- ΤΟ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ ΤΩΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Με τον Αναστημένο δεν υπάρχει υποψία συναγωνισμού αλλά ευγενής άμιλλα στο ποιος θα πρωτοβρίσει τον ηλίθιο.
Ο ηλίθιος έχει κερδίσει επάξια τον Τίτλο του και κάνει οτιδήποτε για να τον κρατήσει. Δες το σαν τίτλο τιμής!!
Το να μας λές οτι όλες οι θρησκείες τα ίδια λένε και ότι θέλουν να κυριαρχήσουν δείχνει οτι είσαι σε λάθος χώρο, μιας και το εσωτερικα είναι site εσωτερισμού δηλαδή ανθρώπων που ασπάζονται την θρησκευτικότητα και την εφαρμόζουν ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ.
Αν είσασταν λίγο ειλικρινείς και άφοβοι δεν θα διστάζατε να πείτε ποια είναι τα κίνητρα σας , παρα φοράτε τον μανδύα του "αγνού αναζητητή" καθ'ότι πολύ βολεύει να το παίζεις "άθρησκος" και να την λές σε όλους τους άλλους που ασπάζονται μια θρησκεία βρίσκωντας μόνο τα λάθη της.
Και γώ αν ήμουν Παναθηναικός θα έμπαινα σε ένα site και θα το έπαιζα οτι δεν έχω ομάδα πράγμα που θα μου έδινε δικαίωμα μόνο να "την λέω" στους Ολυμπιακούς για τα πέτσινα πρωταθλήματα και κανείς να μην μπορεί να πεί τίποτα για εμένα.
quote:
3. ο απολυτος χριστιανος και εσωτεριστης σου βγηκε αψογα "Αλλιώς θα με γνωρίσει....". Να σε γνωρισω "φιλε", δεν εχω κανενα προβλημα, αμα θες σε περναω και ενα χερι ξυλο (για να μην χασουμε και τον συνειρμο των σκεψεων ΣΟΥ).
Περιμέμενω το Ε-μαιλ σου να το δημοσιέυσω για να έρθουν πολλοί την ώρα που θα μου δείχνεις πόσο άντρας είσαι.
Α! και εκ των προτέρων σε ενημερώνω να πάρεις φόρα μα πολύ φόρα και όταν κάνεις πριιιιτς μην νομίσεις ότι τελειώσαμε.....
Λοιπόν περιμένω εναγωνίως τον τόπο.....
***Τώρα για το πότε μου μίλησες είναι και για σένα ακόμα κατανοητό ότι όταν χαρακτηρίζεις ανθρώπους με βάσει την πίστη τους βάζεις σε ένα τσουβάλι πάρα πολλούς........
Δεν σε ρώτησα ποτέ τι πιστέυεις, εγώ για να είμαι χριστιανός πρέπει να πάρω την άδεια σου ρε καραγκιόζη;;;
Ή είμαι υποχρεωμένος να ακούω να με αποκαλούν πρόβατο....
quote:
Εδώ το παίζεις "παρθένα" αλλά σε άλλα τόπικ μέχρι και άποψη περι της καταγωγής μου είχες... δεν πειράαααζειιιι μπουμπουκάκιιιιι....
μαζι σου δεν ξαναασχολουμε, το επιπεδο σου ειναι τοσο χαμηλο που οσο και αν προσπαθησα δεν καταφερα να κατεβω.
Για τον Σβαμπε δεν μπορω να απαντησω, ουτε εγινα ουτε θελω να γινω δικηγορος καποιου εδω, οποτε πες σ'αυτον αυτα που θελεις να του πεις και μην μου τα λες εμενα.
Ουτε τον ξερω και πολυ πιθανον ουτε θα τον γνωρισω.
ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΣ
quote:
Περιμέμενω το Ε-μαιλ σου να το δημοσιέυσω για να έρθουν πολλοί την ώρα που θα μου δείχνεις πόσο άντρας είσαι.
