ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Γήινοι και Εξωγήινοι - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Γήινοι και Εξωγήινοι - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

kost60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/3
lizzard_kingΜέλος
07/11/2004, 21:57:12
Καλησπέρα και πάλι...Ίσως δεν έπρεπε να προχωρήσω τόσο...Δεν γίνομαι κατανοητός γιατί δεν γνωρίζετε πολλά βασικά στοιχεία του εαυτού μου...Τέσπα...
Να σκοντάψεις και μάλιστα χίλιες φορές πάνω σε τι?Άρα υπάρχει κάτι άλλο...Γιατί κάνω λάθος σ'αυτό?
Δεν πιστεύω τίποτα,ψάχνομαι απλά και θέτω ερωτήματα για να δω κι άλλες απόψεις.Φυσικά και μπορεί η ψυχή να είναι πάντα ζώσα,αλλά γιατί να το δεχτώ αφού δεν το γνωρίζω...
Φυσικά και η ψυχή μπορεί να έχει συνείδηση και ζωή πέρα από το φυσικό πεδίο,δεν το αρνήθηκα,υπέθεσα πως ίσως με αυτό που βιώνουμε τώρα ως ζωή,μπορύμε να αλλάξουμε την κατάσταση αυτή της συνείδησης και ζωής της ψυχής πέρα από το φυσικό πεδίο...
Δεν θεωρώ τον εαυτό μου ξεχωριστό...μπορεί ο καθένας να το καταφέρει και ο τρόπος για να καταφέρεις το οτιδήποτε είναι πάντα ο ποιο απλός από όσους μπορείς να σκεφτείς.
Που ισχυρίζομαι πως δεν είστε ζωντανοί?Ίσως να μπορούσα να το κάνω αν σε γνώριζα.Μπορώ όμως να ισχυριστώ για αρκετούς ανθρώπους που γνωρίζω πως δε νιώθουν "ζωντανοί"...
Καλά αν πω και πως κάνω τους άλλους να το νιώσουν εκεί είναι που θα με κυνηγάς με πέτρες... :)
ΊΣΩΣ η απλότητα να είναι το μυστικό...Και δεν είναι απόλυτη ένοια η απλότητα...Ίσως αυτό που θεωρώ εγώ απλότητα να είναι απίστευτα περίπλοκο για σένα...

I'm the lizard king,I can do anything!

08/11/2004, 11:51:53
Καλημέρα

quote:
Ίσως δεν έπρεπε να προχωρήσω τόσο...Δεν γίνομαι κατανοητός γιατί δεν γνωρίζετε πολλά βασικά στοιχεία του εαυτού μου

Μπορείς να προχωράς όσο θέλεις.... εξάλλου γι'αυτό είμαστε όλοι εδώ να ανακαλύψουμε τους άλλους και τους εαυτούς μας... Μέσα από κάθε τέτοια συζήτηση γίνεται κατανοητό κάθε φορά και κάτι επιπλέον...

quote:
Ίσως να μπορούσα να το κάνω αν σε γνώριζα.Μπορώ όμως να ισχυριστώ για αρκετούς ανθρώπους που γνωρίζω πως δε νιώθουν "ζωντανοί"...

Είναι πολύ δύσκολο να κρίνει κανείς για τους άλλους αν είναι "ζωντανοί".... αυτό που κάνει τον καθένα να νιώθει ζωντανός μπορεί εσένα να μην σου κάνει καμμία εντύπωση... γι'αυτόν όμως είναι μία πραγματικότητα...

quote:
Καλά αν πω και πως κάνω τους άλλους να το νιώσουν εκεί είναι που θα με κυνηγάς με πέτρες... :)

... μα γιατί να σε κυνηγησω με πέτρες? βάζω κάποια ερωτήματα για να μπορεί να προχωράει η συζήτηση....
...μην παρασύρεσαι από τον τρόπο που απαντάω σε άλλα θέματα.... κάθε θέμα έχει τον δικό τρόπο αντιμετώπισης και κάθε άνθρωπος το ίδιο...
...άσε που άν ήταν να σε πάρω με τις πέτρες θα το είχες καταλάβει απ'τα αίματα...

quote:
Ίσως αυτό που θεωρώ εγώ απλότητα να είναι απίστευτα περίπλοκο για σένα...

