- ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ του ΙΗΣΟΥ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Πας ένα βήμα μπροστά. Ο Παπαδόπουλος ήταν ΠΙΟΝΙ των Αμερικάνων (εκτός όλα τα άλλα που ήταν) χρησιμοποιήθηκε σε ένα σχέδιο(α) για να γίνουν τα πράγματα που θέλανε. Οι Τούρκοι δεν θα μπέναν ποτέ στην Κύπρο αν δεν είχει πει το ΟΚ ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ.
Αυτό υποστηρίζα από την αρχή. Ήτανε ολοφάνερο το τι έγινε τότε και το τι πέχτηκε με τους Αμερικάνους και τον Κισιντζερ.
quote:
Το πρόβλημα το γέννησε ο Μακάριος και είναι πραγματικά ο μόνος φταίχτης. Διαχειρίστικε τα πράγματα λάθος προκαλώντας την αντίδραση των Αμερικάνων. Γίνανε πολλά τότε άστο καλύτερα η συζήτηση πάει να γίνει πολιτική και το θέμα που συζητάτε μου αρέσει πολύ για να το χαλάσουμε.
Να θυμηθώ ένα ωραίο που έλεγε ο πατέρας μου: "Όταν οι παπάδες μπλέκονται με την πολιτική τα κάνουνε σκατά."
Στην θέση του πάντως και εγώ δεν θα ήμουνα πιο αποτελεσματικός.
"Στην θέση του πάντως και εγώ δεν θα ήμουνα πιο αποτελεσματικός."
Δεν το ξέρουμε αυτό το υποθέτουμε. Συμβουλή μου είναι να Μην κρίνεις τους άλλους σύμφωνα με εσένα. Το έκανα και εγώ και έβγαινα 75% λάθος.
quote:
WindWalker
Γιατί το έκανε αυτό; Δεν το βρίσκω λογικό. Μήπως υπήρχε δέσμευση απ'τους από πάνω στις ΗΠΑ που δεν θέλανε κάτι τέτοιο; (για λόγους συνοχής και αφομοίωσης του "Αμερικανικού έθνους" ίσως...)
Ναι, παράλειψη και λάθος μου που δεν εξήγησα.
Τα ελληνικά σχολεία της Αμερικής ανήκουν στην και ελέγχονται από την Αρχιεπισκοπή.
macedon
ΡΕ ΜΠΑΓΑΣΑ SCHWABE ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΦΕΡΕΙΣ ΣΕ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ
ΦΙΛΟ ΚΑΙ ΑΔΕΛΦΟ WINDWALKER.
ΑΤΥΧΗΣΕΣ ΟΜΩΣ , ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΓΕΝΙΑ
ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥΣ , ΟΣΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΣΑΝ ΜΕΣΣΙΑ ΚΑΙ ΥΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ , ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ.
Ο ΠΑΥΛΟΣ ΤΟ ΕΙΧΕ ΘΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΟΤΑΝ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ.
ΤΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΑΛΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΚΗΦΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩ ΕΠΕΙΔΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΓΚΡΟΥΠΑΡΟΝΤΑΙ.
ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΗΦΑΣ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ , ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ Ο ΑΠΟΛΛΩ ΚΑΙ Ο ΠΑΥΛΟΣ , ΠΑΡΑ ΕΡΓΑΤΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΕΠΙΣΤΕΥΣΑΤΕ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ.
ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ;
ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΔΟΓΜΑΤΑ ΦΙΛΕ , ΔΡΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΜΑΘΑΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΛΑΤΡΕΥΟΥΜΕ.
ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΕΙΠΕ: ΠΑΝΤΕΣ ΕΣΕΙΣ ΑΔΕΛΦΟΙ ΕΙΣΤΕ!
ΑΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΙΑΦΕΡΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΝΑΙΡΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΔΕΛΦΟΙ , ΟΥΤΕ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΘΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΥ ΔΙΔΑΞΑΝ ΤΟ ΕΝΑ η ΤΟ ΑΛΛΟ ΛΑΘΟΣ.
