ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Οι "Αγανακτισμένοι" ... πίθηκοι ? - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- Οι "Αγανακτισμένοι" ... πίθηκοι ? - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

AitheroVamon31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
26/05/2011, 00:51:29
Τελικά οι φωνές των Ισπανών ξύπνησαν τους Ελληνες ?
ή
αλλη μια αντίδραση ... πιθηκισμού ?

Το "φτωχό" σύνθημα (μεταξύ άλλων) που ακούστηκε κατά κόρον σήμερα ήταν το :
"Εμπρός λαέ μην κάνεις ησυχία, να ακουστούμε μέχρι την Ισπανία"

Avanti Popolo !!!

Παράκληση,
μην μπείτε στη διαδικασία του σχολιασμού ή του διαλόγου,
απλά "αφήστε" την άποψη σας

Hellas at War
26/05/2011, 01:09:07
Σκέτη άποψη χωρίς διαλόγους και συναισθηματισμούς!!

Περί καθαρού πιθηκισμού πρόκειται.

Ο Ελληνικός λαός δεν αντιδρά ετσι,οταν του...πηδάνε την
οικογένεια.Κάνει υπομονή γαϊδουρινή,αλλά οταν έρθει η
ώρα,μόνο εναν τρόπο ξέρει.

Λεπίδι!!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

26/05/2011, 01:10:28

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

Edited by - ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ on 26/05/2011 01:14:42

MasvidalΜέλος
26/05/2011, 01:42:48
ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΗΝ ΞΕΧΝΟΥΝ ΠΩΣ ....ΣΙΩΠΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ !!!!!!!!!
26/05/2011, 04:01:41
Αλήθεια, ξέρουμε πραγματικά για ποιον λόγο διαμαρτυρόμαστε;
Τι θέλουμε;

Άκουσα για συνθήματα σχετικά με το να μη δεχτούμε άλλο μνημόνιο.
Συνθήματα κατά του τρόπου που γίνονται φέτος οι πανελλαδικές εξετάσεις.
Δεν ξέρω τι άλλο.
(Από την άλλη, λίγες μέρες νωρίτερα, κάποιοι πολιτικοποιημένοι "φοιτητικοί σύλλογοι" -η κυβέρνηση του αύριο - εορτάζουν τη νίκη τους για τις φοιτητικές εκλογές, ασελγώντας συμβολικά σε βαμμένα πράσινα κοτόπουλα...)
Μου δίνεται η αίσθηση ότι δεν έχουμε ακόμα συνειδητοποιήσει τι πραγματικά θέλουμε. Σαν έναν λαό που πολεμάει για χρόνια να κατακτήσει την ελευθερία του και όταν την κατακτά, δεν ξέρει τι να την κάνει.
Ελπίζω βέβαια, να διαψευθούν οι ανησυχίες μου αυτές.

26/05/2011, 04:10:40
quote:
NIKOΜΑΧΟΣ:

Ο Ελληνικός λαός δεν αντιδρά ετσι,οταν του...πηδάνε την
οικογένεια.Κάνει υπομονή γαϊδουρινή,αλλά οταν έρθει η
ώρα,μόνο εναν τρόπο ξέρει.

Λεπίδι!!!

Μπα, σιγά μη σκίσουμε και κανένα καλτσόν

NotirkΜέλος
26/05/2011, 04:26:26
-Oι καθοδηγουμενες/καπελωμενες απο κομματα συγκεντρωσεις,ειναι
ειδος εκτονωσης.
-Ο Ελληνας σιωπα,γιατι η αλλαγη που θελει,ειναι πολυ πιο προχωριμενη
απο καθε κομματικη "αυθεντια".
-Η σιωπη του Ελληνα σε τετοιες καταστασεις ειναι ηφαιστειο που
μαζευει ενεργεια,και οταν τη βγαλει,μαυρο φιδι που τους εφαγε
τους ακατανομαστους,ΟΛΟΥΣ.

ithacaΜέλος
26/05/2011, 08:52:47

Αυτό που συμβαίνει σε όλον τον "πολιτισμένο" κόσμο - γιατί συμβαίνει παντού, όχι μόνο στο χωριό μας, απλώς εδώ είμαστε λίγο πιο προχωρημένοι στη λαμογιά -

είναι η εκπλήρωση του καπιταλισμού.

