- Πως Μπορούμε Να Φτιάξουμε Τα Δικά Μας Φυσικά Προϊόντα? - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.
quote:
τίθεται ζήτημα επιλογής στο αν θα "πολεμήσουμε" όλοι/όλες μαζί για έναν κοινό στόχο...που είναι η εξύψωση του ανθρωπίνου είδους...ή όχι....
Yes
Μάνο... αυτό μου άρεσε πολύ.. με γέμισε....πολύ...
Φιλοσοφημένο .. ανδρικώς... χεχε..
3 - 1
Έχεις ένα απίστευτο ταλέντο να προάγεις τη συνύπαρξη των αντιθέτων υπό κοινές συνισταμένες.
Το οποίο πιο απλά σημαίνει πως κατόρθωσες να συμφωνήσουμε σε κάτι εγω και ο φίλος allzzaro!!! ![]()
![]()
![]()
Επικροτώ την άποψη σου:τίθεται ζήτημα επιλογής στο αν θα "πολεμήσουμε" όλοι/όλες μαζί για έναν κοινό στόχο...που είναι η εξύψωση του ανθρωπίνου είδους...ή όχι....
Και θεωρώ ότι αυτό είναι το ζητούμενο πραγματικά,
αλλά προϋποθέτει την αποδοχή της διαφορετικότητας των συμβαλόμενων και όχι τον μεταξύ τους πόλεμο!
Όλοι έχουμε κάτι να προσφέρουμε και στη ζωή και στη φιλοσοφία!
(όχι που θα το άφηνα ασχολίαστο)![]()
Φιλικά
Ξωτικούλα
Φύτεψα πάλι τα κρίνα της ψυχής μου σ'άπιστο χώμα
quote:
Το οποίο πιο απλά σημαίνει πως κατόρθωσες να συμφωνήσουμε σε κάτι εγω και ο φίλος allzzaro!!!
Tι..? τι ?.. που ?.. πότε συμφωνήσαμε εμείς.. ??
quote:
Και θεωρώ ότι αυτό είναι το ζητούμενο πραγματικά,
αλλά προϋποθέτει την αποδοχή της διαφορετικότητας των συμβαλόμενων και όχι τον μεταξύ τους πόλεμο!
Λίγο πιο λιανά..
Μην αγχώνεσαι αποκλειστικά και μόνο σε αυτό το σημείο συμφωνούμε!
Αν παραδεχόμαστε και οι δύο το παραπάνω σημείο θα πρέπει να δουλέψουμε μαζί πάνω σ'αυτό.
Για να δουλέψουμε πετυχημένα πάνω σ'αυτό θα πρέπει να υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός και αποδοχή,
αλλιώς για εμφύλιο μας κόβω
...
Με εννόησες φίλε μου τώρα?
Φιλικά
Ξωτικούλα![]()
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΜΑΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝ ΜΕΡΕΙ ΣΩΣΤΟ ΑΛΛΑ
1=ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ
2=ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΚΕΙΑ
3=ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ{ΣΕ ΜΥΑΛΟ}ΟΠΩς ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ.
ΚΑΙ 4= ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ...ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΠΩ...... ΕΙΝΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ.ΠΩς ΛΕΜΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ "ΕΙΣΑΙ ΓΥΝΑΙΚΟΥΛΑ" ΟΠΩΣ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ.
τερας της μορφωσεως
για όσα γράφεις σε δικαιολογεί μόνο η ηλικία σου (διάβασα σε άλλο τόπικ ότι είσαι ακόμη έφηβος)
Το λοιπόν περίμενε να βγεις στη ζωή και το ξανασυζητάμε το θέμα.
Για αρχή θα σε συμβούλευα να ρίξεις μια ματιά στο τόπικ γυναίκες και φιλοσοφία.
Δεν το παίζω μεγάλη,
αλλά προσπαθώ να βρω δικαιολογίες για τα αδικαιολόγητα που γράφεις.
Και για το αν οι γυναίκες δουλεύουν με το μυαλό ή όχι το επιβεβαιώνει η επιτυχία πολλών από αυτές.
Δεύτερον οι άντρες που δουλεύουν με το μυαλό γιατί 99,9% όταν αγοράζουν κάτι δεν διαβάζουν ποτέ οδηγίες χρήσεως???
Έχουν γεννηθεί με τη γνώση όλοι.
Μια φορά θέλαμε να μοντάρουμε μια ντουλάπα και οι 3 άντρες που συμμετείχαν κόντεψαν να τη σπάσουν γιατί είχε ένα πραγματικά πολύ δυσνόητο σχεδιάγραμμα.
