- έκτρωση ... - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
ΜΑΑΑ...ΔΕΝ ΕΚΡΙΝΑ
ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΜΑΡΤΩΛΟΣ
'Η
ΟΧΙ...!
..ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΑΠΛΩΣ ΤΟ ΠΕΤΡΟ-ΒΟΛΗΤΟ!...
ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΔΥΟ ΜΑΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΔΩΜΑΤΑ...ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΜΕ!...
ΠΡΟΞΕΧΕ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ...anyway!![]()
![]()

love for what is comming and forgivness for the past...
Για να μη πέσω στο ίδιο λάθος και με την φίλη ΑΤΜΑ ....
Θα της ζητούσα να μου εξηγήσει την "παραβολή" του γάτου.
Χαμογελάστε παρακαλώ.
ΚΛΙΚ

Edited by - notis_29 on 04/05/2003 00:44:48
να τον χαίρεσαι ΑΤΜΑ...
αυτή...που τα κατάφερε!
Ευδαίμων
συγγνώμη για την παρέμβασή μου, αλλά νομίζω ότι τα λόγια σου είναι αρκετά σκληρά. Αν αυτό συμβεί στην αδελφή σου ή στην κοπέλα σου, αυτό θα γυρίσεις να της πεις; "Ας πρόσεχες, κόψε τώρα το λαιμό σου να το μεγαλώσεις!" Συγγνώμη που το προσωποποιώ το θέμα, αλλά πιστέυω ότι αυτό πρέπει να κάνουμε όλοι διότι είναι ένα θέμα που μας αφορά όλους, όσο κι αν το παίζουμε έξυπνοι και λέμε "Αυτό δεν θα συμβεί σε μένα, εγώ δεν είμαι κορόιδο, εγώ παίρνω τις προφυλάξεις μου" κλπ κλπ. Και να σου πω εδώ ότι αυτή ακριβώς η συμπεριφορά είναι που οδηγεί πολλές κοπέλες, που απελπίζονται από τέτοια λόγια, στη γυναικολογική καρέκλα. Αν είσαι κατά της έκτρωσης, που καλά κάνεις κατά τη γνώμη μου, θα πρέπει πιστέυω να είσαι λιγότερο σκληρός. Μια κοπέλα στη δύσκολη αυτή θέση δεν έχει ανάγκη από σκληρά λόγια αλλά από συμπαράσταση και ψυχολογική ενίσχυση, διότι μόνον έτσι θα βρει το κουράγιο να φέρει αυτή τη νέα ζωή στον κόσμο και να μην την πετάξει στα σκουπίδια, και, το κυριότερο, να μη μετανοιώσει ποτέ στη ζωή της που το έκανε. Το ξέρω ότι τα λόγια μου ακούγονται σαν ουτοπίες, αλλά για μια ουτοπία δεν παλεύουμε όλοι στο κάτω κάτω; Ας κάνουμε τουλάχιστον ό,τι περνά απ' το χέρι μας για να γίνει η ουτοπία πραγματικότητα.
Και πάλι με συγχωρείς, αλλά η παρατήρησή μου γίνεται με κάθε καλή διάθεση...
Ποσοι εχουμε φανταστει τον εαυτο μας να ειμαστε σε μια κατασταση ανεπιθημητης εγκυμοσυνης και να πρεπει να παρουμε την μεγαλυτερη ισως αποφαση - το κραταμε η οχι ? Πιστευετε οτι αν ουσιαστικα δεν ειμαστε ετοιμοι για την ευθυνη ανατροφης ενος παιδιου θα το φιλοσοφουσαμε τοσο πολυ? Απο οσα ατομα εχω μιλησει που εχουν περασει την διαδικασια εχω διαπιστωση πως οχι !!!! Ατομα τα οποια ηταν εναντια στις εκτρωσεις, ατομα τα οποια πιστευαν πως ειναι ενασ φονος οταν βρεθηκανε στην αναλογη θεση αντεδρασαν αναποδα απο τα οσα πιστευαν και ελεγαν...
Αναρωτιεμαι λοιπον : εξω απο το χορο ποσα τραγουδια λεμε ???
And I keep on wondering....
Ειμαι ηδη μητερα και οταν εμεινα εγκυος παρολο που ειχα προβληματα με το γαμο μου ( και που τελικα χωρισα μετα απο 2 χρονια) αποφασισα να το κρατησω γιατι εγω ενιωσα ετοιμη και ικανη ωστε να το μεγαλωσω, εαν ομως δε ενιωθα ετσι τοτε την "αμαρτωλη" αποφαση θα την ειχα παρει..παρολο που μερικοι ελεγαν και λενε αφου εβλεπες οτι θα χωριζες η οτι δεν ηταν καλα τα πραγματα γιατι το εκανες...και εφερες στον κοσμο ενα παιδι που στην τελικη θα ειχε μονο ενα γονιο...(ειδατε τελικα...ειτε ετσι ειτε αλλιως παλι κατακριτεο βγηκε..)