Όπως ο κομμουνισμός εκπληρώνεται στο "όλα στο λαό", έτσι ο καπιταλισμός εκπληρώνεται στο "όλα στο κεφάλαιο".

Έμεις τον επιλέξαμε ( η κοινωνία μας ), εμείς τους ψηφίζουμε τους ίδιους και τους ίδιους κλεφτάκους και τα παιδιά τους, εμείς θεοποιούμε το κέρδος (στο κοντινό παρελθόν, γιατί τωρα πια εμείς θεοποιούμε την οικονομική επιβίωση)...

02/06/2011, 03:44:55
Τελικά, πήγε κανείς σας στην τοπική "αγανακτισμένη" πλατεία;

Εγώ πέρασα μια βόλτα την Κυριακή (προς Δευτέρα δηλαδή, γιατί ήταν αργά το βράδυ) από το Σύνταγμα.
Εντυπώσεις:

+ στο ότι στις 03:00 τα ξημερώματα είχαν στήσει αυτοσχέδια τέρματα μπροστά από τη βουλή και τον άγνωστο στρατιώτη και έπαιζαν ποδόσφαιρο.
+ στο ότι κόσμος πήγαινε και ερχόταν, κάνοντας τη βόλτα του και ήταν όλη η πλατεία σχεδόν μια παρέα.
+ στο ότι υπήρχαν μαζεμένοι άνθρωποι σε διάφορα σημεία και έπαιζαν μουσική, ρεμπέτικα και έντεχνα.
+ στο ότι στην πλατεία επάνω είχαν οργανωθεί με αντίσκηνα και υπήρχαν πίνακες με προσφορά εθελοντικών υπηρεσιών και γενικότερη ενημέρωση περί των δραστηριοτήτων.
+ στο ότι εκτός από Έλληνες υπήρχαν στην πλατεία και διάφοροι τουρίστες και άνθρωποι κάθε λογής που συμπαραστέκονταν στον αγώνα.
+ στο ότι το όλο θέμα έμοιαζε σα μια τεράστια φοιτητική κατάληψη, χωρίς όμως τα κόμματα!

- στο ότι ο δρόμος πάνω από το Σύνταγμα και μπροστά από τη βουλή βρωμούσε, κόλλαγε και έζεχνε.
- στο ότι ακόμα και να ήθελες να πετάξεις τα σκουπίδια σε έναν τενεκέ, οι τενεκέδες ήταν ελάχιστοι και γεμάτοι (θα έπρεπε ίσως να κάνει κάτι ο δήμος γι' αυτό).
- στο ότι υπήρχαν συνθήματα γραμμένα ακόμα και στις μαρμάρινες ζαρτινιέρες πάνω από την πλατεία, ενδεικτική αηδία το:"ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΟ ΓΟΥΔΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΙ" (!!!)
(βέβαια, τα παραπάνω είναι θέματα εικόνας, αλλά πιστεύω ότι και η εικόνα μετράει, ειδικά όταν θέλουμε εκτός από το να καταδείξουμε τα σφάλματα, να παραδειγματίσουμε προς το θετικότερο κιόλας).

02/06/2011, 09:35:42
μην ξεχνας και τα υπαιθρια ψησταριες-ποπ κορν-μαλλι της γριας σταντ που στηθηκαν για τους "μετεχοντες" στο Συνταγμα, ή ακομα και τα μπαλονια απο τους Πακιστανους/Αφγανους...

αυτα να μην υπηρχαν, θα "εδενε" το σκηνικο, οπως ειχε γινει την 3η Σεπτεμβριου του 1843, που στη θεση του ΓΑΠ ηταν ενας αλλος Γαμ... ο Οθωνας

---Sophie---Μέλος
29/10/2011, 20:47:38
quote:

Λεπίδι!!!

Οχι ρε συ,εκει κανεις λαθος,μαλλον κανα μπαζουκας θα παρουμε, συνηθισαμε τωρα και σε αυτα τα αμερικανικα κολπακια τωρα δυστυχως...

