- Περί Αθεΐας των μελών μας. Μύθος ή Πραγματικότητα? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
το παπαδαριό αποτελεί μεγάλο μέρος του προβλήματος της χώρας
όταν μια χώρα είναι θρησκόληπτη είναι λογικό να καταστρέφεται,δες πχ τι έγινε με τον αρίσταρχο τον σάμιο και θα καταλάβεις πόσο μεγάλη τροχοπέδη είναι η θρησκεία σε κάθε εποχή
“«Καταραμένε Έλληνα, τά βρήκες όλα, φιλοσοφία, γεωμετρία, φυσική, αστρονομία, τίποτα δέν άφησες γιά εμάς».
Φρίντριχ φον Σίλλερ

Edited by - αθεος on 20/03/2012 14:25:57
quote:
Συνοδινέ, μην ακούς τον Προμηθέα, έτσι όπως τα λες είναι, για όλα οι παπάδες φταίνε. Για τα ρουσφέτια, οι παπάδες φταίνε. Για τον υπερδανεισμό, οι παπάδες φταίνε. Για τα ανοιχτά σύνορα, οι παπάδες φταίνε. Για το ότι δε ξέρουν τα παιδιά ελληνικά, οι παπάδες φταίνε. Οπότε σου ξαναλέω, η μόνη λύση για σένα αφού δε συμφωνείς με τους συμπατριώτες σου και με τις παραδόσεις τους, είναι να αλλάξεις χώρα. Σου εύχομαι καλή τύχη με αυτό.
Απλά να συμπληρώσω ότι και για την Έρευνα που ΔΕΝ γίνεται στο Πανεπιστήμιο στο Πολυτεχνείο στο "Δημόκριτο" στο Ι.Τ.Ε κτλ κτλ φταίνε οι παππάδες όπου με όπλα στο κρόταφο των επιστημόνων θέλουν να σταματήσουν την πρόοδο της Επιστήμης ώστε να μας επιβάλλουν τον Σκοταδισμό...
Ερευνάτε τας Γραφάς
quote:
το παπαδαριό αποτελεί μεγάλο μέρος του προβλήματος της χώρας
όταν μια χώρα είναι θρησκόληπτη είναι λογικό να καταστρέφεται,δες πχ τι έγινε με τον αρίσταρχο τον σάμιο και θα καταλάβεις πόσο μεγάλη τροχοπέδη είναι η θρησκεία σε κάθε εποχή
Αναφέρεσαι στην Αρχαία Ελλάδα και στο πως κυνήγησε το τότε Ιερατείο βάσει νόμων περί Ασέβειας/Αθεΐας με ποινή ακόμη και το θάνατο πλήθος Φιλοσόφων?
Ερευνάτε τας Γραφάς
quote:Εντάξει ρε παιδί μου, κάποιοι τους αρέσει να ασχολούνται με τους παπάδες, πού κολλάς τώρα; Είναι λογικό άλλωστε, αφού υπάρχουν πολιτικές διαφωνίες με τους παπάδες π.χ. κάποιοι άθεοι πιθανόν θεωρούν πιο πρακτικό να σκοτώνουμε τους παράνομους μετανάστες, ενώ οι παπάδες θεωρούν αντιχριστιανική τη δολοφονία και ότι επομένως είναι προτιμότερο να κάνουμε μαζικές απελάσεις και να κλείσουμε τα σύνορα με νάρκες. Δε βλέπεις τη ριζική διαφορά απόψεων;quote:
Συνοδινέ, μην ακούς τον Προμηθέα, έτσι όπως τα λες είναι, για όλα οι παπάδες φταίνε. Για τα ρουσφέτια, οι παπάδες φταίνε. Για τον υπερδανεισμό, οι παπάδες φταίνε. Για τα ανοιχτά σύνορα, οι παπάδες φταίνε. Για το ότι δε ξέρουν τα παιδιά ελληνικά, οι παπάδες φταίνε. Οπότε σου ξαναλέω, η μόνη λύση για σένα αφού δε συμφωνείς με τους συμπατριώτες σου και με τις παραδόσεις τους, είναι να αλλάξεις χώρα. Σου εύχομαι καλή τύχη με αυτό.Απλά να συμπληρώσω ότι και για την Έρευνα που ΔΕΝ γίνεται στο Πανεπιστήμιο στο Πολυτεχνείο στο "Δημόκριτο" στο Ι.Τ.Ε κτλ κτλ φταίνε οι παππάδες όπου με όπλα στο κρόταφο των επιστημόνων θέλουν να σταματήσουν την πρόοδο της Επιστήμης ώστε να μας επιβάλλουν τον Σκοταδισμό...
