ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Υβρεις κατά των Ελλήνων στα εκκλησιαστικά βιβλία... - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Υβρεις κατά των Ελλήνων στα εκκλησιαστικά βιβλία... - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

SperanS30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
VasiliscmΜέλος
17/05/2007, 17:39:50
φίλε Ψηλέ,

μένω μακρυα απ' την Λάρισα, αλλιώς θα σε κερνούσα ευχαρίστως έναν φραπέ !

Όντως έκανα λάθος, αλλά όχι από φανατισμό !
Η ουσία των λόγων μου είναι η ίδια είτε με τον Νώε είτε με τον Αβραάμ ως προπάτορα σας !

Καλή διαμονή στα πάτρια εδάφη.

Edited by - Vasiliscm on 17/05/2007 17:50:36

18/05/2007, 00:00:58
quote:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Τι είναι εκείνο που κάνει τους ορθόδοξους Έλληνες ( ιερείς και πιστούς ) να μην αντιδρούν;

--------------------------------------------------------------------------------

Δεν ξέρω. Δεν ξέρω και αν ισχύει αυτό το πράμα. Όπως είπα και πριν θα πρέπει να ρωτήσεις τους ίδιους. Αν τύχει και βρεθώ σε συζήτηση με παπά θα τον ρωτήσω, αν και σκέφτομαι να πάω κάποτε στο Άγιο Όρος και να λύσω εκεί τις απορίες μου. Εκεί υπάρχουν πραγματικοί χριστιανοί. Γιατί δεν πας εκεί ένα ταξιδάκι?

Εδώ και 9, περίπου χρόνια...

ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ "ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ". Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ!!! ΜΕ ΘΕΩΡΕΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟ ΚΑΙ ΟΙ "ΑΓΑΘΟΙ ΓΕΡΟΝΤΕΣ" ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ.

Γι' αυτό...

quote:
quote:
Τι νόημα έχει να υπάρχουν ακόμη αυτές οι αναφορές;

Τι άλλαξε δηλαδή τώρα και πρέπει να αλλάξουν οι αναφορές. Έτσι γράφτηκαν και δεν είναι μόνο οι Έλληνες χριστιανοί. Να φτιάξουμε δηλαδή μια Ελληνική version? Άντε και σταμάτησαν οι δικοί μας παπάδες θα συνεχίσουν να μας βρίζουν οι υπόλοιποι χριστιανοί. Θα δείρεις τον Πάπα?
quote:
Σε τι εξυπηρετούν και ποιούς;

Για σένα δεν άλλαξε τίποτε, τα τελευταία 1700 χρόνια;;
Υπάρχουν αρκετές βερσιόν (ορθόδοξοι, καθολικοί, προτεστάντες, διαμαρτυρόμενοι, ευαγγελιστές κ.α.) δεν χρειάζεται κι άλλη...

Τον πάπα δεν μπορώ να τον δείρω, διότι βρίσκεται δύο βαθμούς πάνω απ' το θεό. Παναγιώτατος αυτός, πανάγιος ο άλλος.

18/05/2007, 00:06:32
quote:
quote:
Φίλε λιμπερο μήπως μπορείς να τοποθετηθείς επί των αρχικών ερωτήσεων;

Να συμφωνήσω και να διαφωνήσω με τι? Με τις ερωτήσεις ?

Με τις ερωτήσεις ούτε διαφωνούν, ούτε συμφωνούν, φίλε μου.

Μόνο απαντούν, αν μπορούν...

quote:
quote:
Είναι αλήθεια ότι στο επίσημο βιβλίο οδηγιών, προς τους ιερείς, μεταξύ άλλων υπάρχει και η προτροπή «κάθε ελληνικό να μισήται»;

Ποιος το είπε αυτό. Κάποιο συνωμοσιολογικό βιβλίο μήπως?

Δεν μπορεί να μην έχεις φίλο, έναν παπά.
Ζήτησέ του να στο δείξει...

18/05/2007, 00:19:42
quote:

ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ "ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ". Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ!!! ΜΕ ΘΕΩΡΕΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟ ΚΑΙ ΟΙ "ΑΓΑΘΟΙ ΓΕΡΟΝΤΕΣ" ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ.

Γιατί βρε; τι τους έκανες;
Αν σου επιτρεπόταν, τι θα ήθελες να δεις εκεί;
Δεν υπάρχει μόνο το Άγιο Όρος.

18/05/2007, 00:36:16
quote:
quote:

Γιατί βρε; τι τους έκανες;
Αν σου επιτρεπόταν, τι θα ήθελες να δεις εκεί;
Δεν υπάρχει μόνο το Άγιο Όρος.

Απλά απάντησα στο γιατί δεν κάνω μια βόλτα στο αγιο ορος.

Ψηλέ, ίσως είναι ένα θέμα από μόνο του, αυτό.

Ξεκίνησε από απαγωγή ναι απαγωγή ( μια απ' τις εκατοντάδες) του γιού πολύ καλού μου φίλου.