και έτσι φτάνουμε ξανά στην αρχή....
η αλήθεια κάθε πράγματος, έννοιας, λέξης, συναισθήματος ή οτιδήποτε άλλο, όπως για παράδειγμα η απλότητα που αναφέρεις, είναι μία?

κανονικά αυτό που είναι απλό για σένα θα έπρεπε να είναι και για μένα πιστεύω...

"I pass the test....
I will diminish,
and go into the West,
and remain
Galadriel"

08/11/2004, 13:58:47
Τελικά αυτό το θέμα , έφερε περισσότερες αμφισβητήσεις , από ότι μπορούσα να φαντασθώ.

Αυτό που εγώ βλέπω ,είναι ότι αμφισβητείται , η αγάπη του θεού προς εμάς. ( προσωπική εκτίμηση).
Το αίτιο το εντοπίζω στο γεγονός ,ότι ουδείς εξ υμών ( αλλά και καμιά εκατομμύρια άλλοι συνάνθρωποι μας), δεν μπορούμε να δώσουμε τον απόλυτο ορισμό της αγάπης.
Θετικό είναι ,ότι καταλήγουμε οι περισσότεροι στην ανιδιοτελή μητρική αγάπη , ως την ύψιστη ανθρώπινα δυνατή .

Πως όμως να την μεταφέρουμε και να την υλοποιήσουμε ( η έστω να την τυποποιήσουμε ) , στην τεχνοκρατική μας κοινωνία ;;;

Εμείς ως μέλη της , την έχουμε ήδη μεταβάλλει ,από ανιδιοτελή ( που διδαχτήκαμε από την μητέρα μας ( όσοι την γεύθηκαν ), σε αγάπη μαϊμού.

Έχουμε κάνει ( πλειοψηφία ),περισσότερη προσπάθεια , στο να την αποκρούουμε ,με αποτέλεσμα να έχουμε βρει ,πολλούς μηχανισμούς και τρικ ,για να την ελέγχουμε.

Η αληθινή αγάπη δεν ελέγχεται .

Όποιος το κάνει κοροϊδεύει τον εαυτό του .
Αυτή είναι και η πραγματική εικόνα της κοινωνίας μας σήμερα .
Κοροϊδεύουμε ο ένας τον άλλον.
Προσπαθούμε μάλιστα να μην είμαστε εμείς οι ίδιοι το κοροΐδο.( δηλαδή να αγαπήσουμε αληθινά ,ώστε να μας εκμεταλλευτεί κάποιος άλλος και να μας απαλλάξει ( ελαφρύνει) , από μερικά υλικά αγαθά μας .
Έστω και κάποια προσωπικά βαθειά αισθήματα.
Αυτή η απογοήτευση ,μας τουμπαίρνει κάθε φορά και μας αποτρέπει απο το να επενδύσουμε και πάλι ξανά και ξανά ,στην μία και αληθινή αγάπη.

Μα μου λέει κάποιος πρόσφατα , για βλάκα ψάχνεις .
Η αληθινή αγάπη , έχει μεγάλο κόστος . ( μπορεί να μείνεις και ξεβράκωτος στο τέλος ).
Να αγαπάμε βρε αδελφέ ,δεν λέω αλλά με μέτρο.

