ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- TV - Έχουμε Ξεφύγει Τελείως - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- TV - Έχουμε Ξεφύγει Τελείως - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

_18 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
_Μέλος
06/02/2004, 01:41:09
Ο τίτλος ισχύει σε γενικές γραμμές, αλλά εδώ θα ξεφύγουμε ακόμα περισσότερο,

Ερώτηση: Τι έχετε αποκομίσει από όλες αυτές τις τηλεοπτικές διαφημίσεις που προβάλλονται?

Εγώ αποκωδικοποιώ έναν διάλογο.

- Έλα αλεεκοοοοοοο

- Μα δεν έχουμε ιμπιζα!

- Και αν σου κάτσει?

- Έχει αγώνα αυριοοοοοο

- Καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς

Θα βοηθήσει κανείς?

Κάτω Πάυλας

golden_ ariadneΜέλος
06/02/2004, 02:34:16
Προσθετω :

"Ολος ο κοσμος μεσα στο κινητο σου" - αυτο περιμεναμε για να ζησουμε...

"γεννημενος νικητης" - και η αποθεωση της βλακειας!!

και πολλα πολλα αλλα που κρυβονται σε σηριαλ αμερικανικης κυριως προελευσης (π.χ. sex and the city -Η προπαγανδα της αμερικανοεβραϊκης κουλτουρας) αλλα και σε ελληνικες "κωμικες" σειρες τυπου "τα φιλαρακια" με απιστευτες συνταγες δολοφονιας της/του συζυγου...λες και δεν υπαρχουν τα διαζυγια...

και πολλα αλλα.....

scorpio_xΜέλος
06/02/2004, 10:51:24
Hello
Συμφωνώ σε όλα όσα είπες και θα'θελα να αναφερθώ και σε άλλα κομμάτια της ελληνικής σαβούρας, συγνώμη της ελληνικής τηλεόρασης.
Τι έχεις να πεις επίσης για τα reallity show που τον μόνο σκοπό που έχουνε είναι να αποχαυλώσουν τα ήδη αποχαυλωμένα μυαλά μας. Αυτό που προσφέρουν και ειδικά αυτό που παίρνουμε είναι χαζοσυζητήσεις του στυλ γιατί τραγούδησε αυτο το τραγούδι ο χ τραγουδιστής, τις αντιδράσεις κάποιας μερίδας ανθρώπων που σαφώς δεν έχουν με τίποτα καλύτερο να ασχοληθούν.
Επίσης κατηγορώ και αδιαφορώ για τα ξενόφερτα που παίχτηκαν κατά καιρούς (δεν ξέρω αν παίζονται ακόμη, έχω πάψει να βλέπω τηλεόραση) όπως big brother, φάρμα κ.τ.λ.
Το θέμα είναι οτι ναι μεν μας προσφέρουν όλες αυτές τις σαβούρες αλλά και εμείς οι ίδιοι τις τρώμε.
Κάθε μέρα οταν έρχομαι στην δουλειά ακούω συζητήσεις απο άντρες και γυναίκες που σχολιάζουν το τι έγινε εχθές στην εκπομπή της τάδε και ποιός αποχώρησε απο το σπίτι και γιατί.
Αυτά είναι τα ιδεώδη μας λοιπόν?

Φιλικά scorpio_x
Darkangel_78Μέλος
06/02/2004, 10:59:11
Καλή σας μέρα.
Απορώ γιατί ασχολείστε με την τηλεόραση που δε σας αρέσει!
Ή κλείστε τη,ή ΜΗ βλέπετε τα κανάλια των οποίων το πρόγραμμα δε σας αρέσει.Γιατί ντε και καλά να βλέπουμε μόνο ό,τι πουλάει?
Εντάξει,δεν έχουμε όλοι συνδρομητική τηλεόραση.
Αναρωτηθήκατε ποτέ όμως,ότι υπάρχουν και κανάλια (μη συνδρομητικά) που προβάλλουν ντοκυμαντέρ,βιογραφίες,αφιερώματα στην ιστορία την τέχνη,τον πολιτισμό?
Ακόμα και αν τελικά δεν σας ικανοποιεί τίποτα από όλα αυτά,πάντα θα υπάρχουν τα βιβλία και το ραδιόφωνο...

