- Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΧΕ ΑΔΕΛΦΟ !!! - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Αυτό που εσύ το ξέρεις απ'έξω κι από μακριά, όπως η ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό, εμένα είναι η αποκλειστική εργασία μου τα τελευταία 5 χρόνια, υπηρετώντας στο Γραφείο Εκπαίδευσης του Γενικού Προξενείου του San Francisco, της Ελληνικής Πρεσβείας της Ουάσιγκτον και του Προξενείου της Νέας Υόρκης.
Δεν έχεις ιδέα ούτε για τα βιβλία ούτε για τους εκπαιδευτικούς που αποσπώνται από Ελλάδα, δεν έχεις ιδέα για τα προσόντα που πρέπει να έχουν για να αποσπαστούν δεν έχεις ιδέα ούτε για το έργο που επιτελείται εκ μέρους της ελληνικής πολιτείας.
Τα βιβλία που αναφέρεις (εκείνα τα κακογραμμένα) είναι ανεξάρτητων εκδοτών (π.χ. του Παπαλοϊζου) από τους οποίους τα αγοράζει η αρχιεπισκοπή και τα μεταπουλάει στα σχολεία (κρατώντας μια προμήθεια για τον εαυτό της. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η Αρχιεπισκοπή δεν θέλει τα βιβλία που εκδίδει το ελληνικό κράτος και επιμένει να προωθεί αυτά που της αφήνουν κέρδος. Ένας άλλος λόγος είναι ότι τα βιβλία του ΟΕΔΒ έχουν αναφορές μέσα για το Πολυτεχνείο και άλλα τέτοια "μιαρά" γεγονότα τα οποία δυσαρεστούν την αρχιεπισκοπή (όπως άλλωστε δήλωσε ο εκπρόσωπός της σε συνέντευξή του στον "Εθνικό Κήρυκα" της Νέας Υόρκης.
Αν θέλεις να πάρεις μια ιδέα του έργου της ελληνικής πολιτείας μπορείς να επισκεφτείς το web site του Γραφείου μας (το οποίο αποτελεί προσωπική μου εργασία) και να δεις μόνος σου τόσο την ποικιλία όσο και την ποιότητα των παρεχόμενων εκπαιδευτικών μέσων.
Δεν είδα όμως να κάνεις κάποιο σχόλιο για τα τεκταινόμενα στον τάφο του Ιησού... (μυροφόρες, άγγελοι, κτλ. κτλ.) Δεν έχει τίποτε ο απολογητής πάνω σ'αυτό; ![]()

macedon
quote:quote:Φίλε I-tried :
[quote] Think_Math
Πάλι το κρυφό σχολιό ? Αμαν με αυτό το παραμύθι ...(το παθος σας τυφλωνει φιλε Think_Math)
Το ποίος είναι τυφλός είναι ολοφάνερο :
http://www.sarantakos.com/fistiki/kryfo.html
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Μ ΕΚΑΝΕς ΝΑ ΓΕΛΑΣΩ ΠΟΛΥ,γιαυτο σημερα στην ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
υπαρχουν μερικες χιλιαδες ΕΛΛΗΝΕς,που δεν ξερουν τι μερα θα ξημερωση αυριο;
ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΟΥ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ,δεν εχουν αφηση σε χλωρο κλαδι τους Ελληνες,και ...ο κυριος αυτος μιλα για:
...Είναι λοιπόν λογικό πως εκεί που λειτουργούσαν φανερά και ανεμπόδιστα κανονικά σχολεία όλων των βαθμίδων η ύπαρξη «κρυφού σχολειού» περίττευσε.
AS ΓΕΛΑΣΩ ΞΑΝΑ.LOLOLOL
ΦΙΛΕ γιαυτα που εστειλες... ναι εισαι τυφλος.Μηπως επρεπε να περασουν στα 'ΝΕΑ' της εποχης για να δεχτουμε την υπαρξη τους σημερα;
Παντοτε θα υπαρχουν αυτοι που αντιδρουν σε διαφορα θεμματα.
edit:
Ας μη μιλαμε για το θεμα των ΚΟΥΡΔΩΝ που μεχρι προχθες τους απαγωρευαν να μιλανε την γλωσσα τους...και πολλα αλλα.