Δεν μπορείς,ίσως, να φανταστείς τι έχω ακούσει απ' τους αφιερωμένους στο θεό, αγαθούς...

Και δεν είναι αστείο, από κανένα λογικό άνθρωπο, ότι κι αν πιστεύει, αυτό το θέμα.

Όμως είναι εκτός θέματος, για την ώρα, τουλάχιστον.

18/05/2007, 09:20:26
quote:
γιαπετ
Είναι αλήθεια ότι στο επίσημο βιβλίο οδηγιών, προς τους ιερείς, μεταξύ άλλων υπάρχει και η προτροπή «κάθε ελληνικό να μισήται»;

Αλήθεια είναι και μάλιστα αναφέρεται όχι σε ένα αλλά σε πάμπολλα σημεία.

quote:
Ψηλός
Που το είδες αυτό, γίνε πιο συγκεκριμένος. Μην καταπίνεις ό, τι ακούς αριστερά και δεξιά.

libero
Ποιος το είπε αυτό. Κάποιο συνωμοσιολογικό βιβλίο μήπως?

Θα μπορούσες να το πεις κι έτσι. Πρόκειται για το "Πηδάλιο" που αποτελεί το επίσημο βιβλίο των κανόνων των Ορθοδόξων.

Η συγκεκριμένη προτροπή αναφέρεται σε ελληνικές γιορτές και δραστηριότητες της καθημερινής ζωής και περιέχονται σε πολλούς από τους κανόνες της ΣΤ Οικουμενικής Συνόδου. Η δικαιολογία είναι πως "αν τα ελληνικά αυτά έθιμα προκαλούν οργή και αγανάκτηση στο Θεό, πόσο μάλλον τον εξοργίζουν όταν τα κάνουν οι χριστιανοί"... Εν ολίγοις, τα ελληνικά έθιμα που αναθεματίζονται και γίνεται προτροπή να μισούνται είναι μεταξύ άλλων:

Η συμμετοχή σε κωμωδίες, σε θεατρικές παραστάσεις, το πάτημα των σταφυλιών με τραγούδια και χορούς, το γέλιο, το μασκάρεμα, (κανόνας ΞΑ), το να ανάβουν φωτιές και να πηδάνε από πάνω, (κανόνας ΞΓ), τα σουτζουκάκια(!) (κανόνας ΞΖ), τις θεατρομαχίες (τις οποίες, "οι αφρονέστεροι από τους σοφούς των Αθηναίων εσυνήθιζον") (κανόνας ΟΑ), τα μικτά μπάνια (άλλες παραλίες για τους άντρες άλλες για τις γυναίκες) (Κανόνας ΟΖ) και πολλά άλλα.

quote:
γιαπετ
Δεν μπορεί να μην έχεις φίλο, έναν παπά.
Ζήτησέ του να στο δείξει...

Και για να το βοηθήσεις να τα βρει γρήγορα όλα αυτά και άλλα τόσα "ελληνικά δαιμονιώδη", "φριττώδη ελληνικά ήθη", κτλ. κτλ., πέστου πως βρίσκονται στις σελίδες 155-165.

macedon

SperanSΜέλος
18/05/2007, 12:48:51
quote:
Ψηλος
Για το φίλο το Σπερανς,
για να μην κουράζομαι και γινόμαστε κουραστικοί και με τους άλλους, επαναλαμβάνοντας τα ίδια και τα ίδια, κάνε μια βόλτα στη σελίδα της ΟΟΔΕ και εκεί θα βρεις τις απαντήσεις στις "ερωτήσεις" σου.

Καταρχας δεν θελω να μου κουραζεσαι Στην κουραση το ριξαμε τωρα. Αφου τιποτε δεν εχεις να πεις καημενε μου.
Δευτερον πηγα στην σελιδα της ΟΟΔΕ, εριξα και μια ματια στα links που δινει και ειναι επιεικως για τα πανυγυρια. Ακραιοι απολογητες, το ψευδος παει συννεφο και οποιος εχει γνωσεις δημοτικου μπορει να το καταλαβει σε δευτερολεπτα. Αξιοπιστια απολυτο μηδεν.
Μονο το οτι προτεινεις τετοιες σελιδες δειχνει πολλα για σενα. Πραγματικα τραγικο.

Οι ερωτησεις μου ειναι πολυ ενδιαφερουσες και δεν εχουν απαντηθει βεβαια απο κανενα χριστιανο.

