι αυτοί να κάνανε "χαβαλέ" ? Η μήπως πιστεύεις οτι μπορείς να έχεις άποψη και σύ και γώ γνωρίζωντας έναν κόκο άμμου (τον πλανήτη μας, την διαστασή μας...)για όλη την δημιουργία ??????
Φυσικά πιστεύω να καταλαβαίνεις οτι ομιλούμε πάντα για "Πνεύμα" και όχι για καναν παπούλη με γένια που δεν είχε τι να κάνει και έφτιαξε τον κόσμο...και τις ιδιότητες του πνεύματος καλώς ή κακώς μπορούμε να τις προσεγγίσουμε μόνο αν κινηθούμε πνευματικά !!!!! Μόνο τότε...
"Ειμαστε μικροί Ουρανοί
Ανθρώπινοι πλανήτες σε γιορτή "
Κατά την ταπεινη μου γνώμη μιά αφάνταστα βολική εννοια που ακόμα και αν δεν υπήρχε ο άνθρωπος όφειλε να την εφεύρει.
Ο Θεός είναι αφάνταστα βολικός. Εξηγεί τα πάντα. Λύνει όλες τις αποριες, δεν αφήνει τίποτε στην τύχη. Στο όνομα του έγιναν και γίνονται τα μεγαλύτερα λάθη του ανθρώπου. Στην ερώτηση γιατί εγιναν όλα αυτά τα λάθη η απάντηση είναι "αγνωσται αι βουλαι του κυριου" Υπάρχει καλυτερη εφεύρεση γι' αυτούς που θέλουν να κυβερνήσουν τον κόσμο;
Δείτε τον Σαντάμ και το Μπούς στο όνομα του Θεού τους διέπραξαν και διαπράττουν ακριβώς τα ίδια εγκλήματα. Σκεφτείτε πόσο διαφορετικός είναι ο Θεός του καθενός απο τους δύο.
Ελεύθερος
Τα διάβασα τα κεφαλαία...
Θες να μου πείς οτι είσαι σε θέση να ορίσεις αν ένας άνθρωπος είναι άξιος ή όχι ?
ε ?
"Ειμαστε μικροί Ουρανοί
ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΩΡΙΩΝΑ ΘΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΩ ΚΑΘΕΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.
ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ΝΑ ΦΕΡΝΕΙΣ ΩΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΓΟΥΝ Ο ΣΑΝΤΑΜ ΚΑΙ Ο ΜΠΟΥΣ ??????????????
ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΟΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΙΕΡΑΤΕΙΩΝ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ.
ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΡΙΖΟΥΝ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΤΗΤΟΣ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙ ΘΕΟΥ. ( Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ)
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**
![]()
Σου είπα ότι είναι ΠΑΡΑ πολύ δύσκολο να ΑΝΑΠΤΥΞΟΥΜΕ το θέμα ΘΕΟΣ, μέσα σ'ένα τόπικ...
Ας είναι όμως...
Λές πώς:
quote:
Τώρα Κέλσο μου τα χαλάς. Δεν είσαι από κείνους που λένε ότι ο θεός είναι το παν; Δεν είναι παντοδύναμος; Δεν είναι πάνσοφος, πανάγαθος κλπ
Καταρχάς το μόνο που ΔΕΝ ΘΕΛΩ είναι να τα "χαλάσουμε"...
Ναί φίλε μου, δέχομαι όλα όσα παρέθεσες και ακόμα και αυτά που ΔΕΝ παρέθεσες, αλλά για την ΕΚΔΗΛΩΜΕΝΗ ΤΟΥ και άρα ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟΧΡΟΝΟ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ...
Στη συνέχεια μας λές ότι:
quote:
Ε λοιπόν ο δικός μου τρόπος σκέψης δεν μπορεί να δεκτεί χαρακτηρισμούς ενός τέτοιου όντος με λέξεις που περιέχουν το -α- στερητικό.
Σωστά τα λές και εγώ μαζί σου είμαι!!!
Αλλά πότε;;;
'Οταν αναφερόμαστε σε ΟΝΤΑ και τα ΟΝΤΑ έχουν ΜΟΡΦΗ και η ΜΟΡΦΗ απο μόνη της είναι ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΗ...