αυτα ηθελα να πω εν ολιγοις..![]()
Να φέρεις ένα παιδί στον Κόσμο για κάθε γονιό έχει ευθύνες, όχι μόνο προς το παιδί, μα και προς τους ίδιους. Θέλω ομως να δώσω την ηθική υποστήριξη στις μητέρες, που μεγαλώνουν παιδί μόνες.
Είναι πολύ ευαίσθητα αυτά τα παιδία, αρκετά είναι πανέξυπνα, (πολύ καλοί μαθητές /τριες) ίσως γιατί μερικές φορές είναι καλλίτερα να μεγαλώνουν με ένα γονιό που τα αγαπάει, παρά με δυο… που τσακώνονται συνέχεια.
Τώρα για έκτρωση… η όχι!
άμα το θελει και το αγαπάει… δεν υπαρχει προβλημα νομιζω, ολα ξεπερνιουνται σιγα σιγα...
Μα άμα δεν το θελει...ξένο δεν θα είναι παντα?
απο τα οσα γραφτηκαν μεχρι τωρα καταληγουμε στο συμπερασμα οτι ειναι θεμα αντιληψης.Ως δημοσιοι κατηγοροι ή υπερασπιστες,αναλογα προς τα που τα ματια μας κοιτανε την καθε φορα, εκθετουμε τις επιταγες των συναισθηματων ή των σκεψεων μας που η ματιά μας υπαγορευει.Σας λεω λοιπον τουτο:
Η ζωη μοιαζει με μια λευκη κολλα χαρτιου καποιου σχολικου διαγωνισματος: σε δεδομενο χρονο καλεισαι να την γεμισεις(ακριβως οπως στο σχολειο).Με το περας του χρονου αυτου την εδωσες.Οτι εγραψες,εγραψες.Δεν μπορεις να την παρεις πισω.Αλλος μουντζουρωνει,αλλος ζωγραφιζει,αλλος την δινει λευκη.Το σημαντικο που θα πρεπει να θυμομαστε ειναι οτι η καθε κολλα ειναι αυστηρα προσωπικη:μπορουμε να αντιγραψουμε,να μιμηθουμε απο καποιον διπλανο μας(ας προσεξουμε απο που αντιγραφουμε),αλλα σε καμμια περιπτωση δεν μπορουμε να γραψουμε σε μια ξενη κολλα και κανεις στην δικια μας.
Δεν μας βαθμολογει ο διπλανος μας.Ουτε εμεις αυτον.Στο συνολο της ταξης(κι αυτο καλειται "συλλογικο ασυνηδειτο" ή και κοινωνια) το δικο μας γραψιμο μπορει να αφαιρει ή και να προσθετει.Αλλα αυτο ειναι μια αλλη κουβεντα.
Αν ειμαστε αναζητητες της αληθειας,κι αν αυτο ακουγεται σε καποιους βαρυγδουπο ας το κανω αναζητητες της ευτυχιας,ας ξεκινησουμε απο εμας.Κι αυτο σημαινει οτι καθε φορα που σκεφτομαστε,αισθανομαστε ή πραττουμε πρωτα θα το εισπραξουμε εμεις και μετα ολοι οι αλλοι.Αν ασχολουμαστε με τη Αγαπη τοτε τι δουλεια εχει η κατακριση,ο αφορισμος?Η Αγαπη εμπεριεχει κατα σειρα την κατανοηση,την αποδοχη και την αυταρκεια μεσα στην αρμονια.Μια κατανοηση που βαθμιαια εξελισει και απλωνει την Αγαπη ωσπου να γινει ωκεανος και μεις σταγονα του.Μια κατανοηση που αρχιζει απο τον εαυτο μας(τον τοποχρονικο εαυτο μας), τους/τα γυρω μας,συνεχιζει με την αποδοχη αυτου του πλεον γνωστου περιβαλλοντος,και τελειωνει αυτο το πρωτο βημα με την προσπαθεια να ειμαστε αυταρκεις μεσα σε αυτο που εχουμε κατανοησει και αποδεχτει.Το δευτερο βημα εχει να κανει με την κατανοηση ενος υψηλοτερου επιπεδου,την αποδοχη του και την αυταρκεια μας μεσα εκει....και παει λεγοντας.
