- Ο παπάς της ενορίας μου είναι γυναίκα! - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
-Ο άντρας δεν έχει τέτοια γυναικίας φύσης προβλήματα και για αυτό και λειτουργεί! Αν δεις σε μοναστήρια ψέλνουν καλόγριες! δεν λειτουργούν όμως!
-Καταλαβαίνεις τώρα το ρόλο του αίματος στη Θεία κοινωνία?
-Και τι μεγαλυτερη τιμή στη γυναίκα από το να γεννήσει τον Υιό του Θεού?
-Ήμαρτον! βλέπεις ψηλέ τι διαβάζουν τα ματάκια μας? Θα μας τρελάνουν........ θα μας στείλουν αδιάβαστους να χορεύουμε στους αγρούς την εποχή του θέρους!
Υ.Γ. το σχόλιό μου φίλη Αμαλία είναι διαχρονικό επίκαιρο και πάνω από όλα εύστοχο! ο έχων ότα ακουέτο και ο έχων μάτια διαβασέτο!
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!
quote:
Αν αναφέρεσαι και σ' εμένα Αμαλία, θα προτιμούσα να το κάνεις ονομαστικά για ν' απαντήσω.
Αν όχι, μην δώσεις σημασία στο ποστ.
Γενικά το λέω Αίολε και με μια δόση πρόληψης - αν και έχουν εμφανιστεί κάποια συμπτώματα. Από κει και πέρα, όποιος πιστέυει ότι τον αφορά, μπορεί να προσαρμόσει τη στάση του.
(Ξέχασα και να σε ξανα-ξανα-ξανα-καλωσορίσω! Έτσι που χάνεσαι και εμφανίζεσαι, έχω χάσει το λογαριασμό με τα ξανακαλωσορίσματα!
)

quote:
europaios2
Το άγιο πνεύμα δεν πρέπει να τουλάχιστον για 3-4 ώρες να αποβληθεί από τον οργανισμό μέσω αίματος!
Μια απορία μόνο. Αυτό αποτελεί επιθυμία του ίδιου του αγίου πνεύματος ή επιθυμία κάποιου που είχε άμεση επικοινωνία μ'αυτό;
Και γιατί μόνο 3-4 ώρες; Μετά τι γίνεται το άγιο πνεύμα; Χωνεύει;

macedon
quote:
europaios2
-Koύκου! για πες αλεύρι.................
Ουφφφ...προς στιγμήν νόμιζα ότι απευθύνεται σ'εμένα και πανικοβλήθηκα!![]()
Αίολε λυπάμαι που θα στο πω, αλλά από τη στιγμή που αποφάσισε να καταπιαστεί μαζί σου ο europaios2 την έβαψες! Και ειδικά όταν μπαίνει φουριόζικα όπως παραπάνω.
Εγώ ακόμα μαζεύω καρπαζιές από άλλο τόπικ![]()
Φυλάξου λοιπόν γιατί δεν σε βλέπω καλά(και όχι μόνο εσένα)![]()

quote:
europaios2:
-Ήμαρτον! βλέπεις ψηλέ τι διαβάζουν τα ματάκια μας? Θα μας τρελάνουν........ θα μας στείλουν αδιάβαστους να χορεύουμε στους αγρούς την εποχή του θέρους!
europaios2 μήπως σου είναι εύκολο, να κρατήσεις ένα επίπεδο σοβαρότητας στην παρούσα συζήτηση; Η στάση σου, που υποδεικνύω με το παραπάνω απόσπασμα από μήνυμά σου, δε δείχνει ότι σέβεσαι τους συνομιλητές σου και προσωπικά δεν μου αφήνεις περιθώριο να συζητήσω μαζί σου.

quote:Μου αρέσει που με λες έτσι... Ματς!
-Kαλός το γιο του ανέμου.............
quote:
Αν νοείς αναφέρεται στους μοιχούς και τους οποίους τους προτρέπει ότι ακόμη και με την επιθυμία προς αυτήν διαπράτουν μοιχεία προς τη σύζηγό τους.
quote:
-Και πότε τα λέει αυτά ο Ιησούς? σε μία εποχή όπου η γυναίκα ήταν τελείως σκλάβα!-Τι έχεις να πεις Αίολε? γιατί πήρες επιλεκτικά κομμάτια με προφανή στόχο την αλλίωση του νοήματος?