Ερευνάτε τας Γραφάς
Άσε που η στατιστική του Συνοδινού λέει ότι ένας στους τέσσερεις έλληνες πάει κάθε βδομάδα εκκλησία... και μετά κάποιοι κατηγοτούν εμένα οτι λέω μπουρδολογίες. Οσο εσύ ξέρεις ανθρώπους που πηγαίνουν καθε βδομάδα εκκλησία, άλλο τόσο ξέρω και γω.
Τα μέλη που θεωρούν ότι όλοι οι θρησκευομένοι αυτού του πλανήτη αποτελούν τροχοπέδη για την Εξέλιξη του Άνθρώπου της Επιστήμης και την προσέγγιση της Αλήθειας ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.
Ας ξεκινήσουμε με το "Χριστεπώνυμο" πλήθος του Ελλαδικού χώρου που μας αφορά άμεσα.
ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΚΑΛΟΙ ΜΟΥ ΦΙΛΟΙ???
Αν ήταν στο χέρι σας η εξουσία και η αρμοδιότητα τι θα κάνατε για το καλό της Ελλάδας αλλά και του κόσμου γενικότερα???
Ερευνάτε τας Γραφάς
quote:Ξέρω το πρώτο βήμα. Αρχικά, κάθε φορά που θα μπαίνουνε σε εκκλησίες, θα μασάνε τσίκλα.
Τα μέλη που θεωρούν ότι όλοι οι θρησκευομένοι αυτού του πλανήτη αποτελούν τροχοπέδη για την Εξέλιξη του Άνθρώπου της Επιστήμης και την προσέγγιση της Αλήθειας ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.
Το επόμενο βήμα, δεν το ξέρω.
quote:
Dr Jekyll Mr Hyde
Ψηφίζεις γνωρίζοντας ότι μαζί με εσένα ψηφίζουν πολλοί που δεν συμμερίζονται τις ιδέες σου. Δημοκρατία είναι ακριβώς αυτό: Η επίβολη της άποψης των πολλών, στους λίγους.
Το τελευταίο που το βρήκες γραμμένο Dr ? Απ' ότι μετά λύπης μου βλέπω έχεις παράξενες αντιλήψεις περί δημοκρατίας . Γιατί ναι μεν η πλειοψηφία είναι αυτή που καθορίζει το ποιοι και πως θα μας κυβερνήσουν , όμως στην δημοκρατία εκτός από τα δικαιώματα της πλειοψηφίας , διασφαλίζονται και τα δικαιώματα των μειοψηφιών , αρκεί να μην αντιβαίνουν στην κείμενη νομοθεσία . Και σε ρωτάω να μου απαντήσης ευθέως . Υπάρχει κάποιος νόμος που να απαγορεύη την αποτέφρωση των νεκρών ? Όχι μόνο δεν υπάρχει τέτοιος νόμος , αλλά και προ πενταετίας περίπου η κυβέρνηση που ψηφίστηκε από την πλειοψηφία των Ελλήνων ψήφισε νόμο που επιτρέπει την δημιουργία εγκαταστάσεων αποτέφρωσης νεκρών στην Ελλάδα . Και γιατί δεν έχει γίνει μέχρι τώρα τίποτα ? Για τον απλούστατο λόγο ότι υπάρχει λυσσαλέα αντίδραση των ρασοφόρων , οι οποίοι με το πρόσχημα της ορθοδοξίας και μπλαμπλά μπλαμπλά , ενώ στην πραγματικότητα για τα λεφτά από το χρυσωρυχείο της ταφής , εκβιάζουν τους δημάρχους και τα δημοτικά συμβούλια και ματαιώνουν κάθε απόπειρα δημιουργίας αποτεφρωτηρίου . Αυτή τους την ενέργεια όμως δεν βλέπω να την καταδικάζης . Δεν έχει άδικο ο Συνοδινός.1 όταν γράφει ότι μία από τις αιτίες της υπανάπτυξής μας είναι η θρησκοληψία και ο μη διαχωρισμός εκκλησίας κράτους .
*
quote:
PanosT
Αν ήταν στο χέρι σας η εξουσία και η αρμοδιότητα τι θα κάνατε για το καλό της Ελλάδας αλλά και του κόσμου γενικότερα???
1ον Διαχωρισμός κράτους και εκκλησίας , και επαναφορά του αναγκαστικού νόμου 536 του 1945 για την μισθοδοσία των κληρικών .
Είναι εντελώς παράλογο να είναι οι ιερείς δημόσιοι υπάλληλοι και να πληρώνονται από τους φόρους όχι μόνο των ορθοδόξων , αλλά και των καθολικών , των προτεσταντών , των μουσουλμάνων και των αθέων .
2ον Κατάργηση του μαθήματος των θρησκευτικών όπως είναι σήμερα στα σχολεία , και αντικατάστασή του με την ιστορία των θρησκειών .
Αν κάποιος θέλει να εμβαθύνουν τα παιδιά του σε θέματα πίστεως , υπάρχουν τα κατηχητικά .
