ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- έκτρωση ... - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- έκτρωση ... - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

durden_alie30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
17/05/2003, 21:14:05
Φίλε Jason χαίρομαι που μοιράστηκες αυτό το βάρος με αδελφές ψυχές...
ελπίζω να ελάφρυνε μέσα σου...

"God holds it, you can only ask to cary some of that weight"

~Γρηγόρης~

Once you were wild, don't let them tame you

HeliosΜέλος
19/05/2003, 21:38:22
...'Tο πνευμα συνδεεται με το εμβρυο κατα την στιγμη της συλληψης.
Αρχιζει να εισερχεται καλυτερα,στην αρχη του 4ου μηνα,οταν σχηματιζονται τα πρωτα εγκεφαλικα και νευρικα καναλια.
Ο σχηματισμος της σπονδυλικης στηλης,ειναι αλλο ενα επομενο σταδιο κυριαρχιας και ελεγχου του φυσικου σωματος.
Η τελεια κυριαρχια και ελεγχος του φυσικου σωματος γινεται περιπου το 7ο ετος της ζωης του παιδιου.
Επισης χαρακτηριστικα λεγεται,οτι,οπως ο πεινασμενος ορμα στην τροφη,ετσι και το πνευμα κατευθυνεται προς την ενσαρκωση,γιατι μονον η υλη μπορει να του δωσει νεες παρορμησεις και ευκαιριες για μεγαλυτερη συνειδητοποιηση και εξελιξη.
Ετσι δεν ειναι δυσκολο να φανταστει κανεις,ποση οδυνη προκειται να νοιωσει το πνευμα,απο την βιαιη αποκοπη μιας ζωης που εχει αρχισει η' απο την αποτροπη μιας ενσαρκωσης που εχει σχεδιαστει απο το καρμα.
Ποσο σκληρο καρμα ετοιμαζουν για τον εαυτο τους,οι ανιδεοι και εγκληματικοι γονεις!
Η αμλωση,πιο συγκεκριμενα, ειναι δολοφονια.
Ετσι,μονον σε περιπτωσεις κινδυνου της ζωης της μητερας,πρεπει να γινεται.
Αλλα ειναι λαθος να νομιζουμε πως η γυναικα που ειναι ενοχος αμβλωσης,ελκυει στην συνεχεια κατωτερα πνευματα.
Πρεπει να ληφθει υποψη,το καρμα ολης της οικογενειας.
Συχνα παρατηρουμε πως σε μια οικογενεια που το ενα παιδι ειναι αναξιο,τα αλλα παιδια ειναι καλα.
Το καρμα δενει ομαδες ανθρωπων για πολλες χιλιαδες χρονια.
Συχνα,ακομη και ενα εξέλιγμενο και ανωτερο ενσαρκωμενο πνευμα,δεν εχει αμεμπτους γονεις.
ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ,ΤΟ ΟΤΙ,ΟΙ ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ,ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΝΑΝΤΙΕΣ,ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΣΑΡΚΩΣΗ ΠΟΛΥ ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΩΝ,ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΣΑΡΚΩΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙ'ΑΥΤΕΣ.
Και ξανατονιζω,οτι δεν ειναι το Καθαρτηριο του Ανωτερου κοσμου,που εμποδιζει τα πνευματα να επανενσαρκωθουν,αλλα μονον η εγκληματικη πραξη των γονεων.
Δεν υπαρχει πιο ισχυρο καθαρτηριο,απο την γηινη ζωη,αν ενδυναμωθουν ολες οι δυνατοτητες του ατομου.'
Letters of Helena Roerich.