Λοιπον ας περιγραφουμε μια κατασταση, στο επιπεδο το οποιο ο καθενας την αντιλαμβανεται, χωρις να μπαινουμε στην κατακριση γιατι τοτε δεν μπορουμε να προχωρησουμε πιο κατω.Αλλωστε το ξαναλεω οτι μια σωστη περιγραφη ειναι η καλλυτερη κριση.Αυτα για εμας τους "απεξω".
Για αυτους οι οποιοι περνουν μια τετοια δοκιμασια ας θυμουνται οτι η καθε "κολλα" ειναι αυστηρα προσωπικη και κουραγιο σε οτι κι αν επιλεξουν να κανουν.
1) ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗ
2) ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ
ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΛΕΟΝ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΛΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΝΑ ΤΑ ΛΥΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΙΟ ΑΝΑΙΜΑΚΤΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΙ
ΤΕΡΜΑ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΠΑΙΔΙΩΝ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΟΝ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΜΕΛΛΟΝ
ΑΠΟ ΟΠΟΙΑ ΟΠΤΙΚΗ ΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΕΞΕΤΑΣΕΤΕ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΝ ΨΥΧΡΟ
DREAMWALKER
"ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΤΙ ΚΡΥΣΤΑΛΙΝΕΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΚΑΤΙ ΚΑΡΔΙΕΣ ΚΑΘΡΕΠΤΕΣ"
Συμφωνω οτι πρεπει να χτυπησουμε την ριζα του προβληματος...
αλλα η ριζα του προβληματος ειναι
quote:
και οι συντεχνειες των γιατρων, και οι παπαδες και οι γιαγιαδες, και οι δασκαλοι,και οι γονεις...
ετσι σημερα
quote:
Ανετοιμοι σεξουαλικα εφηβοι εχουν και πρεπει να κρυφτουν απο μια ανετοιμη σεξουαλικα και πουριτανικη κοινωνια...
Τι να πεις οταν το αγορι μεγαλωνει με σκοπο να τον "χωσει" και το κοριστι με σκοπο να μην γκαστρωθει...
ΛΥΠΗΡΟΝ
αυτο που λες δηλαδη...
Επισεις το εμβρυο δεν εχει την δυνατοτητα να ζησει εκτος μητρας, διοτι ειναι εξαρτημενο απο το σωμα της μαμας του
δεν ειναι αυτονομος οργανισμος,εξαρτατε απο το Σωμα της μεχρι να κοπει ο ομφαλιος λωρος αποτελει κοματι της ...
Οπως ειπα και παραπανω
quote:
Οσο δικαιωμα εχω εγω να παιρνω ναρκωτικα να αυτοκτονησω να κανοω τατουαζ να κανω οτι θελω το κορμι μου τοσο δικαιωμα θα πρεπει να εχει και η εγκυος γυναικα με το σωμα της ...
και σε καθε περιπτωση και μεχρι την κοπη του ομφαλιου λωρου ειναι σωμα της
καθως
quote:
ο αντρας ηθελημενα ή οχι εχει "επιλεξει" οτι θελει παιδι την στιγμη της εκσπερματωσης,
Οσο λαθος επιλογη και αν εκανε ....
Πρεπει επισεις να ξερεις οτι ποτε μα ποτε δεν ξερουμε οτι κανουμε κατι λαθος, το μαθαινουμε αγροτερα και λεμε "γραψε λαθος"
που κολαει λοιπον το...
quote:
ΦΙΛΕ drumx13 ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΛΕΣ ΠΑΡΑΛΟΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΛΕΣ ΠΑΡΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ;
ενταξει ειπα και...
quote:
Αντι να ποινηκοποιουμε την εκτρωση και να φωρτωνουμε την ευθηνη και της ενοχες στην γυναικα να κοβουμε τα πουλια των αντρων που σπερνουν τετοια προβληματα.
ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ
drumx13
αλλα ειπα ακομα
quote:
Οποιος λοιπον ειναι κατα των αμβλωσιων ας παει σε μια εγκυο 17χρονη και ας υιοθετησει το παιδι της...