3ον Κατάργηση του θρησκευτικού όρκου των δικαστηρίων , του προέδρου της δημοκρατίας , των βουλευτών κλπ. και αντικατάστασή του με πολιτικό όρκο όπως γίνεται και στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη .
4ον Καθιέρωση ως επισήμου του πολιτικού γάμου , και ο θρησκευτικός να έπεται αν το επιθυμούν οι νεόνυμφοι , όπως σε όλον το υπόλοιπο κόσμο .
*
Edited by - Sesostris on 20/03/2012 17:33:37
quote:Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι προ οικομενισμού, έβγαινε ένα κόμμα και έλυνε και έδενε. Προ οικομενισμού η μειοψηφία είχε δικαίωμα απλά να... υπάρχει. Τώρα για ποια δημοκρατία μιλάς εσύ δε ξέρω, ίσως μένεις στο εξωτερικό.
Το τελευταίο που το βρήκες γραμμένο Dr ? Απ' ότι μετά λύπης μου βλέπω έχεις παράξενες αντιλήψεις περί δημοκρατίας . Γιατί ναι μεν η πλειοψηφία είναι αυτή που καθορίζει το ποιοι και πως θα μας κυβερνήσουν, όμως στην δημοκρατία εκτός από τα δικαιώματα της πλειοψηφίας , διασφαλίζονται και τα δικαιώματα των μειοψηφιών
quote:Πώς διασφαλίζονται;
διασφαλίζονται και τα δικαιώματα των μειοψηφιών , αρκεί να μην αντιβαίνουν στην κείμενη νομοθεσία .
quote:Αν υπήρχε θα ήταν παράλογο.
Και σε ρωτάω να μου απαντήσης ευθέως . Υπάρχει κάποιος νόμος που να απαγορεύη την αποτέφρωση των νεκρών ?
quote:Το αν γίνονται εκβιασμοί, πού γίνονται εκβιασμοί κλπ, δεν το γνωρίζω, γιατί απλά ούτε ασχολούμαι ούτε το 'χω ψάξει. Πολύ πιθανόν να γίνονται. Αν γίνονται, το καταδικάζω.
Όχι μόνο δεν υπάρχει τέτοιος νόμος , αλλά και προ πενταετίας περίπου η κυβέρνηση που ψηφίστηκε από την πλειοψηφία των Ελλήνων ψήφισε νόμο που επιτρέπει την δημιουργία εγκαταστάσεων αποτέφρωσης νεκρών στην Ελλάδα . Και γιατί δεν έχει γίνει μέχρι τώρα τίποτα ? Για τον απλούστατο λόγο ότι υπάρχει λυσσαλέα αντίδραση των ρασοφόρων , οι οποίοι με το πρόσχημα της ορθοδοξίας και μπλαμπλά μπλαμπλά , ενώ στην πραγματικότητα για τα λεφτά από το χρυσωρυχείο της ταφής , εκβιάζουν τους δημάρχους και τα δημοτικά συμβούλια και ματαιώνουν κάθε απόπειρα δημιουργίας αποτεφρωτηρίου . Αυτή τους την ενέργεια όμως δεν βλέπω να την καταδικάζης .
quote:Σωστά, άλλο όμως μία από τις αιτίες, άλλο η μοναδική αιτία και η κύρια αιτία. Ο Συνοδινός φυσικά δε λέει το ίδιο πράγμα με εσένα, λέει ότι ο χριστιανισμός φταίει για όλα τα δεινά της χώρας, αγνοεί δηλαδή τελείως την πλειοψηφία των πολιτικών και οικονομικών επιλογών που οδήγησαν την χώρα μας στη κατάσταση που βρίσκεται σήμερα. Η παρακμή την οποία ευαγγελίζεται και η οποία όντως είναι υπαρκτή, οποιοσδήποτε άνθρωπος με μισό μυαλό ξέρει ακριβώς πού οφείλεται: 30 χρόνια διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ. Καταστράφηκε η παιδεία, καταστράφηκε η ηθική, καταστράφηκε η οικονομία.
Δεν έχει άδικο ο Συνοδινός.1 όταν γράφει ότι μία από τις αιτίες της υπανάπτυξής μας είναι η θρησκοληψία και ο μη διαχωρισμός εκκλησίας κράτους .
Επι χούντας χριστιανισμό δεν είχαμε ή όχι; Η ανάπτυξη της χώρα πώς ήτανε, κακή; Η οικονομία της χώρας πώς ήτανε, κακή; Ρωτάω από... άγνοια. Αλλά αν αρχίσουμε να ενοχοποιούμε τους πραγματικούς ενόχους, τι θα μείνει για να ενοχοποιήσουμε τον χριστιανισμό; Ιδού η απορία.
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 20/03/2012 17:35:15