newsΝέο Μέλος
09/05/2008, 10:44:17
Διαβασα ολο τον διαλογο σας τυχαια... ψαχνοντας αρθρα περι εκτρωσης.
Νομιζω οτι ολοι σας μιλατε εξω απο τον χορό.Οποιος ειναι εξω απο αυτο το θεμα δηλαδη δεν το ζει ειναι πολυ ευκολο να λεει λογια λογια λογια.Αυριο θα παω να κανω εκτρωση.Ναι ειμαι μεσα στο θεμα παρα πολυ οπως καταλαβατε.Το εχω σκεφτει χιλιες φορες το πηρα απο ολες τις πλευρες και το αποφασισα.Το γεγονος εγινε με την σχεση μου και ναι φοραγε προφυλακτικο (και προφανως θα εσπασε και δεν το καταλαβαμε!ναι γινονται και αυτα) το καταλαβα πριν 2 εβδομαδες και τωρα ειμαι 6 εβδομαδων.Τα νεα ειναι οτι το παιδι το ηθελα ,να το κρατησω μαζι με τον συντροφο μου και να του δωσω οτι εχω και δεν εχω....αλλα με τον συντροφο μου χωρισα πριν 3 εβδομαδες....του μιλησα με εβρισε... δεν το θελει ..δεν με θελει πια.!Κρινεται οσο θελετε αλλα οταν και αμα ποτε μπειτε στην θεση μου ελατε να μου πειτε.Δεν ειναι τοσο ευκολο να φερεις μονη σου ενα παιδι στο κοσμο.Προβλημα με την δουλεια σου ,με την οικογενεια σου,και βεβαια μια τεραστια ευθυνη απεναντι στο παιδι...εγω ετσι το βλεπω.... και παιρνω την ευθυνη των πραξεων μου.
09/05/2008, 11:19:35
news καλώς ήρθες στο ESOTERICA, έστω και μέσα από ένα αδιέξοδο (οργή)….

Θα συμφωνήσω απόλυτα με αυτό που λες… «.Οποιος ειναι εξω απο αυτο το θεμα δηλαδη δεν το ζει ειναι πολυ ευκολο να λεει λογια λογια λογια»…

Αν πραγματικά έχεις ψάξει, εξαντλήσει (σκεφτεί) και κουβεντιάσει κάθε πλευρά που μπορεί να σε βοηθήσει (οικογένεια) και βλέπεις ότι δεν υπάρχει διέξοδος σε αυτό το τεράστιο «πρόβλημα» που μαστίζει την κοινωνία μας, απλά θα σου πω καλή δύναμη καλή μου .

Θα μείνω απλά στην τελευταία σου πρόταση …. «και παιρνω την ευθυνη των πραξεων μου.»

09/05/2008, 14:38:13
Αγαπητή news,αυτού του είδους οι αποφάσεις δεν λαμβάνονται με μονομερή κριτήρια και κυρίως μέσω άλλων γνωμών κλπ.
Οτι και να σου πεί ο οποισδήποτε θα παραμείνει λόγια και με τα λόγια ουτε να ζήσεις , ούτε να ευτυχίσεις μπορείς.
Υστερα, θα είσαι μόνη.
Αν νομίζεις οτι μπορείς να ανταπεξέλθεις σε αυτά που θα συμβούν αν κρατήσεις το μωρό εχει καλώς, αν όχι μάλλον καλώς σκέφτεσαι[ για μενα].
---------------------
Πέραν απο την σφαίρα των ιδεών, θα πρέπει να βλέπουμε και την πραγματικότητα οπως ειναι και οχι οπως θα θέλαμε να είναι η οπως θα γίνει [ αν γίνει] κάποτε.

Εχω ξαναπεί σε πολλά σημεία εδω μέσα οτι για να φιλοσοφεί, να συζητάει κλπ ενας άνθρωπος θα πρέπει πρώτα να εχει λύσει τα καθημερινά ζητήματα [ εργασία, σχέσεις κλπ] επιτυχώς. Το βάρος της επιβίωσης, ο αγώνας της ύλης δεν είναι θεωρητικό αλλά πρακτικό θέμα και ετσι πρέπει να αντιμετωπίζεται. Το συναίσθημα , οι πράξεις και η λογική μόνο αν ευθυγραμίζονται εχουν αρμονικό αποτέλεσμα.
Διαφορετικά υπάρχει μια τεράστια σύγκρουση μέσα μας που χαρακτηρίζει και καταδικάζει όλες τις κινήσεις μας.

Η έκτρωση δεν ειναι βέβαια οτι σοφότερο και οτι ηθικότερο μπορεί να γίνει, αλλά και η γέννηση ενός παιδιού ανεπιθύμητου με αυτές τις συνθήκες που παρουσιάζεις είναι πιο ανήθικο.

Ευχομαι να εχεις κάθε βοήθεια σε οτι κι αν απαφασίσεις.

Φιλικά

eidosΜέλος
09/05/2008, 17:39:38
Ημερολόγιο Ενός Αγέννητου Παιδιού

5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ:

Σήμερα άρχισε η ζωή μου. Οι γονείς μου δεν το ξέρουν ακόμη, αλλά εγώ ήδη υπάρχω. Και θα είμαι κορίτσι. Θα έχω ξανθά μαλλιά και γαλανά μάτια. Όλα είναι κανονισμένα, ακόμη και το ότι θα αγαπώ τα λουλούδια.