1. Οι Κούρδοι αποτελούν εθνική μειονότητα ενώ οι Χριστιανοί της Κωνσταντινούπολης αποτελούν θρησκευτική μειονότητα όπως οι Μουσουλμάνοι της Θράκης, σύμφωνα με τη συνθήκη της Λωζάνης.
2. Για την εκπαίδευση στα χρόνια της τουρκοκρατίας και τη λειτουργία σχολείων όλων των βαθμίδων υπάρχει πλήθος ιστορικών αναφορών ενώ για την ύπαρξη κρυφών σχολείων καμία. Και εν πάσει περιπτώσει, αν έχεις κάποια ιστορική αναφορά ή άλλο σοβαρό επιχείρημα πολύ ευχαρίστως να το συζητήσουμε. Αλλά μέχρι τώρα δεν έχεις παραθέσει τίποτε παρά μόνο κραυγές και χαχανητά, για να επιβεβαιώσεις αυτό που λέγανε οι αρχαίοι Έλληνες "γελάω ο μωρός καν τι μή γελοίο ει" ή όπως έφτασε στις μέρες μας "Όλοι γελάνε με μένα και γω ξεκαρδίζομαι".
3. Το να μην γνωρίζεις την ιστορία δεν είναι κακό. Το να είσαι περήφανος για την αμάθειά σου αποτελεί χριστιανικό γνώρισμα, όπως έλεγε και ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος...

macedon
Μα άνθρωπε μου διάβασες τί λένε τα άρθρα;
Η θεωρία του κρυφού σχολειού μπάζει, αμφισβητείται απο παντού
ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ κανένα κρυφό σχολειό.
Για να υπήρξε κρυφό σχολειό αυτό συνεπάγεται απαγόρευση των Τούρκων σε οιανδήποτε μορφή εκπαίδευσης που να κοντράρεται με το πνεύμα τους τον μουσουλμανισμό. Κάτι τέτοιο είναι άτοπο χριστιανικά σχολεία επι τουρκοκρατίας υπήρξαν αμέτρητα και ολοφάνερα.
Τράβα και ψάξε ο φίλος σου μόνο ο Κοσμάς ο Αιτωλός πόσα ίδρυσε.
Τί πά να πεί κρυφό σχολειό δέ καταλαβαίνω πώς το εννοείς, βάζει τσιλαδόρο ο παπάς μή τυχόν και δεί κανένας οτι διδάσκει να τους προειδοποιήσει να πάνε να κρυφτούν;;
Ανέλυσε το μας λίγο περισσότερο, αυθαίρετα απο μόνη της η έννοια να την πετάς έτσι για φούσκα δέν λέει τίποτα.
Edited by - EPAITHS on 09/01/2007 03:59:09
i-tried σου ξαναλέω: Μην ασχολείσαι με πράγματα που δεν κατέχεις.
(ΕΙΣΑΙ ΚΡΗΤΙΚΟς ΜΗΠΟς,χωρις ειρωνεια αυτο)
1) Δεν έχεις ιδέα ούτε για τα βιβλία ούτε για τους εκπαιδευτικούς που αποσπώνται από Ελλάδα, δεν έχεις ιδέα για τα προσόντα που πρέπει να έχουν για να αποσπαστούν δεν έχεις ιδέα ούτε για το έργο που επιτελείται εκ μέρους της ελληνικής πολιτείας.
1) Εαν εχω ιδεα η οχι,....ξερω και μιλαω (οχι για αμερικη)για εγω,Αγγλια,φιλε μου πολυ δυσκολα τα πραγματα,οσο για προσοντα ΧΑ,
δεν ασχολουμαι...
2) Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η Αρχιεπισκοπή δεν θέλει τα βιβλία που εκδίδει το ελληνικό κράτος και επιμένει να προωθεί αυτά που της αφήνουν κέρδος. Ένας άλλος λόγος είναι ότι τα βιβλία του ΟΕΔΒ έχουν αναφορές μέσα για το Πολυτεχνείο και άλλα τέτοια "μιαρά" γεγονότα τα οποία δυσαρεστούν την αρχιεπισκοπή (όπως άλλωστε δήλωσε ο εκπρόσωπός της σε συνέντευξή του στον "Εθνικό Κήρυκα" της Νέας Υόρκης.
2)η Αρχιεπισκοπή δεν θέλει,αυτον τον βασικο λογο δεν τον εχουμε εδω,εμεις ζητουμε βιβλια,και τα θελουμε κομμενα και ραμενα για μας,να μπορουν τα παιδια να καταλαβουν την Ελληνικη γλωσσα,και οχι για πολυτεχνια κτλ,καταλαβες;
ΑΛΛΟ ΓΛΩΣΣΑ,ΑΛΛΟ ΙΣΤΟΡΙΑ.
3)Αν θέλεις να πάρεις μια ιδέα του έργου της ελληνικής πολιτείας μπορείς να επισκεφτείς το web site του Γραφείου μας (το οποίο αποτελεί προσωπική μου εργασία) και να δεις μόνος σου τόσο την ποικιλία όσο και την ποιότητα των παρεχόμενων εκπαιδευτικών μέσων.
3)ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΧΑΡΑ.
4)Δεν είδα όμως να κάνεις κάποιο σχόλιο για τα τεκταινόμενα στον τάφο του Ιησού... (μυροφόρες, άγγελοι, κτλ. κτλ.) Δεν έχει τίποτε ο απολογητής πάνω σ'αυτό; ![]()
4)ΣΤΗΝ ΕΔΩΣΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΣΟΥ ΔΙΕΦΥΓΕ,εδω ειναι.
...
sadly, many read it yet completely miss the point of what they read, or have interpreted what they read so incorrectly that they arrive at wildly false conclusions.
1)ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΙΔΙΑ ΤΥΧΗ...
ΟΙ ΜΕΝ Ως ΕΘΝΙΚΗ ΜΙΟΝΟΤΗΤΑ ΠΡΕΠΕΙ Ν ΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ,ΟΙ ΔΕ Ως ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΣΤΗΝ κΟΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ(Η ΠΟΛΙς ΔΙΚΙΑ ΤΟΥς ,ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΠΑΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥς ΒΛΕΠΕΙς)ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ Ν ΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ,
ΕΝΑ ΣΠΑΡΟ ,ΔΥΟ ΤΡΥΓΩΝΙΑ..-)
ΚΑΛΟς ΕΙΣΑΙ,ελπιζω να μην λες τετοια στα παιδια....οι δωδεκα θεοι θαγριεψουν...προσεξε.
ΠΑΡ'ΟΛΑ ΑΥΤΑ, στην Αγγλία σήμερα υπάρχουν 86 αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί από την Ελλάδα που εργάζονται στα απογευματινά και Σαββατιανά σχολεία.
Ενας αποσπασμένος εκπαιδευτικός κοστίζει στο ελληνικό δημόσιο 3 μισθούς (έναν στο εξωτερικό, έναν στην Ελλάδα και έναν για να πληρώνει τον αναπληρωτή που πήρε τη θέση του αποσπασμένου) συν τα έξοδα μετακίνησης και μεταφοράς οικοσκευής.
Και πριν σου απαντήσω τι έκανε η Ελλάδα για σένα να σε ρωτήσω τι έκανες εσύ για την Ελλάδα; Υπηρέτησες στο στρατό; Έδωσες μια δραχμή στο ελληνικό δημόσιο; Στην Ελλάδα χρωστάτε δεν σας χρωστάει.

macedon
ΠΡΩΤΟΝ,ΕΙΜΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΕΛΛΗΝΑς ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ
ΔΕΥΤΕΡΟΝ,ΕΜΕΙς ΧΡΩΣΤΑΜΕ...θα ελλεγα πριν ανοιξης το στομα σου μαθε,δεν ειναι ντροπη,αλλοστε αυτο μου κοπανας καθε φορα,
Eχουμε λοιπον και λεμε.