ΓΙ ΑΥΤΟ ΦΙΛΕ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΜΑΤΑΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΦΕΡΕΙΣ ΣΕ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ.
ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΜΟΥ ΕΠΑΛΗΘΕΥΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.
ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΠΕΣΑΝ ΕΞΩ , ΠΑΙΡΝΩ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΜΟΝΟ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΜΕΛΕΤΗ.
ΜΟΥ ΛΕΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΥ ΕΑΝ ΕΓΩ ΕΠΑΛΗΘΕΥΤΩ;
ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΗΝ " ΕΝΤΙΜΗ ΘΕΣΗ " ΣΟΥ.
ΦΙΛΙΚΑ
ΔΙΔΑΞΑΝ
MELETHTHS
«Και τώρα θα αναλύσω τους λόγους για τους οποίους σε θεωρώ τυφλωμένο και δεν πρόκειται να ξανασχοληθώ μαζί σου.»
Χαλαρά……………
WindWalker:
«και οι χριστιανοί είναι άνθρωποι και είναι λογικό να διαφωνούν μεταξύ τους, μόνο και μόνο για να βγάλεις τον Χριστιανισμό τζούφιο.»
Μπα, και πότε δηλαδή αντιλήφθηκε έστω και ένας κάτι κοινό από την υποτιθέμενη «εξ αποκαλύψεως» διδασκαλία Του? Εδώ διαφωνούσαν ακόμα και οι….ίδιοι οι απόστολοι αγαπητέ! Για πότε έφαγε ο Παύλος την θέση του Πέτρου ούτε χαμπάρι που το πήραν οι οπαδοί του!
Λογικό είναι λοιπόν, απλά, καλά θα κάνεις να καταλάβεις ότι ΟΛΑ αυτά τα έγραψαν και τα δημιούργησαν κάποιοι άνθρωποι. Άνθρωποι, και όχι «θεάνθρωποι».
WindWalker:
«Ξέρω πολύ καλύτερα ελληνικά από εσένα, και δεν χρειάζεται να κάνεις ηλίθια σχόλια του τύπου "παράξενα ελληνικά" μαθαίνει κανείς στην Ελλάδα, τα οποία είναι ιδιαίτερα προσβλητικά για τον συνομιλητή..»
Άνοιξε τότε το λεξικό του Μπαμπινιώτη και διάβασε πολύ καλά ΤΙ ΕΣΤΙ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΟΣ! Και εάν το αντιληφθείς, τότε διάβασε και το ποια ερμηνεία θέλησες να περάσεις αγαπητέ.
Γιατί δεν το κάνεις λοιπόν?
WindWalker:
«Κυρίως για το thread "Προφητείες Αγίων" στο "ΠΑΡΑΞΕΝΟ".»
Τότε…..τζάμπα χάνεις τον χρόνο σου αδερφέ!!!
WindWalker:
«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΑΓΑΠΗΤΕ, μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο αν κανένας από τα δύο άτομα που συμμετέχουν δεν έχει διάθεση να δασκαλέψει τον άλλο και να του επιβληθεί..»
Έ όχι και να σε….δασκαλέψω!!! ΕΛΕΟΣ!!!
Επειδή αισθάνεσαι άβολα, δεν φταίω εγώ. Δεν είμαι εδώ για να παριστάνω τον καλό και συναινετικό, αλλά για να ρωτάω όσα εντοπίζω ως ανακόλουθα και ψευδεπίγραφα.
Πολύ…..παράξενες απόψεις έχεις τελικά για τον διάλογο…….
WindWalker:
«Αν εσύ μπορείς να απελευθερωθείς τελείως απ'το γονιδίωμά σου, συγχαρητήρια. Κανένας άλλος δεν μπορεί να το κάνει..»
Αυτό σου ξέφυγε ή το είπες σοβαρά???
