ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΟΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ: Τι γνώμη έχετε για τους ανθρώπους αυτούς; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΟΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ: Τι γνώμη έχετε για τους ανθρώπους αυτούς; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

helios201230 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
samuel1974Μέλος
03/12/2008, 14:48:50
quote:

Θα μας απαντήσεις αγόρι ; Γιατί φιλαράκο μου ; Ε; Why ?

Εγώ κολλητέ μου δεν είμαι δικαστής, και απο όσο ξέρω το θέμα το έχει αναλάβει η δικαιοσύνη, άσε που δεν ψηφίζω κανένα απο τα δύο μεγάλα κόμματα.

Αν κάποιος έκανε έγκλημα, θα τον τιμωρήσει η δικαιοσύνη. Άμα τώρα κάποιοι θέλουνε να κρεμάσουνε μερικούς, επειδή δεν είναι καλοί Χριστιανοί, τότε άμα είναι να κρεμάσουμε και όποιον άλλον δεν είναι καλός Χριστιανός, ακόμα και αυτούς που δεν δηλώνουνε ότι είναι;;;;

Δεν μπορώ εγώ σαν Έλληνας που είμαι να κατηγορήσω π.χ. τον Πούτιν ότι δεν είναι καλός σαν Ρώσσος....

“Why do my eyes hurt?”

“You’ve never used them before.”

samuel1974Μέλος
03/12/2008, 14:52:26
quote:

Θα μας απαντήσεις αγόρι ; Γιατί φιλαράκο μου ; Ε; Why ? "Why do my eyes hurt?" "Cause you see only in one way!"

samuel, samuel απάντησε βρε ...

γιατί οι μονές σας χρειάζονται οικόπεδα ;

γιατί οι εκκλησιές σας χρειάζονται οικόπεδα ;

γιατί θέλετε να έχετε περιουσία εσείς οι "πεφωτισμένοι" ;

Edited by - zip on 03/12/2008 14:43:00

Γιατί πολύ απλά δεν έχουμε κοινοκτημοσύνη, αλλά ελεύθερη οικονομία.

Δήμευση περιουσιών μόνο στο σοσιαλισμό γίνεται, αλλα τότε τα παίρνει όλα η μπάλα.

“Why do my eyes hurt?”

03/12/2008, 14:55:15
quote:
Εγώ κολλητέ μου δεν είμαι δικαστής ...

Ναι, δεν είσαι αλλά τον παριστάνεις. Κόψε λοιπόν το στυλάκι αυτό, αφού δεν είσαι. Κι έπειτα, εγώ δεν σου είπα να δικάσεις. Την γνώμη σου θέλω κολλητέ ... την γνώμη σου. Γιατί χρειάζεται ένα μοναστήρι να έχει ακίνητη περιουσία ; Γνώμη δεν έχεις ; Γίνεται να μην δεν έχεις ; Εσύ ; Αν κάποιος πρέπει να έχει γνώμη αυτός είσαι εσύ. Και τώρα ... τουμπέκα ; Και δεν είμαι δικαστής και τέτοια ; Μια γνώμη κολλητέ ... μια γνώμη ...

03/12/2008, 14:57:06
quote:
Γιατί πολύ απλά δεν έχουμε κοινοκτημοσύνη, αλλά ελεύθερη οικονομία.

Και τι σχέση έχει η ελεύθερη οικονομία ρε κολλητέ με τα μοναστήρια ; Τι είναι τα μοναστήρια ; Χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για να λειτουργούν με κανόνες ελεύθερης οικονομίας ; E ; Για εξήγησέ το μας λίγο αυτό ... >

Τι σχέση έχει η ελεύθερη οικονομία με τα μοναστήρια ;

Kατ' αρχήν, τι σχέση μπορεί να έχει ένα μοναστήρι με την αγορά, με το εμπόριο ; Μπορεί να έχει κάποια σχέση ;

Για να ξέρουμε δηλ. Αν τα μοναστήρια είναι χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ok ρε μεγάλε και αν κάνουν συναλλαγές με όρους ελεύθερης αγοράς, ok, no problem. Να μπουν στο χρηματιστήριο τότε, να πάρουμε κι εμείς τίποτε μετοχές της Ιεράς Μονής του Βατοπεδίου, να 'κονομήσουμε δηλ.

Μας κοροϊδεύεις ρε samuel1974 ;

Edited by - zip on 03/12/2008 15:11:07

samuel1974Μέλος
03/12/2008, 15:15:31
quote:

quote:
Εγώ κολλητέ μου δεν είμαι δικαστής ...

Ναι, δεν είσαι αλλά τον παριστάνεις. Κόψε λοιπόν το στυλάκι αυτό, αφού δεν είσαι. Κι έπειτα, εγώ δεν σου είπα να δικάσεις. Την γνώμη σου θέλω κολλητέ ... την γνώμη σου. Γιατί χρειάζεται ένα μοναστήρι να έχει ακίνητη περιουσία ; Γνώμη δεν έχεις ; Γίνεται να μην δεν έχεις ; Εσύ ; Αν κάποιος πρέπει να έχει γνώμη αυτός είσαι εσύ. Και τώρα ... τουμπέκα ; Και δεν είμαι δικαστής και τέτοια ; Μια γνώμη κολλητέ ... μια γνώμη ...