Τους έδιωξα και μελέτησα για κανα τέταρτο το σχεδιάγραμμα που είχανε ήδη πετάξει και το μάυευα απ'τα σκουπίδια και σε μισή ώρα η ντουλάπα ήταν έτοιμοι και οι 3 μουτρωμένοι.
Τρίτον οι γυναίκες αγωνίζονται αιώνες για τα δικαιώμτά τους και είναι επιεικώς ανιστόρητο το να λέει κάποιος πως ανέβηκαν γρήγορα και γρήγορα θα κατέβουν.
Αυτά
Φιλικά Ξωτικούλα
για όσα γράφεις σε δικαιολογεί μόνο η ηλικία σου (διάβασα σε άλλο τόπικ ότι είσαι ακόμη έφηβος)
Το λοιπόν περίμενε να βγεις στη ζωή και το ξανασυζητάμε το θέμα.
Για αρχή θα σε συμβούλευα να ρίξεις μια ματιά στο τόπικ γυναίκες και φιλοσοφία.
Δεν το παίζω μεγάλη,
αλλά προσπαθώ να βρω δικαιολογίες για τα αδικαιολόγητα που γράφεις.
Και για το αν οι γυναίκες δουλεύουν με το μυαλό ή όχι το επιβεβαιώνει η επιτυχία πολλών από αυτές.
Δεύτερον οι άντρες που δουλεύουν με το μυαλό γιατί 99,9% όταν αγοράζουν κάτι δεν διαβάζουν ποτέ οδηγίες χρήσεως???
Έχουν γεννηθεί με τη γνώση όλοι.
Μια φορά θέλαμε να μοντάρουμε μια ντουλάπα και οι 3 άντρες που συμμετείχαν κόντεψαν να τη σπάσουν γιατί είχε ένα πραγματικά πολύ δυσνόητο σχεδιάγραμμα.
Τους έδιωξα και μελέτησα για κανα τέταρτο το σχεδιάγραμμα που είχανε ήδη πετάξει και το μάυευα απ'τα σκουπίδια και σε μισή ώρα η ντουλάπα ήταν έτοιμοι και οι 3 μουτρωμένοι.
Τρίτον οι γυναίκες αγωνίζονται αιώνες για τα δικαιώμτά τους και είναι επιεικώς ανιστόρητο το να λέει κάποιος πως ανέβηκαν γρήγορα και γρήγορα θα κατέβουν.
Αυτά
Φιλικά Ξωτικούλα
quote:
Και για το αν οι γυναίκες δουλεύουν με το μυαλό ή όχι το επιβεβαιώνει η επιτυχία πολλών από αυτές
Για πες μία τεράστια επιτυχία μιας γυναίκας σε σχεση με έναν άντρα?
quote:
Δεύτερον οι άντρες που δουλεύουν με το μυαλό γιατί 99,9% όταν αγοράζουν κάτι δεν διαβάζουν ποτέ οδηγίες χρήσεως???Έχουν γεννηθεί με τη γνώση όλοι.
Γιατί χρειάζονται πάντα οι οδηγίες χρήσεως?
quote:
Μεμονομένες καταστάσεις... αν αναφέρει ο καθενας προσωπικα συμβάντα δεν θα βγει ακρη...
quote:
Αφού ήταν τόσο ικανές τότε για ποιο λογο αγωνίζονταν τόσους αιώνες?
Συγγνωμη αν γινομαι μισογύνης................. όπως λες...
Απλά έχω τη γνώμη πως διαφορετικό ρόλο παίζει στην φυση/κοινωνία το Θηκυκό από τον Αρσενικο ( Ο Χ Ι κατώτερο, απλά διαφορετικό, αλλιώς θα ταν και αυτή αρσενικό...)

HOME SWEET HOME
http://ta-nea.dolnet.gr/print_article.php?entypo=A&f=16706&m=R27&aa=1
ΆΝΝΑ ΦΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗ
Στο θέμα των φύλων, με άλλα λόγια, είναι πολύ αργή η εξέλιξη των ιδεών. Χαρακτηριστική της αργής εξέλιξης των ιδεών είναι η απουσία λέξεων γένους θηλυκού για περίπου όλους τους κοινωνικούς τίτλους και τις επαγγελματικές ιδιότητες με κοινωνικό κύρος. Μολονότι είναι πολλές οι κοινωνικές ταυτότητες και τα επαγγέλματα που έπαψαν από καιρό να είναι μονοπώλιο των αντρών, πτυχιούχος, συγγραφέας, δικηγόρος, γιατρός, ζωγράφος, βουλευτής, υπουργός, δήμαρχος, πρόεδρος, παρ' όλ' αυτά δεν καταφέρνουν οι λέξεις ν' αποχτήσουν θηλυκό.
http://3lyk-spart.lak.sch.gr/entypo.doc
Γυναίκες Μαθηματικοί
( με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας
στις 8 Μαρτίου)
Τα μαθηματικά λένε κάποιοι είναι ανδρική επιστήμη.!!