WindWalker:
«Με κάτι τέτοιες αντιλήψεις θα ανάβαμε ακόμη κεριά αγαπητέ, καθότι το ρεύμα δεν μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε δια του ματιού το αληθές.»
Ε καλά, τώρα ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΙΑ!!!
Το ρεύμα, αγαπητέ, ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΟΥΜΕ: εάν βάλουμε το χεράκι μας στην πρίζα!! Τον Θεό σου, ΠΩΣ μπορείς να τον επαληθεύσεις??
WindWalker:
«Επίσης πνευματικό δηλητήριο είναι το σαρκικό πάθος που σε απογυμνώνει αγαπητέ….. Ακριβώς αυτά που πολεμάει το δόγμα του ιουδαιοχριστιανισμού.»
Δεν μου λες, μήπως θα’πρεπε να ζεις στο Ιράν?
Ο χριστιανισμός αγαπητέ, πολεμάει την αμφισβήτηση, την επιστημονική γνώση, την δημοκρατία. Και αυτό διότι προέρχεται από παρόμοια μυαλά και καθεστώτα. Βλέπεις, κάποιοι τρελαμένοι τον θέλησαν ως θρησκεία τους, καθώς αποστολή του ήταν η καλύτερη οργάνωση των αμαθών και απολίτιστών νομάδων της ερήμου.
Ο χριστιανισμός είναι μια ΣΦΑΙΡΑ που σου βάζουνε στο κεφάλι: είτε το θέλεις είτε όχι. Εάν εσύ τώρα δεν αισθάνεσαι έτσι, είναι επειδή προφανώς είσαι όπως και το 99% των χριστιανών Ελλήνων: ΑΠΛΟΙ ΤΥΠΟΛΑΤΡΕΣ!
WindWalker:
«Και για να σου πω, όταν σε πιάνει σεξουαλική διάθεση και ερεθίζεσαι υποχωρεί η αίσθηση της λογικής και επικρατεί το αίσθημα της ηδονής. Είναι πνευματικό δηλητήριο δηλαδή;»
ΚΑΘΟΛΟΥ!
Όμως, αυτό είναι στιγμιαίο και όχι μόνιμο. Η παύση της κριτικής σκέψης, της αίθριας λογικής, είναι μόνιμο φαινόμενο στον χριστιανό. Διότι, ο σωστός χριστιανός ΔΕΩ ΡΩΤΑΕΙ. Απλά, ακούει και αναπαράγει.
WindWalker:
«….να σε αφήσω να μονολογείς και να βαυκαλίζεσαι μέχρι να γεράσεις και ησυχία να μην έχεις βρει.»
Για κακή σου τύχη, έχω βρει εδώ και αρκετά χρόνια την ηρεμία μου πλέον. Άλλοι προσπαθούνε να μην την χάσουνε……
WindWalker:
«Οι δομές που μας ταιριάζουνε αγαπητέ είναι η φιληδονία και η ομοφυλοφιλία, αν απογυμνώσεις τελείως την Ελλάδα απ'την Ορθόδοξη ταυτότητά της.»
Εάν αυτή είναι η άποψη σου για την Ελλάδα, τότε λυπάμαι για αυτό το κατάντημα. Διότι, το να λες ότι είσαι Έλλην, και να έχεις αυτή την διεστραμμένη άποψη για την αρχαιοελληνική κοσμοθέαση, αποτελεί ύβρη και μάλλον απώλεια αυτοσεβασμού.
Αλλά είπαμε, το εσχατολογικό δηλητήριο έχει πολλές επιπτώσεις…..
WindWalker:
«Χώρια που ότι δεν σε βολεύει το βγάζεις παραμύθι.»
Εάν έχεις άγνοια ιστορικών δεδομένων, δεν έχω σκοπό να παίξω τον ρόλο της βιβλιοθήκης. Οι κατάπτυστες πτυχές είναι άπειρες. Χώνεψε το.