Αφού ένα μοναστήρι έχει έξοδα, θα χρειάζεται και περιουσία. Όποιος πάει και γίνεται καλόγερος γράφει ένα χωράφι ή ένα οικόπεδο στο μοναστήρι. Άμα πεις ότι θα τα δημεύσεις αυτά τα κτήματα, θα πρέπει μετά να δημεύσεις και κάθε κληρονομημένη ιδιοκτησία στην Ελλάδα ή κάθε ιδιοκτησία που έχει χαριστεί σαν δωρεά, σαν γονική παροχή κ.λ.π.

“Why do my eyes hurt?”

RichterΜέλος
03/12/2008, 15:47:42
ΆΣΧΕΤΟ: Φοράς τίποτα ράσα;;; ΆΣΠΡΑ Η ΜΆΥΡΑ;

Μῆνιν ἄειδε θεὰ...

samuel1974Μέλος
03/12/2008, 15:50:27
quote:

ΆΣΧΕΤΟ: Φοράς τίποτα ράσα;;; ΆΣΠΡΑ Η ΜΆΥΡΑ;

Μῆνιν ἄειδε θεὰ...

Όχι, δε φοράω ράσα.

Η ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΔΕΛΦΩΝ ΚΑΙ ΣΙΩΝ ΕΡΧΕΤΑΙ

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΥΠΕΡΟΠΛΑ

Edited by - samuel1974 on 03/12/2008 15:51:32

rasputinΜέλος
03/12/2008, 16:33:12
...Πεστε τα επιτελους βρε Kerry και Zip...!

Κι οσοι εχουν απελπιστει με τη διαφθορα του ιερατειου ας ποσταρουν εδω την αγανακτηση τους...

03/12/2008, 17:34:02
samuel1974

quote:
Δεν μπορώ εγώ σαν Έλληνας που είμαι...

Μα, γιατί λες τέτοια πράγματα;;;;

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

03/12/2008, 18:37:35
quote:
Αφού ένα μοναστήρι έχει έξοδα, θα χρειάζεται και περιουσία. Όποιος πάει και γίνεται καλόγερος γράφει ένα χωράφι ή ένα οικόπεδο στο μοναστήρι. Άμα πεις ότι θα τα δημεύσεις αυτά τα κτήματα, θα πρέπει μετά να δημεύσεις και κάθε κληρονομημένη ιδιοκτησία στην Ελλάδα ή κάθε ιδιοκτησία που έχει χαριστεί σαν δωρεά, σαν γονική παροχή κ.λ.π.

Για μισό ρε samuel1974, για βάστα λίγο. Λες πως ένα μοναστήρι έχει έξοδα. Σαν ποια έξοδα δηλ. εννοείς ; Για να πληρώσει τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ας πούμε ; Για την τροφή ; Για το νερό ; Για τον ΟΤΕ ; τέτοια έξοδα εννοείς ; λειτουργικά δηλ ; Για το καύσιμο ; για πετρέλαιο ας πούμε ; OK, ας πούμε πως έχει. Πέραν αυτών των λειτουργικών εξόδων - τα οποία, ok, δεν μπορούμε να μη τα λάβουμε υπ' όψην μας - σαν τι άλλα έξοδα μπορεί να έχει ; Δηλ. τόσα πολλά είναι αυτά τα έξοδα που για να πληρωθούν θα πρέπει να έχουν ιδιόκτητη την μισή Ελλάδα ; Δηλ. sorry, αλλά με τα οικόπεδα των 8 οικογενειών, το Βατοπέδι θα πλήρωνε το λογαριασμό της ΔΕΗ ;;; !!! Αυτό λέμε τώρα ; Εδώ μιλάμε για δισεκατομμύρια περιουσία ρε φίλε μου. Δηλ. μ' αυτά τα δισεκατομμύρια τα μοναστήρια πληρώνουν την ΔΕΗ και τον ΟΤΕ ;