19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ:

Μερικοί λένε ότι δεν είμαι ακόμη ένα πραγματικό πρόσωπο, ότι μόνο η μητέρα μου υπάρχει. Αλλά είμαι ένα πραγματικό πρόσωπο, όπως ένα ψιχουλάκι ψωμιού είναι πραγματικό ψωμί. Η μητέρα μου υπάρχει. Κι εγώ υπάρχω.

23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ:

Το στόμα μου μόλις τώρα αρχίζει ν’ ανοίγη. Σκεφθήτε, σ’ ένα χρόνο περίπου θα γελώ και αργότερα θα μιλώ. Ξέρω ότι η πρώτη μου λέξη θα είναι: ΜΑΜΑ.

25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ:

Η καρδιά μου άρχισε να χτυπά σήμερα εντελώς μόνη της. Από τώρα και στο εξής θα χτυπά σ’ όλη την υπόλοιπη ζωή μου, χωρίς να σταματήσει ποτέ για να ξεκουραστεί! Και μετά από πολλά χρόνια θα κουραστεί, θα σταματήσει και τότε θα πεθάνω.

2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ:

Μεγαλώνω λίγο κάθε μέρα. Τα χέρια μου και τα πόδια μου άρχισαν να σχηματίζωνται. Πρέπει όμως να περιμένω πολύ, μέχρις ότου αυτά τα ποδαράκια θα με σηκώσουν στα χέρια της μητέρας μου, και αυτά τα χεράκια θα μπορούν να μαζεύουν λουλούδια και ν’ αγκαλιάζουν τον μπαμπά μου.

12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ:

Στα χέρια μου άρχισαν να σχηματίζωνται μικροσκοπικά δάχτυλα. Είναι αστείο που είναι τόσο μικρά! Θα μπορώ ν’ αρπάζω μ’ αυτά τα μαλλιά της μαμάς μου.

20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ:

Μόλις σήμερα είπε ο γιατρός στη μανούλα ότι ζω εδώ κάτω από την καρδιά της. Πόσο ευτυχισμένη πρέπει να είναι! Είσαι ευτυχισμένη μανούλα;

25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ:

Η μαμά μου και ο μπαμπάς μου σκέφτονται προφανώς το όνομα που θα μου δώσουν. Αλλά δεν ξέρουν ακόμη ούτε καν ότι είμαι κοριτσάκι, θέλω να με ονομάσουν Κάθυ. Και είμαι κιόλας πολύ μεγάλη.

10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ:

Τα μαλλιά μου μεγαλώνουν. Είναι μαλακά, λαμπερά και γυαλιστερά. Αναρωτιέμαι πώς είναι τα μαλλιά της μαμάς μου;

13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ:

Μόλις άρχισα να βλέπω. Είναι σκοτάδι γύρω μου. Όταν η μαμά μου με φέρη στον κόσμο, θα υπάρχη παντού λιακάδα, και λουλούδια. Αλλά εκείνο, που θέλω πιο πολύ απ’ όλα είναι να δω τη μαμά μου. Πώς είσαι άραγε μανούλα;

24 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ:

Άραγε ακούει η μανούλα το ψιθύρισμα της καρδίας μου; Μερικά παιδιά γενιούνται λίγο άρρωστα. Αλλά η δική μου καρδιά είναι γερή και υγιής. Χτυπάει πολύ κανονικά; τακ-τακ, τακ-τακ. Μανούλα, θα αποκτήσης μια υγιή, μικρή κόρη!

28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Σήμερα η μαμά μου με σκότωσε.

news... εύχομαι να μην το κάνεις στο δικό σου παιδί...

sonofzeusΜέλος
09/05/2008, 18:31:04
Τι αστείο!!
Συνέχεια ημερολογίου

28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΜΑΜΑ! Τι ωραία που είναι εδώ, παρέα με το Χριστούλη που γεννήθηκε προ λίγου.
Τι όμορφος που είναι ο παράδεισος!

29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΜΑΜΑ! Η Παναγία έχει εμένα και το Χριστούλη στη μεγάλη αγκαλιά της, μας αγαπάει το ίδιο και τους δύο, τι ωραία!

31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΜΑΜΑ! Δεν θέλω να στεναχωριέσαι. Ο Θεός ΜΟΥ ΕΊΠΕ ότι εξομολογήθηκες και ζήτησες συγνώμη. ΜΑΜΑ! Ο Θεός μου είπε ότι σε συγχώρεσε και μου είπε να σου πω να μη στεναχωριέσαι και ότι είμαι μαζί Του στον παράδεισο!