WindWalker:
«Φαίνονται οι διαθέσεις σου απ'το ότι δεν είσαι και εσύ διατεθειμένος να βάλεις νερό στο κρασί σου …….όταν μάλλιστα σου δίνει ο άλλος την ευκαιρία.»
Δεν αναζητώ ευκαιρίες, αλλά τεκμήρια. Αυτό, δεν λες να το καταλάβεις.
WindWalker:
«Σύντομα θα φας τέτοια σφαλιάρα που θα βλασφημάς την ώρα και την στιγμή που αμφισβήτησες τις θρησκείες με τέτοια σφοδρότητα. Αλλά τότε θα είναι αργά.»
Καλά, αυτή η…προφητολογία πια, δεν έχει τελειωμό στους χριστιανικούς κύκλους…
WindWalker:
«Να μην μου απαντήσεις σε αυτό το reply. Αν το κάνεις θα πάει χαμμένο, δεν πρόκειται να σου απαντήσω.»
Επιλογή σου. Εγώ, οφείλω να απαντήσω στις έωλες και ατεκμηρίωτες σου απόψεις.
«ΡΕ ΜΠΑΓΑΣΑ SCHWABE ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΦΕΡΕΙΣ ΣΕ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΚΑΙ ΑΔΕΛΦΟ WINDWALKER.»
Έ, έ, σιγά Στάθη, μας πήραν τα….σιρόπια!!!!![]()
![]()
![]()
MELETHTHS:
«ΑΤΥΧΗΣΕΣ ΟΜΩΣ , ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΓΕΝΙΑ
ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥΣ , ΟΣΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΣΑΝ ΜΕΣΣΙΑ..»
Μάλλον….ΕΣΥ ατύχησες Στάθη μου, διότι με τον WindWalker δεν «ανήκετε» απλά ΠΟΥΘΕΝΑ. Τουλάχιστον όχι οικιοθελώς.
Εσύ, ένας Χιλιαστής Μάρτυρας του Ιεχωβά, δηλαδή ένας προπαγανδιστής της Πεντατεύχου και της αρχέγονης Ιουδαϊκής μυθολογίας, και εκείνος ένας χριστιανός με έντονες ελληνικές επιρροές, ο οποίος βλέπει την φιλοσοφική διάθεση του Ιησού.
Ο μεν WindWalker βλέπει τον Ιησού ως την ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΟΔΟ (και πολύ καλά κάνει), ενώ εσύ βλέπεις τον Ιησού ως το υποχείριο του Ιεχωβά, ως τον δεύτερο στην τάξη που έχεις και χαριεντίζεσαι.
Λοιπόν, βλέπεις να……..«ανήκετε» κάπου?![]()
MELETHTHS:
«ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ;»
Έχεις καμία απόδειξη ότι έτσι είναι? Έχεις καμία απόδειξη ότι ο Φαρισαίος Σαούλ, ο υπηρέτης του κεφαλαίου και της εξουσίας, φέρει εχέγγυα εκπροσώπησης του αντιεξουσιαστή Ιησού?
Να τα δούμε λοιπόν.
MELETHTHS:
«ΓΙ ΑΥΤΟ ΦΙΛΕ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΜΑΤΑΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΦΕΡΕΙΣ ΣΕ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ.»
Εγώ? Καημένε Στάθη…..
Αυτό το κάνετε ήδη τόσο μα τόσο καλά ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ! Τρέχοντας από πόρτα σε πόρτα, και «εξηγώντας» τα…..φρικτά λάθη των ορθοδόξων.
Καημένε Στάθη……![]()
MELETHTHS:
«ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΜΟΥ ΕΠΑΛΗΘΕΥΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.»
Ναι, ναι, τώρα περιμένουμε να κοπεί το νερό στην Ανατολή έ??![]()
![]()
MELETHTHS:
«ΜΟΥ ΛΕΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΥ ΕΑΝ ΕΓΩ ΕΠΑΛΗΘΕΥΤΩ;»
Μα, τι άλλο? ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ!