Δεν ειναι οτι σε μισω... απλα παρ'το ετσι...Αν ειχες πιασει φωτια και ειχα νερο...θα το επινα!

anna999Μέλος
18/11/2011, 11:48:56

ΥυGI-OH;.. ΕEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE.., εδώ κάτωωωωω...με στείλατε......ά- πιστη- πλέον....σαν τον ά- θεο...κι εγώ ..κατωτάτου..στον κάτω κόσμο,.....ντάξι? από δω θα σου μιλώ....μ’ ακούς,...λοιπόν..θα απαντήσης όμως συζήτηση...ε..για αυτό ήρθα μόνο!

Ρωτάω κι εσύ απαντάς! Εκτός από το μικρό σου «εγώ» δεν υπάρχει κι ένα μεγάλο -ΕΓΩ– το οποίο αν σε διαπεράσει βιώνεις
το: «έγινα ΕΝ ΠΝΕΥΜΑ, Μετ Αυτού?», κι αρχίζεις να πολιτεύευσαι πλέον με το Μεγάλο Συμπαντικό Σου.. «ΕΓΩ?».

Ενδύεσαι λοιπόν, "ΖΩΝΤΑ ΧΡΙΣΤΌ",τι το μεμπτόν, αν όλοι απεκδυόταν στην πορεία το μικρό φθαρτό "εγώ" τους κι ενδυόταν το Συμπαντικό Μεγάλο και Τέλειο "ΕΓΩ" Δημιουργού?

Συμπέρασμα,.. αν εγώ ήμουν αλλού...λέμε τώρα, ποιός θα έκανε αυτή την ερώτηση και πως θα γινόταν διά-λογος? Κι αν έρχομαι για λίγο ακόμα για να πω, ότι πάντα το ίδιο γινόταν...η ΜΑΡΙΑ, Η Μαγδαληνή τρέχει στους μαθητές: "Eίδα τον Κύριο", "Αναστήθηκε.." τους λέει,Την πίστεψαν? Όμως μετά όταν άρχισε ο Ένδοξος Χριστός να παρουσιάζεται ΣΕ ΌΛΟΥΣ? Σταμάτησαν να την κοροϊδεύουν?

Και το «Μακάριοι αυτοί που δεν τον είδαν και πίστεψαν?»
Διότι «Όποιος είδε τον ΚΎΡΙΟ, Εκείνος ..τον σκότωσε...γιάτί? Μα για να Τον Αναστήσει!
Γιατί λες δεν θέλω να βλέπω το "δεν"(δεν με πόνατε δεν έχω εγώ!)ΞΈΡΕΙς ΝΑ ΔΙΕΣΤΡΑΥΛΩΝΕΙς ΤΗΝ ΑΛΉΘΕΙΑ? μόνο κατάφαση είμαστε?, Τυφλός είσαι? Ψεύδεται αυτή.. ...εκείνη..ρίξτε την στο λάκο...ποτέ δεν άκουσες ότι τρεις μέρες στο κάτω κόσμο ο Χριστός, μιλά στους νεκρούς για να τους Αναστήσει?

Ποιος είναι ο κάτω κόσμος? αυτός εδώ? άλλος? Θα απαντήσεις ..έχω το λόγο σου?

anahs

18/11/2011, 14:08:58
quote:
Συμπέρασμα,.. αν εγώ ήμουν αλλού...λέμε τώρα, ποιός θα έκανε αυτή την ερώτηση και πως θα γινόταν διά-λογος?

Το ότι είσαι εδώ και κάνεις διάλογο και μιλάς για τον Θεό (ή για ότι μιλάς τέλος πάντων) δεν σημαίνει ότι δεν έχεις Εγώ. Για την ακρίβεια όλοι όσοι είναι εδώ σε αυτό το φόρουμ έχουν Εγώ (αν υπάρχει ή υπήρξε κάποιος που δεν έχει δεν το γνωρίζω αλλά το θεωρώ απίθανο).
Το ότι έχεις Εγώ κατ'αρχήν είναι φανερό.
Οπότε πρέπει ξεκαθαρίσεις πράγματα στο μυαλό σου και στον ψυχισμό σου και να ξεκαβαλήσεις το καλάμι που λέγαμε.
Τον ισχυρισμό ότι δεν έχεις Εγώ, τον αποδίδω καλοπροαίρετα στο ότι δεν αντιλαμβάνεσαι την έννοια της λέξης. Είδες κάποιον δηλαδή να αναφέρει για "εγώ" κάπου στο φόρουμ ή σε κάποιο βιβλίο και λες ωραία λέξη, ας την χρησιμοποιήσω και εγώ. Δεν είναι έτσι όμως. Δεν μπορείς να χρησιμοποιείς λέξεις χωρίς να ξέρεις τι αυτές σημαίνουν, ή ξέροντας στο περίπου, γιατί μιλάς για Εσωτερισμό.