ΛΕΙΠΩ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 20ΕΤΙΑ,ΚΑΘΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΡΗΜΑΔΑ,ΣΥΝΤΗΡΩ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΧΩΡΙς ΛΟΓΟ
(ψεμματα,θελω μια μερα τα παιδια μου ναναι περιφανοι για την Ελλαδα,και τα θελω δεμενα,καταλαβες ελπιζω)
ΤΡΑΠΕΖΟΝΟΜΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΗ ΤΗς HSBC (απιστευτο εεε)και αλλους,και αισθανομαι περιφανος να με λεν ...ο ελληνας.
τι αλλο Α ΞΕΧΑΣΑ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ,στρατιωτης εκανα στο τριτο σωμα στην ομορφη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ η δευτερη πατριδα μου.-)
εαν ξεχασα κατι pl ask me.
ΜΑ ΕΣΥ ΦΙΛΕ ΑΛΛΑ ΕΓΡΑΦΕς ΠΡΙΝ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΥς, ΜΗΠΟς ΠΕΡΔΕΥΤΙΚΕς ΚΑΠΟΥ;
ΛΕς...
Ενας αποσπασμένος εκπαιδευτικός κοστίζει στο ελληνικό δημόσιο 3 μισθούς
ΕΙΠΑ ΠΡΙΝ
ΟΣΟ ΓΙΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ,αστα να πανε...--)))
ΛΕς...
τα περισσότερα από τα σχολεία αυτά ανήκουν σε κυπριακές κοινότητες, πράγμα που σημαίνει πως θα πρέπει η Κύπρος
ΛΕΩ...
ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΥΠΡΙΟΙ,ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΟΙΚΟΥΝ ΣΕ ΚΥΠΡΙΟΥς,αλλα πλερωνουμε,κτηρια ενοικιο,δασκαλους,εξωδα αλλα που θα παρη πολυ ωρα ναναφερω...κτλ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΘΗΚΟΝ Ως ΠΡΟς ΤΗΝ ΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ,ΕΝΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΗς ΞΕΝΗΤΕΙΑς, ΦΙΛΕ ΜΟΥ,ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΡΠΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΣΟΥ ΕΞΗΓΗΣΩ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΗς.

macedon
Τελικά είσαι για γέλια, αν όχι για κλάματα...
macedon
Τελικα μπορεις να μας πεις τι χρωσταει η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΣΕΝΝΑ ΕΚΤΩς ΑΠΟ ΤΙς ΔΙΑΚΟΠΕς ΣΤΗΝ αμερικη,και τους τρεις ΜΙΣΘΟΥς ,θα χαρω πολυ να μαθω,απω σενα...
Κκαι μετα βλεποθμε ποιος ειναι για κλαμματα.
Οσο για τα υπόλοιπα που αναφέρεις, απλά επιβεβαιώνουν αυτά που είπα. Είσαι για γέλια αν όχι για κλάματα.

macedon
quote:
[quote]
Αυτό είπα προηγουμένως. Δεν μου χρωστάει, της χρωστάω.Οσο για τα υπόλοιπα που αναφέρεις, απλά επιβεβαιώνουν αυτά που είπα. Είσαι για γέλια αν όχι για κλάματα.
ΓΙΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΔΩΣΕς ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΛΕΣ...
1. Οι Κούρδοι αποτελούν εθνική μειονότητα ενώ οι Χριστιανοί της Κωνσταντινούπολης αποτελούν θρησκευτική μειονότητα όπως οι Μουσουλμάνοι της Θράκης, σύμφωνα με τη συνθήκη της Λωζάνης.
1)ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΙΔΙΑ ΤΥΧΗ...