Εσύ Στάθη?![]()
![]()
ME ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΕΙΣ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΠΑΥΛΙΚΟ ΣΟΥ ΜΕΝΟΣ!
ΚΙ ΟΜΩΣ Ο ΠΑΥΛΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΕ
ΟΤΙ ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΕΡΘΗ Η ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ.
ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΣΤΗ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥΣ.
ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ Ο ΠΑΥΛΟΣ ΔΕΝ ΑΠΑΣΤΑΣΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.
ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΟΛΥ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΟΥ ΟΤΙ ΕΦΟΣΟΝ ΕΠΑΛΗΘΕΥΘΕΙ Η ΜΕΛΕΤΗ ΜΟΥ
ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ!
ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΚΑΛΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΑΝ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ
ΕΞΟΡΙΖΑΝ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΣΚΥΘΟΥΠΟΛΗ.
ΦΙΛΙΚΑ
MELETHTHS
Μόνο κάτι θα σχολιάσω από αυτά, και αυτό γιατί δεν έχει σκοπό να συνεχίσει την αντιπαράθεση:
quote:
Τότε…..τζάμπα χάνεις τον χρόνο σου αδερφέ!!!
Μην βιάζεσαι να απορρίψεις κάτι πριν του δώσεις μια ευκαιρία. Τσάμπα είναι, μπορείς να πας στο topic Προφητείες Αγίων που "ανήκει" στον NIKOSGR (που έχει παραθέσει και τις περισσότερες προφητείες) και να τις διαβάσεις. Μια στο εκαττομύριο να βγουν αληθινές θα το ξέρεις εκ των προτέρων και θα το καταλάβεις.
Δεν σου λέω να τις πιστέψεις, εξάλλου και αρχιεπίσκοπος να'σαι δύσκολα μπορείς να πιστέψεις τέτοια πράγματα.
Προς τον Μελετητή:
Φίλε Μελετητή, ανεξάρτητα από εσένα και την δική σου δουλειά, στο topic που προανέφερα έχουμε φτάσει σε παρόμοια συμπεράσματα. Αυτή την φορά η ίδια η Ορθοδοξία, ανεπίσημα, μέσα από τους γεροντάδες της, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ότι σύντομα, πάρα πολύ σύντομα, πλησιάζουν τα αντιχριστιανικά χρόνια.
Ίσως θέλεις να ελέγξεις τα συμπεράσματά μας και να μας αναλύσεις το μαθηματικό σύστημα με το οποίο υπολόγισες ότι το 2012 θα έρθει η Δευτέρα Παρουσία (αν και διαφωνώ στο ότι οτιδήποτε αφορά την 2α Παρουσία μπορεί να υπολογιστεί, χωρίς όμως να είμαι απόλυτος).
quote:
Ε καλά, τώρα ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΙΑ!!!Το ρεύμα, αγαπητέ, ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΟΥΜΕ: εάν βάλουμε το χεράκι μας στην πρίζα!! Τον Θεό σου, ΠΩΣ μπορείς να τον επαληθεύσεις??
Πρώτα απ'όλα νευρίασες χωρίς λόγο.
Δεύτερον, δεν κατάλαβες καλά τι είπα. Σαφώς και αν εσύ βάλεις το χεράκι σου στην πρίζα (που σου εύχομαι να μην το κάνεις) θα σε χτυπήσει το ρεύμα, δεν αποτελεί αυτό όμως τρόπο βεβαίωσης του. Δεν θέλω να τονίσω αυτό. Θέλω να τονίσω το ότι υπάρχουν βήματα από το να καταλάβεις εαν αυτό που σε χτύπησε ήταν ροή ηλεκτρονίων ή κάτι άλλο. Και αφού βρεις τι σε χτύπησε, μετά πάλι έχεις δρόμο μέχρι να ανακαλύψεις ότι ρεύμα μπορεί να δημιουργηθεί και αλλιώς.