"Ποιό το αληθινό μέγεθος της σκιάς σου;"

scorpio_xΜέλος
06/02/2004, 13:00:01
Μα αν κατάλαβες καλά Darkangel_78 αναφέρθηκαμε στα "σκουπίδια" της τηλεόρασης...
Δεν νομίζω οτι δεν είναι αληθές το γεγονός τούτο, εγω προσωπικά οταν θα πω οτι θα δω τηλεόραση θα παρακολουθήσω ενα συγκεκριμένο κρατικό κανάλι ή στην αντίθετη περίπτωση θα προτιμήσω ενα βιβλίο
oneiric1Μέλος
06/02/2004, 15:33:54
Τελευταία έμαθα πως η ζωή είναι καλύτερη με συγκεκριμένο υγρό τζαμιών!!!

Αμ, πως ζούσα τόσα χρόνια? ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ!!

* Ειρήνη *
~ Love is the only truth ~

06/02/2004, 16:48:03
Και όταν αποφασίσω να πάω καμμιά βολτίτσα, ακούω:
Πού πας χωρίς τη γραμμή σου?

<<Διότι η άγνοια φέρνει αλόγιστο θάρρος, ενώ η γνώση δισταγμό>>

golden_ ariadneΜέλος
06/02/2004, 17:29:49

Φιλη Darkangel

Καταρχην υποθετω ότι οι περισσοτεροι που ασχολουνται μ’αυτό το site κανουν τις επιλογες τους οσον αφορα την τηλεοραση.
Και καλες εκπομπες εχουμε να προτεινουμε ….

Όμως αυτό δεν σημαινει ότι η τηλεοραση δεν παρουσιαζει και σκουπιδια…
Ακομα χειροτερο από σκουπιδια…πουλαει ιδεες και επηρεαζει συνειδησεις…
Γιατι καλως η κακως τα παιδια μας αυριο-μεθαυριο και ζαπινγκ θα κανουν , και πανω στο big brother θα πεσουν , και αντε μετα να τα μαζεψεις ……..η ευκολη λυση βλεπεις…

Αρα λοιπον , φυσικα και θα ασχοληθω με την εικονα της τηλεορασης μηπως ταρακουνηθει κανενας υπευθυνος και φτιαξει κανενα προγραμμα της προκοπης… (ρητορικο το α’ενικο)

Τωρα θα μου πεις αμα εγω , εσυ και ο κάθε ενας από μας αρνηθει να φαει το fast food της τηλεορασης τοτε και αυτό θα σταματησει να υπαρχει….

Συμφωνω απολυτως….αλλα εμενα μου αρεσει να δρω με πραξεις παραλληλες…..
Και θα απεχω και θα καυτηριασω μηπως και φτασει πουθενα η φωνη μου…

Αλλωστε η ελπιδα πεθαινει παντα τελευταια !

06/02/2004, 17:37:37
Άσχετο/σχετικό----πρόσφατη συζήτηση μεταξύ φίλων μου...
-...κ υποτιμούν την αισθητική κ την νοημοσύνη του τηλεοπτικού κοινού..
-Ίσως τα έχουν εκτιμήσει καλύτερα από μένα κ σένα. ..

*όποιος κατάλαβε, κατάλαβε....

Va(l)nta
Διχασμένη προσωπικότητα
+ Mοναδική απόγονος
Thoth Tρισμέγιστου
+(ξανά) αδερφή TAT Kύβου

Edited by - Valnta on 06/02/2004 17:40:06

NOMIMONΜέλος
06/02/2004, 22:11:41
Τα πολύ παλιά χρόνια, όταν οι άνθρωποι μαζεύονταν στο σπίτι μετά απο τις καθημερινές δουλειές, κάθονταν μπροστά (ή γύρω) από την εστία και έκαναν την ανασκόπηση της ημέρας, συζητούσαν, αστειεύονταν, έτρωγαν ( αν είχαν ). Αυτή η συγκέντρωση γύρω από την εστία ήταν από τις καλύτερες και σημαντικώτερες ώρες για την οικογένεια.