Όταν μιλάς για εσωτερισμό αλλά άλλα λες και άλλα εννοείς, αφενός μπορεί να κάνεις κακό στον άλλο, να τον μπερδέψεις, και αφετέρου θα σε πάρουν για φαντασμένο γκουρού και μετά θα λένε "α ο εσωτερισμός είναι για τους φαντασμένους και τους χαζούς".
Επομένως πρέπει να είσαι προσεκτική, γιατί πέρα απ' τα άλλα, όταν μιλάς για εσωτερισμό ή για θρησκεία ή για οτιδήποτε, στα μάτια του άλλου, το εκπροσωπείς. Και όταν δεν το εκπροσωπείς σωστά, το συκοφαντείς.

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 18/11/2011 14:21:49

18/11/2011, 14:29:28

amalia
Πάντως, χτες στην πορεία είχε μειωμένη κίνηση...

Βάζω στοίχημα, ότι αν είχαμε ακόμα πρωθυπουργό τον Παπανδρέου, ενώ κατα τα άλλα οι συνθήκες ήταν οι ίδιες, χτες θα είχε γίνει χαμός.

αλλά...

Πλέον δεν ανησυχούμε.
Έχουμε τον εκλεγμένο από τις δύο μεγάλες μειοψηφίες νέο πρωθυπουργό, και καθόμεθα εις τα ωά μας...

Αυτό πάντως που ζήσαμε με τους αγακτισμένους, τότε στο μακρινό παρελθόν, θα έχουμε να το λέμε και στα παιδιά μας.

18/11/2011, 14:46:18
Στην πορεία χθες δεν έγινε τίποτε γιατί:

Α. Οι "γνωστοί - άγνωστοι" δε χρειάστηκε να προστρέξουν ώστε να βοηθήσουν τα "πράγματα" σπάζοντας βιτρίνες, εξφενδονίζοντας μάρμαρα και προκαλώντας την αντίδραση των ματ. Με άλλα λόγια, η χθεσινή πορεία έπρεπε να φέρνει στο νου έναν καθησυχασμένο λαό, ευχαριστημένο, που έχει έναν νέο και καλό τεχνοκράτη στο τιμόνι, οπότε οι μπαχαλάκηδες "αντιεξουσιαστές" δεν πήραν χθες μεροκάματο...

Β. Μετά από δέκα ημέρες ψυχρολουσία, πλύση εγκεφάλου από την τηλεόραση για το σούπερ-Ρεάλιτυ "Ο Γιωργάκης, το Δημοψήφισμα και οι Καϋμένοι της Ευρωζώνης" και αγωνία για το εάν μας διώξουν με τις κλωτσιές, ήρθε η λύτρωση: ένας νέος ηγέτης που δεν ανήκει στους μπλε και πράσινους κακούς μας και μάλιστα να πιάνει το τιμόνι μετά από πολύ κόπο να συννενοηθούν οι μπλε και οι πράσινοι. Σχεδόν, κοντέψαμε να την χάσουμε την ευκαιρία αυτή.
Με τόσο σασπένς, που να βρεις κουράγιο να διαδηλώνεις και να σπας βιτρίνες μετά...

Επιλέξτε Α ή Β.
Και οι δυο απαντήσεις είναι πιθανές

18/11/2011, 15:32:26
quote:

Ή το Γ:
η ησυχια πριν την τρικυμια!

...μμμμμ...πολύ το "φοβάμαι" αυτό το γάμα [Γ] ...

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
18/11/2011, 18:16:59
Μπα... Δεν υπάρχει "Γ". Οι Έλληνες είμαστε ένας λαός που ξεχνάει πολύ εύκολα. Κάφρος λαός! Πολύ συναίσθημα και καθόλου λογική.

Θα δείτε στις εκλογές πως θα είμαστε πάλι στα ίδια.