Δεν το κατάλαβες καλά και αντέδρασες έτσι, προφανώς επειδή απομόνωσες το τμήμα της πρότασης που αναφέρεται στις οπές.
Ελπίζω οι αμφιβολίες που έχεις για την ΚΔ να μην προκύπτουν κατά τον ίδιο τρόπο.
quote:
Επιστημονικά έωλο
Σε έχω δει αρκετές φορές να χρησιμοποιείς αυτή την φράση, αλλά από κάτω δεν κάνεις τον κόπο να εξηγήσεις γιατί θεωρείς κάτι επιστημονικά έωλο.
Δεν έχω πρόβλημα να θεωρείς κάτι ανυπόστατό, το θέμα είναι στο πως θα δεχθώ εγώ ως συνομιλητής το ότι όντως, αυτό που εσύ λες έωλο, όντως είναι έωλο. Περιορίζεσαι στην διατύπωση της δυσπιστίας σου χωρίς να μπεις στον κόπο να εξηγήσεις τους λόγους που σε οδηγούν στην απόρριψη κάποιου πράγματος ως επιστημονικά ανυπόστατου.
Γι'αυτό σε ρώτησα στην αρχή, για να μάθω για την μόρφωσή σου, όχι για να σου δείξω ότι εγώ έχω καλύτερη. Αν έχεις σπουδάσει κάτι σχετικό (πχ Φυσικός, Χημικός κλπ) μπορώ κάλλιστα να κάνω μια παραχώρηση σε αυτό που απορρίπτεις και να δεχτώ την αυθεντία σου πάνω στο θέμα.
Αντ'αυτού περιορίστηκες στο να πεις ότι δουλεύεις σε χρηματοοικονομική επιχείρηση, το οποίο όμως δεν δίνει κάποια σχετική πληροφορία.
Έχει μεγάλη σημασία για την στήριξη θέσεων που αφορούν τις επιστήμες τόσο το αν σπούδασες σε ΙΕΚ, ΤΕΙ, ΑΕΙ ή Πολυτεχνείο,όσο και το αν είσαι των θεωρητικών Επιστημών, των Θετικών ή των Τεχνολογικών.
Σε διαβεβαιώνω, δεν έχω σκοπό, στην περίπτωση που δεν έχεις την ανάλογη κατάρτιση να στο γυρίσω μπούμερανγκ, ούτε να σου βγώ από πάνω, γι'αυτό και θα ήταν καλύτερο τόσο για την στήριξη των θέσεών σου όσο και για τους συνομιλητές σου να διευκρινίσεις ποιο είναι το επίπεδο της μόρφωσής σου.
«ME ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΕΙΣ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΠΑΥΛΙΚΟ ΣΟΥ ΜΕΝΟΣ!»
Χαίρομαι που….σε διασκεδάζω!!![]()
MELETHTHS:
«ΚΙ ΟΜΩΣ Ο ΠΑΥΛΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΕ
ΟΤΙ ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΕΡΘΗ Η ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ.»
Για δες τι μαθαίνει φίλτατε κανείς από έναν «απόστολο» που ουδέποτε δεν αντίκρισε ή άκουσε τον Ιησού!! Τελικά, πόσο ανόητοι και χασομέρηδες πρέπει να ήταν όλοι οι άλλοι που δεν αντιλήφθηκαν ότι…….τζάμπα άκουγαν και μάθαιναν!![]()
MELETHTHS:
«ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΣΤΗ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥΣ.»
Ενώ ο Παύλος…..όχι έ??![]()
![]()
Επειδή όπως πάντα Στάθη γράφεις για να προπαγανδίσεις την Χιλιαστική σου τρέλα και τίποτα περισσότερο, διάβασε τα παρακάτω.
Από την Α’ θεσσαλονικείς (δ’15-17) και Α’, Β’ Κορινθίους βλέπουμε ότι ο Παύλος πιστεύει ΠΩΣ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ!!