Ρε φίλε μου, μου φαίνεται έχουμε ως πολίτες παρεξηγήσει κάποια πράγματα. Κατ' αρχήν τι σημαίνει ρε samuel1974 το να είσαι μοναχός ; Τι σημαίνει η έννοια του μοναχισμού ; Άντε πες ok, σαν μοναχός θα πρέπει στο κελί σου να έχεις μια λάμπα ρε παιδί μου, ok, ηλεκτρικό ρεύμα δηλ. 'Ντάξει, δεν είσαι σε σκήτη, σε σπηλιά, είσαι σε ένα κοινόβιο, ok, το ρεύμα χρειάζεται. Πες πως χρειάζεται και το πετρέλαιο, αν και προσωπικά εγώ στην Κασταμονίτου που πάω, δεν έχουν καλοριφέρ εκεί, έχουν ξυλόσομπες. Αλλά, ok, πες πως χρειάζεται και το πετρέλαιο. Εγώ σου βάζω - επειδή δεν έχω πάει σε όλες τις Μονές στο Όρος - πως άντε, υπάρχουν και μερικές που χρειάζονται και το πετρέλαιο. Τώρα, πάμε στο τηλέφωνο. Κατ' αρχήν, ως μοναχός στο κελί σου δεν έχεις τηλέφωνο. Εκτός κι αν υπάρχουν κελιά με τηλεφωνικές συνδέσεις, otenet και internet. Αλλά δεν νομίζω. Εν πάσει περιπτώσει, ένα τηλέφωνο στο μοναστήρι χρειάζεται. Από 'κεί κι έπειτα, τι άλλα έξοδα ; Την τροφή ; Αφού αυτοί εκεί πέρα καλλιεργούν. Τι να αγοράσουν τροφή ; Και μάλιστα καλλιεργούν άλφα ποιότητα, όχι παίξε γέλασε. Ορίτζιναλ όλα. Ορίτζιναλ ντομάτες, ορίτζιναλ πατάτες, ψάρια, ότι γουστάρουν έχουν. Τυριά φτιάχνουν μόνοι τους, κρασί φτιάχνουν μόνοι τους, όλα μόνοι τους τα κάνουν. Κατσίκες έχουν, γάλα έχουν. Δεν τους λείπει τίποτε. Κι όλα, ξέρεις ... ποιότης κάτσε καλά. Δηλ. τι άλλα έξοδα μπορεί να έχει ένα κοινόβιο ;

Και πρόσεξε τώρα > Οι μοναχοί ξέρεις, φτιάχνουν κομποσχοίνια, φτιάχνουν εικονίσματα, σκαλίζουν δηλ. φτιάχνουν πράγματα ρε παιδί μου τα οποία τα πουλάνε στους προσκυνητές που φιλοξενούν. Δηλ. εγώ όποτε θα πάω ας πούμε Κασταμονίτου, ε, όλο και κάτι θα πάρω, αγίασμα, μια εικονίτσα ας πούμε, όλο και κάτι θα δώσω για το μοναστήρι. Αυτά δεν είναι έσοδα ; Για βάλε ρε φίλε 5 ευρώ από μένα, 5 από σένα, 5 από τον άλλον, ε, να τα, βγήκε και η ΔΕΗ, βγήκε και ο ΟΤΕ, βγήκε και το πετρέλαιο. Τα οικόπεδα, τι τα θέλουν ; Δηλ. πρέπει να έχεις ένα παραθαλάσσιο 15 στρέμματα για να πληρώσεις το ρεύμα ;

Έπειτα, υποτίθεται πως είσαι μοναχός ρε φίλε μου. Μονάζεις δηλ. νηστεία, προσευχή, ταπεινοφροσύνη, άσκηση ρε παιδί μου, διαλογισμός. Δηλ. τι άλλα έξοδα μπορεί να έχει ένας άνθρωπος ο οποίος την μισή μέρα προσεύχεται και την άλλη μισή σκάβει τον κήπο του ή φτιάχνει ξύλινες περιφράξεις ;

Εδώ μιλάμε για δισεκατομμύρια ρε φίλε. Για δισεκατομμύρια! Που πάνε όλα αυτά τα λεφτά ; Τι γίνονται ; Που πάνε ; Στη ΔΕΗ ; Ποιος τα διαχειρίζεται ; Και γιατί τα διαχειρίζεται ; Κατ' αρχήν - υπάρχει νόμος δηλ. - τα μοναστήρια απαγορεύεται να πουλήσουν οτιδήποτε. Αν θέλουν να μεταβιβάσουν κάτι, μια ακίνητη περιουσία π.χ ένα οικόπεδο, το βγάζουν στο σφυρί, σε πλειστηριασμό. Και πάει ο ενδιαφερόμενος και το "χτυπάει". Δεν μπορούν δηλ. να πουλήσουν με την έννοια της πώλησης όπως κάνουν οι έμποροι.

Στην περίπτωση του Βατοπεδίου, ο πλειστηριασμός των οικοπέδων που πέρασαν στα χέρια του επιχειρηματία, ήταν στημένος. Δηλ. ο δόκτορ Εφραίμ είχε συμφωνήσει με τον επιχειρηματία, και του είπε ok μεγάλε, εσύ θα τα πάρεις τα οικόπεδα. Εγώ θα τα βγάλω στο σφυρί, γιατί δεν μπορώ να κάνω αλλιώς επειδή ο νόμος με υποχρεώνει, αλλά εσύ θα τα πάρεις. Τέλος πάντων, πήγαμε αλλού.

Ποια είναι η γνώμη σου για όλα αυτά ρε samuel1974 που λέω παραπάνω ; Για πες δηλ. γιατί με ενδιαφέρει ...