ΟΙ ΜΕΝ Ως ΕΘΝΙΚΗ ΜΙΟΝΟΤΗΤΑ ΠΡΕΠΕΙ Ν ΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ,ΟΙ ΔΕ Ως ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΣΤΗΝ κΟΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ(Η ΠΟΛΙς ΔΙΚΙΑ ΤΟΥς ,ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΠΑΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥς ΒΛΕΠΕΙς)ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ Ν ΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ,
ΕΝΑ ΣΠΑΡΟ ,ΔΥΟ ΤΡΥΓΩΝΙΑ..-)ΚΑΛΟς ΕΙΣΑΙ,ελπιζω να μην λες τετοια στα παιδια....οι δωδεκα θεοι θαγριεψουν...προσεξε.
ΘΑ ηταν λυπηρο (εγκλημα)αν στην διδασκαλια σου προσθετης και την δικη σου γνωμη,ακομα χειροτερα εαν την επιβαλεις,ΑΝ ΟΝΤΟς ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΗ ΝΑ ΣΕ ΑΠΟΛΥΣΟΥΝ ΑΜΕΣΩς.
Θα το πω διαφορετικα λοιπον,
τι προσφερες ΕΣΥ μεχρι σημερα στην ΕΛΛΑΔΑ,
edit
http://www.pancretan.org/board/board.aspx
ΕΝΑ ΜΕΡΟς ΝΑ ΜΑΘΕΙς ΓΙΑ ΤΟΥς ΕΛΛΗΝΕς ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥς ΑΠΟΚΑΛΛΕΙς ΗΛΗΘΕΙΟΥς,ΒΛΑΚΕς,ΜΟΡΟΥς,κτλ,ΟΛΟΙ χριστιανοι ορθοδοξοι,...μη ρωτας πως to ξερω,(εκτως του οτι μ'εχουν καλεσει στην 'πατριδα σου' φιλε,εχω ερθει και ξερω)..
Edited by - i-tried on 09/01/2007 05:30:53
Αρκετά διασκέδασα γι'απόψε...
ΥΓ. Και μένα με κάλεσαν σ'ένα γάμο, έχω και φωτογραφίες ![]()

macedon
Λες
1)ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ την ΙΔΙΑ ΤΥΧΗ ειχαν,εχουν...
ΚΑΛΟς ΕΙΣΑΙ,ελπιζω να μην λες τετοια στα παιδια....οι δωδεκα θεοι θαγριεψουν...προσεξε.
και θα κλεισω εγω με αυτο ,ελπιζω να μην επιβαλλης την γνωμη σου,την προσωπικη (ως προς τα πιστευω σου γενικα)οταν διδασκεις στα παιδια,αλοιως θα πρεπη να σε απολυσουν και αμεσως.
Good day!
EDIT
Θα το πω διαφορετικα λοιπον,(ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕς)
[quote]
Λες
1)ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ την ΙΔΙΑ ΤΥΧΗ ειχαν,εχουν...
ΟΙ ΜΕΝ Ως ΕΘΝΙΚΗ ΜEΙΟΝΟΤΗΤΑ ΠΡΕΠΕΙ Ν ΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ,ΟΙ ΔΕ Ως ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΣΤΗΝ κΟΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ(Η ΠΟΛΙς ΔΙΚΙΑ ΤΟΥς ,ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΠΑΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥς ΒΛΕΠΕΙς)ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ Ν ΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ,
και θα κλεισω εγω με αυτο ,ελπιζω να μην επιβαλλης την γνωμη σου,την προσωπικη (ως προς τα πιστευω σου γενικα)οταν διδασκεις στα παιδια,αλοιως θα πρεπη να σε απολυσουν και αμεσως.
Good day!
EDIT
Θα το πω διαφορετικα λοιπον,(ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕς)
(αραγε,ξερουν για τα πιστευω σου (τα εδω,λεω) εκει που διδασκεις...(πολυ ενδιαφερον)
Σίγουρα αυτή η κατάσταση δεν είναι καθόλου για γέλια...
quote:
quote:
Τελικα μπορεις να μας πεις τι χρωσταει η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΣΕΝΝΑ ΕΚΤΩς ΑΠΟ ΤΙς ΔΙΑΚΟΠΕς ΣΤΗΝ αμερικη,και τους τρεις ΜΙΣΘΟΥς ,θα χαρω πολυ να μαθω,απω σενα...