Και αν θέλεις και περισσότερα τέτοια «γαργαλιστικά» διάβασε τα: Ρωμαίους η’18-26, ιγ’12, Α’Κορινθίους ζ’29-33, Β’ Κορινθίους β’14, ζ’2, προς Γαλάτας γ’29, εφέσιους α’10, γ’5, Κολοσσαείς α’26, β’2, γ’4-10, Φιλιππησίους α’56,21, β’6-16.
Ήτανε αυτή ακριβώς η αδιέξοδη εσχατολογία του Παύλου, και των ευαγγελίων γενικότερα, η αιτία άπειρων μοιραίων καταστάσεων και δεινών για την ανθρωπότητα φίλτατε.
Διότι η προφανής αποτυχία της έλευσης της Δευτέρας Παρουσίας (!) και της εγκατάστασης της «Βασιλείας των Ουρανών επί της γης», κατά την διάρκεια των δύο ή τριών πρώτων γενεών των χριστιανών, είχε ως αποτέλεσμα την επανεξέταση και τον επαναπροσδιορισμό του χριστιανισμού και την οριστική αποστασία του από την μητρική του Θρησκεία, ΤΟΝ ΙΟΥΔΑΪΣΜΟ!
Με λίγα λόγια Στάθη, ακριβώς αυτό που πολύ θα’θελες να ανατραπεί και πάλι…![]()
MELETHTHS:
«ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ Ο ΠΑΥΛΟΣ ΔΕΝ ΑΠΑΣΤΑΣΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.»
Έτσι λες έ?
1. "Οι δούλοι να υπακούετε στους κατά σάρκα κυρίους μετά φόβου και τρόμου με την απλότητα της καρδιάς σας, σαν να υπακούετε στον Χριστό, όχι για τα μάτια (δηλ. για το θεαθήναι), σαν να θέλετε να αρέσετε στους ανθρώπους, αλλά ως δούλοι, κάνοντας το θέλημα του Θεού με την ψυχή σας" (Προς Εφεσίους 6/5, 6).
2. "Όσοι είναι δούλοι κάτω από το ζυγό, τους δεσπότες τους να θεωρούν άξιους κάθε τιμής για να μην βλασφημείται η διδασκαλία και το όνομα του Θεού. Αυτοί δε που έχουν πιστούς δεσπότες (δηλ. χριστιανούς) να μην τους καταφρονούν, διότι είναι αδελφοί, αλλά περισσότερο να δουλεύουν, διότι είναι πιστοί και αγαπητοί αυτοί που αντιλαμβάνονται την ευεργεσία (την ευεργεσία να είσαι δούλος; )". (Προς Τιμόθεον Α 6/1,2).
3. "Οι δούλοι να υποτάσσονται στους δεσπότες τους, να είναι ευάρεστοι, να μην αντιλέγουν, να μην τους εγκαταλείπουν, αλλά πίστη να δείχνουν αγαθή για να κοσμούν έτσι την διδασκαλία του σωτήρος ημών Θεού" (Προς Τίτον 2/9,10).
Μόλις μου υποδείξεις το ΠΟΥ συντάσσεται ο Ιησούς με τα όσα γράφει και υποθάλπει ο Φαρισαίος Σαούλ, τότε θα σου εξηγήσω και τις υπόλοιπες ανακολουθίες του Παυλικού χριστιανισμού.
MELETHTHS:
«ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΟΛΥ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΟΥ ΟΤΙ ΕΦΟΣΟΝ ΕΠΑΛΗΘΕΥΘΕΙ Η ΜΕΛΕΤΗ ΜΟΥ
ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ!»
Την δική μου δήλωση την είδες Στάθη, την δική σου δεν είδα!
ΤΙ θα πράξεις λοιπόν αγαπητέ εφόσον αποτύχει η πρόβλεψη σου? Θα πάρεις καμία γενναία απόφαση ή απλά θα επιλέξεις καμία άλλη ημερομηνία?![]()