- Κείμενα σχετικα με την Εξωγήινη ζωή και Νοημοσύνη - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet
quote:
1) Οι εξωγήινοι που υποτίθεται οτι επισκέπτονται τη Γη είναι μύθος.
2) Οι εξωγήινοι που επισκέπτονται οντως τη γή είναι τοςο προσεκτικοί και τόσο εξελιγμενοι που δεν τους έχουμε πάρει πρέφα (και ούτε πρόκειται με τη σημερινή μας τεχνολογία)
Άγγελε, ποιος σου είπε ότι δεν τους έχουμε πάρει πρέφα;
Φαίνεται ότι αγνοείς επιδεικτικά τις πραγματικά δεκάδες χιλιάδες αναφορές εμφανίσεων ΑΤΙΑ (και από έμπειρους και αξιόπιστους παρατηρητές όπως πχ. πιλότοι) τις χιλιάδες φωτογραφίες και βίντεο, τις δεκάδες αναφορές στενών επαφών δευτέρου και τρίτου τύπου καθώς και τις αναφορές στα αρχαία κείμενα και την τέχνη/παράδοση.
Τι πραγματικά θα ήθελες όμως να δεις για να πειστείς ότι κάτι -τουλάχιστον ύποπτο- συμβαίνει στον πλανήτη; Μαζικές εμφανίσεις δίσκων έξω από την πόρτα του σπιτιού σου;
Koίταξε, ούτε και εγώ μπορώ να πω ότι πιστεύω κατηγορηματικά στις "επισκέψεις" εξωγήινων οντοτήτων αλλά είμαι τουλάχιστον σκεπτικός και υποψιασμένος (αφήνω δηλαδή κάποια περιθώρια ανοιχτά) ιδιαίτερα μπροστά στον όγκο των παραπάνω αναφορών, χωρίς βέβαια να αποκλείω ότι κάποιες από αυτές μπορεί να είναι και πλαστές ή απάτες.
Για τα αρχαία κείμενα θα σου αναφέρω δύο περιστατικά.
Το ένα αφορά στην εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου στο περιστατικό επεμβάσεως "ουράνιων σφαιρών" που επιτέθηκαν και διέλυσαν τα τείχη της Τύρου, όταν ο στρατός του Μεγάλου Αλεξάνδρου καθηλώθηκε από τα απόρθητα Τύρια τείχη, παρά την τάφρο προσεγγίσεως που το μηχανικό του έχτισε εις τη Θάλασσα έως τη νήσο της Τύρου. Το περιστατικό αναφέρεται από τους παρόντες χρονικογράφους της εκστρατείας Αρια, Μεγασθένη και Πτολεμαίο.
Νέοι συγγραφείς επανέλαβαν το αρχαίο αυτό περιστατικό το οποίο σημειωτέων δεν ήταν το μόνο του είδους.
FENOGLIO ALBERTO "CRONISTORIA SUOGGETTI VOLANTI", CLYPEUS, No 2, 1967
W.RAYMOND DR(ATE) "ΘΕΟΙ ΚΑΙ ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΡΩΜΗ" Εκδόσεις Μπαρμουνάκη
Τέτοιες επεμβάσεις σκαφών που χρησιμοποίησαν τα οπλικά τους συστήματα, αναφέρουν μεταξύ άλλων οι αρχαίοι χρονικογράφοι: Λυκοσθένης, Ευσέβιος, Σένεκας, Λιων, Κάσσιος, Πλίνιος, Πλούταρχος("Λούκουλος", "Σύλλας", "Γάϊος Μάριος" κλπ) Ορόφιος, Πλαύτας, Λίβιος, Ιούλιος, Ομπσέκουενς κλπ...
Οι ονομασίες που χρησιμοποιούν για να ονομάσουν τα ιπτάμενα σκάφη που παρουσιάζονται για να αλλάξουν την τροπή των μαχών είναι "ιπτάμενες ασπίδες", "ιπτάμενες σφαίρες" κλπ.
Μια άλλη αναφορά γίνεται στην απόπειρα των Εβραίων να ξαναχτίσουν τον Ναό του Σολωμόντα επί αυτοκρατορίας Ιουλιανού.
Τεράστιες σφαίρες φωτιάς εμφανιστήκαν οι οποίες κατέκαψαν τους εκεί εργάτες και τις εγκαταστάσεις οι οποίοι φυσικά τράπηκαν σε φυγή πανικόβλητοι εγκαταλείποντας εξολοκλήρου την προσπάθεια επαναχτίσεως του Ναού.
Αυτή το περιστατικό θα το βρεις σε σειρά ιστορικών κειμένων εθνικών συγγραφέων. Αν θες μπορώ να ψάξω στο αρχείο μου και να σου βρω κάποιες σχετικές πηγές για να επιβεβαιώσεις το αληθές του συμβάντος.