Αγαπητέ i-tried, θα μπορούσες να το αναλύσεις λίγο παραπάνω αυτό?
Με ποιά κριτήρια μπορούμε να αποφανθούμε για την προσφορά κάποιου συνομιλητή μας στην πατρίδα του, την στιγμή που δεν γνωρίζουμε τίποτα για την ζωή του και τους αγώνες που έχει δώσει αυτός ο άνθρωπος για να καταφέρει αυτά που έχει καταφέρει?
Ποιός μας δικαιοδοτεί για να κάνουμε κάτι τέτοιο?

In anticipation of my resurrection...
I-tried :
quote:
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Μ ΕΚΑΝΕς ΝΑ ΓΕΛΑΣΩ ΠΟΛΥ,γιαυτο σημερα στην ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
υπαρχουν μερικες χιλιαδες ΕΛΛΗΝΕς,που δεν ξερουν τι μερα θα ξημερωση αυριο;
ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΟΥ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ,δεν εχουν αφηση σε χλωρο κλαδι τους Ελληνες,και ...ο κυριος αυτος μιλα για:
...Είναι λοιπόν λογικό πως εκεί που λειτουργούσαν φανερά και ανεμπόδιστα κανονικά σχολεία όλων των βαθμίδων η ύπαρξη «κρυφού σχολειού» περίττευσε.
Εκτός απο άσχετες αναφορές όπως η παραπάνω , χαχανητά και ύβρεις , έχεις στοιχεία να αντικρούσεις αυτά που σου γράφουμε ?
Σου στέλνω απο κάτω την βιογραφία του Πατροκοσμά , ο οποίος κατα την διάρκεια της τουρκοκρατίας βοήθησε να φτιαχτούν πάνω απο 100 σχολεία στην κατεχόμενη ελλάδα .
Αν έχεις ΙΣΤΟΡΙΚΑ στοιχεία περι του "κρυφού σχολιού" ευχαρίστως να τα ακούσουμε .
Παράκληση : Οχι άλλες κραυγές , άσχετες αναφορές , και ύβρεις ...
«ΠΡΩΤΟΝ,ΕΙΜΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΕΛΛΗΝΑς ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ..»
Νομίζω πως αυτού του είδους οι αναφορές, ΕΠΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, βλάπτουν τον διάλογο και αδικούν τους συμμετέχοντες.
Θεωρώ μέγιστο ατόπημα αυτή τη «ζυγαριά»...
i-tried:
«Θα το πω διαφορετικα λοιπον,
τι προσφερες ΕΣΥ μεχρι σημερα στην ΕΛΛΑΔΑ..»
Εάν ο καθένας εδώ μέσα φίλτατε εξαπέλυε μια τέτοιου είδους ex cathedra «επιχειρηματολογία», τότε σύντομα θα είχαμε εξελιχθεί σε forum εθνικοφρόνων. Φρονώ ότι βρίσκεσαι σε λάθος δρόμο.
Με το να υπονοείς μη εθνοφελή στάση ή να θέλεις να εξοβελίσεις τον συνομιλητή σου, μόνο τον εαυτό σου βλάπτεις σε τελική ανάλυση. Διότι, τελικά, υπάρχει και η διάκριση της εθνοκαπηλίας αγαπητέ....
quote:
Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες στην συζήτηση να αποφεύγουν τις αιχμές επί προσωπικού.
Σίγουρα αυτή η κατάσταση δεν είναι καθόλου για γέλια...
Αγαπητέ θα μπορούσες να το αναλύσεις λίγο παραπάνω αυτό?
Με ποιά κριτήρια μπορούμε να αποφανθούμε για την προσφορά κάποιου συνομιλητή μας στην πατρίδα του, την στιγμή που δεν γνωρίζουμε τίποτα για την ζωή του και τους αγώνες που έχει δώσει αυτός ο άνθρωπος για να καταφέρει αυτά που έχει καταφέρει?
Ποιός μας δικαιοδοτεί για να κάνουμε κάτι τέτοιο?

[black]In anticipation of my resurrection...