Α! και εκ των προτέρων σε ενημερώνω να πάρεις φόρα μα πολύ φόρα και όταν κάνεις πριιιιτς μην νομίσεις ότι τελειώσαμε.....
Λοιπόν περιμένω εναγωνίως τον τόπο.....
πειραματοζωο εισαι? γιατι αν δεν εισαι πρεπει να γινεις! με τοσο λιγο μυαλο που εχεις ειναι αδικο να χανοντε καποια ποντικακια στα πειραματα...
το ε-μαιλ σου δεν το ξερω, περιμενω να μου στειλεις μυνημα στο michaelcy@hotmail.com.
ο τοπος μαλλον Μοσχα θα ειναι αλλα απο δευτερας επειδη αυριο φευγω για Λεττονια 3 μερες.
quote:
***Τώρα για το πότε μου μίλησες είναι και για σένα ακόμα κατανοητό ότι όταν χαρακτηρίζεις ανθρώπους με βάσει την πίστη τους βάζεις σε ένα τσουβάλι πάρα πολλούς........
Δεν σε ρώτησα ποτέ τι πιστέυεις, εγώ για να είμαι χριστιανός πρέπει να πάρω την άδεια σου ρε καραγκιόζη;;;
Ή είμαι υποχρεωμένος να ακούω να με αποκαλούν πρόβατο....
Για να καταλαβεις καλυτερα τοτε σου εξηγω (αφου δεν εχεις ψαξει να δεις τι εχω γραψει συνολικα για να μπορεσεις να καταλαβεις τι εννοω), εχουμε και λεμε... δεν ειναι ολοι οι "πιστοι" το ιδιο. υπαρχουν ατομα που μελετουν και πιστευουν και τα σεβομαι, υπαρχουν ατομα που απλως αφηνοντε στα λογια του οποιοδηποτε τυχαιου (ισως και αγραμματου) παπα και πιστευουν τυφλα σε ολα οσα τους λενε (τα προβατακια που λεγαμε).
Ουτε σε καποια ομαδα ειμαι, ουτε εχω καποια συμφεροντα να υπηρετησω οπως αφηνει να νοηθει ο ΑΙΟΝ. Ειμαι χριστιανος (ακομα) και προσπαθω να καταλαβω γιατι η πιστη μου εχει τοσα λαθη και γιατι οσα πιστευα μεχρι τωρα -τουλαχιστον- φαινοντε ενα πελωριο ψεμα.
επιθετα δεν εχω χρησιμοποιησει, σας παρακαλω μην χρησιμοποιητε ουτε εσεις. ειναι ευκολο να αποκαλεσεις καποιον "βλακα", "ηλιθιο", "καραγκιοζη" κτλ κτλ, αλλα δεν νομιζω οτι ο χωρος αλλα και το αντικειμενο μας ειναι η αλληλοπροσβολες.
θελεις να με κανεις "μαλακα"? καντο με αποδεικτηκα στοιχεια κοντρα στα δικα μου...
δεν συνηθιζω να προκαλω προβληματα (ποσο μαλλον με ατομα που δεν με ξερουν και δεν τους ξερω) οποτε συγνωμη απο ολα τα παιδια του φορουμ που υποχρεωνοντε να διαβαζουν αυτα που διαβαζουν στα τελευταια 5-6 μηνυματα.
αν ΑΙΟΝ και ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΕ θελετε να συνεχισετε στο ιδιο επιπεδο στειλτε μου μηνυματα, δεν ειναι αναγκη να βλεπουν ολοι τις μαλακιες μας.
Edited by - CyLight on 03/12/2003 16:35:06
Η αυτογνωσία και η αναζήτηση πνευματικών άξιων ξεκινά από την αυτοπειθαρχία και τον σεβασμό.
ΑΙΟΝ … κάπου έγραψες για «καλύτερες» εποχές του ESOTERICA …
Δεν θα ήθελες να βοηθήσεις να τις επαναφέρουμε?
Λένε πως τα μάτια είναι οι καθρέπτες της ψυχής … ο λόγος όμως είναι η ρίζα της.
quote:
Μην ανυσηχεις, ολο και καποιος *** θα απαντηση (τα 3 αστερακια αραγε ποιο nickname να "κριβουν")...