2 ΓΕΝΑΡΗ

ΜΑΜΑ! Ο Χριστούλης μου είπε ότι θα έρθεις και εσύ εδώ όταν έρθη ο καιρός σου. Μη στεναχωριέσαι θα με δείς πάλι, μου το είπε ο Χριστούλης. Δεν λέει ποτέ ψέμματα, έτσι μου είπε.

5 ΓΕΝΑΡΗ

Ο θεός είπε ότι εγώ είμαι μέσα στις 144000 που θα είμαστε πάντα μαζί. Δεν τα καταλαβαίνω ακόμα όλα αλλα ο Χριστούλης είπε δεν πειράζει και ότι σε μας ανήκει η βασιλεία των ουρανών.
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΔΩ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟΥΣ!

10 ΜΑΗ
Όλοι μαζί χορωδία
Ας σοβαρευτούμε λιγάκι
φιλικά Γιάννης

09/05/2008, 18:45:57
ΕΙΔΟΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ...Προσπαθείς να χτυπήσεις ΥΠΟΥΛΑ ΣΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ και μάλιστα με ΨΕΥΔΟΣ ---ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΑ ΙΑΤΡΙΚΩΣ ΔΕΔΟΜΕΝΑ---{διότι στίς ημέρες που αναφέρεσαι τής κυήσεως το έμβριο ΔΕΝ ΖΕΙ. Γιά του λόγου το αληθές διαβάστε μία οποιαδήποτε ΕΜΒΡΙΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ...}.Είσαι Τόσο υποκριτής και ανήθικος ή είσαι τόσο ευκολόπιστος στήν κάθε βλακεία;Είναι πολύ άσχημο αυτό που κάνεις και επικίνδυνο...Γνωρίζεις πόσες γυναίκες στόν κόσμο έχουν κάνει έκτρωση...δισεκατομμύρια,πρέπει να έχουν και επιπλέων τύψεις και μάλιστα να νομίζουν ότι έχουν κάνει φόνο;
09/05/2008, 18:58:59
EIDOS...ΣΠΑΝΙΟ...Είπες:"έκτρωση=φονο".Σου παραθέτω τόν νόμο:Άρθρο 304 Π.Κ.,Νόμος 1609/86{Φ.Ε.Κ. 86Α-3/7/86},ψάξε το άν θές...Καί πάμε στό Άρθρο2{υποκατηγορία}παράγραφος 4:Δέν είναι άδικη πράξη η τεχνητή διακοπή τής εγκυμοσύνης που ενεργείται με τήν συναίνεση τής εγκύου από μ.γ.ιατρό με συμμετοχή αναισθησιολόγου σε οργανομμένη νοσ. μονάδα,άν συντρέχει μία από τις ακόλουθες περιπτώσεις:α]ΔΕΝ έχουν συμπληρωθεί 12 εβδομάδες εγκυμοσύνης.κ.λ.π....... ---Σάς παρακαλώ όλους να διαβάσετε μία εμβριολογία αλλά πολύ προσεκτικά{π.χ....άλλο το "η καταβολή τμημάτων του εγκεφάλου" και άλλο "ο πλήρως σχηματισμένος εγκέφαλος"}.

Edited by - ΛΟΜΒΑΡΔΟΠΟΥΛΟΣ on 09/05/2008 19:04:48

sonofzeusΜέλος
09/05/2008, 19:10:27
Φίλη news
Είσαι τυχερή μέσα στην ατυχία σου γιατί ανάγκασες τον πρώην φίλο σου να δείξει το πραγματικό του πρόσωπο. Ισως ακόμη έχεις αισθήματα γι αυτόν αλλά είμαι σίγουρος θα τον ξεπεράσεις.
Για την απόφαση που πήρες να σταματήσεις την κυοφορία σού εύχομαι καλή δύναμη και να σου πάνε όλα καλά. Θα σε συμβούλευα μετά την έκτρωση να έβλεπες κάποιον ειδικό για ψυχολογική υποστήριξη, ιδιαίτερα αν δεν υπάρχει αρκετη από γονείς και φίλους. Δυστυχώς η Ελλάδα δεν φημίζεται σαν κράτος πρόνοιας. Είναι λογικό και ανθρώπινο να σου δημιουργηθούν κάποιες τύψεις που με την βοήθεια των ειδικών θα τις ξεπεράσεις.
Είναι φυσικό να υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εναντίον των εκτρώσεων και σεβαστή η γνώμη τους, αλλά μη παίρνεις τις αντιρρήσεις των σαν προσωπική επίθεση.
Φιλικά Γιάννης.