Σε μια κοινωνία που ακόμη και σήμερα όλοι υπόσχονται ισότητα και απελευθέρωση από τις προκαταλήψεις θεωρείται ότι ο ρόλος και η θέση της γυναίκας δεν είναι στα πανεπιστήμια και τα ερευνητικά κέντρα αλλά…….στη κουζίνα της. Κούνια που τους κούναγε!!!..
Από την Υπατία ως τη Μαρία Ανέζι , τη Σόφι Ζερμέν, την Αυγούστα Άντα Κινγκ υπάρχει μια σειρά γυναικών που διέπρεψαν και διακρίθηκαν στον 100% ανδροκρατούμενο κλάδο των μαθηματικών. Το πάθος των γυναικών μαθηματικών επικράτησε πάνω στις αναστολές και τα ταμπού της εποχής τους.
Θα αναφερθώ στη ζωή και τη δράση της διάσημης Ελληνίδας μαθηματικού Υπατίας:
Η Υπατία έζησε στην Αλεξάνδρεια τον 4ο μ.Χ. αιώνα. Πρώτος της δάσκαλος ήταν ο πατέρας της Θέων, με τον οποίο συνεργάστηκε στην επιμέλεια και το σχολιασμό :
α) των Στοιχείων του Ευκλείδη,
β) της Μεγίστης του Πτολεμαίου και
γ) της Βίβλου της Ελληνικής Αστρονομίας.
Το 400 μ.χ. ίδρυσε την νεοπλατωνική σχολή της Αλεξάνδρειας. Επινόησε διάφορα επιστημονικά όργανα όπως τον επίπεδο αστρολάβο. Η Υπατία δεν ήταν χριστιανή, είχε όμως άριστες σχέσεις με αρκετούς χριστιανούς λόγιους. Αυτό δεν εμπόδισε το 415 μ. χ. να ξεσηκωθεί το «χριστεπώνυμο πλήρωμα» της Αλεξάνδρειας, να τη συλλάβει και αφού τη διαπομπεύσει να τη δολοφονήσει με αγριότητα.
Δάνα Μαρία , Διευθύντρια του Λυκείου, Μαθηματικός
με απέραντο σεβασμό και αγάπη ο μάνος σας
WHISPERS OF THE DREAMS
τερας της μορφωσεως
Αλλά θα κάνω και εγώ μια απόπειρα.
Αγαπητοί φίλοι οι γυναίκες ζούσαν όντως στο σκοτάδι γιατί σε αυτό τις καταδίκασαν οι άντρες.
Στον μεσαίωνα οι μορφωμένες γυναίκες καιγόταν ως μάγισσες,
και ο αγώνας τους άρχισε με αυτόν του διαφωτισμού,
γεγονός καθόλου τυχαίο.
Είναι καλό να μην μπαίνει ο σκοταδισμός των χειρότερων εποχών της ανθρωπότητας στα επιχειρήματα των αντρών για την κατωτερότητα των γυναικών,
είναι τουλάχιστον ανιστόρητο και συνάμα τραγικό.
Το Άγιο Όρος στην αρχαιότητα ήταν άβατο για τους άντρες,
ο χριστιανισμός έκανε ακριβώς το αντίθετο για να ολοκληρωθεί η δαιμονοποίηση των γυναικών.
Αλλά θα επαναλάβω για μια ακόμη φορά ότι το θέμα στόχο δεν έχει να συγκρίνει τα δύο φύλλα και τα λάθη του παρελθόντος,
έχω τονίσει πολλές φορές ποιος είναι ο στόχος του θέματος.
Και καλό θα ήταν από όλους όσους πιστεύουν τα στερεότυπα που αναμασούνται στο θέμα να ξανασκεφτούν λίγο,
ότι έρχονται στιγμές που περιμένουν αγάπη από τις χαζές και άχρηστες γυναίκες,
αλλά όσο οι απόψεις τους είναι τέτοιες πάντα μέγαιρες θα συναντάνε και αυτό το εγγυώμαι.
Γιατί αγάπη σημαίνει πάνω απ'όλα σεβασμός
και η έλλειψη σεβασμού καταργεί και την αγάπη.