Όσο για τους κουκουλοφόρους, χτες είχαν ρεπό. Όπως λέει η Αμαλία, δεν χρειάστηκε να δουλέψουν. Δεν υπήρχε λόγος βρε αδερφέ. Η κυβέρνηση δεν κινδύνευε...

Ερώτηση: Ο Άδωνις ή ο γιαλαντζή Εθνικιστής Βορίδης άραγε καταθέσανε στεφάνι;

macedon

anna999Μέλος
19/11/2011, 00:17:19

Aυτό μου θύμησες,
«Άν όμως δάκνητε και κατατρώγητε αλλήλους προσέχετε μη υπ’ αλλήλων αφανισθήτε».
Αγόρι μου μαζί σου θα τα βάλω? Αν ζητάς επισκοπή καλό έργο επιθυμείς! Όμως υπάρχει ένας ελέφαντας από πίσω, που πρέπει να καταναλώσεις!
Βεβαίως σου τα έχω πει, θα τα ξαναπώ,δεν κατέχεις το Δημιουργικό Λόγο, δεν μαθήτευσες την Επιστήμη της Θεοσοφίας, δεν έλαβες Χρίσμα από Άνωθεν, δεν σπούδασες την Θεουργία την Ιερά τέχνη των Μυστών , δεν είσαι Θεραπευτής Ψυχών και Σωμάτων, και για να γίνει αυτό, πρέπει πρώτα να επιστρέψεις με «Πνεύμα ταπείνωσης!
Εσωτερισμός είναι ένα μικρό στάδιο η Θεοσοφία όμως που ζητά η ψυχή σου είναι κάτι άλλο.
Μην μου προσάπτεις όμως χαρακτηρισμούς η συκοφαντία, η δισφήμιση και τα πισώπλατα μαχαιρώματα δεν μ΄αγγίζουν..

Μπορούμε στην πορεία να δούμε τον ψυχισμό σου, διότι η ψυχολογια του βάθους είναι μια Επιστήμη που δεν επιδέχεται τσαρλατανισμούς.
Πάντες όμως είστε εκτεθειμένοι στον επάνω κόσμο, το ότι, παρουσίασα, αυτό που εσείς είδατε, δεν λέει απολύτως τίποτα.
Έπρεπε να κινηθώ έτσι δια να μπλοκάρω το κακό, κι έτσι πάντες είστε αναπολόγητοι!
Όταν το σύμπαν θεωρεί παραλογισμό έρχεται προς εσάς εκατό φορές πιο παράλογο για να σας μπλοκάρει..

Μήπως χαλάρωσες διότι κράτησα μακριά το θυμό μου ή επειδή έγινα γεφύρι να περάσουν οι σοδομιστές μου, για να κλέψουν να θύσουν και να αποκτείνουν?
Εσύ έχεις μια πορεία,από τη μια είναι η παράδοσή σου κι από την άλλή η αγάπη.
Αυτές οι δύο έννοιες είναι ίδιες, όταν εννοείς δεν σχολιάζεις, δεν λες,.. ναι..μαζί με την Τριάδα κι εμείς, θα κάνουμε το μέρος μας, έτσι μπαίνεις κάτω από νόμο, δεν βιώνεις τη χάρη, τόσα χρόνια αγωνίζεσαι κι έρχεται Εκείνος και σου λέει: « άστα όλα τα βάρη επάνω μου» κι εσύ λες ,όχι,αυτό τι είναι?
Όμως να θυμάσαι, αυτό το καλάμι το συντετριμμένο, δεν θα το θλάσει..

Ωστόσο για να μην υπάρχουν παρανοήσεις για το άτομό μου ξεκίνησα ανεπηρέαστη από το μυητικό παρελθόν της ανθρωπότητας.
Η μέθοδός μου είναι εμπειρική, η κατάληξη, όμως είναι η ίδια, δηλαδή η « ταύτιση του εγώ με το Θεό».
Πολλές φορές φαίνεται ότι είμαστε πολλοί,όμως όχι, μόνη μου είμαι, λέγοντας εμείς σας συμπεριλαμβάνω και δεύτερον ό κάθε ένας από μας φέρει εντός του μια τρισυπόστατη οντότητα αν και το μικρο ποίμνιο του Κυρίου κρυμένο πάντα, ασταμάτητα δέεται.