Αν λοιπόν χαρακτηρίσεις ώς ΟΝ το Θεό, τότε η "σοφιστεία" σου (επέτρεψέ μου να πώ) είναι πέρα για πέρα ΣΩΣΤΗ...
Είναι όμως ΟΝ ο Θεός;;;
Και συνεχίζεις το σκεπτικό σου λέγοντας:
quote:
Δηλαδή ο θεός δεν δύναται να καταστήσει τον εαυτό του πεπερασμένο; Ε τότε η δράση του έχει όρια.
Ναί, αυτό το έχω ΗΔΗ αναφέρει...
Οι έννοιες που πάνω σε αυτές στιχομυθούμε, έχουν να κάνουν με τη ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ & ΕΚΔΗΛΩΜΕΝΗ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ και αυτή η "δράση Του" ΝΑΙ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ...
Να γιατί λές πώς στα "χαλάω"...
Γιατί με το στερητικό ΑΛΦΑ, μπορούμε να προσεγγίσουμε έννοιες ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΟΡΑΤΗΣ ΚΑΙ ΠΕΠΕΡΑΣΜΕΝΗΣ ΕΚΔΗΛΟΜΟΡΦΗΣ ΤΟΥ...
Αναφέρεις όμως για τη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ:
quote:
Μια τέτοια θεϊκή αρετή κατάντησε να λέγεται υποκειμενικότητα;
Χμμμμ πώς λές ότι είναι ΘΕΪΚΗ ΑΡΕΤΗ;;;
Από πού λαμβάνεις αυτή τη ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ;;;
Και δεν την αποκάλεσα ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ, αλλά θεωρώ ότι ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ, μιας και αυτός που ΘΕΣΠΙΖΕΙ τους νόμους, καθώς και αυτός που τους ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ είναι ένα ΟΝ (ο άνθρωπος) με ιδιότητες ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΕΣ και ως γνωστόν, η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΥΛΗ, έχει ΑΤΕΛΕΙΕΣ και απέχει ΜΑΚΡΑΝ απο την ΑΡΧΕΤΥΠΙΚΗ ΤΟΥΣ "ΜΟΡΦΗ"...
Θα διαφωνήσω και εγώ με τη σειρά μου με τη τοποθέτηση του φίλου Ωρίωνα...
Είναι πολύ βολικό να αποδίδουμε τα ΛΑΘΗ ΜΑΣ, σε κάποιον "άλλον", ειδικά όταν αυτός ο "άλλος", είναι ΑΟΡΑΤΟΣ...
Κάτι σαν λέμε ότι φταίει ο ΑΟΡΑΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ...
Κέλσος ο Φιλαλήθης

Θεός για μένα είναι :
Η ανώτερη δύναμη η οποία περικλείει την απόλυτη γνώση, η τελείωση της ψυχής στο όλο της, μια ολοκάθαρη ενέργεια.
Από αυτό το όλο ο κάθε ένας μας έχει ένα κομμάτι μέσα του το οποίο και καλείτε να επαναφέρει στην ανώτερη κατάσταση αποθηκεύοντας γνώση μέσα από εμπειρίες.
Οι αρχαίοι ονόμαζαν Δία = Δυάς – Δυαδικότης – Καλό και Κακό σε απόλυτη αρμονία και Ζευς = Ζεύξη – το σημείο όπου συναντούνται το καλό και το κακό στην ανάστροφη πορεία του ενός προς το άλλο είναι και το σημείο της απόλυτης γνώσης.
Στο ανώτερο πεδίο δεν υπάρχουν συναισθήματα ( πόνος , οργή , αγάπη , μίσος , κλπ ) υπάρχει ηρεμία και γαλήνη, αυτό που σου προσφέρει η απόλυτη γνώση.
Προσωπικά πιστεύω στο Θεό, σε αυτή την ανώτερη δύναμη, ακόμα πιστεύω και στις υψηλές οντότητες ( Παναγία , Χριστό κλπ ).
Βέβαια δε με αγγίζει η εμπορευματοποίηση της αγάπης προς το Θείο από τις εκκλησίες και γι αυτό έχω μέσα μου τον προσωπικό μου Ναό.
Ο δρόμος της κατανόησης του Θείου είναι δύσκολος και μας αποκαλύπτεται σιγά σιγά.
O Αναζητών
Apostolos
quote:RAM πολύ σωστά ...