Τι είναι λοιπόν όλα αυτά το προαναφερόμενα περιστατικά νοήμονος επεμβατικότητας στην ανθρώπινη ιστορία;
Τουλάχιστον ύποπτο και βάζει κάθε καλοπροαίρετο ερευνητή σε έντονο προβληματισμό για επιπλέον διερεύνηση.
"All that is necessary for evil to triumph is for good men to do nothing" -- Εdmund Burke
quote:
Τι είναι λοιπόν όλα αυτά το προαναφερόμενα περιστατικά νοήμονος επεμβατικότητας στην ανθρώπινη ιστορία;
Ατεκμηρίωτοι ευσεβείς πόθοι μέχρι αποδείξεως του εναντίου.
Καλή τύχη !
Αγγελος
Δεν ξέρω αλλά τώρα καταντάς λιγάκι δογματικός και εσύ μου φαίνεται!
Αλήθεια, τι αληθοφανή τεκμήρια θα προτιμούσες αντί αυτών που σου παρέθεσα;;;
"All that is necessary for evil to triumph is for good men to do nothing" -- Εdmund Burke
Edited by - skeptic on 27/11/2005 20:14:26
Από μεταφράσεις επιβεβαιωμένων κειμένων διαφόρων ιστορικών και χρονικογράφων της εποχής:
The Historian Ammianus Marcellinus (A.D. c.330 - 395)
"Res Gestae," Book XXIII
He [Julian the Apostate] planned at vast cost to restore the once splendid Temple at Jerusalem, which after many mortal combats during the siege by Vespasian and later by Titus had barely been stormed. He had entrusted the speedy performance of this work to Alypius of Antioch... But though this Alypius pushed the work on with vigor, aided by the governor of the province, terrible balls of fire kept bursting forth near the foundations of the Temple and made the place inaccessible to the workmen, some of whom were burned to death; and since in this way the element persistently repelled them, the enterprise halted. ("cum itaque rei idem fortiter instaret Alypius iuvaretque provinciae rector, metuendi globi flammarum prope fundamenta crebris adsultibus erumpentes fecere locum exustis aliquotiens operantibus inaccessum, hocque modo elemento destinatius repellente cessavit inceptum.")
Για επιπλέον αναφορές εδώ:
http://fisheaters.com//juliantemple.html
quote:
Οstria, κατέβασα την ορίτζιναλ (την υψηλή ανάλυση) αλλά δεν βρήκα πουθενά τον περιβόητο "μονόλιθο". Εσύ βρήκες τίποτα;;;
Και γω δεν τον είδα αλλά δεν έχω και πολύ καλό editor.
Για τα ιστορικά στοιχεία που λες "ιπτάμενες ασπίδες" κλπ, όντως υπάρχουν αλλά μήπως είναι φυσικά φαινόμενα που τα θεώρησαν "σημάδια";
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Μη ξεχνάς ότι στην καταστροφή των τειχών της Τύρου αυτή προκλήθηκε από τις αγνώστου λοιπής ταυτότητος "ιπτάμενες σφαίρες"(βλέπε ΑΤΙΑ) όπως αναφέρουν οι χρονικογράφοι και όχι από κάποιο φυσικό φαινόμενο(πχ σεισμός). Αν ήταν έτσι θα το είχαν προσδιορήσει. Ιστορικοί είναι, δεν είναι συγγραφείς ΕΦ.
Edited by - skeptic on 29/11/2005 21:00:31
quote:
Μη ξεχνάς ότι στην καταστροφή των τειχών της Τύρου αυτή προκλήθηκε από τις αγνώστου λοιπής ταυτότητος "ιπτάμενες σφαίρες"(βλέπε ΑΤΙΑ) όπως αναφέρουν οι χρονικογράφοι και όχι από κάποιο φυσικό φαινόμενο(πχ σεισμός). Αν ήταν έτσι θα το είχαν προσδιορήσει. Ιστορικοί είναι, δεν είναι συγγραφείς ΕΦ.
Ξέρουμε πώς ακριβώς καταστράφηκαν τα τείχη; Μπορεί να ήταν κάποιο μετεωρολογικό φαινόμενο πχ οι ιπτάμενες σφαίρες θυμίζουν είτε σφαιρικές αστραπές είτε μετεωρίτες (μικρής μάζας). Μπορεί κάτι τέτοιο να συνέβει και να κατέστρεψε τα τείχη;
Κάποτε είχα γράψει στο εσωτέρικα για μια έρευνα πάνω στο "εν τούτο νίκα", δεν την βρίσκω αλλά βρήκα το άρθρο αλλού.