Δεν ταυτίστηκα με ανθρωποποίητα συστήματα, εδώ με οδήγησε το Πνεύμα του Θεού, έλαβα σημεία, που μπορώ να τα καταθέσω, εργάστηκα πάντα με όραση, αποκάλυψη, αυτά είναι τα χαρίσματά μου.
Είναι η πρώτη φορά, που μου επιτρέπετε από τον επάνω κόσμο, να μιλήσω σε ανθρώπους, αυτό σημαίνει ΌΤΙ Ο ΚΎΡΙΟΣ σας αγαπά κι ότι έλαβα Ρήμα για να έρθω προς εσάς.Αν απορείτε θυμηθείτε, τα μωρά του κόσμου εξέλεξε ο Θεός και τα μη όντα, για να κατεσχύνει τα όντα.
Και ο Πάνσοφος τους αλιείς ανεδείξε...

anahs

ΧΜέλος
19/11/2011, 09:48:02
Δρακουμέλ,
quote:
Όσο για τους κουκουλοφόρους, χτες είχαν ρεπό.
Ε όχι ακριβώς. Κάποιοι πήγαν για μεροκάματο.

Στο συγκεκριμένο ακούμε τον σαλπιγκτή να σκούζει λες και του έβαλαν αγγούρι στον κώλο διαμαρτύρεται για τα κρούσματα κρατικής βίας.

Ένα μπόνους το αξίζουν εδώ που τα λέμε...

Edited by - Χ on 19/11/2011 09:49:00

anna999Μέλος
19/11/2011, 10:43:39
ΈΚΛΥΣΗ,
Κάνω έκλυση προς πάντες και ιδιαίτερα στους νέους,ώστε να προλάβω το κακό! Να μην χρησιμοποιούν τεχνικές τύπου: "ένα πείραμα σε βάθος",(Π.Ο.Μάρτιν), διότι αν επισκεφτούν τα ψυχιατρικά άσυλα της χώρας, θα δουν θανατώμένες ψυχές, που ψάχνοντας το βυθό τους και βλέποντας τι, φιλοξενούν και μην γνωρίζοντας, πως να καθαριστούν παραφρόνησαν!..

Διότι μη έχοντες πρόσβαση, στην Επίγνωση της Αλήθειας, και μη γνωρίζοντες την τετραπλή λατρεία,της Εξιλεώσεως,του Εξαγνισμού, της Συμφιλιώσεως και του Εξαγιασμού, κείτονται τεθανατωμένες αυτές οι ψυχές, προσμένοντας, "ΤΟΝ ΛΥΤΡΩΤΗ ΧΡΙΣΤΌ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΩΣΕΙ!".

Κι Ο Κύριος δια του Προφήτου του σήμερα μας λέει:

"Χαίρε Πόλη αγαπημένη!
αλαλάξτε από χαρά οι κάτοικοι αυτής!
Νάτος, ο Βασιλιάς, σας έρχεται!
Είναι δίκαιος και σώζει!
Είναι πράος και κάθεται πάνω σε γαϊδούρι,
σ΄ ένα πουλάρι, γέννημα υποζυγίου.

Θα εξαφανίσει άρματα και άλογα από την Πόλη!
Θα συντρίψει τα τόξα τα πολεμικά,
και θα εγκαταστήσει την ειρήνη ανάμεσα στα έθνη!

H εξουσία του,θα απλώνεται από τη μια θάλασσα στην άλλη, κι από τον ποταμό Εφράτη ώς τις άκρες της γης!
Όσο για τους δέσμιούς σας ο Κύριος μου είπε: "Tους φυλακισμένους θα τους βγάλω από την φυλακή, που μοιάζει με λάκο άνυδρο,
και θα το κάνω εξ εξαιτίας της Διαθήκης Mου μαζί σας!"

Γυρίστε πίσω στο Άγιο Βουνό Μου εσείς φυλακισμένοι!

Η ελπίδα σας δεν ήταν μάταιη!

Σήμερα σας το επιβεβαιώνω, θα σας αποζημιώσω διπλά!

Και ο εχθρός θα παταχθεί, εξ αιτίας του Xρίσματος!

anahs