Ισως παλι ακομα να ψαχνουντε... βλεπεις εκει στο κατηχητικο δεν τους τα ειπαν αυτα.
ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΣ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ .... ΕΕΕΕ ????? ΤΑ ΛΕΩ ΚΑΛΑ ?
Ε ΤΏΡΑ ΠΟΥ ΗΡΘΕ Ο ΚΑΠΟΙΟΣ ...ΠΑΛΙ ΔΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ? Τραβατε και ας κλαίω είσαι δηλαδή...
Ποτε δε "κράζω" χωρίς λόγο....ΠΟΤΕ!
Φίλτατη binational που με είδες να γράφω για καλύτερες εποχές του Εσωτερικα ? Μήπως με μπερδεύεις με κάποιον άλλο ? Αν έχεις κάνει λάθος θα σε παρακαλούσα να διορθώσεις το μύνημα σου.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ (ΕΓΩ ΠΑΝΤΑ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΟΧΙ ΣΑΝ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΜΕΡΙΚΟΥΣ) ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΘΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΑΦΟΥ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΑΠΕΥΘΥΝΟΤΑΝ ΑΠΟ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΣΕ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΚΟΙ ΛΥΚΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΥΡΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΗΡΩΑ ΦΩΝΑΖΩΝΤΑς "ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΑΣ ΠΕΣΕΙ ΠΑΝΩ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ" ?(παράλογοοοοοοοοο...)
quote:Φίλτατη binational που με είδες να γράφω για καλύτερες εποχές του Εσωτερικα ? Μήπως με μπερδεύεις με κάποιον άλλο ? Αν έχεις κάνει λάθος θα σε παρακαλούσα να διορθώσεις το μύνημα σου.
Προφανώς σε μπέρδεψα … συγγνώμη! ![]()
Του Anounakis ήταν το μήνυμα, και όχι δικό σου.
Συμπαθάτε με μα … έχω μια ερώτηση. Υπάρχουν άπειροι διαδυκριακοί τόποι προς εκτόνωση … εδώ υποτίθεται πως ήρθαμε για άλλον λόγο … προς θεού δεν λέω ότι δεν χρειάζεται ΚΑΙ η εκτόνωση … αλλά να … δεν νομίζετε πως ο παρόν χώρος ΔΕΝ είναι ο ενδεδειγμένος?
Λένε πως τα μάτια είναι οι καθρέπτες της ψυχής … ο λόγος όμως είναι η ρίζα της.
Edited by - Binational on 03/12/2003 18:52:12
E, είσαι ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΕΝΕΚΕΣ ! Είπα να το αποφύγω, αλλά η ΠΡΟΒΑΤΙΛΑ σου δεν λέει να περάσει. Ας είναι. Αυτό που είπα το ξανάλεω: ΧΑΡΗ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ!
Συνέχισε τις θρησκόληπτες σου εξάρσεις ώστε να βλέπει ο κοσμάκης ΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΣΕ ΤΟΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΟΤΑΝ ΤΟ ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΕΙΧΕ ΕΠΙ 1700 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ!
Πάρτο χαμπάρι: οι «Ευαγγελιστές» που ωρύεσαι ωσάν μετα-μοντέρνος ΤΑΥΡΟΑΒΒΑΣ δεν είναι ΟΥΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΑΝΤΟΤΕ αλλά ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ «ΤΕΡΑΤΑ» ΣΟΦΙΑΣ. Επαγγελματίες ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΟΙ σκοταδιστές υπήρξανε στην συντριπτική πλειοψηφία, που σκοπό τους είχανε ΨΑΡΕΜΑ ΠΕΛΑΤΕΙΑΣ για την ιουδαϊκή τους αίρεση. Μία αίρεση που ΕΠΝΙΞΕ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΕΚΤΟΤΕ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ για να μπορέσει να…..«αγιάσει» ο ΧριστοΓιαχβέ σας τα μυαλά του «ποιμνίου»!