Ο δρόμος της κατανόησης του Θείου είναι δύσκολος και μας αποκαλύπτεται σιγά σιγά.
Αν μας αποκαλυπτόταν γρήγορα να είσαι σίγουρος οτι θα τα "καίγαμε".
Εχουμε πάρα πολλά βαριά στοιχεία τα οποία πρέπει να μετουσιωθούν σε φώς.Αλλά με πολύ προσευχή και ενδοσκόπηση το έλεος έρχεται αρωγός της κάθε προσπάθειας. Αλλωστε ισχύει ο Νόμος οτι "ένα βήμα κάνεις...δέκα σου δίνουν". Οπότε ΔΕΝ ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΤΩ ΠΟΤΕ. Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΟΜΟΡΦΙΑ !!!
Το κακό είναι οτι δύσκολα μπορούμε να αντιληφθούμε το θείο μέσα απο νοητικές και μόνο διεργασίες και εκεί είναι που την πατάμε συνήθως.
Για να αντιληφθείς την ΟΛΟΤΗΤΑ πρέπει αν μη τι άλλο να προσπαθήσεις να συμμετάσχεις σε αυτή.
Καμιά φορά καλό θα ήταν να δοκιμάζαμε να σκεφτούμε με την ΚΑΡΔΙΑ ...και να ακούσουμε τι θα μας πεί περι του θέματος...
"Ειμαστε μικροί Ουρανοί
Η προσωπική μου κατάθεση είναι ότι κατανόησα και αποδέχθηκα όταν μετά από ένα γεγονός σε μικρή ηλικία ΕΝΙΩΣΑ την ύπαρξη Του.
Δεν σκέφτηκα, δεν ανέλυσα απλά ένιωσα και αποδέχθηκα.
Οι ανθρώπινοι οφθαλμοί δεν δύνανται να ανθέξουν στο Φως δι αυτό παρατηρούν τις αχτίδες Αυτού.
O Αναζητών
Apostolos
quote:
Αν λοιπόν χαρακτηρίσεις ώς ΟΝ το Θεό, τότε η "σοφιστεία" σου (επέτρεψέ μου να πώ) είναι πέρα για πέρα ΣΩΣΤΗ...Είναι όμως ΟΝ ο Θεός;;;
Εγώ λέω ότι δεν είναι τίποτε άλλο από ένα ανύπαρκτο και φανταστικό ον.
Εσύ τι λες να είναι;
quote:
Γιατί με το στερητικό ΑΛΦΑ, μπορούμε να προσεγγίσουμε έννοιες ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΟΡΑΤΗΣ ΚΑΙ ΠΕΠΕΡΑΣΜΕΝΗΣ ΕΚΔΗΛΟΜΟΡΦΗΣ ΤΟΥ...
Δώσε μου ένα-δυό παραδείγματα για να καταλάβω τι εννοείς.
quote:
Χμμμμ πώς λές ότι είναι ΘΕΪΚΗ ΑΡΕΤΗ;;;
Όχι Κέλσο ο ΤΗΟΤΗ το είπε. Να το παρακάτω.
quote:
Ο Θεός είναι η πηγή αυτών των ιδανικών. Αν στο όνομα της Ελευθερίας, της Αλήθειας, της Δικαιοσύνης, της Αρετής, της Αγάπης.........
Πήγαινε πίσω να το δεις ολόκληρο. Κι επειδή στη συζήτηση που είχα μαζί του πήρες τη θέση του νόμισα ότι συμφωνείς μαζί του. Εγώ ήμουν ξεκάθαρος. Οι αρετές είναι ανθρώπινες. Δεν εντοπίζω θεϊκή παρουσία πουθενά. Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΟΝ και έχει τη μορφή και τις ιδιότητες που του δίνει ο κάθε ένας μέσα στη φαντασία του.
quote:
Ναί φίλε μου, δέχομαι όλα όσα παρέθεσες και ακόμα και αυτά που ΔΕΝ παρέθεσες
Έλα τώρα βρε συ Κέλσο.........κόψε κάτι. Που τα ξέρεις αυτά που δεν παρέθεσα;
quote:
Ναί φίλε μου, δέχομαι όλα όσα παρέθεσες και ακόμα και αυτά που ΔΕΝ παρέθεσες, αλλά για την ΕΚΔΗΛΩΜΕΝΗ ΤΟΥ και άρα ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟΧΡΟΝΟ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ...