[/quote]
ΦΙΛΕ Dying_Incubus με ξαφνιαζεις με το να κανης αυτην την ερωτηση σε μενα και οχι στον μακεδον,εζ αλλου εαν προσεξης ΑΥΤΟς προσπαθησε να προσβαλη εμενα(οπως συνηθηζη για ολλους εαν δεν ειναι εις θεση ν απαντηση)
ξερω οτι παρακολουθης τα γραφομενα,προσπαθησε λιγω να εισαι και αμερολυπτος για το καλο της συσητησης.Ευχαριστω που μου εδωσες την ευκαιρια να εκφραστω.
ΕΤΣΙ ΑΡΧΙΣΕ,εις περιπτωσην σου διεφειγε αυτο το ποστ του μακεδον...
λεει λοιπον...macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"
Απεστάλη: 09/01/2007, 04:12:39
Και πριν σου απαντήσω τι έκανε η Ελλάδα για σένα να σε ρωτήσω τι έκανες εσύ για την Ελλάδα; Υπηρέτησες στο στρατό; Έδωσες μια δραχμή στο ελληνικό δημόσιο; Στην Ελλάδα χρωστάτε δεν σας χρωστάει.
..............................................................
ΚΑΙ βρηκα λογικο,αφου του εδωσα την απαντηση,ν αρωτησω και αυτον ακριβως το ιδιο,δεν ξερω τι θα εκανες εσυ στην θεση μου...
ουτε ειμαι κατηγορουμενος ουτε απολογουμε γιαυτο.
Αλλα ενα ειναι φανερο,οτι με τον τροπο που συμπεριφερονται,(επιτηθενται)σε οποιον παρει μερος εις την συζητηση,,πολλοι αποφευγουν να παρουν μερος,ενω διαβαζουν και παρακολουθουν.
λες...Με ποιά κριτήρια ...και βεβαια,τα κριτηρια αλλαζουν απο ανθρωπο σε ανθρωπο,αλλα ποιος εδωσε αυτο το δικαιωμα στον μακεδον
την στιγμή που δεν γνωρίζει τίποτα για μενα,(δεν τον αρωτησες)να μιλα με τετοιον εγωιστικον τροπο;
Καλο θα ειναι,νη ζητηση συγνωμη,ασχετα που εαν του ζητηθη κατι τετοιο,δεν εχει πλεον καμια αξια.
Schwabe
ΛΕΣ...
i-tried:
«ΠΡΩΤΟΝ,ΕΙΜΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΕΛΛΗΝΑς ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ..»
Νομίζω πως αυτού του είδους οι αναφορές, ΕΠΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, βλάπτουν τον διάλογο και αδικούν τους συμμετέχοντες.
Θεωρώ μέγιστο ατόπημα αυτή τη «ζυγαριά»...
...................................................
ΑΥΤΟ και μονο δειχνει ποσο λαθος εισαι.ΑΓΝΩΕΙς τελειως τι ειπε ο μακεδων,και κανεις τον εξυπνο,ΑΡΑΓΕ διαβαζεις ολα τα ποστ και τα κρινεις αντικειμενικα;...ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ.
Καλη σου μερα.
λεει λοιπον...macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"
Απεστάλη: 09/01/2007, 04:12:39
Και πριν σου απαντήσω τι έκανε η Ελλάδα για σένα να σε ρωτήσω
τι έκανες εσύ για την Ελλάδα; --Υπηρέτησες στο στρατό;-- Έδωσες μια δραχμή στο ελληνικό δημόσιο; -- Στην Ελλάδα χρωστάτε δεν σας χρωστάει.
(φιλε Schwabe καλλη η γνωσση,αλλα περισσοτερη αξια εχει η ανθρωπια)
«(φιλε Schwabe καλλη η γνωσση,αλλα περισσοτερη αξια εχει η ανθρωπια)»
Την οποία προφανώς αγαπητέ δεν την χαρίζεις σε κανέναν άλλο έ?
Ταπεινοφροσύνη ή αμετροέπεια?
Μήπως εάν κατέβουμε για λίγο απο το άλογο μας θα πάνε όλα καλύτερα?