Μάθε επιτέλους να ξεχωρίζεις τον ΠΑΛΙΜΠΑΙΔΙΣΜΟ ΤΟΥ ΜΑΝΤΡΙΟΥ με την σοφία και γνώση. Το πιάνει η μαντρωμένη η κούτρα σου? Μπα………
Αυτοί οι περίφημοι «καιροί των διωγμών» ΠΟΥ και από ΠΟΙΟΝ προκύπτουνε? Οι Ρωμαίοι ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΙΩΞΑΝ ΚΑΝΕΝΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ, παρά μόνο όσους υποδαύλιζαν συνωμοσίες κατά της Ρώμης. Και οι συνομωσίες ήτανε αλλά και παραμένουνε ΒΑΣΙΚΟ γνώρισμα των Εβραίων. Μην ξεχνάμε ότι μιλάμε περί μιας ΕΒΡΑΪΚΗΣ ΑΙΡΕΣΗΣ….
Δεν διώχθηκε λοιπόν κύριε μαντρωμένε ο χριστιανισμός ως θρησκευτική πίστη ΑΛΛΑ ΩΣ ΕΝΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΩΜΗ. Πείτε και καμία αλήθεια επιτέλους!
Εξάλλου ακόμη και αυτός ο χριστιανός συγγραφέας Ωριγένης έλεγε «εμείς οι χριστιανοί απολαμβάνουμε εδώ και πολύ καιρό την ησυχία μας». Επομένως, άσε τους θεατρινισμούς και τα κροκοδείλια σας κλάματα ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.
Όμως: συνέβη ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ! Σφάξατε, κάψατε και εδραιώσατε την γενοκτονία στην ανθρώπινη μνήμη. Και τα στοιχεία ΕΔΩ, είναι ΠΟΛΛΑ!
Ο Αμμιανός Μαρκελλίνος μας μεταφέρει τις σφαγές ΔΕΚΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ στα κρεματόρια της Σκυθούπολης, το 390 σφάζονται εντός του ιπποδρόμου περίπου 7000 εγκλωβισμένοι θεσσαλονικείς διότι αρνούνταν να βαπτιστούνε χριστιανοί, στην Σαμοθράκη σφαγιάσθηκαν από τους «έλληνες» Βυζαντινούς 8000 άνθρωποι επειδή δεν δέχθηκαν να αλλάξουνε την πατρώα πίστη τους με την «αγάπη του ΧριστοΓιαχβέ»! Ο «Μέγας» και «Ισαπόστολος» Κωνσταντίνος λίγο πριν «αγιάσει στους κόλπους του ΧριστοΓιαχβέ» ΕΚΤΕΛΕΣΕ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ και……σκότωσε την γυναίκα του ΒΡΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΕ ΚΑΖΑΝΙ!!!
Αυτά είναι λίγα απειροελάχιστα δείγματα της «θρησκείας της αγάπης» και των «θεόπνευστων» έργων της…..
Είναι ξεκάθαρο λοιπόν ότι οι «διωγμοί» είναι τόσο υπαρκτοί όσο και το πρόσωπο του «Χριστού» των γραφιάδων μοναχών!
Οι διαφορές που εντοπίζονται στα διάφορα συγγράμματα που μεταφέρονται ως τις μέρες μας, πέρασαν από ΧΙΛΙΑ ΔΥΟ ΚΟΣΚΙΝΑ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ έως ότου ξεκαθαρίσουνε ως προς το ΠΟΙΟ ΡΕΥΜΑ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣΥΝΗ, και με ποιο τυπολατρικό.