Πιστεύω ,ότι η αγάπη δεν έχει μέτρο , είναι άπειρη αιώνια και θαυματουργή.
Η αγάπη είναι , ο ίδιος ο θεός.
Υπάρχει μέσα μας ,ως θεϊκή ενέργεια ( όπως λέμε το αυτοκίνητο χρειάζεται βενζίνη για να ξεκινήσει) , έτσι και η ανθρώπινη ψυχή , παίρνει τσάμπα την θεϊκή ενέργεια ( για να υπάρχει).
Όταν την αγάπη όμως αυτήν την θεϊκή ,δεν την καλλιεργούμε ,τότε υπάρχουμε ,για να ικανοποιήσουμε μονάχα το εγώ μας ( άντε και λίγο παραπέρα, κανένα παιδί μας , συγγενή, φίλη, φίλο κ.πάει λέγοντας).
Δεν είναι έτσι ( τουλάχιστον για εμένα ).
Μέσα από την αγάπη ( ουσία του θεού ), που προσπαθώ να καλλιεργώ καθημερινά , αναπτύσσονται μέσα στην ψυχή μου πνευματικές αρετές .
Δεν έχω τελειοποιήσει καμία έως σήμερα ,επειδή η ζωή μας είναι μάταιη.
Ούτε πρόκειται να γίνει αυτό ,όσο είμαι ζωντανός.
Η ύλη και τα παρελκόμενα της ( υλικά αγαθά ) ,δεν με αφήνουν σε χλωρό κλαρί.
Σε αυτά έχει εθιστεί η ψυχή μου ,από βρέφος.
Έχω καταντήσει μανιακός υλιστής.
Τα άτιμα τα υλικά καλούδια , με πολιορκούν κάθε ημέρα .
Όσο όμως νιώθω και αισθάνομαι την αγάπη ( τον θεό ) ,μέσα μου ζωντανό, θα προσπαθώ να την –τον τελειοποιήσω.

Την προσπάθειά μου ,ας την κρίνει ο δημιουργός μου και αν θέλει ,ας με ανταμείψει για αυτήν.
Ελπίζω όμως με αξιώσεις σε μια ζωή αιώνια και αυτό με δίνει ώθηση και πνευματικό ενθουσιασμό.

Δεν λέω καλή είναι η αγάπη η μητρική , επειδή είναι ανιδιοτελής ( προς το παιδί της).
Ο δημιουργός όμως της αγάπης αυτής ,είναι ακόμη ανώτερος.
Θεός και αγάπη είναι για εμένα προσωπικά ταυτόσημα.

Όσο ζω θα προσπαθώ να αγαπώ αληθινά , τόσο αληθινά ,που και ο ίδιος ο θάνατος να μην μπορεί να με περιορίζει , στο προσωπικό και φτηνό μου εγωιστικό συμφέρον .
Εξάσκηση και πάλι εξάσκηση στην μία και τελειοποιημένη θεϊκή αγάπη . Α Γ Α Π Η Μ Ε Χ Ρ Ι Θ Α Ν Α Τ Ο Υ ( και ακόμη παραπέρα ,αιώνια ζωή ,
άφθαρτη ,γλυκιά ,απαλή ,ποιο απαλή και από το χάδι της μητέρας μου).

Ζητώ ταπεινά συγνώμη αν σας κούρασα .

08/11/2004, 17:36:30
Καλησπέρα alfa-omega,

quote:
Τελικά αυτό το θέμα , έφερε περισσότερες αμφισβητήσεις , από ότι μπορούσα να φαντασθώ

εμένα μου φάνηκε σαν μια πολύ καλή αφορμή για μια πολύ καλή συζήτηση...

quote:
Αυτό που εγώ βλέπω ,είναι ότι αμφισβητείται , η αγάπη του θεού προς εμάς. ( προσωπική εκτίμηση).

που ακριβώς το αμφισβητήσαμε αυτό? (προσωπική εκτίμηση επίσης)

quote:
Μέσα από την αγάπη ( ουσία του θεού ), που προσπαθώ να καλλιεργώ καθημερινά , αναπτύσσονται μέσα στην ψυχή μου πνευματικές αρετές .
Δεν έχω τελειοποιήσει καμία έως σήμερα ,επειδή η ζωή μας είναι μάταιη.

αμφισβητείς δηλαδή με τη σειρά σου τη χρησιμότητα της ζωής μας?

quote:
Δεν λέω καλή είναι η αγάπη η μητρική , επειδή είναι ανιδιοτελής ( προς το παιδί της).

δεν με κατάλαβες φίλε alfa-omega.... η μητρική αγάπη μπήκε σαν παράδειγμα για τον τρόπο που η μητέρα από αγάπη επιτρέπει στο παιδί της να κάνει και λάθη... θέλοντας να δείξω ότι έτσι μας αγαπάει κι ο θεός...

quote:
Όσο ζω θα προσπαθώ να αγαπώ αληθινά , τόσο αληθινά ,που και ο ίδιος ο θάνατος να μην μπορεί να με περιορίζει , στο προσωπικό και φτηνό μου εγωιστικό συμφέρον .