Αν οι γυναίκες φαίνονται να αγαπούν μόνο το χρήμα των αντρών είναι ίσως γιατί αυτό το παίρνουν πιο εύκολα από τους άντρες παρά το σεβασμό.
Και αν και οι σημερινοί έφηβοι μεγαλώνουν με αυτά τα ίδια μυαλά του τότε τότε ο κύκλος θα συνεχίζεται αέναα και ποτέ τα δύο φύλα δεν θα αγωνιστούν από κοινού για έναν καλύτερο κόσμο.
quote:
Για πες μία τεράστια επιτυχία μιας γυναίκας σε σχεση με έναν άντρα?
Καμμιά γυναίκα δεν κατέστρεψε τον κόσμο και την ειρήνη
και καμμιά γυναίκα δεν κατασκεύασε όπλα.
Αυτά δεν καθιστούν τις γυναίκες ίσως καλύτερες αλλά σαφώς λιγότερο επικίνδυνες.
Φιλικά
Ξωτικούλα
quote:
TO ΓΕΓΟΝΟς ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΜΙΚΡΟς ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ.ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΞΕΡΩ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΓΥΝΑΙΚΕς.ΕΧΩ ΔΕΙ ΤΗΝ ΑΔΕΡΦΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΞΕΡΩ
Ωραίο φίλε μου..
Θέλω να σου πώ κάτι.. και να το λάβεις σοβαρά υπόψιν.
Εδώ μέσα θα σου δωθεί η ευκαιρία να συνομιλήσεις και να ανταλλάξεις απόψεις με ανθρώπους ολων των ειδών. Μεταξύ τους θα είναι και ορισμένοι οι οποίοι διαθέτουν τεράστια πείρα.. πράγμα που εμείς στην ηλικία σου δεν μπορούσαμε να το κάνουμε ... γιατί στις τετ-α-τετ συζητήσεις μας απέφευγαν.
Εμείς οχι μόνο δεν σας αποφεύγουμε αλλά σεβόμαστε τις απόψεις σας και σας αντιμετωπίζουμε ως ίσοι προς ίσον..
Μην λές λοιπόν οτι είσαι μικρός. Μίλα και εκφράσου οπως τώρα .. ΕΛΕΥΘΕΡΑ.
quote:
Δε μου λές παιδί μου.. σε εχω ξαναρωτήσει αλλά ``ποιήσαι την νήσσαν`` και το κάνεις αυτό σε οτι δεν σε συμφέρει...
Δεν μου λές λοιπόν εχεις υπηρετήσει τη μαμά πατρίδα??
Εχεις υπόψιν σου τι σημαίνει στρατός.. ??
quote:
Μια φορά θέλαμε να μοντάρουμε μια ντουλάπα και οι 3 άντρες που συμμετείχαν κόντεψαν να τη σπάσουν γιατί είχε ένα πραγματικά πολύ δυσνόητο σχεδιάγραμμα.Τους έδιωξα και μελέτησα για κανα τέταρτο το σχεδιάγραμμα που είχανε ήδη πετάξει και το μάυευα απ'τα σκουπίδια και σε μισή ώρα η ντουλάπα ήταν έτοιμοι και οι 3 μουτρωμένοι.
Πές μου ενα πράγμα.. με αυτό που είπες τι θέλεις να αποδείξεις.??
Κάποτε με κατηγόρησες ευθέως οτι είπα.. οτι οι γυναίκες δεν μπορούν να σκεφτούν.. και το δικαιολόγησες ώς παραδρομή.. ΔΕΚΤΟΝ.
Τώρα τι προσπαθείς να αποδείξεις.. οτι 3 ανδρες δεν μπορούσαν να σκεφτούν και η ξωτικούλα σκέφτηκε..
Απο οτι βλέπεις εγώ δεν κτυπώ κάτω απο τη μέση.. θα μπορούσα να το εκμεταλευτώ .. οπως και πολλά αλλα τα οποία μπορώ να χρησιμοποιήσω και να σε κάνω να μην ξέρεις τι να πρωτογράψεις αλλά κτυπώ οπως μου αρμόζει.. Μην το παρακάνεις ομως... εχεις ξεκινήσει ανοίγοντας το τόπικ αυτό και σήκωσες μία σημαία βαδίζοντας χωρίς παπούτσια σε κακοτράχαλο δρόμο.. Μην το παρακάνεις..
quote:
Να δεις πως την λεγαν...Μαλντιν Ολμπραιτ κατι...
quote:Τι σχέση έχει το ένα με το άλλο?