Πριν όχι τόσο πολλά χρόνια πάλι, τη θέση της εστίας πήρε το τζάκι.
Ακόμη και σήμερα σε μέρη που δεν έχει φτάσει ο "πολιτισμός" με όλες του τις μορφές και εκεί που ο καθημερινός βίος είναι ένας διαρκής και ολοήμερος αγώνας και που πολλές κατοικίες είναι ακόμη μονόχωρες, οι άνθρωποι μαζεύονται γύρω από το τζάκι, συζητούν για τα καθημερινά τους προβλήματα, ξεκουράζονται, ταξιδεύουν παρατηρώντας το παιγνίδισμα της φλόγας.

Τα τελευταία χρόνια, τη θέση της εστίας και του τζακιού ήρθε να πάρει ένα κουτί. Αλλοι το λένε χαζοκούτι, άλλοι διαόλου πράμα αλλά όπως και να το λένε είναι πια απαραίτητο αξεσουάρ σε κάθε σπίτι.
Αυτό το κουτί έχει τόσες δυνατότητες που θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει κανείς όπλο. Αυτός λοιπόν που χειρίζεται τα όπλα έχει τη δύναμη να το χρησιμοποιήσει είτε για καλό είτε για κακό αλλά σπάνια έχουμε δει κάποιον να χρησιμοποιεί όπλο για καλό σκοπό.
Το κουτί λοιπόν θα μπορούσε να παίξει το ρόλο του δάσκαλου.
Θα μπορούσε επίσης να παίξει το ρόλο του ψυχαγωγού ( με την κυριολεκτική έννοια του όρου ).
Θα μπορούσε να παίξει το ρόλο του δημαγωγού.
Ακόμη το ρόλο του έμπορα, είτε είναι αυτός έμπορος ιδεών είτε έμπορος "αγαθών" με την κλασσική έννοια.
Και πράγματι, παίζει όλους τους ρόλους, μόνο που δίνει περισσότερο βάρος στο ρόλο του έμπορου, εξ άλλου, σε καταναλωτκή κοινωνία ζούμε.

Αυτό που έχει ανάγκη τώρα μια τυπική σημερινή οικογένεια, μετά απο το καθημερινό κυνήγι για τα προς το ζειν, είναι μάλλον ψυχαγωγία, διασκέδαση ( δια-σκεδάζω = διασκορπίζω, τεμαχίζω σε μικρά ανώδυνα κομμάτια τον καθημερινό φόρτο ).
Δύσκολο για μια ταλαιπωρημένη οικογένεια να στηθεί μπροστά στο κουτί και να αναζητήσει ένα βαρύ και δύσπεπτο μάθημα. Ευάλωτη λοιπόν σ' αυτόν που χειρίζεται το "όπλο" και τον βομβαρδίζει με εύπεπτα και ακίνδυνα ( φαινομενικά ) προϊόντα.
Μοναδικό του(;) όπλο ένα εξάρτημα που υποτίθεται του δίνει δικαίωμα επιλογής ανάμεσα στα "καλά" και τα "κακά" προϊόντα. Αλλά κι αυτό το εξάρτημα ( τηλεχειριστήριο ), πάει πακέτο με το κουτί, που σημαίνει οτι αυτός που διαφεντεύει το κουτί και αποφασίζει για το περιεχόμενό του, το ξέρει ήδη και απλά το πασσάρει σαν δικαίωμα επιλογής, έχοντας κατά νου όλα τα παραπάνω και ξέροντας οτι το εξάρτημα 9 στις 10 φορές θα σταματά στο εύπεπτο και "ανώδυνο".
Ολα αυτά μπορεί σε λίγα χρόνια να φαντάζουν αρχαία και αστεία αν βάλουμε κατά νου οτι το κουτί αυτό θα μπορεί όχι μόνο να "ταϊζει" με ότι είδους τροφή θέλει τον χρήστη αλλά και να τον κάνει να ζητάει ο ίδιος την τροφή αυτή. Θα μπορεί να τον παρακολουθεί ( ίσως να το κάνει ήδη ), να ξέρει αμέσως αν εκτιμά αυτό που του προσφέρει και να δρα ανάλογα. Μπορεί αντί να παρακολουθεί ο ταλαιπωρημένος τηλεθεατής το κουτί, το κουτί να παρακολουθεί αυτόν, με ό, τι αυτό συνεπάγεται.