"Η ανακάλυψη ενός κρατήρα από πρόσκρουση αστεροειδή έχει προκαλέσει μια σειρά από εικασίες ιστορικών, που συσχετίζουν το φυσικό αυτό φαινόμενο με την ιστορική στροφή του μεγ. κωνσταντίνου προς τον χριστιανισμό.
Στροφή που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στον χαρακτήρα της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και συνετέλεσε στην επικράτηση του Χριστιανισμού στη λεκάνη της Μεσογείου.
Ο θρύλος θέλει τον Κωνσταντίνο να αντικρίζει ένα θεϊκό σημάδι στον ουρανό, - ένα φωτεινό σταυρό σύμφωνα με την παράδοση – και να του δίνεται το σύνθημα «Εν Τούτο Νίκα». Αυτό έδωσε πίστη στον αυτοκράτορα, για να οδηγήσει νικηφόρα το στρατό του εναντίον των βαρβάρων που απειλούσαν τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Η όλη ιστορία προκάλεσε και τη στροφή του Κωνσταντίνου προς τον Χριστιανισμό, ενώ πριν λάτρευε τον «Ακαταμάχητο Ήλιο» της Μιθραϊκής παράδοσης.
Τι ήταν όμως αυτό το θεϊκό σημάδι; Κάποιες πρόσφατες εικασίες το συνδέουν με έναν κρατήρα με μέγεθος γηπέδου ποδοσφαίρου που εντοπίζεται στα Απέννινα όρη και τον οποίο οι επιστήμονες θεωρούν αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ενός αστεροειδούς.
Τον κρατήρα - που σήμερα έχει σχηματίσει μία λίμνη - εντόπισε ο Σουηδός γεωλόγος Jens Ormo.
Η πρόσκρουση του αστεροειδούς χρονολογείται γύρω στον 4ο αι. μ.Χ., ταιριάζοντας κατά προσέγγιση με την εποχή της κρίσιμης μάχης.
Oσο για την έκρηξη που προκάλεσε, θεωρείται ότι έμοιαζε την έκρηξη μιας ατομικής βόμβας ισχύος 1 κιλοτόνου. Το ζητούμενο τώρα εάν η έκρηξη αυτή … επεκτάθηκε και στο πεδίο της Ιστορίας
alito team"
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Επίσης το ενδεχόμενο να ήταν σφαιρικές αστραπές είναι εξίσου μακρινό γιατί εδώ μιλάμε για ιπτάμενες σφαίρες και όχι αστραπές. Επίσης γιατί οι επιστήμονες τελευταία όλα τα ανεξήγητα φαινόμενα τα ρίχνουν στις μέχρι στιγμής ανεξήγητες σφαιρικές αστραπές; Επίσης οι σφαιρικές αστραπές δεν μπορούν να καταστρέψουν απόρθητα τείχη.
Το φαινόμενο πρέπει να ήταν νοήμονος επέμβασης και έδρασε καταλυτικά και εσκεμμένα την συγκεκριμένη στιγμή ώστε να βοηθήσει την εκστρατεία του Αλεξάνδρου.
Επίσης για το θέμα του αυτοκράτορα Κωνσταντίνου πάλι δεν νομίζω να ήταν μετεωρίτης γιατί η παράδοση αναφέρει ότι ο Κωνσταντίνος είδε φωτεινό σταυρό με το σύνθημα "Εν τούτο νίκα" και όχι ένα βράχο(ή βουνό) να πέφτει από τον ουρανό όπως θα ανέφερε αν ήταν όντως έτσι τα πράγματα. Δηλαδή όπως βλέπουμε τα δύο αυτά πράγματα δεν ταυτίζονται με τπτ.
Πάλι εδώ πέρα όμως παρατηρούμε επεμβατικότητα σε κρίσιμη φάση της ανθρώπινης ιστορίας και πολύ καλά έκανες που το ανέφερες Οstria, αν και στη συγκεκριμένη περίπτωση (αν δεν κάνω λάθος) απουσιάζουν οι αυστηρές ιστορικές αναφορές...
Κάποιες προσωπικές σκέψεις:
Καταρχήν περι "επιστήμονες που τα ρίχνουν σε σφαιρικές αστραπές". 'Οταν ερευνούμε ένα φαινόμενο η μια μαρτυρία αν θέλουμε να είμαστε σωστοί απέναντι στους βασικούς κανόνες μιας έρευνας πρέπει να ακολουθούμε ορισμένους κανόνες. Αυτοί η κανόνες δεν θεσπίστηκαν υπερκοσμικά και μαγικά αλλα ως είδος συνειδητοποιήσαμε οτι μας εξασφαλίζουν μεγαλύτερο κύρος στις ερμηνείες μας.
