- Βρικόλακες στην Ελλάδα - Θρύλοι και δοξασίες - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΙΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΒΑΜΠΙΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...

Για μένα όλα αυτά παρουσιάζουν ενδιαφέρον αποκλειστικά και μόνο ως αντικείμενο μελέτης των λαϊκών δοξασιών. Σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω σε βρυκόλακες, ζόμπι, και λοιπούς μπαμπούλες που ... το πολύ πολύ να με κάνουν να φάω όλο το φαϊ μου.
Μια μικρή βόλτα στην Ρουμανία πείθει ότι όλα αυτά υπάρχουν ακόμη μόνο όταν εξυπηρετούν τις τσέπες κάποιων.
Τελευταία περίπτωση βαμπιρισμού στην Ελλάδα... μάλλον είναι ο Άρης δίπλα στο "Παράξενο". ![]()
ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ,ΕΝΤΑΞΗ,ΔΕΝ ΛΕΩ,ΑΡΚΕΤΑ ΤΡΑΒΗΓΜΕΝΟ ΤΟ ΟΛΟ ΣΚΗΝΗΚΟ ΜΕ ΤΑ ΖΟΜΠΙ,ΒΡΥΚΟΛΑΚΕΣ Κ.Λ.Π...ΟΜΩΣ,ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΥΜΕΝΑ <<ΤΕΡΑΤΑ>> ΕΙΝΑΙ 50?100?200?500?ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΤΡΗΤΑ...
ΟΛΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗ ΣΦΑΙΡΑ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ?

'Between astonishment and grief,I was tearless.'
ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ ΑΠΟΡΙΠΤΕΙΣ ΕΚΑΤΟΜΗΡΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΚΑΤΙ ΤΟ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟ?
ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΓΙΝΑΝ ΑΔΙΚΑ?
ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕΣ ΚΙ ΕΣΥ,Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ...

Μιλας για ερευνες.Καμια ομως δεν εχει αποδειξει τιποτα.Αν εχεις κατι σημαντικο ,παρουσιασε το.Οσο για ιστοριες ναι εχω διαβασει πολλες και εχω κρατησει κιολας σε προσωπικο αρχειο.Εχω ανεβασει καποιες απο αυτες (στα αγγλικα) στο γνωστο θεμα του Αρη.Μια ιστορια ομως,εστω και αν εχει ημερομηνια,τοπο που συνεβει,ονοματα κλπ δεν ειναι αρκετη για να θεωρηθει πραγματικοτητα.
'Between astonishment and grief,I was tearless.'
Edited by - Ερεβος on 30/08/2005 03:26:44
Υ.Γ. Νομίζω οτι είπαμε πως θα πρέπει να αποφεύγεται η αναφορά - άμεση ή έμμεση - στα προσωπικά μας δεδομένα... ![]()

In anticipation of my resurrection...

Το χωριό μου (Ρισβάν Μετόχι)επι τουρκοκρατίας διαφεντέυονταν(οπως προδίδει και το όνομα του)απο τον Ρισβάν Πασά/Μπέη(δέν θυμαμαι πιο). Ο εν λόγω κύριος λέγεται οτι λίγο καιρό αφότου πέθανε μετατράπηκε σε βρικόλακα(Καταχανά, ως λέγεται εδω)και κατέσφαξε με τα ιδια του τα χέρια το χαρέμι του, υποτάσσοντας τα πνεύματα τους να τον υπηρετούν τριγυρνώντας στο χωριό, ακόμα και στην πόλη και να κάνουν έρωτα με άντρες με σκοπό να τους κλέψουν τη ζωή.
Έχω δίκιο?
quote:
Ο εν λόγω κύριος λέγεται οτι λίγο καιρό αφότου πέθανε μετατράπηκε σε βρικόλακα(Καταχανά, ως λέγεται εδω)και κατέσφαξε με τα ιδια του τα χέρια το χαρέμι του, υποτάσσοντας τα πνεύματα τους να τον υπηρετούν τριγυρνώντας στο χωριό, ακόμα και στην πόλη και να κάνουν έρωτα με άντρες με σκοπό να τους κλέψουν τη ζωή.
Νομίζω πως το χαρέμι το οποίο μετατράπηκε σε δαίμονες που κλέβουν την ενέργεια των ανδρών κάνοντας έρωτα μαζί τους, είναι κλασσική περίπτωση δαιμόνων Succubi. ![]()