Νομίζω φίλε (_), δεν έχουμε ξεφύγει καθόλου.
Απεναντίας, νομίζω οτι κινούμαστε ακριβώς μέσα στα όρια που έχουν καθορίσει και προσχεδιάσει αυτοί που χειρίζονται το κουτί.

alexeyev1970Μέλος
07/02/2004, 01:13:13
Προτείνω να μην γραφτούν άλλες απαντήσεις γιατί ο ΝΟΜΙΜΟΝ τα κάλυψε όλα.
Δεν ξεφύγαμε καθόλου.Όλα πάνε κατ'ευχήν.

_Μέλος
07/02/2004, 01:57:07
Βάζω κρατικά, και τις τελευταίες μέρες βλέπω μόνο ένα πρόσωπο, κάνω ζαμπινγκρρρ και πέφτω σε τηλεπαιχνίδια τύπου (090,,,, και κέρδισε δώρα μελωδίες για το κιν σου κτλ) ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΟΡΟΪΔΙΑ, ΑΠΟΡΩ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΞΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΑ@#@#!!@#!@

Τελος πάντον

(- Δεν πινιες νεριοοοο πινιεις βελουυυδιοο)

(- Να ολοκληρώσω θέλωωωωω)

Κάτω Πάυλας

katiaΜέλος
07/02/2004, 13:36:16
ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΡΟΒΑΛΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΖΗΤΗΣΗ.ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΑ ΤΗΛΕΣΚΟΥΠΙΔΙΑ.ΕΧΕΤΕ ΣΚΕΦΤΕΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΝ ΕΔΙΧΝΑΝ ΜΟΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΠΟΣΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΘΑ ΕΚΛΕΙΝΑΝ?ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΒΑΡΕΘΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ.

coperroloΜέλος
07/02/2004, 18:30:04
Εγώ θα πρότεινα εντατικά μαθήματα ορθοφωνίας για τον Θέμο. Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο είναι εκτός budget για το κανάλι, τότε να μπουν υπότιτλοι στα λεγόμενά του γιατί δεν τα πιάνω όλα και δεν πάσχω απο βαρυκωία

My Karma ran over your Dogma

clearthoughtΜέλος
08/02/2004, 00:35:56
-ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ...ΤΙ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟ ΕΚΑΝΑ...ΤΙ "ΤΑΞΙΔΙΑ" ΓΙΑ ΑΓΑΛΛΙΑΣΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ...ΤΙ ΩΡΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΑΦΙΕΡΩΣΑ ΣΤΟ "ΒΩΜΟ" ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ....ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΠΤ

-ΜΕ ULTREX ΛΟΥΣΤΗΚΕΣ????
ΛΟΥΣΟΥ ΜΕ ULTREX KAI ΘA "ΔEIS"!!!!!!

"ΟΣΟ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙΣ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ, ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ Ο ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΜΥΘΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΥΠΑΡΞΗΣ"
OPEN YOUR MIND AND THINK CLEAR!

08/02/2004, 14:55:16
ΝΟΜΙΜΟΝ, συμφωνώ απόλυτα με το εύρως και το βάθος της απάντησής σου!