Αυτό που έχω να πω φίλε μου, είναι ότι αυτό το άπειρο Σύμπαν ασχολείται με τα "ούμπαλα" των ανθρώπων.
Σου φαίνεται λογικό;
Και η γυναίκα σκλάβα που ακριβώς υπήρχε και γιατί;
quote:
Και για να απαντήσει στο σχόλιό τους στο στοίχο 10. γράφει...στοίχος 11 <<ο δε είπεν αυτοίς ου πάντες χωρούσι τον λόγον τούτον, αλλ' οις δέδοται
...και εισίν ευνούχοι οίτινες ευνούχισαν εαυτούς ΔΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑΝ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ...
Στον στοίχο 12...
Οι ευνουχισμένοι κερδίζουν την βασιλεία των ουρανών;
Γιατί; Είναι κακό πράγμα ο έρωτας;;;
Καληνύχτα σας προς το παρόν.
Θα επανέλθω...
ότι το αίμα είναι βδελυκτό προς τον Θεό έχει γραφτεί από την Παλαιά Διαθήκη..
Εκεί ακόμη και τα θυσιαζόμενα ζώα(μην το ρίξουμε στον Θεό κι αυτό, ο Θεός το δήλωνε ότι δεν έχει ανάγκη τίποτα, αλλά οι άνθρωποι ένοιωθαν τότε καλύτερα κάνοντας δωράκια για να πιάσουν μέσο στον Θεό…)
ήταν στραγγισμένα από αίμα,
ενώ κι οι άνθρωποι που τα σφάζανε, κάθονταν απ’ έξω για εξαγνισμό, μα κλπ άλλα περιστατικά περί αίματος….
Σχετικά με το αίμα, λέω πάλι ότι είναι ζωή και ο Θεός δεν θέλει στους άγιου χώρους αίμα θυσία, όπως είναι το σκοτωμένο αίμα των εμμήνων…
Ας μην γινόμαστε τόσο γελοίοι κάποιοι στην προσπάθεια να κατηγορήσουμε τον Θεό…
Δείχνουμε άγνοια και κόλλημα…
Αλλά και ελαφρύτητα,
κάποιες τοποθετήσεις και φυσικά ότι δεν υπάρχει διάθεση για σοβαρό διάλογο, αλλά για ..φραμπαλά…
Ρε παιδιά που κάνετε κάτι τέτοιο, δεν έχετε άλλη δουλειά να κάνετε; Ωραία μέρα είναι, κάντε καμιά βόλτα να σας δει ο ήλιος…
Φίλη Αμαλία, το αίμα το νεκρό, δεν είναι ανοικτή πληγή, αλλά νεκρό, δηλαδή στα έμμηνα φεύγει ακριβώς γιατί είναι νεκρό και στα σκοτωμένα ζώα επίσης...παλιά, γιατί είναι νεκρό επίσης. Οι πληγές είναι άλλο πράγμα… Βέβαια,αυτό στα Άγια των Αγίων…
Αν το βρίσκεις ή όχι επαρκή είναι γιατί δεν έχεις μελετήσει την θρησκεία αρκετά για να καταλαβαίνεις…
Ας ασχολούμαστε με κάτι και μετά να το κρίνουμε,
αφού το κατανοούμε…
Όσο για την πτωχή λογική… το λέει το επίθετο,είναι …πτωχή γιατί αν δεν ήταν θα καταλάβαινε και την λέω πτωχή γιατί αύριο θα είναι πλουσιώτερη…
Φίλε Αίολε,μου αρέσει που το παίζεις και πνευματικό άτομο…
Όταν λέει ευνούχισαν εαυτό, δεν εννοεί κυριολεκτικά, αγορίνα μου, εννοεί ότι απείχαν από επαφή με γυναίκα….
Τώρα Αμαλία φταίω εγώ να πώ αυτό που λέει ο Europaios2, τι άλλο θα ακούσουμε!!!