... αυτή η αγάπη δεν χρειάζεται προσπάθεια, θέλει μόνο να την αφήνεις να σε πλημμυρίζει.

"I pass the test....
I will diminish,
and go into the West,
and remain
Galadriel"

09/11/2004, 19:06:53
Η ζωή μας κατάντησε μάταιη , από την στιγμή που κυριαρχεί μέσα σε αυτή η ανθρώπινη σοφία.
Αυτή κυριαρχεί ελέγχει και επηρεάζει ακόμη άμεσα την ζωή μας.

Ο μόνος τρόπος για να απαλλαχτούμε ομαδικά ,από αυτήν την ματαιότητα , είναι να εφαρμοστή η ορθή θεοσοφία , μέσα στην ζωή μας.

Γίνεται αυτό το πράγμα ;;;
Η φτώχια και ο πλούτος διαιωνίζονται , εδώ και αιώνες.
Αφήνουν τα κοράκια ( κεφάλαιο) , να τους φάει κάποιος άλλος το τυρί.

Άνοιξα θέμα , αλλά εσύ με παρέσυρες , στο να εξηγήσω την ματαιότητα. ( ίσως είναι καλό αυτό ;;; ).

Με εκτίμηση , σε μια γυναίκα που αγάπησε βαθιά.

09/11/2004, 20:06:12
quote:
Γίνεται αυτό το πράγμα ;;;
Η φτώχια και ο πλούτος διαιωνίζονται , εδώ και αιώνες.
Αφήνουν τα κοράκια ( κεφάλαιο) , να τους φάει κάποιος άλλος το τυρί.

σ'αυτή την περίπτωση αγαπητέ.. το τυρί το είδαν ... την φάκα δεν είδαν

quote:
Άνοιξα θέμα , αλλά εσύ με παρέσυρες , στο να εξηγήσω την ματαιότητα. ( ίσως είναι καλό αυτό ;;; ).

ό,τι νομίζει καθένας καλό είναι...

αλλά είχες την επιλογή να μην απαντήσεις και να παραμείνεις στο θέμα...

δεν είμαι πια και ο καταραμένος όφις για να παρασύρω τους αθώους στην καταστροφή

"I pass the test....
I will diminish,
and go into the West,
and remain
Galadriel"

09/11/2004, 22:18:23
Σοφία, Θεοσοφία, Ουράνια σοφία, κτλ, κτλ.

Άποψη μου είναι πως η σοφία είναι μία, όπως και η αλήθεια είναι μία αλλά ο καθένας μπορεί να καταλάβει ένα πολύ μικρό εύρος της γύρω από τον εαυτό του και το χώρο που κινείται (οικογενειακό, εργασιακό, κοινωνικό, εθνικό) και που συνήθως (κατά τη γνώμη μου), από μια ηλικία και μετά αντί να συνεχίσει την προσπάθεια της διεύρυνσης αυτού του κύκλου, ξεκινάει την προσπάθεια της κλωνοποιήσης.

DragΝέο Μέλος
11/11/2004, 07:40:31
Για μένα προσώπικα για να διμηουργηθεί μια αλήθεια αυτομάτως υπήρξε και ένα ψέμα που εγώ ανακαλύψα και το αντίθετο για να δημιουργήσω ένα ψέμα αυτομάτως υπήρχε μια αλήθεια που συγκάληψα εγώ ο ίδιος.Άρα εγώ ξεκιναώ απο εκεί διοτί δεν μπορώ να πω τι είναι αληθεία αν δεν βρω το ψέμα,αν δεν ξέρω,αν δε το γνωρίζω.Έτσι είναι και ο κόσμος μας,γύρω μας,παντού μας ένα ταμπλό με αλήθειες και ψεματα.ξεκινάς απο την αφετερεία και δεν ξέρεις τι να περιμένεις,ενα μονοπάτι γεμάτο αληθειες βάλτε οτι θέλετε σαυτό τον δρόμο ίσως καταλήξει σε ένα μεγάλο ψέμα και ενα μονοπάτι ψέματα να σε οδηγήσει σε μια αλήθεια.Αυτο ποθ πείθει σήμερα?η μιση αληθεια σε ένα ψέμα που μας πασάρουν απο εδώ και από εκει και βέβαια το κάλυτερο όπλο η σύγχηση!