Μηπως ο θεος της παλαιας διαθηκης δεν ηταν συνεργος και μπροσταρης σε πολεμους, σφαγες, καταρες και πολλα αλλα εγκληματα υπερ των αμορφωτων νομαδων εβραιων;;;; Μηπως δεν αποτελει εβραικη εμπνευση και κατα συνεπεια εβραικο θεο;; Μηπως ο ιησους δεν ειναι ο εγκληματιας θεος της παλαιας διαθηκης ενσαρκωμενος;;; Μηπως οι εβραιοι δεν ηταν απο τους αμαθεστερους λαους της εποχης;;; Τοτε γιατι παιρνετε στα σοβαρα την θεολογια τους;;; Το γεγονος αυτο τι λεει για σας;;;

Μηπως στα παραπανω λεω κατι που δεν ισχυει;;;

Επισης σε αυτα τα αποσπασματα....

quote:
SperanS
ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ 15. 21-28
Και αφου εβγηκε απ' εκει ο Ιησους, ανεχωρησε εις τα μερη της Τυρου και της Σιδωνος. Και μια γυναικα Χαναναια απο την περιοχη εκεινην εβγηκε και εφωναζε, "Ελεησε με, Κυριε, υιε του Δαυιδ. Η θυγατερα μου βασανιζεται απο δαιμονιον." Αυτος ομως δεν απεκριθη ουτε λεξιν. Και ηλθαν οι μαθηται του και του ελεγαν, "Διωξε την, διοτι φωναζει απο πισω μας" Αυτος απεκριθη, "Δεν ειμαι σταλμενος παρα εις τα προβατα τα χαμενα της γενεας του Ισραηλ". Αυτη δε αφου τον επλησιασε, τον προσκυνουσε και ελεγε, "Κυριε, βοηθησε με". Εκεινος της απεκριθη, "Δεν ειναι σωστο να παρω το ψωμι των παιδιων και να το ριξω στα σκυλια". Αυτη δε ειπε, "Ναι, Κυριε, αλλα και τα σκυλια τρωγουν απο τα ψιχουλα, που πεφτουν απο το τραπεζι των κυριων τους". Τοτε ο Ιησους της απεκριθη, Ω, γυναικα, μεγαλη η πιστις σου, ας σου γινη οπως θελεις". Και εθεραπευθηκε η θυγατερα την ωραν εκεινην.

quote:
SperanS
ΚΑΤΑ ΜΑΡΚΟΝ 7.25-29
"Ητο δε γυναικα ειδωλολατρις και κατα την καταγωγην Συροφοινικισσα και τον παρακαλουσε να βγαλη το δαιμονιον απο την θυγατερα της. Ο δε Ιησους ειπε, "Αφησε πρωτα να χορτασουν τα παιδια, διοτι δεν ειναι σωστο να παρωμε το ψωμι των παιδιων και να το ριξουμε στα σκυλια". Αυτη δε απηντησε, "Ναι, Κυριε, και τα σκυλια κατω απο το τραπεζι τρωγουν απο τα ψιχουλα των παιδιων". Και αυτος της ειπε, "Γι' αυτο που ειπες πηγαινε, εχει φυγει το δαιμονιον απο την θυγατερα σου".

.... δεν ξεφτιλιζει ολους οσους δεν ειναι της γενεας του Ισραηλ αποκαλοντας τους σκυλια;;;;. Και δηλωνει ξεκαθαρα οτι τα "σκυλια" θα τρωνε μονο τα ψιχουλα των "παιδιων". Αυτη ειναι η αγαπη;;;; ΑΗΔΙΑ ΚΑΙ ΞΕΦΤΙΛΑ. Εσεις δεν προσβαλεστε που ειστε για τον θεο σας "σκυλια";; Εκτος αν νιωθετε τοσο ζωα που συμφωνειτε μαζι του, βεβαια.

----- --- -------

maraki8Μέλος
18/05/2007, 13:54:56
quote:
Μονο το οτι προτεινεις τετοιες σελιδες δειχνει πολλα για σενα. Πραγματικα τραγικο.

Αυτό ξαναπεστο.Οι σελίδες που προτείνει συνήθως ο Ψηλός είναι κάτι τέτοιες(κάποτε είχαμε το τροπάρι του Απολογητή,τώρα της ΟΟΔΕ)...

καμιά καλή πράξη δεν μένει ατιμώρητη

el.elyonΜέλος
18/05/2007, 14:20:11
quote:
SperanS: Τοτε γιατι παιρνετε στα σοβαρα την θεολογια τους;;;

Γιατί δεν λες στους Χριστιανούς τι θα πρέπει να πάρουν στα σοβαρά, ποια Θρησκεία? Ποιον/ποιους Θεό/Θεούς?

Εσύ SperanS ποια θρησκεία και ποιον Θεό/θεούς παίρνεις στα σοβαρά?

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

el.elyonΜέλος
18/05/2007, 14:27:45
quote:
maraki8: Αυτό ξαναπεστο.Οι σελίδες που προτείνει συνήθως ο Ψηλός είναι κάτι τέτοιες(κάποτε είχαμε το τροπάρι του Απολογητή,τώρα της ΟΟΔΕ)...

Μαράκι μου θα πρέπει ο φίλος Ψηλός να είναι η μεγάλη σου αδυναμία στο φόρουμ!!!

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!