--------------------------------------------------------------------------------
Δε μου λές παιδί μου.. σε εχω ξαναρωτήσει αλλά ``ποιήσαι την νήσσαν`` και το κάνεις αυτό σε οτι δεν σε συμφέρει...
Δεν μου λές λοιπόν εχεις υπηρετήσει τη μαμά πατρίδα??
Εχεις υπόψιν σου τι σημαίνει στρατός.. ??
Οι έξυπνες βόμβες για να υπηρετηθεί η μαμά πατρίδα κατασκευάστηκαν?
Αγαπητέ μαζί μιλάμε,
χώρια καταλαβαίνουμε...
Δεν με καταλαβαίνεις?
Δεν θες να με καταλάβεις?
Δεν χρησιμοποιώ σωστά τη γλώσσα?
Δεν ξέρω τι απ'όλα συμβαίνει...
Αλλά δεν πειράζει, κουβέντα να γίνεται.
Όχι στρατό δεν πήγα και αν πήγαινα θα ήμουν αντιρρησίας συνείδησης.
Είμαι κατά τις βίας στο σύνολό της και προτιμώ την ειρηνική τακτική του Γκάντι που έδιωξε τους Άγγλους με πνευματική υπεροχή.
Παραείμαι ρομαντική?
Μπορεί,
αλλά να που υπάρχουν και άντρες που δεν θεωρούν αντρισμό τον παραλογισμό του στρατού.
Ξέρω, ξέρω...
Επαναστάσεις που γίνονται με όπλα,
εισβολές που αποκρούονται με όπλα κλπ κλπ.
Επειδή ακριβώς όλα αυτά με χαλάνε που είναι απαραίτητα στην κ..οκοινωνία μας,
ψάχνω για εναλλακτικές λύσεις
και τολμώ να οραμματιστώ έναν διαφορετικό κόσμο.
Φιλικά Ξωτικούλα
quote:
ΚΑΙ 4= ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ...ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΠΩ...... ΕΙΝΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ.ΠΩς ΛΕΜΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ "ΕΙΣΑΙ ΓΥΝΑΙΚΟΥΛΑ".
Οι ΑΝΤΡΕΣ...ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΠΩ......ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΡΕΣ.ΠΩΣ ΛΕΜΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ "ΕΙΣΑΙ ΖΩΟΝ"
Μην το παρεις προσωπικα αλλα ευκολα οι γυναικες το λενε μεταξυ τους κατι τετοιο.
quote:Η εν λόγω κυρία τα δικά της οράματα υπηρετούσεquote:
Καμμιά γυναίκα δεν κατέστρεψε τον κόσμο και την ειρήνηΝα δεις πως την λεγαν...Μαλντιν Ολμπραιτ κατι...
ή την αβυσσαλαία λύσσα της Αμερικής?
Είδες τους πολίτες της χώρας της να αντιδρούν,
ή αυτή έπαιρνε τις αποφάσεις?
Ο φαντάρος στο εκτελεστικό απόσπασμα φταίει,
ή αυτός που αποφασίζει την εκτέλεση,
ή ο λαός που χαίρεται να βλέπει αίμα????
'Η για :
quote:
την αβυσσαλαία λύσσα της Αμερικής?
οσο για το
quote:
Ο φαντάρος στο εκτελεστικό απόσπασμα φταίει,
ή αυτός που αποφασίζει την εκτέλεση,
ή ο λαός που χαίρεται να βλέπει αίμα????
Ολοι φταινε.
quote:
Όχι στρατό δεν πήγα και αν πήγαινα θα ήμουν αντιρρησίας συνείδησης.
Κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σου..
Και εγώ που περίμενα να μου πείς .. Ναι ρε πήγα.. υπηρέτησα στα τεθωρακισμένα.. ![]()
![]()
![]()
Τότε να γίνουμε αντιρρησίες συνείδησης ολοι ..
σοβαρέψουυυυυυυ
quote:
Δεν με καταλαβαίνεις?
Δεν θες να με καταλάβεις?
Δεν χρησιμοποιώ σωστά τη γλώσσα?
Δεν ξέρω τι απ'όλα συμβαίνει...
Αλλά δεν πειράζει, κουβέντα να γίνεται.
Και εγώ το ιδιο αναρρωτιέμαι.. απλά ξωτικούλα οταν βρίσκεις τα σκούρα το αλλάζεις και απο τσιφτετέλι το γυρνάς στο ζειμπέκικο..
``Τρείς λαλούν και δυό χορεύουν``
Edited by - allzzaro on 27/05/2005 17:11:11