...ηδου η ροδος ηδου και το πηδημα
και δεν πηρα απαντηση ουτε για την ροδο ουτε για τιποτα
Τελικα που ειναι το παραλογο και μηπως εκτος απο τον χορο πολλα τραγουδια λεγονται
Δύσκολο να απαντήσει κάποιος σε αυτό το θέμα. Διαφωνώ με την κάθετη τοποθέτηση του φίλου Σίσυφου, χωρίς βέωαια να σημαίνει αυτό πως είμαι και υπέρ της έκτρωσης. Νομίζω πως σε τέτοιου είδους διλήμματα, δεν υπάρχει απλά άπρο και μαύρο και δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες. Ναι, να υπάρχει σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, να υπάρχει ενημέρωση, να παίρνουμε μέτρα προστασίας, να,να,να..........
Η γέννηση ενός [αιδιού είναι ένα από τα πιό θαυμαστά πράγματα στη ζωή του ανθρώπου. Πρέπει να είναι αποτέλεσμα αγάπης, όχι απροσεξίας, όχι κάτι το ανεπυθήμητο. Όσο εύκολα κι αν μπορεί κάποιος με "αφορισμούς" να πει όχι στην έκτρωση, τόσο εύκολα θα έπρεπε να σκεφτεί κάποιες παραμέτρπυς του θέματος. Ας υποθέσουμε ότι ένα ζευγάρι δεν πήρε τα κατάλληλα μέτρα προστασίας με τα "δυσάρεστα" επακόλουθα. Ασ τους πούμε "κόψτε το λαιμό" σας και αναθρέψτε το παιδί που φέρατε στον κόσμο. Ας τους πούμε ακόμη και δολοφόνους αν προχωρήσουν σε έκτρωση, αφού θα έπρεπε να αναλάβουν τις ευθύνες των πράξεών τους.
Τι γίνεται όμως σε μια περίπτωση σαν την παρακάτω;
Βιασμός...................
Τι θα πρέπει να κάνει μια γυναίκα σε αυτή την περίπτωση μιας και δεν έχει ΚΑΜΙΑ ευθύνη; Μπορούμε να την "πετροβολήσουμε" χωρίς καμία σκέψη; Μπορούμε να της καταλογίσουμε ευθύνη; Μπορούμε να την αποκαλέσουμε δολοφόνο;
Δεν το νομίζω κι επαναλαμβάνω πως δεν υπάρχει μόνο άσπρο και μαύρο. Ας προσπαθήσουμε να βάλουμε τον εαυτό μας σε ανάλογη θέση (όσο δύσκολο κι αν φαίνεται αυτό) κι ας ψάξουμε την απάντηση, την οποία δεν είναι καθόλου σίγουρο πως θα βρούμε.
HIGHLANDER
"who wants to live for ever,who dares to love for ever?"
Γι' αυτό σε καμμία περίπτωση δεν χρειάζεται επιπλέον το δρυμί κατηγορώ του κάθε δήθεν ηθικολόγου.Το μόνο που χρειάζεται είναι υποστήριξη με τον Α ή Β τρόπο.Ο Γολγοθάς της θα είναι παντοτινός ετσι κι αλλιως.Και κακά τα ψέμματα ουδείς δεν είναι τέλειος κάπου καναμε ή θα κάνουμε λάθος στη ζωή μας.Ετσι και αυτές οι γυναίκες που βρίσκονται σε μια τέτοια δυσάρεστη θέση έκαναν λάθος ή πληρώνουν δυστυχώς με το σώμα και την ψυχή της το λάθος κάποιων άλλων.
Κλείνοντας το μόνο που έχω να πω είναι "ο αναμαρτητος πρώτος τω λίθω βαλλέτω"
Φιλικά
P.S.
~Γρηγόρης~
Once you were wild, don't let them tame you
Edited by - reptilesalonica on 13/05/2003 02:42:07
Δεν μιλάω ακαδημαϊκά. Συμφωνήσαμε από κοινού με τη σύζυγό μου να αποβάλουμε το πρώτο μας παιδί επειδή η σχέση μας δεν πήγαινε καλά. Τότε ήταν μια δύσκολη απόφαση. Σύμερα η σχέση μας έχει διαλυθεί και ζούμε σε διαφορετικά γεωγραφικά διαμερίσματα της Ελλάδας. Είμαι πεπεισμένος πως πήραμε τη σωστή απόφαση. Τώρα όλοι μας λένε: ευτυχώς. Τότε όμως που πήραμε την απόφαση δεν ήταν καθόλου έτσι.
Τελικά, πιστεύω πως κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και τα κριτήρια για την απόφαση του καθενός δεν μπορεί να τα γνωρίζει κανείς τρίτος. Το τι είναι σωστό και τι λάθος, μας το δείχνει η Μοίρα με τρόπο αναμφισβήτητο, όσο και ανάλγητο.
Χαίρομαι που μοιράζομαι μαζί σας αυτές τις γραμμές.