Ένα απλό παράδειγμα: σύμφωνα με την επιστολή του Παύλου προς Γαλάτας «ειδότες δε ότι ου δικαιούται ανθρωπος εξ εργων νόμου εάν μη διά πίστεως Χριστού Ιησού, και ημείς εις Χριστόν Ιησούν επιστεύσαμεν, ίνα δικαιωθώμεν εκ πίστεως Χριστού και ου εξ εργων νόμου»
Όμως ο άλλος «Ευαγγελιστής» (οι εκπρόσωποι δηλαδή άλλων ομάδων προσηλυτισμού!) γνωστός ως «Ιάκωβος» ΜΑΣ ΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ! «ούτως και η πίστις, εάν μη εχη εργα, νεκρά εστιν καθ’εαυτήν. Αλλ’έρει τις: συ πίστην έχεις, καγώ έργα έχω. Δείξον μοι την πίστιν σου χωρίς των εργων, καγω σοι δείξω εκ των εργων μου την πίστην. Συ πιστεύεις ότι έστιν ο θεός? Καλως ποιείς. Και τα δαιμόνια πιστεύουσιν..» «ώσπερ γαρ το σώμα χωρίς πνεύματος νεκρόν εστιν, ούτως και η πίστις χωρίς εργων νεκρά έστιν» (ΙΙ 26)
Και για να μαθαίνεις ΑΣΧΕΤΕ ΑΠΟΛΟΓΗΤΗ (επειδή μάλλον εδώ δεν χωράει πλέον κανένας «διωγμός»….), ας ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα.
Η έννοια στην πολεμική αυτή, όπως και στις άλλες επιστολές, δεν βρίσκεται ΦΥΣΙΚΑ στην αφηρημένη αντίθεση ανάμεσα στην «πίστη» και στα ΧΥ «έργα». Βρίσκεται στο ότι με τον όρο «έργα» εννοούνε οι προσηλυτιστές ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑΪΚΟΥ ΝΟΜΟΥ.
Π.χ. την περιτομή (σημ: στις 1 Ιανουαρίου ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙΣ. Γιορτάζετε την περιτομή του Messiah…), τον εορτασμό του Σαββάτου και άλλα πατροπαράδοτα από το χωριό τους!
Εξάλλου για την ίδια ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΗ ΦΑΓΩΜΑΡΑ κατηγορείτε στην «Προς Γαλάτας» επιστολή και ο Πέτρος, «Προ του γαρ ελθείν τινάς από Ιακώβου μετα των εθνών συνήσθιεν. Ότε δε ηλθον, υπέστελλεν και αφώριζεν εαυτόν, φοβούμενος τους εκ περιτομής και συνεπεκρίθησαν αυτώ οι λοιποί Ιουδαίοι, ώστε και Βαρναβάς συναπήχθη αυτών τη υποκρίσει».
Με λίγα λόγια: οι φαγωμάρες για το πού θα πρέπει να βαδίσει η αίρεση ήτανε εντονότατες. Τα εργαλεία προσηλυτισμού ήτανε τα «θεόπνευστα» συγγράμματα των εκάστοτε γραφιάδων προπαγανδιστών, και είναι ηλίου φαεινότερο ότι έπρεπε να προσαρμόζονται τόσο στο κοινό που απευθύνονταν όσο και ΣΤΗΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ. Και η ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΦΟΜΟΙΩΣΗ της ιουδαιοχριστιανικής αίρεσης στην ΕΚΑΣΤΟΤΕ πολιτική σκηνή είναι ως τις μέρες μας ΕΜΦΑΝΕΣΤΑΤΗ!
Επομένως, άσε τα περί «διωγμών» και «εσωτερικής διδασκαλίας» για καμία σαπουνόπερα ΑΙΟΝ, διότι ο προσηλυτισμός και η μαντρίλα δεν αποπνέουνε καμία «ουσία προς την θέωση» αλλά………..ΠΡΟΒΑΤΙΛΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ!
Shalom «Μέγα Τέρας του Χριστιανικού Εσωτερισμού»!!!!!!