Τι;;;;; Έντάξει. Άκου να σου πω κι εγώ μερικά τέτοια. Είναι οι αερολογίες που είπα ότι χρησιμοποιούμε μέσα μέσα όλοι μας μη ξέροντας τι και πως να το πούμε.
Η διαπλοκή της ετερόχρονης συμβατικής αναδόμησης, έχει περιορισμένη ακτίνα δράσης λόγω της θεματικής και συχνά αναμορφούμενης συχνότητας απορρόφησης των διαχρονικών κραδασμών. Όταν λέω τέτοια μένουν όλοι ξεροί.![]()
![]()
![]()
Αλλά επειδή μισοκατάλαβα τι προσπαθείς να μου πεις σου απαντώ: Μια μορφή που δεν έχει εκδηλωθεί και είναι εκτός τόπου και χρόνου (χωρόχρονου) δεν υπάρχει Κέλσο. Υπάρχει; Εννοείς ότι θα υπάρξει στο μέλλον; Από το μηδέν και το πουθενά; Από που θάρθει; Για να είναι κάτι υπαρκτό χρειάζεται να έχει διάρκεια και θέση, δεν γίνεται να υπάρχει εκτός του χωρόχρονου. Μια άλλη σχολή σκέψης λέει ότι μόνο το τώρα υπάχει και πέραν αυτού ουδέν. Συμφωνώ. Το τώρα είναι αυτό που τα γέννησε όλα και συνεχίζει να γεννάει.
Πολύ περίεργος τελικά ο θεός. Ενώ στους αρχαίους χρόνους εμφανιζόταν κάθε μέρα, τώρα τελευταία έστησε αμυντικές γραμμές πέραν των άκρων του χωρόχρονου. Πονηρός ε;![]()
Μέσα μέσα αστειεύομαι και λίγο Κέλσο, ελπίζω να μου επιτρέπεις.
Ελεύθερος
Το μέλος Avallon δημιούργησε αυτό το topic με κάποιες προδιαγραφές. Είπε:
quote:
Καλησπέρα σας φίλοι μου,
Θα ήθελα να "ακούσω" την προσωπική σας άποψη για τον ορισμό της λέξης «Θεός».
Δε με ενδιαφέρει η προσέγγιση του θέματος από θρησκευτική πλευρά αλλά από εννοιολογική γι’αυτό μην απαντήσετε ότι είναι ο Χριστός ή ο Βούδας ή οτιδήποτε άλλο, ούτε και να ανατρέξετε σε κάποιο λεξικό αλλά κοιτάξτε βαθιά μέσα σας και αναρωτηθείτε πως αντιλαμβάνεστε ο καθένας σας προσωπικά το Θεό.
Σας ευχαριστώ...
Στο ένα μήνυμα που έστειλα προσπάθησα να μείνω σε αυτά τα πλαίσια, σεβόμενος τις αρχικές προδιαγραφές, για αυτό και έδωσα την προσωπική μου θέση για την ηθική διάσταση αυτού που ονομάζουμε "ΘΕΟΣ".
Δεν ήθελα να ξεχαστώ και να αρχίσουμε να κάνουμε μια Θεολογική συζήτηση μέσα σε αυτό το topic. Πιστέψτε με, κρατήθηκα για να μην... ξεφύγω ![]()
Αλλιώς θα έλεγα, αν δεν... κρατιόμουν, ότι:
quote:
«Η μονάδα, λοιπόν, είναι η αρχή και η ρίζα των πάντων και σε όλα υπερέχει ως ρίζα και αρχή. Τίποτα δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς αρχή. Και η αρχή δεν βγαίνει από πουθενά αλλά μόνο από τον εαυτό της. Είναι, όμως, η αρχή των άλλων. Η μονάδα που είναι αρχή εμπεριέχει κάθε αριθμό χωρίς να περιέχεται σε κανέναν από αυτούς. Γεννάει κάθε αριθμό χωρίς να γεννιέται από άλλον αριθμό. Καθετί που γεννιέται είναι ατελές και διαιρετό, αυξάνει και μειώνεται, ενώ το τέλειο δεν έχει κανένα από αυτά. Εκείνο που μπορεί να αυξηθεί αυξάνεται από την μονάδα, αναλώνεται από δική του ασθένεια, και ποτέ δε μπορεί να χωρέσει τη μονάδα. Αυτή, Τατ, είναι η εικόνα του Θεού που μπορώ να σου προσυπογράψω. Αυτήν ακριβώς πρέπει να σκέφτεσαι και να κατανοήσεις, αντικρίζοντας την με τα μάτια της καρδιάς σου». ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ, ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ, Λόγοι , IV, 10-11.