Ο πρώτος κανόνας που θα έθετα θα είναι η γνησιότητα της πηγής. Έχουμε κάποιες ιστορικές αναφορές: να δούμε λοιπόν αν ο ιστοριογράφος είναι έγκυρος.Αυτό μπορούμε να τα κάνουμε διπλοτσεκάρωντας και με άλλες πηγές που ίσως περιγράφουν το ίδιο γεγονός.Αν έχουμε μόνο έναν για το κάθε γεγονός τότε δύσκολα τα πράματα..Επίσης να λάβουμε υπόψιν μας και την περίπτωση οτι ίσως μερικοί ιστοριογράφοι να έβαλαν και λίγο "σάλτσα " στα γραπτά τους για πολλούς λόγους (απο υπερτονισμό γεγονότων εώς προσωπικές πεποιθήσεις/πόθοι)
Δεύτερος κανόνας σε τέτοιου είδους έρευνα ,όταν πιστοποιήσουμε την γνησιότητα της αναφοράς είναι αναζήτηση στοιχείων στην περιοχή.Δεν ξέρω αν άφησαν στοιχεία τέτοια γεγονότα, πάντως αξίζει μαι επίσκεψη (πχ ίσως στην θεωρία του μετεωρίτη να βρίσκαμε σε μεγάλος εύρος στην περιοχή υλικά που απαντώνται με μεγαλύτερη συχνότητα στους μετεωρίτες).
Όσον αφορα την εξαγωγή συμπερασμάτων τότε εδώ έχω να προτείνω δυο κανόνες.Πρώτον είναι η δοκιμή σύγκρισης του γεγονότος με ήδη γνωστά εξηγημένα απο την επιστήμη γεγονότα/καταστάσεις. Δεν είναι σώφρων πχ να βιαστούμε να κατατάξουμε ένα γεγονός ως μεταφυσικό ή εξωγήινο αν δεν κάνουμε πρώτα έναν έλεγχο αν είναι...φυσικο και ενδογήινο!Ο επόμενος κατ'εμέ κανόνας είναι αν βρεθούμε μπροστ΄σε πλήθος ισοπίθανον εξηγήσεων να πάμε με την απλούστερη μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου.
Για τις συγκεκριμένες αναφορές περι πύρινων σφαιρών δεν ξέρω τι να πώ.Δεν ξέρω καν αν ήταν κρίσημες αυτές οι στιγμές για την ιστορία της ανθρωπότητας,με την έννοια οτι ...υπήρξαν αρκετές κρίσημες περίοδοι που δεν επενέβησε κανείς εξωγήινος. Βλέπε Ναγκασάκι-Χιροσίμα, βλέπε πολλές καθοριστικές μάχες,βλέπε πρόσφατους πολέμους οπου ισχυροί αλώνιζαν σε πετρελαιοχώρες κτλ κτλ....
Με παραξενεύει πάντως που στο παρελθόν υπήρχαν πολλές περισσότερες αναφορές σε "μετα/παραφυσικά" φαινόμενα και "εξωγήινες" φάσεις απο ότι σήμερα...Που οφείλετε αυτό λέτε?
Sceptic, αν υποθέσω οτι διάλεξες το προσωνύμιό σου με βάση τον σκεπτικισμό ,τότε μου κάνει εντύπωση πόσο εύκολα θα μπορούσες να δεχθείς ώς πιθανή εξήγηση την εξωγήινη παρέμβαση σε αυτά τα γεγονότα.Εκ πρώτης όψεως τουλάχιστον η δικιά μου αποστολή φαίνετε ...υπερβολικα σκεπτικιστική και να φανταστείς δεν θεωρώ τον εαυτό μου σκεπτικιστή!
Reality: A serotonine induced Hallucination?
Η δικιά μου σταθερή άποψη είναι ότι τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί σε μια βαθύτερη έρευνα καταγεγραμένων ανεξήγητων ιπτάμενων φαινομένων στην ανθρώπινη ιστορία.
Για τους εξωγήινους πάντως είμαι αισιόδοξος αν και η άποψη μου στο πως βλέπω τους εξωγήινους είναι πολύ διαφορετική από ότι πιστεύει ο περισσότερος κόσμος.
Θα πρότεινα για ένα ενδιαφέρον ξεκίνημα τα βιβλία και την οπτική του πιο νηφάλιου, ίσως, μελετητή του φαινομένου, Jacques Vallee. Αστρονόμος, με πολύχρονη καρριέρα στο χώρο της πληροφορικής και κατά καιρούς σύμβουλος της NASA.
Ενδιαφέρον σημείο εκκίνησης τα βιβλία:
Dimensions: A Casebook of Alien Contact
Passport to Magonia.
Θα ήθελα να τονίσω πως η "εξωγήινη" θεωρία περί UFO δεν είναι η μόνη που έχει προταθεί και -κατά τη δική μου εκτίμηση- δεν είναι η πιο πειστική.
No Method, No Guru, No Teacher