Μάθε απ΄ τα λάθη των άλλων. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να τα κάνεις όλα αυτοπροσώπως ;)
υπαρχει ενα ντοκιμαντερ του National geographic η discovery channel νομιζω...
με θεμα τους βρυκολακες τις μαγισες τους λυκανθρωπους τα ζομπι και τον δαιμονισμο....
στο σημειο λοιπον με τους βρυκολακες...
μας παει στην αγγλια σε ενα νεκροταφειο
οπου σαλο ειχε προκαλεσει την δεκαετια του 80 το γεγονος οτι οι νεκροι βγαινανε απο τους ταφους τους και επιτιθοταν στους ζωντανους...
το καταπληκτικο της υποθεσης ειναι οτι το περιστατικο το παραδεχεται και ο αιδεσημοτατος του νεκροταφειου..!!!
επεισης παρομοιο περιστατικο μου ειχε διηγηθει ο πατερας της κολλητης μου για την θεσσαλονικη...
ακομα στο βιβλιο στοιχειωμενη ελλαδα ο συγγραφεας κανει λογο για τον εαυτο του οταν ηταν στο δημοτικο για εναν συμμαθητη του..
λεει πως ηταν ιδιαιτερα αδυνατο και τα οστα του προσωπου του εξηχαν..
και πως οταν χτυπουσε και ετρεχε απο τη πληγη αιμα το βλεπανε να ρουφαει το αιμα με μανια...
χαρακτηριστικο σκηνικο δε οταν ειχε χτυπισει ενα κοριτσακι το εν λογω παιδι προθυμοποιηθικε να την βοηθησει και αρχισε να της ρουφαει το αιμα απο την πληγη ασταματητα μεχρι που το κοριτσακι τρομαξε και τον εσπρωξε...
σε βιβλιο ειχα διαβασει πως το σωμα παραμενει νεκρο..
απλα δαιμονικες οντοτητες το καταλαμβανουν για να υλοποιησουν τις πραξεις τους..
Αν έχει ξεμείνει κανένας σίγουρα θα κρύβεται και θα τρέφεται με το άιμα ποντικιών. Πιθανό να ζεί σε νεκροταφείο μακριά απο τα φώτα της πόλης. Αν έχει και τη μορφή του Τομ Κρούζ ή του Μπραντ Πίτ εγώ είμαι έτοιμη να γίνω νύφη του σκότους.
είναι μια ασθένεια που υπάρχει , είναι καταγεγραμένη με
αριθμους ασθενών, ενώ έχει τα ακόλουθα συμπτώματα...
Ευαισθησία στο φώς, δεν μπορούν να περπατήσουν, τυφλώνονται.
Αλλά και ευαισθησία δέρματος, σε σημειο που να μελανώνεται το
δέρμα απο τον ήλιο, σε λίγα λεπτά.
Ανάγκη για ωμή τροφή, γιατί τους λείπεται αίμα και θέλουν να
το παίρνουν άμεσα..
Ακόμη κι επιθέσεις σε οικόσιτα ζώα, έχουν καταγραφεί σε τέτοιες περιπτώσεις..
Είναι, λοιπόν, ασθένεια, που απο αμαθείς πέρασε ώς βρυκολακισμός,
χωρίς να αποκλείω τις περιπτώσεις ανθρώπων-τεράτων που ξεπέρασαν, για
τους όποιους λόγους προσυλητισμού ή ανόδου ιεραρχίας,την χειρότερη
φαντασία...
Ειδικά, όμως για την ερυθρίαση, ήθελα να το επισημάνω...
quote:
Αν έχει και τη μορφή του Τομ Κρούζ ή του Μπραντ Πίτ εγώ είμαι έτοιμη να γίνω νύφη του σκότους.
Και εγώ θα τα έφτιαχνα με καμμία βρυκολακίνα εάν είχε τη μορφή και το σώμα της Kate Beckinsale. ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Εφόσον γεννήθηκες με σώμα θνητό, φρόντισε να αφήσεις πνεύμα αθάνατο.
Αριστοτέλης speaking
quote:
Σύμφωνα με την επιστήμη, αγαπητέ Saetron, η ..ερυθρίαση
το παίρνουν άμεσα..
φαντασία...
τι ; δεν έχει δαίμονες; γιατί έλα αφού σε έχω συνηθίσει τώρα
βάλε δαίμονες μέσα δεν είναι ωραίο έτσι
αν δεις τα θέματα του φόρουμ, έχει αρκετά στοιχεία..Αν
πάλι δεν θέλεις να τα πιστεύεις, πάντα δικαίωμα σου...
quote:
Σύμφωνα με την επιστήμη, αγαπητέ Saetron, η ..ερυθρίαση
το παίρνουν άμεσα..
φαντασία...
Απίστευτο.....!!!!! Επιστημονική ερμηνεία !!!! Άψογος !
Πραγματικά το χάρηκα και άς είναι ...διάλλειμα !
Τα υπόλοιπα που αναφέρεις αγαπητέ τρεχα.... είναι συμπτώματα του βαμπιρισμού, ασθένειας γενετικής και όχι επίκτητης.
Δεν τους λείπει αίμα, απλά στο αίμα των ανθρώπων με βαμπιρισμό το ποσοστό οξυγόνου είναι χαμηλό, όπως και ο αιματοκρίτης τους, χωρίς αυτό να τους καθιστά αδύναμους.
Έχουν πολλές ιδιαιτερότητες οι οποίες, στον υπερθετικό βαθμό, έχουν τροφοδοτήσει το γνωστό μύθο περί βρυκολάκων, που κάποιοι θρησκόληπτοι προληπτικοί (όπως ο παπάς στην Αγγλία, που αναφέρει ο saetron) νομίζουν ότι είναι αληθινοί ή τους χρησιμοποιούν για τον γνωστό, αιώνιο λόγο, την "κονόμα".
Σ' αυτές τις περιπτώσεις καλό είναι να αποφεύγονται τέτοιες ταινίες και να προτιμούνται οι κωμωδίες...
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
http://www.mindfloga.blogspot.com/