Ή, αν δεν κρατιόμουν θα έλεγα:
quote:
«Ποιος, λοιπόν, θα μπορούσε να σε ευλογήσει ή να απευθυνθεί προς εσένα; Προς τα πού να γυρίσω τα μάτια μου, για να σε ευλογήσω; Πάνω; Κάτω; Μέσα ή έξω; Δεν υπάρχει τρόπος, δεν υπάρχει τόπος γύρω από εσένα, ούτε άλλο τίποτα, ούτε κανένα από τα όντα. Όλα υπάρχουν σε εσένα και όλα προέρχονται από εσένα. Δίνεις τα πάντα και δεν παίρνεις τίποτε. Εσύ τα κατέχεις όλα και δεν υπάρχει τίποτα που να μην το έχεις. Πότε να σε υμνήσω; Γιατί ούτε ώρα, ούτε χρόνο είναι δυνατό να καταλάβεις. Και γιατί να σε υμνήσω; Για όσα δημιουργείς ή για όσα δεν δημιούργησες; Για όσα φανέρωσες ή για όσα απέκρυψες; Και για ποιο λόγο θα πρέπει να σε υμνήσω; Σαν κάτι που ανήκει σε εμένα, σαν κάτι ξεχωριστό ή σαν κάτι άλλο; Γιατί εσύ είσαι ότι είμαι, εσύ είσαι ότι κάνω, εσύ είσαι ότι λέω. Είσαι το παν και δεν υπάρχει άλλο πέρα από εσένα. Κι ακόμα είσαι κι εκείνο που δεν υπάρχει. Εσύ είσαι ότι έχει δημιουργηθεί κι ότι δεν δημιουργήθηκε». ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ, ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ,Λόγοι, V, 10.
Πω...πω...πωωωω φαντάσου να μην κρατιόμουν τι θα έγραφα !!! ![]()
Ελεύθερε, ίσως στο μέλλον ανοίξουμε ένα σοβαρό topic εργασίας με θεολογικές συζητήσεις και να βγει κάτι ουσιαστικό, μόνιμο κέρδος από αυτήν την έρευνα. Τώρα με αυτά τα δεδομένα, σε αυτόν τον τόπο και χρόνο θα είναι ανώφελο ή άσκοπο να ασχοληθούμε επισταμένα και σοβαρά με το πιο προκλητικό και το πιο συναρπαστικό θέμα που μπορεί να ασχοληθεί ποτέ ο άνθρωπος, την αναζήτηση του "Θεού".
Πάντως αν θες να μάθεις πραγματικά τι πίστευαν οι αρχαίοι σοφοί για τον Θεό και όχι τι πιστεύει ο... Μπους κι έτσι να ξεκινήσεις να ξιφομαχείς με γίγαντες και όχι με... ανεμόμυλους, σου συστήνω να διαβάσεις, τα βιβλία του Πλάτωνα "Τίμαιος", "Παρμενίδης", τις "Εννεάδες" του Πλωτίνου, την "Θεολογική Στοιχείωση" και την "Πλατωνική Θεολογία" του Πρόκλου, τις Ουπανισάντς (ειδικά την Κάθα, Κένα και Μουντάκα).
Όταν ένας σύγχρονος επιστήμονας δεν μπορεί να εξηγήσει σε έναν λογικό άνθρωπο τι σχήμα έχει το σύμπαν γιατί αυτό βρίσκεται σε 4 διαστάσεις, όταν δεν μπορεί να του εξηγήσει το γεγονός της παραδοξότητας της "γάτας του Σρέντιγκερ" στον υποατομικό κόσμο.