αλλά θα ήθελα απλά να προσθέσω:

quote:
Ολα αυτά μπορεί σε λίγα χρόνια να φαντάζουν αρχαία και αστεία αν βάλουμε κατά νου οτι το κουτί αυτό θα μπορεί όχι μόνο να "ταϊζει" με ότι είδους τροφή θέλει τον χρήστη αλλά και να τον κάνει να ζητάει ο ίδιος την τροφή αυτή. Θα μπορεί να τον παρακολουθεί ( ίσως να το κάνει ήδη ), να ξέρει αμέσως αν εκτιμά αυτό που του προσφέρει και να δρα ανάλογα

εδώ δε θα έλεγα "ίσως".
όταν σου προσφέρουν τα περίφημα "κουτάκια τηλεμέτρησης", και ανοίγεις το κουτάκι βλέποντας τηλεόραση, μπορούν να παρακολουθήσουν
και πότε βλέπεις τηλεόραση,
δηλαδή πότε είσαι σπίτι, πότε δεν εργάζεσαι, τι δουλειά μπορεί να κάνεις, από τις ώρες που παρακολουθείς τηλεόραση κλπ.
και τί βλέπεις στην τηλεόραση,
δηλαδή, ποιά είναι τα ενδιαφέροντά σου, τί μόρφωση -πιθανότατα έχεις-, πόσο "μασάς" ή δε "μασάς" σε αυτά που σου σερβίρουν, και άλλα πολλά.

λένε ότι ο "τηλεθισμένος" -(και δεν εννοούνε με αυτό τον όρο το άτομο που είναι ΣΥΝΕΧΩΣ μπροστά από το χαζοκούτι, αλλά αυτόν, που όταν μπαίνει στο σπίτι του, ή όταν ξυπνάει, ή όταν σταματά τη δουλειά που κάνει, ανοίγει μηχανικά την τηλεόραση, έτσι γιά να "δει λίγο τι τρέχει")- κάθεται μπροστά στην τηλεόραση τελικά 2-3 ώρες ημερησίως -(τουλάχιστον)!

τί σημαίνει 3 ώρες ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ημερησίως τουλάχιστον;

αν βγάλουμε το οκτάωρο εργασίας,
το -συνήθως- δίωρο των καθημερινών μετακινήσεων στον τόπο εργασίας μας, αλλά και τυχαίων μικροδιαδρομών,
την 1 ώρα +, που σπαταλούμε σε μικροδραστηριότητες -όπως να πάμε στην τουαλέτα, να φτιάξουμε έναν καφέ, να σηκώσουμε το τηλέφωνο, κλπ.
το επτάωρο καθημερινού ύπνου,

μας μένουν από το 24ωρο 6 ολόκληρες ώρες ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.
ο τηλεθισμένος λοιπόν, -και επαναλαμβάνω όχι αυτός που συνειδητά βλέπει τηλεόραση, αλλά αυτός που από συνήθειο την ανοίγει- σπαταλά το ήμισυ της ελεύθερης ώρας του μπροστά στο χαζοκούτι.

είναι δυνατότητα, αν το σκεφτείτε, γιά τρελό έλεγχο αυτή...

Λάρα Κροφτ -η αποθέωση!!!
click ^

_Μέλος
09/02/2004, 02:56:13
quote:

-ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ...ΤΙ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟ ΕΚΑΝΑ...ΤΙ "ΤΑΞΙΔΙΑ" ΓΙΑ ΑΓΑΛΛΙΑΣΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ...ΤΙ ΩΡΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΑΦΙΕΡΩΣΑ ΣΤΟ "ΒΩΜΟ" ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ....ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΠΤ

-ΜΕ ULTREX ΛΟΥΣΤΗΚΕΣ????
ΛΟΥΣΟΥ ΜΕ ULTREX KAI ΘA "ΔEIS"!!!!!!

ΧΑχαχαχαχΑΧαχχα(υστερικό γέλιο) ΕΓΡΑΨΕΣ!!!!

Και ένα ακόμα που παρατήρησα *Ανακαλύπτεις την ζωή μέσα από τους λεκέδες*

Κάτω Πάυλας

09/02/2004, 15:52:13
μπροστά μου σε ένα φυλλάδιο γράφει την εξής φράση:

...ΠΩΣ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΤΕ ΟΛΑ!

ουδέν σχόλιον...

Λάρα Κροφτ -η αποθέωση!!!
click ^