lizzard_kingΜέλος
14/11/2004, 22:55:43
Καλησπέρα αγαπητοί μου φίλοι...
Άργησα λίγο,αλλά ήρθα να απαντήσω στη φίλη Γκαλαντριελ...
Ναι,θα προχωράω,αλλά με πιο σωστή σειρά...
Δε διαφωνώ...Σίγουρα μπορεί να νιώθουν ζωντανοί με κάτι που δε με γεμίζει εμένα...Το θέμα είναι πόσο και πως το δέχονται.Πιστεύω περισσότερο ως μοιραίο και λιγότερο ως θαύμα,που κατά τη γνώμη η ζωή είναι ένα μεγάλο...Δεν είμαι σίγουρος αν κατάφερα να μεταφέρω σωστά τη σκέψη μου...Ελπίζω να με καταλαβαίνεις...
Το πως το κάνω δεν το έχω ψάξει ακόμα για να ξέρω σίγουρα να σου απαντήσω,το θέμα είναι ότι συνέβη.Συγνώμη όμως δεν μπορώ να γράψω εδώ τι ακριβώς έγινε...ακόμα.
Ναι ίσως να είναι απλό και για σένα αλλά να το κάνεις εσύ περίπλοκο.Μπορεί η ένοια να είναι μία,αλλά είμαστε κι εμείς μοναδικοί με μοναδικούς τρόπους επεξεργασίας ενοιών και ίσως γι αυτό να βλέπουμε κάποια κοινή ένοια,με άλλο τρόπο ο καθένας...Ίσως η λύση να είναι στη μέση καλή μου φίλη...Ίσως η μέση να είναι το ποιο σημαντικό κλειδί...

I'm the lizard king,I can do anything!

SEMIRAMISΝέο Μέλος
15/11/2004, 00:15:15
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΝΕΟ ΜΕΛΟΣ!

ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ!ΠΤΥΧΕΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ,ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΟΥΝ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ!
ΜΟΝΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΚΕΨΗΣ.ΥΠΕΡΟΧΟ!

ΟΛΟΙ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ.
ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ?
Ο ΘΕΟΣ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ Η ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ?
ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΣΥΜΠΑΝ?
ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΥΤΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ?
ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ?
ΜΗΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΣΤΑΔΙΟ ΠΡΙΝ Η ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΖΩΗ?
ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑΝΑΤΟΣ?
ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΑ ΖΗΣΟΥΜΕ?

ΟΛΟΙ ΛΙΓΟ ΠΟΛΥ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΜΕ ΕΝΑ ΕΙΔΟΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ.ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ..

ΜΠΟΡΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΠΩΣ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΜΟΥ ΔΙΑΦΕΥΓΕΙ..ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΗΡΞΑΜΕ ΠΟΤΕ.ΑΠΛΑ ΙΔΕΕΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ!

ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ..

ΛΑΧΕΙΟ Η ΖΩΗ ΜΕ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΠΑΡΩΔΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΛΙΓΟ..

15/11/2004, 16:49:58
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΠΙΚ ΠΟΥ ΒΑΔΙΣΕ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΜΟΝΟΣΗΜΑΝΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΠΕΡΙ ΥΠΑΡΞΗΣ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΕΑΝ ΔΥΝΑΜΕΘΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ=ΘΕΟΣ.

ΠΡΙΝ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΠΩΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΗΝ ΑΠΛΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΛΟΓΩΝ KAI ΣΚΕΨΗΣ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΛΕΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΩΣ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ.

ΣΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΛΟ ΦΙΛΟ ryche ΑΝΑΦΕΡΩ..

quote:
ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΩ ΤΟΝ ΔΥΙΣΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΠΕΡΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ...

ΣΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΜΑ ΒΛΕΠΕΙΣ **ΕΝ ΜΕΡΗ** ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ Η ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ....

ΣΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ...

Ο ΦΙΛΟΣ alfa-omega ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ..
quote:
Πως όμως να την μεταφέρουμε και να την υλοποιήσουμε ( η έστω να την τυποποιήσουμε ) , στην τεχνοκρατική μας κοινωνία ;;;

Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ...
ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ....

ΑΛΛΗ ΗΤΑΝ Η ΑΓΑΠΗ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 2000 ΧΡΟΝΙΑ
ΑΛΛΗ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 100
ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΣΗΜΕΡΑ ??????

ΜΑΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ Η ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ????
ΜΑ Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΙΣΘΗΜΑ.
ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΛΛΑΜΕ ΠΑΝΩ ΤΗΣ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΑΣ ????

ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ , ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΗ????????

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ

16/11/2004, 11:09:37
Φίλε AVATARGR επιτέλους ;;;

Αυτό το ερώτημα ήθελα να απαντήσουμε ενωμένοι όλοι μαζί .
Μου πήρες την σκέψη από το μυαλό.

ΑΛΗΘΕΙΑ=ΘΕΟΣ

Αυτή η εξίσωση είναι λογικά ορθή , η όχι ;;;

Κάτι μου λέει μέσα μου , ότι θα βγάλουμε την άκρη .

Μηδέ μακάρισε πριν του τέλους , ( λέει μια σοφή παροιμία).
Και αυτή μέσα στην αναζήτηση είναι .
Όλα εδώ και τώρα .
Σε μια στιγμή αιώνια ζωή .( μπορεί να γίνει αυτό ;;; ).

Φίλε AVATARGR , από τον πνευματικό ενθουσιασμό μου , ξέχασα να σε ευχαριστήσω , για την ουσιαστική συμμετοχή σου.

Τι να πω …. Ευχαριστώ φίλε .

Αυτήν την στιγμή , με γυμνή την αλήθεια ,εύχομαι σε όλους Αγάπη και μόνο αγάπη.
Ο συνάνθρωπός σας .
Alfa-Omega.

16/11/2004, 14:40:55
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ alfa-omega ΜΙΑ ΘΑΛΑΣΣΑ Η ΓΝΩΣΗ....
ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΡΑΒΙΑ ΤΟ ESOTERICA.gr....

ΣΥΝΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ

16/11/2004, 19:32:05
Καλησπέρα,

φίλε avatar χωρίς λεκτικές διαδρομές αλλά με πολλή αγάπη....

quote:
ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ , ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΗ????????

...όχι

δεν υπάρχει τίποτα πιο απλό τελικά

"I pass the test....
I will diminish,
and go into the West,
and remain
Galadriel"

16/11/2004, 23:50:55
η εξισωση αληθεια=θεος θα ηταν σωστη
μοναχα αν ο θεος ειχε το γνωθι σ'εαυτον
κατι που δεν νομιζω να συμβαινει.
Θαρρω λοιπον πως αυτη η εξισωση ειναι λαθος.

καλησπερα

17/11/2004, 22:35:41
Φίλη η φίλε ryche , μέχρι αυτήν την στιγμή πίστευα ότι ο άνθρωπος πρέπει να
Γνωρίσει αρκετά καλά τον εαυτό του.
Με αυτά που συμβαίνουν στον κόσμο μας , εκτιμώ ότι δεν έχει φτάσει σε αυτήν την γνώση.

Αφού λοιπόν γράφεις -η εξισωση αληθεια=θεος θα ηταν σωστη
κατι που δεν νομιζω να συμβαινει.-

Θα ήθελα να το αναπτύξεις λιγάκι το θέμα και για εμένα τον αδαή.

SEMIRAMISΝέο Μέλος
17/11/2004, 23:45:47
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ Ή ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ,ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΩΝ, ΑΛΛΑΖΟΥΝ!
ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΠΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΗΡΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΙΣΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΕΙ.
ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΓΥΡΩ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΑ!

ΕΝΑ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΦΡΑΣΩ!

ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΦΥΓΕΙΝ ΑΔΥΝΑΤΟ ΚΑΙ ΟΤΙ Η ΜΟΙΡΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΗ ΑΠΑΝΑΣΤΑΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΡΙΖΟΥΜΕ ΜΟΝΑΧΑ ΕΜΕΙΣ!!
ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ,ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΚΕΨΕΩΝ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΕΩΝ,ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣΔΗΠΟΤΕ ΚΑΚΟΥΧΙΕΣ!

ΑΥΤΟ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΘΕΟΣ=ΑΛΗΘΕΙΑ
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΑΡΜΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕ.ΓΙ'ΑΥΤΟ ΜΗΝ ΑΝΑΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΠΟΥ ΓΡΑΜΜΕΝΗ..
ΟΣΟ ΤΕΤΡΙΜΕΝΟ ΚΙ ΑΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.ΜΑΣ ΤΗΝ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ Η ΥΠΑΡΞΗ ΜΑΣ.

SEMIRAMISΝέο Μέλος
17/11/2004, 23:47:15
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ Ή ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ,ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΩΝ, ΑΛΛΑΖΟΥΝ!
ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΠΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΗΡΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΙΣΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΕΙ.
ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΓΥΡΩ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΑ!

ΕΝΑ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΦΡΑΣΩ!

ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΦΥΓΕΙΝ ΑΔΥΝΑΤΟ ΚΑΙ ΟΤΙ Η ΜΟΙΡΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΗ ΑΠΑΝΑΣΤΑΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΡΙΖΟΥΜΕ ΜΟΝΑΧΑ ΕΜΕΙΣ!!
ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ,ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΚΕΨΕΩΝ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΕΩΝ,ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣΔΗΠΟΤΕ ΚΑΚΟΥΧΙΕΣ!

ΑΥΤΟ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΘΕΟΣ=ΑΛΗΘΕΙΑ
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΑΡΜΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕ.ΓΙ'ΑΥΤΟ ΜΗΝ ΑΝΑΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΠΟΥ ΓΡΑΜΜΕΝΗ..
ΟΣΟ ΤΕΤΡΙΜΕΝΟ ΚΙ ΑΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.ΜΑΣ ΤΗΝ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ Η ΥΠΑΡΞΗ ΜΑΣ.

18/11/2004, 01:51:01
alfa-omega
χαιρε!

μην προτρεχεις φιλε μου να χαρακτηρισεις εαυτον αδαη.
ή τουλαχιστον βαλε με και εμενα σ'αυτην την κατηγορια.
βασικα λεμε το ιδιο πραγμα.

quote:
Φίλη η φίλε ryche , μέχρι αυτήν την στιγμή πίστευα ότι ο άνθρωπος πρέπει να
Γνωρίσει αρκετά καλά τον εαυτό του.

και γω ειπα

quote:
η εξισωση αληθεια=θεος θα ηταν σωστη
κατι που δεν νομιζω να συμβαινει.

εγω δεχομαι τον δημιουργο ταυτοχρονα και ως δημιουργημα και αφου και συ και γω αγνοουμε εαυτους τοτε το ιδιο κανει και ο θεος.
δηλαδη μεχρι να ανακαλυψουμε εμας,θα λειπουν κομματια συνειδητοτητας
απο τον θεο.
Ο θεος εχει ξεχασει οτι ειναι θεος.Δηλαδη εμεις εχουμε ξεχασει οτι ειμαστε θεοι.

μια αποψη ειναι τιποτα σπουδαιο...
και ξερεις να δεις ποιος το χε πει/δεν θυμαμαι:
"η αποψη ειναι σαν την κωλοτρυπιδα.Ολοι εχουν απο μια."

αυτα και συγγνωμη
για την εκφραση.

καλο ξημερωμα...

18/11/2004, 08:24:17
quote:
Ο θεος εχει ξεχασει οτι ειναι θεος.Δηλαδη εμεις εχουμε ξεχασει οτι ειμαστε θεοι.

γιατί έχω κι εγώ την κακιά συνήθεια να έχω μία....

"I pass the test....
I will diminish,
and go into the West,
and remain
Galadriel"