Αυτη η αποκρυπτογραφηση σου στην αρχη με πεθανε
Τελικα θα ερχομαι πιο συχνα.Μου φιαχνεις το κεφι!
quote:
Συμπαθάτε με μα … έχω μια ερώτηση. Υπάρχουν άπειροι διαδυκριακοί τόποι προς εκτόνωση … εδώ υποτίθεται πως ήρθαμε για άλλον λόγο … προς θεού δεν λέω ότι δεν χρειάζεται ΚΑΙ η εκτόνωση … αλλά να … δεν νομίζετε πως ο παρόν χώρος ΔΕΝ είναι ο ενδεδειγμένος?
Προφανώς αγαπητή (πολύ) από τα παλιά (καλά esoto-d-bates) μπι-νάτιοναλ υπάρχει μεγάλη ανάγκη για εκτόνωση. Απορώ εάν ο χώρος ΔΕΝ λεγόταν εσωτερικά τι λιγότερο "εσωτερικό" θα κουβεντιάζαμε...
¨Άνοιξα" ένα θέμα σε σχέση με αυτό που και εσύ παρατήρησες, απεύθυνα πρόσκληση σε καλούς φίλους, αλλά "τζίφος".
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=2630
Αναγνωρίζουμε ή ΔΕΝ αναγνωρίζουμε ότι όλες οι θρησκείες έχουν και την "εσωτερική" πλευρά τους βοηθώντας τον άνθρωπο στην ανάγκη για επαφή με το Θείο.. Οι θρησκείες μετασχηματίζονται διότι οι ανθρώπινες ανάγκες αλλάζουν, όπως λέει και ο ΒΙΒΕΚΑΝΤΑ
“Το μεγάλο λάθος που γίνεται είναι ότι αναγνωρίζεται η εξέλιξη του λάτρη, δίχως να αναγνωρίζεται ότι εξελίσσεται κι Εκείνος που είναι το αντικείμενο της λατρείας. Δεν Του αποδίνουν θέση ανάλογη με την πρόοδο που έχουν κάνει οι πιστοί Του. Ενώ η αλήθεια είναι ότι κι εσείς κι εγώ, σαν αντιπροσωπευτικές έννοιες αναπτυχθήκαμε, έτσι κι οι θεοί αυτοί, σαν αντιπροσωπευτικές έννοιες αναπτύχθηκαν.”
Θα ήταν αφελής κάποιος να πίστευε ότι ο σημερινός Χριστιανισμός είναι ίδιος με αυτόν 400 χρόνια πριν πόσο μάλλον ο "μονοθεϊσμός" που ο Μωησής ή Οσαρσήφ μέγας μύστης των Αιγυπτίων δίδαξε στον εκλεκτό λαό του με αυτό που σταδιακά μορφώθηκε σε αυτό που ονομάζουμε Χριστιανισμός…Τα παιχνίδια εξουσίας που παίζονται πίσω από την θρησκεία πολλά, αυτός που το γνωρίζει αυτό μαθαίνει να είναι διαλλακτικός…
Ένας άνθρωπος αφήνει πίσω του τα ίχνη, εκατόν άνθρωποι: μονοπάτι, χιλιάδες: ερημιά.

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»
Edited by - ΠΛΩΤΙΝΟΣ on 03/12/2003 21:41:39
αν έχεις να προσθέσεις κάτι ΟΥΣΙΩΔΕΣ (?) καλώς έχει.
Αν θέλεις να ανταλλάξουμε υφάκι, ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ.
Αν πάλι πιστεύεις ότι οποιαδήποτε απο τις ερμηνείες που υποδαυλίζεις κατέχεις, ΝΑ ΤΗΝ ΧΑΙΡΕΣΑΙ!
Αν, τέλος, νομίζεις ότι "γράφεις".....αστα να πάνε καλύτερα!
Επομένως ΔΙΑΛΕΞΕ.
ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΑΤΥΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΦΕΡΟΝ ΑΛΛ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΝΤΕΡΜΠΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ.
ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΛΕς ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΝΑ ΑΓΝΩΣΤΟ ΘΕΟ?
ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΣΤΕ ΤΙΣ "ΑΝΩΝΥΜΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ" ΠΟΥ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΣ ΨΑΞΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ, ΓΥΡΩ ΜΑΣ, ΠΑΝΤΟΥ...