Ρε παιδιάέχει ήλιο έξω πάτε καμιά βόλτα να πάρετε.. αέρα…
quote:
Αίολος:
...και εισίν ευνούχοι οίτινες ευνούχισαν εαυτούς ΔΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑΝ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ...
Στον στοίχο 12...
Οι ευνουχισμένοι κερδίζουν την βασιλεία των ουρανών;
Γιατί; Είναι κακό πράγμα ο έρωτας;;;
-Και για να συμληρώσω το φίλο trexagireve:
στοιχ. 24 κεφ.κγ' κατά Ματθαίου...... οδηγοί τυφλοί, οι διυλίζοντες τον κώνωπα, την δε κάμηλον καταπίνοντες!
-Γιατί συκοφαντείς? αναφέρεται στους εκγενητείς ευνούχους στους ευνουχισμένους από άλλους ανθρώπους και στους αυτοευνουχισμένους για να τους πει ότι και αυτοί αν θέλουν μπορούν να κερδίζουν τη βασιλέια των ουρανών!
Γι αυτό και κλείνει με αυτό που απέκρυψες! ο δυνάμενος χωρείν χωρείτο.
στοιχ.10 λεγουσιν αυτώ οι μαθηταί αυτού, ει ούτος εστίν η αιτία του ανθρώπου μετά της γυναικός, ου συμφέρει γαμήσαι. (σχολιάζουν οι μαθητές τη μοιχία και την απαγόρευσή της από τον Ιησού σε προηγούμενο εδάφιο).
στοιχ.11 ο δε είπεν αυτοίς, ου πάντες χωρούσι τον λόγον τούτον, αλλ' οις δέδοται.
Μετάφραση: O δε Κύριος είπεν αυτούς. Δε χωρεί τις το μυαλό και εις στην καρδιά όλων ο λόγος αυτός της αγαμίας, αλλα εκείνοι μόνον το νιώθουν και τον εγκολπόνωνται, εις τους οποίους έχει δοθεί από τον Θεό ως χάρισμα να μείνουν άγαμοι. (δεν είναι δικαιολογία δηλαδή το να μην παντρευτεί κάπιος λόγω του ότι μπορεί να υπάρξει μοιχέία αλλά μόνο για όσους έχουν το χάρισμα να μείνουν άγαμοι! σε αντίθεση με τους λοιπούς που έχουν το χάρισμα να παντρευτούν....... ως λόγος αναφέρεται η μοιχεία. -Πιο λιανά δε γίνεται!)
-Ο Ιησούς ήταν προστάτης του γάμου με τα λεγόμενά του!
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
Προς χάριν της συζήτησης θάθελα να εκφράσω μια απορία.
Αφού ο χριστός ήταν κοντά στις γυναίκες, έκανε παρέα μ’ αυτές, τον ακολουθούσαν στις μετακινήσεις του και, όπως λένε οι εδώ αναλυτές, ο χριστιανισμός ποτέ δεν έβαλε τη γυναίκα στο περιθώριο, φέρνοντας ως παράδειγμα ότι τον χριστό τον γέννησε... γυναίκα,γιατί απ’ την αρχή δεν υπήρχαν και γυναίκες ιερείς;
Πώς ή γιατί δεν προέκυψε αυτό, ιστορικά;
Βέβαια καλό θα ήταν να μην μεταφερθούν αυτούσια, απόψεις έτοιμες απ’ τις γνωστές «πηγές», έτσι ώστε να μην ελαφρύνουμε κι άλλο τη συζήτηση και να μη γινόμαστε γελοίοι υποβιβάζοντας τον διάλογο, προσποιούμενοι ότι έχουμε άποψη και γνώση.
Απλά θα ήθελα την εκτίμηση, επ’ αυτού, όσων θα ήθελαν με βοηθήσουν (πιθανόν και άλλους) να μάθω, κάτι που δεν ξέρω...
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
διάβασε πιο πάνω για το αίμα,
πρόσθεσε και την εγκυμοσύνη και θα δεις
πόσο πρακτικά είναι ειδωμένο το θέμα...
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!