Όταν ο Νίλς Μπορ λέει:
quote:
«Εκείνοι που δεν σοκάρονται όταν για πρώτη φορά έρχονται σε επαφή με τη Κβαντική Θεωρία μάλλον δεν μπορούν να την κατανοήσουν» Niels Bohr, The Philosophical Writings of Niels Bohr, Vol. I (Woodbridge, Connecticut, Ox Bow, 1987) p.54
Όταν ο Π. Ντιράκ που προέβλεψε σχεδόν διαισθητικά την ύπαρξη των αντί-σωματιδίων είπε:
quote:
«Μια θεωρία με μαθηματική ομορφιά είναι πιο πιθανό να είναι ορθή από μία άσχημη η οποία στηρίζει κάποια μαθηματικά δεδομένα. Ο Θεός είναι ένας μαθηματικός πολύ υψηλής τάξης και χρησιμοποίησε πολύ προχωρημένα μαθηματικά στην δόμηση του σύμπαντος.» P. Dirac, Scientific American, 1963
Όταν ο Αινστάιν είπε:
quote:
«Ένα ανθρώπινο ον είναι μέρος του όλου, που καλείται από εμάς «σύμπαν», ένα μέρος περιορισμένο στον χώρο και στον χρόνο. Αυτό συλλαμβάνει τον εαυτό του, τις σκέψεις του και τα συναισθήματά του ξεχωριστά από το υπόλοιπο… ένα είδος οπτικής ψευδαίσθησης της συνείδησής του. Αυτή η ψευδαίσθηση είναι ένα είδος φυλακής για εμάς, που μας περιορίζει στις προσωπικές μας επιθυμίες και στην έλξη μόνο λίγων ανθρώπων που είναι κοντά μας. Η αποστολή μας πρέπει να είναι να απελευθερώσουμε τους εαυτούς μας από αυτή την φυλακή διευρύνοντας τον κύκλο της συμπόνιας μας για να αγκαλιάσουμε όλα τα ζωντανά πλάσματα και ολόκληρη την φύση μέσα στην ομορφιά της» A. Einstein από το «Quoted in H Eves Mathematical Circles Adieu (Boston 1977)
....τότε το να είναι κάποιος ένας τέτοιος άθεος και να μην πιστεύει στην ύπαρξη του Θεού δεν μου προκαλεί καμία έκπληξη. Σε αυτήν την περίπτωση ο Θεός είναι, όπως έλεγε ο Βιβεκανάντα: Ο Θεός είναι σαν τα μάτια μας. Μόνο με αυτά μπορούμε να δούμε αλλά αυτά δεν τα βλέπουμε.
Μέχρι τότε σου εύχομαι να είσαι άθεος όπως ο Βούδας που πάντα αρνήθηκε να συζητήσει για το αν υπάρχει Θεός, προτρέποντας τους άλλους να είναι καλοί και να κάνουν το καλό στους άλλους χωρίς να χρειάζονται έναν Θεό για να τους πείθει.
Ζήτω η αθεϊα (του Βούδα εννοώ) ![]()

quote:
Μέχρι τότε σου εύχομαι να είσαι άθεος όπως ο Βούδας που πάντα αρνήθηκε να συζητήσει για το αν υπάρχει Θεός, προτρέποντας τους άλλους να είναι καλοί και να κάνουν το καλό στους άλλους χωρίς να χρειάζονται έναν Θεό για να τους πείθει.
Ζήτω η αθεϊα (του Βούδα εννοώ)
Γειά σου THOTH, η δικιά μου αθεϊα τι έχει δηλαδή;
Αυτός ήταν ο Βούδας; Ε....πες το σε κάποιους άλλους που θέλουν παραδείσους και αιώνια ζωή για να είναι καλοί.
Όμως ΤΗΟΤΗ έχουμε μια ψιλοκουβέντα με τον Κέλσο και αν ανατρέξω τώρα στα βιβλία που λες θα τον .....παραμελήσω
Εξ άλλου η φίλη μας AVALLON (γεια σου AVALLON) θέλει να ψάξουμε ο καθένας βαθειά μέσα του και να αναρωτηθούμε πως αντιλαμβανόμαστε το θεό. Με τα δικά μας επιχειρήματα λοιπόν πρέπει να εκφραστούμε.
ΤΗΟΤΗ με ξεπροβοδίζεις ευγενικά η μήπως είναι η ιδέα μου;![]()
Ελεύθερος